klemen ilaç / Klomen Nedir, Neden Kullanılır? | Tüp Bebek Tedavisi | Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu

Klemen Ilaç

klemen ilaç

Klomen Nedir? Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri Nelerdir?

Klomen nedir konusu özellikle çocuk sahibi olmayan kadınları yakından ilgilendiriyor. Yumurtaları uyaran ve döllenmeye hazır hale gelmesine yardımcı olan bu ilaç gebeliği kolaylaştırmak amacıyla kullanılıyor. Kısa süreli olarak kullanıldığından vücuda bir zarar vermiyor ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Günümüzde klomen tedavisi ile hamile kalan kadınların sayısının bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.  Halk arasında yumurta çatlatma ilacı ya da yumurta ilacı gibi isimlerle de anılan bu ilaç genel olarak yumurta rezervi düşüklüğü durumunda da devreye girebiliyor.

Klomen Nasıl Kullanılır?

Klomen konusunda araştırma yapan ve klomen nedir sorusunun yanıtı arayan tüm kadınların bilmesi gereken öncelikli husus, bu ilacın kesinlikle doktorun önerdiği şekilde ve dozajda kullanılması gerektiğidir. Genellikle günde 1 adet alınan ve 5 günlük süre sonrasında kesilen bu ilaç yumurtanın ideal büyüklüğe erişmesine yardımcı oluyor. Ancak bazı kadınlarda 1 adet değil günde 2 adet yani mg alınması da gerekebiliyor. Bu nedenle klomen nedir ya da nasıl kullanılmalı gibi soruların yanıtlarının mutlaka doktorunuz tarafından verilmesi gerekiyor.

5 günlük süre de 6 ya da 7 güne uzayabilir. Dolayısıyla klomen tedavisi de kişiye göre süre ve dozaj bakımından değişiklik gösterebilir. Yumurtanın uyarılması amacıyla uygulanan bu tedavi kapsamında hastaya yumurta çatlatma ilacı da uygulanabiliyor. Yumurtanın çatlamasını sağlayan bu ilacın ardından cinsel ilişki önerilir ve böylelikle gebelik elde edilebilir.

Sperm testi nasıl yapılır? aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
Tıkla &#;> Sperm testi

Klomen Neden Kullanılır?

Gebeliğin oluşması için öncelikle yumurta rezervinin olması ve yumurtanın çatlamaya hazır büyüklüğe erişmesi gerekiyor. İşte bu noktada devreye klomen nedir sorusu giriyor. Bu ilaç yumurtalıkları uyarma ve teşvik etme özelliğine sahiptir. İlacın alımı ile birlikte bazı hormonlar yumurtanın büyümesini sağlar ve böylelikle gebeliğin ilk aşaması olan döllenme için ilk adım da atılmış olur. Yani klomen nedir konusu aslında sağlıklı bir gebeliğin ilk aşamasını kapsar.

Yumurtanın sperm hücreleri ile buluşmasından önce yumurta çatlatma ilacı uygulanır. Bu sayede kadın üreme hücresi yani yumurta döllenmeye hazır bir form kazanır ve sperm hücreleri ile buluşabilir. Sonuç olarak klomen tedavisi ile elde edilmek istenen döllenme öncesinde yumurtanın olması gereken büyüklüğe erişmesidir. Elbette bu tedavi ile % gebelik oluşacağı şeklinde bir vaatte bulunulamaz.

Klomen Tüp Bebek Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyan kadınlar için de klomen nedir konusu önem taşıyor. Kadınlarda özellikle yumurta rezervi düşüklüğü durumunda gebelik oluşamıyor. Bazen de yumurta tembelliği bu soruna neden olabiliyor ve sonuç olarak gebelik için önemli olan bu ilk adım gerçekleşemiyor. Oysa klomen kullanımı embriyo transferinden önce yumurtanın büyümesini sağlayabiliyor ve yumurta çatlatma ilacı ile çatlatılarak döllenmenin gerçekleşmesi sağlanabiliyor. Tüp bebek tedavisinde de bu ilacın önemli bir oranda kullanıldığını söyleyebiliriz.

Klomen ile Kolay Gebe Kalınır mı?

Klomen kullanımının asıl amacı zaten gebeliği kolaylaştırmaktır. Zira klomen nedir ya da gebeliği kolaylaştırır mı konularında yapılan araştırmalar da gebelik hedefine ulaşma arzusunda olan kadınların önceliği oluyor. Fakat klomen nedir konusunda önemli ve kritik bir detayın altını çizmek gerekiyor. Bu ilacı asla gelişigüzel kullanmamalısınız. Doktor kontrolünde ve doktor önerisiyle kullanılması gereken bir ilaç olduğunu asla unutmayın.

Aynı zamanda yumurta çatlatma ilacı da yine doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlardan biridir. Özel olarak formüle edilen bu ilaç yumurtaları uyararak büyümesini sağlıyor ve klomen tedavisi kapsamında yumurtanın çatlatılması ile döllenmenin gerçekleşmesi de kolaylaşıyor. Tedavi genel anlamda gebe kalmayı bu yolla kolaylaştırıyor da diyebiliriz.

Önerdiğimiz diğer makalemiz:
Tıkla &#;> Kısırlıkta erkek faktörü

Klomen En Fazla Kaç Ay Kullanılır?

Doktorunuz tarafından farklı bir süre belirtilmediyse klomen sadece 5 gün kullanılan bir ilaçtır. Bu nedenle klomen nedir konusunu değerlendirirken bu ilacın aylarca kullanılan bir ilaç olmadığını da bilmenizde fayda var. 5 günlük kullanımın ardından yumurta çatlatma ilacı uygulanarak tedavi tamamlanıyor. Ancak başarı elde edilmemesi yani gebelik oluşmaması durumunda tedavinin tekrarlanması da mümkündür. Çünkü klomen tedavisi sadece tek bir kez uygulanabilen tedavilerden biri değildir. Bu durumda doktorunuz yeniden bu ilacı içmenizi sizden isteyecek. Doz aşımı yapmadan ve istenen süreden daha uzun süre kullanmadan ilacı almanız gerekebilir.

Klomen Güvenli Bir İlaç mıdır?

Elbette klomen nedir konusunda ilacın etkileri ya da güvenli olup olmadığı da merak ediliyor. Her ilacın bazı yan etkileri olabilir. Fakat klomen tedavisi için kullanılan bu ilacın yan etkilerinin olması güvenli olmadığı anlamına gelmiyor. Ülkemizde ve dünyada yaklaşık olarak 60 yıldır kullanılan bu ilaç ile çok sayıda çift ebeveyn olma hayaline kavuştu. Vücuda kalıcı bir zarar vermeyen bu ilaç ile hamile kalanların sayısının gün geçtikçe arttığını da söyleyebiliriz. Aynı şekilde yumurta çatlatma ilacı da vücuda ciddi zararlar veren bir ilaç değildir ve güvenle kullanılabilir.

Klomen Yan Etkileri Nelerdir?

Kadınların klomen nedir ve yan etkileri nelerdir konusunda da bilgi sahibi olmak istemesi gayet normaldir. Yan etkilerin her kadında ortaya çıkmadığını ve aynı zamanda yan etkilerin şiddetinin de herkese aynı olmayabildiğini belirtebiliriz. İlacın alımının kesilmesi ile birlikte yan etkiler de kendiliğinden ortadan kalkıyor. Genel olarak klomen tedavisi kapsamında kullanılan ilacın yan etkilerini şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Yumurtanın olması gerekenden daha fazla büyümesi
  • Karında sıvı toplanması
  • Kasıklarda, karında ya da her iki vücut bölgesinde ağrı olması
  • Memelerde dolgunluk hissi, gerginlik hissi ya da hafif sızı
  • Bulanık görme gibi bazı görme problemleri
  • Damarlarda genişlemeye bağlı olarak ortaya çıkabilen kızarıklıklar
  • Baş dönmesi
  • Ateş basması ya da aşırı bunalma hissi
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Lekelenme şeklinde kanama

Bu belirtilerin sadece biri ortaya çıkabildiği gibi tamamı da aynı hastada görülebilir. Ancak ilacın vücuttan tamamen atılmasının ardından yan etkiler de ortadan kalkacağı için endişe etmeye gerek olmaz.

Klomen Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlanır?

Doktorunuz tarafından farklı bir tarih belirtilmediği müddetçe klomenin adet başladıktan sonraki ikinci ya da üçüncü günde alınmaya başlanması gerekiyor. Elbette klomen nedir konusunda sıklıkla değindiğimiz gibi ilaca başlama tarihinizi doktorunuz belirleyecektir. Ardından 5 günlük süre sonunda ultrasonografi ile yumurtanın ideal büyüklüğe erişip erişmediği kontrolden geçirilir. Ulaşmış olması halinde ise yumurta çatlatma ilacı enjeksiyon yolu ile hastaya uygulanır ve bununla birlikte klomen tedavisi de tamamlanmış olur.

Klomen İle Hamile Kalma Oranı Nedir?

Kimi zaman klomen nedir konusunda hastaların asıl bilmek istediği hamile kalma oranları olabiliyor. Bu tedavi kesinlikle gebelik elde edileceği anlamına gelmez. Ancak klomen tedavisi uygulanan kadınların % 80’inin hamile kaldığı da yapılan araştırmalar ile elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Sağlıklı bir gebelik sürecinin oluşması sadece döllenmenin meydana gelmesinden ibaret değildir. Embriyonun rahim duvarına yapışması ve sağlıklı bir şekilde gelişimin devam etmesi gibi süreçlerde klomen ilacının bir etkisi olmaz. Yani gebeliğin oluşması ile birlikte ilacın etkisi de son bulur. Dolayısıyla klomenle hamile kalınması mutlaka sağlıklı bir gebelik süreci yaşanacağı anlamına da gelmiyor.

 

Detaylı bilgi için Özel Bahçelievler Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezimizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Cep Tel:  56 66
Ofis Tel:  66 54
E-Mail: [email protected]

Doğal yolla gebelik elde edilemediği durumda kısırlık şüphesi ile doktora başvurulmaktadır. Doktor muayenesine göre kısırlığa sebep olan etkenler belirlenir ve bu bağlamda bir tedavi uygulanır. Günümüzün tıp teknolojisi imkanları doğrultusunda kısırlık vakalarında pek çok tedavi uygulanır. Bu tedavi yöntemlerinden birisi de Klomifen ya da diğer adıyla klomen tedavisidir. Yumurtlama sorunu sebebiyle yumurtlayamayan kadınlara ilaç ile yumurtlama tedavisi uygulanır.

Yumurtlama tedavisinde kullanılan Klomen; açıklanamayan kısırlık, yumurtlama (ovulasyon) bozukluğu ve polikistik over sendromu olan hastalarda uygulanmaktadır. Yaklaşık 50 yıllık bir kullanım geçmişi olan Klomen, kesinlikle doktor kontrolünde alınması gereken bir ilaçtır. Doktor reçetesi olmadan kullanılması durumunda çok ciddi sağlık sorunları yaşanabilmektedir.

Doğal yolla gebe kalamayan kadınlara uygulanan klomen, çoğunlukla yumurtlama iğnesi olarak adlandırılır. Uzun yıllardır güvenle kullanılan klomen, yumurtlamanın gerçekleşmesini sağlayarak anne adayını hamile kalmaya hazırlamaktadır.

Klomen neden kullanılır?

Doğal yollarla hamile kalamayan kadınlarda ya da kısır olduğu tespit edilen kadınlarda tüp bebek tedavisinden önce iğne ile yumurtalarını çatlatma işleminde klomen kullanılır. Bu yumurta çatlatma iğneleri, yumurtaların çatlamasını sağlar ve yumurtayı döllenmeye hazırlar. Yumurta çatladığında ise spermlerin yumurtaları döllemesi için en uygun bir durum oluşur. Yumurtaların çatlamasını sağlayan çok sayıda yumurta çatlatma ilacı var. Fakat tüm dünyada yumurta çatlatmak için en sık kullanılan ilaç klomendir. Bu yumurta çatlatması iğnesi doktor kontrolünde ve düzenli olarak kullanıldığında başarılı sonuçlar elde etmek mümkün olur.

Klomen nasıl kullanılır?

klomen-2

Yumurtanın çatlaması için, yumurtlamanın gerçekleşmesi için kullanılan klomenin nasıl, ne sıklıkta kullanılacağı konusunda doktorun kanaati ve önerisi dikkate alınmalıdır. Klomeni ilk kez kullanacak olan kadınlar 50 ml olan tableti 5 gün boyunca düzenli olarak alır. Eğer ilaç kullanılırken adet kanaması olursa, kadın ilacı kullanmaya ara verir ve kanama bittikten 6 gün sonra yeniden kullanmaya başlanır. Aslında klomen alırken adet kanaması yaşanması durumu çok nadir olarak gözlenmektedir. Fakat adet kanamaları düzenli olmayan kadınlarda, ilaç alınırken kanama olabilir.

Adetleri düzenli olan kadınlarda klomen tedavisine herhangi bir gün başlanabilir. İlaç kullanmaya başlandıktan 5 gün sonra yumurta çatlarsa ilacın dozunu arttırmaya gerek kalmaz. Fakat 5. gün olduğu halde yumurta çatlamadıysa ilacın dozu doktorun önerisi doğrultusunda arttırılarak tedaviye devam edilir. Klomen tedavisinde alınabilecek en yüksek doz mg’dır. Genellikle ilacı kullanmaya başladıktan sonraki dönemde kısa süre içinde yumurtlama olur, yumurtlama gerçekleşinceye kadar tedaviye devam edilmesi gerekir.

Klomen nasıl etki eder?

Kadınların hamile kalabilmeleri için temel husus, yumurtlama olması ve döllenmenin gerçekleşebilmesidir. Yumurtalıklardaki yumurtlama, beyindeki hipofiz bezinden salgılanan Folikül Uyarıcı Hormonu ile sağlanmaktadıseafoodplus.infoül Uyarıcı Hormon, kadının beynindeki hipofiz bezinden düzenli olarak salgılandığında kadınlarda yumurtlama düzene girer. Kadında bu hormon yeterince salgılanmadığında ya da hiç salgılanmadığında östrojen hormonunu engeller. Folikül Uyarıcı Hormon yumurtalıklarda yumurta gelişimini uyaran temel hormondur. İşte klomen (klomifen sitrat), bu hormonun salgısını arttırarak yumurtlama işlevinin gerçekleşmesini sağlar.

Klomen tedavisi ne kadar sürer?

Yumurtlamanın gerçekleşmesi için uygulanan klomen tedavisi yaklaşık 6 ay sürer. Bu süre içinde kadınların % 80’inde yumurtlama düzene girer. Bunların % ’lik oranında ise başarılı bir gebelik sağlanır. Ancak gebeliğe engel başka bir sorun varsa klomen tedavisi ile gebe kalınamaması riski de vardır.

Klomene adetin kaçıncı günü başlanır?

Yumurtlamanın gerçekleşmesi için klomen tedavisine başlanır. Doktorun önerisiyle klomen adetin 3. günü kullanılmaya başlanır. Bu tedavide günde 1 kez 50 mg. dozla klomen alınmaya başlanır, daha sonrasında bu doz doktorun önerisiyle mg’a çıkarılabilir. İlaç 5 gün kullandıktan sonra ultrasonografide yumurtanın büyüklüğü kontrol edilir. Bu evrede yumurta çatlaması için gerekli olan iğne vurulur ve kadına cinsel ilişkiye girmesi önerilir. Kadına aşılama işlemi yapılması gerekiyorsa da, çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra işlem yapılıseafoodplus.info bağlamda son adet tarihine göre hareket edilirse klomen kullanırken cinsel ilişki kurulabilir.

Klomen herkeste işe yarar mı?

klomen

Klomen, yumurtlamanın gerçekleşmesi için, yumurta çatlaması için kullanılan bir ilaçtır. Klomen kullanarak yumurtayı çatlatan ve gebelik elde eden kadınların sayısı çok fazladır. İlaç kullanan kadınların yarısından fazlası bu şekilde gebelik elde edebilirler. Ancak klomen kullanan kadınların hepsinin kolaylıkla gebe kalabilmesi mümkün olmaz. Her kadının bünyesi farklı olduğundan, ilaca gösterdiği tepki de farklı olabilir. Klomenin faydalı olmadığı, işe yaramadığı durumlarda doktorlar gerekli incelemeyi yapar.

Klomenle elde edilen gebelikler nasıl olur?

Klomen kullanımı sadece yumurtanın çatlayarak döllenmeye uygun hale gelmesi sürecinde etkili olan bir durumdur. Klomenin etkisiyle döllenme gerçekleşip gebelik elde edildikten sonra yaşanan gebelik süreci doğal yolla elde edilen gebeliklerdekilerle aynı şekilde ilerler. Bu bağlamda gebelik belirtileri ve semptomları da doğal yolla elde edilen gebeliklerle aynıdır.

Klomen kullanımı güvenli midir?

Yumurtlamanın gerçekleşmesi için kullanılan klomen, 50 yıldır kullanılan bir ilaçtır. Yarım yüzyıldır kullanıldığı dönemde gebeliğin gerçekleşmesi konusunda çok başarılı sonuçlar alınmıştır. Ancak her ilaç, her bünyede farklı reaksiyonlar gösterebildiği için klomen kullanımında bazı olumsuz durumlar, yan etkiler de görülebilir. Fakat klomen, yumurtlamada kullanılan güvenli bir ilaçtır.

Klomen kullanırken nelere dikkat edilmeli?

klomen-1

Klomen; bulanık görme ve görme ile ilgili başka sorunlara sebep olabilen bir ilaçtır. Bu bakımdan doktorun da uyaracağı ve prospektüste yazdığı üzere klomen kullanıldığı dönem boyunca ve hatta tedavi bırakıldıktan bir süre sonra da makine, elektrikli cihaz, araç kullanılmaması ya da ekstra dikkat edilmesi gerekir. Bununla birlikte yine göz sağlığını olumsuz etkileyen uzun süreli bilgisayar ve telefon kullanımı, ışığın sabit olmadığı yerlerde çalışma da sorun yaratabilir. Klomenden kaynaklı yaşanan görme ile ilgili sorun uzun sürerse ya da günlük yaşamı olumsuz etkileyecek şiddette olursa mutlaka doktoru haberdar etmek gerekiyor.

Klomen kullanan bazı kadınlarda, yumurtalıkların fazlaca uyarılması şeklinde bir sendrom meydana gelebilmektedir. Yumurtalıkların aşırı uyarılması durumu OHSS olarak adlandırılmaktadır. Bu sendromda kadınlarda; ellerde ve bacaklarında şişlik, nefes darlığı, kiloda artış, karında ağrı ve şişlik, mide bulantısı, kusma gibi belirtiler yaşanabiliyor. Yumurtalıkların aşırı derecede uyarılması durumu ölümcül olabilecek kadar büyük etkilere sahiptir. Bu bakımdan bu yan etkilerin biri ya da birkaçı hissedildiği andan itibaren vakit kaybetmeden doktora müracaat edilmeli ya da acil servise başvurulmalıdır.

Klomen kullanımı bazı kadınlarda; çoğul gebelik, çoğunlukla da ikiz gebelik olasılığını arttırmaktadır. Bu tür durumlar için de mutlaka doktor ile konuşulmalıdır. Ancak klomen kullanımında düşük riskinin artması gibi bir durum söz konusu değildir.

Klomen kimlerde kullanılmaz?

  • Hamile kadınlar,
  • Vajinal kanaması olanlar,
  • Karaciğer rahatsızlığı olanlar,
  • Memede kanser bulgusu ya da lezyonu olanlar klomen kullanmamalı ve kullanamaz.

Klomen yan etki yapar mı?

Yumurtlama sorunu olan kadınlarda klomen, doktor kontrolünde alınır ve doktorun önerisi dışına çıkılmadığında, doz aşımı olmadığında çoğunlukla herhangi bir yan etki görülmez. Fakat ilacın uzun süreli ve yüksek doz kullanımlarında bazı yan etkilerde artış görülebilir. Bu tür durumlarda yaşanan yan etkiler;

  • Vazomotor kızarmalar,
  • Anormal uterin kanamalar,
  • Karın bölgesinde huzursuzluk hissi,
  • Over hipertrofisi,
  • Memelerde normal dışı dolgunluk ve gerginlik,
  • Görmede bulanıklık,
  • Kimi zaman da bulantı, kusma, uyku bozukluğu, gerginlik, baş dönmesi, poliüri ve ürtiker gibi sıralanabilir.

Klomen Nedir? Neden ve Nasıl Kullanılır?

Klomen, kadınlarda yumurtalıkların uyarılmasını sağlayarak gebeliğin oluşmasına yardımcı olan bir ilaçtır. Ovulasyon uyarıcı ilaç veya yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen klomen, infertilite tedavilerinde sıklıkla tercih edilir. Genellikle günde 1 adet, 5 gün süreyle kullanılan ilaç, mutlaka doktor gözetiminde alınmalıdır. Aksi halde yumurtalıkların fazla uyarılmasına bağlı olarak OHSS gibi durumlar gelişebilmektedir. Sizler için hazırladığımız bu yazıda klomen tedavisi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenleri derledik. Keyifli okumalar.

Klomen Nedir?

Klomen, hamile kalmak isteyen fakat yumurtlama problemi olan kadınlarda yumurta üretimini tetiklemek amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Ovulasyon uyarıcı ilaç veya yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen klomen, yumurtanın olgunlaşmasına yardımcı olarak gebe kalma olasılığını yükseltir. Peki, Klomen bunu nasıl yapıyor? Yumurtlama, beyindeki hipofiz bezinden salgılanan Folikül Uyarıcı Hormon sayesinde gerçekleşir. Bu hormon düzenli salgılandığında kadınların yumurtlaması da düzenli olur. Ancak hormon yeterince salgılanmazsa östrojen hormonu da azalır. Böylece gebe kalmak zorlaşabilir. Klomen ise Folikül Uyarıcı Hormonun salgılanmasına yardımcı olarak yumurtlama fonksiyonunun oluşumunu sağlar ve bu sayede gebelik elde edilmesinin önüne açar.

Klomen Neden Kullanılır?

Klomen, başta doğurganlık problemleri olmak üzere birçok hastalığın tedavi edilmesi amacıyla reçete edilebilir. Bunlardan bazıları:

  • Kısırlık,
  • Yumurtlama bozuklukları,
  • Açıklanamayan infertilite,
  • Tüp bebek tedavisi,
  • Aşılama,
  • Polikistik over sendromu.

Klomen Nasıl Kullanılır?

Klomen, genellikle günde 1 adet olmak üzere 5 gün süreyle kullanılır. Ancak bazı kadınların günde 2 adet klomen ( mg) kullanması gerekebilir. Kimilerinde ise süre 6 – 7 güne çıkabilir. Buradan da anlaşılacağı üzere klomen kullanımı kişiye özel planlanır. Dolayısıyla doz programının mutlaka doktor tarafından oluşturulması gerekmektedir.

Klomen Nedir? Neden ve Nasıl Kullanılır?

Klomen’in Yan Etkileri Nelerdir?

Klomen, doktor gözetiminde kullanılan özel bir ilaçtır. Dozu ve kullanım süresi doktor tarafından belirlendiği sürece ciddi bir yan etkiye neden olmaz. Ancak uzun süreli kullanımlarda bazı yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Böylesi durumlarda klomenin en sık karşılaşılan yan etkileri şu şekildedir:

  • Yumurtanın olması gerekenden fazla büyümesi,
  • Kasıklarda veya karında ağrı olması,
  • Göğüslerde dolgunluk hissi, gerginlik veya hafif sızı,
  • Damarlardaki genişlemeye bağlı olarak gelişebilen kızarıklıklar,
  • Ürtiker,
  • Şişkinlik hissi,
  • Mide bulantısı, kusma,
  • Baş dönmesi,
  • Ateş basması, bunalma hissi,
  • Lekelenme,
  • Bulanık görme,
  • Karında sıvı toplanması,
  • Uyku bozukluğu, gerginlik.

Klomen Başarı Oranı ovuKaçtır?

Klomen, yumurtanın döllenmeye hazır hale gelmesine yardımcı olan bir ilaçtır. Bu nedenle yumurtlama problemi yaşayan çoğu kadın, klomen kullanımı ile daha kolay gebelik elde etme şansına sahiptir. Yapılan araştırmalar, yumurtlama sorunu yaşayan kadınların yarısından fazlasının klomen ile hamile kalabildiğini ortaya koymaktadır. Ancak ilacı kullananların hepsinde aynı başarıyı elde etmek söz konusu değildir. Zira kişinin metabolizması veya sağlık durumu gibi klomen kullanımında başarıyı etkileyen birçok faktör söz konusudur.

Klomen ile Hamile Kalanlar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Klomen ile hamile kalanlar ile doğal yollarla gebe kalmış kadınlar arasında hiçbir fark yoktur. Klomenin etkisi gebelikle birlikte son bulur ve süreç, diğer hamile kadınlarla aynı şekilde devam eder.

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir