65 yaş üstü özel hastane ücretleri / Hangi durumlarda hastanelere ödeme yapılmıyor?

65 Yaş Üstü Özel Hastane Ücretleri

65 yaş üstü özel hastane ücretleri

60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Büyümek ve yaşlanmak kaçınılmaz ve 60 yaş bu serüvende önemli bir dönüm noktası. Hayatının dönüm noktasındaki ebeveynlerinizin sizi büyütmek ve güvende tutmak için yıllardır yaptığı fedakarlıkların farkında mısınız? 60 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası, aile büyüklerinizin sağlığı için güvencedir.

Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki görünmez ve beklenmedik şeyler herkesin başına gelebilir. Özellikle yaşı ilerlemiş ebeveynlerimiz için her türlü duruma hazırlıklı olmamız gerekir.

Bu konuda hem kendinize hem de onlara bir iyilik yapın. Sigorta şirketlerinin sunduğu 65 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanmayı ertelemeyin! 

Unutmayın, büyüklerinize bakma sırası artık sizde. Şimdi onların sağlıklarını, yaşlılara özel sağlık sigortası ile güvence altına alma zamanı! 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Yaşadığınız şehir

Hemen Teklif Al

Her sigorta şirketinin kişileri sigortalamak için belirlediği bir yaş sınırı vardır. "Kaç yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabiliriz?" sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Sigorta şirketlerinin kaç yaşına kadar kişileri sigortaladıklarını ve 55 yaş üstü, 65 yaş üstü, 70 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası  fiyatlarını görmek için teklif ekranımızı ziyaret edebilirsiniz. 

60 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası yapan firmalar araştırmasını iyi yapın ve onlar için iyi bir sağlık sigortası alın. Huzurlu ve finansal olarak rahat bir emekliliği en çok onlar hak etti.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaş Sınırı

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında kişinin poliçe satın alabilmesi için bir yaş sınırı vardır. Ülkemizde 60 yaş üstü sağlık sigortası yapan birkaç şirket vardır. 80 yaş tamamlayıcı sağlık sigortası yapan ise sadece bir sigorta şirketi vardır. 80 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketi yoktur.

Sağlık sigortası yaptırmayı düşündüğünüz 60 yaş üstü bir yakınınız var ise size tavsiyemiz hiç zaman kaybetmemeniz olacaktır. Çünkü piyasada 60 yaş üstü özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yapmayı kabul eden 7 sigorta şirketi mevcuttur.

Bu şirketlerden 4 tanesi 65 yaşa kadar, 2 tanesi 69 yaşa kadar ve diğeri de 80 yaşına kadar sigortalı kabul etmektedir. Bu durumda 64 yaş üstü için 3 sigorta şirketi seçeneği kalmaktadır.

"Özel sağlık sigortası kaç yaşına kadar yapılıyor?" diye merak ediyorsanız özel sağlık sigortası yaş sınırını buradan inceleyebilirsiniz.

Sigorta ŞirketiÜst Yaş Sınırı
Acıbadem Sigorta55 yaş
Ak Sigorta55 yaş
Allianz Sigorta64 yaş
Anadolu Sigorta 64 yaş
Axa Sigorta 65 yaş
Doğa Sigorta 59 yaş
Demir Sigorta 60 yaş
Eureko Sigorta69 yaş
Groupama Sigorta 60 yaş
Mapfre Sigorta 60 yaş
NN Hayat Sigorta59 yaş
Ray Sigorta 64 yaş
Sompo Sigorta 60 yaş
Türkiye Sigorta59 yaş
Türk Nippon Sigorta 59 yaş yaş
Katılım Sağlık69 yaş
Quick Sigorta59 yaş
Magdeburger Sigorta60 yaş
HDI Sigorta56 yaş

Yaş sınırına takılmadan önce tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın, özel hastanelerdeki yüksek fark ücretlerine karşı korumasız kalmayın!

Sigorta Fiyatlarını Gör

Emekliler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alabilir mi?

Evet, emeklilere tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir. Çalışan ya da emekli ayrımı olmaksızın SGK'lı olan ve sigorta şirketinin yaş sınırı altındaki herkes bu poliçeyi satın alabilir ve poliçe vadesi boyunca poliçe teminatlarından yararlanabilir. 

Aile büyükleriniz, yatarak ve ayakta tedaviler için fark ücreti ödemeden özel hastanelerden hizmet alabilir. Hastaneye yatış tarihinden itibaren taburcu işlemi yapılıncaya kadar uygulanan yatarak tedavilere refakatçinin yatak ve yemek giderleri de dahildir. Yatarak tedavi teminatında ameliyatlar limitsiz olarak karşılanır ve evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, ambulans hizmeti de belirlenen limitlere göre tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sunulur.

Hastanede ayakta gerçekleşecek doktor muayenesi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerine ait giderler ayakta tedavi teminatından karşılanmaktadır.   

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti de ayakta tedavi kapsamında sunulmaktadır. Ayrıca sigorta şirketinizin size sağladığı ek hizmetlerden de ekstra bir ücret ödemeden yararlanma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Emekliler için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Almak Mantıklı mı?

Günümüz koşullarında sağlık sigortasına sahip olmak artık bir ihtiyaçtır. Aile büyüklerinizin ilerleyen yaşlarından dolayı, sağlık hizmetine zahmetsizce ulaşmasını ve cebinden ücret çıkmadan tedavi olmasını istemeniz en doğal hakkınızdır. 

Türkiye şartlarında sunulan sağlık hizmetleri her geçen gün iyileşme gösterse de hala yetersizdir. Sağlık hizmetlerindeki boşluk, hizmet kalitesinin yetersizliği ve arz-talep dengesinin karşılanamaması özel hastanelere olan ilgiyi artırmaktadır.Özel hastanelerde karşınıza çıkan yüklü maliyetlerle baş edebilmenin tek yolu ise emeklilere yapılan tamamlayıcı sağlık sigortasıdır.

Kaliteli sağlık hizmetlerine hızlıca ulaşmak için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. Emeklilik döneminizi kolaylaştırın!

Hemen Teklif Al

Ömür Boyu Yenileme Garantisi

Aile büyüklerinize tamamlayıcı sağlık sigortası aldıktan sonra, üst üste en az 3 yıl sağlık sigortası yaptırmanız durumunda ömür boyu yenileme garantisi kazanabilirler. Bu hakkı kazandıkları tarihten itibaren hiçbir hastalıkları için muafiyet uygulanamayacak ve ek prim talep edilemeyecektir. Ömür boyu yenileme garantisini kazanarak, büyüklerinizin emeklilik hayatlarını çok daha rahat geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bütçenizi de korumuş olursunuz.

Burada en çok dikkat edilmesi gereken konu, aile büyüğünüzün ömür boyu yenileme garantisine hak kazanıp kazanamayacağıdır. Çünkü ebeveynlerinizi olabildiğince uzun süre sigortalatmak istiyorsunuz. Kişi ne kadar yaşlanırsa, harcamalar da o kadar artar. Bu yüzden büyükleriniz için bir plan seçerken hangi yaşa kadar tamamlayıcı sağlık sigortasını yenileyebildiğinizi kontrol edin. Bu noktada birkaç seçenek vardır, bir kez yanılmak daha sonra sağlık sigortası alamamak anlamına gelebileceği için dikkat edilmesi gerekir.

Allianz Sigorta 64 yaş, Axa Sigorta ise 65 yaşına kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranları ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazanabilmeleri için değerlendirmeye alır. Ancak diğer sigorta şirketlerinin ömür boyu yenileme garantisi için belirledikleri üst yaş sınırı daha düşüktür. 

Bir örnek verelim; diyelim ki babanızın yaşı 62 olsun. Sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası yaş sınırı da 64 yaş olduğunu kabul edelim. Sigorta şirketlerinin ömür boyu yenileme garantisi hakkına sahip olabilmek için genelde 3 yıl boyunca sigortalı olmanız gerekir. Dördüncü yılın başında sigorta şirketi değerlendirme sonucunda ömür boyu yenileme garantisi vermektedir. Fakat babanız üçüncü yılın sonunda 65 yaşında olacağı için ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanamayacaktır. Çünkü 64 yaş sınırını aşmış olacaktır.

Sigorta şirketlerinin ömür boyu yenileme garantisi için belirledikleri üst yaş sınırına buradan ulaşabilirsiniz.

Geçmiş Hastalıklar

Geçmiş hastalıklar, sigortalının, sigortanın başlangıç tarihinden önce geçirmiş olduğu hastalıklara denir. Bu hastalıkların şikayetiyle herhangi bir hastaneye gidildiğinde, o hastalık sağlık kayıtları arasında yer alacaktır. Sigorta şirketleri de hastanelerin bu kayıtlarına erişim hakkına sahip olduğu için sizin geçmiş hastalıklarınızı görebilecektir. Sadece 1 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası geçmiş hastalıkları teminat altına alır. Onun dışında hiçbir sağlık sigortası, geçmiş hastalıkları karşılamaz. Bu, yaşlılar için de aynı şekilde geçerlidir. Fakat geçmiş hastalıkların karşılanmıyor olması ne kadar caydırıcı bir etken gibi görünse de, gelecekte ortaya çıkabilecek hastalıkları bugünden sigorta güvencesine almak içinizi rahatlatacaktır.

Kronik hastalıkların maddi ve manevi sizi yormasına izin vermeyin. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile hastalığınızın maddi sorumluluğunu üstünüzden atın!

Sigorta Fiyatlarını Gör

Geçmiş hastalıkları karşılayan sigorta şirketi hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Kanser Tedavi Masrafları Sizi Korkutmasın!

Geçmiş hastalıklarınızı teminat altına alan tek bir sigorta şirketi vardır. Yakınınız kanser hastası olsa bile tüm tedavi masrafları tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında karşılanmaktadır. Sigorta şirketinin 80 yaşına kadar geçmiş hastalıklarıyla sigortalı kabul etmesinin tek şartı ise yanında bir sağlıklı kişinin daha sigortalanmasıdır. Bu ürün sadece Medical Park Hastanelerinde kullanılabilmektedir.

80 yaşına kadar sağlık sigortası sunan sigorta şirketi, ömür boyu yenileme garantisi vermese bile geçmiş hastalıkları teminat altına alması, bu poliçenin en büyük avantajıdır. Çünkü ileri yaşlarda karşılaşılan hastalıklar oldukça maliyetlidir. Bu maliyetlerin altından nasıl kalkacağınızı düşünmek yerine ebeveynlerinize tamamlayıcı sağlık sigortası alarak özel hastanelerde en iyi sağlık hizmetini almasını sağlayabilirsiniz.

Kritik Hastalıklar Teminatı

Koroner arter, kanser, böbrek yetmezliği ve inme gibi hastalıkların tedavisini, sadece duygusal olarak değil, finansal olarak da kaldırması zordur. Bu büyük hastalıklar tehlikeli olduğu için sağlık sigortası şirketleri 60 yaş ve üstü yaştaki bireyleri sigortalarken bu tip risklerden çekinebilirler. Özellikle de kaliteli bir sağlık hizmeti arıyorsanız, aile büyüğünüz için sağlık sigortanıza ekleyebileceğiniz kritik hastalıklar ilave teminatını mutlaka inceleyin. Kritik hastalıklar teminatı, aile büyüğünüz kritik bir hastalığa yakalandığında size toplu olarak nakit bir ödeme yapar. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası sağlık harcamalarını karşılarken, kritik hastalıklar teminatı da toplu olarak size nakit para sağlar ve bu nakit paranın nereye harcanacağı tamamen sizin kararınıza bağlıdır.

Teminatlara Genel Bakış

Tüm planlar tarafından kapsanan teminatlar şöyledir;

  1. Yatarak tedavi teminatı: En az 24 saatlik hastanede yatışları için harcanan bedelleri karşılar. Harcamaların içinde; ameliyatla ilgili tüm masraflar, oda ücretleri, doktor ücretleri, bakım ücretleri, ilaç ücretleri vb. vardır.
  2. Ayakta tedavi teminatı: Doktor muayeneniz, ilk muayene sonrasındaki kontrolleriniz, laboratuvar tahlilleriniz, MR, tomografi ve röntgen gibi harcamaların ücretlerini kapsar.
  3. Ambulans ücretleri: Sigortalıyı acil durumlarda hastaneye ulaştırmak için kullanılır.
  4. Ek Teminatlar: Ana teminatların dışında sigorta şirketinin ücretli ya da ücretsiz olarak sağladığı ek faydalardır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatlarını ve limitlerini detaylı bir şekilde buradan inceleyebilirsiniz!

Aile Büyüklerinin Sağlığını Sigortalatmak Size Ne Sağlar?

Ebeveynlerinizin sağlığını sigortalatmak, muhtemelen onlara verebileceğiniz en harika hediyelerden biridir. Yaşlandıklarında tıbbi bakıma ihtiyaçları olabilir ve harcamaları da sizin bütçenizi büyük oranda aşabilir. Ebeveynleriniz için bir tamamlayıcı sağlık sigortası almanız, size aşağıdaki yararları sağlayacaktır:

  1.  60 yaş üstü tamamlayıcı sağlık sigortası, gerekli hastane tedavilerini, hastane öncesi-sonrası harcamalarını, günlük bakım harcamalarını, ambulans ücretlerini, evde tedavi masraflarını karşılar.
  2. Finansal bağımsızlık! Eğer ebeveynlerinizin talihsiz bir şekilde hastaneye yatması gerekiyorsa, harcamaları karşılamak için size veya bir başkasına bel bağlamaları gerekmez. Tamamlayıcı sağlık sigortaları varsa, sigortanın yıllık primi karşılığında huzurlu bir hayat yaşamalarını sağlarsınız.
  3. Yükselen tıbbi ücretlere karşı koruma sağlar. Önceden de bahsedildiği gibi, sağlık hizmeti ücretleri enflasyon ve diğer sebepler nedeniyle hızla yükseliyor. Ebeveynlerinizin sahip olduğu para, artık önümüzdeki 5 sene için onlara yeterli olmayacaktır. Aileniz için alacağınız sağlık sigortası, ihtiyaç duydukları her an diledikleri sağlık hizmetine erişebilmelerini ve finansal sıkıntıya girmemelerini sağlar.
  4. Vergi indirimi fırsatları da önemli bir avantajdır. Yaptıracağınız tamamlayıcı sağlık sigortalarının toplam yıllık priminin %15'i kadarını vergi iadesi olarak geri alabilirsiniz.

60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Aile Büyükleriniz İçin Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?

Artık ebeveynlerinizin tamamlayıcı sağlık sigortasına ihtiyacı olduğunu kesin bir şekilde anladığınıza göre bir sonraki adımı konuşmanın zamanı geldi. Ama tekrar ediyoruz, sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapmadan tamamlayıcı sağlık sigortası satın almayın! 

Bunca yıl sizi büyüten ve bugünlere getiren aile büyükleriniz için hala bir sağlık güvencesi oluşturmadıysanız, bugün tam zamanı. Çünkü tamamlayıcı sağlık sigortasını ne kadar erken alırsanız, aile büyükleriniz için hayati önem taşıyan risklere karşı hem kendinizi hem de onları güvence altına almış olursunuz.

55 yaş üstü, 65 yaş üstü ve 70 yaş üstü aile büyükleriniz için tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerini teklif ekranımızdan inceleyebilir, sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Yayımlanma Tarihi: 18 Ekim Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 5 Mayıs Cuma

Özel Hastane Ücretleri Ne Kadardır? Nasıl Belirlenir?

özel hastane ücretleri

Ekonomik koşullar, hastaları öncelikli olarak sağlık ocaklarına ve devlet hastanelerine yönlendiriyor olsa da elbette herkes en iyi hastanelerde ve en iyi doktorların kontrolünde tedavi olmak ister. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşmalı hastanelerde talep edilen %’e varan ek ücretler kişinin bütçesine büyük bir yük bindirir. Yine de sağlık problemi yaşayan kişiler, işlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde halledilebilmesi için devlet hastanesi ve sağlık ocakları yerine özel hastanelere yönelmektedir.

Özel hastanelerin çoğu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olsa da SGK, ödenmesi gereken ücretin bir kısmını senden talep edecektir. Tüm bu maddi yükten kurtulmak ise oldukça kolay! Özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak özel hastanelerde hizmet alabilir, 15 TL katılım payı dışında ücret ödemeden hastaneden ayrılabilirsin. SGK anlaşmalı özel hastaneler ve katılım payı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin. 

Aşağıdaki tablolarda muayene, ameliyat ve tahlillere ilişkin değerler, ortalama ücretlerdir dolayısıyla da tabloda verilen en alt ve üst fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle özel hastane ücretleri hakkında en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için ilgili hastane ile doğrudan iletişime geçebilirsin. 

Özel Hastane Muayene Ücretleri

SGK, özel hastane muayene ücretlerinin sadece bir kısmını karşıladığı için kalan tutar için senin ödeme yapman gerekir. Özel hastane muayene ücreti, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) tarafından düzenleniyor olsa da belirlenen tutar, hastaneden hastaneye değişkenlik gösterebilir. Aşağıdaki tabloda ortalama özel hastane muayene ücretleri  verilmiştir. En doğru bilgiyi sağlık kurumu ile iletişime geçerek öğrenebilirsin. 

Özel Hastane Beyin Cerrahi Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Dahiliye Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Cildiye Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Enfeksiyon Hastalıkları Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Fizik Tedavi Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Genel Cerrahi Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Göğüs Hastalıkları Muayene Ücretleri  - TL
Özel Hastane Göz Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Kardiyoloji Ücretleri - TL
Özel Hastane Kulak Burun Boğaz Ücretleri - TL
Özel Hastane Nefroloji Ücretleri  - TL
Özel Hastane Ortopedi Muayene Ücretleri  - TL
Özel Hastane Plastik Cerrahi Muayene Ücretleri  - TL
Özel Hastane Üroloji Muayene Ücretleri  - TL

Özel Hastane Muayene Ücreti Nasıl Öğrenilir? 

Özel hastane muayene ücretini sağlık hizmeti almayı planladığın özel hastaneden randevu alırken ilgili birimle konuşarak öğrenebilir dilersen SGK özel muayene ücreti sorgulama sayfasından da bilgi alabilirsin. 

  • SGK özel hastane ücretleri hakkında bilgi almak için SGK’nın “Tıbbi İşlem Arama” sorgulama ekranını kullanabilirsin. 
  • SGK sitesinde en üstte yer alan “Ne Kadar İlave Ücret Ödeyeceğim” kısmına tıkla.
  • Açılan sayfada il, alacağın sağlık hizmeti ve hastane türünü seçerek “Listele” butonuna tıklayarak özel hastane muayene ücreti sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
  • Dilersen aynı sayfadan doktorunun isteyebileceği tahlil ve tetkiklerin ücretlerini de öğrenebilirsin. 

Özel hastanelerde SGK indirimi ne kadar?” diye merak ediyorsan bu sorgulama sonucu alacağın sağlık hizmetinin ne kadarını SGK’nın ödediğini de öğrenmen mümkün.

Özel Hastane Doktor Muayene Ücretleri 

Özel hastane muayene ücretlerini etkileyen en önemli unsurlardan biri muayene olunan doktorun unvanıdır. Aşağıda ortalama özel hastane doktor muayene ücretleri verilmiştir. En doğru ve güncel bilgiyi özel hastane doktor muayene ücretlerini özel hastane iletişime geçerek öğrenebilirsin. 

  • Uzman doktor muayene ücretleri: – TL
  • Doçent doktor muayene ücretleri: – TL
  • Profesör doktor muayene ücretleri: – TL

Özel Hastane Tahlil Ücretleri 

Özel hastanelerde ayakta tedavi sonucu istenen kan tahlili, röntgen, MR, idrar tahlili, ultrason, EKG, duyu ve solunum testi gibi tahlil ve tetkik ücretleri, Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar sonucunda belirlenir. Oysa özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortasına sahipsen anlaşmalı hastanelerde tahlil ve tetkikler için herhangi bir ücret ödemeden hizmet alabilirsin. Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneleri öğrenmek için yazımızı okuyabilirsin. 

Özel hastane tahlil ücreti, her hastane için aynı olmayabilir. Ücretlerin belirlenmesinde kullanılan yöntem ve cihazlar gibi farklı birçok etken göz önünde bulundurulur. Ayrıca bazı tahlil ve tetkikler SGK anlaşması kapsamında ücretsiz yapılabilir. Bu konularla ilgili en sağlıklı bilgiyi hastanelerin ilgili departmanlarından alabilirsin. Aşağıda verilen ortalama  özel hastane tahlil ücretleri tablosunu inceleyerek de ücretlerle ilgili fikir edinebilirsin.  

Özel Hastane Tahlil Ücretleri
Özel Hastane Kan Tahlili Ücreti50 - TL
Özel Hastane İdrar Tahlili Ücreti 50 - TL
Özel Hastane EKG Çekimi Ücreti  - TL
Özel Hastane Mr ve Ultrason Çekim Ücreti - TL
Özel Hastane Göğüs Filmi Ücreti50 - TL
Özel Hastane Tüm Tahlil Ücreti  - TL

Özel Hastane Ameliyat Ücretleri

Ameliyatın gerçekleşeceği hastane SGK ile anlaşmalı ise masrafların belirli bir kısmı SGK tarafından karşılanır. Ameliyat ücretleri, özel hastanelerin kendi fiyat politikalarına göre değiştiği için net bir fiyat belirtmek doğru olmasa da SGK’nın karşılamadığı belirli bir fark ücreti çıkacaktır. Bu kısmı kendi bütçenden karşılaman gerekir. Oysa tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası poliçen varsa sigorta şirketinin anlaşmalı hastanelerde yatarak tedavi kapsamında fark ücreti poliçen tarafından ödenir böylece cebinden ödeme yapmadan hizmet alabilirsin. 

SGK’nın belirlediği asgari tutar dışındaki farkı senin ödemen gerekir. Aşağıdaki tabloda ortalama özel hastane ameliyat ücretleri  yılı için verilmiştir. En doğru ve güncel bilgiyi almak için özel hastane doğrudan iletişime geçmeni öneririz.   

SGK'nın Ödediği TutarÖzel Hastaneye Ödenecek Tutar
Özel Hastane Apandist Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Badem Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Estetik Ameliyatı ÜcretiKarşılanmıyor
Özel Hastane Genizeti Ameliyatı Ücreti,03 TL,06 TL
Özel Hastane Hemoroit Ameliyatı Ücreti,48 TL,97 TL
Özel Hastane Kalça Eklemi Protezi Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Kalp Ameliyatı Ücreti-İlave ücret alınmıyor
Özel Hastane Katarakt ve Lens İmplantasyonu TL TL
Özel Hastane Kısırlık Tedavisi Ücreti,76 TL,53 TL
Özel Hastane Koroner By-Pass Ameliyatı Ücretiİlave ücret alınmıyor
Özel Hastane Menisküs (Diz) Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Doğum Ücreti TL TL
Özel Hastane Prostat Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Safra Kesesi Ameliyatı Ücreti (Açık) ,6 TL TL
Özel Hastane Safra Kesesi Ameliyatı Ücreti (Kapalı) TL TL
Özel Hastane Sezaryen Doğum Ameliyatı Ücreti  TL TL
Özel Hastane Varis Ameliyatı Ücreti-İlave ücret alınmıyor

Not: Fiyatlara katılım payı dahil değildir, KDV dahildir.

Estetik ameliyat ücreti genel olarak özel sağlık sigortası poliçelerde karşılanmasa da bazı poliçe kapsamlarına dahil edilebilir. Estetiği karşılayan sigorta hakkında bilgi almak için tıkla.

Özel Hastane Ücretleri Neden Değişir? 

Yukarıda da belirttiğimiz üzere özel hastaneye başvuran vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen katkı payının yanı sıra belirli bir ücret ödemesi de gerekir. Muayene, ameliyat, tahlil gibi işlemler için belirlenen bu ücretler; hastaneden hastaneye değişkenlik gösterir. Özel hastane ücretlerinde farklılığa yol açan nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz.  

  • Kişinin sigortalı olup olmaması 
  • Muayene olunan bölüm (Örneğin, göz hastalıkları bölümünde TL muayene ücreti vermen gerekirken Nefroloji bölümüne gittiğinde TL gibi bir ücret ödemek durumunda kalabilirsin.)
  • Doktorun unvanı
  • Tahlil, film, röntgen çekimi gibi uygulamalarda kullanılan makinelerin kalitesi
  • Tahlil ücretleri
  • Yatış durumu
  • Kurumun fiyat politikası

Özel Hastane Ne Kadar İlave Ücret Talep Edebilir? 

Anlaşmalı vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kuruluşları hastanın ödemesi gereken tedavi masraf tutarı toplam TL’yi aşıyorsa ilave ücret talep edebilir. Bu ilave ücret, ayakta tedavi veya yatarak tedavi türüne göre değişkenlik gösterir. İlave Ücret Hesaplama Ekranı üzerinden hesaplamanı yapabilirsin. İlave ücretler, hastaneye göre farklılaşsa da işlem bedelinin en fazla iki katına kadar ücret talep edilebilir. 

Özel Hastanelerin İlave Ücret Talep Edemediği Durumlar Nelerdir? 

Asayişten sorumlu memur ve yakınları, harp malûlü ve şeref madalyasına sahip kişilerden ilave ücret alınamaz. Özel hastanelerin ilave ücret talep edemeyeceği diğer durumları şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Acil servise yatış işlemleri
  • Acil tıbbi müdahale
  • Başka bir hastaneye sevk 
  • Doğum işlemleri kapsamında yapılan cerrahi işlemler (Doğum sigortası ile ilgili bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin.)
  • Doku, organ ve kök hücre nakilleri
  • Hemodiyaliz tedavileri
  • Kemoterapi, radyoterapi, izotop tedavileri
  • Travma vakaları
  • Yanık tedavileri
  • Yeni doğan hizmetleri
  • Yoğun bakım hizmetleri

Özel Hastane Acil Servisi Ücretli mi?

“Özel hastane acili ücretli mi?” acil servise gelerek muayene olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Özel hastane acil servisleri SGK'lılar için ücretli değildir. Yani SGK'lıysan özel hastane acillerinde muayene veya tedavi için ücret ödemen gerekmez.

Fakat SGK'lı olmayan kişiler için özel hastane acilleri ücretlidir. Bu durumun istisnası trafik kazaları gibi hayati tehlike yaratan durumlardır. Bunun gibi riskli durumlarda özel hastane acil servisleri gelen hastadan ücret almaz. Hayati tehlike yaratmayan kaza durumlarında ise yine ücret talep edebilir ya da başka hastaneye sevk edebillir.

Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Kaç Gün?

“Özel hastanelerde muayene ücreti kaç gün geçerlidir?” diye merak eden kişiler için bu soruyu şu şekilde yanıtlayabiliriz. Özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Yani 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğun takdirde bu işlem için herhangi bir ücret ödemezsin. Özel hastane kontrol süresi bittiğinde ise yeniden muayene olmak istersen aynı miktarı tekrar ödemen gerekir. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir