7 nisan corona / 8 Nisan korona tablosu: Türkiye’de corona virüsü vaka sayısı kaç oldu? Koronadan kaç kişi öldü?

7 Nisan Corona

7 nisan corona

8 Nisan Türkiye Corona virüs tablosu ve sitesi ile ülkemizde son durum

Türkiye'de COVID pandemisi

Ambox outdated monash.pw

Bu maddenin daha doğru ve güvenilir bilgi sunması için güncellenmesi gerekmektedir.
Daha fazla bilgi için tartışma sayfasına bakınız.

Türkiye'de COVID pandemisi
COVID in Turkey - Cumulative positive cases per k monash.pw
İlleregöre haftalık vaka sayısı ( Haziran ) ( binde)

&#;&#;<10

&#;&#;10–30

&#;&#;30–50

&#;&#;50–70

&#;&#;70–

&#;&#;≥

COVID cumulative positive cases by province as of Dec monash.pw
2 Aralık itibarıyla teyit edilen vaka sayısına göre bölgeler

&#;&#;≥,

&#;&#;40,–99,

&#;&#;30,–39,

&#;&#;15,–29,

&#;&#;5,–14,

&#;&#;<5,

COVID deaths per million monash.pw
25 Kasım itibarıyla 1 milyon kişi başına COVID ölümleri

&#;&#;≥

&#;&#;–

&#;&#;–

&#;&#;80–99

&#;&#;50–79

&#;&#;<49

New controlled normalization map of monash.pw
İllere göre risk durumu ( Mart )

&#;&#;Düşük

&#;&#;Orta

&#;&#;Yüksek

&#;&#;Çok yüksek

YerTürkiyeTürkiye
HastalıkCOVID
Virüs cinsiSARS-CoV-2
Varış tarihi 11 Mart
(3 yıl, 3 ay, 6 gün)[1]
Kaynak ülke(ler)Avrupa[1]
ABD[2]
Çin[3]
İran[4]
Suudi Arabistan[5]
Vaka Sayıları
Toplam Test Sayısı (TPO: %)
Doğrulanmış vakalar

Ölümler

(%)
Son Güncelleme 7 Nisan
Resmî websitesi
monash.pw
monash.pw
monash.pw
monash.pw
Aşılama Bilgileri
Toplam aşılama
Günlük aşılama
kişi başına aşı ,12
%70 Tam Aşılama Evet
Son Güncelleme 1 Ekim

Dünya geneline yayılan COVID salgınınınTürkiye'de tespit edilen ilk vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandı. Ülkedeki virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 'de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 'de yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarının tüm Türkiye'ye yayıldığını açıkladı. 7 Nisan itibarıyla Türkiye'de koronavirüs ile enfekte olmuş toplam hasta sayısının olduğu ve mevcut hastalardan kişinin yoğun bakımda tedavi görmekte olduğu; şimdiye kadar iyileşen hasta sayısının ve ölen hasta sayısının toplam kişi olduğu bildirildi. Bugüne kadar toplam test yapıldı. 14 Ocak 'de başlayan aşı uygulaması kapsamında 5 Mayıs itibarıyla toplam 24 milyon bin kişiye aşı yapıldı. Bunlardan 14 milyon bin kişiye birinci doz aşı uygulanırken 9 milyon bin kişiye ise ikinci doz aşı uygulandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya en çok aşının uygulandığı ilk 5 şehir arasında yerini aldı. Ayrıca Türkiye dünyada; Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Birleşik Krallık ve Brezilya'nın ardından en çok aşı uygulayan 6. ülke oldu. 26 Nisan itibarıyla toplam milyon bin doz aşı uygulandı. Bunlardan 57 milyon bin kişiye birinci doz aşı uygulanırken 53 milyon 29 bin kişiye ikinci doz aşı, 27 milyon bin kişiye üçüncü doz aşı uygulandı.

30 Nisan itibarıyla Türkiye ülke arasında vaka sayısında, Brezilya ve Fransa'nın ardından en çok vaka görülen 5. ülke olurken gerçekleşen ölüm sayılarında ise Ukrayna'nın ardından sırada yer almaktadır. Son olarak Nisan arasını kapsayan ve bin kişiye düşen vaka sayısını gösteren tabloda; İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Giresun, Kocaeli, Yalova ve Erzincan en çok COVID vakası görülen iller olurken; Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Van, Siirt, Diyarbakır, Hakkâri ve Muş her bin kişide en az COVID vakası görülen iller olarak kaydedildi. 29 Mart itibarıyla aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 58 şehir çok yüksek riskli şehirler arasında yer alırken, 12 şehir yüksek riskli ve 10 şehir orta riskli olarak kategorize edildi. Şırnak 81 il arasında tek düşük riskli il oldu.

26 Nisan itibarıyla Türkiye ülke arasında vaka sayısında, Güney Kore ve İtalya'nın ardından en çok vaka görülen ülke olurken, gerçekleşen ölüm sayılarında ise Güney Afrika'nın ardından sırada yer almaktadır. Son olarak Mart arasını kapsayan ve bin kişiye düşen vaka sayısını gösteren tabloda; Eskişehir, Kırıklareli, Çanakkale, Edirne en çok COVID vakası görülen iller olurken; Van, Şırnak, Şanlıurfa, Hakkari, Muş her bin kişide en az COVID vakası görülen iller olarak kaydedildi.

Salgın Türkiye'de sosyal, ekonomik, siyasi, iktisadi, idari, hukuki, askerî, dinî ve kültürel alanlarda birçok önemli etkilere ve sonuçlara neden olan radikal kararlar alınmasına neden oldu. Ülkede ilk, orta ve liselerde eğitim-öğretim askıya alınırken, bütün üniversitelerde bahar dönemi dersleri iptal edilerek sınavlar ertelendi. Diyanet İşleri Başkanlığı başta cuma namazı olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurdu. Tüm restoranlar, kafeler, müzeler, dershaneler, kurslar, alışveriş merkezleri, oteller; berber, kuaför ve güzellik merkezleri; kahvehaneler, spor salonları, konser mekanları, gece kulüpleri, dernek lokalleri ve düğün/nişan salonları geçici süreliğine kapatılırken; tüm vatandaşların ormanlarda, park ve bahçelerde piknik ve mangal yapmaları yasaklandı. Ülkedeki bütün futbol ligleri ertelendi ve tüm spor müsabakaları bir sonraki açıklamaya kadar iptal edildi. Millî Savunma Bakanlığı askerî kışlalarda tüm celp, sevk ve terhis işlemlerinin bir ay boyunca ertelendiğini duyurdu. Salgının cezaevlerine sıçraması ve oluşabilecek kamu düzeninin bozulması riski ile cezaevlerindeki doluluğu azaltmayı amaçlayan infaz indirimini öngören yasanın mecliste kabul edilmesiyle yaklaşık 90 bin mahkûm ve tutuklunun tahliye edilmesine başlandı. Af yasasında; terör, cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlar kapsam dışında bırakıldı. Hâkimler ve Savcılar Kurulu tutuklu ve acil işler ile zaman aşımı davaları dışındaki tüm duruşma, müzakere ve keşiflerin 15 Haziran'a kadar durdurulduğunu açıkladı. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere bütün havayolu şirketleri tüm yurt dışı ve yurt içi uçuşlarını ikinci bir duyuruya kadar sonlandırdığını duyurdu. Market ve pazar gibi toplu alanlarda maske kullanma zorunluluğu yürürlüğe konuldu. Şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlandı ve toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulaması başlatıldı. Yüzlerce yerleşim yeri, köy ve kasaba COVID tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Pandeminin ekonomik etkilerini en aza indirgemek için birçok düzenlemeye gidildi ve destek paketleri açıklandı. Özel ve kamu sektöründe asgari personelle, esnek çalışma sistemine geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı birçok kalemde vergileri düşürdüğünü, ertelediğini veya feragat ettiğini açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yasa uyarınca, işverenlere üç ay süreyle işten çıkarma yasağı getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir konuşmada salgını, ekonomik sonuçları itibarıyla II. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük kriz olarak niteledi.

Hükûmet, salgının yayılım hızını düşürmek ve insanlar arasında sosyal mesafeyi korumak için ilk olarak 65 yaş ve üstü kişilere sokağa çıkma yasağı uygulaması başlattı. Daha sonra bu kısıtlamayı 20 yaş ve altı çocuk ve gençleri de kapsayacak şekilde genişletti. Halka, ülke dışına seyahat etmemeleri ve ayrıca mecbur kalmadıkça evden çıkmama çağrısı yapıldı. Nisan 'de ise, yılındaki nüfus sayımından 20 yıl sonra ilk kez geniş çaplı bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı, Türkiye nüfusunun yüzde 78'ine denk gelen 64 milyon kişinin yaşadığı 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilinde hafta sonu iki gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağını iki saat öncesinden duyurdu. Bunun üzerine yasağın uygulanacağı birçok şehirde vatandaşlar market ve fırınlara akın ederek uzun kuyruklara, kargaşa ve yoğun kalabalıkların oluşmasına neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yasağın zamanlaması ve uygulanış yöntemi konusundaki eleştirileri kabul ettiğini açıkladı ve ertesi gün istifa ettiğini duyurdu. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası kabul edilmedi ve göreve devam edeceği açıklandı. Sokağa çıkma yasağı uygulaması bir sonraki hafta sonu da devam ettirildi. 20 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun yıl dönümü ile ramazan ayının ilk üç gününü de içine alan Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma yasağının otuz büyükşehir ve Zonguldak'ta devam ettirileceğini duyurdu. Mayıs tarihleri arasında ise 81 ilin tamamında, arefe günü ve Ramazan Bayramı'nın da dahil olduğu dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Mayıs'ta yaptığı açıklamada yurt dışında koronavirüsten Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı. Çavuşoğlu ayrıca, ülkeden 65 binden fazla Türk vatandaşının tahliye edilerek Türkiye'ye getirildiğini belirtti. ülke Türkiye'den yardım talebinde bulunurken, aralarında salgının en çok etkilediği Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İspanya, İtalya ve İran’ın da olduğu 44 ülkeye içlerinde N95 maske, tulum, koruyucu gözlük, solunum cihazı, test kiti ve siperliklerin de bulunduğu tıbbi yardım malzemesi gönderildi.

Zaman çizelgesi[değiştir

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.