sibirya kedisi / Sibirya Kedisi ve Özellikleri - seafoodplus.info

Sibirya Kedisi

sibirya kedisi

Sibirya Kedisi &#;zellikleri Nelerdir? Yavru Siberian Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Sibirya kedileri, kedi ırkı olarak ismini aldığı Sibirya bölgesi kökenine mensuptur. Bu sebeple Siberian ismi ile de tanınıyorlar. Tarihçelerine bakıldığında Sibirya'nın ormanlık alanlarında daha çok vahşi ortamlarda yaşayan bu özel kedilerin, bu bölgedeki yerel halk tarafından beslenerek evcilleştirildiği ve günümüze kadar geldikleri bilinmektedir. Sibirya kedileri, binlerce senelik tarihleri ile Rusya'ya özgü halk hikayelerinde ve dilden dile dolaşan efsanelerde sıklıkla insanların karşısına çıkmaktadır.

Sibirya Kedisinin Özellikleri Nelerdir?

Sibirya kedisi, canlı ve hareketli yapısı ile beğenilen bir kedi türü. Sibirya kökenli ortaya çıkan bir kedi ırkı olarak kürk yapısı bölgenin soğuk hava şartlarına uygun olarak oldukça dayanıklıdır. İri ve büyük vücut yapısı ile Sibirya'nın çetin soğuklarında rahat bir şekilde yaşamını sürdürebilmiştir. yıllarında Sibirya Kedisi, tüm dünyaya ihraç edilmeye başlanmış böylece kedi seven insanların yaşamına renk ve güzellik katmaya başlamıştır. Sevilen kedi dostlarımızın arasına kısa sürede farklı bir kedi cinsi olarak adapte olarak karışmışlardır.

Kediler, genellikle sudan ve denizden çekinirken Sibirya kedileri insanları bu konuda oldukça şaşırtıyor. Çünkü Sibirya kedisi, yüzme konusunda bir hayli yetenekli, hatta iyi bir yüzücü olarak diğer kedilerin önüne çıkıyor. En eski kedi ırklarından biri olan Sibirya kedisi, Amerika'da yayınlanan bir kedi şovu programı ile yüzyıl başlarında büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır.

Sibirya Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Sibirya Kedisi, fiziksel özellikleri ile havyan severlerin en çok ilgi gösterdikleri ve severek besledikleri kedi türleri arasında göze çarpıyor. Alerji yapmayan Sibirya kedilerinin ön plana çıkan fiziksel özellikleri ise şöyle:

- Sibirya kedisi, orta ve büyük boylarda bir kedi türüdür.
- Sibirya kedisinin ortalama yaşam süresi yıl arasında değişmektedir.
- Bu özel kedi türünün olgunlaşma süresi yaklaşık olarak 5 yıldır.
- Sibirya kedisinin ağırlığı dişilerde 3, kilo aralığındadır.
- Sibirya kedisinin ağırlığı erkeklerde 5, kilo arasındadır.
- Güzel tüyleri olan Sibirya kedilerinin yükseklikleri ortalama 30 santimdir.
- Kafa yapıları, vücutları ile kıyaslandığında orantılıdır.
- Sibirya kedilerinin kulakları yuvarlak ve büyüktür.
- Gözleri, büyük ve yuvarlak şekle yakındır.
- Sibirya kedilerinin göz renkleri ise yeşil, mavi, altın ya da bakır tonlarındadır.
- Kuyrukları ise vücut uzunluklarına göre daha kısa, tabanda ise tüylü ve geniştir.
- Üç katmanlı bir kürk yapısı vardır. Kürkleri, çeşitli renk kombinasyonlarında olmaktadır.

Sibirya Kedisinin Karakter Özellikleri

Sibirya kedisinin fiziksel özellikleri kadar karakter özellikleri de merak edilmekte ve araştırmaktadır. Bu konuda bilgi edinmek isteyenler için Sibirya kedisinin karakter özellikleri:

- Sibirya kedisi, insanlara oldukça düşkündür. Özellikle sahiplerinin yanından ayrılmak istemez ve onlarla sürekli ilgilenirler.
- Sibirya kedisi, sahiplerini yalnız bırakmaz, Sibirya kedisi olanların kendilerini yalnız hissetmemeleri bu yüzdendir.
- Sibirya kedileri, ailedeki çocuklarla da çok iyi ilişkiler kurar ve anlaşırlar.
- Sibirya kedilerinin, kendi türleri dışındaki kedilerle ve köpeklerle gayet uyumlu bir yaşam sürdükleri görülmektedir. Onlarla da iyi geçinirler.
- Hırçın değillerdir.
- Eğlenceyi özellikle oyunlar oynamayı çok severler.
- Meraklı bir karakterleri vardır.
- Miyavlamaktan ve sesler çıkarmaktan hoşlanırlar.
- Suyu severler.
- Islanmaktan korkmazlar.

Yavru Siberian Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Sibirya kedisinin bakımı diğer kedilerle aynıdır. Uzun olan tüylerini düzenli olarak taramak gerekir. Kulak ve diş sağlıklarına ve bakımlarına da dikkat etmek ve özen göstermek önemlidir. Tüm kediler gibi Sibirya kedileri de özel sağlık durumlarına ve yaşlarına uygun olan kaliteli ve besleyici mamalarla beslenmelidir. Yavru Siberian kedilerinin mama seçimlerinde yaş hususuna özellikle dikkat edilmeli, ihtiyaç duydukları gıda maddelerini içeren yararlı besinler tercih edilmelidir. Veteriner kontrolleri de düzenli olarak yaptırılmalıdır.

Sibirya Kedisi Özellikleri ve Bakımı Hakkında HERŞEY

Sibirya ormanlarında vahşi ortamda yaşayan Sibirya Kedisi, bin yıllık tarihe sahip nadir kedilerdendir. Bölgedeki köylüler tarafından beslenerek evcilleştirilen Sibirya (Siberia) kedileri, zorlu dönemleri geride bırakıp günümüze gelmeyi başarmışlardır.

Binlerce yıllık geçmişe sahip Sibirya kedilerine; Rusya&#;nın &#;efsane ve folklorik&#; hikâyelerinde sıklıkla rastlanmaktadır. Sibirya kedileri yılında ilk defa Sibirya Bölgesinden, Amerika&#; ya araştırma amaçlı gönderilmiştir.

yılında uluslararası örgütlerin ilk defa tanıdığı Siberia Kedisi, yılında tüm kurumlar tarafından kabul edilmiştir.


Sibirya Kedisi Özellikleri &#; Vücut Yapısı

Karakteri: Sıcakkanlı, Sevecen ve Sadık 
Tüy Yapısı :Kısa, Uzun ve Kabarık
Gövde: Kaslı, Kuvvetli
Kürk : Yumuşak
Kuyruk:Orta, Fırça gibi çok tüylü.

Çocuklarla Arası - 6/10

60%

Bakım İhtiyacı - 8/10

80%

Eğitilebilirlik - 5/10

50%


Sibirya Kedisi Tarihi

Norveç Kedisi ile aralarında birçok benzerlik bulunan Sibirya kedisinin kökeni Rusya&#;dadır. Mitlere ve hikayelerde adını sıkça görebileceğimiz Sibirya Kedisi&#; nin tarihi binlerce yıl geçmişe dayanmaktadır.

Yapılan araştırmalara ve toplanan verilere göre atalar Sibirya Taigası olarak adlandırılmaktadır. Sibirya kedisi Rus aborjin ırkıdır, doğa koşullarına mükemmel adapte olmuş bu kediler kökenini sadece doğaya borçludur.

Sibirya Kedisi Karakteri

Sibirya kedileri, sıcakkanlı, sevecen ve sadıktırlar. Diğer hayvanlara nazaran yaptıkları hareketler daha anlaşılır ve iletişime açıktır. En sevdiği eylemlerden biride doğuştan gelen yetenekleri; ağaca atlamaktır. Ayrıca sahiplerine tıpkı American Bobtail kedileri gibi fazlasıyla sadıktırlar.

Her türlü eylemi kavrama zekâsı onları zeka konusunda diğer kedilerin bir adım önüne atmaktadır. Yabancılara karşı cesur ve saldırgan davranış sergilemezler. Durağan gözükmelerine rağmen oldukça çeviktirler. Tam bir oyun arkadaşıdırlar. Akrobatik hareketler konusunda da oldukça iyidirler.

Sibirya Kedisi Özellikleri

Büyük ve orta büyüklükteki çeşitlere sahip Sibirya Kedileri güçlü, masif ve oldukça kaslıdırlar. Dişi kediler, erkek kedilere kıyasla daha küçüktürler.

Kafa Yapıları: Vücutları ile orantılı, kısa ve geniş kafa yapıları vardır. Dar alınları ve geometrik denilebilecek kadar düz burun çizgileri vardır.

Her sibirya kedisinde aynı burun yapısı olmasa da genellikle orta uzunlukta buruna sahiptirler. Çok güçlü çeneleri olan doğanın muhteşem kedileri, kaslı vücut yapılarıyla fark yaratmaktadır.

sibirya kedisi vücut yapısı

Boyun: Güçlü, kısa.

Kulaklar: Orta uzunlukta, tabanları geniş ve algılara açıktır.

Gözler: Sibirya kedilerinde her renk tonunda göz rengine rastlanmaktadır. Bunlardan en çok görülenleri: Yeşil ve Sarı renkleridir.

Tip: Muhteşem, heybetli dış görünüşe sahip olan &#;Siberia Kedisi&#; olarakda adlandırılan Rus Kedileri gözlerimizin pasını silmektedirler.

Gövde: Çok kaslı, kuvvetli gövdesi, kısa kolları ve geniş ayakları vardır.

Sibirya Kedisi Bakımı

Diğer uzun, kabarık tüylü olan kedilere oranla Sibirya kedilerin bakımları daha kolaydır. Haftada bir kez fırçalama yeterli olacaktır. Sadece ilkbahar ve sonbaharda tüy dökümleri artar.

Bu dönemlerin dışında fazla tüy dökülmesi görülmemiştir. Sibirya kedilerin bir diğer özelliği titiz olmasıdır. Kum kapları muhakkak temiz olmalıdır.

Dişeti hastalığını engellemek adına dişlerini fırçalamayı ihmal etmeyin. Göz kenarlarından mikrop kapmamak için nemli bir pamukla temizleyiniz.

► Kedilerin Ağız ve Diş Sağlığı

sibirya kedisi bakımı

Çocuklarla Sosyal İlişkisi

Sibirya kedileri sevecen olmalarının dışında cesurluğu ile de bilinir. Bu özelliği ise, çocuklar için oyun arkadaşı olarak ifade eder. Çocukların mutsuz dönemlerinde en iyi arkadaşı olabilirler. Her zaman sıcakkanlı tavırları ile çocukları en iyi şekilde motive edebiliyorlar.

Ağırlığı

Sibirya kedileri 3,5 ila 8 kg arası ağırlıkta olabilmektedir. Bazı kediler ise bu rakamların dışında fazla da gösterebilmektedir.

Sibirya Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Sibirya kedilerin yaşam süresi 11 ile 15 yıl arasında değişmektedir.

etiketlerETİKETLER

Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

  • Kedimin ismi muç muç. Bu ismi koymamdaki sebep öpmeyi çok seviyor.
    Beni öpmeye başladımı sanırım yarım saat sürüyor. Ha bu arada öptüğü yerimi birdaha öpmüyor.
    Ltf erkek listesine muç muç eklermisiniz.

    1

    yorum beğen

    Cevapla

  • Erkek Van Kedim var isim bulamadım isim öner misiniz ? (Gözlerinin biri sarı biri mavi)

    2

    yorum beğen

    Cevapla

Sibirya Kedisi

Uzun ve kabarık tüyleri ile asil ve göz alıcı bir görünüme sahip olan Sibirya kedisi, doğal mutasyonlar sonucu ortaya çıkmıştır. En zorlu hava şartlarına dahi direnç göstermelerinin ve soğuktan korunmalarının ardında onları koruyan tüyleri vardır. Kaslı ve güçlü vücut yapıları onlara mükemmel bir tırmanma yeteneği verir. Kulakları orta büyüklükte ve oval şekilli olur. Kafaları da vücutları ile orantılı bir büyüklüğe sahiptir ve yuvarlaktır. Gözleri tam olmasa da yine yuvarlak bir yapıdadır. Kuyrukları vücut uzunlukları ile kıyaslandığında daha kısadır ve kuyruklarında da tüyler kabarık bir forma sahiptir. Tüyleri birçok farklı renkte olabilir, ancak benekli kürklere sahip olmadıkları bilinmektedir.

Ailesi ile araları her zaman çok iyidir, onlara karşı sevgi dolu olurlar. Oyun oynamaya bayılırlar ancak sıkboğaz edilmeyi de sevmezler. Küçük çocuklarla aralarında güçlü bir bağ kurabilirler, yabancıları da pek yadırgamazlar. Hatta diğer evcil hayvanlarla da iyi anlaşabildikleri bilinmektedir. Maceracı bir ruha sahip olurlar, ev içerisinde en yükseklerde zaman geçirebilirler. Merak duyguları gelişmiştir, alçak sesli miyavlamalarına kanılmaması gerekir; kendileri konuşkanlıkları ile mükemmel bir arkadaş olabilirler. Diğer birçok cinsten farklı olarak suya bayılırlar. Enerji seviyeleri çok yüksektir, insanının peşinden bir an olsun ayrılmak istemezler. Kedi oyuncaklarına yoğun derecede ilgi gösterirler ve sevimli halleri ile aileye neşe katabilirler. Her ne kadar ırkın genel karakteristiklerinden bahsetsek de her birinin ayrı karaktere sahip olabileceğinin unutulmaması gerekir.

Sibirya Kedisi Nerenin Kedisi?

Doğal mutasyonlar sonucu ortaya çıkan ve geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bir ırktır. Ana vatanı Rusya topraklarıdır. Sibirya’nın ormanlık ve vahşi ortamlarında yaşadıkları ve bölge halkı tarafından beslenerek günümüze dek ulaştıkları yönünde bilgilere ulaşmak mümkündür. Rusya ile ilgili efsanelerde de halk arasındaki hikâyelerde de sıklıkla onlardan bahsedilmektedir. yüzyılda Avrupa ülkelerinde görülmeye başlamışlardır ve şovlarda da boy göstermişlerdir. yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri’ne ulaşmadıkları bilinebilir. CFA tarafından yılında ayrı bir ırk olarak tanınmışlardır.

Sibirya Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Ortalama ömürleri 11 – 18 yıl arasında olur. Diğer tüm kediler gibi genetik hastalıklara yatkın oldukları bilinse de spesifik bir sağlık sorunları olmadığı söylenir. Yine de kalp kası hastalıkları için düzenli muayene olmasında fayda vardır. Uzun ömürlü olabilmesi için hem psikolojik hem de fiziksel sağlığının yerinde olması gerekir. Düzenli egzersizler ve sağlıklı beslenme ile onunla mutlu ve uzun bir ömür geçirme şansı arttırılabilir.

Sibirya Kedisi Çok Tüy Döker mi?

Evet, fazlaca tüy döktükleri söylenebilir. Tüy sağlıklarının desteklenmesi, ölü tüylerinin ve derilerinin vücuttan uzaklaştırılması için haftada 2 – 3 kere hem fırçalanmaları hem de taranmaları gerekir. Tüylerinin parlaklığının korunması adına da bu rutin bakım süreci fayda sağlar. Kediler ve insanları arasındaki bağı güçlendiren aynı zamanda tüy dökülme sorununu da azaltan fırçalama ve tarama süreçlerinin aksatılmaması gerekir.

Sibirya Kedisi Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Hiçbir dostumuzun bakımı tüylerinin taranmasından veya fırçalanmasından ibaret değildir. Kulaklarının temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Bu esnada kulak temizleme çubukları kesinlikle tercih edilmemelidir, nemli bir bez bu iş için yeterli olacaktır. Tırnakları her 10 – 15 günde bir uzar, kısaltılmalıdır. Tırnakları kısaltılırken dikkatli olunmalıdır, tırnaklarının patilerine yakın kısmında bulunan pembemsi bölümde sinirler ve kan damarları bulunur. Diş ve diş eti sağlığı için de dişlerinin fırçalanması unutulmamalıdır. Bu cinsin suya bayıldığı bilindiğinden periyodik aralıklarla banyo yapmalarında bir sakınca yoktur.

Sibirya Kedisi Ne Kadar Süre Hamile Kalır?

Dişi 1 yaşına yaklaştığında yavru doğurmaya hazır hale gelir. Gebeliği ortalama olarak 65 gün sürer. Doğuma yaklaştıkça sıcak, karanlık ve sessiz yerleri keşfetmeye çalışabilir. Karnı belirginleştikten sonra iştahında bariz bir artış meydana gelebilir. Döneme özgü ihtiyaçlarının karşılanması için daha yüksek kalori, protein, sağlıklı yağ ve mineral barındıran mamalara geçiş yapılması önerilir.

Sibirya Kedisi Kaç Yavru Doğurur?

Her doğumda 3 – 4 yavru dünyaya getirebilirler. Yavruları doğduklarında göremezler ve duyamazlar. Yaklaşık 10 – 12 gün sonra duyularını kazanmaya başlarlar. Genellikle 2 aylık süreçte anne sütü içerler daha sonra katı besinlere yavaş yavaş geçebilirler. Yavruların sahiplendirilmesi için en uygun zaman dilimi 3 – 4 aylık oldukları süreçtir.

Sibirya Kedisi Nasıl Beslenmeli?

Bizlerin tükettiği her gıda onlar için faydalı değildir, hatta bazı gıdalar zararlı dahi olabilir. Gelişim dönemlerine özel geliştirilen kaliteli kuru mamalar ile beslenmeleri önerilir. Sularının hep taze olması su içmeye istekli olmaları açısından önemlidir.

Evcil dostunuz için indirimli kedi mamaları seafoodplus.info'da! Alışverişe Başla


Sibirya orman kedisi özellikleri ve bakımı

Sibirya kedisi veya Sibirya orman kedisi, çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinen, sevimli ve sadık bir aile arkadaşıdır. Bu dayanıklı Rus kedi cinsi, adından da anlaşılacağı gibi Rusya&#;nın uzun ve sert kışları ile ünlü bölgesi Sibirya&#;ya özgüdür. Sağlam kökenleri uzun, hava koşullarına dayanıklı kürklerine ve güçlü gövdelerine yansır.

Sibirya orman kedisi, kişilik olarak tabiri caizse biraz kediciktir. Oldukça iyi huyludur ve kucaklaşmaya bayılır. Sibirya kedileri, kendilerini sahiplerine tamamen adarlar. Onlardan orta düzeyde aktif, herhangi bir evcil hayvan gibi kişiliğe sahip, nazik kediler olmalarını bekleyebilirsiniz.

Sibirya orman kedisi sevecen, son derece zeki, oyuncu ve sosyaldir. Bu kediciklerin mevsimlere göre değişen güzel, yarı uzun tüyleri vardır. Uzun tüyleri, haftalık bakım ve fırçalama ile en iyi şekilde görünür. Siz de bu kedi cinsinin size uygun olup olmadığını anlamak için Sibirya orman kedisi özellikleri ve bakımı hakkında daha fazlasını keşfedebilirsiniz.

Sibirya orman kedisi özellikleri

Peki, orman kedisi nasıl olur? Bu orta boy kediler, kesinlikle buzlu Sibirya ormanlarındaki ortamları için yaratıldı. Sibirya kedilerinin uzun, üç katmanlı, suya dayanıklı tüyleri ve boyutlarına göre ağır görünen sağlam, kaslı vücutları vardır. Güçlü ama çevik bir yapıya sahip olan Sibirya orman kedisi, olağanüstü zıplama yeteneğine katkıda bulunan büyük, yuvarlak patilere ve güçlü arka bacaklara sahiptir.

Sibirya orman kedisinin özellikleri genel olarak şu şekildedir:

  • Boyu: cm
  • Ağırlığı: kg
  • Yaşam süresi: yıl
  • Kürk uzunluğu: Uzun
  • Renk: Siyah, beyaz, gri, kırmızı, krem ve mavi
  • Arkadaş canlılığı: Sibirya oman kedisi insanlara ve diğer hayvanlara göre son derece arkadaş canlısıdır. Gerçek bir kucak kedisidir ve güçlü sadakat eğilimi vardır.

Sibirya kedilerinin ayrıca tipik olarak altın, yeşil veya bakır gözleri vardır, ancak beyaz Sibirya kedilerinin mavi gözleri olabilir. Peki, Sibirya kedisi tüy döker mi? Uzun tüyleri olduğundan çok fazla tüy dökebilirler. Sibirya orman kedisi ilkbaharda daha uzun, daha sıcak olan kışlık tüylerini, sonbaharda ise daha kısa yazlık tüylerini döker. Yılda iki kez tüy dökmesine rağmen &#;hipoalerjenik&#; olarak kabul edilir. Yine de gerçekten hipoalerjenik evcil hayvan diye bir şey olmadığını ve bu kedilerin, alerjisi olan herkes için elverişli olmayacağını unutmayın.

Sibirya orman kedisi tarihçesi

Sibirya kedisi cinsinin, zamanın testinden geçtiğini söylemek az kalır! Çünkü bu yerli Rus orman kedilerinin en eski kayıtlı tarihi yüzyıla kadar uzanıyor. Bazı kedi uzmanları, Sibirya kedisinin bugün bildiğimiz tüm uzun tüylü ırkların uzak atası olabileceğini düşünüyor.

Bu vahşi ve uzun tüylü kediler, yüzyıllar içinde evcilleştirildi ve acımasız Sibirya kışlarından korunmak için insanların evlerine sığındılar. İnsanlar ise keskin fare avlama yetenekleri ve tatlı mizaçları nedeniyle bu sevgi dolu kedileri memnuniyetle karşıladılar.

Avrupa kültüründe, Sibirya orman kedilerinden ilk kez yüzyılın başlarındaki kedi gösterilerinde bahsedilmiştir. Bu kedi cinsi, &#;lara kadar ABD&#;ye ithal edilmemiştir ve bugün de nispeten nadir bir tür olduğu söylenebilir.

Sibirya orman kedisi kişiliği

Sibirya kedisi, çok sevecen ve eğlenceli bir kişiliğe sahiptir. Bu kediler hem fiziksel hem de duygusal olarak çok yavaş olgunlaşırlar. Bir Sibirya orman kedisinin yetişkinliğe ulaşması beş yılı bulabilir, bu da hayatlarının önemli bir bölümünü kedi yavrusu gibi davranarak geçirdikleri anlamına gelir.

Sibirya kedisi sakin midir? Genç tavırlarına rağmen, Sibirya orman kedisi tipik olarak oldukça uysal ve sessizdir. Tek gürültüsü muhtemelen en sevdikleri insanlara biraz sevgi göstermek için mırlamak olacaktır. Sibirya orman kedileri, hemen her insanı çok sever. Çocuklarla ve diğer hayvanlarla iyi geçinmek konusunda ona gözünüz kapalı güvenebilirsiniz.

Sibirya kedileri, genellikle hoş kedilerdir ve kişilikleri her yönüyle farklıdır. Daha nadir bir cins oldukları için bu kedilerden muhtemelen yılda sadece birkaç tane görürsünüz. Onların herhangi bir evcil hayvan gibi kişiliğe sahip, orta derecede aktif, nazik kediler olmalarını bekleyebilirsiniz.

Elbette Sibirya orman kedisi de macerayı ve meydan okumayı sever. Ayrıca sinir bozucu kemirgenler için çevrede dolaşmayı seven mükemmel avcılardır. Bu sevimli kucak kedileri, oyun oynamadıkları ve avlanmadıkları zamanlarda, insanlarıyla kucaklaşmaya ve birebir zaman geçirmeye bayılırlar.

Sibirya orman kedisi eğitimi

Sibirya kedileri, insanlarına bayılan ve genellikle çok uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmayan çok sosyal hayvanlardır. Bu evcil hayvanlar, insanların etrafta ve oyun oynamaya istekli olduğu bir evde çok mutlu olabilirler. Sibirya kedisi, neredeyse herkesle iyi geçinir ve çocuklarla, diğer evcil hayvanlarla dolu evler için çok uygundur.

Sibirya orman kedisi, yukarıda da belirttiğimiz gibi meydan okumaya bayılır, bu nedenle yaşam ortamında oyuncaklar bulunması onu aktif ve eğlenceli tutacaktır. Oyun oynamadığında ise muhtemelen kucağınızda dinlenmek isteyecektir. Bu noktada Çocuklarınız ve evcil hayvanlarınızla bir arada oynayabileceğiniz keyifli iç mekan oyunları yazımız da ilginizi çekebilir.

Bu dayanıklı kedi cinsi, dış ortamdan geldiği için bugün de bu niteliklerden bazılarını korumaktadır. Örneğin birçok Sibirya kedisi suyu sever. Bu nedenle kediniz oyun için sizi duşa kadar takip ederse şaşırmayın. Ayrıca arabada gezmeyi veya güneşte uzanmayı da çok sevecektir.

Sibirya orman kedisi, inanılmaz derecede zekidir. Tırmalama direği ve tuvalet kullanmak için kolayca eğitilebilir. Bu kediler orta boydan biraz daha büyük olduklarından, tuvaletlerini rahatça yapmaları için kutularının yeterince büyük olduğundan emin olun. Sibirya kedinizi bunların dışında, bir veya iki numara yapması için bile eğitebilirsiniz.

Sibirya orman kedisi bakımı

Uzmanlar bu kedilerin tüylerinin matlaşmasını önlemek için haftada en az 3 kez taranmaları gerektiğini belirtiyor. Sibirya kedileri suya dayanıklı güçlü bir kürke sahip oldukları için nadiren banyoya ihtiyaç duyarlar.

Düzenli fırçalamanın yanı sıra, kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmeyi unutmayın. Ayrıca kulaklarını ve gözlerini de düzenli olarak temizlemelisiniz.

Sibirya orman kedisinin vücudunu hareket halinde tutmak ve zihnini meşgul etmek de en az tüylerini fırçalamak kadar önemlidir. Oyuncakları dışarıda bırakmak, ona bir kedi ağacı almak ve birçok birebir oyun sunmak, bu kedi cinsini aktif tutup düşündürmenin harika yolları olabilir. Sibirya kedileri çok atletik olduğu için hem fiziksel hem de zihinsel egzersize ihtiyaç duyacaktır. 

Sevgi dolu kişilikleri sayesinde bu hayvanları sosyalleştirmek de oldukça kolaydır. Sibirya kedileri çocuklarla, diğer kedilerle ve köpeklerle iyi anlaşır.

Son olarak Sibirya kedinizi yüksek kaliteli bir mamayla besleyin ve aşırı yemesini önlemeye yardımcı olmak için mama alımını takip edin. Kedinizi ne kadar ve ne sıklıkta beslemeniz gerektiğini öğrenmek için ise veterinerinize danışın.

Sibirya orman kedisi yaşam süresi ve sağlık sorunları

Sibirya kedisi ne kadar yaşar? Sibirya kedileri, yıllık bir ömre sahiptir ve genellikle sağlıklı evcil hayvanlardır. Bu cinsle ilgili en büyük genetik risk, HCM olarak bilinen biraz daha yüksek hipertrofik kardiyomiyopati riskidir. Bu hastalık, kalp kasının büyüdüğü ve daha az işlevsel hale geldiği bir durum olarak tanımlanabilir. Bu yüzden Sibirya kedisi yavru ise, yetişkinliğe kadar onu düzenli olarak testlere götürmeniz iyi olabilir. Aksi takdirde HCM ve diğer sağlık sorunları, kedinizin hayatının sonraki dönemlerine kadar fark edilmeyebilir.

Sibirya orman kedilerinin ayrıca polikistik böbrek hastalığı (PKD), kalıtsal kanser, kedi alt idrar yolu hastalığı (FLUTD) ve periodontal hastalık risklerine de yatkın olduğu düşünülmektedir.

İlginizi çekebilir:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir