ehliyet kimlik ve pasaportta yeni dönem / Bakan Soylu'dan yeni ehliyet ve pasaport çalışmasıyla ilgili açıklama - Son Dakika Haberleri

Ehliyet Kimlik Ve Pasaportta Yeni Dönem

ehliyet kimlik ve pasaportta yeni dönem

Dikkat!Kimlik ve Ehliyette Yeni Dönem!

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle; ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmişti. Söz konusu karar 3 farklı değişiklik öngörüyordu.

milyon nüfuslu Türkiye'de 4 yılda son açıklanan verilere göre, milyon vatandaş, çipli kimliklere geçti. Toplam ehliyet sayısı ise yaklaşık 30 milyon adet. Bugüne kadar milyon ehliyet çipli hale getirildi. Yine bakanlığın 21 Eylül 'de devreye aldığı bir başka yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi uygulaması. Kimlik kartına yüklenen sürücü belgesi sayısı da milyonu aştı.

İKİ İŞLEV TEK KART

Yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartlarına entegre edilmesiyle vatandaşların, yanlarında ayrıca ehliyet bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Eski tip kimlik ve ehliyetlerde bu uygulama yapılamıyor. ‘İki işlev tek kart' sistemi için hem ehliyetin hem de kimlik kartının çipli olması gerekiyor. Yine önce randevu alınıyor. Herhangi bir nüfus dairesine giderek başvuru yapılıyor. Ehliyetin nüfus cüzdanına entegrasyonu ücretsiz olarak 1 dakikada gerçekleştiriliyor. Kartınız 1 gün içinde evinize ulaştırılıyor. Bu uygulamayla ilgili bir süre sınırı bulunmuyor.

İzlenmesi gereken adımlar:

RANDEVU

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya ‘seafoodplus.info' internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz zaman sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.

DEĞİŞİM ÜCRETİ YATIRMA

randevunuzu aldınız, başvurmaya gideceksiniz. 30 liralık değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘seafoodplus.info' internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.

BU BELGELERİ HAZIRLAYIN

Başvuruya giderken yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar: Nüfus cüzdanınız (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı)

  • Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf.
  • Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont

YENİSİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLİYOR

Gerekli belgelerle randevunuzu aldığınız gün, nüfus müdürlüğüne giderek başvuru işleminizi yapıyorsunuz. Yeni kimlik, 1 gün veya en geç 2 gün içinde adresinizde oluyor.

GEÇERLİLİK SÜRESİNE DİKKAT

Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor.

KAYBEDİLEN KİMLİKLER

  • Kimlik yenileme: 30 lira.
  • Evlilik nedeniyle kimlik değişimi: 30 lira.
  • Eskiyen kimliği değiştirme: 30 lira.
  • Yeni doğan bebek için 1 ay içinde kimlik çıkarmak ücretsiz.
  • Doğumdan itibaren 1 ayın sonunda bebeğin kaydı yapılmamışsa: 30 lira.
  • Çipli kimlik kaybedilmişse: 60 lira.
  • Eski tip kimlik kaybolursa: 30 lira.

MİLYON YENİ NESİL PASAPORT

Yeni nesil pasaport sayısı milyon oldu. Pasaportların yenilenmesi için son tarih olarak belirlenen bir süre yok. Mevcut pasaportunuz, süresi bitinceye kadar geçerli. Pasaport yenileme işlemi de yine nüfus müdürlükleri üzerinden yürütülüyor.

LİRADAN BAŞLIYOR

Pasaportta ödenecek ücretler, alınacak süreye göre değişiyor:

  • 6 aylık olan lira.
  • 1 yıllık olan lira.
  • 2 yıllık olan lira.
  • 3 yıl olan lira.
  • 4 yıl ve üzeri (10 yıla kadar) lira.

EHLİYET YENİLEME İSE;

Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Randevu aldıktan sonra başvuru için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve en önemlisi de ‘sürücü olur' yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporu gerekiyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl.

NE KADAR ÖDENİYOR?

  • Eski tip ehliyet yenileme: 15 lira
  • Yeni tip çipli ehliyet yenileme: lira

Bu haber Balıkesir Ticaret Platformuna ait olup seafoodplus.info domaini kaynak olarak gösterilerek paylaşım yapılabilir.

#icisleribakanlığı #1Temmuz #Genelge #Kısıtlamalar @bal_emniyet @balikesirvaliligi @hasansildak @suleyman_soylu @tcicisleri @EmniyetGM #BalıkesirValilik #İçişleriBakanlığı #9Ağustos # #Korona #COVID19 #hayatevesığar #pandemi #EvindeKalTürkiyem #Sağlık

Ehliyet ve pasaportta yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ATO Congresium'da düzenlenen 4'üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti. Soylu, Darphane ve Damga Matbaası standında yerli pasaportu inceleyip, şu ifadeleri kullandı: 

 "Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz. Ağustos ayında bu pasaport vatandaşımızın hizmeti ile buluşacak. Pasaportun kendine ait özellikleri var; bütün bilgilerin içinde olduğu sistem, şu anda kullandığınız pasaportun yüzde 40 daha incesi. Hem pasaportumuzu hem ehliyetimizi hem kimlik kartımızı hem de Türk vatandaşı olup da yabancı ülkede yaşadığı için Türk vatandaşlığından çıkanlara verdiğimiz mavi kartımızı inşallah cumhuriyetin 'üncü yılında güvenlik önlemleri daha yüksek şekilde kullanıcılarımız ile buluşturacağız."

"Ehliyette de çift pencere olacak ve çipli olacak. Ehliyeti kimliğe yüklüyorduk şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz bir süreç başlatıyoruz. Pasaportta hem tarihi miraslarımız hem doğal zenginliklerimiz var hem de Cumhuriyet Türkiye'sinin eserleri var. İlk kez de 'Türkiye' yazacak. Yeni bir deneme yapıyoruz. Onu da Hollanda'da test ettik, başarılı oldu. Kimliğe de ehliyete de renkli fotoğraf basacağız" 

'PARMAK İZİ DOĞRULAMASI YÜZDE 94,7'

Bakan Soylu, parmak izi doğrulamada yerli programın yüzde 94,7 gibi bir oran tutturduğunu söyledi. Soylu, "Bizim parmak izinin sayısallaştırılması algoritmamız yabancı bir ülkeden satın alma ile gerçekleşmişti. Bundan 2,5 yıl önce çalışmasına başladık ve HAVELSAN ile birlikte kurulan ortak bir şirket ile bunu sağladık. Size vereceğim rakam dünyada bu konularda hemen hemen en iyi orana ulaşmış rakam. Bizim başka bir ülkeden satın alma yaptığımız şirketle sayısallaştırdığımız parmak izi yani parmak izinin doğrulanması veya alınması, yabancı şirketten bize satılan programda yüzde 82'ydi. Şimdi bizim son 2,5 yılda geliştirdiğimiz ve yüz binlerce teyit ettiğimiz uygulamalı gördüğümüz program yüzde 94,7" dedi.

Bakan Soylu, ?parmak izi doğrulama sistemindeki geliştirilen programın; nüfus daireleri, emniyet ve jandarmada, göç ve pasaport idaresinde, noter, tapu ve kadastroda kullanılabileceğini kaydetti. Soylu, "Öyle bir olacak ki bu elektronik kimlik doğrulama sisteminin de altyapısı olan bu sistem ile üniversite imtihanı hatta ehliyet imtihanlarında da birtakım sahtecilikler söz konusu oluyor. Bunun ortadan kalkmasını temin etmek için parmak izi ve aynı zamanda kimlikleri ile girebilme imkanına sahip olacaklar. Noterdeki alım ve satımlarda, bankacılık işlemlerinde bu altyapıyı rahatlıkla kullanabilme imkanına sahip oluyorsunuz" diye konuştu. 


İçişleri Bakanıİçişleri Bakanı Süleyman SoyluSüleyman Soylu

Kimlik randevusu N&#;fus işleri! Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni ehliyet, kimlik (&#;ipli) birleştirme randevusu

Milyonlarca vatandaş gündemde olan kimlik ve ehliyet birleştirme ile ilgili detayları merak ediyor. Nüfus cüzdanı ve ehliyeti tek karta entegre etmek isteyenler, kimlik ve ehliyet birleştirme randevusu nasıl ve nereden alınır araştırıyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmişti. Şimdi ise gündemde olan konu bakanlığın 21 Eylül ’de devreye aldığı bir başka yenilik de ehliyetin kimlik kartına entegre edilmesi uygulaması.

Yeni uygulama ile birlikte kişilerin kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Dünyada ilk ve tek uygulama olan 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyor.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan yurttaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan yurttaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay önce çekilmiş olması şart), sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.

*Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekir.

*Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamaz.

*Ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

*Birleştirme işlem için randevu alınır.

*Randevu tarihinde ilgili nüfus müdürlüğüne şahsen gidilerek birleştirme işlemi gerçekleştirilir.

Kimlik randevusu Nüfus işleri Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusuKİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME ADIMLARI

1- ÖNCE RANDEVU ALIN

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya ‘seafoodplus.info’ internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz. Gününüzde gitmediğiniz zaman sistem yeniden randevu almanızı 1 ay engelliyor. Bu durumda eğer gidemeyecekseniz randevuyu, süresi dolmadan en az yarım saat önce iptal etmeniz şart.                                   

2- DEĞİŞİM ÜCRETİNİ YATIRIN

Randevunuzu aldınız, başvurmaya gideceksiniz. Değişim ücretini (değerli kağıt bedeli) başvurunuzdan önce vergi dairesi müdürlüklerine, ‘seafoodplus.info’ internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla ya da bankaya yatırmanız gerekiyor.                                      

3- BU BELGELERİ HAZIRLAYIN

Başvuruya giderken yanınızda olması gereken belgeler ise şunlar:

- Nüfus cüzdanınız (Nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı)

-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf.

-Değişim ücretini ödediğinizi gösteren dekont.

4- YENİSİ 1 GÜNDE ELİNİZDE

Gerekli belgelerle randevunuzu aldığınız gün, nüfus müdürlüğüne giderek başvuru işleminizi yapıyorsunuz. Yeni kimlik, 1 gün veya en geç 2 gün içinde adresinizde oluyor.                                

5- GEÇERLİLİK SÜRESİNE DİKKAT

Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor.

Kimlik randevusu Nüfus işleri Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır Yeni ehliyet, kimlik (çipli) birleştirme randevusuHazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli ,00 TL'dir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir