sülük yarası nasıl geçer / HİRUDOTERAPİ ( SÜLÜK TEDAVİSİ ) - Dr Bekir Hucuptan

Sülük Yarası Nasıl Geçer

sülük yarası nasıl geçer

Sülüğün üç parçalı çenesi üç çatallı bir ısırık yarası oluşturur. Sülüğün kendisini bırakmasının ardından yaranın kanamasının durması genellikle 24 ile 48 saat alırAug

İçindekiler

Sülük yarasina ne iyi gelir?

Sülük yarası 2 gün direk güneş ışığına maruz kalmamalı, su yahut başka bir sey deymemelidir. 3 günün sonunda artık su değebilir yaranın Üzerin e istenirse kantaron yağı yahut çörekotu yağı sürulebilir. Sülük uygulanan kişi; loş ışıkta, sessiz bir ortamda.. konuşmadan ve yanında aktif olunmadan istirahat etmelidir.

Sülük tedavisi kac gunde etkisini gosterir?

Sülük tedavisi uygulandıktan sekiz ay sonra bütün etkilerini gösterir.

Sülük sonrası ne yapılmalı?

Kişinin alerjik durumu sorgulanmalıdır. Uygulama sonrasında 24 saat pansumanlar açılmamalıdır. Denize girilmemelidir ve 24 saat duş yapılmamalıdır. Tedaviden sonra ise tahıllı gıdalar, mercimek, aşırı tatlı veya aşırı ekşi tür gıdalar tercih edilememeli protein ağırlıklı beslenme ilk 24 saat tercih edilmelidir.

Sülük pansumanı nasıl yapılır?

Tedaviniz yaklaşık 45 dakika sürer, tedaviye hazırlık ve tedavi sonrası pansuman ile birlikte toplam saatlik bir tedavi süreci geçireceksiniz. Sülük uygulaması bittikten sonra uygulama yeri temizlenir. Sülük uygulanan yere tampon, steril hidrofil gazlı bez ve nefes alan tıbbi flaster ile kapatılır.

Sülük tedaviden sonra ölür mü?

Sülükler kullandıktan sonra içinde %70'lik alkol veya çamaşır suyu bulunan kavanozda 5 dakika bekletilerek imha edilmelidir.

Makata sülük nasıl yapılır?

Tıbbi sülüklerin tuttuğu her bölge düştükten sonra kupa kapatılıp iyice vakumlanması gerekir. Uygulama işlemi bittikten sonra bölge steril edilir ve kanama kontrolü sağlanır. Sülüğün uygulandığı bölge yara iz bırakmadan kolayca iyileşir. Anal fissür işleminde sülük dakika uygulama bölgesinde kalmaktadır.

Sülük tedavisi kaç günde bir yapılır?

Prosedürün niteliğine bağlı olarak sülükler, genellikle iki güne kadar sürekli olarak (her 20 dakikada bir düştükleri zaman değiştirilir) ve genellikle prosedürü izleyen birkaç gün boyunca aralıklı olarak kullanılır.

Kategoriler:Sonra

S&#;l&#;k tedavisi yıllık bir tarihe dayanan doğal tedavi y&#;ntemidir. Anadolu coğrafyasında kullanılmaya yaygın şekilde devam ediyor

S&#;l&#;k Tedavisi Nedir?

Günümüzde modern biliminde desteklemesi ile artan bir şekilde kendine daha yaygın bir kullanım alanı bulmuştur. Sülüğün etkisi 3 ana temele dayanır. Sülük; baş ve kuyruk kısmında kan emen vantuzları bulunan ve ağırlığının 8 katı kadar kan emebilen bir canlıdır. Sülüğün salgılarında kanın pıhtılaşmasını önleyen, pıhtıyı eriten, tansiyonu dengeleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren, ağrı kesici, kas gevşetici ve antibakteriyel etki gösteren yüzden fazla değerli enzim bulunur. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, sülük tedavisi genellikle seans uygulanır. Problemli olan bölgenin anatomik yapısına göre kullanılan sülük sayısı da değişir.

  • Sülük tedavisinin ilk faydası; sülüğün kan emerek tedavi yapmasından dolayı kan işleminin insan vücudunda oluşturduğu biyolojik etkilerdir. Böylece vücudun yeni kan üretimini tetikleyerek yeni ve taze kan hücrelerinin üretiminin daha fazla oksijen taşıması, dokulara daha fazla gıda ürününü ulaştırabilmesidir.
  • Sülük terapisinin bir diğer faydası; Sülüklerin pratik uygulamasında akupunktur noktaları üzerine konulmasından dolayı bir refleks uyarılmasıyla akupunktur etkisi de oluşturmaktadır.
  • Üçüncüsü ve asıl önemli olanı sülüğün kan emme işlemi sırasında vücuda verdiği kendi salgı bezlerinde ürettiği enzim ve vücudumuza verdiği salgıya dayanan etkidir ki; Modern bilim bu salgının içinde yüzden fazla bioaktif maddenin bulunduğunu ispatlamıştır. Bu her maddenin insan vücudundaki tıbbi etkinliğinden sülüğün toplam etkinliğini çıkarabilmekteyiz. Bunlar içinde kan sulandırıcı maddeler, damar genişletici maddeler, ağrı kesici maddeler, kas gevşetici maddeler hatta bizim ilaçlarla yapamadığımız bir şekilde hasar görmüş sinir hücrelerini geriye dönük olarak tamir etmeyle ilgili maddeler olduğunu modern bilim ortaya koymuştur.

Sülük tedavisi nedir?

Tedavisinde S&#;l&#;klerin Kullanıldığı Hastalıklar

Herkesin en çok merak ettiği konuların başında, sülüklerin hangi rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığı konusudur. Sülükler tek başlarına tedavilerde kullanıldığı gibi, modern tıp tedavi yöntemlerine de eşlik eder. Sülük tedavisi özellikle aşağıdaki durum ve hastalıklarda kullanılır:

  • Anti-aging (yaşlanma karşıtı) etki ve cilt gençleştirme,
  • Akne, egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları, 
  • Migren ve diğer baş ağrıları,
  • Varis tedavisi,
  • Diyabetik yaralar,
  • Damar tıkanıklığı,
  • Baş dönmesi ve kulak çınlaması,
  • Depresyon ve panik atak,
  • Bel ve boyun fıtığı,
  • Diz ağrıları,
  • İmpotans (iktidarsızlık)
  • Göz hastalıkları, 
  • Hemoroid (basur)

Tedavide kullanılan sülükler kişiye özeldir, aynı sülükler farklı kişilerde kullanılamaz. Sülüğün yanlış bölgeye uygulanması şiddetli kanamalara, sinir, damar veya lenf dokusu hasarına yol açabileceği için sülük tedavisi mutlaka alanında uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Aksi halde bulaşıcı hastalıklara ve şiddetli enfeksiyonlara yol açabilir. Ayrıca yüksek doz kan sulandırıcı ilaç kullanan, hemofili gibi kan pıhtılaşma bozukluğu olan, kansızlığı (anemisi) olan, hamile olan kadınlara ve emziren annelere sülük tedavisi uygulanamayacağı için bu durumların da bir hekim tarafından değerlendirilip saptanması gerekir. Sülük tedavisi bilindiği gibi kanla temas edilen bir tedavi yöntemi olduğu için en önemli konu hijyen konusudur. Gerek ortam hijyeni gerek kullanılan materyallerin hijyeni ve en önemlisi sülüklerin hijyeni konusu en can alıcı noktadır. Hastanın bel ve boyun fıtığını tedavi ediyorum derken hastaya hepatit b hepatit c gibi virüsleri bulaştırmamak gerekiyor. O yüzden önceden sterilizasyon işlemi uygulamak gerekmektedir. Bu noktalara dikkat edildiği sürece hastanın tansiyon nabız gibi vital bulguları da işlem öncesinde kontrol edildiği sürece yarar göreceği kesindir.

S&#;l&#;k Terapisiyle Romatizma Tedavisi

Sülük terapisinin en yaygın kullanıldığı tedavilerden bir tanesi de romatizma tedavisi olarak bilinir. Bunlar içinde her türlü iltihaplı romatizmalar, bağ dokusu hastalıkları gibi romatizmalar ve iltihapsız romatizmalı hastalık grubu yani kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları gibi ağrılı iskelet sistemi hastalıklarında yaygın bir kullanımı olduğunu görüyoruz. Bunun yanında boyun ve bel fıtıklarının belli dereceleri de yine sülük tedavisinin başarı elde ettiği alanlardır. Ayrıca varis tedavilerinde kullanılan doğal yöntem olarak yine sülük tedavisi karşımıza çıkmaktadır. İyileşmeyen yaraların tedavisinde, sivilcelerin giderilmesinde kozmetik amaçlıda kullanılabilir. Bunların dışında kulakta çınlama tedavisi, bazı görme bozukluklarında faydalı olabilmektedir. Sülüklerin vücudumuza yapmış olduğu başlıca etkileri; Kanın pıhtılaşmasını önler, pıhtıların çözülmesini sağlar, oksijen azlığını düzenler, kandaki oksijen miktarını artırır, düşük tansiyonu normale çevirir, yüksek tansiyonu düzenler, iltihaplı yaraların tedavi sürecini hızlandırır, damarlardaki kan dolaşımını düzenler, yağların eritilmesini sağlar, nabız sinir ve kasları düzenler, anti bakteriyel koruyucu, ağrı kesici özelliğe sahiptir. Ergenlik sivilcelerinde yine çok güzel etkisi vardır. Kimi hastaların özellikle sırt kısmında iyileşmeyen sivilceleri vardır çıban haline gelir o bölgelerde birkaç seans içerisinde iyileşme sağlanabiliyor. Kan vücudun yağ yakma hızını artırdığı için obeziteye de faydası olmaktadır. Biliyorsunuz ki sinüzit kronikleştiğinde iyileşmesi çok zordur. Sinüzit üzerine yine sülük tedavisi uygulandığında iyileştirme etkisini büyük ölçüde görmüş olacaksınız. Şeker hastalıklarında sülük tedavinin oldukça büyük faydalarını görüyoruz. Belirli bir tedavi programı uygulandığı taktirde şeker hatalarının özellikle Tip 2 diyabette hastaların bir kısmında normal şeker ilaçlarını almasına bile gerek duymayacak düzeye getirebiliyor kandaki şeker düzeyini. Sağlık bakanlığı tarafından hazırlanarak duyurulmuş olan ve internet sayfasından görüşlere sunulan Geleneksel tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamaları yönetmeliği bulunmaktadır. Bu yönetmelikte sülüklerle de tedaviye onay verilmektedir. Son yıllarda açılan kliniklerle de sülük tedavisi uygulanmaktadır.

  • Operasyon Sayısı

    Seans

  • Operasyon S&#;resi

    Saat

  • Tam İyileşme

    Kontrol Edilmelidir

  • Kalıcılık

    Kontrol Gereklidir

Dikkat: *Sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.


Detaylı bilgi almak için bizimle WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.+

Sülük tedavisi nedir, neye iyi gelir, nasıl tedavi eder?

SÜLÜK NEDİR?

Latince ismi ile Hirudoterapi Sülüklerle yapılan tedavi anlamına gelmektedir. Sülük tedavisi günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
Eski çağdan beri ülkelerde kullanılmakta olan bir tedavidir. Eski Türkler ve atalarımız çoğu zaman sülük tedavisinde kullanmışlardır. En iyi bilinen Osmanlı Rus savaşlarında yara tedavisinde kullanılmıştır. Şuanda ülkemizde doktorlar tarafından kullanılmaktadır.

SÜLÜK NASIL TEDAVİ EDER?

Bu salgı, &#;ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir. Başlıca bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelleyici, oluşmuş pıhtıyı eritici, ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkilere sahiptir. Ayrıca sinir hücreleri ve liflerinin tamir edilmesini hızlandıran enzimlerdir.

SÜLÜK HANGİ HASTALIKLARI TEDAVİ EDER?

  1. Dolaşım sistemi hastalarında, venöz yetmezliğinde, venöz trombozda, koroner arter hastalıklarında, varislerde,
  2. Romatizmal hastalıklarda( iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında,yumuşak doku romatizmalarında,)
  3. Cinsel rahatsızlıklarda (İktidarsızlık, cinsel güç arttırıcı etki (afrodizyak), üreme organı rahatsızlıkları ve kısırlıkta,)
  4. Nörolojik hastalıklarda (epilepsi, yüksek tansiyon, felç, kısmi felç)
  5. Deri hastalıklarında (sedef, egzama,sivilce ve akne gibi)
  6. Gastrointestinal sistem hastalıklarında (hemoroit)
  7. Göz hastalıklarında özellikle göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında,
  8. Ağrılarda (migrende ve her türlü baş ağrısı, fibromiyalji, eklem ve kas ağrılarında )
  9. Hormonsal bozukluklarda (troid hastalıklar,obezite,böbrek üstü bezi hastalıklarında
  10. Solunum yolu hastalıklarında (astım ve bronşial hatalıklar)
  11. Yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri, kangren gibi rahatsızlıklarda,
  12. Kulak rahatsızlıklarında (Meniere Hastalığında,tinnitusda ve bazı işitme kayıplarında) başarıyla kullanılmaktadır.
  13. Ayrıca Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, kangren gelişmekte olan kopan organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır.
  14. Son olarak sülüğün güçlü antioksidan etkisi nedeniyle Koruyucu Tıpta da kullanımından bahsetmek gerekir ki; yılda bir defa yapılan Sülük Tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir.

SÜLÜK NASIL TEDAVİ EDER?

Tıbbi Sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özelliği kanı emerken diğer bir yandan vücuda tükürük salgısını vererek hastanın tedavisini sağlar. Tedavi edici özellik vücuda verilen salgıda gizlidir.

Hirudin ,heparine göre kat daha seafoodplus.info içinde trombositlerin yan yana gelmelerini engelleyerek trombus oluşmasını engellerler. Diğer taraftan damar içi trombusu yani kan pıhtısını eritirler

  • Destabilase
  • Hirustasin
  • Bdellins
  • Hyaluronidase
  • Tryptaseinhibitor
  • Eglins
  • FactorXainhibitor
  • Complementinhibitors
  • Carboxypeptidase A inhibitors
  • Histaminelikesubstances
  • Acetylcholine
  • AnestheticssubsctanceAyrıca sülüğün salyası bakterilere karşı koyucu antibakteriyel özelliğe sahiptir

SÜLÜK TEDAVİ

Kürler şeklinde yapılır. Her kür 3 seanstır.
Her seansta kullanılacak sülük miktarı kişinin hastalığına, yaşına, kan değerlerine bağlıdır. Normal şartlarda sülük adedi 3(üç) ile 5(beş) arasındadır. Her sülük 5/15 cc kan emebilir.
Her seans arası üç gündür.
Hasta sülük tedavisine alındıktan sonra sülüğün ısırdığı yerde 4ile 24 saat arasında hafif kanama sızıntı şeklinde görülebilir.
Duruma göre bandajlama işlemi yapılır. Bir gün sonra bandaj açılır.
Sülüğün ısırdığı yerde Mercedes amblemine benzer kesi vardıseafoodplus.infoırık bölgesinde hafif kızarıklık ve kaşıntı olabilir.
Kürler arası 3 ay gibidir. Yılda üç kür yeterlidir.
Koruyucu olarak yılda bir kez sülük tedavisi yapılır.

SÜLÜĞÜN ZARARLARI NELERDİR?

  1. Kanama diatezleri olan hastalarda,
  2. Kanser hastalarında,
  3. Kan hastalıklarında(özellikle hemofili de kanı durdurmak güçtür.)
  4. Derin anemisi olanlar hastalarda sülük tedavisi yapılmaz.
  5. Kanamaya meyili olan hastalara sülük yapılırsa, kanamayı arttırır ve hasta kan kaybı ve hatta kanama durulamazsa hayati tehlike oluşturur.
  6. Kanser tedavilerinde bir taraftan kan yeter değilse kanamaya meyil vardır. Diğer taraftan bağışıklık sistemi bozukluktur ve onu daha da bozarak zara verir.
  7. Doğuştan kan hastalığı olan(hemofili gibi)hastalarda kanı durdurmak zor olduğu için hastaya zarar verebilir.
  8. Derin anemisi olan hastalarda sülük tedavisi yapılmaz, hastanın yeteri kadar kanı yoktur.
    Gelişi güzel yere sülük konmamalıdır.

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız; Sülük tedavisi

UYARI! seafoodplus.info, seafoodplus.info, seafoodplus.info internet sitelerinde yayınlanan yazı, kısmen resim ve videoların her türlü hakkı Şifahane Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Şifahane Sağlıklı Yaşam Merkezi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir