gastronomi mezunları yorumları / Gastronomi Bölümünü Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gastronomi Mezunları Yorumları

gastronomi mezunları yorumları

Sıkça Sorulan Sorular

Bölümümüze kayıt yaptıracak aday öğrencilerimizin; üzerinde adayın isim, soy isim ve T.C. Kimlik numarası bilgileri bulunan kapalı zarf içinde “Sağlık Kurulu (Heyet) Raporu“ ile “Akciğer TBC”, “PA Akciğer” filmi ve raporunu üniversiteye ibraz etmeleri gerekmektedir.

Sağlık Kurulu (Heyet) Raporunun tam teşekküllü bir hastanenin (devlet hastanesi, üniversite hastanesi veya özel hastane olabilir) iç hastalıkları, kulak burun boğaz, göğüs hastalıkları, ortopedi, nöroloji, psikiyatri ve diğer gerekli diğer servislerde uzman muayenelerinin yapılarak alınması, Hepatit Testi (Hepatit B, C Markerleri, HBS Ag, Anti HBS,-Anti HCV); HIV Testi; burun-boğaz kültür tetkikleri; portör testi, Gaita Mikroskopisi, Gaita Kültürü tahlil sonuçlarının açık bir şekilde belirtilmesi ve “bedensel ve ruhsal yönden, her türlü gıda üretimi ve mutfak yönetimi süreçlerinde görev almaya elverişlidir'' ibaresini içermesi gerekmektedir.

Ayrıca raporda aday, kronik ve bulaşıcı hastalıklar, el becerisi gerektiren bıçak ve benzeri mutfak aletlerinin kullanılması açısından nörolojik ve ortopedik engel, mutfak koşullarında çalışmasına engel olabilecek duyu kaybı (görme, işitme, tat vb.), yoğun eğitim ve çalışma saatlerine uyumu zorlaştırabilecek hastalık veya rahatsızlık, hizmet sektöründe çalışmaya engel olabilecek ruhsal rahatsızlık gibi konularda değerlendirilmelidir.

gastronomi ve mutfak sanatları

  • hobi olarak okunacak bir bölüm değildir. eğer ki fazla çalışma saatlerinden, ayakta çalışmaktan ve sürekli bulaşık yıkamaktan şikayet edeceksiniz boşuna zaman kaybetmeyin bir yemek kursuna yazılıp hevesinizi alın.

  • mutfak bir sanattır , yemekte bir sanatçı seafoodplus.infoini bilmek gerek tabii her konuda

  • okumayı istediğim için yeşillendirilmeyi beklediğim bölüm.

  • farklı üniversitelerde gastronomi ya da aşçılık okumuş arkadaşlarım var.çoğuyla da okul, bölüm ve sektör hakkında konuşseafoodplus.infoan edindiğim bilgiler, mezun olduğum okuldan öğrendiklerim, türkiye&#x;de ve yurtdışında bulunduğum çalışma ortamlarının bana kattığı tecrübeleri harmanlayarak şunu söyleyebilirim ki; hiçbir üniversite bu bölümü bitirdikten sonra size şef olacağınızın garantisini seafoodplus.info zor bir sektör, mezun olanların %90&#x;nı da mesleği icra seafoodplus.info gerektiren çok uzun bir yol ve epey fedakarlık seafoodplus.info durumu özellikle belirtmek istedim çünkü onedio reklamlarından ve tabağa son dokunuşu yapan aşçı fotoğraflarından etkilenip gelirseniz hayatınızın en büyük yanılgısını yaşarsınız.
    mutfağı, sistemi ve yemek pişirmeyi okulda öğreneceğizi düşünüyorsanız, o yer kesinlikle okul değil saate varan mesailerin yaşandığı yiyecek içeçek sektörünün ta seafoodplus.infoıl olur falan seafoodplus.info imkanlarınız o kadar kısıtlanacak ki bir araya getirip yemek yapmakta zorlanacağınız malzemeleri üç hafta boyunca önünüze koyup yaratıcılığınızı sınayacaklar.
    bütün hevesiniz ilk bir, iki yıl teorik eğitim alırken, bahsettiğim gerçekleri fark etmenizle birlikte törpüseafoodplus.infosyon kaybı kaçınılmazken isimlerine aldanılan, akademik takvimde hafta uygulaması görünen mutfak derslerinin hafta işlenmesi pastanın üzerindeki krem şanti.
    inanılmaz nitelikliksiz insanların hoca olduğunu göseafoodplus.infoın yaptırımları, yönetimin umursamazlığı derken mutfağa malzeme seafoodplus.info almayı, istiridye açmayı onu geçtim tava sallamayı bile sektörde öğreneceksiniz.
    hiç mi iyi birşey yok? diye soruyorsanız, var, bu bölüm için 4 yıl gerçekten çok uzun bir süseafoodplus.info ve araştırma yapmaya epey vaktiniz olacak.
    ama gastronomi okuyan/okumayı düşünen herkesi bekleyen bir takım gerçekler seafoodplus.info nedenle iyice araştırmanızı öneririm. pastacılık dersleri var, sınavda yemek yapıyorlar ya da şarap degüstasyonu oluyor çok havalı falan deyip gelmeyin! hatta mümkünse bir yaz tatilinde restoran ya da otelde çalışıseafoodplus.info sağlıklı bir karar almanızı sağlar.

    son olarak kurumları ya da kişileri değil sistemin işleyişini temel alarak, doğru bilinen yanlışları ve kendi fikirlerimi belirtmek için yazdım.

    edit:düzenleme

  • aklıma bu tweeti getiren meslek

  • türkiye'de amacını tam olarak ulaşamayan bölümdür aslında slow food hareketi tarafından italya'da kurulan gastronomi bilimleri üniversitesi ([seafoodplus.info://seafoodplus.info]) tam olarak bu bölümün hedeflerini yerine getirmeye çalışıyor.

  • vedat milor gastronomi ve mutfak sanatları okumak isteyenlere, çok olumsuz bir tablo çizmiş. 'eğitimin iyi olması için eğitimcinin iyi olması gerekir'. sektörün önde gelen şefleri de mezunların hiçbir şey öğrenmeden mezun olduklarından yakınıyormuş. demek ki sektörde ciddi bir enstitünün boşluğu hissediliyor.

    milor'un tavsiyelerini youtube sayfasından dinleyebilirsiniz:

    vedat milor - gastronomi okumak isteyenlere tavsiyeler

  • tercih düşünüyorum bu bölümle ilgili. yemek yapmayı severim ama tembel olduğumdan ev yemeklerini yapmıyorum. sürekli farklı bir tarz farklı bir yöre denemek istiyorum ve eldeki malzemelerden daha önce yapılmamışı elde etmeye çalışıyorum. biliyorum belki bölüm için yeterli değil ama girip görmek lazım. zaten alanında en iyisi olmaya çalışmıyorsan böyle bölümlere girmemek lazım. klasik olanı değil farklı olanı yakalamak lazım. bölüm hakkında bilgisi olanlar yemek yaparken böyle laboratuvarda gibi mi oluyoruz? bir şeyler keşfetmek ya da uzak diyarların lezzetini öğrenmek gibi mi? eğer öyleyse ilk tercihlere yazacağım.

    yani makarnanın bile türlü türlü yapılışı var sonuçta.

  • bu mesleği icra edenler maaş ve iş durumu hakkında bilgi verebilir mi? kardeşim yazmayı düşünüyor

  • çok severek okuduğum bölümüm.
    edit: o kadar sevmiyomusum, biraktim.

  • Gastronomi Ve Mutfak Sanatları B&#;l&#;m&#; nedir ve mezunu ne iş yapar? B&#;l&#;m&#; olan &#;niversiteler, dersleri ve iş imkanları

    Güncelleme Tarihi:

    Oluşturulma Tarihi: Kasım 27,

    LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ülkemizde yaygın olarak tercih edilen bir bölümdür. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde ve derledik.

    Haberin Devamı

    Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü, mutfak sanatlarına, yemeklere ve yemek yapmaya büyük ilgi duyan kişilerin zevk ile yaptıkları bir meslek dalı olmaktadır. Ayrıca kişilere temel gıdalar hakkında da detaylı bilgiler verir.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Nedir?

     Günümüzde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, mutfağa, yemeklere, yemek yapmaya ilgisi olan kişilerden oluşan mutfak sanatları konusunda bilimsel eğitimler alma olanağı sağlar. Ayrıca yiyecekler ve ya içecekler hakkında detaylı bir bilgi alma, bilimsel ve ya sanatsal bakış açısına sahip olabilme gibi kazançları vardır. Buna ek olarak verilen eğitimlerin sonucunda bu sektöre nitelikli çalışanlar sağlama ana amaçtır.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitimi Nasıldır?

    Haberin Devamı

     Genel olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde toplamda 4 yıllık bir lisans eğitimi verilmektedir. Bu bölümdeki öğrencilerin mezun olabilmeleri adına AKTS hakkını doldurmaları ve de üniversitelerinin diğer mezuniyet koşullarını da yerine getirmeleri gerekmektedir. Buna ek olarak 60 gün boyunca zorunlu stajları yer almaktadır.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Dersleri Nelerdir?

     Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü, teorik eğitimden daha çok uygulama dersleri ve ya tecrübe etmeye esaslı ders programlarına sahiptir. Zamanlarının çoğunu mutfağa ait olan dersliklerde geçirirler. Bu bölümün dersleri aşağıdaki gibidir.

     Gastronomi ve de Mutfak Sanatları için Gıda Teknolojisi,

     Yiyecek Hizmetleri ve İçecek Hizmetleri,

     Yiyecek Üretimleri,

     Dünya Mutfak Kültürleri,

     Yiyecek Maliyet Kontrolü,

     İçecek Maliyet Kontrolü,

     Mutfak Yönetimi,

     Şarap Bilimi,

     Temel Pastacılık,

     Mutfak Planlaması,

     Tabak Tasarımı,

     Ziyafet Yönetimi de Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne ait olan dersler arasında yer almaktadır. Eğitim hayatlarının dışında almış oldukları kurslara göre çalışma alanlarının genel sayısını artırma özelliğine sahip olan bir bölümdür. Kendi işletmelerini kurarak meslek hayatlarına da devam edebilirler.

     Meslek hayatlarında bu bölüm mezunu olan kişiler; Mutfak Şefi,

     Yöneticilik,

     Gıda Kontrolcüsü,

     Aşçılık,

     Tüketim Şefi,

     Gurmelik,

     ARGE Ürün geliştirme Uzmanı,

     Sous Şef,

     Yemek Yazarlığı ve de

     Executive Şef olabilirler.

    Haberin Devamı

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Sözel midir?

     Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü günümüzde TS ile öğrencileri bünyesine alan bir bölüm olsa dahi aslında bölüm içeriği sayısal dersler bulundurmaktadır. Üniversitenin hemen ilk yıllarında fen ağırlıklı, kimya ve biyoloji dersler bulunmaktadır.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Kaç Yıllıktır?

     Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü hemen hemen çoğu üniversite içinde güzel sanatlar bölümünde yer alır iken program 4 yıllık bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Gastronomi bölümünün toplamda 2 yıllık okutulduğu üniversite şu an için bulunmamakta olup 2 yıllık aşçılık okumakta olan öğrenciler 4 yıllık bir bölüm olan Gastronomi bölümüne DGS ile yatay geçiş yaparak eğitimlerine devam edebilirler.

    Haberin Devamı

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hangi Üniversitelerde Bulunur?

     Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ülkemizde pek çok sayıda üniversitede yer almaktadır. Bu üniversitelerden bazıları;

     ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İngilizce),

     YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İngilizce),

     İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ (İngilizce),

     BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ,

     ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ (İngilizce),

     MALTEPE ÜNİVERSİTESİ,

     İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ,

     İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İngilizce),

     İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ,

     İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ,

     NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ,

     YAŞAR ÜNİVERSİTESİ,

     BEYKENT ÜNİVERSİTESİ,

     DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ,

     AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ gibi üniversiteler iyi derecede kaliteli eğitimler veren gastronomi ve mutfak sanatları bölümü üniversiteleri olmaktadır.

    Haberin Devamı

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

     Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü, turizm sektörü ve de restoranlarda göze hitap etmekte olan lezzetli yemek sunumları hazırlayan kişileri yetiştiren bir bölümdür.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri İş Olanakları Nelerdir?

     Ülkemizde son yıllarda en popüler olan bölümlerden biri Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüdür. Bu bölüm, iş olanakları konusunda pek çok sayıda sektörden rahat bir pozisyonda yer almaktadır. Mezun olduktan sonra pek çok alanda rahatlıkla iyi bir iş bulabilirler. Lisans eğitimlerini tamamlamış kişiler genelde tercihlerine göre otellerde, her türlü restoranlarda, turistik gemilerde çalışabilirler. Ayrıca, gastronomi ile ilgilenmekte olan medya kuruluşlarında ve de devlette iş bulabilirler.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü var. Aşağıda sırasıyla Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü nedir, puan türü nedir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Nedir?

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü; zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi konularında donanımlı, gıda ham maddelerinin besin değerini kaybetmeden, sorumluluğundaki görevlilerle birlikte yemek pişirme kültür ve aktivitesini resim, heykel, müzik, felsefe ve görgü kuralları ile birleştirerek görsel şölen içerisinde sunabilen, eğitimli (şef) yöneticileri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

    Eğitim süresi 4 yıl olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Gastronomi ve Mutfak Sanatları baraj puanı da puandır.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

    1- Restoranlar

    2- Oteller

    3- Üniversiteler

    4- Hastaneler

    5- Devlet Kurumları

    Gastronomi Uzmanlığı alanında ülkemizde ilk mezunlar yılında verilmiştir. Gastronomi Uzmanlarının yaptığı işler daha önceleri büyük müşteri portfoyüne sahip otel ve restoranlarda uzun süre aşçılık mesleğini yapanlarca veya yurt dışında lisans veya kurs düzeyinde bu özel eğitimden geçenlerce yapılmaktaydı. Gastronomi Uzmanlarının yoğun olarak özel sektörde çalışırlar. Gıda maddeleri işleyen müşteri potansiyeli yüksek her türlü otel ve restoranlarda görev yapabilirler.

    Son yıllarda ülkemiz turizminin gelişmesi ve hizmet sektöründe yiyecek- içecek ve eğlence hizmeti veren otel ve restoranların artış göstermesi ve rekabetin getirdiği müşteri memnuniyetinin önem kazanması nedeniyle ile önümüzdeki yıllarda bu alanda eğitim alan kişilere iş talebi artacaktır. İşletmelerde ve gıda sektöründe ilkel üretim teknolojisinden modern teknolojiye geçilmesi süreci ülkemizde halen devam ettiğinden gelecekte mesleğin çalışma alanı daha da genişleyecektir. Kendi yiyecek-içecek işletmesi kurabilirler ve yönetebilirler.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

    İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunlarının görevleri şunlardır:

    1- Dünya mutfak kültürü, sanat tarihi, yemek tarihi konularında her türlü yerli ve yabancı yazılı veya görsel yayınları takip eder, çıkan sonuçları değerlendirir, konu ile ilgili raporlar düzenler, ilgilileri bilgilendirir, istatistikî bilgiler elde ederek muhafaza eder.

    2- Gıda maddelerinin özelliklerini kaybetmeden uzun süre korunması, ham maddelerden daha verimli olarak yararlanılması, artık maddelerin değerlendirilmesi, yeni ürünlere dönüştürülmesi ya da zaiyatın en az düzeye indirilmesi konularında araştırma yapar.

    3- Türk mutfak kültürünü ve yemeklerini dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım ve geliştirilmesi için çalışmalar ve uygulamalı sunumlar yapar.

    4- Üretim sırasında çıkabilecek sorunları teknik bilgi ve becerisiyle gidererek, işlevsel yönetimin devamını sağlar.

    5- Üretimi, ham maddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetler, yönetim ve kalite kontrolünü yapar.

    6- Yaptığı araştırmalar doğrultusunda, yeni ürünlerin oluşturulması ve daha ekonomik üretim tekniklerinin geliştirilmesine yönelik projeler hazırlar, bunların uygulanmasını sağlar.

    7- Yönetici olarak, diğer üretenlerle rekabet edebilecek en uygun üretim yöntemlerini araştırır, en iyi ve ekonomik ürünün üretilmesi konusunda düşük maliyet çalışmaları yapar.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

    Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Gastronomi ve Mutfak Sanatları çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

    Gastronomi uzmanları; turizm, seyahat ve ulaştırma sektörlerinde restoran veya otel gibi yoğun olarak müşterilerin yararlandığı yeme, içme, eğlenme ve konaklamanın da birlikte yapılabildiği uygun mekânları bulunan yerlerde çalışırlar. Genellikle özel müşteri portföyüne sahip toplantı ve yemeklerin verilebildiği büyük lokanta ve restoranlarda çalışma imkânları mevcuttur.

    Bazen de gıda ürünlerinin işlendiği ve anında müşteriye sunulabildiği yerlerde görev yaparlar. Çalışma ortamı sakin ve temizdir. Çalışmaları sırasında bazen gürültülü, kokulu bir ortamda bulunabilirler. Gastronomi Uzmanları çalışırken genellikle yönetiminden sorumlu olduğu çalışanlarla ve diğer teknik elemanlarla iletişim halindedirler.

    Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

    1- Gıda mevzuatıyla ilgili yasa, tüzük ve yönetmelikler

    2- Her türlü gıda maddesi

    3- Kimyasal maddeler ve katkı maddeleri

    4- Laboratuvar aletleri

    5- Tartı ve ölçüm aletleri

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Maaşları Ne Kadar?

    Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Gastronomi ve Mutfak Sanatları maaşları lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları maaşları lira arasındadır.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları dikey geçiş bölümleri şunlardır:

    Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

    seafoodplus.info

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?

    1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
    2. Besin Güvenliği ve Hijyen
    3. Beslenmenin Temel İlkeleri
    4. Bilgisayar Teknolojileri
    5. Endüstriye Dayalı Proje Çalışması
    6. Ergonomik Restoran Tasarımı ve Güvenliği
    7. Gastronomi Tarihi
    8. Genel Ekonomi
    9. Genel İşletme
    10. Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım
    11. Genel Turizm Bilgisi
    12. Hamur Şekillendirme Yöntemleri
    13. İngilizce
    14. Menü Yönetimi
    15. Mutfağa Giriş
    16. Mutfak Uygulamaları
    17. Mutfak Yönetimi
    18. Proje Hazırlama ve Yönetimi
    19. Servis Teknikleri
    20. Temel Mutfak Teknikleri
    21. Türk Dili
    22. Türk Mutfak Kültürü
    23. Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
    24. Yiyecek İçecek Pazarlaması
    25. Yöresel Mutfaklar

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atamaları ve KPSS Taban Puanları

    Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

    Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

    1- Damak tadı bir üst kademe daha kuvvetli olmalı, hızlı etkin karar verebilmeli.

    2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

    3- Ekip çalışmasını sevmeli.

    4- El-göz koordinasyonu ve hayal gücü gelişmiş olmalı.

    5- Ellerini çok iyi kullanabilme yeteneğine sahip olmalı.

    6- Estetik, yaratıcı olmalı.

    7- Fizik, kimya, biyoloji, matematik alanlarına ilgi duymalı ve bu alanlarda başarılı olmalı.

    8- Fiziksel olarak sağlıklı ve yoğun iş temposuna dayanıklı olmalı.

    9- Hijyenik kurallara duyarlı olmalı.

    İnceleme ve araştırma yapmaya meraklı olmalı.

    Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

    Planlı çalışmayı bilmeli.

    Yoğun ve yaygın dikkatini üst düzeyde kullanabilmeli.

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları Okuyanların Yorumları

    Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

    Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Gastronomi ve Mutfak Sanatları nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Gastronomi ve Mutfak Sanatları iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir