mimar sinan güzel sanatlar lisesi iletişim / Login • Instagram

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Iletişim

mimar sinan güzel sanatlar lisesi iletişim

MÜZİK BÖLÜMÜ

T.C.
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI
MÜZİK BÖLÜMÜ

İLGİLİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜNCEL BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ İLE SINAV KILAVUZU NİSAN AYINDA DUYURULARDA AÇIKLANACAKTIR.

MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne bağlı Anasanat Dallarında aşağıdaki seviyelerde eğitim verilmektedir;

  • MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu 5.,6.,7.,8. sınıflar
  • MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 9.,,, Sınıflar
  • MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Lisans 1,2,3,4. sınıflar

seafoodplus.info

MSGSÜ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU GİRİŞ SINAVLARI

İlköğretim 5. sınıfa geçen öğrenciler MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu giriş sınavlarına başvurabilirler.
Müzik Bölümü Giriş Sınavları, “Duyuş Sınavı (seafoodplus.info)” ve “Çalgı Uyumluluk Sınavı (II. Eleme)” sınavları adı altında iki aşamalı olarak yapılır.

1- Duyuş Sınavı (I. Eleme): Aday sınav komisyonu tarafından piyano ile çalınarak verilecek tek ses, iki ses ve üç sesli akor, tek sesli ezgiyi sesle, ritimleri vuruşla tekrar ederek duyuş, hafıza, kavrayış, müzikal ve sanatsal yeteneklerine ilişkin soruları yanıtlar.

2- Çalgı Uyumluluk Sınavı (II. Eleme): Duyuş sınavını (I. Eleme) geçen adaylar, sınav komisyonunun belirlediği kriterler doğrultusunda ilgili Sanat Dalı’nın gerektirdiği özel yetenek ve fiziksel yapı değerlendirmesine alınırlar. Başarılı bulunan adaylar sınav komisyonunun kararı doğrultusunda, kontenjanlar dikkate alınarak komisyon tarafından belirlenen sanat dalına kayıt yaptırmaya hak kazanır.

 

MSGSÜ İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK ve SAHNE SANATLARI LİSESİ 9. SINIFA GİRİŞ SINAVLARI

Öğrenci alınacak sınıflar kontenjan dahilinde belirlenip güncel duyurularda açıklanır.[2] Kontenjanlar, eğitim-öğretim yılında farklılıklar gösterebilir. Sınıf kontenjanlarının dolu olması durumunda seviye sınavları yapılmayabilir.

  • Çalgı Giriş Sınavı (I. Aşama): Çalgı Giriş Sınavında adaylar çalgı komisyonu karşısında ilgili sanat dalının seviyesi ve müfredatına uygun seviye sınavı repertuvarını seslendirirler. Çalgı Giriş Sınavında başarı gösteren adaylar Solfej Giriş Sınavı’na girmeye hak kazanırlar. Bu aşamada başarı gösteremeyen adaylar ikinci aşama sınavına katılamazlar.

Müzik Bölümü Anasanat Dalları, Sanat Dalları (Çalgı) giriş sınavı programı bilgilerine aşağıdaki linkten erişilebilir:

MSGSÜ İDK 9. Sınıfa (Liseye) Giriş Seviye Sınavı Programları için tıklayınız.
Lise Giriş Örnek Sınav Dosyası için tıklayınız.

  • Solfej Giriş Sınavı (II. Aşama): İlk aşamayı başarıyla geçen adaylar solfej giriş sınavlarına girerler. Solfej Giriş Sınavı ilan edilen tarihte ilki sabah yazılı sınav, ikincisi öğleden sonra sözlü sınav olmak üzere iki oturumda yapılır. Yazılı sınavda duyuş, dikte ve teori soruları sorulur. Okuma sınavında ise piyano eşlikli parçalar, ritim okuma parçaları, ritim okuma deşifresi ve piyano eşlikli deşifre istenir. Okuma Sınavında sorulacak eşlikli ve ritim parçalarını içeren güncel dosya, sınavdan iki hafta önce Solfej Giriş Sınavı dosyası web sayfasının duyurular bölümünde ilan edilir.
  • Yardımcı Piyano Seviye Sınavı (III. Aşama):Piyano Sanat Dalı hariç diğer sanat dallarına başvuran adaylar için geçerlidir. İlk iki aşamayı geçen Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı, Arp Sanat Dalı ile Gitar Sanat Dallarına başvuran adaylar, açıklanan gün ve saatte Yardımcı Piyano Seviye Sınavında sınav komisyonu karşısında ilgili seviye ve müfredata uygun seviye sınavı repertuvarını piyanoda seslendirirler.
  • Yardımcı Piyano Seviye Sınavı Programı bilgilerine aşağıdaki linkten erişilebilir:

MSGSÜ İDK Yardımcı Piyano Seviye Sınavı Programları için tıklayınız.

ARA SINIFLARA SEVİYE SINAVLARI

MSGSÜ İstanbul Devlet Müzik ve Bale Ortaokulu 6.,7. sınıflar
MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi ,Sınıflar

Öğrenci alınacak sınıflar kontenjan dahilinde belirlenip güncel duyurularda açıklanır.[2] Kontenjanlar, eğitim-öğretim yılında farklılıklar gösterebilir. Sınıf kontenjanlarının dolu olması durumunda seviye sınavları yapılmayabilir.

  • Çalgı Seviye Sınavı (I. Aşama): Çalgı Seviye Sınavında adaylar çalgı komisyonu karşısında ilgili sanat dalının seviyesi ve müfredatına uygun seviye sınavı repertuvarını seslendirirler. Çalgı Seviye Sınavında başarı gösteren adaylar Solfej Seviye Sınavı’na girmeye hak kazanırlar. Bu aşamada başarı gösteremeyen adaylar ikinci aşama sınavına katılamazlar.

Müzik Bölümü Anasanat Dalları, Sanat Dalları Ara Sınıflara (6, 7, 10, 11) Giriş Seviye Sınavı Programları bilgilerine aşağıdaki linkten erişilebilir:
MSGSÜ İDK Ara Sınıflara (6, 7, 10, 11) Giriş Seviye Sınavı Programları için tıklayınız.

  • Solfej Seviye Sınavı (II. Aşama): İlk aşamayı başarıyla geçen adaylar solfej seviye sınavlarına girerler. Solfej Seviye Sınavı ilan edilen tarihte ilki sabah yazılı sınav, ikincisi öğleden sonra sözlü sınav olmak üzere iki oturumda yapılır. Yazılı sınavda duyuş, dikte ve teori soruları sorulur. Okuma sınavında ise piyano eşlikli parçalar, ritim okuma parçaları, ritim okuma deşifresi ve piyano eşlikli deşifre istenir. Okuma Sınavında sorulacak eşlikli ve ritim parçalarını içeren güncel dosya, sınavdan iki hafta önce Solfej Seviye Sınavı dosyası web sayfasının duyurular bölümünde ilan edilir.
  • Yardımcı Piyano Seviye Sınavı (III. Aşama):Piyano Sanat Dalı hariç diğer sanat dallarına başvuran adaylar için geçerlidir. İlk iki aşamayı geçen Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı, Arp Sanat Dalı ile Gitar Sanat Dallarına başvuran adaylar, açıklanan gün ve saatte Yardımcı Piyano Seviye Sınavında sınav komisyonu karşısında ilgili seviye ve müfredata uygun seviye sınavı repertuvarını piyanoda seslendirirler.

5. Sınıf Örnek Sınav Dosyası (6.Sınıfa Giriş) için tıklayınız.

6. Sınıf Seviye Örnek Sınav Dosyası (7.Sınıfa Giriş) için tıklayınız.

Yardımcı Piyano Seviye Sınavı Programı bilgilerine aşağıdaki linkten erişilebilir:
MSGSÜ İDK Yardımcı Piyano Seviye Sınavı Programları için tıklayınız.

seafoodplus.info
seafoodplus.info

Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

İstanbul Anadolu Yakası

İngilizceYabancı Dil

Kuruluş Yılı

OKUL BANA NE KADAR UZAK ? Bu okula ait mesafe bilgisi bulunmamaktadır.

Okulumuz Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde yılında Resim-Müzik alanında eğitim –öğretime başlanmıştır öğretim yılında Tiyatro bölümü, yılında ise Sinema-TV bölümü açılarak dört bölümle eğitim-öğretime devam seafoodplus.info Eğitim Bakanlığı’nın ön kayıt ve kesin kayıt takvimine göre ilköğretim okulu 8. sınıf mezunlarından her yıl Sinema-TV, Tiyatro,Müzik ve Resim bölümlerine kayıt kabul koşullarına uygun ve yetenek sınavları ve sonucuna göre öğrenci alımı yapılmaktadır.

Resim Bölümüyle ilgili ; “ Desen, Resim ,Heykel ve Grafik ’’ alan dersleri kendine özgün araç gereçleriyle resim atölyelerinde yapılmaktadır.

Müzik Bölümüyle ilgili ; “Piyano ” ve çalgı dersleri (Keman, Gitar,Viyolonsel,Flüt, Klarnet) birebir olarak bireysel çalgı odalarında ,toplu dersler olan ; Koro, Orkestra, Müziksel İşitme dersleri ise müzik bölümüne ait özel dersliklerde yapılmaktadır.

Sinema-TV alanıyla ilgili ; Sinema tekniğine giriş “ Yapımcılık ve Yönetmenlik” “Fotoğraf uygulaması” alan dersleri ise Sinema-TV atölyelerinde ve laboratuarlarında yapılmaktadır.

Tiyatro Bölümüyle ilgili ; “Oyunculuk ve Toplu Oyunculuk ” “ Ses ve Konuşma Eğitimi ” “ Hareket ve Doğaçlama ” alan dersleri tiyatro uygulama sahnesinde yapılmaktadır.Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi M.E.B uygun olarak 4 yıl eğitim ve öğretim yapan seafoodplus.info birinci sınıfta her bölümün alan dersleri yanında Tarih, Coğrafya , Edebiyat, Matematik , Fizik, Kimya , Biyoloji,İngilizce,Fransızca gibi ortak kültür dersleri okutulmaktadıseafoodplus.infouz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumu olup öğrencileri alanında ilgi , istek ve yetenekeleri doğrultusunda Üniversiteye ve sanata hazırlamak amacıyla kurulmuştur öğretim yılında ÖSS başarısı % oranla Güzel Sanatlar Lisesi arasında birinci olmuştur.

KURULUŞ AMACIMIZ
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel öğretim kurumu olup, öğrencileri alanlarında ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda güzel sanatlar fakültelerine ve sanata hazırlamak amacı ile kurulmuştur

Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Fiyatları

Kayıt Fiyatı ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Yemek ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

FİZİKSEL İMKANLAR

Kütüphane

SPOR & SANAT KULÜPLERİ

Fotoğraf Klubü

Görsel Sanatlar

Halk Dansları

Müzik

Satranç

Tiyatro

FOTO/VİDEO

YEMEK

Organik Beslenme

BURS KOŞULLARI

Özel Moda Mimar Sinan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi İletişim, Telefon, Adres Bilgileri

ADRESİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TELEFONWEB

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ BIRAKIN, OKULYETKİLİLERİ SİZİ ARASIN

KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Çocuğunuza özel fiyat bilgisi & diğer sorularınız için

OKUL SİZİ ARASIN

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir