serkan gür kimdir / Serkan Gür kimdir? Serkan Gür kaç yaşında? Nereli? Mesleği ne?

Serkan Gür Kimdir

serkan gür kimdir

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Serkan Gür'ün biyografisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan atama kararlarına göre Bursa İl Mili Eğitim Müdürlüğü görevine Serkan Gür'ün ataması yapıldı. Bu kapsamda vatandaşlar internet arama motorlarında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür kimdir? Kaç yaşında? Nereli? sorularına yanıt arıyor. Bizlerde sizler için haberimizde Serkan Gür'ün biyografisine yer verdik. İşte detaylar... 

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SERKAN GÜR KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ? İŞTE SERKAN GÜR'ÜN BİYOGRAFİSİ

Serkan Gür, 1979 yılında İstanbul’da dünya geldi. Aslen Sinoplu olan Serkan Gür, Marmara Üniversitesi'nden lisans eğitiminin Otomotiv Eğitimi, lisansüstü eğitimini Teknoloji Eğitimi Alanlarında tamamlamıştır. 

Öğretmenlik hayatına 1999 yılında Şişli Endüstri Meslek Lisesinde başlayan Serkan Gür, 2004-2007 yıllarında MEGEP yani Mesleki ve Teknik Eğitim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi’nde eş-uzman olarak görev yapmıştır.

2010-2012 tarihleri arasında, Leonardo da Vinci kapsamında ’CNC Operatörlüğü Eğitimi’’, “Metal Teknolojisi ve İç Mekân Tasarımı’’ “Çalışan Gençler İçin Sosyal ve Mesleki Uyum Programı” “Otomotiv Teknolojisi ve Motor Yenileştirme “ projelerinin sahipliği görevlerini üstlenmiştir.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Serkan Gür'ün biyografisi

Ulusal düzeyde Milli Eğitim Bakanlığı Performans Ölçme Değerlendirme Projesinde uzman olarak görev alan Serkan Gür,  Okul-sanayi işbirliği İstanbul Modeli ve Üreten Okul ile ilgili çok sayıda projenin yöneticiliğini yapmıştır.

Haberin Devamı

2007-2012 yılları arasında İstanbul’da, çeşitli okullarda müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

2012 yılında İstanbul Eyüp İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü görevini, 2013-2021 tarihleri arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünde Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesinden sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Ağustos 2021 tarihinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı olarak atanmıştır.

Ulusal ve uluslararası düzeyde; “Modül Yazma Eğitimi Yöneticiliği “ ve alanında, çok sayıda uluslararası yönetici eğitimi ve eğitici eğitimleri ve seminerlerine katılmıştır.

Sakarya Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, OHIO Universıty ve IOWA State Universty ‘nin ortaklaşa düzenledikleri II. Uluslararası Teknoloji Sempozyumunda” Matematik Dersi Yazılımlarının Öğretimsel İçeriğinin Değerlendirilmesi “ konulu bildiri sunmuştur.

42 yaşındaki Serkan Gür'ün ‘’Dizel Motorlarının Egzoz Emisyonlarının Azaltılması’’ Projesi ile Çevre Olimpiyatı Dünya İkinciliği ödülü bulunmaktadır.

11 Eylül 2021 tarihinde Bursa’ya İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanan Serkan Gür'ün 9 Ekim 2021 Cumartesi tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa İl Millî Eğitim Müdürü olarak ataması gerçekleştirilmiştir. 

Etiketler :

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür için vahim iddialar: ‘Kahraman’ dediler dosyası kabarık çıktı

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Bursa’dan Hatay’a gönderilen İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün “görevden affını” istemesi günlerdir konuşuluyor. Serkan Gür’ün, milyonluk bazı usulsüzlükleri ortaya çıkardığı için görevinden alındığı iddia ediliyordu. Edindiğimiz bilgilere göre iddialar doğru değil.

Bursa’da Millî Eğitim Müdürlüğü hakkında iki soruşturma yürütülüyor. Biri eski Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün yolsuzluk yaptığı tartışmaları, diğeri de müdür yardımcılarının ihaleye fesat karıştırdığı iddiaları. Bakanlık soruşturmanın selameti açısından Serkan Gür’ü çadır ve konteyner kent alanlarında eğitim öğretim faaliyetlerinin koordinasyonu için Hatay’a görevlendirmek istedi. Bunun üzerine Serkan Gür, çocuğunun sağlık durumunu öne sürerek bölgede bazı temaslarda bulundu ama sonra affını talep etti. Serkan Gür hakkında bakanlık ön incelemesinin tamamlandığı belirtiliyor.

11.01.2023 tarihinde yapılan ön inceleme raporundaki iddialar arasında Serkan Gür’ün “Nüfuzunu kullanarak bazı okulların tadilat, tamirat ve malzeme temini işini belirli firmalara verdiği, yüklenici firmalar tarafından tadilat, tamirat ve malzeme temini işleri bitirildiği hâlde okulların ilgili firmalara ödeme yapmalarını engellediği” belirtiliyor.

Soruşturma bu yönde devam edildi. 2 Mart günü MEB’e iletilen yazıda “Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Görevlendirme Şube Müdürü Levent Yazıcı’nın depremzede aileler adına müteahhitlerden zorunlu bağış yapmalarını istedikleri ve müteahhitlere sonraki ihale süreçlerinde kendilerine kolaylıklar sağlanacağını söyledikleri; ihalelerde ve ödemelerde usulsüzlük yaptıkları” yönünde yeni iddialar iletildi. Soruşturma bu iddiaları da kapsayacak şekilde genişletildi ve araştırmalar sürüyor. 

ÇADIRLARA LOGO YAPIŞTIRILDI İDDİASI

Bunlar konuşulurken bu defa Bursa İl Millî Eğitim’in deprem bölgesinden satın aldığı çadırları, Bursa’da üzerlerine MEB logosu yapıştırıp yeniden bölgeye gönderdiği iddiaları patladı. MEB ayrıca bunun için de bir soruşturma başlattı. Söz konusu iddialar için MEB yaptığı açıklamada eğitim çalışanlarının emeklerine kimsenin leke süremeyeceğini belirterek, soruşturmalar sonrası gerekli açıklamaların yapılacağı ifade edildi. Bütün bu tartışmaların odağındaki isme ulaştık.

SERKAN GÜR İDDİALARI CEVAPLADI

Sorularımızı cevaplayan Serkan Gür, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Serkan Gür “Benimle ilgili yürütülen soruşturma yok. İfade edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Açığa alınan 7 kişi var. Onlarla ilgili bir olay olsa gerek. Nasıl çalıştığımı herkes çok iyi biliyor. Belirli firmalara iş verdiğim iddiaları da doğru değil. İşlerini hakkıyla yapan insanları tanımam ve bunların işini iyi yapmasının neresi yanlış. Kızımın psikolojik bazı sorunları vardı bu yüzden bana ifade edilen görevden affımı istedim. Merkeze çekilmiş durumundayım. Devlet ne görev verirse yaparım” dedi.

Fotoğraf: AA

Antep'ten çadır satın alınarak Bursa'ya getirildiği ve logo basıldığı iddiaları sonrası Bursa İl Milli Eğitim müdürü Serkan Gür görevden alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Hatay İl Müftülüğüne Mevlüt Topçu, Çankırı İl Müftülüğüne ise Mehmet Şahin atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), deprem çadırlarının üzerine MEB logosu bastırılarak deprem bölgesine geri gönderildiği iddialarıyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.

Ne olmuştu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde atölyeler kurulduğunu, çadırların metal aksamlarının üretiminin bu okuldaki atölyelerde, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin atölyelerinde dikildiğini söylemişti.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ise; geçen hafta yaptığı basın açıklamasında Bursa'da üretildiği söylenen çadırların Antep'ten satın alındığını, Bursa'da üzerine MEB logosu yapıştırıldığını ve yeniden deprem bölgesine gönderildiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), deprem çadırlarının üzerine MEB logosu bastırılarak deprem bölgesine geri gönderildiği iddialarıyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma başlattı.

MEB'den yapılan açıklamada Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına belirtildi ve şöyle denildi:

"Bakanlığımızca, yaklaşık bir ay önce hem eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki diğer bazı personel hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."

MEB 10 Mart'taki bu açıklamasının ardından 11 Mart'ta deprem çadırlarının Bursa'da logo basılarak geri gönderildiği iddialarının doğru olmadığını bildirmiş ve somut delile dayanmayan iddialarla eğitim kurumlarına yönelik karalama kampanyası yürütenler hakkında yasal işlem başlatıldığını açıklamıştı.

(AÖ)

Eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevden alınma nedeni ortaya çıktı

Eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, hakkında açılan soruşturma kapsamında 28 Şubat'ta görevden alınarak Hatay'da görevlendirdi. Yerine Bursa İl Milli Eğitim müdürü olarak Seyit Ali Büyük atandı. 3 Mart'ta buradaki görevinden de alanan Gür merkeze çekildi.

MÜTEAHHİTLERE ZORLA BAĞIŞ

MEB Gür'e ilişkin 3 ayrı soruşturma yürütüyor.

Soruşturmanın ilki:

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün "Nüfuzunu kullanarak bazı okulların tadilat, tamirat ve malzeme temini işini belirli firmalara verdiği, işleri bitirildiği halde okulların ilgili bazı firmalara ödeme yapmalarını engellediği" hususu Bursa Valiliğinin (İl İdare Kurulu Müdürlüğü) 11.01.2023 tarihli yazıyla MEB'e iletildi. Ön inceleme ve soruşturma çalışmalarına ivedilikle başlandı. İddia konularının 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun Kapsamında olmadığı disiplin hukuku kapsamında olduğu sonucuna ulaşılmış ve soruşturmaya bu yönde devam edilmiştir. 02.03.2023 tarihinde MEB'e "Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Görevlendirme Şube Müdürü Levent Yazıcı'nın depremzede aileler adına müteahhitlerden zorunlu bağış yapmalarını istedikleri ve müteahhitlere sonraki ihale süreçlerinde kendilerine kolaylıklar sağlanacağını söyledikleri, ihalelerde ve ödemelerde usulsüzlük yaptıkları" yönünde yeni iddialar geldi. Soruşturma bu iddiaları da kapsayacak şekilde genişletildi.

SERKAN GÜR NEDEN ALINDI?

Bu soruşturmada, Serkan Gür hakkında Bursa'da bir okula ait tamirat, tadilat ve tefrişat işlerini yürüten firma tarafından kiralanmış araçları özel işlerinde kullandığı iddiasının doğruluk kazandığı ve doğruluk kazanan bu fiilin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/C-ı maddesi "Hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak" kapsamına girdiği değerlendirildi. Tamamlanan soruşturma kapsamında Serkan Gür'e disiplin yönünden 657 sayılı Kanunun125/C-ı maddesi kapsamında 1/30 Oranında Aylıktan Kesme Cezası ile cezalandırılması, idari yönden ise Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin üzerinden alınarak durumuna uygun bir kadroya atanması teklifleri getirilmiş ve getirilen teklifler uygulamaya konmuştur.

Soruşturma diğer iddialar boyutuyla devam ediyor.

SORUŞTURMA 2: İHALEDE USULSÜZLÜK

Serkan Gür'ün kendisiyle ilgili ön inceleme ve soruşturma süreci devam ederken, Bursa ilinde bazı okullarda onarım ve güçlendirme ihalelerine yönelik daha önce (07.12.2022 tarihli Valilik Oluruna istinaden) yürütülen incelemeye göre Bursa Valiliğinin (İl Millî Eğitim Müdürlüğü) 02.02.2023 tarihli yazısıyla; Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü Yetkililerinin; "Bazı okullarda/kurumlarda 2019-2022 tarihleri arasında yapılan onarım ve güçlendirme işlerini organize hareket ettiği değerlendirilen belli firmalara yaptırdıkları, onarım ve güçlendirmelerle ilgili hurda iş ve işlemlerini Taşınır Mal Yönetmeliğine uygun gerçekleştirmedikleri, bütçesi olmadığı halde çok sayıda yapım işini ihale sonuçlanmadan, sözleşme imzalanmadan ve yer teslimi yapılmadan resmi olmayan yollarla başlattıkları" iddiaları Bakanlığa bildirildi. Bakanlık müfettişlerince ön inceleme ve soruşturma çalışmalarına ivedilikle başlandı. MEB kaynakları ''Bu iddialarla ilgili olarak da ön inceleme ve soruşturma süreci kapsamlı ve detaylı olarak hassasiyetle yürütülmektedir'' bilgisini verdi.

ÇADIRLAR LOGO BASIMI İÇİN Mi BURSAYA GÖTÜRÜLDÜ?

SORUŞTURMA 3:

Bursa İl Millî Eğitim'in deprem bölgesinden satın aldığı çadırları, Bursa'da üzerlerine MEB logosu yapıştırıp yeniden bölgeye gönderdiği iddialarına ilişkin soruşturma. Bu soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında, önce kumaşların kesildiği meslek lisesinde sonra da dikildiği meslek lisesindeki öğrenci ve öğretmenlerle görüşüldü. Alınan kumaşları getiren kamyoncularla görüşüldü ve detaylı tahkikatta söz konusu iddiaları doğrulayacak hiçbir somut bilgiye ulaşılmadı.
Çadır üretimi için çoğunluğu Bursa ilinden ve bir kısmı da Gaziantep ilinden alınan çadır üretim malzemeleri (çadır kumaşı, profil, vb.) mamul ve yarı mamul olarak alındığı ve bunların meslek liselerinde öğretmen ve öğrencilerce üretildiği belirlendi. Çadırlar, üretim aşamasının tamamlanmasının ardından deprem bölgesine gönderildi.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır