Şehirler arası seyahat izin belgesi

Şehirler Arası Seyahat Izin Belgesi

şehirler arası seyahat izin belgesi

Seyahat İzin Belgesi nasıl alınır? E-Devlet seyahat izin belgesi başvurusu ekranı

Corona virüs tedbirleri kapsamında, şehirler arası seyahat belgesi gündeme geldi. Yeni alınan tedbirlere istinaden 65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat edebilmeleri için Sadece Seyahat İzin Belgesi almaları gerekiyor. Peki Seyahat İzin Belgesi nasıl alınır? E-Devlet seyahat izin belgesi başvurusu

SEYAHAT İZİN BELGESİ BELGESİ NEDİR?

*Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde ila saatleri, 20 yaş altı kişiler ( tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde ila saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (iş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç),bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız tarih ve sayılı Genelgemiz çerçevesinde ancak Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecek olup her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren, vapur vb.) ilişkin bilet satış sürecinde Seyahat İzin Belgesi'nin alınmış olması şartı aranacaktır.

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır.

Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat den 22 Kasım Pazar günü saat a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat den 23 Kasım Pazartesi saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama yeni bir karar alınıncaya kadar yukarıda belirtildiği şekilde devam edecek.

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi ALO Vefa Sosyal destek hattından ya da e-Devlet üzerinden alınabilir. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor.

Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e - Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor. 65 yaş üstü vatandaşların bu belgeyi alması gerekiyor.

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 14,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Seyahat izin belgesi, E-Devlet üzerinden kolayca alınabiliyor. Şehirlerarası seyahat etmek isteyen ancak izin belgesi bulundurma zorunluluğu olan vatandaşlar, E-Devlet üzerinden seyahat izin belgesi alabiliyor. E-Devlet'e ulaşımı mümkün olmayan kişiler ise ALO üzerinden seyahat izin belgesi alarak seyahatlerini gerçekleştirebilecek. Peki, E-Devlet seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte, şehirlerarası yol izin belgesi hakkında detaylı bilgiler

1/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
2/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
3/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
4/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
5/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı
6/7Seyahat (Yol) izin belgesi nasıl alınır E-Devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı

Seyahat İzin Belgesi Nedir?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları süresince şehir dışına çıkmak için almanız gereken özel belgeye Seyahat İzin Belgesi denir.

Yol İzin Belgesi olarak da bilinen bu belge ile şehirler arası toplu ulaşım araçlarına bilet alabilir ve özel aracınızla şehir dışına seyahat edebilirsiniz.

Kimler Seyahat İzin Belgesi almalıdır?

Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) özel araçla şehirler arası yolculuk yapmak isteyen herkesin seyahat izin belgesi alması gerekmektedir.

Uçağa binmek için Seyahat İzin Belgesi göstermek gerekir mi?

Uçak bileti olan misafirlerimiz sokağa çıkma kısıtlamasından muaftır. Misafirlerimiz mobil uçuş kartı, bilet görüntüsü gibi uçuşu olduğuna dair bir belge ibraz ederek seyahate katılabilirler.

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte ; 

  • 18 yaş altı yolcular Covid  öncesinde olduğu gibi  tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yoktur.
  • 65 yaş üstü yolcular (Asisi olan ve olmayan) seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler. 

Daha fazla bilgi için güncel duyurularımızı takip edebilirsiniz.

Özel araçla Seyahat İzin Belgesi alabilmek için gerekli zorunlu haller nelerdir?

65 yaş altı T.C. vatandaşlarının özel araçlarıyla şehir dışına seyahat edebilmeleri için aşağıdaki zorunlu hallerden birini belgeleyerek yol izin belgesi almış olmaları gerekmektedir:

  • Askerlik görevini tamamlayarak yerleşim yerine dönmek isteyenler,
  • Birinci dereceden vefat eden yakının cenazesine katılacak olanlar,
  • Tedavi amacıyla seyahati zorunlu olan hastalar,
  • ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri
  • Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar,
  • Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz etmeleri gerekmektedir.)

NOT: Zorunlu bir hali bulunmayan vatandaşların sadece toplu ulaşım araçlarıyla seyahatine izin verilmektedir. Toplu ulaşım araçlarının görevlilerine bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

65 yaş ve üzeri kişilerin Seyahat İzin Belgesi alması zorunlu mu?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte; 65 yaş üstü yolcular (Asisi olan ve olmayan) seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler. 

18 yaş altı kişiler için Seyahat İzin Belgesi zorunlu mu?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte; 18 yaş altı yolcular Covid  öncesinde olduğu gibi  tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi zorunluluğu yoktur.

Seyahat İzin Belgesi Nereden Nasıl Alınır?

Seyahat izin belgesini telefonla ’u arayarak ya da e-devlet üzerinden online başvuru yaparak alabilirsiniz. Başvuru sonucu SMS ile tarafınıza bildirilmektedir.

Telefonla Yol İzin Belgesi nasıl alınır?

Alo Vefa Sosyal Destek Hattı’nı arayarak temsilcinin sizden istediği bilgileri (nereden neye gideceğiniz, kiminle gideceğiniz, araç plakası, gideceğiniz yerin adresi vs.) eksiksiz bir şekilde vererek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sonrası onay mesajı tarafınıza iletilecektir. Bu SMS’i silmemeye özen gösterin.

E-devlet üzerinden Seyahat Belgesi nasıl alınır?

E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama alanına “seyahat izin belgesi” yazarak çıkan sonuçlarda “İçişleri Bakanlığı/E-Başvuru” linkine tıklayın. Açılan sayfada “Yeni Başvuru” butonuna tıklayarak “Başvuru Türü Seçimi”nize uygun olacak şekilde formu doldurarak başvurunuzu tamamlayın.

Seyahat İzin Belgesi E-devlet Başvuru Linki için tıklayın.

Başvurunuz değerlendirildikten sonra SMS ile tarafınıza “Başvurunuz kabul edilmiştir” ya da “Başvurunuz reddedilmiştir” şeklinde bilgi mesajı gönderilecektir. Onay SMS’sini şehir giriş çıkışlarında ve toplu ulaşım araçlarına binerken göstermeniz gerekmektedir. Bu sebeple kısa mesajı silmemeye özen gösteriniz.

Şehirler arası seyahat yasağı var mı? Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Kademeli normalleşme ile şehirler arası seyahat yasağı da genelgede yer aldı. Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı gün ve saatlerde şehirler arası seyahat yasağı bulunmuyor. Pazar günleri ise sadece toplu taşıma araçları ile şehirler arası seyahat yapılmasına müsade ediliyor.

Yayınlanma:

Şehirler arası seyahat yasağı var mı? Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Geçtiğimiz aylar vaka sayılarının yüksek olması nedeniyle ilan edilen şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat ’e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir. Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü özel araçlarla yapılamayacak.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirlerarası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecektir.

– Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının istisnaları;

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır. Bu durumdaki kişilerin şehirlerarası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

– Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin (müfettiş, denetmen vb.) özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmeleri kaydıyla izin verilecektir.

– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri için gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler ya e Devlet başvurusu ya da ALO iletişim hattı üzerinden başvuru yapabiliyor.

T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklanıyor. Açılan sayfa üzerinden başvuru türünü ve belge türünü seçmeniz gerekiyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.

CENAZE NAKİLLERİNDE BELGE İSTENMEYECEK

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır.

ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır.

Ancak aşağıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı durumunda vatandaşlarımız, bu durumu belgelendirmek; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla da seyahat edebileceklerdir. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar;

-Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

-Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),

-Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

-ÖSYM tarafından ilan edilen sınavlar ile merkezi düzeyde planlanan sınavlara katılacak olanlar,

– Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

-Ceza infaz kurumlarından salıverilen, Kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

askerlikCumartesidoktore-devletinfazNormalleşmepazar

Seyahat izin belgesi nasıl alınır?  (Seyahat yasağında şehirlerarası izin nasıl olacak?)

Seyahat yasağı, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 17 gün boyunca kesintisiz sürecek.

Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi e-Devlet üzerinden veya Alo iletişim hattı üzerinden talep edilebiliyor.

T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru için linke tıklayınız. Daha sonra açılan ekran üzerinden başvuru türünü ve belge türünü seçmeniz gerekiyor.

ZORUNLU HAL SAYILACAK DURUMLAR

Sokağa çıkma kısıtlamasında zorunlu hal sayılacak durumlar ise şu şekilde:

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen

Doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan

Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi)

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan

Ceza infaz kurumlarından salıverilen

Kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

TAM KAPANMADA CENAZE İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır.

ŞEHİRLERARASI İZİN NASIL OLACAK?

Genelgede Şehirlerarası izinler şu şekilde belirtildi:

Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebileceklerdir.


Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır. Tam kapanma sürecinde seyahat izin taleplerinde yaşanabilecek artış göz önünde bulundurularak Vali ve Kaymakamlarımızca yeterli sayıda personel görevlendirilmesi başta olmak üzere seyahat izin taleplerinin hızlı bir şekilde değerlendirilerek karara bağlanabilmesi için her türlü tedbir alınacaktır.

Belirtilen dönem içerisinde uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek, geçerli bir seyahat izninin bulunması halinde biletleme işlemi gerçekleştirilecektir.

TAM KAPANMADA MERAK EDİLENLER

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? İ&#;işleri Bakanlığı e-başvuru ile e-devlet şehirler arası seyahat izin belgesi alma ekranı

Bir süredir koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan şehirler arası seyahat kısıtlaması ilgili belge alındıktan sonra muafiyet tanınıyor. Peki, bu belge kimlere veriliyor ve nasıl alınıyor?

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehirler arası seyahate çıkmamalarının esas olduğu vurgulanan genelgeye göre, İçişleri Bakanlığına ait "e-Başvuru" ve "Alo " sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebiliyorlar.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır.

Ancak; Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Bakanlığımıza ait e-Başvuru ve ALO sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

Belge almak isteyen kişiler e-devlet’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra arama alanına İçişleri Bakanlığı ya da e-başvuru yazarak ilgili formu doldurabilir ve başvurularını tamamlayabilirler.

e-devlet başvuru sayfası için tıklayınız

COVID Kısıtlamaları Kapsamında Seyahat İzin Belgesi

 

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerisi ve koronavirüs tedbirleri kapsamında; tarihinde İçişleri Bakanlığı (“Bakanlık”) tarafından yayınlanan genelge ile, büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışların sınırlandırılması ilgili bir genelge gönderilmişti.
Genelgede belirtilen iller için kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar saat ’den itibaren 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulmuştu. tarihinde Bakanlık tarafından yayınlanan ek genelge ile bu süre, saat ’den itibaren 15 gün daha uzatıldı.

Seyahat izin belgesi düzenleneceklerin kapsamının belirlemesi amacıyla, Bakanlık tarafından hangi durumlarda seyahat kısıtlaması için istisnalar getirileceği ile ilgili valiliklere ek bir genelge daha gönderildi.

 


Seyahat İzin Belgesi Kimlere Verilir?


Bakanlık tarafından yayımlanan “Şehirlere Araç Giriş/Çıkış Kısıtlaması ile İlgili İstisnalar” başlıklı ek genelgeye göre; seyahat izin belgesi verilen kişiler, yukarıda bahsedilen yasağa rağmen, verilen izin kapsamında şehirlerarası seyahat gerçekleştirebilirler. Seyahat izinleri, valilik/kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarınca verilmektedir. Aşağıda listelenen kişilere, başvuruları üzerine seyahat izin belgesi verilebilir:
 

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olanlara,

  • Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakını ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlara,

  • Doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlara,

  • Ölüm nedeni COVID olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 4 kişiye,

  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelen ve kalacak yeri olmayanlara,

  • Askerlik hizmetini tamamlayanlara,

  • Cezaevlerinden salıverilenlere.


tarih ve sayılı Genelge kapsamında evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen seyahat izin belgeleri; giriş – çıkış kısıtlaması getirilen şehirlere giriş çıkışlar için de geçerli olacak.
 

 

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?


Seyahat izin belgesi talepleri;
 

  • Bakanlığa ait Alo hattına,

  • Bakanlığın e-başvuru sistemine veya,

  • Valilik ve kaymakamlıklardaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru şeklinde gerçekleştirilebilir.


Seyahat İzin Belgeleri Ne Kadar Geçerlidir?


Seyahat izin belgeleri, çıkış illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenlenecek. Tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacak.

İçerik: Stj. Av. Mustafa Tayfun Laik

 

Şehirler arası seyahat izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet ile seyahat izin belgesi alma, telefonla yol izni belgesi alma (ALO )

SEYAHAT İZİN BELGESİ OLUŞTURMA EKRANI

Bir sonraki adımda başvurulacak kaymakamlık ve başvuru konusu seçilir. Başvuru nedenine ilişkin gerekli belge yüklenir. (Ölüm Belgesi, Sağlık Raporu gibi) Bu noktada sahte bilgi ve evrak verilmemesi suçtur. Bir dosya boyutu en fazla KB olabilir. Desteklenen Dosya Formatı: .pdf, .jpg, .png, .doc, .docx

YOL İZNİ BELGESİ OLUŞTURMA

Mevcut adres ve gidilecek il bilgileri de girilerek son adıma geçilir. Burada seyahat gerekçesi seçilir ve başvuruyu onayladığınıza ilişkin kutucuk doldurulduktan sonra seyahat izni belgesi oluşturularak ekrana gelir. Bu belgeyi yazıcıdan çıktı alarak yolculuk boyunca yanınızda bulundurmanız önerilmektedir.

E-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMA EKRANI

TELEFONLA YOL İZNİ BELGESİ ALMA

Belgeyi elde etmenin bir diğer yolu da telefonla ALO Vefa Sosyal Destek Hattı'nı aramaktır. Bu hat 7/24 vatandaşa destek vermekle birlikte ücretli bir hattır ve arayan vatandaşların bunu bilerek hareket etmesi gerekir. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen işlemler ALO üzerinden gerçekleştirilerek kısa sürede belge oluşturulur.

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede