kilis imsakiye 2023 / Kilis İftar Saatleri - İmsakiye Kilis Sahur Vakti | NTV Haber

Kilis Imsakiye 2023

kilis imsakiye 2023

KİLİS İMSAKİYE

KİLİS İMSAKİYE TAKVİMİ

Kilis İmsakiye Ramazan ayında iftar vakti, sahur vakti ve imsak saati takip etmek adına büyük önem taşıyor. Bu yıl 23 Mart’tan 21 Nisan’a kadar tutulacak olan Ramazan orucu için Ramazan İmsakiyesi yayınlandı.

İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Kilis iftar vakti için 30 günlük iftar saatleri bu sayfada yayınlandı. Ramazan ayının bereketinden faydalanmak, Yüce Allah’ın rızasını kazanmak için oruç tutacağımız 11 Ayın Sultanı geldi çattı! Sahur vakti ile iftar saati arasını oruçla geçirerek sabrı öğrendiğimiz, iftardan sahura değin şükrü tattığımız bu kıymetli ayda ibadetle ve duayla Yüce Allah’a sığınacağız. Bu noktada oruçlarımızı açacağımız iftar vakti için Ramazan İmsakiyesi yol gösterici olacak. Kilis iftar saati bilgisi yukarıda yer alıyor.

SAHUR (İMSAK) VAKTİ SAAT KAÇTA?

Kilis sahur vakti oruca hazırlık yaptığımız ve niyet ettiğimiz zaman dilimidir. Ramazan ayı boyunca sabah ezanı ile imsak vakti saat kaçta okunacak, sahur vakti ne zaman bitecek, sahur saat kaçta gibi sorular yanıt aramaktadır. İbadetini eksiksiz yerine getirmek isteyenler, imsak vakti ve sahur saati bilgilerini İmsakiye ile öğrenebilirsiniz. Kilis imsak vakti bilgisi için seafoodplus.info’yi takip edin.

İMSAKİYE

KİLİS RAMAZAN İMSAKİYESİ ()
VakitlerİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı

Hemen üstte yer alan Ramazan İmsakiyesi ile Kilis için iftar ve sahur vakitlerini takip edebilir, iftara ne kadar zaman kaldığını öğrenebilir, sahurun saat kaçta biteceğini anbean takip edebilirsiniz. Bununla birlikte "iftar ezanı saat kaçta okunacak, İstanbul için akşam ezanına ne kadar kaldı, oruç saat kaçta açılacak" gibi sorularında yanıtlarını bulabilirsiniz. Ayrıca iftar saati sayfası üzerinden 29 günlük ramazan imsakiyesine ulaşabilirsiniz.

Kilis için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan imsakiyeyi bu sayfada derledik. Kilis iftar ve sahur vakitleri ne zaman? İşte Kilis imsakiye takvimine göre iftar ve sahur vakitleri ile diğer tüm illerin namaz vakitleri.

İslam âleminin heyecanla beklediği, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlıyor ve 20 Nisan Perşembe günü ise Ramazan’ın son günü olacak.

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.

Tüm iller için Ramazan imsakiyesine ulaşmak için tıklayınız&#;

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır. Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır.

İFTAR DUASI

اَللّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَ بِكَ آمَنْتُ وَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَ عَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ

Okunuşu: Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkike eftertu.

Anlamı: Allah&#;ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, Senin verdiğin rızıkla orucumu açtım.

İftar nedir?
İftar, oruç müddeti sona erdikten sonra yenen yemektir. İftar vakti ise, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur.

İftar açarken acele etmek gerekir. Nitekim Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurmuştur:

“Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır.” (Tirmizî, Savm 13)

İmsak nedir?
Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/)

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Sahur nedir?
Ramazan ayında oruç tutan kişilerin yemek yiyebildiği imsak vaktinden önceki vakte sahur denir. Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber, sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir. (Buhârî, Savm, 19, 20)

Resûl-i Ekrem, sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, Müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir. (Müslim, Sıyâm, 46) Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir. (Kâsânî, Bedâî’, II, )

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur. (Zâriyât, 51/18) Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

Ä°MSAKÄ°YE

KÄ°LÄ°S RAMAZAN Ä°MSAKÄ°YESÄ° ()
VakitlerİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
23 Mart PerÅŸembe
24 Mart Cuma
25 Mart Cumartesi
26 Mart Pazar
27 Mart Pazartesi
28 Mart Salı
29 Mart &#;arÅŸamba
30 Mart PerÅŸembe
31 Mart Cuma
1 Nisan Cumartesi
2 Nisan Pazar
3 Nisan Pazartesi
4 Nisan Salı
5 Nisan &#;arÅŸamba
6 Nisan PerÅŸembe
7 Nisan Cuma
8 Nisan Cumartesi
9 Nisan Pazar
10 Nisan Pazartesi
11 Nisan Salı
12 Nisan &#;arÅŸamba
13 Nisan PerÅŸembe
14 Nisan Cuma
15 Nisan Cumartesi
16 Nisan Pazar
17 Nisan Pazartesi
18 Nisan Salı
19 Nisan &#;arÅŸamba
20 Nisan PerÅŸembe

Hemen üstte yer alan Ramazan İmsakiyesi ile Kilis için iftar ve sahur vakitlerini takip edebilir, iftara ne kadar zaman kaldığını öğrenebilir, sahurun saat kaçta biteceğini anbean takip edebilirsiniz. Bununla birlikte "iftar ezanı saat kaçta okunacak, Kilis için akşam ezanına ne kadar kaldı, oruç saat kaçta açılacak" gibi sorularında yanıtlarını bulabilirsiniz. Ayrıca iftar saati sayfası üzerinden 29 günlük ramazan imsakiyesine ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir