efes antik kenti ekşi / THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin Anadolu Efes’i Kutlama Mesajı Tepki çekti

Efes Antik Kenti Ekşi

efes antik kenti ekşi

Müzeler tarihte yaşanmış ve dünyanın seyrini değiştirecek pek çok olayın, gelişimin, buluşun, keşif ve icadın; kısacası hayata ait tüm dönem ve dinamiklerin toplumların üzerinde ve yaşamlarında yarattığı etkilerin materyallerini muhafaza eden kurumlardır.

En önemli özellikleri ise geçmişle bağ kurulmasını kolaylaştırmak ve böylelikle bugünün daha iyi anlaşılmasına zemin hazırlamak olan bu kurumlar geçmişe bakarak geleceği planlama ve şimdiki zamanı daha iyi kavrama yolunda da en önemli kılavuzlardır.  

İşte bu müzelerden biri de Troya Antik Kenti’ne dair buluntuların sergilendiği Troya Müzesidir. Tarihsel süreçte çok köklü bir yeri olan Troya, bu müze ile kendi kadim tarihinin özetini de çıkarmaktadır. Bünyesinde restorasyon laboratuvarları, 2 bin metrekarelik depo alanı, hem geçici hem de daimi sergi alanları, kafe, restoran ve dükkanlar yer almaktadır.

Çanakkale’ye bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan Troya Müzesi UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dahil edilen Troya Antik Kenti girişinde yer alır. ’te yapımına başlanan müze 10 Ekim ‘de hizmete açılmıştır.

Müzeye gidildiğinde ilk göze çarpan detay duvarlardaki Troya katmanlarıdır. Troya Antik Kenti’ne ait yontular, mezar taşları, fotoğraf ve diğer materyaller yardımıyla Troya kenti hakkında bilgi edinmek mümkündür.  

doğal afetler, savaşlar, göç v.b.

troya misal, yanlış hatırlamıyorsam 6 kat höyük var.

  • Phoebe  ( ) 

doğal afetler, bitki örtüsü, rüzgar, sel bir sürü yanıtı var. en iyisi bu makalede.
seafoodplus.info

  • ankarakecisi  ( ) 

Üstte sayılmış nedenleri.
Zaten harabe halinde olmasa ve hala bir yaşam alanı olsalar nasıl antik denebilir ki?

Geçenlerde bir tanıdığım ise içinde insan olmayan ev çöker demişti.
Düşünüldüğünde gerçekten de öyle.

  • Erva  ( ) 

scorhed earth, bunlardan biri. her şeyiyle yakıp yıkma taktiği. anadoludaki pek çok antik kentin başına gelen de oydu roma ve diğer iri ufaklı krallıklar tarafından.
ama bu daha çok şehrin nasıl boşaldığını açıklıyor.

devşirme. anadoludan malta adasına kadar taşınan harabe taşları var. anadolu köylerindeki yapılarda da var. istanbul üniversitesinin beyazıt kampüsü duvarında bile devşirme taşlar var, eczacılık fakültesiyle başlayan sokaktan süleymaniyeye doğru uzanan yolun sonundaki duvarlarda gözüküyor.

solucan(?!). hayal meyal hatırladığım bir şey, yanlış hatırlamıyorsam. çarls darvin terkettiği a'tıl bir bahçeye 10 sene sonra döndüğünde kot'un yükseldiğini farkediyor, ölçmüş. topraktaki solucan böcek hareketleriyle yükselmiş. böyle böyle toprak her şeyi yutuyor zamanla.

  • esref  ( ~ ) 

öncelikle o kentin herhangi bir sebeple (savaş, kıtlık, v.b. bir sürü sebep var) terkedilmesi gerek. aksi durumda istanbul ya da roma da antik müze olurdu. insan hayatı olmamalı.
ardından kentin zemininde bitki florası gelişir. bu flora ile her yıl bir miktar toprak birikmeye başlar. arada bakımsız binaların yıkılmasını da ekleyin. en sonda gittikçe artan toprak tabakasında yetişen ağaçlar toprak içinde kalan son kalıntıları da yok eder.
mesela mısırda ot bitmiyor ama rüzgarla taşınan kumlar kalıntıları örtüyor.

  • tururo  ( ) 

Deprem ile şehir yıkılıyor zaten, liman da aluvyonla dolunca, yerleşme tepelere taşınıyor. Eski taşları vs inşa malzemesi olarak kullanıyorlar.


  • habarbey  ( ) 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir