lys mf 4 dersleri / YGS-LYS Sistemi, Üniversiteye Giriş Sistemi

Lys Mf 4 Dersleri

lys mf 4 dersleri

’de Puan Türü Değişen Bölümler


MATEMATİK SINAVI (LYS-1)
LYS-1, tek oturumda uygulanacak ve dakika sürecektir. LYS-1’de Matematik Testi yer alacaktır. Testte 80 soru bulunacaktır.
Matematik Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar sorunun cevabı olan rakamı cevap kâğıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.
Adaylar, LYS-1’de sınav süresinin ilk dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

Hangi Puan Türünde Hangi Ders Ne Kadar Etkili? Görmek İçin Tıklayınız!

FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2)
LYS-2 tek oturumda uygulanacak ve toplam dakika sürecektir. LYS-2’de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacaktır. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.
Fizik, Kimya, Biyoloji Testinin her birinde 1’er soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar soruların cevabını cevap kâğıdının ilgili alanında (cevap kâğıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.
Adaylar, LYS-2’de birinci ve ikinci testin (Fizik Testi ve Kimya Testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (Biyoloji Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

LYS Edebiyat Konularını Görmek İçin Tıkla!

LYS Coğrafya Konularını Görmek İçin Tıkla!

LYS Fizik Konularını Görmek İçin Tıkla!

LYS Kimya Konularını Görmek İçin Tıkla!

LYS Biyoloji Konularını Görmek İçin Tıkla!

Sayısal öğrenciler için 4 puan türü hesaplanacaktır.

MF-1, MF-2, MF-3 ve MF

MF-1 : Matematik sorularının katsayıları daha yüksektir. Bu puan türüyle İstatistik, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik vb. bölümler tercih edilebilir.

MF-2 : Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bölümlerin tercih edilebildiği bu puan türünde Fen soruları daha yüksek katsayıya sahiptir.

MF-3 : Sağlık Bilimleri Programları MF-3 puan türüyle tercih edilebilir. Tıp, Diş hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik gibi sağlık alanlarının tümü bu puan türüyle tercih edilebilir.

MF-4 : Bütün mühendislikler ve Teknik Programları için bu puan türünden tercih yapılır. Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık gibi bölümler MF-4 puan türüyle seçilir.

Sayısal Puanı Hesaplanması İçin Hangi Testler Çözülmeli Görmek İçin Tıkla

LYS Sınav Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?

 

 

 

Eşit ağırlık (Türkçe-Matematik) öğrencileri LYS-1 ve LYS-3 oturumlarına katılacaklardır. Bildiğiniz gibi LYS-1 Matematik-Geometri sınavıydı. Bunun yanı sıra;

EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3)
LYS-3 tek oturumda uygulanacak ve toplam dakika sürecektir. LYS-3’te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 2 soru, Coğrafya-1 Testinde 1 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar bu soruların cevabını cevap kâğıdının ilgili alanında (cevap kâğıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.
Adaylar, LYS-3’te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı Testi) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

Eşit Ağırlık öğrencileri için 3 puan türü hesaplanacaktır.

TM-1, TM-2 ve TM-3 türlerinden tercih yapılacaktır.

TM-1 : Matematik ağırlıklıdır. İşletme, Ekonomi vb. bölümlerden oluşur.

TM-2 : Matematik ile Türkçe-Edebiyat eşit ağırlıklıdır. Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümler bu puan türüyle tercih edilebilir.

TM-3 : Türkçe-Edebiyat ağırlıklıdır. Hukuk, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji , Sosyoloji gibi bölümler bu puan türüyle tercih edilebilir.

Sözel öğrencileri ise LYS-3 ve LYS-4 oturumlarına katılacaklardır. LYS-3 oturumu bildiğiniz gibi Edebiyat- coğrafya testlerinden oluşuyordu.

SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4)
LYS-4 tek oturumda uygulanacak ve toplam dakika sürecektir. LYS-4’te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir.
Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecektir. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecektir. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacaktır.
Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testinin her birinde 1’er soru, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar bu soruların cevabını cevap kâğıdının ilgili alanında (cevap kâğıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.
Adaylar, LYS-4’te birinci ve ikinci testin (Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

Sözel öğrencileri için iki puan türü hesaplanacaktır.

TS-1 ve TS-2 puan türü.

TS-1 : Sosyal Programlar için kullanılacak puan türüdür. Radyo, Sinema T.V, Halkla İlişkiler vb. bölümler tercih edilebilir.

TS-2 : Türkçe, Edebiyat ve Tarih programları için kullanılır. Türkçe Öğretmenliği, Tarih vb. bölümler tercih edilebilir.

Adli Bilişim MühendisliğiMF-480Ağaç İşleri Endüstri MühendisliğiMF-4Bilgisayar Bilimleri ve MühendisliğiMF-460Bilgisayar MühendisliğiMF-4Bilgisayar ve Yazılım MühendisliğiMF-440Bilgisayar-EnformatikMF-460Bilişim Sistemleri MühendisliğiMF-4Bilişim Sistemleri ve TeknolojileriMF-425Biyomedikal MühendisliğiMF-4BiyomühendislikMF-4Biyosistem MühendisliğiMF-4Cevher Hazırlama MühendisliğiMF-442Çevre MühendisliğiMF-4Deniz Ulaştırma İşletme MühendisliğiMF-4Deri MühendisliğiMF-420Dijital Oyun TasarımıMF-430Elektrik MühendisliğiMF-4Elektrik-Elektronik MühendisliğiMF-4Elektronik MühendisliğiMF-475Elektronik ve Haberleşme Müh.MF-4Endüstri MühendisliğiMF-4Endüstri Mühendisliği ProgramlarıMF-4Endüstri TasarımıMF-450Endüstri Ürünleri TasarımıMF-4Endüstri ve Sistem MühendisliğiMF-4Endüstriyel TasarımMF-4Endüstriyel Tasarım MühendisliğiMF-4Enerji Sistemleri MühendisliğiMF-4Enerji ve Malzeme MühendisliğiMF-420Fizik MühendisliğiMF-4Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh.MF-4Gemi Makineleri İşletme MühendisliğiMF-4Gemi ve Deniz Teknolojisi Müh.MF-435Gemi ve Yat TasarımıMF-422Geomatik MühendisliğiMF-4Gıda MühendisliğiMF-4Harita MühendisliğiMF-4Havacılık Elektrik ve ElektroniğiMF-430Havacılık ve Uzay MühendisliğiMF-4Hidrojeoloji MühendisliğiMF-447İç MimarlıkMF-4İmalat MühendisliğiMF-4İnşaat MühendisliğiMF-4İşletme MühendisliğiMF-4Jeofizik MühendisliğiMF-4Jeoloji MühendisliğiMF-4Kentsel Tasarım ve Peyzaj MimarisiMF-430Kentsel Tasarım ve Peyzaj MimarlığıMF-440Kimya MühendisliğiMF-4Kimya Müh. ve Uygulamalı KimyaMF-425Kimya ve Süreç MühendisliğiMF-485Kimya-Biyoloji MühendisliğiMF-436Kontrol ve Otomasyon MühendisliğiMF-4Lif ve Polimer MühendisliğiMF-440Maden MühendisliğiMF-4Makine MühendisliğiMF-4Makine ve İmalat MühendisliğiMF-4Makine ve Malzeme MühendisliğiMF-450Malzeme Bilimi ve MühendisliğiMF-4Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Müh.MF-4Malzeme MühendisliğiMF-4Mekatronik MühendisliğiMF-4Mekatronik Sistemler MühendisliğiMF-440Metalurji ve Malzeme MühendisliğiMF-4Meteoroloji MühendisliğiMF-490MimarlıkMF-4Mobilya Üretimi ve İç Mekan TasarımıMF-440Mücevherat MühendisliğiMF-425Mühendislik ProgramlarıMF-4Mühendislik ve Doğa Bilim Program.MF-4Nanoteknoloji MühendisliğiMF-430Nükleer Enerji MühendisliğiMF-485Optik ve Akustik MühendisliğiMF-430Orman Endüstrisi MühendisliğiMF-4Orman MühendisliğiMF-4Otomotiv MühendisliğiMF-4Petrol ve Doğalgaz MühendisliğiMF-4Peyzaj MimarlığıMF-4Pilot EğitimiMF-454PilotajMF-4Polimer MühendisliğiMF-460Raylı Sistemler MühendisliğiMF-4Şehir ve Bölge PlanlamaMF-4Tarım Makine ve Teknolojileri Müh.MF-4Tarımsal Yapılar ve SulamaMF-484Tekstil MühendisliğiMF-4Tıp MühendisliğiMF-455Uçak Elektrik-ElektronikMF-4Uçak Gövde-MotorMF-480Uçak Gövde-Motor BakımMF-4Uçak MühendisliğiMF-4Uçak ve Uzay MühendisliğiMF-470Ulaştırma MühendisliğiMF-4Uzay MühendisliğiMF-4Yazılım MühendisliğiMF-4

LYS MF 1, MF 2, MF 3, MF 4 puan türlerini belirleyen ders kat sayılarını bilmeden ders çalışmak ne kadar yanlış ise hangi bölümü okumak istiyorsanız o bölümün hangi puanla aldığını bilmemekte büyük bir hatadır. LYS MF puan türlerini ve tercih edebileceğiniz bölümleri dikkatlice okuyup ona göre bir çalışma programı çıkarın.

Sayısal başka bir deyişle Fen Bilimleri alanlarında tercih yapmayı düşünen öğrencileri ilgilendiren LYS sonrasında hesaplanan yerleştirmeye esas puan türleridir. LYS sonrası sayısal alanlarda MF1, MF2, MF3 ve MF4 puanıyla öğrenci alan bölümler ve bu puan türlerinin nasıl hesaplandığı bilgilerini sizinle paylaşıyor olacağız. Bu noktada en çok merak edilen konu ise hangi ders ne kadarlık etkiye sahiptir şeklinde sorular olmaktadır. Yani örnek olarak Fizik testi MF3 puan türünde yüzde kaç etkiye sahiptir? Şeklindeki soruların cevaplarını sizinle paylaşıyoruz.

LYS MF-1 MF-2 MF-3 MF-4 puan türleri nedir ve hangi bölümler tercih edilebiliyor?

LYS MF 1 puan türü; Matematik mühendisliği, Matematik öğretmenliği, Ä°lköğretim matematik öğretmenliği gibi matematikle ilgili bölümler, Aktüerya, Bilgisayar Bilimleri ve Astronomi bölümlerinden birini tercih etmek isteyen öğrencileri ilgilendiren puanlama türüdür. 

LYS MF 1 puanlama türünde hangi ders yüzde kaç etkiye sahiptir?

YGS – Türkçe %11

YGS – Sosyal Bilimler %5

YGS – Matematik %16

YGS – Fen Bilimleri %8

LYS – Matematik %39

LYS – Fizik %10

LYS – Kimya %6

LYS – Biyoloji %5

LYS MF 2 puan türü; Fizik, Fizik Öğretmenliği, Kimya, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden bir tanesini tercih edecek öğrencilerin puanlarının nasıl hesaplanacağına ilişkin bilgiler aşağıdadır. Bu bölümlerden bir tanesini tercih etmek isteyen öğrenciler hangi dersin kendisi için daha çok yüzdelik puan getirisi olduğunu bilmesi halinde avantaj yakalaması mümkündür. 

LYS MF 2 puanlama türünde hangi ders yüzde kaç etkiye sahiptir?

YGS – Türkçe %11

YGS – Sosyal Bilimler %5

YGS – Matematik %11

YGS – Fen Bilimleri %13

LYS – Matematik %23

LYS – Fizik %13

LYS – Kimya %12

LYS – Biyoloji %12

LYS MF 3 puan türünde tercih yapılacak bölümler; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Biyokimya Bölümü, Fizyoterapi ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerden oluşmaktadır. Bu bölümlerden bir tanesini tercih etmek isteyen öğrenciler kendilerine en çok puan getiren testleri bilmeleri halinde sınav stratejisini de ona göre belirleyeceklerdir. Hedefler belirli olarak sınava girmek sınavlarda zamanın çoğunluğunu hangi teste ayırmanız gerektiği konusunda da size avantaj sağlayacaktır.

LYS MF 3 puanlama türünde hangi ders yüzde kaç etkiye sahiptir?

YGS – Türkçe %11

YGS – Sosyal Bilimler %7

YGS – Matematik %11

YGS – Fen Bilimleri %11

LYS – Matematik %18

LYS – Fizik %13

LYS – Kimya %14

LYS – Biyoloji %15

LYS MF 4 puan türüyle öğrenci alan genel bölümler; Mühendislik Fakültesi programları ve Teknik programlar olarak belirlenmiştir. Bilgisayara Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Ä°nşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği gibi bölümlerden birini tercih edecek öğrenciler MF 4 stratejisine göre hareket etmelidirler. 

LYS MF 4 puanlama türünde hangi ders yüzde kaç etkiye sahiptir?

YGS – Türkçe %11

YGS – Sosyal Bilimler %6

YGS – Matematik %14

YGS – Fen Bilimleri %9

LYS – Matematik %33

LYS – Fizik %13

LYS – Kimya %9

LYS – Biyoloji %5

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir