burs başvuru evrakları / Üniversite Burs Başvuru Evrak Listesi | Şahinler Vakfı

Burs Başvuru Evrakları

burs başvuru evrakları

TEV Bursu &#x;stenilen Evraklar

TÜRK EĞİTİM VAKFININ İSTEDİĞİ EVRAKLAR

  1. TEV'in internet sayfasından temin edilecek "TEV Eğitim Bursu Başvuru Formu"
  2. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sonuç Belgelerinin örneği, (Puan türlerine göre Türkiye genelindeki başarı sıralamalarını/puanlarını gösteren belge örneği) (e-devlet veya ÖSYM’den alınabilir)
  3. Yerleştiği yükseköğretim kurumunu gösteren YKS Belge örneği (e-devlet veya ÖSYM’den alınabilir),
  4. Öğretim kurumundan alınmış, devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi 
  5. Nüfus cüzdanı veya yeni kimlik kartınızın arkalı ve önlü fotokopisi,
  6. 1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı ve formda ilgili yere çok iyi yapıştırılmalıdır.
  7. Adli Sicil Kaydı dökümü (e-devletten alınabilir),
  8. Ara sınıflarda öğrenim görenler: Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesi (transkript)**Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrencilerin hazırlıktan başarılı olarak geçmiş olması gerekmektedir.
  9. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği anne veya baba adına alınmış belge (e-devletten alınabilir)
  10. Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi (e-devlet alınabilir) (Nüfus Kayıt Örneğinin alt kısmında adres bilgisi varsa bu belgeyi almanıza gerek yoktur. 
           Ailenin mali durumunu gösteren belgeler: (e-devletten alınan tüm belgeler, barkodlu özelliği varsa mutlaka barkodlu olarak alınmalı ve belgelerin kimin adına olduğu mutlaka görünmelidir.)
  11. ​Çalışanlar için, onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devlet’ten alabilirler.)
  12. Serbest çalışan anne baba için; son yılları gösteren gelir vergisi beyannamesi / kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (seafoodplus.info adresinden alınabilir.)
  13. Emekliler için;aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.)
    Önemli Not: Emekli olmakla birlikte aktif çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu da eklenmelidir.  
  14. Çalışmayan, geliri olmayan anne ve baba için; Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi) (e-devletten alınabilir. E-devlete giriş yaptıktan sonra izleyeceğiniz adımlar: SGK Tescil ve Hizmet Dökümü-Hizmet Dökümü -Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi)  
  15. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan anne, baba için; ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü (e-devletteki Tarım ve Orman Bakanlığı Sayfasından alınabilir.)  
  16. Anne ve baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki, hisse ve m2 bilgisini gösterir detaylı döküm belgesi (mutlaka e-devletten alınmalıdır.),    
    Önemli not : (Anne, baba adına tapu kaydı yoksa olmadığına dair belge eklenmelidir. (Mutlaka e-devletten alınmalıdır.)  
  17. Anne ve baba adına araç varsa, araç kayıt belgesi; yoksa e-devletten isim görünür halde kayıt olmadığına dair çıktı/ekran görüntüsü. (mutlaka e-devletten alınmalıdır.) 
  18. Aile kirada oturuyor ise kira kontratı örneği  
  19. Risk Merkezi Raporu Belgesi (hem anne hem baba adına e-devletten alınmalıdır.) 
    Not : (Anne, baba dışında (anane, dede, amca, teyze, kardeş vb.) ailenin geçimini sağlayan varsa, bu kişilerin gelir durumu yukarıdaki maddelerden hangisine uygun ise belirtilen şekilde belge alınması ve forma eklenmesi gerekmektedir.)

NOT: Türk Eğitim Vakfı için getirilecek belgeler 2 nüsha halinde, 1. nüshalar asıl 2. nüshalar fotokopi olacak şekilde hazırlanmalıdır. Fotokopiler ve asıllar ayrı dosyalar halinde teslim edilmelidir.

ÖĞRENCİ DANIŞMA VE BURS HİZMETLERİ BİRİMİ'NİN İSTEDİĞİ EVRAKLAR

  1. Başvuru sırasında doldurmuş olduğunuz fotoğraflı Gazi Üniversitesi Sosyal Durum Belirleme, Burs ve Kısmi Zamanlı İş Başvuru Formu( her öğrenci kendisi imzalayacak),
  2. Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış Öğrenciye ait Provizyon Sorgulama Belgesi (e-devlet internet sitesinden alınabilir.),
  3. Ailede öğrenci kardeş varsa öğrenci belgesi,
  4. Öğrenci engelli ise engel yüzdesini gösteren engelli raporu,
  5. Kiracı iseniz (sizin adınıza tahsis olmuş) güncel tarihli kira kontrat fotokopisi
  6. Bir tane eviniz var ve bu eve ait kredi kullanmış iseniz kredi kullandığınız bankadan (Anne, babanızın ya da sizin adınıza tahsis olmuş) kredi izleme ve ödeme planı,
  7. Anne ya da Baba şehit ya da gazi ise bunu bildirir resmi belge,
  8. Öğrenciye ait tapu ve araç bilgileri,

Burs Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Önemli NOT: Belgeleri tedarik etmeye başlamadan önce, parantez içinde belirtilmiş olan “zorunlu” ve “opsiyonel” belgeler ile dosya formatları kısmına önemle dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bu, sizleri zaman kaybından kurtararak, belgeleri doğru bir formatta oluşturmanız konusunda sizlere yol gösterici olacaktır.

1-E-Devlet'ten alınan Öğrenci Belgesi (Zorunlu) (Dosya formatı: PDF) Almak için tıklayınız.

2- Ara sınıf öğrencileri için “Transkript” (2. Sınıf ve üzeri öğrenciler için zorunludur)(Dosya formatı: PDF) Almak için tıklayınız.

3- Tüm aile bireylerini gösterir “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği“ Anne veya Babanızın E-Devletinden alınacaktır. (‘Nüfus Kayıt Örneği Belge’si oluştururken Nüfus Kayıt Örneği Tipi Bölümünden “NüfusAile”yi seçmeniz gerekmektedir)(Zorunlu)(Dosya formatı: PDF) Almak için tıklayınız.

4-Öğrenciye ait E-Devlet'ten Kimlik Bilgilerim sayfasının çıktısı veya Kimlik Kartınızın ön yüzünün fotoğrafı (Zorunlu)(Dosya Formatı: PDF veya JPEG) Almak için tıklayınız.

5- Adli Sicil Kaydı(Öğrenciye ait E-Devlet’ten alınan “Adli Sicil Kaydı Sorgulama” sonuç ekranı (Zorunlu)(Dosya formatı: PDF) Almak için tıklayınız.

6- Milli Sporcu Belgesi (Gençlik ve Spor Bakanlığından son 2 yıl içinde alınmış)(Opsiyonel)(Dosya formatı: JPEG)

7- Öğrencinin rapora bağlı %40 ve üzeri engelli olma durumu varsa belgesi(Opsiyonel)(Dosya formatı: PDF)

8- Anne veya babası resmi görevde iken şehit veya gazi olmuş ise belgesi veya noterden onaylı belgesinin taratılmış hali(Opsiyonel)(Dosya formatı: PDF veya JPEG)

9-Gelir beyanı ile ilgili olarak;(Zorunlu)

a) Çalışan anne, baba veya evli ise eşe ait, çalışılan kurumdan alınan imzalı maaş bordrosu (Dosya formatı: PDF ya da JPEG)

b) Gelir vergisine tabi iseler, İnternet Vergi Dairesinden alınmış Vergi Levhası(Dosya formatı: PDF)

c) Anne-baba emekli iseler, E-Devlet’ten ‘4A/ 4B/ 4C Emekli Aylık Bilgisi’ sonuç ekranının barkodlu çıktısı (Dosya formatı: PDF)

d) Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge,(Dosya formatı: JPEG)

e) Muafiyete tabi olmayan çiftçiler için Tarım Bakanlığı veya Ziraat Odası’ndan onaylı belge (Dosya formatı: PDF)

 Çalışmayan anne, baba ve evli ise eş için, E-Devlet’ten “SPAS Müstehaklık Sorgulama” sonuç ekranının barkodlu çıktısı(Zorunlu)(Dosya formatı: PDF) Almak için tıklayınız.

Vakıf Üniversitesi % Burslu olduğunu gösteren belge (Opsiyonel)(Dosya formatı: JPEG)

Burs Sorgulaması için E-Devlet’ten Kredi / Burs Durum Belgesi Sorgulama ekranından Belge Oluştur seçeneği ile oluşturulan Kare Kodlu belge (Zorunlu)(Dosya formatı: PDF) Almak için tıklayınız.

Tapu Kayıt Belgesi: Öğrencinin velisi adına e-devlet’ten, “Tapu Bilgileri Sorgulama” sonuç ekranının görüntüsü ve her malın detaylı döküm belgesi, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır. Tapuda kayıtlı herhangi bir malın olmaması durumunda, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde belge oluşturulmalıdır.(Zorunlu)(Dosya formatı: PDF veya JPEG) Almak için tıklayınız.

Tescilli Araç Kaydı Belgesi: Öğrenci velisi adına, E-Devlet’ten alınan, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama” sonuç ekranının çıktısı. (Bu belge ekran fotoğrafı alınarak, kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır. Kayıtlı araç yoksa da kişinin adı ve T.C. kimlik numarası görünecek şekilde alınmalıdır)(Zorunlu)(Dosya formatı: PDF veya JPEG) Almak için tıklayınız.

Destek Bursu

Başvuru için Gerekli Belgeler

Başvuru için gerekli belgelerin hepsinin sisteme yüklenmesi istenmektedir, e-posta ile gönderilen belge ve yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

1. İş Dünyası Destek Bursu başvuru formu

Başvuru formu web sitesi üzerinden doldurulacaktır.

2. Ortaöğretim başarısını gösterir belge

Güz Dönemini kapsayacak şekilde not dökümü gerekmektedir.

3. İki adet referans mektubu

Aday, öğrenim gördüğü lisede referans göstermek istediği öğretmenleri başvuru formunda belirtecek ve belirttiği öğretmenlere sistem üzerinden dolduracakları referans formu iletilecektir.

4. Tanıtım Video

Tanıtım Videosunda  "Kendinizi tanıtın ve İş Dünyası Burs Programı’na neden başvurduğunuzu açıklayın."

5. Ortaöğretimini ücretli bir lisede burslu olarak okuyan öğrenciler için burs veren tarafından hazırlanmış burs kapsamına ilişkin belge

6. T.C./K.K.T.C Kimlik No'lu nüfus cüzdanı fotokopisi

7. Adli Sicil Kaydı

E-devlet üzerinden alınabilir.

8. Tüm aile fertlerinin gösterildiği “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”

Vukuatlı Nüfus kayıt örneği “Kayıt tipi: "nüfus aile" seçilerek anne ya da babanın e-devleti üzerinden alınmalıdır.

9. Anne ve baba adına kayıtlı taşınır/taşınmaz mal varlığını ve gelir durumunu gösterir dökümler

E-devlet üzerinden alınabilir. Anne/Baba taşınır mal varlığı olması/olmaması durumunda sağ üst köşede veli ismi görünür olmalıdır.

Çalışmayan, geliri olmayan anne/baba adına geliri/kayıtları olmadığına dair belgeler

E-devlet üzerinden alınabilir.

İkametgah Belgesi

E-devlet üzerinden alınabilir.

Ailenizin Kredi Borcu Olduğuna Dair Belge (Kredi kartı borcunu belirtmeyiniz)

YKS başarı sıralamasını gösteren sonuç belgesi

5 Ad&#x;mda Başvuru


Türkiye Scholarships

GEREKLİ BELGELER

Türkiye Bursları Başvuru Sistemi (TBBS) üzerinden online yapılan başvurularda tüm adaylardan aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemesi gerekmektedir:

  • Geçerli bir kimlik belgesi, kimlik kartı veya pasaport
  • Adayın son 1 sene içerisinde çekilmiş bir fotoğrafı
  • Ulusal sınav sonuçları (varsa)
  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi
  • Transkript
  • Seçilen üniversite veya program tarafından talep ediliyorsa uluslararası sınav sonuçları (GRE, GMAT, SAT, vs.)
  • Seçilen üniversite veya program tarafından talep ediliyorsa uluslararası dil sınavı sonuçları TOEFL, DELF
  • Araştırma konusu önerisi ve yapmış olduğunuz çalışmalara dair yazılı bir örnek (sadece doktora başvuruları için)


Türkiye Scholarships

ÖNEMLİ DETAYLAR

Türk üniversitelerindeki birçok programda, Türkçe dilinde eğitim vermektedir. Bununla birlikte bazı bölümler ve üniversiteler İngilizce veya diğer dillerde programlar sunmaktadır. Söz konusu programlarda öğrenim görmek isteyen adayların uluslararası alanda kabul gören bir dil yeterlilik sertifikalarının bulunması gerekmektedir. (TOEFL ve diğer eşdeğer sertifikalar). Bu programların çoğu, uluslararası geçerliliği olan sonuçlar talep etmektedir (GRE, GMAT, SAT vb.). Adaylar, başvuru sistemindeki programları seçerken öğretim dilini kontrol edebilirler.


Ulusal sınav puanları yerine SAT ya da GCSE gibi uluslararası niteliklere sahip lisans adaylarının, bu uluslararası sınavlara göre orta öğretimi tamamlamış olmak için gerekli minimum nitelikleri sağlamaları gerekmektedir.


Türkçe yeterlilik için C1 seviyesinde Türkçe dil sertifikasına sahip olmayan (eğitim dili İngilizce veya diğer dillerde olan programlara yerleştirilen adaylar da dahil) tüm Türkiye Bursiyerlerinin, bir yıllık Türkçe Hazırlık Kursuna katılmak ve akademik yılın sonunda C1 seviyesini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir