kasımpatı kurudu / Kasimpati saksida yetisir mi? – seafoodplus.info

Kasımpatı Kurudu

kasımpatı kurudu

seafoodplus.info

  • Popüler
  • İçindekiler

    Kasımpatı saksıda yetişir mi?

    · Kasımpatı bitkileri hem saksıda hem de bahçede kolayca yetiştirebileceğiniz bir bitki olup bakımı son derece kolaydır.

    Kasımpatı çiçeği tohumu nasıl elde edilir?

    Kasımpatı Tohumu Nasıl Olur? Kasımpatı tohumu, krizantem çiçeğinin döktüğü tohumlardan toplanmaktadır. Bu tohumları dikerek kasımpatı yetiştirme şansınız vardır. Kasımpatı tohumu genellikle küçük parçalar halinde olur ve çiçeğin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

    Kasımpatı yazın açar mı?

    Kasımpatı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çiçek açar. Ev ve balkonlarda ise Eylül ve Ekim aylarında çiçeklenmeye başlar. Ekimin yapıldığı aya göre yaz aylarında çiçeklenir.

    Saksıda kasımpatı nasıl yetiştirilir?

    Torfun üstüne tohumlar atılarak ve sonrasında 1 cm torfla kapatılarak dikim gerçekleştirilir. Dikim sonrası, can suyu vermeyi ihmal etmemeniz tavsiye edilir. Halihazırda kasımpatı bitkiniz varsa ve kökünden ayrılan bir kısım gözünüze çarpıyorsa, ayrılan kısmı ayrı bir saksıya dilediğiniz an ekerek çoğaltabilirsiniz.

    Kasımpatı çiçeği nasıl çoğaltılır?

    Kasımpatı, kökten ayırma ya da tohum ekme yöntemleriyle çoğaltılabilir. Kış sonu, bahar başı kasımpatı tohumlarını ekmek için ideal zamandır. Torfun üstüne tohumlar atılarak ve sonrasında 1 cm torfla kapatılarak dikim gerçekleştirilir. Dikim sonrası, can suyu vermeyi ihmal etmemeniz tavsiye edilir.

    Papatya tohumu nereden alınır?

    Papatya tohumu internet sitelerinde de satılan bir üründür. Kolayca papatya tohumlarını internet sitelerinden satın alabilirsiniz.

    Kasımpatı çiçeği güneş sever mi?

    Kasımpatı çiçeğinin sağlıklı bir şekilde yetişmesi için ilk önce ışığını doğru ayarlanması gerekiyor. Güneş doğrudan temas etmemesi gereken kasımpatı çiçeği, dolaylı ışıkları daha çok sever. Bu nedenle çiçeği yarı gölge yarı güneşli bir yerde tutmak sizin için en doğru tercih olabilir.

    Kasımpatı çiçeği kışın açar mı?

    *Kasımpatı bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir. *Kasımpatı bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.

    Kasımpatı kurudu ne yapmalıyım?

    Kasımpatı çiçeğinin çoğu tohum vermez, sebebi ise kasımpatı çiçeğinin melez bir tür olmasıdır. Güneşli yada yarı gölge bir ortamda olursa Kasımpatı çiçeği daha sağlıklı gelişir. Kuruyan, ömrü biten çiçeklerin kesilmesi gereklidir. Saksı ve çiçek yataklarına da ekilebilir.

    Kasımpatı çiçekleri kuruyunca ne yapılır?

    Kasımpatı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    1. Kasımpatı çiçeği güneş ışığını doğrudan almayı sevmez.
    2. Dalların arasındaki kuruyan yaprakları sık sık temizlemeniz gerekir.
    3. Kasımpatının yer aldığı saksıyı sık sık sulamalısınız.

    Kasımpatı nereyi sever?

    Kasımpatı evde nasıl yetiştirilir? Kasımpatı, çok soğuk ve sıcak iklimler için ideal bir seçim değildir. Doğrudan ışık görmeye ihtiyaç duymasa bile, ışığa doğru yönelerek büyüme eğiliminde bulunur. Bu nedenle, çiçeğin gölgede kalan bir kısmı varsa, arada sırada yer değiştirilmesi tavsiye edilir.

    Kasımpatı hangi sıklıkla sulanır?

    Sulamada en önemli unsurlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir. -Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.

    12 Ay Kurumayan Saksı Çiçekleri Hangileridir?

    Yaz ve kış aylarında kurumayan çiçeklerden temin etmek istiyorsanız eğer bu blok konumuzda sizler için bu çiçek türlerini özellikleri ile birlikte sıraladık. Çiçekler hayatımızda rengarenk görüntüsü ile farklı bir hava katmaktadır. Bunun yanı sıra çiçekler bulunduğu ortamı rengi, kokusu ve içeresinde bulunan özellikleri ile birlikte havayı temizlemektedir. Bahçenizde veya evinizde hoş kokulu ve her mevsim açan çiçeklerden yetiştirmek istiyorsanız eğer mutlaka yetiştireceğiniz çiçeklerin özelliklerini öğrenmeniz gerekmektedir.

    Çiçekler en stresli anlarınızda bile psikolojik açıdan size destek sağlayacaktır. Yaz ve kış aylarında kurumayan çiçekler kısaca şunlardır; Hanımeli, Hercai Menekşe, Sıklamen, Kış tatlısı, Kar topu, Kardelen, Kamelya, Sardunya, Açelya ve Ateş Dikenidir. 12 ay kurumayan bu çiçek türlerini özellikleri ile birlikte sizler için aşağıda sıraladık.

    Sardunya

    Sardunya, Akdeniz iklimine uygun olan bir çiçek türüdür. Özellikle balkonlarınızı renkli çiçekleri ile süsleyecektir. Sardunya çiçeğine dokunduğunuz zaman keskin kokusu ile etrafa hoş bir koku yayacaktır. Salgılamış olduğu koku ile aynı zamanda kendini bakterilere karşı koruyacaktır. Sardunya uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitki türüdür.

    Sardunya çiçeğinin uzun ömürlü olabilmesi için nemli ve havadar bir ortamda bakılması gerekmektedir.

    Sardunya çiçeğine çok fazla veya çok az su verdiğiniz zaman gelişimi durabilir. Yaz aylarında hava sıcaklığının durumuna göre sardunyanızı sulama yapmanızı önermekteyiz. Sardunya çiçeğinin toprağının geçirgen olması gerekmektedir. Toprağı ise mineral açısından zengin özelikte olmalıdır. Sardunya çiçeğine gübre attığınız zaman daha iyi gelişim sağlayacaktır. Sardunya çiçeği aynı zamanda budanmayı seven bir çiçek türüdür.

    Sardunya çiçeğinin budayacağınız zaman Mart ayını bekleyebilirsiniz. Mart ayının başında budama yapmanız Sardunya için yeterli ve uygun olacaktır. Kesilen yerleri ise mutlaka mum ile kapatmanız gerekmektedir.

    Kalanchoe

    Kalanşo turuncu, pembe, sarı ve beyaz renkte çiçeklere sahiptir. Sukulent ailesine ait olan Kalanşonun bakımı oldukça kolaydır. Ancak Kalanşo bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Kalanşo, aydınlık ve havadar olan ortamları sevmektedir. Bu nedenle bu çiçeği konumlandırırken bu hususa dikkat etmeniz gerekmektedir. Ev içerisinde bakmak istiyorsanız eğer daima havalandırabileceğiniz bir ortamı tercih etmeniz gerekmektedir. Ev içerisinde Kalanşo çiçeğine bakarken ısıtıcılardan uzak bir yerde konumlandırmanız gerekir.

    Aydınlık bir ortamda bakacak olursanız eğer filtrelenmiş güneş ışığı olan yerlerde konumlandırmayız gerekir.

    Kalanşo çiçeği, sonbahar, ilkbahar, yaz ve kış aylarında daima çiçek açan bir bitkidir. Ancak yaz aylarında çiçek açmaya ara verebilir. Kalanşo, çiçeklerini sonbahar ve ilkbahar aylarında açmaktadır. Kalanşo aşırı sıcaklardan hoşlanmayan bir çiçek türüdür. Düzenli sulama ve bakımını yaptığınız sürece Kalanşo uzun bir süre size arkadaşlık edecektir.

    Gardenya

    Yaz ve kış aylarında kurumayan saksı çiçekleri arasında yer alan gardenya, yüksek bir bakıma ihtiyaç duyan bir çiçektir. Gardenya çiçeği, yatak odası için uygun bir çiçek türüdür. Gardenya çiçeğinin çiçekleri muhteşem kokusu ile etrafındaki herkesi büyülemektedir. Gardenya çiçeği, kaygı giderici ve kaliteli bir uyku uyumanızı sağlamaktadır. Gardenya çiçeği, dolaylı yönden çiçek açmayı seven bir çiçek türüdür. Gardenya çiçeğinin bakımında toprağını daima nemli tutmanız gerekmektedir.

    Yılbaşı Çiçeği

    Yılın ilk günlerinde açmış olduğu çiçekleri ile evinizi şenlendirecek olan yılbaşı çiçeği, yılın her ayında çiçek açabilen bir çiçek türüdür. Yılbaşı çiçeği, kaktüsgiller familyasına ait bir çiçek türüdür. Yılbaşı çiçeğinin yaprakları diri ve suludur. Bu bitkinin yaprakları ise birbirine yapışık ve yassıdır.

    Yılbaşı çiçeğinin pembe, kırmızı ve beyaz tonlarında çiçekleri bulunmaktadır. Yılbaşı çiçeği, Brezilya bölgesine ait bir çiçek türüdür. Yakıcı güneş ışığı olan alanlardan uzak tutmanız gerekmektedir. Bu çiçek türü ağaçta yetişen kaktüs olarak bilinen bir çiçek türüdür. Yılbaşı çiçeğinin konumlandırıldığı yerin aydınlık olmalıdır. Yılbaşı çiçeğinin bol çiçek açabilmesi için daima aydınlık ve serin bir ortamda tutulmalıdır.

    Yılbaşı çiçeği humuslu toprakları tercih etmektedir. Çiçeklendirdi zaman yaz aylarında sulamayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Çiçeklenme süreci bittikten sonra sulamayı azaltabilirsiniz. Bu sayede her yıl düzenli olarak çiçek açacaktır. Toprak nemimi daimi kontrol ederek yılbaşı çiçeğinizi sulayabilirsiniz.

    Cam Güzeli

    Cam güzelini filtrelenmiş güneş ışığında konumlandırmak gerekmektedir. Cam güzeli çok sıcak veya çok soğuk havaları sevmemektedir. Açık havada baktığınız zaman hızla gelişimini görmeniz mümkündür. Toprağı kurudukça sulama yapmanız Cam güzelinin gelişimi için fazlası ile önemlidir. Yaz aylarında toprağı hızla kuruduğu için sulamayı arttırmanız gerekmektedir. Sulama hatası yaptığınız zaman bitkiniz kısa süre içerisinde solabilir. Cam güzeli çiçek türünü sümüklü böceklere ve yaprak bitlerine karşı korumanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra küf, mantar ve toprak kökenli hastalıklara karşı da korumalısınız.

    Yelken Çiçeği

    Yelken çiçeğine aynı zamanda Barış Çiçeği adı da verilmektedir. Bu çiçek parlak yapraklara sahip olan bir çiçektir. Yapraklarının şekli ise kaşık şeklindedir. Aydınlık ortamlarda daha iyi çiçek açmaktadır. Sulama yaparken mutlaka toprağının kuruduğu zaman Yelken çiçeğini sulama yapmanız gerekmektedir. Barış çiçeğine dilerseniz toprakta dilerseniz ise suda bakabilirsiniz. Barış çiçeğinin iyi bir şekilde gelişmesi için filtrelenmiş güneş ışığı olan bir alan yeterlidir.

    Kasımpatı

    Kasımpatı otsu ve çok yıllık özelliği ile çiçekseverler tarafından sıklıkla yetiştirilmektedir. Kasımpatı çiçeğini teras, balkon ve bahçe gibi alanlarda kolaylıkla yetiştirerek mekanlarınızı süsleyebilirsiniz. Kasımpatı derece soğuk hava koşullarına karşı dayanıklılık göstermektedir. Papatyagiller familyasında olan Kasımpatı çiçeğine istediğiniz alanda yılın her mevsiminde bakabilirsiniz. Sarı rengi en çok tercih edilen Kasımpatı çiçeğiniz farklı renkleri de bulunmaktadır. Mor, beyaz ve kırmızı gibi renk seçenekleri arasından seçim yaparak Kasımpatı çiçeğini büyütebilirsiniz.

    50cm ile cm arası yüksekliğe ulaşabilen Kasımpatı çiçeğinin bakımı fazlası ile kolaydır. Toprak seçmeyen Kasımpatı çiçeği, direk güneş ışığını almayan yerlerde daha sağlıklı büyümektedir. Kasımpatı çiçeğine kısacası güneşli veya yarı gölge alanlarda da bakabilirsiniz. Çok sık su istemeyen Kasımpatı çiçeği, dokunmadan büyütmenizi tavsiye ediyoruz.

    Kasımpatı arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel çiçekler arasındadır. Kasımpatı diğer ismi ile krizantem, ortalama 30 türü olan, papatyagiller ailesine bağlı otsu ve yıllık bitki türüdür. Kasımpatı ortalama cm yüksekliğindedir. Oldukça büyük çiçek başları vardır, kasımpatı çiçeğinin rengi beyaz, sarı ve pembedir. Birçok Avrupa ülkesinde ve Japonya’da ölümün sembolü olan kasımpatı, Amerika da ve ülkemizde sevinci ve mutluluğu temsil etmektedir.

    • İlkbaharda kasımpatıları sökün.
    • Çok fazla filizlenme olmuş ise, gruplar halinde dikin. Bu durumda çoğaltma da yapmış olursunuz.
    • Temmuz ayına kadar çok sık sulamayın.
    • Haziran ayının başlarında potasyumdan zengin gübre verilmesi gerekir.
    • Toprağı aşırı kireçli olmayan, bahçe toprağı olmalıdır.
    • Eski sığır gübresini bol miktarda toprağa karıştırmalısınız.
    • Çiçek tomurcukları oluştuktan sonra gübreleme yapılmamalı, gübreleme çiçek tomurcuk verdikten sonra yapıldığı takdirde çiçeklere zarar verecektir.
    • Saksıda kasımpatı çiçeği yetiştirmek için, ne küçük nede büyük saksılar tercih edilmeli, orta büyüklükteki saksılar kasımpatı için uygundur.
    • Her sene toprağını değiştirmek gereklidir.
    • Kasımpatı çiçeğinin çoğu tohum vermez, sebebi ise kasımpatı çiçeğinin melez bir tür olmasıdır.
    • Güneşli yada yarı gölge bir ortamda olursa Kasımpatı çiçeği daha sağlıklı gelişir.
    • Kuruyan, ömrü biten çiçeklerin kesilmesi gereklidir.
    • Saksı ve çiçek yataklarına da ekilebilir.
    • Sıklıkla sulanmak isteyen bir çiçektir.
    • Tohum ekimi kışın ocak ayından ilk baharda mart ayına kadar devam eder.

    Çiçeklenme ise sera ortamında haziran, temmuz ve ağustos aylarında, ev yada balkonda ise eylül ve ekim ayında başlar. Hızlı ve kolay bir şekilde çimleneceğinden dolayı ekstra bir emek istemez.

    Nemli çimlendirme torfunun üstüne kasımpatı çiçeği tohumlarını ekilir, ortalama 2 cm kalınlıkta elenmiş torfu serpilerek tohumların üzeri kapatılır. Ekilen toprağın nemini kaybetmemesi için saksının üstü plastik şeffaf bir naylonla kaplanır. derece sıcaklık sağlanmalıdır ve 2 ile 4 hafta arasında çimlenme görülür. Filizler görünmeye başlandıktan hemen sonra daha geniş bir saksıya alınarak dikilir.

    Kasımpatı çiçeği bakımı oldukça kolay bir o kadar da görsel olarak güzel bir bitkidir. Ayrıca çiçeklerinin yaprakları ilaç sektöründe ve bazı ülkelerde baharat olarak kullanılmaktadır. Hem güzel hem de faydalı olan kasımpatı ülkemizde her koşulda rahatlıkla yetişebilir.

    Kasımpatı Çiçeği Hikayesi

    Bu hikaye karşılığı olmayan aşkının acısını ölümle birlikte çeken bir kızın hikayesi. Adı Ante olan dünya güzeli kız, ormanda genç ve oldukça yakışıklı bir delikanlıya rastlamış. Yakışıklı delikanlı, tam ayağının altında duran inanılmaz güzellikte olan çiçeği koklayıp öpmüş. Ante bu gençten o kadar etkilenmiş ki,  yanına gidip delikanlı ile tanışmak istemiş, işin ilginç tarafı yanına giderken onu birden gözden kaybetmiş. Büyük bir üzüntü ile gencin öptüğü çiçeğin yanına gitmiş ve tam delikanlının çiçeği öptüğü yere dudaklarını dokundurarak öpmüş.

    Delikanlının dudaklarının sıcaklığını dudaklarında hisseden kızın utançtan yanakları al al olmuş ve bu haliyle daha da muhteşem bir güzelliğe bürünen genç kızı kıskanan kasımpatı, kızın dudaklarının değdiği kısımdan genç kızın kanını çekerek onu öldürmüş. Bir masum öpücük uğruna canını veren genç kızı bu kasımpatının olduğu yere gömmüşler. Zaman içinde kızı öldürdüğüne pişman olan kasımpatı, her bahar mevsiminde çiçek açıp yapraklarını kızın mezarının üzerine dökmüş. İşte bu  çiçeğin hikayesi böyle. Güzelliği göz kamaştıran kasımpatı, içerisinde hem mutluluk hem de büyük bir acı barındıran tek his olan aşkı en açık simgeleyen çiçeklerden biridir.

    Kasımpatı Çiçeği Ne Zaman Sulanır?

    Kış aylarında kasımpatı çiçeği soğuktan korunarak az miktarda sulanmalıdır.
    Yaz mevsiminde ise kasımpatı çiçeğinin suya olan ihtiyacı sıcak havadan dolayı artacağından çiçeğe verilecek suyun arttırılması gerekir. Su toprağın her yerine ulaşmalıdır. Kasımpatıyı sularken kullanılan ölçü her sulamada aynı ölçüde vesulamalar aynı saatte, aynı miktarda sulanmalıdır. Kasımpatı çiçeğinde çok görünür bir değişiklik olmadığı süre sulanmada kullanılan kap veölçü ile su miktarı değiştirilmemelidir.

    Kasımpatı Çiçeği Ne Zaman Budanır?

    Kasımpatı çiçeğinin bütün dalları kış sonuna yaklaşırken dipten kesilerek budanır. Budama yapılmaz ise yaz sezonuna biçimsiz ve formsuz olarak girmektedir. Kasımpatınızı budamaktan korkmayın önemli olan bitkinin kök sağlığıdır. Yaz aylarında budadığınız yapraklar gür ve sağlıklı bir şekilde tekrar yerine gelecektir.

     

    O KASIM PATLARI'NI BİLE ERKEN AÇTIRAN KİŞİDİR.

    O KASIM PATLARI'NI BİLE ERKEN AÇTIRAN KİŞİDİR

    Mahmut Türkmenoğlu ve Gazeteci Teoman Erel anısına

    Fotoğraflar; İnternetten alıntıdır

    Balçova da’da seracılık varken hep çiçekler kandırılmıştı. Aslında

    Kasımpatı çiçeği, ismi üstünde Kasım Ayında çiçek verir.

    Ama, rahmetli Gazeteci Teoman Erel'in "Kasımpatlarını Kandıran Köylü" başlıklı yazısından anlıyoruz ki, çiçekleri kandırmak çok zor olmamış.

    Burada ki (Köylü) rahmetli Mahmut Türkmenoğlu'dur?

    Onun seracılık ve tarım alanında yaptığı başarılı çalışmaları bilmeyen yoktur.

    Üstadın yazısına bir göz atalım şimdi,

    Teoman Erel Türkmenoğluna sorar,

    "Bu ekili kasımpatlarının üzerinde mekanik hareket eden bir perde var, bunun faydası nedir?"

    "Yaz ortasında güneş batmış gibi oluyor. Kasımpatı çiçek açma zamanını güneşin batmasına göre ayarlamış, o zaman çiçek açıyor, açma zamanının geldiğini sanıyor"

    Yine Teoman Erel sorar.

    "Peki, kasımpatı'nı erken çiçeklendirme de fayda ne?"

    "Mevsiminden önce piyasaya çıkan çiçek daha pahallıya satılıyor"

    Gülüyor Türkmenoğlu ve,

    "İyi bir fiyata ihraç ediyoruz"

    Konuştuğum kişi kurnaz bir Hollandalı tüccar değil. C.H.P de bakanlık yapmış, iş çevrelerinin bir numaralı düşmanı sayılmış, solcu bir politikacı.

    Ama Hollandalı çiçekçiler gibi, çiçek piyasasını biliyor, bununla da kalmıyor, dünyanın en ileri tekniğine göre sera imal ediyor.

    Ünlü çiçekçi, Sabuncakis, ayni zamanda iddialı bir makine mühendisi olan Türkmenoğlu'na otomatik Sera ısmarlıyor.

    yılında Urla Bademler Köyünde doğan Türkmenoğlu yılının temmuz ayında vefat ediyor ve köyünde toprağa veriliyor.

    Küçük yaşta yetim kalan Türkmenoğlu, çerçilik ve simitçilik yapmıştı. Yoksulluk yüzünden orta öğrenimini yapamayan ve tütün tarlalarında çalışan Türkmenoğlu, kemik veremi geçirmiş ve aksak kalmıştı. Ama inatçıydı. Dışarıdan liseyi bitirdi ve İstanbul Teknik Üniversitesine girdi. Bir yandan okudu bir yandan çalıştı ve neticede Makine Mühendisi oldu.

    Yoksullardan yana tavır alan Türkmenoğlu; Üretken olabileceklerini, tekniğin, ekonominin, ticaretin inceliklerini profesyonel düzeyde ögrenebileceklerini ispatlamıştı Köylü Mahmut.

    CHP yi oluşturanlar, ülke kaderinde etki yapmak istiyorlarsa, lafazanlıktan ve slogancılıktan çok üretkenliklerine ağırlık vermelidirler.

    Rahmetli güzel, onurlu ve olumlu bir örnekti.

    Burada Gazeteci ağabeyimiz Teoman Erel'in anlatacakları bitti

    1.Şimdi neden durup dururken "Teoman Erel'in Seferihisar'ı" kitabından neden bolca alıntı yaptım dersiniz?

    İstenirse seracılıkta, tarım'da dünya lideri olmak mümkün. Bunun için her şeyimiz var. (ancak önemli bir not suyumuz her geçen gün değer kaybediyor ve azalıyor. Konya Ovası için çanlar yılını gösteriyor.)

    Biz zaten rahmetli Turgut Özal döneminde dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biri değil miydik?

    Ben yine konuya burnumu sokup, sizi Balçova ya doğru çekeceğim.

    Yukarıda alıntılarda okuduğumuz Türkmenoğlu nun söylediklerini biz Balçova da, bir yol gösteren yokken dahi yaptık.

    Kendi becerimizle, el yordamımızla yaptık ve yapıyorduk.

    Hatta bir baraj yapılması için de bir Milyon lirayı biz üreticiler aramız da toplayıp Belediye Başkanımıza verdik.

    Sonra ihtilali oldu. Biz daha çok su alabileceğimizi sanırken, elimizde dereden aldığımız su da gitti. Gerisini biliyorsunuz zaten.

    Demek isterim ki biz Balçova olarak bu işlere çok daha önce başlamıştık ve epey de yol almıştık. Ama sen gel suyumuzu kes mandalinaları kurut, kuyu sularımızı bor içinde bırak ve bizi taşıma su ile değirmen çevirtmeye muhtaç et.

    Hiç taşıma su ile de tarım yapılır mıydı? Yapılamadı.

    Balçova da bu işi bitirenlere de demeli bilmem.

    2. Gelelim Sayın Erel'in yazdıklarının son paragrafına. Ünlü Gazeteci bu yazıyı () yılında yazmış. Söyledikleri yani yazdıklarının, ben günümüzdeki C.H.P ye çok uyduğunu gördüm. Ben Köylüye de, Erel'ede tamamen katılıyorum, sizi bilmem

    Nasıl düşünürsünüz, Sayın Erel'e ve bana katılır mısınız bilmem.

    Her kesin kendi bilebileceği bir iş diye düşünürüm

    Alıntı yaptığım kitap eminim bazılarınızın ilgisini çekmiştir diye kaynağını size aktarayım.

    Rahmetli gazeteci ağabeyimizin kitabını Hasan Erel derlemiş.

    "Teoman Erel'in Seferihisar'ı" kitabını, şu ara ismi dillerden düşmeyen önceki Seferihisar Belediye Başkanı olan Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesinin kültür yayınlarının 5. olarak basmış, bana da kendisi armağan etmişti.

    Belki hala belediyenin Basın Danışmanlığının elinde vardıseafoodplus.infoın sağlıcakla

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir