45 derecede yanan kombi ne kadar fatura gelir / DOĞALGAZ FATURASI HESAPLAMA 2022: Hangi derece kaç TL yakar?

45 Derecede Yanan Kombi Ne Kadar Fatura Gelir

45 derecede yanan kombi ne kadar fatura gelir

NE KADAR DOĞALGAZ FATURASI ÖDÜYORSUNUZ ? (15. sayfa)

  • Onbaşı
    33 Mesaj
    120m2 evdeyim, orta kat, bina yalıtımı yok ama PVC pencereleri yeni yaptırdık. Odalardan birini kullanmadığımız için oranın peteği kapalı. Kapıların altına izolasyon köpüğü aldım. Kombiyle çok iyi ısınamayız diye salonda soba da var, arada onu da açıyoruz, kombiyi hiç kapatmıyoruz. Ortam ısısı ne dondum diyebileceğim kadar soğuk ne de tshirtle oturabileceğimiz kadar sıcak, sanırım 45 derecede yanıyor. Henüz teşrif edip sayacı okumaya gelmediler ama eli kulağındadır, IGDAS'tan yaptığım sorgulamaya göre şu andaki sayaç değerine göre gelecek fatura 420TL.
  • Teğmen
    234 Mesaj
    Henüz gelmedi merakla bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çavuş
    41 Mesaj
    Geçen ay 330tl bu ay neredeyse aynı seviyede yakmayla 505tl gelmiş. 2019 ocak faturası yakılan 290 metreküp fatura 303tl 2020 ocak faturası yakılan 279 metreküp fatura 505tl. Bir seneyle arasında 200 tl fark var.. yuh diyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarbay
    5527 Mesaj
    küfür edeceksiniz ama 95tl geldi,sadece salon ve 1 oda açık,kombi günde 10 saat 40-50C arası yanıyor.evde yalıtım var. ama ben evde tabiiki donuyorum.yakamıyorum ki korkudan.
  • Yüzbaşı
    250 Mesaj
    Apartmanın en üst katında dairemiz. 5+1 160 veya 180 m2. Binanın duvarlarına sonradan yalıtım yapılmıştı. Bu yaz çatı izolasyonunu kontrol ettirdik çok kötü çıktı. Ahşap tavan var. Çatı katındaki 2 odanın izocam yapıldı ama koridor kısmına bakılmadı sonra bakarız diye çünkü o kadar kötü beklemiyorduk. Son faturada gündüzleri 20-21 dereceye ayarlıyorum termostatı. Akşamları 22’ye ayarlıyorum ama babama yetmiyor. Sıcak hissettiğim zaman 22 veya 21’e geri düşürüyorum babam bu petekler niye yanmıyor diye söylene söylene geri yükseltiyor dereceyi 😃. Akşam yatarken çaktırmadan 22-21 yapmaya çalışıyorum yine. Evdeki tüm odaların kapılarını kapalı tutuyorum gece gündüz. Fatura dün geldi 660 tl. Yaşadığımız şehir Bolu. Bana göre 21-22 derece ideal sıcaklık. Benim istediğim gibi ayarlanmış olsa sanırım 100 lira daha az gelirdi fatura.

    Etraftan duyduğum kadarı ile geçen sene 250 gelen fatura bu sene 400’den aşağıya gelmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teğmen
    193 Mesaj
    Kombiniz yoğuşmali kombi deil dostum. Kombinizi değiştirin yoğuşmalı kombi alin. 42 ye sabitle dereceyi sayaç 1.5 da kullan. Sadece bir odayi yakarak 175 tl-210 tl arasi odersin. Kombi yoğuşmali olacak önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    338 Mesaj
    Bir ay 55 derecede 3 Kalorifer sabit 1 i gece açılıyor, 385 geldi. Mantolama yok ama ısınamıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    3739 Mesaj
    Valla kombi kullananlara Allah kolaylık versin. Ben anlamıyorum ki, aslında kombi denilen şey eski teknoloji gibi. Pahalı ve güçsüz. Doğalgaz sobasını kombiye hep tercih etmişimdir, yıkanmak içinde termosifon süper. Doğalgaz sobası ile ev sürekli 23 derecede, 24 saat çalışıyor, 200-300TL falan ancak geliyor. Kombide ise sular kesilse çalışmaz, elektrik kesilse çalışmaz. E bu meretlerde İstanbul'da hatta Türkiye'de hala daha ayda bir kaç kez kesilebilen şeyler. Geçen adalarda elektrik gitti millet dondu. Ben anlamıyorum ki kombi neden moda oldu sanki doğalgaz sobasından daha gelişmiş bir şeymiş gibi algı oluştu. Su kesilsede benim sobam çalışıyor, elektrik kesilse de. Yazında Samsung'un 24.000 lik inverter klimasını kullanıyorum, o da gayet uygun fiyata tüm evi 24 saat fix 23 derecede tutuyor yine.
  • Teğmen
    163 Mesaj
    CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Naaptın bro karı seni eve almadı sonunda kendine ev mi açtın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarbay
    7812 Mesaj
  • Yüzbaşı
    604 Mesaj
    Kombim daimi olarak yaz modunda çalışır. Kış mevsimine girince yalnızca akşamları, genelde saat 20:00 sularından yatana kadar kış modunda kalır. 30 derecede sadece 3 petek yanıyor; mutfak, salon ve yatak odası... Ayrıca konut güney cephede ve ısı yalıtımı yok. Ek olarak alt kat, üst kat bir de yan komşum gazını devamlı yakar. Geçen sene bu vakitlerde, hemen hemen aynı m3 tüketimde 89 lira ödemiştim. Son gelen faturam ise 115 lira.
  • Yüzbaşı
    604 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Devridünya

    Kombim daimi olarak yaz modunda çalışır. Kış mevsimine girince yalnızca akşamları, genelde saat 20:00 sularından yatana kadar kış modunda kalır. 30 derecede sadece 3 petek yanıyor; mutfak, salon ve yatak odası... Ayrıca konut güney cephede ve ısı yalıtımı yok. Ek olarak alt kat, üst kat bir de yan komşum gazını devamlı yakar. Geçen sene bu vakitlerde, hemen hemen aynı m3 tüketimde 89 lira ödemiştim. Son gelen faturam ise 115 lira.
    Konum: Tekirdağ
  • Binbaşı
    1629 Mesaj
  • Binbaşı
    1600 Mesaj
  • Yüzbaşı
    382 Mesaj
    Muhtemelen bilgilerin bir çoğu yalan. Abartanları gülüp geçin. Burası DH, burada sıkıntılı eleman çok.

    Herneyse ciddi manada artış var, geçen sene bu tüketim miktarına 350 gibi birşey ödüyordum bu sene 454TL gelmiş.

    Tüm odalar 44 derecede yanıyor, evde bebek var. Rakam yine de fazla. İnşallah doğalgaz için bir indirim gelir yoksa bu kış büyük sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teğmen
    105 Mesaj
    Aylık yaklaşık 20 tl ödüyorum. Evin pencerlerini tamamen hava sızdırmayacak şekilde ayarladım. Evin dış cephesi mantolama olmasına rağmen ben içeriden dış cepheye bakan duvarlara strafor yaptırdım. Hiç yakmama gerek kalmıyor. Ev hep sıcak ben hep mutlu. 7 yıldır bu evde oturuyorum ve yapılan işlemler çoktan amorti edildi bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    349 Mesaj
    Geçen sene 180 gelen fatura bu sene 295
    İki petek iki oda diğerleri kapalı toplam 30 metrekareyi 295₺ istiyorum
    Samsun da
    Ankara Erzurum falan olsa heralde 500-600 aşağı olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onbaşı
    17 Mesaj
  • Teğmen
    201 Mesaj
  • Yarbay
    3739 Mesaj
    gs190505g kullanıcısına yanıt
    Kombinin çalışma prensibinde su, elektrik ve doğalgaz üçlüsü büyük önem arz etmektedir. Elektriklerin kesik olması durumunda herhangi bir güç kaynağı bağlı değilse kombi ıstıma işlevini yerine getirmez.

    Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur.

    Su kesintilerinde kombiler tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır. İçindeki su bittikten sonra düşük su basınç hatası verir ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir ise kombide kuru yanma sorunu oluşur.

    Böyle bir mantık.
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Doğal gaz ile ilgili flaş fatura detayı! 575 lira...

Kısıtlamalar nedeniyle evlerde daha çok zaman geçirdiğimiz şu günlerde, havaların da soğuması, ısınma maliyetlerini artırmış durumda. Bu artışta yanlış cihaz kullanımı da önemli bir paya sahip. Ucuz diye son dönemde daha çok tercih edilir hale gelen elektrikli ısıtıcıların fatura artışındaki etkisi azımsanmayacak boyutta...

ENERJİ TÜKETİMİ ARTTI

Sıcaklıklar her ne kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretse de artık soğuklar kendini iyice hissettirmeye başladı. Ocak ve şubat aylarının daha soğuk geçmesi bekleniyor. Bu dönemde korona kapsamında evde olunan zaman da artmış durumda. Dolayısıyla ısınma amaçlı enerji tüketiminde de önemli yükselişler söz konusu. Isınmak için doğalgaz ve elektrik kullanımı öne çıkıyor.

TALEP HALEN YÜKSEK

Türkiye genelinde yaklaşık 16.5 milyon doğalgaz abonesi bulunurken, toplam elektrik abone sayısı 45.8 milyon. Doğalgaz 81 ilin tamamında olsa da eve ve işyerlerinde ısınmada elektrikli cihazların kullanımı dikkat çekiyor. Hatta elektrikli ısıtıcı satışı yapan firmaların verilerine göre, talepte geçen yıla göre yüzde 80’lık artış söz konusu. İnternet aramalarında bu cihazların aranma oranı yüzde 30-40 arasında fazlalaşmış durumda.

Doğal gaz ile ilgili flaş fatura detayı 575 lira...

UCUZ AMA BÜTÇEYE ZARAR

Elektrikli ısıtıcıların ortalama fiyatı 250 lira. Fiyat açısından tasarruf etmek için talep edilse de bu ucuz ürünler hiç de masum değil ve faturalarınızın kabarmasına neden olabilir. Yaptığımız hesaplamaya göre, pratik gibi görülen elektrikli sobalar, kızılötesi (infrared) ısıtıcılar, fanlı ısıtıcılar bütçeyi hayli zorluyor. Bu cihazların fazla elektrik tüketmesinin nedeni watt değerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor.

BEYAZ EŞYANIN YAKLAŞIK 13 KATI

Örneğin 26 metrekarelik bir odayı ısıtmak için günde 10 saat çalışan 2000 watt gücündeki bir kızılötesi ısıtıcı ayda 560 kilovatsaat elektrik harcıyor. Şu an 1 kilovatsaat elektriğin vergi, fon ve dağıtım bedeli dahil maliyeti 75 kuruş. Bu durumda ısıtıcının aylık maliyeti 420 lirayı buluyor. Bu rakam, haftada 4 gün çalıştırılan ‘A+’ çamaşır makinesinin ayda harcadığı elektriğin (42 kilovatsaat) yaklaşık 13 katı.

FANLI ISITICI CEBİ ÇARPIYOR

Elektrikli ısıtıcıların bir çoğunda fan sistemi de bulunuyor. Hem elektrik hem fan çalıştığında bu cihazlar elektrik canavarına dönüşüyor. Yani elektrik kullanımı katlanıyor. Isınmak için hiç ekonomik değil. Ancak banyo veya sonrasında ‘çocuklar üşümesin’ diye ortam ısısını artırmak için kullanılabilir.

24 SAAT KULLANIM OLUYOR, KLİMAYI GÖZARDI ETMEYİN

Evde çalışmaların ve haftasonu kısıtlamalarının etkisiyle ortalama 10 saatlik elektrikli ısıtıcı kullanımı, 24 saate kadar çıkabiliyor. Peki bunun alternatifleri neler? Elektrikle ısınmak mecburiyetindeyseniz aynı tüketimle daha verimli olan yaz, kış kullanılabilen klima seçeneğini masaya yatırın. Çünkü verim ve tüketim anlamında elektrikli sobalardan 2 kat daha avantajlı. Birçok evde klima bulunurken bunun yerine elektrikli ısıtıcı, pahalı bir tercih oluyor.

PEKİ NE KADAR YAKAR?

Klimalar ilk alımda maliyetli gibi görünse de uzun yıllar kullanıldığından ve sağladığı konfor açısından kısa sürede kendini amorti eder. Örnek bir hesaplama yapalım. 12.000 Btu klima günde 10 saat çalışırsa, ayda faturaya yansıması 227 lira oluyor. Yani elektrikli ısıtıcının yarısı kadar. Üstelik içerinin havasını temizlediği için elektrikli ısıtıcının oluşturduğu baş ağrılarını ve kötü kokuyu da önlüyor.

DOĞALGAZ HEPSİNDEN AVANTAJLI

24 saat hesabı yapıldığında ne elektrikli soba ne de klima doğalgaz kombisinin yerini tutabiliyor. Kombi tek odayı değil tüm evi ısıttığında ancak elektrikli sobanın maliyetine ulaşıyor. Örneğin; İstanbul’da kabaca 1 metreküp doğalgazın vergi dahil faturaya yansıyan fiyatı 1.9 lira. Siz de bu hesabı son gelen fatura tutarını, kullanım miktarına (sayaçtan ölçülen hacim) bölerek yapabilirsiniz. Sabit 40 derece çalışan kombi 1 saatte 0.42 metreküp, 24 saatte 10 metreküp doğalgaz tüketir.

50 DERECEDE ISITIRSA RAKAM

Bu kombinin saatlik tüketimi 80 kuruş olurken, günlük tüketimi yaklaşık 19 lira ve aylık faturaya yansıması 575 lira oluyor. Rakam yüksek ancak, tek odayı ısıtan ve günde sadece 10 saat çalışan elektrikli ısıtıcıdan çok daha avantajlı. Kombiyi 50 dereceye getirir ve 24 saat çalıştırırsanız fatura 725 lira gelir. Isıyı 40-45 derecede tutup en sık kullandığınız alanların peteklerini açarsanız yüzde 20-30 tasarruf sağlarsınız. Kombinin yaktığı aylık elektrik en fazla 33 lira oluyor.

MUTLAKA ELEKTRİKLİ OLACAKSA RADYATÖRÜ DE DEĞERLENDİRİN

Infrared ısıtıcılar ve elektrikli sobalar 2500-3000 watt’a kadar güç kullanıyor. Watt arttıkça tüketim de artıyor. Ayrıca infrared cihazlar dönük olduğu alanı ısıtır. Geç ısınsa da ısındıktan sonra sağladığı verim açısından yağlı radyatörler tercih edilebilir. Devamlı belli bir ayarda tutarsanız elektrik tüketimi de nispeten daha düşük oluyor. Bir kere ısındığında ise içindeki yağın özelliğiyle uzun süre sıcak kalıyor. Fiyatı 450-500 liradan başlıyor. (Posta)

Doğalgaz hangi derecede ne kadar yakar, ne kadar fatura gelir? Doğalgaz faturası hesaplama 2022

Kombi sıcaklığı, doğalgaz kullanımından tasarruf etmek ve büyük doğalgaz faturalarını azaltmak için genellikle bir merak konusudur.

Kabarık bir doğalgaz faturası yaşamamak için vatandaşların gündeminde 'kombi kaç derece yanar' sorusu var.

Özellikle doğalgazın 40-50-55-60 derecelerde çalıştığı kış aylarında saatte ne kadar yaktığı merak konusu.

Kombi derecesinin sınıflandırılması hem ekonomik hem de sağlık açısından hassas bir konudur.

Öte yandan kombinin sıcaklık ayarı, markası, kombi tipi, bina yalıtımı, apartman büyüklüğü, radyatör sayısı, radyatör boyutu, radyatör gücü gibi birçok faktöre bağlı olarak kullanıcının isteğine göre de değişebilmektedir.

KOMBİ KAÇ DERECEDE YANMALI

Kombinin ideal ısıtma değerleri evin veya ısıtılan odanın büyüklüğüne ve konumuna göre değişir. Ancak salon ve koridor gibi odalarda ortalama sıcaklığın 15 derece, örneğin oturma odası, yatak odası ve mutfakta ise 20-22 derece olması yeterlidir.

Kombinin sıcak su ayarları için ideal sıcaklık ortalama 60 derecedir. Bu sıcaklıkta üretilen sıcak suyun ev için değeri yaklaşık 20 derecedir.

DOĞALGAZ FATURA HESAPLAMA 2022

2022 metreküp doğalgaz fiyatı KDV dahil yaklaşık 2,3 TL'dir. Doğalgazın KDV oranı vardır.

40 derecede ne kadar doğalgaz yakar: 40 derecede çalışan bir kombi saatte yaklaşık 0,42 metreküp doğalgaz tüketir. Yani saatlik ücreti 96-97 kuruş artı KDV civarındadır.

50 derecede ne kadar doğal gaz yakar: 50 derecede çalışan bir kombi saatte yaklaşık 0,53 metreküp doğalgaz tüketir. Yani fatura saat başına yaklaşık 1 lira, 20 kuruş artı KDV gösteriyor.

60 derecede doğal gaz ne kadar yakar: 60 derecede çalışan bir kombi saatte yaklaşık 0,64 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kombiniz saatte 1,47 TL artı KDV yakıyor.

Doğalgaz fatura hesaplama 40 50 60 derece ne kadar yakar ? 2023 yılında yapılan zamlarla birlikte doğalgaz fatura hesaplaması da güncellenmek zorunda kalmıştır. Peki bir yoğuşmalı kombi 40,50,60 derecede çalıştığında saatte kaç lira tüketir ? İşte 2023 zamlarıyla birlikte yeni doğalgaz fatura hesaplaması :

Not : Doğalgaz fiyatı şehirden şehire değiştiğinden İstanbul şehrini esas alacağız.

Not 2: Yoğuşmalı kombiler tüketilen doğalgazın ürettiği buharı yeniden kullandığı için daha yaklaşık %15 daha tasarrufludur.

Not 3: Hesaplamadan çıkan sonuç yaklaşık sonuçtur.

Doğalgaz İstanbul metreküp fiyatı 2023 itibariyle KDV hariç 5.2 TL.

40 Derecede doğalgaz ne kadar yakar : 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 2.2 TL tüketim yapacaktır.

50 Derecede doğalgaz ne kadar yakar : 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 2.6 TL faturaya yansıyacaktır.

60 Derecede doğalgaz ne kadar yakar : 60 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.64 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca kombiniz saatte 3.2 TL yakacaktır.

Siz kombinizi kaç derecede ve günde kaç saat çalıştırıyorsunuz ? Cevaplarınızı bekliyoruz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır