pisa giriş ücreti / Pisa Kulesi Hakkında Genel Bilgiler | Gezimanya

Pisa Giriş Ücreti

pisa giriş ücreti

Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti

Ege’nin İncisi diye adlandırılan İzmir, tatilcilerin yaz seyahat rotaları arasında yerini almaktadır. Özellikle yoğun ilgi gördüğü yaz aylarında İzmirde denize girilecek yerler listeleri her yıl güncellenerek yeniden düzenlenmektedir. İzmir koyları arasında, Dikili taraflarında en çok tercih edilen ve bu listeden hiçbir zaman ayrılmayan bir yer bulunuyor.

Pisa Koyu İzmir’in kuzey bölgesinde yer alan soğuk suyu ve tarihi güzellikleriyle bilinen Dikili beldesinde bulunmaktadır. Dikili’ye 10 kilometre kadar uzaklıkta yer alan Bademli Köyü içerisinde yer alan bu koy ince kum ve beyaz deniziyle, gelen ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Köyün bakir koyları arasında yer alan Pisa Koyu, şimdilerde en meşhur ama hala daha en güzel denizi olarak tanınmaktadır. Aileler ve çiftler için uygun bir plaj olan sahil şeridi, Kalem Adası manzarasıyla da büyülemektedir.

Not: Buralara kadar gelip denizin keyfini sürmeyi planladıysanız akşam gezmesi unutmayın! Dikili Gezilecek Yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın.

Önemli Bilgi: İzmir&#;in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve en güzel koylarında yüzmek istiyorsanız İzmir&#;de gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)

Pisa Koyu Plajı Genel Özellikleri

Eylül ayında Dikili Plajları ve Koyları arasında en rahat edebileceğiniz, sakin bir yer olan bu koy sizlere muhteşem bir doğa vaat ediyor. Cennet kadar güzel tanımıyla anlatılan, az kişilik şezlonguyla ve beyaz kumlu plajıyla sakin bir kaçış ortamı yaratmaktadır. Sahil şeridi çok geniş değildir, bu yüzden insanların yoğunlukta olduğu hafta sonları koydan zevk almak yerine sıkışık ortamıyla size eziyet gibi gelecektir. Su altı yaşamını gözlüksüz izleyebilmeniz ve balıkların sizinle birlikte hareket etmesi eşsiz vakitler geçirmenizi sağlayacaktır.

Kayıp Şehir Kanai

Arkeologlar Sparta ve Atina arasında yapılmış olan Peloponnesos Savaşı zamanında önemli muharebenin olduğu kayıp şehir Kanai kentini bulduklarını düşünüyor. Bu kayıp kent Bademli Köyü açıklarında yer almaktadır. Sahilinden bakıldığı zaman denizin ortasında bulunan ada görülmektedir. Adaya tekneyle gidilebiliyor ve Ayanikola Kilisesi burada bulunmaktadır. Çoğu yıkılmış halde olan kilisenin merdivenlerinin bir kısmı durmaktadır. Kayıp şehir ve su içerisinde bulunan kalıntılar hakkındaki bilgiler araştırılmaya devam etmektedir.

Buraya Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Koya giderken tozlu, virajlı ve topraklı yolları aşmak durumunda kalırsınız. Koy içerisinde şezlong, giyinme kabini, tuvalet ve sürekli sıcak su akan duşlar bulunmaktadır. Suyun berraklığı ve koyun doğal plaja sahip olması, gelen ziyaretçilerin doğa manzarasının tadını çıkartmasını sağlamaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken bir konu, telefon hattınızın yurt dışına açık olmaması ya da açıksa telefon hattınızı manuel yapmanız gerektiğidir. Pisa’dayken Midilli Adası’na çok yakın konumda olduğunuz için, telefon şirketinizden Yunanistan’da olduğunuzla ilgili bilgi mesajı gelebilir, şaşırmayınız. Dolayısıyla hattınız oralarda çok fazla çekmeyecektir, hazırlıklı olun.

Mavi ve tonlarından oluşan deniz, bu bölgede bulunan diğer plajlardaki soğuk suya nazaran daha ılık ve kolay girilebilir durumdadır. Dikili’nin en güzel ve en özel koyu içerisinde matkot oyunu oynayabilirsiniz. Deniz tenisi olarak da adlandırılan matkot, iki ya da daha çok kişi tarafından raketle topa vurularak oynanmaktadır. Oyun sonrası dinlenirken koruk suyu içmeyi ihmal etmeyin. Bademli Köyü’ne ait özel bir tat olan koruk suyu, henüz olgunlaşmamış üzümlerden yapılmaktadır. Üzüm suyu esmer şekerle karıştırılır ve buzlu bir şekilde servis edilir.

İçerisinde bir adet restoran bulunur, yiyecek içecek bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağınız koyda, çok uygun fiyatlara karnınızı doyurabilmeniz saat ’a kadar mümkündür. Şezlong ve şemsiye isterseniz ücretsiz kullanabilirsiniz fakat bunun için hafta sonu sabah erken bir şekilde ya da hafta içi gitmeniz gerekmektedir. Gününüzü geçirirken çöplerinizi yere atmamaya ve çöp poşeti kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Pisa Koyu Giriş Ücreti &#;

Giriş ücreti: 7 yaş ve üzeri herkes için kişi başı 30 TL olarak düzenlenmiştir. Girişte araç için 25 TL otopark ücreti bulunmaktadır. Yolun yukarısında bir yerde park edip, koya yürüyerek inerseniz bu ücreti de ödemezsiniz. Kişi başı Şezlong fiyatı: 35 TL. dir.

Pisa Koyu Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Nasıl gidilir?: Buraya gitmeden önce mutlaka araştırılması gereken konulardan biridir. Bademli Köyü çarşısından çıkıldığında “yön ağacı” diye belirtilen cansız bir ağaçla karşılaşacaksınız. Sağ tarafa döndüğünüz zaman toprak yola ulaşacak ve sol tarafınızda sahil yolunu göreceksiniz. Toprak yolu bırakmadan devam ettiğinizde koya ulaşım sağlayacaksınız. Bademli Köyü’nün 15 dakika araç mesafesi uzaklığında yer alan bu plaja mutlaka gitmelisiniz. Konum bilgisi için tıklayın.

(Fiyatlar yılı için güncellenmiştir.)

İtalya’yı gezmelere anlatmalara doyamadım resmen. Ülkede yapılacak, görülecek o kadar çok şey var ki yaz yaz bitmiyor. Bu yazımda da sizi Pisa’ya götürüyorum. Floransa’yı gayet sistematik bir şekilde gezince oluşan yarım günlük boşluğumuzu Pisa ile dolduralım dedik. Trene atlayıp Pisa’ya gittik ve hedefe kilitlenmiş füze gibi doğruca Pisa Kulesi’ni görüp geri döndük. Dolayısıyla Pisa benim şimdiye kadarki en turistik yazım olacak. Öyle diğer yazılarımdaki gibi rota çizimleri, özel tavsiyeler falan olmayacak maalesef.

Pisa

Pisa İtalya’nın kuzeyinde, Toscana bölgesinde yer alıyor. Küçük bir şehir, nüfusu bin civarında. Diğer İtalyan şehirlerine kıyasla Pisa Kulesi’nin bulunduğu Mucizeler Meydanı (Piazza dei Miracoli) dışında turistik açıdan çok da bir şey vadetmiyor. Bu nedenle Pisa’yı İtalya seyahatinizin merkezi yapmak yerine, eğer yakınlarındaysanız günübirlik bir destinasyon olarak planlamanızı öneririm. Mesela Pisa, Floransa ve Siena’ya tren ile saatlik mesafede. Bizim gibi Floransa’yı güzelce gezip, yarım gününüzü de Pisa’ya ayırabilirsiniz. Ya da vaktiniz bolsa Roma, Venedik, Bologna gibi daha uzak rotalarla da birleştirebilirsiniz.

Pisa Galileo Galilei Uluslararası Havalimanı’na (daha çok yaz aylarında olmak üzere) haftanın belirli günlerinde THY’nin direkt uçuşları bulunuyor. Direkt uçuş olmadığı zamanlarda THY ve Pegasus ile Bologna veya Roma’ya gidip oradan Pisa’ya aktarma yapabilirsiniz. Bunun dışında ülkenin her yerinden Pisa’ya tren ile kolayca ulaşabilirsiniz. Daha önce Floransa yazımda da bahsettiğim gibi İtalya’nın harika bir demiryolu ağı ve hızlı tren seferleri düzenleyen iki büyük firması var; devlete ait olan Trenitalia ve NTV firmasının hızlı treni Italo. Üzerlerine tıklayarak biletinizi online olarak alabilirsiniz.

Pisa Galileo Galilei Havalimanı Pisa merkeze sadece km uzaklıkta bulunuyor. Merkeze ulaşım seçeneklerimiz ise şöyle;

  • Yürümek. Daha önce hiçbir şehirde seçenekler arasına girmeyen bu eylem Pisa’da mümkün. Eğer yükünüz yoksa, hava güzelse, turist gazına gelmişseniz yürünebilir. Sonuç olarak 2 km sonra merkezdesiniz.
  • Havaalanı ile 2 km ötedeki Pisa Central Station arasında her dk’da bir Pisamover adını verdikleri hızlı tren seferleri bulunuyor. Tek yön bilet fiyatı 5 euro. 5 dk’da Central Stationdasınız.
  • Mesafe çok kısa olduğundan taksi de kullanabilirsiniz. 5 dakikada merkezde olursunuz, ücreti de 25 euro civarında tutar.
    Pisa’ya uçakla gelirseniz durum bu şekilde. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum Pisa Airport’tan Floransa’ya geçmek isterseniz havaalanından kalkıp 1 saatte direkt Floransa&#;ya giden otobüsler var. Burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Burada küçücük bir parantez açmak istiyorum. Pisa için kalmalık değil, görüp geçilmelik bir şehir dedik. Eğer valiziniz, sırt çantanız varsa bunu elinizde yük etmeye gerek yok. Pisa Central Station&#;da 12 saatliği 5 euro&#;ya olan bagaj saklama depolarını kullanabilirsiniz.

Pisa’ya trenle geldiyseniz durum daha da kolay çünkü Pisa Central Station zaten Pisa’nın merkezinde bulunuyor. Ana hedefimiz olan Mucizeler Meydanı da bulunduğumuz noktaya oldukça yakın, sadece 20 dakikalık yürüme mesafesinde.

Şehir içi ulaşıma gelince Pisa zaten küçük bir şehir olduğundan her yeri kolaylıkla yürüyerek gezebilirsiniz, özel bir araca ya da toplu taşımaya ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum.

Pisa diğer İtalyan şehirlerine göre turistik açıdan biraz daha zayıf kalıyor. En önemli noktası bizim de görmek için Floransa’dan gelip yarım günümüzü ayırdığımız, Pisa Kulesinin bulunduğu Piazza dei Miracoli yani Mucizeler Meydanı. Zaten Pisa’yı turistik açıdan değerli kılan işte bu meydan. Burası ve Pisa Kulesi olmasaydı, muhtemelen Pisa şehri turistlerin uğramadan geçip gittiği bir yer olurdu. Neyse biz hedefimize dönelim. Pisa Central Station’dan Pisa Kulesine ulaşmak oldukça kolay. İstasyona sırtınızı dönüp dümdüz dakika boyunca yürüdüğünüzde Kule karşınıza çıkacak. ‘Benim yön duygum iyi değil, ben karıştırırım’ diyorsanız da turist olduğunu düşündüğünüz herhangi bir grubun peşine takılabilirsiniz.

İstasyona sırtınızı dönüp metre kadar ilerlediğinizde ortasında Vittorio Emanuele II’nin herkelinin bulunduğu Piazza Vittorio Emanuele II’ye geleceksiniz. Burası etrafında cafelerin ve yerel satıcıların bulunduğu küçük bir meydan.

Meydandan Corso İtalia’ya doğru geçiyoruz. Burası trafiğe kapalı, sağlı sollu bir çok mağazanın olduğu, fazlasıyla turistik ancak gezmesi de bir o kadar keyifli bir cadde. Yolun sonu Ponte di Mezzo’ya çıkıyor. Floransa gibi Pisa da Arno Nehri kenarına kurulmuş bir şehir. Nehir şehri ikiye ayırıyor. Pisa Kulesi’nin olduğu taraf daha turistik, Pisa’nın Old Town bölgesi. Diğer taraf ise turistin daha az bulunduğu, daha yeni kesim. Eğer vaktiniz varsa güzel manzaralar sunan Arno Nehri çevresinde dolaşabilirsiniz.

Ponte di Mezzo’nun hemen karşısında Piazza Garibaldi var. Piazza Garibaldi’nin sağ tarafından Borgo Stretto üzerinden yolumuza devam ediyoruz.

Ve sonunda Miracoli Meydanı’na (ya da Mucizeler Meydanı’na) vardık. Yeşil, boş bir arazinin ortasında tek başına boynu bükük bir Pisa Kulesi beklerken, kulenin yanındaki Bazilika ve Vaftizhanenin güzelliği karşısında ufak çapta bir şok yaşadığımı itiraf etmeliyim. Akıllarımıza kazınan o ikonik Pisa Kulesi fotoğrafları nedense hep belli bir açıdan çekildiğinden yanını yöresini bomboş bekliyorsunuz haliyle. Halbuki yanındaki yapılarla hayal ettiğimden çok daha güzel bir meydan burası.

Mucizeler Meydanı, surlar içersinde oldukça yeşil bir alana kurulu, içerisinde Pisa Kulesi, Pisa Katedrali, St. John Vaftizhanesi, Composanto Monumentale ve Campanile gibi baba yapıları bulunduran, yılından beri UNESCO dünya miras listesine yer alan bir meydan. İsmini şair ve yazar Gabriel d’Annunzio tarafından almış. Pisa’nın en turistik noktası olduğundan tahmin edeceğiniz gibi yılın her dönemi turist ile dolup taşıyor.

tarihleri arasında yapılan Pisa Katedrali Toscana bölgesinin en büyük katedrali olma ünvanına sahip. Ayrıca bu meydanın da en eski yapısı. Katedral Bizans, Roma ve Arap mimarisinin özelliklerini taşıyor. yılında çıkan yangın sonrasında ağır hasar almış, sonrasında restore edilmiş. Üzerindeki işlemeler ve kabartmalarla tartışmasız meydanın en ihtişamlı yapısı ancak maalesef Pisa Kulesi’nin gölgesinde kalıyor, düpedüz haksızlık ediliyor kendisine. Düşünün bir çok turist buraya bu muhteşem yapının varlığından habersiz bir şekilde geliyor. İtalya seyahatlerimizde, özellikle sonlara doğru katedral, kilise görmekten artık gına geldiği için biz Pisa Katedraline girmeyi tercih etmedik. Girmek isterseniz katedralin girişi ücretsiz, daha doğrusu burada fixed time free ticket diye bir sistem geçerli. Yani giriş ücretsiz ancak saatini önceden seçmeniz gerekiyor. Eğer meydandaki diğer yapılara bilet aldıysanız Katedrali istediğiniz zaman gezebiliyorsunuz.

Katedralin yanında bulunan gotik mimarideki Vaftizhane yani Baptistery’nin yapımına yy’da başlanmış ve söylenene göre yapımı yıl sürmüş. Çok fark edilmese de Pisa Kulesi’nin zemininden dolayı eğilmesi problemi burası için de mevcut. Vaftizhane yapıldığından beri derecelik bir eğim yaşamış ancak dediğim gibi fark edilmiyor bile. Vaftizhanenin dillere destan bir akustiği var.

Ve sıra meydanın en ünlüsünde, Pisa Kulesi yani Torre di Pisa. Şüphesiz meydanın en turistik yapısı, İtalya’nın ise simgelerinden biri. İtalya denince akla gelen ilk yapı Kolezyumsa ikincisi de Pisa Kulesidir. Pisa Kulesi, kendisinden yıl önce yapılmış Pisa Katedrali’nin çan kulesi olarak yılında yapılmaya başlanmış. Kulenin 3. katı yapılırken zeminindeki çökmeden dolayı güneye doğru eğildiği farkedilmiş. Bu eğilmeden sonra kulenin yapımına yıl kadar ara verilmiş. Daha sonra ’de mimar Giovanni Di Simone bu eğikliği düzeltebileceğini düşünüp bir takım çalışmalar yapmış, ayrıca kuleye 4 kat daha eklemiş. Ancak maalesef bütün bunlar kulenin biraz daha eğilmesine yol açmış. Zeminindeki sorun yetmezmiş gibi bir de zaman içerisinde yakınlarında yapılan yol çalışmalarıyla kule iyice eğilmiş. Hala da (yüzyılda 0,7 cm olacak şekilde) eğilmeye devam ediyor. yılları arasında ciddi bir onarım geçirmiş. 20 milyon sterlinlik bir proje ile kulede yaklaşık 45 cm’lik bir düzleştirme yapılmış. Söylenene göre bu restorasyon sayesinde kule yıl daha sapasağlam ayakta durabilecekmiş. Yani kule yıkılmadan görelim diye işinizi gücünüzü bırakıp kendinizi bir hışım Pisa’ya atmanıza gerek yok. Kulenin yıkıldığı falan yok sapasağlam ayakta, muhtemelen bizlerden çok daha uzun ömürlü olacak.

56 metre yüksekliğinde olan kule üst üste bindirilmiş yuvarlak 6 sütun dizisinden oluşmuş. Yapımında sadece mermer kullanılmış. Sonrasında farklı mimarlar tarafından müdahale edilmiş ancak maalesef ilk mimarı bilinmiyor. Pisa Kulesi sanki fotoğrafta göründüğünden daha da eğikmiş gibi geldi bana. Tabi bu durum baktığınız açıya göre de değişiyor. İsterseniz basamak tırmanıp Pisa Kulesi’nin tepesine de çıkabilirsiniz. Kuleye belli sayıda ziyaretçi alındığı için önceden rezervasyon yaptırmalısınız.

Gelelim bilet fiyatlarına. Az önce de dediğim gibi Katedralin girişi ücretsiz. Katedral dışındaki yapıların hepsi için bilet almanız gerekiyor. Kule ve kompleksin tamamını içeren biletin fiyatı 27 euro. Kulenin dahil olmadığı tüm kompleksi içeren bilet 10 euro. Sadece Pisa Kulesi 20 euro, kompleksteki tüm yapıların tek tek girişleri ise 7 euro. Bu linke tıklayarak bilet çeşitlerini tek tek inceleyip online olarak alabilirsiniz.

Evet bizim Pisa gezimiz burada bitiyor. Yazımın en başında da söylediğim gibi yarım güne sığdırdığımız, merkezinde Pisa&#;nın ana yapılarını barındıran Mucizeler Meydanı&#;nın olduğu, olabildiğince turistik bir gezi oldu. Ama bence İtalya gibi her yerinden güzellik fışkıran bir ülkede Pisa&#;ya da bu kadar zaman ayırmak yeterli. Benim anlatmış olduğum bu hattın dışında, eğer vaktiniz varsa; Şövalyeler Meydanı, Carovana Sarayı, Santa Maria della Spina Kilisesi, Garibaldi Meydanı gibi yerleri de ekleyebilirsiniz. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın. Aklınıza takılanlar için bana ulaşabilirsiniz&#;

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Gül Ayden Kal tarafından yayımlandı

Merhabalar. İsmim Gül. Uzman doktorum. Eşim İbrahim, kızlarımız Fatma Duru ve Sera Derin ile tam bir çekirdek aile formatındayız. Bu siteyi oluştururken iki amacım vardı. Birincisi ailemize ait bir anı defteri oluşturmak, ikincisi ise seyahat planı yapan insanlara yardımcı olmak. Ben gezmekten de yazmaktan da çok zevk alıyorum. Umarım sizler de yazdıklarımı okumaktan zevk alırsınız. Herkese iyi seyahatler…. Tüm gönderileri Gül Ayden Kal ile görüntüle

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir