beyaz gömlekten pas lekesi nasıl çıkar / Beyaz Tişört Pas Lekesi Nasıl Çıkar?(EN iyi 5 ipucu) - Herkes için kıyafetler

Beyaz Gömlekten Pas Lekesi Nasıl Çıkar

beyaz gömlekten pas lekesi nasıl çıkar

Pas lekesi nasıl çıkar?

İnatçı ve zor temizlenen pas lekeleri metal maddelerin zamanla oksitlenmesi ile meydana gelir. Genellikle metal nesnelerin yüzeye ıslak olarak bırakılması nedeniyle ortaya çıkan pas lekelerinin temizliği birçok kişi için adeta kabusa dönüyor. Yaygın olarak eşyalarda görülen pas lekelerine yazık ki giysilerde de oluşabiliyor. Peki pas lekesi nasıl çıkar? İşte pas lekesine karşı oldukça etkili yöntemler...

Sozcu.com.tr

Yayınlanma: 12:05 - 11 Haziran 2020 Güncellenme:

Pas lekesi nasıl çıkar?

Porselen, tuvalet, lavabo, küvet veya duşa kabin üzerinde pas lekeleri yaygın olarak görülür. Aynı zamanda onarım ve tadilat işleriyle uğraşan kişilerin sıklıkla karşılaştıkları pas lekeleri metal eşyalardan giysilere bulaşarak içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Peki, pas lekeleri nasıl çıkar? Pas lekelerini temizleme yöntemleri nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

Foto: shutterstock

PAS LEKELERİNDEN KURTULUN

LİMON PAS LEKELERİNDE OLDUKÇA ETKİLİ

Giysilerinizden pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu limon kullanımıdır. Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın.

BEYAZ SİRKE

Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın. Limon da olduğu gibi aynı şekilde kuruyunca soğuk su ile yıkayın.

LİMON VE TUZ İKİLİSİ

Özellikle gömleklerinizde oluşan pas lekelerini gidermek için lekenin olduğu bölgeye biraz limon sıkın ve bir miktar tuz ilave ederek gömleğinizin kurumasını bekleyin. Lekeli kısmı sudan geçirdikten sonra yıkama talimatını göz önünde bulundurarak yıkayın.

AMONYAK İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRABİLİR

Pas lekesi olan kumaşın üzerini sert bir cisimle kazıyın. Ardından sabun damlattığınız bulaşık süngerini lekenin üzerine uygulayarak lekenin daha kolay çıkmasını sağlayın. Daha sonra amonyak ve suyu karıştırarak lekenin üzerine dökün ve 10 dakika beklettikten sonra temiz bir bezle silin.

Kararmış ocak gözleri nasıl temizlenir?İlginizi ÇekebilirKararmış ocak gözleri nasıl temizlenir?Davlumbaz temizliği nasıl olmalı?İlginizi ÇekebilirDavlumbaz temizliği nasıl olmalı?

beyazsudan

Beyaz giysilerden pas nasıl çıkarılır. Beyaz ve renkli şeyleri paslı lekelerden yıkıyoruz

Pas lekeleri, şarap veya küf lekeleri kadar kolay çıkarılmaz. Kompozisyon, etkilenen alanın önemli ölçüde genişlediği için doku yapısına yenir. Lekelerin ortaya çıkmasının nedenleri arasında, metal parçaların kaplanmadığı yanlış gerçekleştirilen bir yıkama prosedürü yer alır. Ayrıca, ısıtma radyatörlerinde kuruyan şeyler nedeniyle genellikle karakteristik bir kırmızımsı renk tonu ortaya çıkar. En yaygın nedenler arasında metal banklar, salıncaklar ve diğer "sokak" cihazları bulunur.

Renkli giysilerden pas nasıl çıkarılır

  1. Tebeşir ve gliserin.Ürünü makinede önceden yıkayın, hafif bir saç kremi kullanın. 45 ml karıştırarak karışımı hazırlayın. sıvı gliserin, 50 gr. tebeşir tozu ve 30 ml. filtrelenmiş su. Bileşimi nemli giysilere uygulayın, kirlenmiş bölgelere iyice sürün. yukarıdan örtün sarılmak film veya paket, lütfen 5-7 saat bekleyin. Son kullanma tarihinden sonra bileşim kumaş tarafından emilmezse, polietileni çıkarın ve kurumasını bekleyin. Bir makine yıkama ile bitirin.
  2. Bulaşık makineleri için araçlar. Yöntem, hem eski kirleticileri hem de neoplazmları çıkarmak için uygundur. Derin bir kaba 5 litre süzülmüş ılık su dökün, 100 ml ekleyin. bulaşık makineleri için sıvılar ve 120 ml. gliserin, giysilere batırın. Kapak havzası/kova naylon poşet en az 5 saat bekleyin. Daha sonra ürünü makinede yıkayınız.
  3. Sirke özü. Sirke kumaşları boyamak için kullanılır, rengi iyi tutar ve ürüne parlaklık verir. Bu nedenle ürün renkli giysilerden pası çıkarmak için kullanılır. % 70'den fazla olmayan bir konsantrasyonla sirke özü satın alın. 100 ml seyreltin. Ürünü 4 litre süzülmüş veya çökeltilmiş suya koyun, çamaşırları lavaboya koyun ve en az 3 saat bekleyin. Süre geçtikten sonra ürünü çıkarın, durulamayın, yoğun modu açarak hemen makineye daldırın. Etkilenen alan küçükse, tamamını ıslatmayın, giysileri yerel olarak tedavi edin. Ayrıca normal sirke çözeltisini (% 9), bu durumda 150 ml kullanabilirsiniz. ürün 2,5 litre su oluşturmaktadır.
  4. Soğan. Kabuğu bir soğandan çıkarın, homojen bir sıvı kütle elde etmek için sebzeyi birkaç kez kıyma makinesinden geçirin. 35 ml ekleyin. gliserin, karışımı pasa uygulayın, 3 saat bekletin. Fazlalığı kaldır kağıt mendil, ürünü elinizle yıkayın, ardından kokuyu nötralize etmek için soğanla tedavi edilen alanları bir dilim limonla silin. Ardından, sıcaklık rejimini gözlemleyerek şeyi makineye gönderin.
  5. Soda, sirke ve tuz. 400 ml'lik küçük bir kaba dökün. ılık filtrelenmiş su, 100 gr ekleyin. ince yemeklik tuz, 10 gr. soda ve 50 ml. asetik çözelti (konsantrasyon% 9'dan fazla değil). İnatçı paslı lekeleri oluşan karışımla kaplayın, 35-45 dakika bekleyin. Ürünü temizledikten sonra durulayın Temiz su ve çamaşır makinesine gönderin.

  1. Hidrojen peroksit. Pas lekelerine hidrojen peroksit solüsyonu (konsantrasyon %3-6) uygulayın, 40 dakika bekletin. Dönem sonunda, şeyi elinizle durulayın, sonucu değerlendirin. Sizi memnun etmediyse, prosedürü tekrarlayın. Tüm manipülasyonlardan sonra çamaşırları yıkamaya gönderin, makinede yoğun modu ayarlayın ve ağartma tozu ekleyin.
  2. Limon asidi. 270 ml'de seyreltin. ılık su 35 gr. sitrik asit, granüller tamamen eriyene kadar bekleyin. Asitlenmiş çözeltiyi bir emaye kaseye dökün, bileşimi kaynatın. Onları kirlilik yerleriyle nemlendirin, 10 dakika bekletin. Çözeltinin sıcaklığını sürekli olarak koruyun: kumaş soğuduktan hemen sonra tekrar işleyin. Ardından, bir el yıkama yapın.
    İstediğiniz sonucu elde edemiyorsanız, daha konsantre bir karışım hazırlayın. 20 gr seyreltin. sitrik asit 40 ml. filtrelenmiş su, viskoz bir kütle elde etmelisiniz. Pas lekelerini tedavi edin, 15 dakika bekletin. Manipülasyonların sonunda çamaşırları makinede yıkayın.
  3. amonyak ve şarap asidi. 40 gr bir kütle halinde birleştirin. tartarik asit ve 45 gr. doğranmış yemeklik tuz, 50 ml dökün. Temiz su. Etkilenen bölgeleri elde edilen karışımla yağlayın, ürünü temiz, kuru havaya koyun, 50 dakika bekleyin. Bu sırada durulama solüsyonunu hazırlamaya başlayın. 150 ml seyreltin. amonyak 2.5 litre su, karıştırın. Tartarik asit ve tuz emildikten sonra, fazlalığı bir kozmetik disk ile alın ve ürünü bir amonyak çözeltisine koyun, 10 dakika bekletin, sonra iyice durulayın ve makineye gönderin.

  1. Limon. Sitrik asit çok konsantre olduğu için hafif şeyler için kullanılır. Narenciye gelince, beyaz ve renkli ürünler için kullanılır. Çeşitli türler kumaşlar. Hasarlı alanın büyüklüğüne bağlı olarak 0,5-1 limondan suyu sıkın. Pas lekelerini onunla nemlendirin, üstüne 4 kat gazlı bez koyun ve burayı ütüyle ütüleyin. Eski kompozisyonu yenisiyle değiştirerek prosedürü birkaç kez gerçekleştirin. İşlemden sonra ürünü makinede yıkayın. Gerekirse pası çıkarın ince kumaş(şifon, ipek, saten vb.), giysileri ütüyle ısıtmayın, sadece bileşimi uygulayın ve 25 dakika bekletin.
  2. Çamaşır suyu. dükkanlarda ev kimyasalları evrensel kullanım için ağartma maddeleri satın alabilirsiniz. Beyaz ve renkli ürünler için uygundurlar ve inatçı pasları mükemmel şekilde çözerler. En etkili ilaçlar hakkında konuşursak, Domestos veya Vanish almaya değer. Bileşimi kullanma teknolojisi şeffaftır: lekeye orta miktarda jel uygulayın, 20-30 dakika bekleyin, sonra harcayın makinede yıkama klima ile. Sonuç yoksa, art arda birkaç kez çamaşır suyu kullanımına izin verilir.
  3. Bulaşık deterjanı. Fairy gibi kalın kıvamlı bir kompozisyon kullanılması tercih edilir. 3 litre ılık suda (35-45 derece) 350 ml seyreltin. bulaşık deterjanı, köpürene kadar karıştırın ve giysileri solüsyona batırın. En az 12 saat bekletin, süre sonunda ellerinizle yıkayın ve ürünü makineye gönderin. Pas lekeleri ürünün geniş bir alanını kaplamadıysa, üzerine bulaşık deterjanı uygulayın. saf formu, üzerini bir filmle kapatın ve 10 saat bekleyin.
  4. Talk ve terebentin. Eczaneden papatya veya kokusuz bebek pudrası alın. Pası terebentin ile ıslatın orta miktarda sıvı damlamasın diye. Üzerine talk ile örtün ve birkaç yaprak kağıt koyun, çeyrek saat bekleyin. Lekeleri sıcak ütüyle ütüleyin manzara sayfası, talk kalıntılarını silkeleyin, şeyi önce ellerinizle, sonra daktiloyla gerin.

Renge uygun yöntemi seçin ve işleme devam etmekten çekinmeyin. Mümkünse, kumaşın yapısını sık sık ıslatmalarla bozmamak için lekelenmeden hemen sonra pası çıkarın. Ürünün geniş bir alanını kaplamadan önce göze çarpmayan bir alanda test edin.

Video: giysilerden lekeler nasıl çıkarılır

Yaşam boyunca her insan eğitimle karşı karşıyadır. çeşitli lekeler giysilerin üzerinde. Bazı lekeler normal bir toz ile çıkarılır, bazıları leke çıkarıcı ile kolayca çıkarılır, ancak geleneksel olarak uygun olmayanlar da vardır. deterjanlar ve birçok soruna neden olur. En zor kirliliklerden biri, tozun hiçbir şekilde etkilemediği şeyler üzerinde pas lekelerinin ortaya çıkmasıdır. Kirli şeyi kuru temizlemeye verirseniz, en sevdiğiniz küçük şeyi kurtarmayı deneyebilirsiniz. Sunulan incelemede, giysilerden pasın nasıl çıkarılacağına daha yakından bakacağız. Beyaz renk ve evde kendi başınıza renkli şeylerden ve ayrıca giysilerin bu tür kirlenmelerin ortaya çıkmasını nasıl önleyeceğiniz.

Yaşam sürecinde her insan sürekli olarak metal ürünlerle temas halindedir. toplu taşıma, işte ve diğer zamanlarda ev faaliyetleri. Yıkamadan önce cepleri kontrol etmezseniz ve aceleyle çamaşırları çamaşır makinesinin tamburuna atarsanız, unutulmuş ataçlar veya iğneler ve diğer küçük metal ürünler, kıyafetleri sorunlu hoş olmayan kırmızı noktalar veya lekelerle süsleyecektir. ayırmak. Pas lekeleri aşağıdaki nedenlerle ortaya çıkabilir:

  • düşük kaliteli boya kaplamalı bir pil üzerinde çamaşır kuruturken;
  • giysiler üzerinde düşük kaliteli metalden yapılmış demir perçinler, bağlantı elemanları ve diğer dekoratif aksesuarlar varsa;
  • örneğin eski bir salıncakta sürerken, giysilerin paslı demir ürünlerle uzun süreli teması;
  • metal yaylı düşük kaliteli mandal kullanırken;
  • de Uzun süreli depolama mevsimlik ürünler yüksek seviye sızdıran ambalajlardaki nem, özellikle giysiler metal nesnelerle temas ederse, hızla paslanmaya başlar.

Kazak, gömlek, kot pantolon veya diğer giysilerde oluşan paslı lekeleri gidermek için, reklamı yapılan özel leke çıkarıcıları kullanabilirsiniz. en güçlü araç bu tür kirleticilerin uzaklaştırılması. Ancak gerçek şu ki, böyle bir alet her kumaş için uygun değildir, bu yüzden satın almadan önce kimyasal ajan talimatları dikkatlice okumalısınız.

başvurmadan belirtmek gerekir. özel çaba pasın üstesinden gelmek için ve onu kıyafetlerden çıkarmak işe yaramaz. Ancak vazgeçmenize ve en sevdiğiniz şeyleri “yazlık bağlantısına” veya “çöp sahasına” göndermenize gerek yok. Özel mağazalar, kumaş tipine uygun özel bir leke çıkarıcı bulamadıysa, özellikle mutfaktaki her hostesin pasın kesinlikle karşı koyamayacağı sirke, limon veya sitrik asit olduğu için doğaçlama ürünler kullanabilirsiniz.

Pas kontrolü için evrensel halk ilaçları

Pas lekesini etkili bir şekilde çıkarmak yardımcı olabilir halk yöntemleri zaman test edildi. En gelişmiş hostesler tarafından kullanılırlar.

En sevdiğiniz giysilerden pas lekelerini çıkarmanın en popüler yollarını düşünün.

fabrika sitrik asit

Beyaz giysilerden ve diğer açık tonlardan lekeleri çıkarmak için sitrik asit kullanabilirsiniz.

  1. Sitrik asit ile pası gidermek için bu üründen 20 gram alınır ve yarım bardak su içinde eritilir, daha sonra ateşe verilir ve 90-95 dereceye kadar ısıtılır.
  2. İnatçı kirleri olan giysiler, 5-6 dakika boyunca elde edilen sıcak solüsyona batırılır.
  3. Leke tamamen kaybolmadıysa, bu prosedür%100 sonuca kadar tekrarlanabilir.
  4. Giysiyi korozyondan tamamen temizledikten sonra yıkamanız tavsiye edilir. soğuk su veya normal şekilde yıkayın.

limon suyu kullanmak

Pas lekelerini taze limonla çıkarmak daha etkilidir. Bunu yapmak için, meyve suyunu sıkmanız, içine bir pamuklu çubuk veya disk batırmanız, ardından çıkarılması zor bir lekeye uygulanması, hafif, temiz bir bezle kaplanması ve ısıtılmış bir ütü ile ütülenmesi gerekir. ütü. Bundan sonra, işlenmiş şey, sıcaklığı 30 dereceyi geçmemesi gereken suda normal toz ile yıkanmalıdır.

Ayrıca bir parça limonu kesip soyabilir, bir parça gazlı beze sarabilir, lekenin üzerine koyabilir ve orta derecede ısıtılmış bir ütüyle ütüleyebilirsiniz. Bundan sonra kirliliğin %3 peroksit ile doldurulması ve 8-10 dakika bekletilmesi önerilir. Bu pası çıkarma yöntemi, inatçı lekeyi anında çıkaracaktır. Temizleme prosedürünün sonunda kıyafet giyilmesi önerilir. geleneksel yöntem yıkamak.

Sirke Yardımı

Daha az olmayan etkili araç"paslanma" ile mücadelede yüzde 70 sirke sayılır.

  1. Sorunlu bir kırmızı lekeyi gidermek için, yedi litrelik bir leğende 2 yemek kaşığı sirke seyreltilmelidir. sıcak su.
  2. Aşındırıcı izleri olan giysileri 5-6 dakika boyunca elde edilen solüsyonda bekletin ve sıkın.
  3. Bundan sonra, 1 litre suya bir çorba kaşığı alkol oranında su ile seyreltilerek amonyak içeren bir çözelti içinde durulanmalıdır. Bu, kirliliğin tamamen ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır.
  4. Daha sonra giysilerin yüksek konsantrasyonlu sabunlu bir solüsyonda yıkanması tavsiye edilir.

Amonyak yoksa, giysiler 12 saat sirke çözeltisine batırılmalı, ardından normal şekilde yıkanmalıdır.

gliserol

Gliserin ile kombinasyon halinde tuvalet sabunu inatçı pas lekelerini çıkarmak için de kullanılır. Bunu yapmak için sabun ve gliserini aynı miktarda karıştırmanız ve az miktarda su ekleyerek koyu ekşi krema gibi görünen bir karışım elde etmeniz gerekir.

Elde edilen kütleyi paslı noktalara uygulayın ve 12 saat bekletin. Bundan sonra, işlenmiş şey içine atılabilir. çamaşır makinesi ve normal yıkama döngüsünde yıkayın.

Diş macunu ve pas

Kulağa çılgınca gelse de, diş macunu, geniş bir koku yelpazesi içerdiğinden, giysilerdeki paslı lekelerden kurtulmak için de harikadır. kimyasal bileşikler keten üzerindeki aşındırıcı lekeler üzerinde yıkıcı etkisi olan. Bunun için tavsiye edilir diş macunu bir yemek kaşığı miktarında kirlenmeye uygulayın, kumaş yapılarına iyice sürün ve inatçı izlerin tamamen yok olması için 45-50 dakika bekletin.

Sorunlu kirleri yıkamak için, ağartma etkisi olmayan ve renklendirici bileşenler içermeyen kar beyazı bir macun kullanılması tavsiye edilir.

Diş macununu uygulama anından 45 dakika sonra, çamaşırlardan akan su ile yıkanmalı ve şeyin kendisi tozla yıkanmalıdır.

Beyaz kumaştan lekeleri çıkarma

Beyaz bir bluz veya en sevdiğiniz tişörtün üzerinde inatçı kirler göründüğünde, herkes en iyisini bulmaya çalışır. etkili yöntem beyaz giysilerden pas lekesi nasıl çıkar. Çoğu zaman, birçokları için seçim, temizleme ve ağartma ürünlerinde durur.

Bir mağazada özel ürünler satın alırken, sıradan ağartıcı veya leke çıkarıcının görevle tam olarak başa çıkamayacağı gerçeğinin dikkate alınması önerilir. Ve beyaz kumaştan kontaminasyonun vaat edilmesi yerine, paslı bir leke koyu kırmızıya, hatta kahverengiye dönebilir ve giysilerin kendisi kararır. gri renk. Sonuç olarak, bu sadece lekenin artık hiçbir şey tarafından çıkarılmayacağı ve en sevilen şeyin atılması gerekeceği gerçeğine yol açacaktır.

Bu nedenle, kullanmaya karar verirseniz özel alet, o zaman oksalik veya sitrik asit bazlı bir leke çıkarıcı satın almanız önerilir.

Ancak süpermarket bulamadıysa beyaz giysilerden pas nasıl çıkarılır? uygun araçlar. Aynı halk ilaçlarını kullanabilirsiniz. Örneğin, amonyak ve hidroklorik asit kullanarak. Bu şunları gerektirecektir:

  • yüzde ikilik bir çözelti elde etmek için 20 gram asidi bir litre suda seyreltin;
  • çamaşırların kirlenmiş alanını ortaya çıkan çözeltiye yerleştirin ve leke tamamen kaybolana kadar bekleyin;
  • bundan sonra, üç yemek kaşığı miktarında amonyak alın ve bir litre suda seyreltin;
  • işlenmiş maddeyi elde edilen solüsyonda 60 saniye boyunca durulayın.

Beyazlatmanın bir başka etkili yolu beyaz keten pastan toz haline getirilmiş sodyum hidrosülfit kullanımıdır.

Bunu hatırlamak önemlidir Bu method sadece beyaz giysiler için uygundur.

  • Bunu yapmak için, bu tozun bir çay kaşığı 200 ml su içinde seyreltin ve elde edilen çözeltiyi 70 dereceye ısıtın.
  • Ardından kirlenen bölgeyi leke tamamen kaybolana kadar içindeki giysilerin üzerine yerleştirin.
  • Pas tamamen kaybolduktan sonra giysilerin ılık su altında durulanması tavsiye edilir.

Renkli kumaşlardan lekeleri çıkarma

İnatçı bir pas lekesini renkli tonlardaki giysilerden beyaz şeylerden çıkarmak çok daha zordur, çünkü çıkarma sürecinde parlaklıklarını kaybedebilir, donuklaşabilir ve hatta beyazımsı lekeler alabilirler. Ama böyle durumlarda bile deneyimli ev hanımları bulmak Alternatif seçenek kötü kirlilikten kurtulmak.

%70 sirke özü ile renkli eşyalar kurtarılabilir. Bunu yapmak için, bu maddenin 5 yemek kaşığı 7 litre suda çözülür ve 12 saat boyunca bu çözeltide kirli bir gömlek veya başka bir eşya ıslatılır. Bundan sonra, bir daktiloda veya elde çamaşır yıkamak zor olmayacaktır.

Evde "Paslanmaya karşı Silit Beng" varsa, paslı bir lekeyi çıkarmak da zor olmayacaktır.

Bu aracı kullanarak narin kumaşlardaki paslı lekeden şifon şeklinde kurtulmaya karar verirseniz, önce bu tür giysilerin göze çarpmayan bir alanında test etmeniz önerilir. Bunu yapmak için, temizlik maddesini kumaşa damlatmanız ve ovalamanız önerilir, reaksiyon olmazsa, lekeyi güvenle çıkarmaya devam edebilirsiniz.

"Silit Benga" yardımı ile pası gidermek için ketenin üzerindeki sorunlu bölgenin bu ürünle doldurulması ve kısa bir süre bırakılması tavsiye edilir. Kirlilik ortadan kalktıktan sonra, giysilerin kokulu bir tozla birkaç kez yıkanması gerekecektir.

Yün veya pamuk esaslı çok renkli ürünlerde pas lekeleri ile karıştırılarak mücadele edilmesi önerilir. kömür. Bunu yapmak için kömürün toz haline getirilmesi ve 1: 1 oranında kerosen ile karıştırılması gerekir. Elde edilen solüsyon kontaminasyona uygulanır ve 20-25 dakika yaşlandırılır. Bundan sonra kir bir parça bezle çıkarılabilir ve şeyin kendisi sabun ve suyla yıkanabilir.

Pas lekeleri nasıl önlenir

Giysilerde pas oluşmasını önlemek için bir dizi basit kuralın izlenmesi önerilir:

  1. Yıkamadan önce tüm cepleri kontrol edin ve özellikle çocuk eşyaları için tüm demir ürünlerini onlardan çıkarın.
  2. Paslı taze bir leke ortaya çıkarsa, yıkamadan önce çıkarılması önerilir, çünkü korozyon ile temas ettikten sonra. çamaşır deterjanı paslı bir noktanın temizlenmesi çok daha zor olacaktır.
  3. Mevsimlik ürünleri kuru bir yerde saklayın, hava geçirmez ambalajlarda paketleyin ve metal ürünlerle temas etmeyeceklerinden emin olun.
  4. Çıkarma sırasında giysileri korumak için paslı noktalarİlk olarak, kumaşın seçilen pas sökücüye duyarlılığının, giysinin göze çarpmayan bir alanında veya aynı kumaşın ayrı bir parçası üzerinde test edilmesi önerilir.

Etkinliğinden şüpheniz varsa Halk ilaçları ya da sadece evde deney yapmaktan korkuyorsunuz, o zaman kirlenmiş küçük şeyi ona vermek daha iyidir. profesyonel salon kuru temizlemeciler.

Sevgili ziyaretçi! Lekeleri çıkarmak için başka yöntemler biliyorsanız, lütfen deneyiminizi yorumlarda bırakın.

Birçoğumuz, en sevdiğimiz kıyafetlerimizde bir leke belirdiğinde hoş olmayan bir rahatsızlık ve kırgınlık hissine aşinayız. Pas, giysilerimizin başına gelen en kötü şeydir. Çeşitli reklamı yapılan tozlar ve ağartıcılar çoğu zaman yardımcı olmaz, çünkü pas kumaşa güçlü bir şekilde yenir. Giysilerdeki pası kendiniz çıkarmak mümkün mü yoksa kuru temizlemeye gitmek daha mı iyi?

Pas lekelerinin nedenleri

Etrafımız bir sürü demir şeyle çevrili. Bazen, cepte unutulan bir iğne veya ataş nedeniyle, normal yıkamadan sonra yerinde kalan kahverengi paslı lekeli giysilerde bir karanfil belirir.

Paslı noktalar aşağıdaki durumlarda görünebilir:

  • Giysileri, boyanın yer yer çıktığı metal bir pil üzerinde kurutursanız. Su ile etkileşimi nedeniyle metal paslanmaya başlar.
  • Yıkarken, ceplerinden demir eşyalar çıkarılmadı veya giysilerden bir iğne çıkarılmadı.
  • Çocuğun giysileri metal nesnelerle temas ettiğinde. Oyun alanlarında, bir çocuk pasla kolayca kirlenebilir, bir tepeden aşağı yuvarlanabilir, metal merdivenler boyunca sürünebilir.
  • Metal perçinler nedeniyle.

Giysilerdeki pas lekelerinin başlıca nedenleri bunlardır.

Pas kendiniz nasıl kaldırılır

Pas sinsidir, kumaşı yer ve normal yıkama ile yıkanmak istemez. Ancak kimyaya aşina iseniz, o zaman sadece asidin bununla başa çıkabileceğini bilirsiniz. Giysilerdeki pası çıkarmanın birçok popüler yolu vardır.

Kanıtlanmış yedi yol:

  1. Bir parça limonu gazlı beze sarın, paslı bir lekenin üzerine koyun ve sıcak ütüyle ütüleyin. Pas kaybolmadıysa, bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
  2. Kumaşı lekenin olduğu yere iki yemek kaşığı sirke özünün (%70) eklendiği sıcak suya daldırın. Bundan sonra, çamaşırları amonyak ile ılık suda yıkayın. 2 litre su için bir yemek kaşığı alkol gereklidir. Sirke sadece emaye kaplarda ısıtılabilir, kaplaması zarar görmemelidir.
  3. Kalın bir macun yapmak için sirke ve tuzu karıştırın. Lekeyi karışımla yağlayın ve yarım saat bekletin. Ardından çamaşırlarınızı durulayın. Pas izi kalmamalıdır.
  4. Beyaz kumaştaki pas lekeleri, 1: 1 oranlarında bir tuz ve tartarik asit karışımı ile yağlanarak çıkarılabilir. Biraz su ekleyin ve yulaf ezmesini lekeye uygulayın. Kumaşı üzerine çekin cam kavanoz ve güneşe koyun, leke kaybolana kadar orada kalmasına izin verin. Çıktığında ürünü soğuk suyla durulayın ve yıkayın.
  5. Paslanmayı olgun domates suyuyla azaltabilirsiniz.
  6. Büyük ölçüde eski noktalar asetik ve oksalik asit karışımından hazırlanan bir çözelti ile atılır. 5 gram miktarında karıştırılır, bir bardak su ilave edilir, emaye tavada ısıtılır ve hasarlı doku bu solüsyona indirilir. Prosedür birkaç kez tekrarlanabilir.
  7. satın alabilir özel araçlar, pas dahil çeşitli lekeleri çıkarmak için tasarlanmıştır - bunlar Vanish, Antipyatin, Universal ağartıcı, Tartoren tozu ve diğerleridir. Bunları kullanmadan önce, onlarla birlikte gelen talimatları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun. Ancak sadece taze lekeleri çıkarmayı başarırlar.

Hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? belki başkalarını tanıyorsunuzdur etkili önlemler Giysilerdeki paslardan kurtulmak için.

Bu yöntemler yardımcı olmazsa, "sert" önlemlere başvurmanız ve küvetler, lavabolar, tuvaletler için tasarlanmış pas sökücüler uygulamanız gerekecektir. Bir bezin üzerine birkaç damla damlatın ve lekeyi bir fırça ile iyice ovalayın. Birçoğu Sanoks kullanımından elde edilen sonuçtan memnun. Bu iç ilacın bileşimi oksalik asit içerir. Tuvalet ve lavabo temizleyicileri çok agresiftir, bu nedenle onlarla sadece lastik eldivenlerle çalışın ve odayı havalandırmayı unutmayın.

Böylece sadece taze değil, aynı zamanda eski paslı lekeleri de kaldırabilirsiniz. Kumaş üzerindeki boyanın gücünden emin değilseniz, başka yöntemler kullanmanız gerekir. Sentetik renkli kumaşlardan bu yöntemlerle pası çıkarmak mümkün değildir.

Hassas ve renkli kumaşların temizlenmesi

  • Kumaşın parlaklığını kaybetmesinden korkuyorsanız paslı bir lekeyi çıkarmak için özel bir yulaf ezmesi hazırlayabilirsiniz. Eşit parçalar halinde alın: gliserin, rendelenmiş beyaz tebeşir, su. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve lekeyi yulaf ezmesi ile fırçalayın. Bir gün bekletin, sonra yıkayın.
  • Leke beyaz ince bir kumaşta görünüyorsa, klor içeren çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Mağazada bu tür ağartıcıyı jel şeklinde bulun. Leke üzerine uygulayın, biraz ovalayın ve 5-10 dakika bekletin, ardından yıkayın. Leke kalırsa, tekrar tedavi edin.
  • Kumaş çok hassassa riske atmayın, oksijen içeren leke çıkarıcı kullanmayı deneyin.
  • Kumaş boyalı parlak renkler, kristalize sitrik asit ile pastan koruyarak poşetlerde satılmaktadır. Ilık suyla seyreltin, lekeyi nemlendirin ve 10-15 dakika bekletin.
  • 5 yemek kaşığı seyreltin asetik asit 7 litre suya koyun ve ürünü gece boyunca bu solüsyonda bekletin. Sirke, kumaşın solmaması için boyaları sabitler.
  • Hassas kumaşlardan pas lekelerini çıkarmak için başka bir çok kullanabilirsiniz. etkili tarif: Bulaşık deterjanına gliserin ekleyin, lekeye sürün ve birkaç saat bekletin. Daha sonra suya çamaşır tozu ekleyerek elde yıkayabilirsiniz.

Çabalarınız başarısız olursa, bir kuru temizlemeciye başvurun. Kumaşın yapısını bozmayan ve herhangi bir leke ile mükemmel bir iş çıkaran profesyonel yüksek etkili ürünler kullanırlar.

Metal düğmelerden, diğer aksesuarların düğmelerinden yıkandıktan sonra veya paslı bir radyatörde çamaşırları kuruttuktan sonra paslı lekeler kalabilir. Birçoğu, ürünün çöpte hemen zehirlenebileceğine inanıyor, ancak bu bir efsaneden başka bir şey değil: basit yollar her türlü kumaştaki pas lekelerinden kurtulun.

Hangi aracı kullanırsanız kullanın, önce onu göze çarpmayan bir madde alanında test etmeniz gerekir. Pas sökücüler, bazı kumaş türlerine zararlı olabilecek bir asit içerir.

Herhangi biriyle çalışmadan önce kimyasallar lastik eldiven ve solunum cihazı takmalısın, pencereyi aç. Sağlığına dikkat et!

Pas lekelerini çıkarırken aşağıdaki ipuçlarına odaklanmalısınız:

  1. Lekeyi henüz tazeyken çıkarmak daha iyidir, aksi takdirde pas kumaşa derinlemesine nüfuz eder ve çıkarılması daha zor olur.
  2. Pas izleri görürseniz, ürünü yıkamak için acele etmeyin. Önce pası yok etmelisin kimyasal yollarla, bundan sonra kolayca yıkanır.
  3. Klor içeren maddelerin kullanılması gerekli değildir - onlardan kırmızı lekeler kalır.
  4. Giysilerinize paslı toz bulaşmışsa, onu silkelemeye veya fırçalamaya çalışmamalısınız, çünkü bu oksitlenmiş metal parçacıkları kumaşın derinliklerine nüfuz edecektir. Fırça yerine elektrikli süpürge kullanın.

Mağazadan satın alınan pas sökücüler

Mağazadan satın alınan leke çıkarıcılar pas izlerini gidermek için kullanılabilir, ancak bunların yalnızca leke taze olduğunda etkili olduklarını unutmayın.

Araç adıTanım
SarmaYün ve ipek hariç tüm kumaşlar için uygundur. Klor içermez ve renkli ürünler için uygundur.
oksi artıAktif oksijen ile zenginleştirilmiş leke çıkarıcı agresif bileşenler ve fosfatlar içermez. Renkli ve beyaz ketenler için uygundur.
antipiatinJel, sabun ve toz şeklinde üretilen yerli ilaç. Hipoalerjenik, hakiki deri dahil tüm malzemeler için kullanılır.
Yok olmakHer sıcaklıkta etkilidir, hassas kumaşların yapısına zarar vermez. Beyaz için ayrı bir ürün serisi üretilmektedir.

Halk ilaçları

Sirke

Sirke ile karıştırın sofra tuzu bir bulamaç yapmak için bu oranlarda. Bu karışım pas izlerine uygulanmalı, yarım saat orada tutulmalı ve ardından ılık su ile durulanmalıdır.

Başka bir yol şuna benziyor. Bir emaye kapta 2 yemek kaşığı ısıtın. ben. sirke 1 yemek kaşığı içinde çözülür. su. Sıvıyı kaynatmak gerekli değildir. Lekeli bölgeyi beş dakika bekletin, ardından temiz ılık suda ve ardından amonyak ilaveli suda (1 litre başına 1 yemek kaşığı) durulayın.

Sitrik asit ve buhar

Asitler pasla daha hızlı reaksiyona girmeye başlar. yüksek sıcaklıklar. Bu nedenle, bu prosedür için bir buhar jeneratörüne veya en azından sıradan bir su ısıtıcısına ihtiyacınız olacak.

Bu yöntem doğal kumaşlar için uygundur, bu tür işlemler sentetiklere zararlı olabilir.

Kumaşın üzerine sitrik asit dökün, kristalleri tek bir katmanda tutmaya çalışın. Ardından bezi bir su ısıtıcısının kaynar su ağzının üzerine kaldırın veya buhar jeneratöründen gelen buharı lekeye yönlendirin ve lekeyi merkezden kenarlara doğru spiral şeklinde işleyin. Yakında asit çözülecek ve pası aktif olarak “yemeye” başlayacaktır. İşlem bittiğinde kumaş sabun veya sıvı deterjan ile yıkanmalıdır.

Farklı yapabilirsiniz. 1 çay kaşığı bir bardak sıcak suda eritin. sitrik asit ve lekeyi bu bileşimle doldurun. Pas lekelerinin çözülmesini bekleyin ve kumaşı ılık suyla durulayın.

bulaşık deterjanı

Bir şeyler üzerinde pas görülürse hassas kumaş, bulaşık deterjanı onlarla başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Buna birkaç damla gliserin eklemeniz, elde edilen bileşimi kumaşa dökmeniz ve 10 saat beklemeniz gerekir, bundan sonra ürünü yıkamanız ve iyice durulamanız gerekir.

Oksalik asit

Bu araç, eski pas lekelerinin bile üstesinden gelebilir. İki bardak alın ve her birini yarısına kadar suyla doldurun. Bir bardakta 2 yemek kaşığı dökmeniz gerekir. ben. oksalik asit ve diğerinde - 1 yemek kaşığı. ben. potasyum (potasyum karbonat). Potas, bir kamera mağazasından veya gübre sattıkları yerden satın alınabilir. Ardından, gözlüklerin içeriği birleştirilmeli ve sorunlu alanlarla tedavi edilmelidir. Birkaç dakika sonra suya birkaç damla amonyak eklenerek kumaş yıkanmalıdır.

Başka bir yol var. 1 çay kaşığı suyu 30 dereceye ısıtın ve içinde 5 tane oksalik asit çözün. Bu kompozisyonda ıslatın pamuk ped ve kenarlarından merkeze doğru hareket ederek lekeyi silin. Pamuk yünü kirlenirse, yenisiyle değiştirin ve her şeyi tekrarlayın. Son olarak soğuk su ile güzelce durulayın.

hiposülfit

Eczaneler, kumaşlardaki paslı lekelerle etkili bir şekilde başa çıkan sodyum tiyosülfat (hiposülfit) satmaktadır. 15 g madde 1 yemek kaşığı içinde seyreltilmelidir. su, sıvıyı 62 - 64 dereceye kadar ısıtın ve kumaşı içine batırın. Pas tamamen çözülene kadar bekleyin, ardından öğeyi ılık suda iyice durulayın.

Diş macunu

Kulağa şaşırtıcı gelse de, diş macununun giysilerdeki pas lekelerine yardımcı olabileceğine dair birçok kanıt var.

Kumaşın işlenmesi için beyaz bir macun uygundur, ancak ağartma etkisi yoktur.

Macunu malzemeye uygulayın, iyice ovalayın ve 45 dakika bekleyin. Bundan sonra, musluğun altında durulayın ve ürünü normal şekilde yıkayın.

Nasıl kaldırılır Farklı yollar giysilerden paslı lekeler videonun yazarına şunları söyleyecektir:

Beyaz giysilerden pas çıkarma

en çok erişilebilir yöntemçamaşır suyu kullanıyor gibi görünüyor, ancak bunu yapmaya değmez. Çamaşır suyu kahverengi bırakarak işleri daha da kötüleştirebilir veya sarı ayak izleri hangisini çıkarmak zor olacak.

Soyulmuş bir limon dilimi alın, gazlı bezle sarın ve sorunlu bölgeye koyun ve ardından sıcak ütüyle ütüleyin. Bundan sonra, kumaşa hidrojen peroksit dökün veya Persol'ü kurulayın. 5-10 dk sonra. Kumaşı bir kase ılık suda durulayın.

Başka bir yol da %2 hidroklorik asit çözeltisi kullanmaktır. Kumaş çözeltiye daldırılmalı ve birkaç dakika beklenmeli, ardından ürünü amonyak ile ılık suda durulayın (1 litre su için - 3 yemek kaşığı amonyak).

1 ila 1 oranında bir tuz ve tartarik asit karışımı kullanabilirsiniz. Bu bileşime yulaf ezmesi kıvamını elde etmesi için biraz su ilave edilmelidir. Karışımı kirlenmiş alana uygulayın, kumaşı bir cam kavanozun üzerine çekin ve doğrudan altına koyun. Güneş ışınları. Pas lekeleri tamamen gittikten sonra ürünü soğuk suyla durulayın ve solüsyonda elde yıkayın. sıvı ajan yıkamak için.

Her şey başarısız olursa, tuvalet temizleyicisi gibi aşırı bir şeyi deneyebilirsiniz. Pamuklu bir ped üzerine uygulanmalı ve lekeleri dikkatlice tedavi etmelidir.

Bu madde ürün üzerinde uzun süre bırakılmamalıdır, aksi takdirde kumaş zarar görebilir.

Kirin gittiğini fark ettiğinizde, kumaşı musluğun altında ılık suyla durulayın. Silit Beng (pas sökücü) de aynı şekilde uygulanabilir.

Renkli eşyalardan pas izlerini çıkarma

Renkli giysilerdeki pas lekelerini çıkarmak için yalnızca boyayı aşındırmayan bileşikleri seçmelisiniz:

  1. Gliserin ile tebeşir. Bu malzemeleri 1'e 1 oranında karıştırın ve kalın ekşi krema kıvamına sahip bir bileşim elde etmek için biraz su ekleyin. Bu karışım lekeye uygulanmalı ve gece boyunca bırakılmalı ve ardından her zamanki gibi yıkanmalıdır.
  2. Asetik asit. Renkli kumaşlarda kullanmaktan korkmayın çünkü boyaları çözmez, malzemeye sabitler. Bir litre su için biraz eksik bir çorba kaşığı asit almanız gerekir. Kirlenen kumaş yaklaşık 12 saat bu solüsyonda tutulmalı, ardından pas kolayca yıkanabilir.

Renkli kumaşlar için limon ve sirke ile yukarıda anlatılan yöntemler de uygundur.

Dış giyimden pas nasıl çıkarılır

Paslı bir nokta şeklinde sorun olursa süet ceket, amonyak yardımıyla bununla başa çıkabilirsiniz. 1 ila 5 oranında suda seyreltin, solüsyona bir fırça batırın ve malzemeyi silin. Daha sonra yüzeyi kuru bir bezle silin ve ürünü oda sıcaklığında tamamen kurumaya bırakın.

Pas izlerini çıkarmak için deri ceket, benzin kullanın. İçine bir sünger batırın ve nazikçe silin Sorun noktası. Açık havada yapmak daha iyidir.

Hırdavatçılarda satılan özel rafine benzin kullanmak gerekir.

Pas lekesi ilk seferde geçmezse, umutsuzluğa kapılmayın: başka bir yol deneyin. Hiçbir şey yardımcı olmazsa, bu yalnızca kuru temizlemenin şeyi kurtarabileceğini gösterir - lekeleri çıkarabilen ancak malzemenin yapısına zarar vermeyen maddeler kullanırlar.

Evde beyaz giysilerden pası nasıl çıkaracağınızı bilmiyor musunuz? Pas lekesini nasıl çıkaracağınızı ve beyaz şeylerden pası nasıl çıkaracağınızı göstereceğiz. Bu lekelerin sandığınızdan daha kolay çıkarıldığını öğrenecek ve kalıcı olarak ortadan kaldırabilirsiniz. Şimdi her şeyi düzelteceğiz.

Aşağıdaki durumlarda kırmızı noktalar belirir:

  • soyulması boya ile metal bir pil üzerinde şeyleri kurutmak;
  • yıkama sırasında ceplerde demir nesnelerin bulunması;
  • giysilerdeki metal takılar;
  • pas izleri olan salıncaklarda veya banklarda boş zaman geçirmek.

İlk düşünce kaldırmaktır. Çamaşır suyu - deniz, örneğin çamaşır suyu. Ancak onun yardımıyla renkli şeylerden lekeleri çıkarmak kesinlikle yasaktır ve beyazlarda çoğu ağartıcı sadece taze lekelerle baş edebilir, ancak onların yardımıyla bile plağı çıkarmak her zaman mümkün değildir.

ağartıcı nasıl

İyi fikir - yaşlı büyükannenin püf noktaları. Doğaçlama araçlar satın almanıza bile gerek yok - her şey zaten evde.

Beyaz üzerinde pas çok belirgindir, bu nedenle mükemmel temizleme neredeyse bir sanattır. Özellikle şey ipek veya şifon ise. Tüm ürünler lekeleri çıkarmak için uygun değildir.

limon asidi

Çözelti hazırlama yöntemi:

  1. 20 gr sitrik asit ve yarım bardak suyu bir emaye tavaya koyun ve karıştırın.
  2. Elde edilen karışımı iyice ısıtın, ancak kaynatmayın, ardından lekeli şeyin bir kısmını içine koyun ve 4-5 dakika bekletin.
  3. Leke kalırsa, işlemi tekrarlayın.
  4. Ürünü daha sonra soğuk suda durulayın.

Sitrik asit, bir bardak su başına 20 g oranında hiposülfat ile değiştirilebilir.

şarap asidi

Tartarik asidin çalışması için tuzu raftan çıkarın.

  1. Asit tuzla eşit oranlarda karıştırılır.
  2. Bir bulamaç oluşturmak için biraz su eklenir.
  3. Elde edilen karışım leke üzerine kalın bir tabaka halinde sürülür.
  4. İşlenen kısmı derin bir tabağa alıp güneşe koyuyoruz.
  5. Leke gittiğinde, öğeyi durulayın ve ardından her zamanki gibi yıkayın.

Tesisat aletleri

Biraz hile yapalım. Sıhhi tesisattan kırmızı pası çıkarmak için kullanılan özel temizleyiciler vardır. Bu nedenle, gizli olarak beyazlatma için de kullanılabilirler, ancak yalnızca pamuklu kumaşlar, ve sadece beyazlarda.

  1. Kirlenme yerini solüsyonla ıslatın.
  2. Köpük oluşumuna kadar üç (eldiven ile).
  3. İyice okşuyoruz.
  4. İşlemden sonra, şeyi yıkarız.

Sıhhi tesisat ürünleri, lekeler eski olsa bile çalışır ve başka hiçbir şeyle çıkarılamaz.

Hidroklorik asit

Nasıl devam edilir:

  1. %2'lik bir çözüme ihtiyacınız var.
  2. Kirlenen ürün asit içine konur.
  3. Leke tamamen kaybolana kadar tutun.
  4. Şey 3 yemek kaşığı bir çözelti içinde işlendikten sonra. litre su başına amonyak.

Diş macunu

Normal bir diş fırçası kullanarak lekeye diş macunu sürün ve iyice ovalayın. Kumaş için güvenlidir, ancak etkilidir.

fon depolamak

Mağazaya geldiniz ve çamaşır suyu ve çamaşır suyu var - geçiyoruz, uymuyorlar. Onları biraz hafifletin, kahverengi veya kahverengi yapın. Ve böyle bir işlemden sonra lekeden kurtulmak neredeyse imkansız hale gelecektir.

Her ihtimale karşı: . Beyazlar hakkında da var.

Bileşimi asetik içeren ürünler satın almanız gerekir veya oksalik asit. Ve pakette belirtilen para çekme kurallarını 10 kez tekrar okuduğunuzdan emin olun. Kendin daha pahalı.

Genellikle şöyle yazarlar: Sonuç için, etkilenen bölgeye bir leke sürün, köpük oluşana kadar iyice ovalayın, ardından ılık suyla durulayın.

Eldivensiz böyle güçlü araçlarla hiçbir şey yapmayın.

İçin taze noktalar Ev ilaçları kullanmak daha iyidir. Ancak reklam biraz eskiyse, istediğinizi elde etmek için çok çaba ve alışılmadık kelime dağarcığı gerekecektir.

Giysiler pastan nasıl korunur

"Teşekkür ederim, cap" bölümünden ama söylemeden edemiyoruz. Güvende olmak daha iyi.

  1. Sızdıran tesisat için, kocanızdan tuvaleti kurtarmak için kahramanca tırmanmadan önce gömleğini çıkarmasını isteyin. Bu aynı zamanda garajdaki çalışmaları için de geçerlidir. Atmaktan çekinmediği şeyleri giymesine izin verin.
  2. Çocukları var? Ardından oyuncakların, aletlerin, madeni paraların, anahtarların metal kısımlarını kontrol edin.
  3. Parlak şeylerin ceplerine küçük bozuk paralar, anahtarlar, toplu iğneler koymayın.
  4. Oyun alanına gidiyor musun? Mahzene mi? Garaj? Şu beyaz kot pantolonu çıkar. Kirlenirsin.

Artık evde beyaz giysilerden pası nasıl çıkaracağınızı ve nasıl çıkaracağınızı ve beyaz giysilerden pas lekesini nasıl çıkaracağınızı biliyorsunuz. Kendi deneyiminiz varsa ve sarı kirleri çıkarmak için elbise, tişört ve bluzları başka şekillerde yıkamayı denediyseniz, yorumlarda bize bunlardan bahsedin.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kumaş ve beyaz giysiden pas lekesi çıkarma yolları

Çıkarılması en zor lekelerden birisi de pas lekesidir. Özellikle beyaz bir giysiye bulaştığı zaman çıkmasını imkânsız olarak düşünebilirsiniz. Ancak beyaz bile olsa pas lekesini giysinizden yok etmenin birkaç yolu var. İşte bu yolları sizler için bir arada derledik. Pas lekesi çıkarmak için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz;

PAS LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Bayanların en çok şikâyetçi olduğu pas lekesi sizi önce çileden çıkartabilir. Bu lekenin çıkmayacağını düşünebilirsiniz. Belki de pes ederek şimdiye kadar birçok kıyafetinizi ziyan etmiş te olabilirsiniz. Ancak pas lekelerini çıkartmak mümkündür.

Beyaz bir giysiden pas lekesini çıkartmak için;

Öncelikle pas lekesinin olduğu yere limonu sıkın ve iyice yedirin. Daha sonra pas lekesini güneş gören bir yere bırakın. 3-4 saat bekletin. Pas lekesinin çıktığını göreceksiniz.

Kumaşlardan pas lekesi nasıl çıkar?

Kumaşlarda; Lekeyi tuzlu limon suyuyla ovduktan sonra içerisine biraz amonyak katılmış suyla silin ve durulayın. Sentetik kumaşlarda : Lekeli kısmı biraz limonla ovun.

Halıdan pas lekesi nasıl çıkar?

Halınıza pes lekesi bulaştı ise şu yolları izleyin; Nemli bir süngere çok az bulaşık deterjanı koyup lekenin üzerinde tutun. Daha sonra soğuk suya batırılmış beyaz bir havluya emdirin. Pas lekesi geçerse, emdirme işlemine devam edin ve gerekirse deterjan kullanmaya devam edin. Eğer geçmezse, lekenin üzerine limon suyu döküp bir kaç saat bekleyin, nemli bir havluyla emdirdikten sonra ıslak bezle silin.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir