tek sınav üzerinden teog hesaplama / Genç Tercih,YKS,TYT,AYT,Üniversite Tercihleri

Tek Sınav Üzerinden Teog Hesaplama

tek sınav üzerinden teog hesaplama

Teog Puan hesaplama nasıl yapılır? Formülü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), E-Okul sayfasında TEOG sonuçlarını resmen ilan etti. Türkiye'de daha iyi bir lisede öğrenim görmek isteyen öğrencilerin dört gözle beklediği TEOG sınav sonuçları Salı günü kamuoyuyla paylaşıldı. TEOG sınav sonuçları açıklandı. Peki TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? TEOG puan hesaplamada nelere dikkat edilir? 

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN? / TEOG sonuçları açıklandı. Bir yandan sonuçları araştıran diğer yandan sınava hazırlanmaya devam eden öğrenciler, bir yandan da TEOG 2. dönem sınav tarihlerini sorgulamaya başladı. Peki, 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? TEOG 2. dönem sınavları 26 Nisan - 27 Nisan tarihinde yapılacak. Mazeret sınavları ise 20 Mayıs - 21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR? / TEOG puan hesaplamasının formülü. Çeşitli TEOG puan hesaplama robotları ile Ocak ayında açıklanacak olan TEOG sonuçlarını beklemeden puanınıza yakın bir oranda sonuçlar alabilirsiniz. Açıklanan soru ve cevaplardan elde ettiğiniz doğru yanlış sayınızı bir kenara not ederek TEOG puan hesaplama araçlarına doğru ve yanlış sayınızı girerek gerçek puanınıza yakın sonuçlar elde edebilirsiniz. Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama tam puan üzerinden yapılacaktır. TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO 1

Örn: 1. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları



İkinci dönemde yine ilk dönemde olduğu gibi 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. İkinci dönem merkezi ortak sınav notları da aşağıdaki gibi olsun

Örn: 2. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları




Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar hesaplanırken, ağırlık katsayıları ile çarpılıp üzerinden Ağırlıklandırılmış Teog puanı elde edilecektir.


Örn:



1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+*4+85*2+90*2+95*2)/18)/)* = ,
2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/)* =
Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.
Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2=

TEOG YEP PUANI NEDİR? TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA

üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2'ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.
6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97
7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78
8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88
Teog Yerleştirme Puanı = ( +85,97 +90,78 +97,88 )/2 =

TEOG PUAN HESAPLAMA MOTORU MEB ODSGM'DE

TEOG puan hesaplama motoru için MEB'in Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını da kullanabilirsiniz. MEB'in ODSGM TEOG puanı hesaplama sorgu ekranına seafoodplus.info adresinden ulaşabilirsiniz.

SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILACAK / Sınav sonucuna itiraz etmek isteyenler dikkat! Sınav sonucunda hata olduğunu düşünen adaylar, sonuçlara itiraz edebilecek. İtirazlarla ilgili yapılması gerekenleri listeleyen MEB, sonuçlara yapılacak itirazların, yayınlanma tarihi itibariyle en geç 5 gün içerisinde elektronik ortamlardan yapılması gerektiğini duyurdu. İtirazın gerçekleştirilmesinin ardından incelemenin başlatılması, T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerine "Kurumsal Tahsilat Programı" adıyla 20 TL'nin yatırılmasıyla gerçekleşecek. sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve seafoodplus.info internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.SINAVA İTİRAZ İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLARDAN SONRA ANNE VE BABAYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR / Sınava çocukları giren ailelere önemli bilgiler! Öncelikle şu bilinmesi gerekir: Sınava giren aileler değil, çocuklardır. Çocuklar sınava hazırlanırken, aileler de strese hazırlanıyor. Stres, baskıyı doğuruyor. Baskı ise çocukların derslerde motive olmasını düşürüyor. Aile, çocuğa destek olması gerekir. Stresten ve baskıdan uzak, çocuklara "daha cana yakın", bir anne veya bir baba gibi değil; bir arkadaş gibi yakınlaşması gerekir. Programlı ve disiplinli ders çalışma konusunda aileler "programlı çalışmak"tan çok, "disiplinli çalışma" konusu üzerinde daha çok duruyor.

Disiplin, çocukların eğitiminde önemli bir rol oynarken, aşırıya kaçan disiplin, çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmasına sebep olabiliyor. "Şu kadar saat ders çalışmazsan dışarı çıkamazsın, bilgisayarda oyun oynayamazsın, cep telefonu ve ipad yasak olur" gibi yasak uygulamalar çocuk üzerinde baskıya ve strese sebep olmaktadır. Çocuklar bu tarz durumlarda ders çalışır gibi gözükse de, aklı ailelerin disiplinli hallerinden ötürü kızgın ve canı sıkkın olur. Bu durumda çocuklar ders çalışır gibi yapar ama o dersten bir şey anlamayabilir.

Disiplin dengeli olursa "ödül ve ceza" sisteminde eşitlik olduğu an, çocuğun motive oranı artacaktır. Sınava girecek olan öğrenci, derslerde yapamadığı sorular olduğunda aile, öğrenciye pozitif yaklaşmalı ve öğrencinin "anlayacağı" şekilde yapamadığı sorulara yardımcı olmalıdır. Aile "kendi yaşına göre değil", çocuğun yaşıtına göre davranmalıdır. "Bu soruyu sen nasıl yapamazsın, basit soru ama yapamadın, o kadar çalışıyorsun bu soruyu mu yapamadın, sen ders çalışmıyorsun" gibi cümlelerden uzak durmalı, sanki aile o soruyu "kendisi" yapamamış gibi davranmalıdır. Şu gerçek ki: Bu tarz davranışlar, çocukların "özgüveni"ni etkilemektedir. Özgüveninden yoksun olan öğrencinin saatlerce ders çalışması, o dersten başarılı olacağı anlamına gelmemektedir.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Kaynak: seafoodplus.info

TEOG Puan Hesaplama

Bu yazımızda sizlere TEOG puan hesaplama işleminizi nasıl yapabileceğiniz ve TEOG yerleştirme puanları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bilgiler yardımı ile sizlerde TEOG puan hesaplama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

TEOG sınavından kısaca bahsedecek olursak eğer, ortaöğretim kurumunda okumakta olan öğrencilerin lise eğitimlerine girmesi için girmekle yükümlü olduğu sınavdır. Önceki adıyla SBS olan bu sınav son yıllarda, TEOG adını almaktadır. Bu sınav sistemi ile amaçlanan ise, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. Eski sınav sistemine (SBS) göre en temel farklılık budur diyebiliriz.

Bu kapsamda ise, belirlenen formüller ve hesaplama şekilleri ile TEOG puan hesaplama işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle TEOG sonuçlarını tahmin edebilirsiniz.

TEOG Sınav Tarihleri Ne Zaman?

TEOG sınav tarihleri şu şekilde belirlenmiştir:

Yılında 1.Dönem Merkezi Sistem ortak sınav tarihi: Kasım

Yılında 2. Dönem Merkezi Sistem ortak sınav tarihi: Nisan

TEOG sınavına girmeyen öğrenciler için de mazeret sınav tarihleri şu şekildedir:

Birinci dönem &#; Mazeret Sınavları Aralık
İkinci dönem &#; Mazeret Sınavları Mayıs

TEOG Puan Hesaplama İşlemini Nasıl Yapabilirim?

TEOG puan hesaplama işleminizi gerçekleştirmek için yazımızda bulunan TEOG puan hesaplama aracını kullanabilirsiniz. TEOG puan hesaplama aracına ek olarak ise, yazımızdaki bilgilerle de hesaplamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

[teogPuanHesaplamaAraci]

 

 

 

 

Bunlara göre, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) belirlenmesi ise, Merkezi Yazılı Sınavlar (MYS) ve Yıl sonu Başarı Puanı (YBP) ile birlikte öğrencinin yerleştirme puanı ile birlikte hesaplanmış olacaktır.

Puanlama tam puan üzerinden yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercih ve yerleştirmede 6, 7 ve 8. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları % 30, sekizinci sınıfta uygulanan merkezi ortak sınavlardan alınan puanlar ise, % 70 etkili olacaktır.

TEOG sınavında ise, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılarak öğrencilerin sonuçları belirlenecektir. Eski sınav sistemine ek olarak, yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçülecektir.

Sınavda ise, 4 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir.

Sınavda, Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili bir durum mevcuttur; eğer ki öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmuş ise, alternatif sorular cevaplamakla yükümlü olmaktadır.

TEOG puan hesaplama işleminde ise, bazı farklı durumlar mevcuttur. Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere devlet liselerine girişte Yerleştirmeye Esas Puan (YEP), puanı geçerli olacaktır. YEP hesaplamasında öğrencinin 6, 7 ve 8&#;nci sınıf Yıl Sonu Başarı Puanları ile 8. sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı toplanarak, elde edilen toplam puanın ikiye bölünmesi ile bulunacaktır. Bu puanlama ise, puan üzerinden yapılacaktır.

Bunlara ek olarak ise, TEOG puan hesaplama işleminde ortak sınavların katsayıları da farklı olmaktadır. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinde ağlıklı katsayıları 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinin ağırlık katsayıları ise 2&#;dir.

Puan Eşitliği Durumu;

Olası bir puan eşitliği durumunda ise,

  • Tercih önceliği,
  • Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı yüksekliği,
  • Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı durumlarına bakılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

TEOG puan hesaplama işlemini bir örnek ile açıklayacak olursak eğer,

TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA

1. Merkezi Sınav Puanı:

2. Merkezi Sınav Puanı:

6. Sınıf YBP: 75

7. Sınıf YBP: 82

8. Sınıf YBP: 85

Merkezi Sınavların Ortalaması:

Üç Yılın YBP:

+=

/2=

ETİKETLER:teog hesaplama, teog hesaplama aracı, teog nedir, teog puan hesapla, teog puan hesaplama, teog puan hesaplama aracı, teog puan hesaplama nasıl olur, teog puan hesaplama nasıl yapabilirim, teog puanı, teog sınav tarihleri, teog sınavları ne zaman, teog sonuçları, teog yerleştirme puanı, teog yerleştirme puanları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir