kayseri bilecik uçak bileti / Ucuz Kıbrıs Uçak Bileti Fiyatları - Pegasus

Kayseri Bilecik Uçak Bileti

kayseri bilecik uçak bileti

Kayseri Otob&#;s Bileti

Kayseri Otob&#;s Bileti

Anadolu’nun Ticaret Noktası Kayseri Otob&#;s Bileti Satışları

Kayseri Anadolu’da bulunduğu konum nedeniyle tam bir ticaret noktasıdır. Özellikle lojistik taşımacılıkta Kayseri sıkça adından söz ettirmektedir. Bir anlamda ülkenin batısından doğusuna geçiş için de önemli aktarma merkezlerinden bir tanesidir. Neredeyse tüm şehirlerden bu noktaya otobüs seferleri bulunmakta, hızlı tren rayları genişletilmeye çalışılmaktadır. Ama en hızlı ve güvenli seçenek olan otobüs yolculuğu bu şehir için daha fazla tercih edilir. Kayserinin ünlü otogarını görmek ve şehir içinde otobüsle gezerek geçmek ancak otobüs yolculuklarına ait bir özelliktir. Online otobüs bileti alacağınızda geniş bir ağa sahip olan turizm şirketi ile zorlanmadan kolayca bir seçim yapabilmeniz mümkündür. Kayseri otobüs bileti alındıktan sonra da konforlu koltuklar ve model araçlarımızla sizlere araç içi ikramlar ve güler yüzlü hizmet kalitesiyle huzurlu bir yolculuk sunmak için elimizden geleni yapacağız.




Kayseri Otobüs Bileti Fiyatları

Kayseri otobüs biletifiyatları her noktadan farklı farklı olmaktadır. Örneğin Konya ile sınır komşusu olan bu güzide şehrimize ulaşım kesinlikle Mevlevi şehrinden çok daha ucuz olacaktır. Ama İstanbul ile hiçbir sınırı bulunmayan ve arasında bölge farkı olan Kayseri’ye gelmek için ödediğiniz miktar tabii ki de Konya’dan daha fazla olacaktır. Bu nedenle her zaman uygun fiyatlarla sizlere en iyi hizmeti sunmaya çalışan otobüs firmasını tercih etmeniz gerekir. Otobüs biletini aldığınız firma her zaman büyük önem taşımaktadır. Acemi şoförler, bozuk otobüsler yüzünden birçok can gitmiştir ve insan kesinlikle göz göre göre böyle otobüslerle yolculuk etmek istemez. O zaman her anlamda sizlere tam bir güven sunan sıfır araçları ve eğitimli personeli güler yüzlü bir hizmet sunan otobüs firmasını seçmelisiniz.

Kayseri Hakkında

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri Erciyes Dağı eteklerinde yer alıyor. Medreseleri, hanları, kervansarayları, camileri ile tarihe dokunmak isteyen herkesi cezp ediyor. En kalabalık şehirler arasında sırada bulunan Kayseri İç Anadolu Bölgesinin de üçüncü büyük şehridir.

Bu şehre geldiğinizde beklediğinizden çok daha fazlasını bulacağınızı söyleyebiliriz. Kültürünün her köşeye sinmiş büyüsüyle gezmeye doyamayacağınız bir şehir Kayseri. Mutfağı da şahane. Birbirinden lezzetli yemeklerle de size iyi ki gelmişim dedirtecektir.


Kayseri’de Gezilecek 5 Yer

Kayseri’ye gittiğinizde gezilecek ne kadar çok yer varmış diyeceksiniz. Öncelikli olarak gezilecek ilk 5 yeri bilerek gezinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Kayseri deyince ilk akla gelen Kayseri Kalesi’dir. Ülkemizin en değerli kalelerinden biri olan kayseri Kalesi’nin tarihi M.S 3. Yüzyıla kadar gidiyor.

Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden biri olan Kurşunlu Camii Kayseri’nin de gözbebeği. Süslemeleri ve kalem nakışlarıyla benzeri olmayan bir güzellik sunuyor. İstanbul Kapalıçarşı’dan sonra en büyük Kapalıçarşı Kayseri’ninki. Rengârenk atmosferi ile gezmekten büyük keyif alacağınız bir yer.

Şehrin ticari gücünü simgeleyen Bedesten de görülmesi gereken yerler arasında. Hunat Hatun Medresesi şehrin merkezinde geometrik Selçuklu motifleriyle süslenmiş şahane bir yapı. Ağırnas Yer altı Şehri, Soğanlı Vadisi, Barsama diğer gezilecek yerlerden bazıları.

Kayseri geziniz bittikten sonra Konya'yı gezmek istiyorsanız Konya otobüs bileti sayfamızdan bilet alabilirsiniz.


Kayseri Sanatla Buluşma Noktaları

Kayseri Hat Sanatının en güzel örneklerini görebileceğiniz bir şehir. Hat Sanatının icra edildiği, öğretildiği sanat merkezlerine gitmek sizin için farklı bir deneyim olacaktır. Festivalleriyle de keyifli bir şehir olan Kayseri’de Erciyes Kış Turizm Festivali, İncesu Kültür Turizm Ve Üzüm Festivali gibi festivaller düzenleniyor.

Kayseri Kadir Has Gösteri ve Sanat Merkezi şehrin en güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Hunat Hatun Medresesi Kültür Ve Sanat Merkezi de kültür sanat etkinliklerinde adından söz ettiriyor.




Kayseri’ye Gidildiğinde Tadılması Gereken Lezzetler

Elbette ilk olarak pastırma diyeceğiz. Kayseri ve pastırma adeta birbiriyle özdeşleşmiştir. Kayseri’nin pastırmasını yemeden pastırma yedim dememelisiniz.

Kayseri mantısı da tadı damağınızda kalacak lezzetlerin başında geliyor. Geleneksel bir yemek tatmak isterseniz de mutlaka Kurşun Aşını denemelisiniz. Kayseri mutfağının en güzel tatlısı nedir diye sorarsanız size Nevzine deriz. Nevzine Kayseri’nin en meşhur tatlısı. Biz size en meşhur lezzetlerden bahsettik. Kayseri mutfağı oldukça zengin. Çok değişik tatlar deneme şansınız var. Kayseri mutfağını yansıtan çok fazla mekan bulma imkanınız vardır. Hepsinde de lezzetli yemekler ve güler yüzlü hizmetle karşılaşırsınız.


Kayseri’de Kalınacak Yerler

Erciyes Kayak Merkezi ve Kapadokya her yıl yüzlerce turisti Kayseri’ye çekiyor. Yani şehrin konaklama tesisleri açısından zengin olduğunu söyleyebiliriz. Kış turizmi hareketli olan şehirde kışın otel fiyatları artıyor. Dört beş yıldızlı oteller de var küçük butik oteller de. Erciyes Dağı civarındakiler biraz daha pahalı. Burada çok lüks otelleri kolayca bulabilirsiniz.

Şehrin içerisinde çok uygun fiyatlı pansiyonlar da bulmak mümkün. Özelikle de Kayseri’nin gezilecek yerlerine yakın olan otelleri Kocasinan ve Melikgazi civarında bulabilirsiniz.


Kayseri İpuçları

Kayseri İstanbul arası mesafe km. Yani otobüsle ortalama sekiz buçuk saat sürüyor. Ankara’dan Kayseri daha yakın. 3 saat 50 dakika gibidir sürede Kayseri’de oluyorsunuz. Kayseri İzmir ise 10 saat kadar sürüyor. Kayseri’de Kapadokya bölgesine benzeyen Soğanlı Vadisi var. Orayı mutlaka gezin.

Talas organik pazarlarına uğramayı da ihmal etmeyin. Kapalıçarşı’dan şehre özgü hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Gece hayatının da nasıl olduğunu görmek isterseniz Cumhuriyet Meydanında birçok eğlence mekânı bulabilirsiniz. Kayseri’de hastalıklara iyi gelen bitkiler de bulabilirsiniz. Organik pazarlarda ilginç seçenekler karşınıza çıkacaktır. Pazarlarını ve ara sokaklarını dolaşmak size farklı yerleri keşfetme imkanı da sunacaktır.


Kayseri Kaç Günde Gezilir?

Kayseri’yi gezmek için üç ayırmalısınız. Şehre hangi dönemde gittiğinize göre etkinlik takviminiz de değişecektir. Kışları kayak yapmak ve festivale katılmak için gidebilirsiniz. Kayseri seyahatleri için genellikle kış ayları tercih edilir. Çünkü kış turizmi oldukça hareketlidir.

Kayseri’de vadi, mağara, antik yerleşim yerleri gezilebileceğinden birkaç gün gezi için ideal olacaktır. Yani Kayseri’yi doyasıya yaşamak için bir gün yetmez. Kayseri’nin etrafındaki doğal güzellikleri görmek için ayrıca bir güne ihtiyacınız var. Erciyes için de daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Ne kadar zaman ayırırsanız o kadar iyi. Bizden söylemesi.


Mevsimine Göre Kayseri’de Mutlaka Yanınıza Almanız Gerekenler

Kayseri yaz aylarında çok sıcak kış aylarında da çok soğuk olur. Kış aylarında şehri gezecekseniz oldukça kalın kıyafetleriniz olmalı. Mağaralar gibi alanları gezmek için de mutlaka outdoor ayakkabıya ihtiyacınız var. Kayak yapmayı düşünüyorsanız malzemeleri bulunduğunuzdan yerden temin etmeniz daha avantajlı olur.

Erciyes civarında çok pahalı olabiliyor. Yaz aylarında şehre gitmeyi düşünüyorsanız aşırı sıcaklardan korunmak için şapkanızı gözlüğünüzü unutmamalısınız. Erciyes dağını keşfetmek istiyorsanız buna göre donanımlı giyinmelisiniz. Doğa yürüyüşü ayakkabısı şart. Yanınızda da su ve diğer şeyleri almak için bir çanta olmalı.


Kayseri Servis Güzergâhları

Şehir içi servis güzergâhı yoktur. Ulaşımı diğer araçlarla sağlamak oldukça kolaydır.


Kayseri Otogarından Şehir Merkezine Ulaşım

Otobüs, dolmuş ve tramvay Kayseri’de ulaşım için sunulan alternatifler arasında yer alıyor. Ayrıca taksiyle de merkeze gitmeyi tercih edebilirsiniz. Toplu taşıma için bir defalık 5 TL’ye ulaşım kartı alabiliyorsunuz. Ayrıca şehir içinde bisiklet de kiralayabilirsiniz. Kayseri bisiklet yolları açısından zengin bir şehir. Bisiklet ulaşımı şehrin ulaşım alternatiflerinden biri. Taksiyle otogardan merkeze 30 TL civarı tutuyor. Kayseri’de taksi çok kullanılmıyor. Otobüs tercih edeceksiniz merkeze giden otobüs olmasına dikkat etmelisiniz. Tramvay da otogarın biraz yukarısında kalıyor. Yani tramvaya binmek için biraz yürümeniz gerekiyor. En iyi alternatif otobüs diyebiliriz. Şehir içinde bisikleti de deneyin mutlaka.

Otobüs kalkışları ve varışları Kayseri

Önceliğimiz Sağlık

Sizler ve çalışanlarımız için tedbirlerimizi alıyor, konforlu bir seyahat için tüm imkânlarımızı hizmetinize sunuyoruz.
Temizlik sürecimiz

Konforlu Seyahat

Tüm seferlerimiz ücretsiz wi-fi, host hizmeti, ikram çeşitleri ve daha fazlası ile sizleri bekliyor!
Hizmetlerimizi incele

Güvenli Seyahat

Seyahat öncesi, esnası ve sonrası kontrollerimiz düzenli olarak yapılmaktadır.
Detaylı bilgi

Kampanyalar

Avantajlı kampanyalarımızdan haberdar olmak ve fırsatı kaçırmamak için tıklayın!
Kampanyaları İncele

Bu sayfada


Popüler ot. hatları

Paris-Kayseri Uçak Bileti

En Ucuz Paris- Kayseri Uçak Bileti Fiyatları

Paris Hava Durumu

Paris

FR.

19 °c

a&#;ık

30 °c

30 °c

24 °c

24 °c

24 °c

24 °c

26 °c

26 °c

29 °c

29 °c

Kayseri Hava Durumu

Kayseri

TR.

11 °c

a&#;ık

28 °c

28 °c

29 °c

29 °c

28 °c

28 °c

28 °c

28 °c

29 °c

29 °c

Paris Hakkında

Genel Bilgiler

Turistik şehirler denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında olan Paris, her sene çeşitli ülkelerden gelen milyonları ağırlamaktadır. Fransa’nın en kalabalık şehri olan Paris’te ana dil olarak tabi ki Fransızca konuşulmaktadır. Aynı zamanda UNESCO’nun da Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı Paris Avrupa’nın en kalabalık şehridir. Malum, AB sınırları içinde Euro para biriminin kullanıldığı Paris’e gidebilmek için Schengen vizesi almak gerekmektedir. 

Tarih öncesi ve Galya-Roma dönemlerine dair kesin bilgiler olmamakla beraber şehrin Galyalı bir halk olan Parisliler’in tarafından kurulduğu düşünülmektedir. M.Ö. 52 yılında Romalılar tarafından ele geçirilen şehir bu dönemde tiyatro, arena ve forum gibi birçok kültürel ve tarihsel mekâna sahip olmuştur.

Seine Nehri’nin bitişiğinde yapılanmış olan bu göz alıcı şehrin bir diğer adı da Işıklar Şehri’dir. Bu adı almasının ardındaki sebep ise gece olup karalık çöktüğünde şehir ışıklarının oluşturduğu muazzam görüntüdür. Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi ve ünlü eserlerin bir araya toplandığı Louvre Müzesi ile adından çokça bahsettiren bir kent haline gelmiştir. Ayrıca şehir çiçeklerle donatılmıştır ve herkesi kendine hayran bıraktıran mimarisini de es geçmemek gerekir. Romantizm kokan sokakları, ihtişamlı bulvarları, sıcak kafeleri ve şık butiklerinin yanı sıra parmakları yedirtecek derecede çeşitliliğe sahip restoranları ile de gönüllere taht kurmuştur. Fransa’nın olduğu gibi modanın başkenti olan bu güzel şehir lüks mağazaları ile aynı zamanda alışverişin de başkentidir. 

Pcr ve Karantina Gereklilikleri

17 Haziran Güncelleme

Fransa Koronavirüs (Covid 19) Seyahat uygulama ve  Kısıtlamaları 

YEŞİL ÜLKELER

 

1- Avustralya, İsrail, Japonya, Yeni Zelanda, Singapur ve Güney Kore'den Fransa'ya seyahat edecek 11 yaş ve üzeri yolcular:

. Statementfor Travellers  çıktısını alıp doldurmaları gerekmektedir.

. Uçuştan 72 önce saatte alınmış negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekmektedir.

. 7 gün izolasyona tabi olacaklardır.

. Uçuştan 14 gün önce  BioNTech, AstraZeneca, Moderna, 28 gün önce Johnson & Johnson aşısı olmuş yolcular herhangi bir kısıtlamaya tabi değildir.

KIRMIZI ÜLKELER

2- Arjantin, Bahreyn, Bangladeş, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Güney Afrika, Sri Lanka, Bolivya, Surinam, ve Uruguay'dan Fransa'ya seyahat edecek 11 yaş ve üzeri yolcular:

. Statementfor Travellers  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

. Travel certificate to Metropolitan France  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

. Uçuştan son 48  saat önce alınmış negatif PCR veya negatif Antijen testi ibraz etmeleri gerekmektedir.

. 10 gün belirtilen adreste karantina uygulanacaktır.

. Varışta Antijen test uygulanacaktır.

. Uçuştan 14 gün önce BioNTech, AstraZeneca, Moderna, 28 gün önce Johnson & Johnson aşısı olmuş yolculara 7 gün izolasyon uygulanacaktır.

TURUNCU ÜLKELER 

3- Yukarıda isimleri yer almayan diğer ülkelerden Fransa'ya seyahat edecek 11 yaş ve üzeri yolcular:

Türkiye, 17 Haziran itibariyle turuncu bölgede yani virüsün aktif şekilde gezdiği, fakat nispeten kontrol altında tutulduğu, endişe verici varyantların bulunmadığı ülkeler arasında yer almaktadır.

Kaynak: seafoodplus.info

. Statementfor Travellers  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

. Travel certificate to Metropolitan France  çıktısını alıp uçuştan önce doldurmaları gerekmektedir.

. Uçuştan 72 saat önce alınmış negatif PCR testi veya uçuştan 48 saat önce alınmış negatif Antijen  ibraz etmeleri gerekmektedir.

. Şartlar sağlanmıyorsa 7 gün izolasyona tabi olunacaktır

. Varışta random  Antijen test uygulanacaktır.

4- C tipi Schengen Vize, Yeşil ve Gri Pasaport ile seyahat edecek yolcuların Fransız Elçilik ya da Konsolosluklarından alınmış "LAISSE PASSER" belgesinin orijinal halini ibraz etmeleri gerekmektedir.

5- Fransa Schengen Vize kuralları uygulanmalıdır.

6- BSL istasyonuna seyahat eden İsviçre Pasaportu ya da İsviçre oturum kartı sahibi yolcular için İsviçre kuralları uygulanmalıdır.

Paris Vize Bilgileri

Temel Bilgiler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

  • Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.
  • Her başvuru için 2 adet (3,5 x 4,5, biometrik ve son 6 ayda çekilmiş olmalı) fotoğraf gerekmektedir.
  • Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu Fransızca İngilizce olarak hazırlanmıştır.

Özel Bilgiler

Yeşil pasaport sahiplerinin Fransa Vizesi ihtiyacı yoktur.

  • Fransa Vizesi başvuruları VFS global aracılığı ile randevu alınarak (seafoodplus.info) İstanbul, Ankara ve İzmir' den yapılmaktadır.
  • Evlilik, boşanma gibi nedenlerden dolayı soyadı değişikliği yaşamış olan kişilerden güncel soyadlarının kullanıldığı pasaport ile Fransa vizesi müracaatı yapmalıdırlar.
  • Fransa Vizesi Özel başvurusu için VFS VIP Servisi uygulamasından 50 Euro karşılığında yararlanılabilir ancak bu tercih işlem sürecini ve kararını etkilemez.
  • Ayrıca çok yoğun kişiler için VFS Mobil Biyometri Servisi ile de (ücretli) Vize Başvuru Merkezi’ne gelmeden parmak izi verilebilir.
  • Fransa Vizesi için gerekli seyahat sağlık sigortası seyahatten bir gün önce başlamalı ve seyahatin bitişinden bir gün sonra bitmeli ve ıslak imzalı, kaşeli olarak sunulmalıdır.
  • Fransa vizesi Başvuru dilekçesi İngilizce veya Fransızca olmalıdır.
  • Uçuş ve Otel rezervasyonu ibraz edilmelidir, ayrıca kontrol edileceğinden doğru rezervasyonun olması önemlidir.
  • Fransa'da ki Aile ziyaretleri için Fransa'dan belediye onaylı orijinal davetiye alınmalıdır.

Önemli Not:

  • Fransa Vize formu online doldurulmalıdır. Öncesinde kayıt olunmalıdır. Link : seafoodplus.info
  • Aile ile seyahatlerde yapacaklardan veya akraba ziyareti amaçlı geziye katılacaklardan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, doğum kayıt örneği ve evli kişilerden ise evlilik cüzdanı belgelere eklenmelidir.
  • Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak illerinde başvurular İstanbul veya İzmir'den gene VFS Global aracılığı ile yapılabilir.
  • En son schengen vizesi Çekya veya Macaristan'dan alındıysa Fransa vizesi müracaatı tekrar şahsen yapılmalıdır.

Turist Vizesi

İşlem süresi: gün

Vize ücreti: 87 EURO

  • Başvuru sırasında gerekli belgeler
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Ticari Vize

İşlem süresi: gün

Vize ücreti: 87 EURO

  • Başvuru sırasında gerekli belgeler
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi


Konsolosluk

Adres: Paris Cd No Kavaklıdere Ankara

Tel: +

Faks: +

Website:seafoodplus.info


Fahri Konsolosluk

İklim / Hava Durumu

Bir Batı Avrupa ülkesi başkenti olarak Paris’te de yarı okyanussal iklim görülmektedir. Bu nedenle kışın dondurucu soğukların yaşanmadığı şehir kış aylarında da turistleri kendine çekmeyi başarmaktadır. Şehirde kış aylarında derece sıcaklık görülürken yazın bu sıcaklık derece arasında değişmektedir. Özellikle Mayıs-Eylül ayları arasındaki sürede gidecekseniz şehrin oldukça kalabalık olacağını bilmelisiniz.

Ayrıca bu dönemlerde gitmek şehirde biraz daha fazla zaman ve para harcamanızı gerektirebilir. Zira bu dönemlerde otellerde yer bulmak zor olduğundan, fiyatlar epey yükselmektedir. Ayrıca tüm turistik mekânlarda da ciddi derecede sıra beklemek durumunda kalabilirsiniz. Bunlar da keyifli gezinize gölge düşürebilir.

Bu nedenle Paris’i gezmek için en uygun aylar Nisan ve Ekim ayları diyebiliriz. Bu aylarda giderseniz; hem ikliminden dolayı hava çok soğuk veya sıcak olmayacak, hem kalabalık bir miktar olsun azalmış olacaktır. Yine de Paris yılın her zamanında gezilip görülebilecek bir Işıklar Şehri’dir.

Nasıl Gidilir?

Paris’e gitmek için birden fazla yol mevcuttur. Eğer uçakla gidecekseniz birden fazla seçenek bulunmaktadır. Paris’te bulunan havalimanlarından Charles de Gaulle ve Orly aktarmasız gidebileceğiniz havalimanlarıdır. Yaklaşık 3 saat 45 dakika süren uçuşlarla bu iki havalimanından birine ulaşabilirsiniz.

Türk Hava Yolları, Pegasus ve Atlas Global’ın düzenlediği direkt uçuşlar ile Charles de Gaulle ve Orly havalimanlarına gidebilirsiniz. Eğer Charles de Gaulle Havalimanı’na direkt uçuş istiyorsanız, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan; Orly Havalimanı’na direkt uçuş istiyorsanız, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçabilirsiniz. Bir de Genellikle Türk Hava Yolları’nın aktarma yaptığı havalimanı olan Beauvais Havalimanı’na uçabilirsiniz. Tüm bu uçuş seçenekler içinde biletinizi erken almak sizin için çok daha ekonomik olacaktır ve bunu hızlıca yapmak için biletinizi seafoodplus.info’dan alabilirsiniz.

Charles de Gaulle Havalimanı şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Eğer bu havalimanından şehir merkezine gidecekseniz seçenekleriniz taksi, otobüs ve RER’dir. Taksi ortalama Euro tutmaktadır. RER ise daha hesaplı bir ulaşım sağlamaktadır. Metro gibi hizmet veren RER ile şehir merkezine kadar gidebilirsiniz. Orly Havalimanı şehir merkezine 16 km uzaklıktadır. Bu havalimanından şehir merkezine yine taksi ve otobüs ile ulaşabilirsiniz. 

Eğer Paris’e İstanbul’dan karayolu ile gidecekseniz Sofya, Belgrad, Zagreb,Lubyana, Salzburg, Münih, Stuttgart ve Reims güzergahını kullanarak Paris’e ulaşabilirsiniz. Bu yolculuk tahminen saat sürecektir. Ancak araba yolculuklarını seviyorsanız bu sizin oldukça keyifli bir Avrupa yolculuğu olacaktır. 

Paris’e Avrupa şehirlerinden gitmek isterseniz tren vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Birçok Avrupa şehrinden Paris’e tren seferleri düzenlenmektedir. Amsterdam’dan 3 saat 15 dakikada, Brüksel’den 1 saat 20 dakikada ve Londra’dan 2 saat 15 dakikada Paris’te bulunan Gare du Nord istasyonuna ulaşabilirsiniz.

Ulaşım

Paris dünyanın tüm kalabalık şehirleri gibi iyi bir ulaşım sistemine sahiptir. Bu sistem içinde metro, RER ve otobüs gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu seçeneklerden hepsi birbiriyle bütünleşmiş halde çalışmaktadır. Bu nedenle ulaşımla ilgili problem yaşama ihtimaliniz azdır. Ancak ulaşım esnasında çok izdiham oluştuğu için(özellikle metroda) hırsızlık olayları oldukça yaşanmaktadır. Bu nedenle şehirde gezerken ve toplu taşımayı kullanırken kişisel eşyalarına sahip çıkmanızı öneririz. Ayrıca şehir 1’den 5’e kadar bölgelere ayrılmıştır ve bu bölgeler arasında mesafe arttıkça ulaşım da pahalılaşmaktadır. O nedenle alacağınız bileti veya kartı yolculuk yapacağınız bölgelere uygun almanız gerekmektedir. 

Paris’te metro çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Şehrin neredeyse her noktasına uzanan bir metro ağı bulunmaktadır. Metroyu kullanmak için ise birçok farklı bilet çeşidi bulunmaktadır. Eğer tek kullanımlık bilet alacaksanız bu biletin ücreti 1,90 Euro’dur. İsterseniz 10 adet bileti 16 Euro’ya da alabilirsiniz. Buna Carnet bileti denmektedir. Ayrıca Mobilis denilen kartı alırsanız da bir gün boyunca sınırsız toplu taşımayı kullanabiliyorsunuz. Ancak kartın süresi gece yarısında doluyor bu nedenle hangi saatte aldığınız çok bir önemi olmuyor. Bir diğer seçenek olarak Paris VisitPass’i 1’den 5 güne kadar bir gün sayısına mahsusen alabiliyorsunuz. Son olarak da NavigoCard denilen ve haftalık, aylık seçenekleri bulunan kartı alabilirsiniz. Bu kart oldukça uygun bir fiyata gelmekle beraber uzun süre kalmayacaksanız çok da mantıklı bir seçenek olmayacaktır.

Nerede Kalınır?

Paris’in turistik bir şehir olmasının yanında romantizmin başkenti sayılması sebebiyle konaklama fiyatları biraz yüksektir. Fakat yine de uygun hosteller seafoodplus.infoı şekilde uygun bir şekilde konaklamanın bir diğer yolu da ev kiralama yöntemi  ile konaklamaktır. Şehirde her lüks seviyesinde ve fiyatta otel bulunmaktadır ama genel olarak pahalı bir konaklamaya sahip olduğunu söylemek gerekir.

Tamamen sizin tercihiniz ve bütçenize göre konaklama yapacağınız Paris’te eğer iyi bir otelde kalmak istiyorsanız Four Seasons Hotel George V Paris,Sofitel Paris Arc De Triomphe, Mandarin Oriental ve Hôtel Barrière Le Fouquet's gibi otelleri tercih edebilirsiniz. Champs-Élysées (Şanzelize) gibi daha merkezi bir bölgede kalmak istiyorsanız Hotel Atmospheres, Hôtel Plaza Athénée - Dorchester Collection,Hotel Georgette, Grand Hôteldu Palais Royal ve Relaisdu Louvre gibi otellerde konaklayabilirsiniz.

Lakin Paris’te metro ve ulaşım çok kullanışlı olduğu için daha merkezden uzak bir otelde de kalabilirsiniz zira otelden çıkıp şehir merkezine gelmeniz çok kısa bir süre alacaktır. Bu durumda Hotel France Albion, Hotel du Champ de Mars, Hotel Eiffel Blomet, Hotel Whistler, District République, Smart Place Garedu Nord by Hiphophostels, Le Regent Montmartre by Hiphophostels, Le Village Montmartre by Hiphophostels ve The Loft Boutique Hostel gibi otelleri tercih edebilirsiniz.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir?

Paris birçok konuda olduğu gibi yemek denilince de akla ilk gelen şehirlerden birisidir. Birçok farklı lezzeti içeriğinde bulunduran Fransız mutfağı aynı zamanda çok geleneksel bir yöne de sahiptir. Tüm bunları görebileceğiniz ve tadabileceğiniz Paris’te her damak zevkine uygun bir mekân bulmak mümkün. Eğer buraya kadar gelmişken yöresel lezzetleri deneyeyim diyorsanız, kruvasan ve kahve ikilisini, salyangoz yemeğini, baget yemeğini, Fuagra denilen kaz ciğerini ve Krem Brule gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Ayrıca Fransız şarapları, Brie ve Camembert peynirleri de oldukça meşhurdur. Bunlarla birlikte Macaron, Falafel, Crepes, Galettes ve TarteTatin gibi atıştırmalıkları ve tatlıları deneyebilirsiniz. Bunları ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz restoranları sizler için listeledik.

•Le Meurice

•Hotel duNord

•CarrédesFeuillants

•Le Kong

•Pierre Gagnaire

•Goumard

•ChezGladines

•ChezMichel

•Le Relais de l’Entrecôte

•ChezLeon

•OberMamma – East Mamma

•Melt

•Pierre Hermé

•RuedesRosiers

•AuP’titGrec

•LesPhilosophes

•FiveGuys

•CafedesAnges

•Café de Flore

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Tarihin ve sanatın birleştiği bir şehir olan Paris’te inanılmaz sayıda gezilecek yer ve mekan vardır. Bunlardan en ünlüleri Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Sacré-Coeur Bazilikası, Zafer Takı ve Notre Dame Katedralidir. 

Dünyaca ünlü Eyfel Kulesi metreden fazla yüksekliğe ve 10, ton ağırlığa sahiptir. Ayrıca içinde üç kat bulunmaktadır. Toplamda 1, basamak bulunan Eyfel Kulesi’nde seyir terası, restoran ve müze bulunmaktadır. 

Birçok sanat eserinin olduğu Louvre Müzesi de Paris’te bulunmaktadır. Müze Mona Lisa gibi ünlü eserlere ev sahipliği yapmanın yanında Asya, Mısır, Yunanistan ve Roma kültürünün birçok ürününü bulundurmaktadır. Müzenin giriş ücreti 10 Euro civarındadır. 

Bunlar dışında gezebileceğiniz turistik yerleri sizler için sıraladık.

•Eiffel (Eyfel) Kulesi

•Champs Elysees(Şanzelize) 

•Arc de Triomphe

•Pere Lachaise Mezarlığı 

•Montmartre

•Notre Dame Katedrali

•Shakespeare and Company

•Le Marais Bölgesi

•Pigalle Bölgesi

•59 Rivoli

•Sacré-Coeur Bazilikası

•Zafer Takı

•Lover’s Bridge

•Orsay Müzesi

•Versay Sarayı

•Disneyland Paris

•Concorde Meydanı

•Sen Nehri 

•Pantheon

•Lüksemburg Bahçesi

•PontNeuf

•Le Marais

•Catacombes Of Paris (Paris Yeraltı Mezarları)

•Espace Dali

•Sainte Chapelle

•Modern Sanat Müzesi Pompidou

Kültür Sanat

Paris birçok alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da dünya devi olmayı başaran bir şehir. Özellikle tiyatro ve müzik alanında oldukça gelişmiş olan Paris’te her türlü sanatsal aktiviteye ulaşma imkanınız vardır. Orsay ve Louvre gibi harikulade sanat eserleriyle dolu müzelerin yanında Dali Müzesi gibi sanatçıların hayatını içeren müzeler de bulunmaktadır. Ayrıca bir grup Türk tarafından birkaç senedir düzenlenen bir Türk tiyatrosu bulunmaktadır. Adı PaTuti (Paris’te Türkçe Tiyatro) olan bu topluluk yılından beri Mükemmel Sevgili, Nöbet Değişimi, Bahtsız Masa, Hırsız, Sanal Hayat, Doktorum Türk ve Hayatımız Dizi gibi birçok oyunu sergilemiştir.

Gece Hayatı, Bar, Eğlence

Paris sadece alışveriş, tarih ve sanatıyla değil aynı zamanda gece hayatıyla ve eğlence mekânlarıyla da dünyada önde gelen şehirlerdendir. Geceleri hem eğlence mekânlarında, hem de şehrin kendisinde harika bir atmosfer vardır. İsterseniz Şanzelize’den Zafer Takı’na ışıl ışıl bir yolda yürüyüş yapabilirsiniz. Ya da Montmartre ve Marais’te caz kulüplerine gidip kafanızı dağıtabilirsiniz. Bununla beraber eğer gerçekten bir gece kulübüne gidip eğlenmek istiyorsanız, Paris bu konuda da oldukça geniş bir mekan yelpazesine sahip. Bunlardan birkaç tanesini sizler için bir araya getirdik.

•BarrioLatina

•Duplex

•Buddha Bar 

•Queen Club 

•Le Club 

•79 Black

•Calavados

•Wanderlust

•White Room

•Quartier Latin

•Saint Germain de Pres 

•Moulin Rouge

•Six Seven 

•Plaza Madeleine

•Le Bizen

Alışveriş

Paris’te alışveriş yapmak istiyorsanız seçenekleriniz oldukça geniştir. Zira Paris birçok alanda olduğu gibi alışverişte de dünyada en ünlü şehirlerden birisidir. Paris sizi hemen o büyülü alışveriş dünyasının içine çekebilir ancak dikkatli olmazsanız gerçekten gereksiz şeylere fahiş paralar ödemeniz mümkün. Bu nedenle alışveriş yaparken temkinli olmak gerekmektedir. Ama Paris’e gelmişken de alayım diyeceğiniz şeyler de yok değil. Eğer kullanıyorsanız şarap ve likör çeşitleri oldukça kalitelidir. Ayrıca hardal ve peynir çeşitleri de yine çok tercih edilmektedir. Bununla birlikte tabi ki giyim ve parfüm konusunda da Paris adeta devasa bir market durumunda. İstediğiniz kalitede ve fiyatta ürünü burada bulabilirsiniz. Genellikle turistlerin tercih ettiği alışveriş mekânları ise Şanzelize ve Montmartre çevresinde bulunmakta. Daha ekonomik bir alışveriş planlıyorsanız Rivoli, Commerce ve BoulevardHaussman gibi caddelerde de alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca belli başlı AVM’leri de ziyaret edebilirsiniz.

•GaleriesLafayette

•Forum DesHalles

•La ValléeVillage

•Rue de Rennes

•Le PassageDuHavre

•Bazar de l’Hotel de Ville

•Le Bon Marche

•BercyVillage

AVM'ler

Ayrıca belli başlı AVM’leri de ziyaret edebilirsiniz.

•GaleriesLafayette

•Forum DesHalles

•La ValléeVillage

•Rue de Rennes

•Le PassageDuHavre

•Bazar de l’Hotel de Ville

•Le Bon Marche

•BercyVillage

Festivaller ve Şenlikler

Paris dünyanın en köklü ve eski şehirlerinden biri olmasının da etkisiyle tarihin buram buram hissedildiği bir şehirdir. Bununla beraber çağın hızına ayak uydurmuş bir şehir olarak sanat, spor ve kültürün de oldukça gelişmiş olduğu bir şehirdir. İşte sizler için hazırladığımız bu listede Paris’te gerçekleşen festivalleri görebilirsiniz.

•Belleville Flea Markets

•D’automme a Paris Performans Sanatları Festivali

•Performans Sanatları Festivali 

•Paris Müzik Festivali

•Fransa Açık Tenis Turnuvası

•Uluslararası İnsan Hakları Film Festivali

•Le Monde A Paris Uluslararası Turizm Fuarı

•Paris Air Show

•Paris Marathon

•De Saints-Denis Klasik Müzik Festivali

•Bellyfusions Dans Festivali

•Rock En Seine

•Fete De La Musique

•BastilleDay

•Paris Jazz Festivali

Önemli Günler

•Fransa Ulusal Tatili (6 Nisan)

•İşçi Bayramı (1 Mayıs)

•Fransa Ulusal Bayramı (14 Temmuz)

•Noel (25 Aralık)

•Anma Günü (11 Kasım)

•Assumption (15 Ağustos)

Oteller

•Four Seasons Hotel George V Paris

•Sofitel Paris Arc De Triomphe

•Mandarin Oriental

•Hôtel Barrière Le Fouquet's

•Hotel Atmospheres

•Hôtel Plaza Athénée - Dorchester Collection

•Hotel Georgette

•Grand HôtelduPalaisRoyal

•RelaisduLouvre

•Hotel France Albion

•Hotel duChamp de Mars

•Hotel Eiffel Blomet

•Hotel Whistler

•District République

•Smart Place Garedu Nord by Hiphophostels

•Le Regent Montmartre by Hiphophostels

•Le Village Montmartre by Hiphophostels

•The Loft Boutique Hostel

Nerelerde Kalınır?

Paris’in turistik bir şehir olmasının yanında romantizmin başkenti sayılması sebebiyle konaklama fiyatları biraz yüksektir. Fakat yine de uygun hosteller seafoodplus.infoı şekilde uygun bir şekilde konaklamanın bir diğer yolu da ev kiralama yöntemi  ile konaklamaktır. Şehirde her lüks seviyesinde ve fiyatta otel bulunmaktadır ama genel olarak pahalı bir konaklamaya sahip olduğunu söylemek gerekir.

Tamamen sizin tercihiniz ve bütçenize göre konaklama yapacağınız Paris’te eğer iyi bir otelde kalmak istiyorsanız Four Seasons Hotel George V Paris,Sofitel Paris Arc De Triomphe, Mandarin Oriental ve Hôtel Barrière Le Fouquet's gibi otelleri tercih edebilirsiniz. Champs-Élysées (Şanzelize) gibi daha merkezi bir bölgede kalmak istiyorsanız Hotel Atmospheres, Hôtel Plaza Athénée - Dorchester Collection,Hotel Georgette, Grand Hôteldu Palais Royal ve Relaisdu Louvre gibi otellerde konaklayabilirsiniz.

Lakin Paris’te metro ve ulaşım çok kullanışlı olduğu için daha merkezden uzak bir otelde de kalabilirsiniz zira otelden çıkıp şehir merkezine gelmeniz çok kısa bir süre alacaktır. Bu durumda Hotel France Albion, Hotel du Champ de Mars, Hotel Eiffel Blomet, Hotel Whistler, District République, Smart Place Garedu Nord by Hiphophostels, Le Regent Montmartre by Hiphophostels, Le Village Montmartre by Hiphophostels ve The Loft Boutique Hostel gibi otelleri tercih edebilirsiniz.

Kayseri Hakkında

Genel Bilgiler

Kayseri Türkiye’de her şehrin kendine has özelliği var elbette. Fakat Kayseri’yi anlatırken biraz daha üstünde durmak gerekli. Hani tarih kokuyor, gidilmesi gerek, kültür şehri, insanları güzel, yemekleri güzel diye anlatılır ya, ne eksik ne fazla İşte öyle kültürün sanatın bilimin ve turizmin merkezlerinden sayılıyor Kayseri.

Öyle ki ismiyle müsemma, Kayseri adı bu şehre Roma döneminde verilmiştir. Ancak tam ve kesin olarak Cumhuriyet döneminde Kayseri olarak anılıyor. Roma devrinde imparator şehri manasına gelen Kaisareia oluyor bizim Kayseri 

Şehre girerken sizi Erciyes Dağının görkemli manzarası karşılıyor. Eteklerin de bembeyaz kar kalıntıları muazzam bir tablo. İç Anadolu Bölgesinde yer alan ilimiz Türkiye’nin en kalabalık İli olarak biliniyor. Seneler önce gidenler yakın zamanda gittiğinde şehrin çok geliştiğini ve hala gelişmekte olduğunu söylüyor.

Genel veriler de bu şehrin en hızlı büyüyen şehirlerden olduğunu doğruluyor. Tarihimize bize sunan bir çok zenginliği barındırıyor içinde, seyahat tutkunlarını fazlası ile tatmin eden şehir, turistler için de hedef noktaları arasında yer alıyor. Peki ya Kayseri seyahati? Kayseri seyahatiniz için en uygun fiyatlı uçak biletlerini sorgulayıp satın alabileceğiniz tek adres elbette seafoodplus.info ‘dur.

İklim / Hava Durumu

Kayseri ilinin iklim şartları her insanda aynı intibayı uyandırır. BU şehri soğuk hava koşulları ile tanır Türkiye, Doğrudur da. Şehirde hakim olan bozkır iklimi özellikleri yazların kurak geçmesine kışların ise oldukça soğuk olmasına sebep olmaktadır. Kayseri yükselti farklılıkları olan bir bölgededir.

Bu sebeple iklim özellikleri yer yere değişiklik gösterebilir. Bilindiği üzere daha çukurda kalan alanlar soğuğu daha az hissederken daha yüksekteki alanlar soğuğu oldukça fazla hissetmektedir. Kayseri de böyle güzel ne yapalım Dağıyla, tepesiyle, yaylasıyla, değişken ve baskın hissettiren iklim şartlarıyla 

Nasıl Gidilir?

Kayseri’ye ulaşım Türkiye’nin her yerinden karayolu ile mümkündür. Hava ve Demiryolunda biraz daha durum farklılaşıyor. Karayolu ile İstanbul’dan Kayseri’ye 11 saat gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Özel aracınız ile bu süre daha aza indirgenir. Ankara’dan ise toplam km. Olan Kayseri yaklaşık 6 saat sürmektedir 

Demiryolu: Demir yolu trafiğinin en yoğun olduğu illerden biri olarak bilinen Kayseri’ye İstanbul’dan Doğu ekspresi vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Hat Ankara- Erzurum ve Karsı birbirine bağlamaktadır. Ankara’dan ise demir yolu ile ulaşım her gün seferi olan Erzurum ekspresi üzerinden gerçekleşmektedir. 

Ulaşım

Kayseri havalimanı şehrin merkezine yaklaşık 6 km. uzaklıktadır. İstanbul’dan Kayseri’ye havayolu ile  geçiş onurair ayrıcalığı ile hemen her gün sağlanıyor. Tarifeler kış ve yaz mevsimlerinde değişiklik gösterebilmektedir. Onur airin uçuş sitesinden kampanyaları takip edebilir ve güncel fırsatlardan faydalanabilirsiniz.

Yurtdışından ise Kayseri’ye ulaşım İstanbul üzerinden aktarmalı mümkün olduğu gibi yurt içinden özellikle büyük şehirlerden aktarmasız ulaşım sağlanmaktadır. En uygun kampanyalı ve indirimli uçak biletlerine hızlıca ulaşmak ve ucuz uçak bileti için de seafoodplus.info sitesinden faydalanabilirsiniz.

Nerede Kalınır?

Gidilen şehir neresi olursa olsun konaklama seçeneklerinde aranılan belli başlı özellikler vardır. Ayrıca her sene turist sayısında da artış yaşayan bölge için şehre gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamak büyük önem taşımaktadır. Konaklama seçeneklerinde bütçeye göre farklılık gösteren artı eksi özellikler olsa da bunlar sizin zevk ve arayışlarınıza göre değişkenlik gösterebilir. Sonuç olarak herkesin konaklama için tercihinde ön planda tuttuğu özellikler aynı değildir.

Tatilinizi Kayserinin göbeğinde geçirmek istiyorsanız size iyi bir haber verelim, genellikle otellerin büyük çoğunluğu merkezde yoğunlaşmış durumda. Daha çok gezmek ve daha çok keşfetmek gibi bir planınız var ise şayet kime sorsanız konaklama için ‘’Kocasinan’’ı size önereceklerdir. Kocasinan Kayseri ilinin en kalabalık ilçelerinden biri ve kendini Kayseri’de muhakkak gezilip görülmesi gereken yerlere yakınlığı ile kanıtlamış durumda. 

Otel olarak ise eğer tavsiye isteyecek olursanız Novotel’in avantajlarından bahsetmek isteriz. Ücretsiz kahvaltı ve park sorununa çözüm getiren ücretsiz otopark seçeneği bu otelin tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Ayrıca merkez ile arasındaki uzaklık on dakika yürüme mesafesindedir.

Sizde şehir gezerken araç ile gezmekten ziyade ayaklarınızla gezmeyi tercih ediyorsanız, sizi yormadan kısa mesafeden işe çözüm üretecek konaklama seçeneklerini değerlendirmenizde fayda var. Gezginlerin aradığı bir diğer özellik ise şehrin manzarasını size sunan konaklama seçenekleri

Kayseri’ye gelmişken o güzel Erciyes Dağının heybetli görüntüsüne daha fazla maruz kalmak istemek en doğal hakkınız! Kocasinan öğretmen evi ise bu manzara için biçilmiş kaftan. Belirtmeliyiz ki öğretmen evini tercih edenlerin sayısı da oldukça fazla ve yer bulmak için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Kış turizminin de konaklamanın bir bölümünü oluşturduğunu görüyoruz.

Dağ otelleri turistler için büyük ilgi uyandırıyor, otellerde aranılan özellik ise hijyen ve konfor. Kış turizmi düşünüyorsanız, Erciyes dağının muazzam havasını solumak için daha erken diye düşünmeyin! Erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın derim

Kayseri’de kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için seafoodplus.info adresine girip Kayseri’ye tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Bir seyahat rotamızın daha sonuna geldik. Gezerken keyif almanızı verdiğimiz bilgilere dayanmanızı tavsiyelerimizden memnun kalmanızı umuyoruz. 

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir?

Kayseri deyince bir tamlama gibi peşi sıra gelen mantının hemen kokusunun burnumuza gelmesi, bol soslu bol tereyağlı! Biraz üstü kapalı bahsedelim de sonra konuyu yavaş yavaş açacağım, yemek önemli!! Ne için gezeriz, ne için tarihi, toprağı, kültürü medeniyeti merak ederiz sorularının cevabı hep biraz daha bilimsel kalıyor şehir rehberlerinde

Yemeğe sıra gelince mola vaktinin geldiğini anlıyoruz. Hele de yeni lezzetler tatmayı seviyorsanız, sizin için seyahat etmenin manaları bin bir çeşide bölünüyor. Yemeği kültürden ayrı tutmak ne mümkün! Hele de konumuz Kayseri ise.

Kayseri mutfağı yemek konusunda iddialı. Yani burayı ziyarete gelen turistler de yöresel lezzetlerinden tattıkça tatmak istiyor diyebiliriz. Çünkü kendini yurtdışında da ispatlamış bir mutfak kültürüne sahip şehrimiz. Mantıdan ziyade o meşhur pastırma ve sucuğu ile dillere destan menülerin ilk sıralarında yer alır.

Bilir misiniz, Kayseri mantısı neden ünlüdür? Bir kaşığa 40 tane mantı sığdırıldığı iddia edilmiştir ve kanıtlanmıştır da ondan Şimdi bu tarihi şehrin diğer efsane lezzetlerine uğrayalım, ne nerede yenir bir göz atalım. 

SUCUK  - Başyazıcı ve Şahin Sucuklarının merkezi Kayseridir. 

PASTIRMA – Sucukta olduğu gibi pastırmada da aynı markalar piyasada adından söz ettiriyor. 

Bu aslına zor rastlanan iki lezzet Kayseri’ye has baharatlar ile hazırlanmaktadır. Bunlarla da bitmiyor anlatacaklarımız sırada Kayseri yağlaması var, bu lezzeti de tatmadan seyahatinize son vermeyin deriz. Nevzine tatlısı, örgülü pilav, pöç gibi yedikçe bir kez daha yemek isteyeceğiniz tatların durağı olan Kayseri’de sizlere tavsiye edebileceğimiz birçok meşhur da restoran var. 

  • Sultan Sofrası 
  • Çemen’s Gurme
  • Altınsaray Pöç – Kelle 
  • Taş Mekan Et Lokantası 
  • Kayseri Develi Restaurant 
  • Kemal Koçak Et Lokantası 

Kayseri’yi ziyaretiniz esnasında şehrin rehber haritasını edinmeniz zaman açısından size kolaylık sağlayacaktır. Tur ile gittiğinizde ise zaten ünlü ve tanınan mekanlara daha hızlı ve önceden planlanmış vaziyette uğrarsınız. Restoranların yer ve iletişim bilgilerine web sitelerinden ulaşabilirsiniz. 

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Her şehrin kendine has ikliminin olduğunu ve gezi koşullarının bu iklim şartlarına göre değişeceğini belirtmiştik. Kayseri’de eğer kış tatili hayal etmiyorsanız tamamen şehre odaklı bir tatil planınız varsa soğuk havalara denk getirmemenizi öneririz. 

Kayseri Kalesi:  Kayseri saat kulesinin hikayesi aslında çok eskilere dayanıyor. Sultan II. Abdulhamid zamanında camilerin yanına güneşin hareketlerine göre namaz saatlerini ayarlamak işiyle uğraşan bir ferman yayınlatmış. Bu ferman sonrası ise Kayseri’ye ’da bu saat kulesi inşa edilmiştir. Kulenin yüksekliği 10 metredir. 

Hunat Hatun Camii ve Külliyesi 

Bu yapı yılında yapılmıştır. O zamana ait taş oymaları turistlerin oldukça ilgisini çeker. Mimarisi Selçuklu mimarisine ait. Bina yaşından ötürü çürümeye yüz tutunca Vakıflar Bölge müdürlüğü tarafından restore edilmiştir. 

Alaca kümbet 

Hani tarih şehri diyoruz anlatıyoruz, havada kalmasın anlattıklarımız. BU yapı da tarihin en büyük şahitlerinden biri. yılında Emir Cemaleddin bin Muhammed  tarafından yapıldığı bilgisine kitabesinden ulaşılmıştır. 

Zeynel Abidin Türbesi 

Mekan şu an Turizm Danışma merkezi kullanılıyor. Türbenin girişinde Sultan II. Abdülhamid’in tuğrası var. yılında Zeynel Abidin vefat edince mezarı üzerine yaptırılan türbeyi muhakkak ziyaret edin.

Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahane 

Şifahanenin  hikayesi başka, öncelikle tarihinden biraz bahsedelim. 1. Gıyasettin Keyhüsrev, te darüşşifa ile birlikte bu bitişik külliyenin inşaatını başlatır ve inşaat ’da tamamlanır. Fakat günümüzde yapılan bir takım çalışmalar şifahane ile ilgili farklı bilgilere ulaşıldığını gösteriyor. yılında Erciyes Üniversitesi tarafından binanın su ve kanalizasyon sistemine ulaşılacak bir kazı çalışması yapılmış.

A. Hulusi Köker’in anlattığı bilgiye göre ‘’Şifaiyye ve Gıyasiyyeden tamirat esnasında metreden çıkarılan artezyen suları, günlerce havuza akıtıldığı halde, Selçuklu kanalı, bu suyu biriktirmeden rahatlıkla çekmiştir. Şu halde yılında açılmış olan bu Selçuklu kanalı halen çalışmaktadır. Suyun nereye akıp gittiği ise bilinmemektedir’’ 

Ne kadar ilginç değil mi?

Erciyes Dağı 

Tarihten kültürden bahsederken unutur muyuz sandınız?  Erciyes dağı unutulur mu? Tarihten sonra biraz keskin bir viraj gibi geldi bu konu. Fakat kış turizminin adresi olarak bilinen Kayseri Erciyes dağını ballandıra ballandıra anlatmazsak olmaz. Kayak yapmak için bu bölgeye geldiyseniz verilen hizmetten son derece memnun kalacaksınız, çocuklar ve ebeveynler için ayrı pistlerin mevcut olduğu, bembeyaz kar tanelerinin Erciyes’in eteklerinde buluştuğu, sıcak bir mekan aslında. Eğer kış turizmi için gitmediyseniz piknik yapmak için ideal ortamların da olduğunu göreceksiniz. Erciyes dağını gördüm demekle yetinmeyin, tadını çıkartın tavsiye ederiz 

Mimar Sinan Evi 

Ağırnas köyü içerisinde bulunan ev ‘’Koca Sinan’’ lakaplı büyük mimar ‘’Mimar Sinan’ın’’ doğduğu evdir. Kayseri’de ziyaret etmeniz gerekenler listesine muhakkak bu evi de eklemenizi öneririz. Eski zamanlardan günümüze varlığı korunan ve çeşitli restorasyon çalışmalarıyla ziyarete açılan ev şehir merkezine 27 km. Uzaklıktadır. 

Eğer şehri hakikaten karışlamak istiyorsanız tabii ki bir günün yetmeyeceğini bilmelisiniz. Çünkü bu saydığımız başlıklardan farklı olarak küçük bir liste daha hazırladık. Seyahat uzunluğunuz dahilinde Kayseri’de muhakkak gezilmesi gereken yerlere bu noktaları da eklemelisiniz. 

  • Selçuklu Müzesi
  • Soğanlı Vadisi 
  • Döner Kümbet 
  • Arkeoloji müzesi 
  • Aladağlar 
  • Gültepe Parkı
  • Etnografya Müzesi 
  • Mescidi Aksa Camii
  • Ağırnas Yer Altı Şehri 
  • Atatürk Heykeli 
  • Sahabiye Medresesi 

AVM'ler

  • Forum Kayseri 
  • Kayseri Park Alışveriş Merkezi
  • Mix Kayseri Yaşam Merkezi
  • İpeksaray Avm

Festivaller ve Şenlikler

  • Bünyan Kış Yüzme Şenliği
  • Erciyes Kış Turizm Festivali
  • Erciyes Film Festivali
  • Uluslararası Kayseri Altınçınar Film Festivali
  • İncesu Üzüm Festivali
  • Uçurtma ve Bahar Şenliği 
  • Yeni yoğurt ve Kilim Festivali 
  • Mimar Sinan’ı ve Evliyaları Anma Günü

Oteller

  • HİLTON KAYSERİ 
  • RADİSSON BLU HOTAL, KAYSERİ
  • BUPA
  • İBİS KAYSERİ
  • CİTY ONE 
  • NÜZHET
  • OMMER HOTEL
  • NOVOTEL
  • IMAMOĞLU PAŞA BUTİK OTEL 
  • THE GARDEN
  • DİAMOND
  • EFRA SUITE
  • SAFFİRE TOWER
  • SETENONU

Nerelerde Kalınır?

Gidilen şehir neresi olursa olsun konaklama seçeneklerinde aranılan belli başlı özellikler vardır. Ayrıca her sene turist sayısında da artış yaşayan bölge için şehre gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamak büyük önem taşımaktadır. Konaklama seçeneklerinde bütçeye göre farklılık gösteren artı eksi özellikler olsa da bunlar sizin zevk ve arayışlarınıza göre değişkenlik gösterebilir. Sonuç olarak herkesin konaklama için tercihinde ön planda tuttuğu özellikler aynı değildir.

Tatilinizi Kayserinin göbeğinde geçirmek istiyorsanız size iyi bir haber verelim, genellikle otellerin büyük çoğunluğu merkezde yoğunlaşmış durumda. Daha çok gezmek ve daha çok keşfetmek gibi bir planınız var ise şayet kime sorsanız konaklama için ‘’Kocasinan’’ı size önereceklerdir. Kocasinan Kayseri ilinin en kalabalık ilçelerinden biri ve kendini Kayseri’de muhakkak gezilip görülmesi gereken yerlere yakınlığı ile kanıtlamış durumda. 

Otel olarak ise eğer tavsiye isteyecek olursanız Novotel’in avantajlarından bahsetmek isteriz. Ücretsiz kahvaltı ve park sorununa çözüm getiren ücretsiz otopark seçeneği bu otelin tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Ayrıca merkez ile arasındaki uzaklık on dakika yürüme mesafesindedir.

Sizde şehir gezerken araç ile gezmekten ziyade ayaklarınızla gezmeyi tercih ediyorsanız, sizi yormadan kısa mesafeden işe çözüm üretecek konaklama seçeneklerini değerlendirmenizde fayda var. Gezginlerin aradığı bir diğer özellik ise şehrin manzarasını size sunan konaklama seçenekleri

Kayseri’ye gelmişken o güzel Erciyes Dağının heybetli görüntüsüne daha fazla maruz kalmak istemek en doğal hakkınız! Kocasinan öğretmen evi ise bu manzara için biçilmiş kaftan. Belirtmeliyiz ki öğretmen evini tercih edenlerin sayısı da oldukça fazla ve yer bulmak için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Kış turizminin de konaklamanın bir bölümünü oluşturduğunu görüyoruz.

Dağ otelleri turistler için büyük ilgi uyandırıyor, otellerde aranılan özellik ise hijyen ve konfor. Kış turizmi düşünüyorsanız, Erciyes dağının muazzam havasını solumak için daha erken diye düşünmeyin! Erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın derim

Kayseri’de kalacağınız bölgeyi ve konaklayacağınız oteli seçtikten sonra en ucuz uçak bileti fiyatları için seafoodplus.info adresine girip Kayseri’ye tarifeli sefer yapan tüm havayolları şirketlerinden indirimli ve en ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Bir seyahat rotamızın daha sonuna geldik. Gezerken keyif almanızı verdiğimiz bilgilere dayanmanızı tavsiyelerimizden memnun kalmanızı umuyoruz. 

Diğer T&#;rkiye Destinasyonları

Etkinlikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir