lisans bölümleri aöf / Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi

Lisans Bölümleri Aöf

lisans bölümleri aöf

kaynağı değiştir]

Açıköğretim sisteminde sınav sistemi genel olarak aynı olup sınav sayısı üniversitelere göre değişebilmektedir.

Anadolu Üniversitesi güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav ve birer dönem sonu sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır.

Atatürk Üniversitesi güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav,birer dönem sonu sınavı ve birer bütünleme sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır. Ayrıca mezun olabilecek olan fakat en fazla üç dersi kalan öğrenciler için üç ders sınavı yapmaktadır.

İstanbul Üniversitesi güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere iki dönemde birer arasınav,birer dönem sonu sınavı ve birer bütünleme sınavı yapmakta, yaz okulu açarak tek sınav yapmaktadır. Ayrıca mezun olabilecek olan fakat en fazla üç dersi kalan öğrenciler için üç ders sınavı yapmaktadır.

Açıköğretim sınavlarında arasınavın %30'u ile dönem sonu sınavının %70'i alınır ve geçme notu oluşturulur. Geçme notu 35[3] olup 35'in üzerine not alanlar çan eğrisine[4] girmektedir.

Üniversite Bağlantıları[değiştir

Açıköğretim Üniversitesi 4 yıllık lisans bölümleri ! Açıköğretim 4 yıllık bölümler neler?

Anadolu Üniversitesinin merkezi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarına kayıt yapmak isteyenler Açıköğretim 4 yıllık bölümleri merak ediyor. 4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için YKS Temel Yeterlilik Testi'nden (TYT) en az puan almak gerekmektedir. Peki Açıköğretim 4 yıllık bölümler neler? İşte Açıköğretim Üniversitesi 4 yıllık lisans bölümler

Açıköğretim 4 yıllık bölümler, başlayacak olan kayıt dönemi öncesi yoğun olarak araştırılmaya başlandı. YKS'den alınana puan neticesinde Açıköğretim Fakültesinde okumak isteyen adaylar, Açıköğretim Üniversitesi'nin 4 yıllık bölümlerini ve derslerini merak ediyor. Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az puan almak gerekiyor. İşte Açıköğretim Üniversitesi'nin 4 yıllık bölümleri

AÇIKÖĞRETİM 4 YILLIK BÖLÜMLER

Felsefe

Görsel İletişim Tasarımı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Sağlık Yönetimi

Sosyal Hizmet

Sosyoloji

Tarih

Türk Dili ve Edebiyatı

Yönetim Bilişim Sistemleri

Açıköğretim 2 yıllık bölümler neler?

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az puan almakLisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az puan almak gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

YKS BARAJ PUANLARI DÜŞTÜ

Üniversite kontenjanlarının açıklanmasının ardından bazı alanların boşta kalacak olması nedeniyle TYT baraj puanları düşürüldü. Yüksek Öğretim Kurulu, YKS tercih sürecinde ek yerleştirmede baraj puanını TYT'de , AYT ve YDT'de ise 'e indirdi.

AÖF Açıköğretim Üniversitesi'nde Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az puan almak,

Lisans programlarını tercih edebilmek için ise ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az puan almak gerekmektedir.

AÖL KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Eğitim süresi 4 yıl 8 dönem olan AÖL için öğrenciler kayıt ve kayıt yenileme işlemini Ağustos'un 13'üne kadar tamamlayabilecek.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tüm Bölümleri

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az puan almak gerekmektedir.

Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az puan almak gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları ( 4 Yıllık Bölümler )


Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları ( 2 Yıllık Bölümler )


AÖF Açıköğretim Sistemi Nedir ?

Açıköğretim Fakültesi, yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

AÖF Açıköğretim Sistemi Nasıl İşler?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim Fakültesine Nasıl Girilir?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Ayrıca daha detaylı bilgi almak için; seafoodplus.info adresinden faydalanabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir