free wifi password nasıl kullanılır / Yakınınızdaki Wi-Fi noktalarını bulmanızı sağlayan 6 araç - Webrazzi

Free Wifi Password Nasıl Kullanılır

free wifi password nasıl kullanılır

Wi-Fi kullanıcıları korsanlar nedeniyle tehlikede olsa da bunlardan korunmanın yolları vardır. Ücretsiz ve halka açık Wi-Fi'ın son zamanlarda hızla yayılması çalışan profesyoneller için son derece büyük bir rahatlık oldu. Bu ücretsiz erişim noktaları restoranlarda, otellerde, havaalanlarında, kitapçılarda ve hatta çeşitli perakende mağazalarda bulunduğu için ağınıza ve işinize oldukça kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Ancak bu özgürlüğün bir bedeli vardır ve çok az kişi bu bağlantılarla ilgili halka açık Wi-Fi risklerini gerçek anlamda anlar. Kendinizi nasıl koruyacağınızı öğrenmek işle ilgili önemli verilerinizin güvenli kalmasını sağlar.

Herkese Açık Wi-Fi Riskleri

Ücretsiz Wi-Fi erişim noktalarını tüketiciler açısından cazip kılan özellikler, yani bir ağ bağlantısı kurmak için doğrulama gerekmemesi, onları bilgisayar korsanları için de cazip kılar. Bu, bilgisayar korsanlarının aynı ağ üzerinde bulunan güvenliksiz cihazlara rahatça girmesi için büyük bir fırsat sağlar.

Ücretsiz Wi-Fi güvenliği konusundaki en büyük tehdit bilgisayar korsanının kendisini sizinle bağlantı noktası arasında konumlandırabilme yeteneğidir. Böylece doğrudan erişim noktasıyla iletişim kurmak yerine bilgilerinizi onları bir başka yere ileten bilgisayar korsanına göndermiş olursunuz.

Bu şekilde çalışırken bilgisayar korsanının İnternet üzerinden gönderdiğiniz tüm bilgilere erişimi olur: Önemli e-postalar, kredi kartı bilgileri ve hatta iş ağınıza giriş için kullanılan güvenlik bilgileri. Bilgisayar korsanı bu bilgileri aldıktan sonra istediği zaman sistemlerinize sizin adınızla rahatça erişebilir.

Bilgisayar korsanları ayrıca güvenli olmayan bir Wi-Fi bağlantısını kötü amaçlı yazılımları dağıtmak amacıyla da kullanabilir. Bir ağ üzerinden dosya paylaşımına izin verirseniz bilgisayar korsanı bilgisayarınıza kolayca virüslü yazılımı yerleştirebilir. Bazı becerikli bilgisayar korsanları bağlantı noktasının kendisini ele geçirmeyi becererek bağlantı işlemi sırasında popüler bir yazılımla ilgili yükseltme sunan bir pencerenin açılmasına neden olurlar. Bu pencereye tıkladığınızda kötü amaçlı yazılım kurulur.

Mobil Wi-Fi gittikçe daha yaygın hale geldikçe İnternet güvenliği sorunlarının ve halka açık Wi-Fi risklerinin de zaman içinde artması beklenebilir. Ancak bu, ücretsiz Wi-Fi'dan uzak durup kendinizi tekrar masa başına mahkum etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bilgisayar korsanlarının büyük çoğunluğu kolay hedeflerin peşinden koşar ve birkaç önlem almak bilgilerinizin güvenliğinin korunmasını sağlayabilir.

Bir VPN Kullanın

İşinize Wi-Fi erişim noktası gibi güvenli olmayan bir ağ üzerinden bağlanırken Bir Sanal Özel Ağ (VPN) bağlantısı kullanmak şarttır. Bir bilgisayar korsanı kendisini bağlantınızın ortasında konumlandırmayı başarsa bile buradaki veriler güçlü bir şekilde şifrelenir. Çoğu bilgisayar korsanı kolay hedeflerin peşindedir, o nedenle çaldıkları bilgileri uzun bir şifre çözme işleminden geçirmek yerine atmayı tercih etme olasılıkları yüksektir.

SSL Bağlantıları Kullanın

İnternet'te genel gezinme için genellikle VPN kullanmazsınız ancak yine de iletişiminize bir şifreleme katmanı ekleyebilirsiniz. Sık ziyaret ettiğiniz veya oturum açma bilgileri girmenizi gerektiren web sitelerinde "Her Zaman HTTPS Kullan" seçeneğini etkinleştirin. Bilgisayar korsanlarının insanların parolaları nasıl tekrar kullandığını anladığını unutmayın, yani bir forum için olan kullanıcı adınız ve parolanız, bankanız veya kurumsal ağınız için kullandığınız ad ve parola ile aynı olabilir ve bu bilgileri şifresiz bir şekilde göndermek akıllı bir bilgisayar korsanına kapıları açabilir. Bir hesap veya oturum açma bilgileri gerektiren çoğu web sitesinin ayarlar bölümünde bir "HTTPS" seçeneği yer alır.

Paylaşımı Kapatın

Halka açık bir yerde İnternete bağlanırken bir şeyler paylaşmayı isteme olasılığınız düşüktür. İşletim sisteminize bağlı olarak paylaşımı sistem tercihlerinden veya Denetim Masası'ndan kapatabilir veya yeni ve güvenli olmayan bir ağa ilk kez bağlandığınızda "Halka Açık" seçeneğini seçerek Windows'un paylaşımı sizin için kapatmasına izin verebilirsiniz.

İhtiyacınız Olmadığında Wi-Fi'ı Kapalı Tutun

Bir ağa aktif olarak bağlanmış durumda olmasanız bile bilgisayarınızdaki Wi-Fi donanımı menzil dahilindeki ağlarla veri aktarımı yapmayı sürdürür. Bu küçük iletişimin sizi tehlikeye atmasını önlemek için kullanılan güvenlik önlemleri vardır ancak tüm kablosuz yönlendiriciler aynı değildir ve bilgisayar korsanları oldukça zeki olabilir. Bilgisayarınızı yalnızca bir Word veya Excel belgesi üzerinde çalışmak için kullanıyorsanız Wi-Fi'ınızı kapalı tutun. Böylece pil ömrünüzün daha uzun olması gibi ek bir avantaj da elde edersiniz.

Korunmayı Sürdürün

Halka açık Wi-Fi'larla ilgili tüm olası güvenlik önlemlerini alan kişiler bile zaman zaman sorunlarla karşılaşırlar. Bu, iletişim ve bağlantı çağının bir gerçeğidir. Makinenizde kurulu ve çalışır durumda sağlam bir İnternet güvenliği çözümünün bulunmasının gerekli olmasının nedeni de budur. Bu çözümler dosyalarınız üzerinde sürekli olarak kötü amaçlı yazılım taraması yapar ve yeni dosyalar indirildiğinde onları tarar. Birinci sınıf tüketici güvenliği yazılımı ayrıca işle ilgili koruma çözümleri de önerir, böylece dışarıdayken hem kendinizi, hem de ofisteki sunucularınızı aynı anda koruyabilirsiniz.

İş dolayısıyla seyahat eden kişiler için mutlaka güvenli olmayan ve ücretsiz halka açık bir Wi-Fi erişim noktasının mevcut tek bağlantı olduğu ve işlerinin o zaman tamamlanması gereken bir zaman olacaktır. Halka açık Wi-Fi ile ilgili riskleri anlamak, işle ilgili önemli verilerinizin bir başka bilgisayar korsanlığı istatistiği haline gelmemesini sağlar.

Halka Açık Wi-Fi ile ilgili diğer makaleler ve bağlantılar

Herkese Açık Wi-Fi Güvenlik Risklerini Önleme

Kaspersky

Herkese açık Wi-Fi riskleri, güvenli olmayan internet bağlantıları kullanan çalışanların iş bilgilerini tehlikeye atabilir. Basit birkaç adımla verileri güvende tutabilirsiniz.

Kaspersky Logo

Softonic incelemesi

WIFI Şifre Dökümü ne kadar yararlı?

Aslen yılında indirilmek üzere başlatılan bu kullanışlı güvenlik yardımcı programı, adından da anlaşılacağı gibi tam olarak ne yapar. İşletim sisteminiz arka planda çeşitli WIFI şifreleri saklıyorsa ve bunları kurtarmak veya kaldırmak istiyorsanız, bu sizin için bir yazılımdır. WIFI Şifre Dökümü indirmek için ücretsiz ve hızlı bir şekilde sisteminizde depolanan WIFI hesap şifreleri tüm kurtarmak için serbest komut satırı aracı kullanır.

WIFI Şifre Dökümü genel bakışta

Bir kez kurulduktan sonra, bu son derece kullanışlı yazılım, cihazınızın hafızasından sisteminizde yüklü olabilecek çeşitli kablosuz tuş ve şifrelerin tümünü otomatik olarak kurtarır . Buna WEP, WPA, WPA2 geçiş kodları ve benzeri şeyler dahildir - daha sonra kullanmak için Windows Kablosuz Yapılandırma Yöneticisi tarafından sıklıkla saklanan şeyler. Bir komut satırı aracı olmak, bu yazılımı penetrasyon test edicileri ve adli güvenlik araştırmacıları için çok yararlı hale getirir. Başka bir deyişle, bir cihaza bakmanıza ve üzerinde kullanılmış olan WIFI kodlarının tümünü kurtarmanıza izin verir. Bir cihazın WIFI'ınıza erişme yetkisine sahip olmadığı halde erişebileceğini düşünüyorsanız, bu size söyleyecek olan yazılımdır. Keşfettikten sonra, saklanan şifreleri kaldırmak kolaydır, böylece WIFI'nızın sürekli kullanımı imkansız hale gelir. Aynı şekilde, bir WIFI şifresini kaybettiyseniz ve onu kurtarmak istiyorsanız, WIFI Password Dump bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Yazılım ne yapıyor?

Yazılım tarafından bulunan her bir WIFI hesabı için, kullanıcı için bilgi edinilebilir. Bu WIFI adını veya SSID'sini içerir. Güvenlik ayarları da görüntülenir, örneğin WEP, WEP, WPA2, AES ve TKIP ile ilgili veriler. Daha sonra kullanıcılar hem parola türünü hem de onaltılık bir biçimde ve düz metinde görüntülenen parola görüntüleyebilir. Bu verileri silmek veya tüm parolaları bir metin (.txt) dosyasına kaydetmek mümkündür. Yazılım hem 32 bit hem de 64 bit platformlarla çalışır ve Windows Vista'dan Windows 10'a kadar herhangi bir şeyi çalıştıran cihazlarla uyumludur. Programı çalıştırmak için yönetici olarak oturum açmanız ve komut isteminden başlatmanız gerekir. işlevi (seafoodplus.info). Şifrelenmiş parolalar bile sistemden kurtarılır ve program sizin görebileceğiniz bir adres üretir. Aygıttan bağlantı kurulan her kablosuz aygıt GUID arabirimiyle temsil edilir. Gerçekten de, her bir WIFI erişim noktası için ilgili kablosuz ayarların her biri, rastgele oluşturulmuş GUID adıyla bir XML dosyasında saklanır. güncellemesi gelişmiş özellikler ve daha hızlı WIFI şifre kurtarma işlemleri sundu.

WIFI Password Dump'ın olanaklarını özetlemek

Bu, cihazları denetlemek ve hangi WIFI ağlarına eriştiklerini belirlemek isteyen güvenlik uzmanları için çok kullanışlı bir araçtır. Bununla birlikte, bir hackleme veya çatlama aracı değildir, çünkü yazılım sadece kullanıcıların kayıp WIFI konfigürasyon şifrelerini sistemlerinden kurtarmasına yardımcı olabilir.

AVANTAJLAR

  • Serbestçe kullanılabilen bir uygulama olduğu için çok sayıda işlevsellik sağlar.
  • Kurumsal dizüstü denetimleri gibi şeyler için bir güvenlik rejiminin faydalı bir parçası
  • Her çeşit PC ile çalışır

DEZAVANTAJLAR

  • Grafiksel kullanıcı arayüzü yok

Uygulama özellikleri


Rootsuz bir şekilde Android Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir? Windows işletim sistemli bilgisayarlarda Wi-Fi şifresini öğrenmek sadece birkaç saniyede mümkün. Peki, bunu Android'de yapmak için hangi adımlar izlenmeli?

Öncelikle telefondan Wi-Fi şifresi öğrenme mümkün değil şeklindeki varsayımların aslı yok. Android telefonunuzdan bağlandığınız Wi-Fi ağlarının şifresini öğrenmeniz mümkün. Wi-Fi şifresini öğrenmek Windows'taki gibi kolay olmasa da bu amaç doğrultusunda geliştirilen uygulamalar, işinizi bir hayli kolaylaştırır.

Evde, misafirlikte, ofiste, otobüste, kafede ve diğer pek çok yerde bağlandığınız ağlar aslına bakacak olursanız telefonunuzda depolanır. Bir kablosuz ağa bağlandığınız zaman o ağa bağlanmak için kullandığınız şifre doğrudan kaydediliyor. Böylece bir sonraki bağlanışınızda Wi-Fi şifresini yeniden girmeniz gerekmiyor.

Cihaz değişiminden sonra Wi-Fi şifresini görmeniz ya da Wi-Fi şifresini bir yakınınızla paylaşmanız gerekebilir. Sebep ne olursa olsun, Android Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir sorusunun cevabı aşağıdaki yöntemlerdedir. Bunları inceleyin, uygulayın ve çözüme ulaşın.

Android Wi-Fi Şifresi Nasıl Öğrenilir? (Rootsuz)

  • Android telefonunuzda geliştirici seçeneklerini açın. Geliştirici seçeneklerinin nasıl açıldığını bilmiyorsanız Android’de geliştirici seçenekleri etkinleştirme rehberimizi inceleyip rehberimize geri dönün.
  • Geliştirici seçeneklerini etkinleştirdikten sonra ayarlara girin. Ayarlar kısmında aşağı inerek geliştirici seçeneklerine girin.
  • Android/USB hata ayıklamayı açın.
  • ADB sürücülerini indirip yükleyin.
  • Platform araçlarını indirip yükleyin (minimal adb ve fast boot dosyalarını XDA-Developers forumundan bulabilirsiniz).
  • Yukarıdaki araçları kurduğunuz klasörü (Araçların yolu varsayılan olarak C\windows\system32\platform_tools şeklindedir) açın. Klasöre sağ tıklayıp “Komut Penceresi Aç" seçeneğine tıklayın.
  • Bu noktada ufak bir test yapmak gerekiyor. Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Komut satırına "adb services" (tırnaksız) yazın. Listede cihazınızı görürseniz sonraki adıma geçin.
  • Komut satırına bir önceki maddede yaptığınız gibi “adb pull /data/misc/wifi/wpa_seafoodplus.info c:/wpa_seafoodplus.info” komutunu girin. Bu komut, telefonunuzdaki dosyayı bilgisayarınızın yerel disk C sürücüsüne getirecektir.
  • Rootsuz yöntem ile Android Wi-Fi şifresi öğrenme adımları bu kadardı. Not defterinde Android telefonunuzda kayıtlı tüm Wi-Fi şifrelerini görebilirsiniz.

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon üzerinden Wi-Fi ağının şifresini öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk adım cihazınızın geliştirici seçeneklerini açmak. Bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilginiz yoksa yukarıda yer alan bağlantıya tıklayarak rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra ayarlar sayfasını görüntülemeniz gerekiyor. Etkinleştirme işleminin ardından ayarlar sayfasına eklenen geliştirici seçenekleri menüsüne dokunun. Bu işlemin ardından açılan sayfa üzerinden Android/USB hata ayıklama seçeneğini seçin.

Bir sonraki adım ise ADB sürücülerini indirip yüklemek. Daha sonra platform araçlarını indirin ve işlem tamamlandıktan sonra yüklem sürecini başlatın. Söz konusu araçları yüklediğiniz klasörü açın. Klasöre sağ tıklayıp "Komut Penceresi Aç" seçeneğine tıklayın.

Bu aşamada bir test gerçekleştirmeniz lazım. Bu sebepten ötürü akıllı telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Bu işlemin ardından komut satırına "adb services" yazın. Bu komutu yazarken tırnak işareti kullanmayın. Listede cihazınızı görürseniz komut satırına aşağıdaki komutu yazın. Bu işlemin ardından not defterinde telefonda kayıtlı Wi-Fi şifrelerini görebilirsiniz.

adb pull /data/misc/wifi/wpa_seafoodplus.info c:/wpa_seafoodplus.info

Android’de Wi-Fi Şifresi Öğrenmek İçin Kullanabileceğiniz Programlar Neler?

  • WiFi Key Recovery
  • WiFi Keys
  • WiFi Warden
  • WiFi Connection Manager
  • WiFi Manager

Dosya yönetici ile Wi-Fi şifresi bulma yöntemi çok mu uğraştırıcı görünüyor? Bazı mobil uygulamalar, sizi bu uğraştırıcı süreçten kurtarabilir. Bu tür uygulamaların root yetkisi istediğini tekrar belirtmek gerekiyor.

1. WiFi Key Recovery

  • Uygulamayı açın ve root “superuser” erişimi verin.
  • Bu işlemin ardından Android telefonunuzda kayıtlı olan tüm Wi-Fi şifreleri doğrudan ekranınıza gelecek. Ağ adı, şifresi, güvenlik seviyesi, bağlanılan tarih de dahil olmak üzere ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgiler sıralanacak.

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar üzerinden kullanabileceğiniz bir uygulama olan WiFi Key Recovery’i ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde unuttuğunuz Wi-Fi şifrelerini çok hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.

2. WiFi Keys

Kullanıcıların kullanabileceği bir diğer uygulama ise WiFi Keys. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, kablosuz ağ şifresinin öğrenebilmesini mümkün hale getirir. WiFi Keys ayrıca yabancı kişilerin ağ erişimini önlemek için güçlü şifrelerin oluşturulmasını sağlar.

WiFi Keys, akıllı telefon ya da tablet üzerinden her defasında kablosuz ağ şifresini girmek zorunda bırakmaz. Kablousz ağın kapsama alanına girdiğiniz takdirde cihazınız otomatik olarak kablosuz ağa bağlanır.

3. WiFi Warden

Kayıtlı kablosuz ağların şifresini öğrenebilmenize imkân tanıyan WiFi Warden, çok başarılı bir arayüze sahip. Kolay kullanımı ile dikkat çeken uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Küçük dosya boyutuna sahip olan uygulamada kablosuz ağ şifresi öğrenmenin yanı sıra pek çok özellik yer alıyor.

4. WiFi Connection Manager

WiFi Connection Manager sayesinde Android işletim sistemine sahip olan cihazınızda bulunan kayıtlı kablosuz ağ parolalarını görebilirsiniz. Çok pratik bir kullanıma sahip olan uygulama, mevcut ağların çekim kalitelerini ve kanallarını da gösterir. Böylelikle kablosuz ağdaki olası sorunları görebilirsiniz.

Mevcut kablosuz ağlara ilişkin bilgileri grafik üzerinden görüntüleyebilmenize imkân tanıyan WiFi Connection Manager, bu sayede menüler arasında gezinmek zorunda kalmazsınız. Kablosuz ağ yönetimi konusunda çok başarılı bir uygulama olan WiFi Connection Manager’ı cihazınıza ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

5. WiFi Manager

Mobil cihaz üzerinden kablosuz ağ şifresi öğrenme imkânı sunan WiFi Manager, başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, kablosuz ağları listeler ve bağlantılar hakkında basit bilgiler sunar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir