en güzel fon müzikleri 2018 / Kutlamalara Özel Fon Müzikleri

En Güzel Fon Müzikleri 2018

en güzel fon müzikleri 2018

FSD Hayatın fon müziği

İlk 11 programda, fon müziği olarak bazen aynı besteciye ya da şarkıcıya ait parçaları çaldığımız oldu. Bu yüzden, bu haftaki listede, bir müzisyenin birden fazla parçası yer alıyor. Giriş müziği olarak, Fransa’dan gelen besteci ve piyanist Erik Satie’nin “Gnossienne No.1” adlı parçasını seçtik. Piyano için bestelenmiş, form, ritm ve akor yapısı bakımından serbest zamanlı, bir dizi kompozisyon için kullanılıyor Gnossienne terimi. Bu da Erik Satie tarafından bulunmuş bir ifade. Parçayı piyanoyla seslendiren ise Alexandre Tharaud.

Bu haftaki programın son parçası, çaldığımız ilk parçayla aynı ismi taşıyor. Bu kez, bizden bir müzisyen, besteci, gitar üstadı, özellikle perdesiz gitarın ustası, Erkan Oğur geliyor. O da, albümü Dönmez Yol’da Erik Satie’nin ünlü parçasını kendi tarzında yorumlamış. Daha önceki programlardaki konuşmalarımızın arka planında tevuzuyla yer alan parçalara bu kez daha fazla saygıyla yaklaşıyor ve haklarını iade ediyoruz. 

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Flanör

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Eric Satie, Alexandre Tharaud Gnossienne No.1 Satie: Avant-dernières pensées (Bonus Track Version)
Air, Gordon Tracks Playground Love (with Gordon Tracks) The Version Suicides (Deluxe Version - 15th Anniversary)
Opez Carlos Primero Dead Dance
The Dead Brothers Mai Lo Cantado Il Blues Flammend&#; Herz
Ezechiel Pailhes Boyd London Tout va Bien
Almunia New Moon New Moon
The Dead Brothers Things You Hide Flammend&#; Herz
No Clear Mind Dream is Destiny Dream is Destiny
Ezechiel Pailhes Qui Sait Divine
The Dead Brothers Am I To Be The One Flammend&#; Herz
Almunia L&G Psychedlic New Moon
Erkan Oğur, Derya Türkan, İlkin Deniz Elif&#;e Ninni Dokunmak
Ezechiel Pailhes Body Woogie Tout va Bien
Erkan Oğur Gnossienne No.1 Dönmez Yol

musiconline blog

Müzik hayatımızın bir parçası. Kimimiz müziği rahatlamak ya da eğlenmek için dinlerken kimimiz de profesyonel iş yaşantısında müzikle ilgileniyor. Haliyle herkes kendine uygun müzik türünü tercih ediyor ya da bu yönde müzik üretiyor. musiconline'ın bu yazısında Müzik Türleri'ni inceliyoruz.

Herkesin dinlemekten zevk aldığı müzik türü farklıdır. Haliyle günümüzde ’den fazla müzik türü mevcuttur. Bu türlerin birçoğu birbirine yakın olmakla birlikte, diğer müzik türlerine öncülük etmiş bazı ana müzik türleri vardır.


Başlıca müzik türleri ve özellikleri:

1- Enstrümantal Müzik

Fon müziği olarak da bilinen sözsüz müzik veya enstrümantal müzik, ana plandaki müziğe eşlik eden herhangi bir sözü olmayan müzik türüdür. Günümüzde çoğunlukla dizi, film sahnelerinde rastladığımız bu müzik türü, tarihteki en eski müzik türlerinden biri olarak kabul edilir. Opera hariç klasik müzik eserlerinin tamamı bu kategoriye girer. Son zamanlarda fitness, yoga, meditasyon gibi rahatlamaya yönelik uygulamalarda çokça karşımıza çıkan enstrümantal müzik türü YouTube, Spotify gibi müzik platformlarında da çokça tercih ediliyor.

2-Klasik Müzik

Klasik Batı Müziği adı üzerinde Batı Avrupa kökenli müzik türüdür. Yüzyıllara aşan bir geçmişe sahip olan bu tür, enstrümantal sınıfa dahil olsa da içinde söz barındıran çokça esere de ev sahipliği yapması nedeniyle bu türden bağımsız nitelendirilir. Klasik Batı Müziği,  Halk müziği türünden de net çizgilerle ayrılmıştır. Diğer müzik türlerine kıyasla çok sesli bir müzik türüdür. Beethoven, Bach, Vivaldi, Mozart gibi sanatçılar klasik müziğin önemli bestecilerindendir. Eğer bu türe ilginiz varsa Ünlü Klasik Müzik Eserleri blog yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

3-Blues

Düşünülenin aksine yaklaşık yıl öncesine dayanan tarihiyle Blues, en eski müzik türlerinden biridir. Kökeni Afrika’ya dayanır. Birçok parçada yüzyılda Amerika’ya sürgün edilen siyahi halkın özgürlük mücadelesin izlerini barındırır, kölelik üzerine atıflar da yapılmaktadır. B.B. King, Ray Charles, Eric Clapton,Blues müzik türünün önde gelen sanatçılarındandır.

4-Elektronik Müzik

Gelişen teknolojiyle birlikte müzik ve elektroniğin harmanlandığı müzik türü; Elektronik Müzik diyebiliriz. Acid, dub, dance, house ve trance gibi birçok alt türü mevcut olan elektronik müzik türü, aslında adı üzerine, elektronik müzik aletleri ile yapılan müzik olarak genellenebilir. Yalnızca melodiden ibaret olabileceği gibi üzerine söz de eklenebilir. Şarkıcı sesleri genellikle üzerinde işlem yapılmış, değiştirilmiş seslerdir. Bu tür hakkında daha fazla bilgi için Elektronik Müzik Yapmak ve Elektronik Müzik yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

5-Halk Müziği

Halk müziği, çıktığı coğrafyanın yerel tınılarını ve sözlerini kullanan genellikle yerel halk ozanlarının bestelediği müzik türüdür. Net çizgileri yoktur, yerel kültür, özellikler ve şiveyle sözlendirilebilir.

6-Caz (Jazz)

Jazz, Türkçe okunuşuyla; caz müzik, kökeni Afrika’ya dayanan, daha çok saksafon gibi bakır üflemeli çalgılarla oluşturulan müzik türüdümonash.pwe has bir tarzı vardır, diğer müzik türlerinden kolayca ayırt edilebilir. Günümüzde popülerliğini hala korumaktadır. Eğer favori müzik türünüz jazz ise; Caz Müziğin Tarihi ve En İyi Caz Sanatçıları yazılarımız tam size göre.

7-Pop Müzik

Müzik türleri arasına çok sonradan dahil olan pop müzik türü, günümüzde en çok dinlenen müzik türlerinden biridir. Değişen zaman ve müzik türleri arasında hızlıca yükselmiş uzun süre popüler kalmış şarkıları barındıran pop müzik, aynı zamanda günümüzde popüler olan tüm şarkıları da içinde barındırır. Sanatçı kitlesi en fazla olan müzik türlerinden biridir. Dünyada; Michael Jackson, Madonna, Adele, Justin Timberlake gibi 10larca önde gelen müzisyen, Türkiye’de ise Sezen Aksu, Ajda Pekkan,Tarkan, Sıla, Candan Erçetin gibi sanatçılar pop müzik denince akla ilk gelen isimlerdendir.

8-Rock Müzik

Aslına bakılacak olursa rock müzik, pop müziğin bir alt başlığı olarak değerlendirilebilir, kesin bir sınırı yoktur. Genellikle elektro gitar, bas gitar, bateri ve klavye ağırlıklı melodileriyle pop müzikten ayrılır. Amerika'da rock’n roll olarak ortaya çıkan akım sonucu hard rock ve heavy metal gibi yüksek tempo ve sesli alt türlere de ayrılan rock müzik türünün öncüleri; Queen, Pink Floyd, David Bowie, Carlos Santana gibi dünyaca ünlü isimlerdir.

9-Hip hop

'lerde ortaya çıkan hip hop'u, rap müziğini de içinde barındıran bir yaşam tarzı olarak özetleyebiliriz. Özellikle 80'lerden itibaren içeriği şekillenen hip hop'un öncüleri; Nas, Puff Daddy, The Notorious B.I.G, Jay-Z ve 50 Cent gibi sanatçılardır. Hip hop hakkında daha fazla bilgi için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dini Müzikler

Dini müzikler, bazı ülkelerde müzik türü olarak sayılmasa da ayrı bir katagoride değerlendirilmesi gerekmektedir. İlahiler, klise müzikleri, modern tabiriyle; new age müzikler bu müzik türüne dahildir. Genellikle belli bir inanışı temsil eden ve düşük tempoya sahip müziklerdir. Ruhani melodilere sık rastlanır.

musiconline blog'un bu yazısında müzik türlerinden en bilinenleri sizler için sıraladık. Son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığımız yeni müzik türlerini özetlediğimiz yazımıza ve House Müzik Tarihi yazımıza da mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Sevdiğiniz müzik türü ne olursa olsun musiconline ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Size özel tekniklerle hazırlanan program ve tecrübeli eğitmenlerimizle tanışmanız için sizi musiconline’a bekliyoruz!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır