kemalpaşa 2 nolu sağlık ocağı / 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Kemalpaşa

Kemalpaşa 2 Nolu Sağlık Ocağı

kemalpaşa 2 nolu sağlık ocağı

Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi

Aile Hekimi

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi 08:00-12:00 / 13:00-17:00
  • Salı 08:00-12:00 / 13:00-17:00
  • Çarşamba08:00-12:00 / 13:00-17:00
  • Perşembe08:00-12:00 / 13:00-17:00
  • Cuma08:00-12:00 / 13:00-17:00
  • CumartesiKAPALI
  • Pazar KAPALI

14:07 Saat Sonra Açık

İletişim Bilgileri

Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi
Aile Hekimi

Kemalpaşa Mahallesi Ali Koç Sokak 8 54050 Serdivan/Sakarya

  • Telefon Numarası : 02642111312
  • Fax :
  • Mobil/WhatsApp :
  • E-posta :
  • Web : https://sakaryaism.saglik.gov.tr/TR-31203/aile-sagligi-merk-ve-aile-hek-birimleri.html

  • *Bilgi güncellemek için yorum kısmından veya mail yoluyla bildirimde bulunabilirsiniz.
En Yakınındaki İşletmeler:

Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi hakkında telefon numarası, iletişim bilgileri, en yakınındaki işletmeleri, çalışma saatlerini yukarıdan bulabilirsiniz.  Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi hakkında yapılmış şikayet ve yorumları okuyabilirsiniz. 


Şikayet Görüş Değerlendirme

Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi haftasonu açık mı, mesai saatleri, Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi nerede, açık mı, kapanış saati, müşteri hizmetleri,  En Yakın Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi nasıl gidilir, çalışma saatleri, iletişim, şikayet var mı, Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi hakkında şikayet, Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi hakkında yorumlar

Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi Harita Konumu ve Yol Tarifi

Aşağıdaki haritayı kullanarak Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi nerede bulunduğunu görebilir, Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi Yol Tarifi alabilir, en yakın Serdivan Kemalpaşa 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi - Aile Hekimi görebilirsiniz.

Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi; 

 

Vizyonumuz:

 

Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi olarak ilçemizde halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde verilen hizmetleri çağdaş toplumların sağlık düzeyinin de ötesine taşımak ve bu konuda geliştirdiği ve uygulanan projeleriyle İzmir ilinde ilkleri gerçekleştirmek ve model olmak.

 

Misyonumuz:

 

İlçemizde topluma sürekli, ulaşılabilir, kaliteli ve insan odaklı sağlık hizmeti sunumunu sağlamak, bireyin ve toplumun sağlığını en üst düzeyde korumak, sağlık sorunlarına zamanında ve etkin çözümler üreterek ve aynı zamanda sağlık alanında değişiklikleri gerçekleştirmek ülke kalkınmasında üzerimize düşeni yapmak, sağlık hizmeti yönetimi konusunda ilimizde örnek olmak.

 

 

Güçlü-Zayıf Yönler, Fırsatlar, Tehditler Analizi(GZFT)

 

Güçlü Yönler

 

·        Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi koruyucu sağlık hizmetlerinde ilimizde ve ulusal düzeyde hep öncü roller üstlenmiş köklü bir kurumdur. Ülkemizde Bebek Dostu İlçe unvanını alan ilk ilçedir. Emzirme Danışmanlığı, Yenidoğan Canlandırma Programının(NRP) tüm ülkeye yayıldığı yer olarak bilinir. Sağlık alanında yakın tarihe kadar çok sayıda proje uygulamaya konulmuş ve halen yürütülmektedir.

·        Çalışanlarının meslekleri ile ilgili olarak donanımlı, yeniliğe açık, özverili bir ekip ruhuna sahip olması.

·        Sağlıkta dönüşüm programının başarılı bir sağlık politikası olarak devam etmesi, toplum ve çalışanlar tarafından da benimsenmesi.

·        Bütün kamu/özel kurum/kuruluşlar ile işbirliği yapabilme imkanının olması.

·        Bölgenin sürekli gelişmeye ve yatırıma açık olması.

 

 

Zayıf Yönler

 

·        Sağlık personel sayısının sağlık hizmet talebini ve kurumsal ihtiyacı karşılayamaması.

·        İlçe sağlık idaresinin tek çatı altında olmaması.

·        Yeniliklere ve değişime zaman zaman direnç gösterilmesi.

·        Bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin giderek azaltılmasına rağmen, sağlık kurumlarında ve ilçemizdeki diğer kamu kurum/kuruluşlarında Elektronik Belge Yönetim Sisteminin(EBYS) iş ve işlemlerde hala etkin olarak kullanılmaması.

·        Nüfus hareketlerinde yaşanan hızlı değişimler

·        Bölgemizde Sanayinin hızlı ve kontrolsüz büyümesine bağlı, göç, kaza ve afet riski

 

Fırsatlar

 

·        İlçemizin genç bir nüfusa sahip olması

·        Artan mili gelir ve sağlık hizmetlerine ayrılabilecek kaynakların artması.

·        İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezinin birleştirilerek çağdaş normlara uygun İlçe Sağlık idaresinin yeniden planlanması.

·        İlçemizde tam teşekküllü bir kamu hastanesinin bulunması.

·        Sağlığın teşviki ve geliştirilmesi ile ilgili olarak ilçemizde bir Halk Sağlığı Merkezi Planlanması.

·        Teknolojideki gelişmeler ile birlikte yeni bilgi teknolojilerinin hastanemizde ve tüm aile hekimliği birimlerimizde kullanılmaya başlanması.

·        İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bakanlığımızın Kanser Erken Teşhisi ile ilgili(KETEM) çalışmalarına önem vermesi.

·        Toplumun eğitim düzeyinin yükselmesi ve koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili farkındalığının artması.

 

Tehditler

 

·        Toplumda obezite oranının artması.

·        İlçemizde doğurganlık oranının düşmesi ve nüfusun yaşlanma eğilimine girmesi

·        Mülteci göç hareketliliği ve mevsimlik tarım işçiliğine bağlı nüfus hareketliliğinin artması ile salgın hastalıkları riski.

·        Bölgemizde konuşlu kimya sanayinde gelişebilecek kazalar ve buna bağlı afet riski.

 

 

Toplum Sağlığı Merkezimiz bünyesinde 12 Aile Sağlığı Merkezi, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi, Obezite Birimi ve KETEM birimi bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerimizde 28 Aile Hekimliği Birimi ile hizmet vermekteyiz.

İlçemizde 50 yatak kapasiteli tam teşekküllü bir devlet hastanesi vardır

 

Sağlık alanında yakın tarihe kadar yürütülen Projeler;

 

KETEM çalışmaları

 

Serviks kanseri taraması, serviks kanseri erken tanısına yönelik 30 – 65 yaş grubunda PAP smear + HPV numune alımı başlamıştır. Tüm kurumlarımızı da kapsayacak şekilde bu çalışma genişletilmiştir.

Dünyada kanser, önemli bir sağlık sorunudur ve ülkemizde de önemi gittikçe artmaktadır. Yapılan çalışmalar,  kanserin ülkemizde gerçekleşen ölüm nedenleri içinde, kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını göstermektedir. Halkın kanser hastalığının nedenleri ve belirtileri ile hastalıktan korunma ve erken tanı konularında bilgilendirilmesi, hastalıkla mücadelede çok önemli bir rol oynar.

Kanser, korunma yolları olan bir hastalıktır. Kanserden korunma, üç aşamadan oluşur: Birincil korunma bilinen risk faktörlerinden uzak durmak yoluyla hastalığı önlemeye yöneliktir ve kanserde en etkili korunma yoludur. Örneğin sigara içmeyerek ve içilen ortamlardan uzak durup sigara dumanından korunarak akciğer, mesane, gırtlak kanserlerinden büyük ölçüde korunabiliriz. Sebze ve meyve tüketimini artırarak, mutfakta balık, beyaz et ve zeytinyağına daha çok yer verilecek şekilde düzenlenmesi, kilo kontrolü, aşırı alkolden kaçınmak birincil korunma yöntemleri içindedir. Birincil korumaya diğer bir örnek ise güneşten kaçınarak cilt kanserlerinden korunmadır; saat 10-16 arası güneşte kalmayarak, iş gereği güneşte kalınacaksa mutlaka şapka, güneş gözlüğü,  uzun kollu giysi, güneşten koruyucu krem gibi koruyucular kullanarak cilt kanserine yakalanma riskimizi azaltabiliriz.

Kanser olgularının önemli bir bölümü çevresel etkenlere bağlıdır. Bu etkenler arasında da beslenme önemli bir yer tutar. Kadınlar ve erkeklerde görülen kanser olgularının %35’i beslenmeye bağlıdır. Obez kişilerde, kanser riski iki kat daha fazladır. Obezite kontrolü ve fiziksel aktivitenin artırılmasına yönelik programlar başlatmış ve sürdürmektedir.

   

 

 

Kanserlerin üçte biri ise ikincil korunmayla, yani erken tanı ile kontrol edilebilmekte ve kanser ölümleri azaltılabilmektedir. Meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri erken tanının, yani hayat kurtarmanın mümkün olduğu kanserlerdir. Bunun için uygun tanı yöntemleri ile toplum İlçemizde TSM de oluşturulan kanser birimleri ve aile hekimleri tarafından taramaları yapılmaktadır.

 

İlçemizde KETEM taramalarında TSM ve Aile Hekimliği Birimleri ile birlikte İzmir ili düzeyinde 30 ilçe arasında ilk sıralarda yer almaktadır(Aşağıdaki Grafikte görülüyor). Haziran 2016 tarihine kadar yapılan bu çalışmalarda; 62 HPV(+), 6 mamografi (+) ve 66 GGT (+) pozitifliği tespit edilmiş ve ileri tetkik ve tedavisi için yönlendirilmiştir.

 

   

 

Diyabetik Ayak Polikliniği(Podoloji)

 

2015 yılında ülkemizde bir ilk olan podoloji polikliniği hizmetini Kemalpaşa Sütçüler 11 No’lu ASM’de başlattık. Diyabetik hastalarda sıklıkla görülen komplikasyonlardan biri olan ayak yaralarının bakımı ve tedavisi etkin yapılamaz ise amputasyona(ayak kesilmesi) yol açabilir. Podoloji alanında eğitim gören Aile Hekimimiz Dr. Armağan TOKDEMİR ve diyabet alanında eğitim gören TSM Başkanı Dr. Erol PEKTAŞ işbirliği ile kurulan Sütçüler ASM Podoloji polikliniği halen halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

 

   

 

Ergenlerde Üreme Sağlığı Projesi(ERUSAP):

 

12-19 yaş arasında evlenen ve aslında çoğu yetişkinliğini tamamlamamış genç kadınlar gebelik ve doğumda büyük sıkıntılar yaşarken Kemalpaşa’da bu projeyle bu gidişe dur denildi. Bu amaçla Kemalpaşa Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı’nın 25 Mart 2009 tarihinde İzmir Kalkınma Ajansı’na sunduğu ERUSAP Projesiyle Ergenlerin üreme sağlığı davranışları konusunda bilinçli seçimler yapabilecek bilgiye sahip olmaları ve üreme sağlığı ihtiyaçlarını karşılayacak,  kendilerini güvende hissederek ulaşabilecekleri, genç dostu yaklaşıma sahip sağlık personelinin hizmet sunduğu sağlık merkezleri  hazırlanmaya çalışılmıştır.

 

 

Bebek Dostu Kurum Çalışmaları;

 

Kemalpaşa ilçesi 2003 yılında tüm kurumları ile Bebek Dostu İlçe olmuştur. Emzirme danışmanlığı ve emzirme eğitimleri sürmekte ve desteklenmektedir. İlk 6 aydaki emzirme oranları 2002’de %14’den 2016’da %60’ların üzerine çıkmıştir.

 

Gestasyonel Diyabet Taraması, Doğum Sonrası Bakım Hizmetleri, Güvenli Annelik çalışmaları; Gestasyonel Diyabet taraması 1998 yılından bu yana ilçedeki bir çok kurumda(önceleri tüm sağlık ocaklarında, 2007 yılından bu yana da tüm aile hekimliği birimlerinde) uygulanmaktadır. Loğusa dönemine ilişkin ilçemizde başlatılan doğum sonrası depresyon taramaları şu an tüm aile hekimliği birimlerimizde sürdürülmektedir. İlimizde sağlık personeline yönelik olarak  ilk Güvenli Annelik eğitimleri yine “öncü” Kemalpaşa ilçemizde verilmeye başlanmıştır. Bütün bu hizmetlerin sonucundan gebelerimiz ve bebeklerimiz olumlu yönde faydalanmışlardır.

 

 

İş Yeri Hekimliği Hizmetleri

 

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çalışan Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından İzmir’deki toplam 43 işletmeye iş yeri hekimliği hizmetlerinin sunumu organize edilmiştir. Bu işletmelerden 18’inin iş yeri hekimliği Kemalpaşa TSM hekimi Dr. Enver KÖZ tarafından yapılmaktadır.

 

Eğitim

 

Haziran 2016’ya kadar; Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında ilkokul 1. Sınıf ve ana sınıflarında 50 oturumda 107 öğretmen, 2482 öğrenci ve 176 veliye eğitim yapılmış olup örnek sağlıklı beslenme çantası programı ve boyama kitabı dağıtılmıştır. Ortaokullara 47 oturumda diyabet eğitimi verilmiş olup eğitime 118 öğretmen, 3258 öğrenci ve 62 veli katılmışlardır. Yine okullarda 5 oturumda 300 öğrenci ve 17 öğretmene hijyen konulu eğitim verilmiştir. Akılcı İlaç konulu eğitime ise 150 öğrenci ve 11 öğretmen katılmıştır.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) konulu eğitime ise 17 okul, 100 öğretmen, 2313 öğrenci, 100 din görevlisi-muhtar-sağlık personeli katılmıştır.

 

Sağlıklı Yuva (SAYUP):

 

Kadının statüsü ve eğitim durumu, kadın sağlığını ve ona bağlı olarak bebek sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Kemalpaşa ilçesinde okuma yazması olmayan %15 civarında bir grup bulunmaktadır. Ve bu grupta kadınlar aleyhine bir eşitsizlik görülmektedir. Bu durum doğal olarak bir çok konuda olduğu gibi ana-çocuk sağlığı alanında da olumsuz sonuçlara zemin hazırlamaktadır. Bu soruna bir çözüm olarak kadınların okuma yazma becerilerini geliştirme, aynı zamanda da temel sağlık bilgilerini kazandırmayı amaçlayan bir program olan sağlıklı yuva programı modül eğitim tekniği ile işlenerek kadınların okuma yetileri geliştirilmeye çalışılmıştır. Program Kaymakamlık eşgüdümünde Toplum Sağlığı Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliği ile yürütülmüştür.

  

Sağlıklı Su Programı (SASUP) :

 

Su kaynaklarının ve depolarının koruma altına alınması, İsale hatlarının koruma altına alınması, sağlıklı su sağlanması amacıyla depolara klor cihazı temininin sağlanması ve montajı.

 

Ergen Sağlığı 

Madde bağımlılığı ve sokak çocukları, ergenlere yönelik üreme sağlığı eğitimi, okul çağındaki ergenlere üreme sağlığı eğitimi evli ergenlere AP danışmanlığı eğitimi verilmektedir. Madde bağımlılığı ve sokak çocukları ile ilgili ilçedeki kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yürütülmektedir.

İlkelerimiz :  Toplum sağlığına katkı sağlamak, bölgemizde sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmak, sağlık ölçütlerinde iyileştirme sağlamak, sağlık çalışanlarımızın ve kurumlarımızdan hizmet alan toplumun memnuniyetini artırmak Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi'nin temel ilkelerindendir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır