bolu gölcük / Gölcük Tabiat Parkı

Bolu Gölcük

bolu gölcük

Bolu Gölcük Gölü

Bolu Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Gölü, Gölcük Tabiat Parkı sınırlarında yer alan küçük ama çok sevimli bir göl. Bolu’nun onlarca güzelliğinden biri olan Gölcük Gölü, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli. Bakın, mutlaka diyorum.

Hafta sonu hatta günübirlik gidilecek yerler arasında yer alan Bolu Gölcük Gölü standart bir Bolu gezisinin baş kahramanlarından.

Dilerseniz Abant Gölü ve Yedigöller’e de uğrayarak günlerinizi daha da renklendirebilirsiniz. Genelde buraya gelen kişiler Bolu çevresindeki gezilecek yerleri de planlarına dahil ediyor.

Gölcük Gölü’nün özellikleri nelerdir?

Gölcük Gölü hakkında bilgi: Gölcük Gölü’nün denizden yüksekliği metre. Gölcük Gölü oluşumu itibariyle yapay bir göl. Olası bir orman yangınında hızlı müdahale etmek için kullanılıyor sanırım.

Gölcük Gölü, bilmeyenler için Abant Gölü ile karıştırılıyor. Genel olarak benzer yapıları var ve Abant Gölü İstanbul’a daha yakın. Gölcük ismi Kocaeli Gölcük ilçesiyle de karıştırılmaması gerekiyor. Gölcük Tabiat Parkı ismini, içinde bulunan küçük gölden alıyor.

Gölcük Gölü’nde ne yapılır?

Yürüyüş yapın. Arabanın olmadığı, bol oksijenin ve tertemiz bir doğanın olduğu Gölcük Tabiat Parkı’nda yapılacak en güzel şey sakin sakin yürümektir. Gölün çevresi metre ve tam tur yürünebiliyor.

Döşeme taştan yapılan yürüme yolunda, sağ tarafta uzun ağaçlar, sol tarafta göl manzarası, gerçekten enfes. Tabii Gölcük Gölü’nden başlayarak uzun bir trekking yürüyüşüne de çıkabilirsiniz. Gölcük Üçgöl Yürüyüş Parkuru olarak geçiyor bu parkurun ismi.

8, 10 ve 14 km’lik yürüyüş parkurları bulunuyor. Yol üzerinde dinlenebileceğiniz alanlar, su ve tuvalet ihtiyacınızı giderebileceğiniz yerler var. Parkurların zorluk seviyeleri ise 2/6 – 3/6 ayarında.

Fotoğraf çekin. Kadrajınızı ayarlayın ve deklanşöre basın. Buranın öyle bir büyüsü var ki, çekeceğiniz her fotoğraf güzel olur. Ağaçların renk tonları, konukevi ve tüm bunların göle yansıması sonucu ortaya çıkan muhteşem manzara. Güneş nerede olursa olsun, gölün etrafını dolaşarak süper kareler çekebilirsiniz.

Araç kiralayın. Gölün etrafını araçlarla da gezmeniz mümkün. Mesela golf arabasıyla gezin. Gölün etrafında bir defa turlayabileceğiniz elektrikli araçlar da var. İster bisiklet, ister ginger da kiralayabiliyorsunuz. Milli parkın girişinde bunları kiralayabileceğiniz yerler var.

Gölcük Tabiat Parkı’nda konaklama ve nerede kalınır?

Gölcük Tabiat Parkı’ndaki ev kimin? Bölgede bulunan tek yapı Devlet Konuk Evi (State Guest House). Orman Bakanlığı’na bağlı evde devlet ile ilişkisi olmayan kişiler konaklayamıyor, bir nevi özel misafirhane.

Önceleri bu evin yerinde ahşap bir yapı vardı, ancak Gölcük Gölü‘ndeki su seviyesinin yükselmesi sonucu çürümeye başlayan evi yıkıp yerine aslına benzer, daha sağlam, çelik altyapılı yeni bir bina inşa edildi.

Bölgede konaklamak isterseniz Gölcük Gölü’nün çevresinde Gölcük Kır Evleri bulunuyor. Bu evler bungalov evler. Gölcük Tabiat Parkı yakınındaki otelleri veya pansiyonları da tercih edebilirsiniz. Gölcük Tabiat Parkı’nda çadır kampına izin verilmiyor.

Bolu Gölcük’e ne zaman gidilir?

Bu tip doğal ortamlar yılın her vakti güzel oluyor. Kışın giderseniz kar altında görmenin ve donmuş gölü seyretmenin keyfi, yazın giderseniz cıvıl cıvıl bir ortam, baharda giderseniz farklı renklerin hakim olduğu bir sonbahar resmi oluyor. Kış vakti giderseniz yoğun hava şartlarından dolayı yollar kapanabilir.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı Fotoğrafları

Gün bazında düşünecek olursak hafta içi Gölcük Tabiat Parkı’na gitmek için en uygun zaman. Hafta sonunu stresten uzak, güzel bir yerde geçirmek isteyen çok insan olduğundan ve Eskişehir, Ankara, Bolu, İstanbul gibi büyük şehirlerin merkezinde yer aldığından yaz döneminde Cumartesi ve Pazar günleri çok kalabalık olur.

Gölcük Tabiat Parkı’nda ne yenir?

Bölgede Gölcük Kır Gazinosu birkaç kafe ve restoran bulunuyor. Tabii ki yemenin en keyifli ve en ekonomik yolu mangaldan geçiyor. Gölcük mesire ve piknik alanında Gölcük Gölü’ne karşı mangal yapabilir ve ortamın sefasını sürebilirsiniz.

Gölün girişinde ya da çevresindeki piknik masalarını kullanabilirsiniz. Zaten belirli alanlar haricinde kafanıza göre piknik yapamıyorsunuz, buna izin verilmiyor. Milli parkın girişindeki dükkandan mangal kiralamak, kömür ve et satın almak mümkün.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı Piknik Alanı

Gölcük'te Semaver Çay

Gölcük Tabiat Parkı giriş ücreti ve ziyaret saatleri nelerdir?

Gölcük Tabiat Parkı’na giriş ücretli. Araç girişlerinde yolcu sayısına bakılmıyor. Şahsi girişlerde ise kişi başı ücret ödemeniz gerekiyor. Minibüs ve otobüslere de farklı fiyatlar uygulanıyor.

Gölcük Tabiat Parkı nerede ve nasıl gidilir?

İstanbul Gölcük Tabiat Parkı arası km (3sa 30dk), Bolu merkezden ise 13km (25dk). Yedigöller Milli Parkı‘na olan uzaklığı 60km (1sa 30dk). Ankara’dan gelenler için Gölcük Tabiat Parkı daha yakın.

Ankara Gölcük Gölü arası km (2sa 15dk). Eskişehir’den de km mesafe olmasına karşın yolların virajlı olmasından dolayı 3sa 40dk’da Gölcük Gölü’ne varılabiliyor.

Aracınızla geliyorsanız TEM karayolu üzerinden Bolu otoban çıkışına girmeniz gerekiyor. Bolu merkezden Seben Kıbrısçık yönüne sapıp Gölcük tabelalarını takip ederek Gölcük Tabiat Parkı’na ulaşabilirsiniz.

Gölcük Tabiat Parkı’na kadar düzgün bir asfalt yoldan ilerliyorsunuz. Gölcük Gölü’nün kenarına araç giriş izni yok, yani Abant Gölü gibi aracınızla dolaşmanız mümkün değil. Aracınızı Gölcük Milli Parkı otoparkına bırakıyorsunuz.

Bazı günler gerçekten çok kalabalık oluyor. Araç ile girmek için dakikalarca araç kuyruğu beklemeniz gerekiyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda araçla girmeye çalışmayın.

Zaten yolda birçok parketmiş araç görürsünüz, onlar gibi yolun kenarına parkedip milli parka yaya olarak giriş yapın. Hem iki kişi ya da tek kişiyseniz daha ucuza getirmiş olursunuz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir