trafikten çekme belgeli araç muayene / Trafikten Çekme Randevu. Çekme belgeli araç muayene randevu nasıl alınır?

Trafikten Çekme Belgeli Araç Muayene

trafikten çekme belgeli araç muayene

Son derece hareketli olan ikinci el araç piyasası, araç satın almak isteyenlerden büyük ilgi görüyor. Fakat geniş fiyat aralığına sahip 2. el otomobiller nedeniyle ucuz seçenek arayışları da oldukça fazla. Eğer siz de uygun fiyatlı bir araç alma niyetindeyseniz, açıklamasında &#;araç çekme belgelidir&#; ibaresi bulunan ilanlarla sıkça karşılaşabilirsiniz. Bu tür araçlar, görece erişilebilir fiyatları ile diğer ilanlar arasında dikkat çekebiliyor.

Çekme belgeli araçlar, adından da anlaşılabileceği gibi trafikten çekilme durumunu ifade ediyor. Olumsuz bir ifade gibi görünse de trafikten çekme işleminin farklı sebepleri olabilir. Mesela araç sahibi yurt dışına çıkacaksa uzun bir süre için aracını trafikten çekebilir. Bu sayede Motorlu Taşıtlar Vergisinden ve yıllık olarak yapılması gereken zorunlu trafik sigortasından muaf olur. Diğer yandan aracının muayenesi bitmiş olabilir. Muayenesiz araçların plakalı satışı gerçekleşemediğinden araç sahibi, trafikten çekmek durumunda kalmış olabilir. Çekme belgeli ne demek öğrendikten sonra gelin merak edilen sorulara birlikte bakalım.

çekme belgeli araç alınır mı

Çekme Belgeli Araç Satın Alınır mı?

seafoodplus.info otomobil ararken kısıtlı bir bütçeye sahip olabilirsiniz. Almak istediğiniz aracı buldunuz, ancak araç çekme belgeli. Bu araç muhtemelen piyasa fiyatlarından daha uyguna satılıktır. Daha uygun fiyata alıp biraz masraf edip trafiğe sokup en azından bakımları yeni yapılmış bir araca binmek hiç de fena fikir gibi gözükmüyor. Bu noktada hem alıcı hem de satıcı için çekme belgeli araç alım satımı yapılabiliyor. Ancak almayı planladığınız araba, uzun bir süre muayeneye girmediği için size yüklü miktarda masraf açabilir. Bu sebeple aracı iyi bir ekspertize sokmadan almayın.

Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Herhangi bir sebepten aracınızı trafikten çekmek istediğinizde yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Aracın motorlu taşıtlar vergi borcu olmamalı
  • Plakaya yazılı ödenmemiş hiçbir trafik cezası olmamalı
  • Plaka yerinden sökülmüş olmalı

Bu üç şartı gerçekleştirdiğinizde plakalarınızla birlikte notere gitmeniz yeterli. Burada çekme belgesi almak istediğinizi söyleyip ödeme yapmanız gerekiyor. Karşılığında plakalarınızı teslim edip aracınızı trafikten çekebilirsiniz.

çekme belgeli aracı trafiğe çıkarma

Çekme Belgeli Araç Nasıl Tekrar Trafiğe Çıkarılır?

Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmak kesinlikle yasaktır. Yakalandığınız takdirde aracınız bağlanır. Fakat aracınızı isteyerek trafikten çektiyseniz veya çekme belgeli bir araç aldıysanız tekrar trafiğe sokmak için yapmanız gereken birkaç kısa işlem var.

  • Öncelikle aracınızın muayenesini yaptırmanız gerekiyor.
  • Muayene öncesi ise aracın eksik veya bozuk bir yeri var ise yaptırmalısınız.
  • Araç muayeneden geçtikten sonra muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte notere gitmelisiniz.
  • Burada aracınızı trafiğe sokmak istediğiniz beyan ederek bu belgeleri teslim etmeniz gerekiyor.
  • İstenilen trafiğe sokma bedelini de ödedikten sonra plaka kağıtlarını alabilirsiniz.
  • Bu plaka kağıdıyla şoförler odasından 2 adet plakanızı bastırabilirsiniz.
  • İşlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra aracınızla gönül rahatlığıyla trafiğe çıkabilirsiniz.

İkinci El Otomobillerin Satışı E-Devlet’ten mi Olacak?

Çekme Belgeli Araç Nedir, Trafiğe Çıkabilir mi?

çekme belgeli araç nedir

Çekme belgesi; kaza yapan, hurdaya çıkan ve bir süre kullanılamayacak olan araçlar için alınması gereken resmi bir belgedir. Eğer aracını uzun süre kullanmayacaksan, kaza yaptıysan ya da uzun süreli bir seyahate çıkıyorsan çekme belgesi almak senin için avantajlı olacaktır. Çünkü çekme belgeli araç, bu belge geçerliliğini koruduğu sürece vergilerden muaf tutulur. Bu nedenle trafiğe çıkarmadığın bir araca çekme belgesi alman uzun vadede tasarrfuf etmeni sağlayabilir. 

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir mi?

Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun maddesine göre 10 ceza puanı ve TL idari para cezası şeklindedir. Aracının tekrar trafiğe çıkabilmesi için sistemde çekme belgeli olarak görünmemesi gerekir. Birkaç işlemle aracını tekrar trafiğe çıkabilir hale getirebilirsin. 

Araç Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Geçmişte Trafik Şube Müdürlüklerine gidilerek borç olmadığına dair belgeleri teslim edip araç çekme belgesi alınabiliyordu. Yapılan düzenlemelerin ardından artık borçları ödeyip plakayla birlikte notere giderek araç çekme belgesi alınabiliyor.

Araç çekme belgesi alabilmek için aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesini yapmış olman gerekir. Aynı zamanda plakaya yazılmış herhangi bir ceza, banka ve vergi borcunun olmaması da şarttır. Şayet borç varsa ödeme yaptıktan sonra vergi dairesine giderek borç kalmadığına dair belge almalısın. Sonrasında ise plaka, aracından çıkarılacaktır.

Çekme Belgeli Araç Muayene Borcu Çıkar mı?

Çekme belgeli araçlarında vergi ve ceza anlamında herhangi bir borcu olmaz fakat çekme belgesi öncesinde aracın muayenesi yapılmadığı için geçmişe yönelik muayene borcunun olup olmadığını öğrenmelisin. 

Çekme Belgeli Satış Ne Demektir?

Çekme belgeli araçlar için noter aracılığı ile satış işlemleri gerçekleştirebilirsin. Trafik Şube Müdürlüğüne başvurup aracını muayene ettirdikten sonra araç uygunsa satışını yapabilirsin.

Çekme Belgesi Olan Araç Satın Alınır mı?

Çekme belgesi olan araç satın alımı yapabilirsin. Hatta çekme belgeli araç daha uygun fiyatlı olduğu için bütçeni de rahatlatabilir. Ancak çok uzun süredir trafiğe çıkmayan bir araçsa muayene masrafı fazla olabilir. Bu konuya dikkat edilmeli, araba alım satım püf noktaları adlı içeriğimize de mutlaka göz atabilirsin.

Çekme Belgeli Araç Tekrar Nasıl Trafiğe Çıkarılır?

çekme belgeli araç tekrar trafiğe nasıl çıkar

Çekme belgeli aracı tekrar trafiğe çıkarmak için öncelikle “Araç çekme belgesi nasıl kaldırılır sorusuna yanıt vermek gerekir. Bunun için bazı gerekli işlemleri yapmak gerekiyor. Onlar da adım adım şu şekilde:

  • Araç muayenesinden önce ilk olarak geçici trafik sigortası yaptırmalısın.
  • TÜVTÜRK’e gidip gerekli araç muayenesi yaptırabilirsin. Araç buradaki plaka kontrolünden muaftır. Araç muayene yapılmadan trafiğe çıkman durumunda trafikten men cezası ile karşılaşabilirsin. Trafikten men cezası hakkında detaylı bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsin. 
  • TÜVTÜRK'ten “Araç Tespit Raporu” almalısın. Bu rapor ruhsat yerine geçer.
  • Araç muayeneden geçtikten sonra Zorunlu Trafik Sigortası yaptırman gerekir.
  • Sonrasında notere giderek aracın ruhsatını çıkarabilirsin. (Ruhsat seri no hakkında daha detaylı bilgi almak için "Ruhsat Seri No Nedir, Nerede Yazar?" başlıklı yazımızı okuyabilirsin.)
  • Noter, plaka basım belgesi verir.
  • Bu belge ile Şoförler ve Otomobilciler Odasına gitmelisin.
  • Oda, plakayı bastıktan sonra Maliye’ye bilgi vermeyi unutmamalısın. Noterdeki işlemlerin kayıtlara geçmesi uzun sürdüğü için Maliye’ye giderek sisteme düşüp düşmediğini kontrol edebilirsin.
  • İşlemin sistemde yer aldığını öğrendikten sonra plakayı takarak aracını trafiğe çıkabilirsin.

Araç ruhsatı kaybolduğunda ne yapmak gerekir öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Çekme Belgeli Araç Muayeneye Nasıl Gider? 

Trafiğe çıkması yasal olan çekme belgeli aracını muayeneye götürebilmek için öncelikle muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubesine başvurarak Ek 33/A belgesini alman gerekir. Bu belgeyi aldıktan sonra aracın ile 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracını bu süre içinde de muayeneye götürebilirsin, araç muayenesine giderken trafik kontrolüne takılırsan trafik polisine bu belgeyi göstermen yeterli olacaktır. 

Çekmeli aracın için en iyi kasko ve trafik sigortası tekliflerine ulaşmak istersen seafoodplus.info üzerinden 2 dakikada 22 sigorta şirketini karşılaştırabilir ve sana en uygun sigorta ürününü satın alabilirsin. Dilersen  24 00 Sigorta Destek Hattımızdan arayarak trafik sigortanı telefonla da yaptırabilirsin. Trafik sigortası basamak hesaplama adımıyla da birçok bilgiyi edinebilirsin.

Trafikten Çekme Randevu. Çekme belgeli araç muayene randevu nasıl alınır?

TÜVTÜRK web sitesinden araç muayene randevusu almak için tıklayınız. Web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü, saatleri arasında hizmet veren araç muayene randevu telefonu, 0 arayıcılığıyla çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz.

Aracı trafikten çekmek için ne yapmalı?

Vergi dairesine giderken araç ruhsatının ve sökülmüş plakaların yanınızda olması gerekiyor. Bir sonraki aşamada araç üzerindeki tüm trafik cezalarını ödemeli ve varsa banka ipoteğini kaldırmalısınız. Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz.

Araç çekme belgeli nasıl yapılır ?

Araç Çekme Belgesi Nasıl Alınır? Geçmişte Trafik Şube Müdürlüklerine gidilerek borç olmadığına dair belgeleri teslim edip araç çekme belgesi alınabiliyordu. Yapılan düzenlemelerin ardından artık borçları ödeyip plakayla birlikte notere giderek araç çekme belgesi alınabiliyor.

Çekme belgeli araca hangi muayene alınır?

Çekme belgesi almak için araca muayene yapılması gerekmiyor. Çekme belgeli araç nedir sorusunu daha kapsamlı bir tanımla; geçmişe yönelik tüm borçları ödenerek plakası trafiğe teslim edilmiş, belge süresince vergilerden muaf olan ve trafiğe çıkamayan araç, şeklinde yanıtlayabiliriz.

Kullanıcılar bunları da sordu

Çekme belgeli araba nasıl muayeneye sokulur?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Trafikten çekme tarihi nedir?

Çekme belgesi nedir sorusu, Trafik Müdürlüğüne, aracınızı bir süreliğine kullanım dışı bıraktığınızı bildiren resmi bir belge olarak da yanıtlanabilir. Bu süre boyunca aracınızı kullanmayacağınız için araç verginizi ve sigortanızı yenilemeniz gerekmez.

Trafikten çekme belgesi nereden alınır?

Aracı için çekme belgesi almak isteyen araç sahiplerinin ilçe emniyet müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Çekme belgesi Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliklerinden alınıyor. Araç çekme belgesi almak için gereken belgeler şunlardır: Aracın ruhsatı

Trafikten çekilen araca vergi ödenir mi?

Trafikten çekme belgesine sahip olan araçların yeniden trafiğe çıkarılması durumunda mükellefiyetin sona erdiği tarih ile mükellefiyetin başladığı tarih arasında geçen dönemler için motorlu taşıtlar vergisi tahakkuku yapılmayacaktır.

Çekme Belgesi almak için sigorta yapılır mı?

Çekme belgeli araç kısaca çekme belgesi alınmış araç olarak açıklanabilir. Çekme belgeli bir aracın diğer araçlardan farkı ise çekme belgeli araca zorunlu trafik sigortası, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) veya muayene masraflarının ödenmesine gerek olmamasıdır.

Araç çekme belgesi noterden alınır mı?

Yapılan düzenleme doğrultusunda araç sahibi doğrudan aracın herhangi bir borcunun olmadığını gösteren belge ile noter kurumuna başvurarak araç çekme belgesini pratik bir şekilde alabiliyor.

Muayenesi olmayan araç satışı yapılır mı?

Muayene Olmadan Araç Satışı Yapılabilir mi? TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Çekme belgeli araç yola çıkılır mı?

Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmak yasaktır. Yakalandığınız takdirde aracınız bağlanır. Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir.

Muayenesi olmayan araç nasıl satılır?

Satış işlemi gerçekleşmediği için, muayenesiz olarak aracın satışı gerçekleşmemektedir. Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor. Bunu alarak noterden satış yapabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir