Beyazlar makinede nasıl yıkanır

Beyazlar Makinede Nasıl Yıkanır

beyazlar makinede nasıl yıkanır

Beyaz çamaşır nasıl yıkanır? İşte Püf noktaları:

como lavar ropa blanca

Beyaz renk her şeyle kombinlenebilir. Peki kıyafetlerini uzun süre ilk günkü gibi giyebilmek için beyaz çamaşır nasıl yıkanır biliyor musun?  Sorun şu ki beyaz çamaşırlar giyildikçe ve yıkandıkça zaman içinde solar. Bu sebeple, Mr Jeff olarak beyaz çamaşırların yıkanması ve kıyafetlerinin mükemmel görünmesi için bazı ipuçları vermek istiyoruz. Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır, dikkat edilmesi gereken noktaları bu makalemizde okuyabilirsin.

Beyaz çamaşır nasıl yıkanır? İşi profesyonellere bırakın

Beyaz veya renkli çamaşırları yıkadığımızda çoğu zaman istediğimiz sonucu alamıyoruz. Bu sebeple, Mr Jeff olarak bu işi, kıyafetlerinle özenle ilgilenecek ve gerekli dikkati gösterecek profesyonellere bırakmanı tavsiye ediyoruz.

botones descarga turquia

 

La mejor opción: Mr Jeff

Mr Jeff

Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır? İşin sırrı:

En başından başlayalım, Mr Jeff olarak beyaz çamaşır yıkamanın sırrınıaktaracağız. Bu sırların birçoğu zaten biliniyor olsa da uygulama sürecinde dikkat etmeniz gereken noktaları bir araya topladık:

  • Kıyafetleri doğru şekilde ayırmalısın. Pastel veya gri renkler beyaz değildir. Beyazlar için yapılan yıkama sadece beyaz çamaşırları içermeli, beyaz pastel ve gri renkler açık renkli kıyafetlerle beraber yıkanmalıdır.
  • Sıcak su yerine soğuk su kullan. Soğuk su kumaşlara farklı şekilde işler ve kusursuz şekilde beyaz rengi korumamızı sağlar. Unutma, soğuk suda yıkayarak beyaz kıyafetlerinin rengini korumakla kalmayıp aynı zamanda doğaya da katkıda bulunuyorsun.
  • Yıkadığımız kumaşa dikkat etmeli ve kıyafetin etiketinde yazılı olan yıkama talimatlarını uygulamalıyız. Bu şekilde, kumaşları mümkün olduğu kadar uzun süre korumuş oluruz. Örneğin pamuk kumaşlar, ipek veya kaşmir ile aynı şekilde yıkanmamalı.
  • Kimyasal deterjan yerine boraks kullanın. Kimyasal deterjanlar düzgün şekilde kullanılmaz ise, kıyafetlerde sarı lekeler bırakabilir. Boraks kimyasal muadilleriyle karşılaştırıldığında toksik olmayan etkili bir deterjandır.
Secar la ropa

Beyaz çamaşır nasıl yıkanır?

  • Önemli bir taktik: Lekelere mümkün olan en hızlı şekilde müdahale edin. Lekeler oluştuğu an müdahale etmezsek, daha sonra çamaşırları yıkarken zorluk yaşayabiliriz. Hatta bazı lekeler hiç bir zaman çıkmayıp, kıyafetlerini mahvedebilir.
  • Beyaz çamaşırları yıkarken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise çamaşır suyu kullanımından mümkün olduğu kadar kaçınmak. Çünkü çamaşır suyu beyaz çamaşırları zaman içinde sarartır. Zorlu lekeleri çıkarmada işe yarıyor olsa da, kıyafetlerin çok kirli değilse çamaşır suyu kullanmamalısın.
  • Çarşafları havlular ile beraber yıkamamalısın. Havludan çıkacak olan pamuk tiftiği çarşaflara yapışır ve ayrılması zordur. Ayrıca gece uyurken de bu durum sana rahatsızlık verecektir.
Beyaz çamaşır nasıl yıkanır

Beyaz çamaşır nasıl yıkanır?

  • Bütün çamaşırlarını en kısa sürede asmalısın. Çamaşırlarda oluşabilecek ağır kokuyu engellemek için çamaşır makinesinden en kısa sürede çıkarmalısın. Eğer nemli kıyafetler uzun süre bırakılırsa, kurtulması zor olan bir kokuya sahip olurlar.
  • Güneşin ultraviyole ışınları kıyafetlerini beyazlatmada yardımcı olur. Bu yüzden beyaz çamaşırlarını yıkadıktan sonra gün içerisinde asmalısın.

Beyaz çamaşırları yıkamak için anneanne taktikleri

  • Limon etkili bir beyazlatıcıdır. Kıyafetlerini beyazlatmak için bir veya iki limon (kıyafet sayısına bağlı olarak) ile ıslat. Ayrıca bir limonun yarısını bir çorabın içine koyarak da benzer bir sonuç alabilirsin.
  • Kıyafetlerini beyazlatacak diğer yöntemler… Narin kıyafetlerde daha etkili olsa da: oksijenlisu, amonyak, sirke ve bikarbonat kullanılabilir. Bu ürünlerin kullanımı için de kıyafetleri ıslatmak veya çamaşır makinesine koymak gibi benzer yöntemleri kullanabiliriz. Beyaz çamaşırları yıkarken kullanacağın miktara dikkat etmelisin. Aşağıda doğru kullanım ve kullanılacak miktarla ilgili yayınladığımız videoyu görebilirsin.
  • Bikarbonat bazı özel lekeleri çıkarmada tavsiye edilir. Eğer inatçı bir lekeyi çıkarmada zorluk yaşıyorsan, bir çay kaşığı karbonat ile kıyafetini suyun içinde çitileyebilirsin.
  • Oksijenli su da kıyafetleri temizlemek için tavsiye edilen bir üründür. İç çamaşırlarının yıkanması sırasında çamaşır makinesine eklenerek kullanılabilir.
Beyaz çamaşır nasıl yıkanır

Beyaz çamaşır nasıl yıkanır?

Ayrıca bunlar da ilgini çekebilir:

Eğer “Beyaz çamaşır nasıl yıkanır? Püf noktaları” yazısı hoşuna gittiyse, lütfen yazıyı değerlendir!

Beyazlar Kaç Derecede ve Hangi Programda Yıkanmalıdır?


Beyazlar kaç derecede yıkanır sorusunun cevabını birçok kişi merak eder. Bu çamaşırlar, diğer giysilere göre daha fazla kir gösterir. Dolayısıyla, tamamen hijyenik bir hâl alabilmeleri için yüksek sıcaklıklarda yıkanmaları gerekir. Ancak, bu işlem sırasında makineye attığınız çamaşırın kumaştürünü de göz önünde bulundurmanız yararlı olur. Çamaşırların arkasında yer alan yıkama talimatları, özel kumaş türlerinin deforme olmasını engelleyecek bilgiler içerir. İpek ya da yün gibi hassas materyaller söz konusu olduğunda beyazların yıkanma derecesi 30 olacak şekilde ayarlanmalıdır.


Ayrıca yıkama işlemine geçmeden önce çamaşırlarınızı lekelerden arındıdırsanız, daha temiz kıyafetler elde edebilirsiniz. Leke çıkarıcı ürünler, bu noktada tercih edilebilecek alternatifler arasında yer alır. Bunlardan bir tanesini tercih ederek eşsiz bir hijyen sağlayabilirsiniz. Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.

Beyazlar Kaç Derecede Yıkanır?​ ​

Bu yüzden beyaz renkli çamaşırlarınızı yıkarken dikkatli olmalısınız. Öncelikli olarak kumaşın yapısına bakmalı ve ona uygun yıkama programı ile yıkama derecesini belirlemelisiniz. Bu durum genellikle hassas yapıya sahip olan kumaşlar için geçerli oluyor. Hassas yapısı bulunmayan beyaz çamaşırların ise kirlerinden iyice kurtulması ve hijyen sağlanması için yüksek ısılarda yıkanması tavsiye ediliyor. Özellikle vücudunuza direkt olarak temas eden iç çamaşır ve havlu gibi beyaz renkli çamaşırlarınızı yıkarken yüksek ısıları tercih edebilirsiniz.

Beyazlar Kaç Derecede Yıkanır?​

“Beyaz çamaşırlar kaç derecede yıkanır?” sorusunun cevabında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor. Öncelikle beyazları yıkarken arasına hiçbir şekilde renkli çamaşır girmemesine özen göstermelisiniz. “Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz. Ancak her beyaz çamaşırın kumaş özellikleri farklı olabiliyor. Bu durumda kumaşın gerektirdiği derecelerde yıkamaya dikkat etmelisiniz. Örneğin; ipek bir bluz 60 derecede yıkanmamalı. Dolayısıyla özel kumaşları yıkamaya başlamadan önce yıkama talimatını iyice okumalısınız. Beyaz kıyafetleri yıkamadan önce lekeleri iyi bir şekilde çıkartabilmek için spatula kullanara fazla lekeyi kazımalısınız. Deterjanı leke üstüne dökerek bir süre soğuk suda bekletebilirsiniz. Sonrasında çamaşır makinesine atarak sürekli kullandığınız programda yıkayabilirsiniz. Beyaz çamaşırlarınızı yıkama talimatına uyarak yıkarsanız özelliğini kaybetmeden uzun süre kullanabilirsiniz. Beyazların herhangi bir renk verme sıkıntısı olmadığı için ve beyaz çamaşırlar kirleri çok daha net bir şekilde gösterdikleri için yüksek ısılarda yıkanmaları mümkün oluyor. Yine de yıkayacağınız beyaz çamaşır, yün ya da ipek gibi hassas yapıda bir kumaş ise en fazla 30 derecede yıkamak gerekiyor. Bu detaylara özen göstermelisiniz. Aksi takdirde çamaşırlarınızda geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilirsiniz.

Havlu İçerikli Beyazlar Kaç Derecede Yıkanmalı

Beyaz çamaşırların yanı sıra havlu içerikleri beyazlar kaçta yıkanır diye de sıkça merak ediliyor. Özellikle havlular ve bornozlar diğer kumaşlara göre çok daha dayanıklı olduklarından bunları gönül rahatlığıyla 60 derecede yıkayabilirsiniz. Hijyen konusu havlularda ve bornozlarda çok önemli bir detay olduğu için bu ürünleri yıkarken yüksek ısıları tercih etmekten çekinmemelisiniz. Yine de beyaz havluları yıkarken kesinlikle renkli havlulardan ya da renkli çamaşırlardan ayırmalısınız. Çünkü arasına giren herhangi bir renkli çamaşır, beyaz havluya rengini kolayca geçirebilir ve havluyu kullanılamaz bir hale getirebilir.​

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır, beyaz çamaşırların daha beyaz olması için gerekli bir sorudur. Beyaz çamaşırları yıkamada en işlevsel ev aleti çamaşır makineleridir. Fakat birçok kişiye çamaşır makinesi kullanımı karışık gelmektedir. Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusundan önce çamaşır makinesi kullanımını bilmek gerekmektedir. İlk öncelik verilmesi gereken konu giysilerin türüne ve rengine göre ayrım yapmaktır. Çamaşırlarda ki metal parçalar çıkartılmalıdır. Son olarak çamaşırlarınızı makineye yerleştirmeli ve deterjan bölümünden uygun deterjanı eklemelisiniz.

Çamaşır makinelerinde yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte pek çok çeşit çamaşır ve ürünü makinelerde yıkamak mümkün hale gelmiştir. Makinelerin çeşitliliği yıkama programların sayısının da artmasına neden olmuştur. Kullanıcıların hangi programı tercih edeceği kafa karışıklığına yol açmaktadır. Çamaşırlar yanlış program ile yıkandığında esneme, renk solması ve değişmesi gibi sorunları beraberinde getirmektedir.

Beyaz Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır? 2023 beyaz çamaşırlar

Çamaşır makineleri üzerinde beyaz çamaşırlar için genellikle iki program vardır. Bu programlar;

Reklamlar

  • Tül ve perde
  • Beyaz çamaşır

Tül ve perdeler hassas oldukları için beyaz çamaşırlar ile birlikte atılmamalıdır. Genellikle tül ve perdelerin de beyaz olması çamaşırlar ile birlikte yıkanabilir algısı yaratmaktadır. Bu hataya kesinlikle düşülmemelidir. Eğer makinenizde tül ve perdeler için ayrı bir program bulunmuyor ise yerine kullanacağınız programlar;

  • Hassas yıkama
  • Sentetik yıkama

Programlarıdır. Tül ve perdelerinizi bu programlarda yıkayacaksanız en uygun sıcaklık 30 derecedir.

Beyaz çamaşırlarda en çok tercih edilen program pamuklu yıkama programıdır. Çamaşırlarınız aşırı kirli ise yoğun pamuklu yıkama programını tercih edebilirsiniz. Bu programların yeterli olacağını sanmıyorsanız fazladan ön yıkama programını seçerek beyaz çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Yoğun pamuklu programı makineden makineye farklılık gösterse de genellikle 30-40-60 derecedir. Beyaz çamaşırlar için 40-60 derece ideal bir sıcaklıktır. Fakat iç çamaşırı gibi titizlik isteyen ürünlerde 60 ve yukarısı tercih edilmelidir. Bu tercih kumaş türü dikkate alınarak yapılmalıdır.

Çamaşır Yıkama

Beyaz havlular gün içerisinde sıklıkla kullandığımız çamaşırlardır. Bakteri oluşumuna müsait olmaları nedeni ile en dikkat edilmesi gereken çamaşır grubudur. El, yüz, ayak havlularının sık yıkanması hijyen ve sağlık açısından çok önemlidir. Havluların sık yıkanması yumuşaklığını yitirmesine ve su emme kapasitesinin önüne geçerek sertleşmesine neden olmaktadır. Yaşanan sertleşme ve yumuşaklık kaybı çeşitli cilt sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu durumda havlular programda yıkanmalı sorusunu akıllara getirmektedir. Öncelikle havlular yüksek sıcaklıklarda yıkanmamalıdırlar. Zaten sık yıkayacağınız için yüksek sıcaklık tercih etmemelisiniz. Bu durum havlunuzun yıpranma süresini kısaltır.

Reklamlar

Beyaz bornozlar da havlular gibi dikkatle yıkanmalıdır. Bornozlarda havlular gibi yüksek sıcaklıklarda yıkanmamalıdırlar. Diğer çamaşırlardan ayrı atılmalıdırlar. 30 derece sıcaklık bornoz ve havlular için yeterlidir. Yumuşatıcı kullanmanız ve makinede kurutmanız çamaşırlarınızı daha uzun kullanmanızı sağlar.

Beyaz çamaşırlar yıkaması en kolay çamaşırlardan biridir. Beyaz kıyafetler belli bir program ve belli bir derece altında yıkanır. Özellikle beyazlar kirleri daha fazla gösterdiği için genel olarak 60 derecede yıkamak büyük öneme sahiptir.

Çamaşırları Ayrıştırmak

Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce muhakkak çamaşırlarınız arasında ayrıştırmalar yapmanız gerekmektedir. Her kumaş türü aynı yıkama özelliğine sahip değildir ve bundan kaynaklı karışık olarak yıkanması bazı çamaşırlarda küçülme, renklerin karışması ya da daha farklı zararların oluşmasına sebep olabiliyor. Bu programların ısı dereceleri de kumaşların türlerine göre ayarlandığı için bilhassa ev hanımlarına büyük kolaylık sağlamaktadır.

Yıkama işlemi kumaşın türüne göre değişir demiştik. Eğer ipek bir kumaşa sahip değilseniz 50 – 60 derecede yıkanabilir olan beyaz kumaşlar için pamuklu, yünlü ya da sentetik programı seçebilirsiniz. Söz konusu ipek bir kumaş ve ya benzer bir kıyafet olduğu zaman 60 derecede yıkamak mümkün olmaz. Bu sebepten dolayı giysileri yıkamadan önce lütfen yıkama talimatını okumadan geçmeyiniz. Fakat genel itibari ile beyaz çamaşırları 60 derecede yıkamak tertemiz ve rengini koruyarak kullanma imkanı verir.

Pamuklu program daha yüksek sıcaklarda yıkama yapar. Bu programı tasarruf sağlamak amacıyla, pamuklu yıkanabilen çamaşırlarınızda daha uzun sürede çok iyi bir performansla yıkamak için kullanın.

Çamaşır makinesinde bulunan sentetik programı, sentetik yani daha naylonumsu olan kumaş türleri için kullanılan bir yıkama programıdır. Aynı şekilde makinede yıkanması istenmeyen hassas kumaşlar içinde kullanabilinecek bir programdır.

Beyaz Çamaşırlar Kaç Derecede Yıkanır

Beyaz Çamaşırlar Kaç Derecede Yıkanır

Beyazlar kaç derecede yıkanır sorusuna cevap verebilmek için çamaşırlarımızın etiketlerine dikkat etmemiz gerekmektedir. Etiket üzerinde kumaş türü ve derecesi yazmaktadır. Beyazlar için en az 60 derece genel sıcaklık olarak kabul edilir. Yoğun lekeli çamaşırı kumaş türü de uygunsa daha yüksek sıcaklıklarda yıkayabiliriz.

Beyaz Çamaşırlar Nasıl Yıkanır

Beyaz çamaşırlar asla renkliler ile bir arada yıkanmazlar. Kirli çamaşırların fazla olması beyaz ve renklilerin bir arada yıkanması hatasına neden olmaktadır. Bu hata renklilerin solmasına ve beyaz çamaşırların başka bir renk almasına yol açabilir. Bu tür olumsuzluklar yaşamak istemiyor iseniz ayrı yıkamanız gerekmektedir.

Beyaz Çamaşırlarda Lekeler Nasıl Çıkarılır

Beyaz Çamaşırlarda Lekeler Nasıl Çıkarılır

Beyaz çamaşırlarda bir leke meydana geldiğinde kısa sürede müdahale gerekmektedir. Aksi takdirde leke çamaşırın derinine ulaşabilir ve lekeyi çıkarmak zorlaşır. Yoğun bir leke ise spatula tarzı alet ile lekeyi kazımalısınız. Bu uygulamayı yaparken giysinin zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Çamaşırın üzerinde biriken tabakayı gidermeniz yeterlidir. Çamaşırınızda ki tabakayı giderdiğiniz zaman sıvı deterjanı lekeye döküp soğuk su altında bir süre bekletmelisiniz. Süre sonunda durulayıp çamaşıra uygun ayarladığınız programda yıkayabilirsiniz.

Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Diğer pratik bilgiler için sitemize göz atabilirsiniz. Şiş ile Karahindiba Nasıl Örülür? yazımızı da okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Reklamlar

Beyaz çamaşırlar kaç derecede ve hangi programda yıkanır?

Beyaz çamaşırların lekesiz ve bembeyaz olmasını istiyorsanız bazı püf noktaları var. Peki, beyaz çamaşırlar kaç derecede ve hangi programda yıkanır? Beyaz çamaşırları yıkama yöntemleri...

BEYAZ ÇAMAŞIRLAR KAÇ DERECE VE HANGİ PROGRAMDA YIKANIR?

Beyaz kıyafetler belli bir derece ve belli bir program altında yıkanır. Özellikle beyazlar kirleri daha fazla gösterdiği için genel olarak 60 derecede yıkama büyük bir öneme sahiptir. Tabii söz konusu İpek bluz ve benzeri kıyafetler olduğu zaman 60 derecede yıkamak mümkün olmaz. Bu sebepten dolayı giysileri yıkamadan önce yıkama talimatı okumak en önemli husustur. Fakat genel itibariyle beyazları 60 derecede yıkamak tertemiz ve rengini koruyarak kullanma imkanı verir.

Söz konusu lekeler olduğu zaman beyazlar üzerinden çıkarmak için bir ıspatula kullanılabilir. Daha sonra soğuk suda bekletmek ve üzerine özel bir sıvı deterjan dökmek kirin tamamen çıkmasına olanak verir. Daha sonra her zamanki beyazlar için ele alınan program dahilinde tüm kir çeşitleri rahat bir şekilde yıkanabilir.

İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur. Tabii kıyafetlerin üzerindeki yıkama prosedürlerinde bağlı olarak da bir tercih gerçekleştirmek mümkün.

Bembeyaz çamaşırların sırrı!

Beyaz beyaz çamaşırların grileşmesi nasıl engellenir? Beyaz çamaşırların daha da beyaz olması için siz de çamaşır suyu, karbonat ve elma sirkesinden faydalanabilirsiniz.

BEYAZ ÇAMAŞIRLARIN GRİLEŞMESİ NASIL ENGELLENİR?

Çamaşırlarınızı, mutlaka rengine göre ayırın. Renkli çamaşırlarla, beyazların beraber yıkanması çamaşırların grileşmesinin en büyük nedenidir. Ayrıca, beyaz diye açık gri ve kremleri de beyazlarla yıkayayım gibi bir düşünceye girmeyin. Tüm bu renklerin ayrı yıkanması gerekli.

Çamaşırlarınızın etiketlerini kontrol edin. Kimi çamaşırların etiketleri renk verir ve size kötü sürprizler yapar. Yıkama öncesi etiketi sıcak suyla ıslatıp, beyaz bir kumaşın üzerinde bekletirseniz renk verip vermediğini anlayabilirsiniz. Renk veriyorsa; en iyi çözüm etiketi kesip atmaktır.

Çamaşırlarınızın iyice kirlenmesini beklemeyin. Özellikle söz konusu beyazlarsa, ideal olarak bir kere, maksimum 2 kere giydikten sonra yıkamaya atın.

Kirli çamaşırlarınızı yıkanması için uzun süre bekletmeyin. 1 hafta boyunca kirli halde bekleyen çamaşıra, ister istemez kir iyice siner ve temizlenmesi de zor olur. Bu nedenle makinelerin kısa modlarını kullanmayı alışkanlık haline getirin. Zaten fazla kirlenmesini beklemediğiniz çamaşırlar için uzun modlara da gerek yoktur.

Çok sıcak derecelerde çamaşırlarınızı yıkamayın. Kadınların yaptığı en büyük hata beyazları 90 derecede yıkamaktır. 2-3 yıkama için sonuçlar daha iyi olsa da zaman içerisinde çamaşırlarınız grileşir. Kaliteli bir deterjanla yıkadığınız çamaşırlar, 40 derecede de gayet temiz olur.

Bembeyaz çamaşırların sırrı

ÇAMAŞIR SUYU İLE BEYAZLARI YIKAMA

Çamaşır suyu, beyazları daha beyaz yapmak için en sık kullanılan ürünlerden biridir. Ancak çamaşırların kısa sürede yıpranmasına yol açtığı gibi, sağlık açısından da zararlıdır. Eğer çamaşır suyu kullanacaksanız, sıvı olanlar yerine tabletleri tercih edin. Ayrıca, mutlaka uzun programları kullanın ki, çamaşır suyu çamaşırlarınızdan tamamen arınsın.

KARBONATLA BEYAZLARI YIKAMA

Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz. 1 gece önceden karbonatlı su hazırlayıp, çamaşırları basmak da başka bir yöntemdir.

Bembeyaz çamaşırların sırrı

ELMA SİRKESİYLE İLE BEYAZLARI YIKAMA

Ev temizliğinde sıkça kullanılan sirke, çamaşırların beyazlaması için kullanılabilecek doğal yöntemlerden bir tanesi. Sıcak su ile hazırladığınız sirkeli suda, çamaşırlarınızı 1-2 saat bekletebilirsiniz. Daha fazlası çamaşırların yıpranmasına yol açacaktır. Ardından her zaman kullandığınız programla çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Ayrıca, çamaşır makinanızın deterjan gözünde, deterjan ile sirkeyi karıştırıp yıkamayı bu şekilde yapabilirsiniz. Ancak, yıkama sonrası çamaşırlarda koku olmaması için, yumuşatıcınızın etkili olması şart.

Beyaz ayakkabı temizliği nasıl yapılır

Ayakkabınız lekelendiği zaman hemen ıslak mendile sarılmayın. Bazı kirler ıslak mendille ayakkabı dokusuna daha çok yerleşebilir. Bunun yerine kuru bir mendille veya kâğıt havluyla fazla bastırmadan, yatay olarak fırçalama hareketi yapın. Lekelenen beyaz ayakkabı için kullanılmamış bir ayakkabı fırçası, diş fırçası veya ponza taşı kullanabilirsiniz. Elinizin altında bunlar yoksa, bulaşık süngerinin arka kısmı da kiri kabaca gidermek için uygundur.


Tükenmez kalem lekesi, çimen lekesi, çamur lekesi, çay lekesi, kahve lekesi, kan lekesi… “Beyaz ayakkabı lekeleri nasıl temizlenir?” sorusunun cevabı ayakkabının deri veya kumaş olmasına göre değişir. Genelde kanvas kumaştan yapılan ve “Bez ayakkabı” dediğimiz türde ayakkabıları çamaşır deterjanı kullanarak elde temizleyebilirsiniz. Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkamanın ipuçları içinse okumaya devam edin.


Kanvas kumaştan yapılan ve “bez ayakkabı” dediğimiz ayakkabılar genellikle çamaşır makinesinde yıkanabilir. “Spor ayakkabılar çamaşır makinesinde yıkanır mı?” diye de merak ediyor olabilirsiniz. Birçok spor ayakkabı da makinede yıkanabilir ancak makinede yıkanamayacak olan spor ayakkabılar için en çok önerilen yöntem, spor ayakkabıları diş fırçası ve diş macunu ile temizlemektir.


Çamaşır makinesinde ayakkabı yıkama işinin bazı püf noktaları vardır. Özellikle de beyaz ayakkabılar için bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Örneğin, ayakkabı üzerinde bir çamur artığı varken doğruca makineye atmak iyi bir sonuç vermez. İlk olarak kuru fırçalama yapmanız gerekir. Sıvı lekeleri ise iyice nüfuz etmeden, en kısa sürede kuru havlu veya kâğıt havluyla almanız gerekir. Sıvı leke artık kurumuşsa, lekenin yoğunluğuna göre kulak temizleme çubuğuna batıracağınız sulandırılmış çamaşır suyunu veya karbonatlı suyu leke üzerinde hafifçe gezdirmeyi deneyebilirsiniz. Bunu her ayakkabıda uygulamak istediğiniz sonucu vermeyebilir.





Öncelikle, ayakkabınızı satın alırken verilen kullanma kılavuzunda yer alan yıkama talimatını uygulayın. Eğer elinizin altında böyle bir talimat yoksa, ayakkabı temizliği yapmadan önce zımba, boncuk gibi düşebilecek parçaların olup olmadığından emin olun. Bağcıkları önceden çıkarın ve elde yıkayıp asın. Ayakkabıları çamaşır makinesine koymadan önce bir çöp torbasının üzerinde yumuşak bir fırça ile fırçalayın ve tabanındaki kıvrımlarda biriken toprak veya kirleri sert bir fırça ile giderin. Küçük kıvrımlar için kürdan da kullanabilirsiniz. Bir ayakkabı yıkama filesi kullanın veya ayakkabılarınızı eski bir yastık kılıfının içine koyarak kılıfın ağzını bağlayın. Deterjan koyma gözüne az miktarda deterjan koyun. Toz deterjan kullanmanız daha iyi sonuç verebilir ancak fazla miktarda kullanmanız şart değildir. Makineyi düşük devirde çalıştırın ve sıkmayı da düşük devirde yaptırın. Yıkama bittikten sonra ayakkabıları makinede fazla bekletmeden dışarı, havadar bir yere alın ve duvar gibi bir yere eğimli bir şekilde yaslayarak kurutun. Doğrudan güneş ışığı alması ayakkabıyı sertleştirebilir ve şeklini bozabilir. Bunun yerine sıcak ve havadar bir yer tercih etmeniz daha iyi olur.


Uzun zaman boyunca giyilmiş ve hiç yıkanmamış beyaz ayakkabılarınızı birkaç saat boyunca karbonatlı suda bekletip duruladıktan sonra çamaşır makinesine koymak da yerleşmiş kirlerin çıkması için kullanabileceğiniz bir yöntemdir.



Beyaz ayakkabıları, açık renk ayakkabıları veya spor ayakkabıları hijyenik bir temizlik için yüksek sıcaklıkta yıkamayı düşünebilirsiniz. Beyaz ayakkabılarda oluşan lekeleri çıkarmak için doğruca sıcak suyla yıkamak da iyi bir fikir gibi görünebilir. Ne var ki ayakkabıları doğruca makineye atmak yerine öncelikle kirlere yönelik çalışmak ve sonrasında makinede yıkamak daha doğru bir yaklaşımdır. Beyaz çamaşırları hijyenik temizlik için 60 veya 90 derecede yıkamak tavsiye edilse de yüksek su sıcaklığı ayakkabılar için uygun değildir. Bez ayakkabıları veya spor ayakkabılarınızı 30 derecede yıkayabilirsiniz. Yıkandıktan sonra halen lekenin çıkmadığını görürseniz leke üzerinde çalışmaya devam edin. Bir çorba kaşığı karbonatı su ile macun haline getirip lekenin üzerine sürün. Bir süre beklettikten sonra fırçalayın. Islak bir bezle silerek durulama işlemi yapın. Gerekli görürseniz ayakkabınızı tekrar çamaşır makinesine koyun ve bu sefer sadece durulama programını çalıştırın.


Beyaz ayakkabılar için leke çıkarıcı formül tarifi

Evde ayakkabı temizlemek için formül basit! Beyaz ayakkabılarda oluşan lekeleri gidermek için ev yapımı temizlik sıvısı yapmak istiyorsanız, kolaylıkla bulabileceğiniz bir malzeme bulunuyor: Yaraları temizlemek için kullanılan, %3 hidrojen peroksitli oksijenli su. Ağartma ve sterilizasyon için kullanılan kuvvetli bir madde olan hidrojen peroksit, kalıntı bırakmadan yok olur ve kullanım alanı oldukça geniştir. Eczanelerde Hidrojen Peroksit %3 olarak bulabileceğiniz oksijenli suyu 1:1 ölçüde içme suyuyla karıştırın. Temiz ve kuru bir bezin üzerine dökerek ayakkabının lekeli bölgesini bu sıvı ile silin. Durulama yapmanız gerekmez. Tüm işlemleri yaparken mutlaka eldiven kullanın ve ortamı havalandırın. Kullanacağınız her türlü temizlik ürününü öncelikle küçük bir alanda denemeyi ve sağlığınız için dikkatli kullanmayı unutmayın. Temizlediğiniz ayakkabıları hava alan ve doğrudan güneş ışığı almayan, sıcak bir yerde kurumaya bırakın. Leke üzerine temizleyici sıvı uygularken alternatif olarak damlalık ve sprey şişesi de kullanabilirsiniz. Başka bir ipucu: Ayakkabınızın leke çıkarma esnasında sabit durmasını istiyorsanız içini kâğıt havlu parçaları veya kuru temizlik bezleriyle doldurun. Kokan ayakkabılar için de bu temizlik yöntemleri işinize yarar.


Çamaşır suyu ile ayakkabı lekesi çıkarma yöntemi

1 litre suya 1 çorba kaşığı çamaşır suyu ekleyin ve köpürtmeden karıştırın. Küçük leke için 1 kulak temizleme çubuğunun ucunu suya değdirin ve leke üzerinde bastırmadan gezdirin. Daha büyük lekelerde bir diş fırçasının uç kısmını suya değdirin ve lekenin üzerinde gezdirin. Bunu yaparken yüzeysel fırçalama hareketi yapın ve hafifçe süpürün.


Ayakkabıların krem veya beyaz renkteki tabanları özel bir ilgiyi hak eder. Beyaz ayakkabı temizleme ve bakımının yanı sıra, tabanı beyaz olan ayakkabıların taban temizliği için de bazı püf noktaları bulunuyor:

  • Partiküllü bir krem temizleyiciyi kuru bir bezin üzerine sürerek ayakkabı tabanını ve özellikle yan kısımlarını ovabilirsiniz. Bunu diş fırçası ile yapmanız da iyi sonuç verir.

  • Ayakkabı tabanındaki inatçı lekeler için kâğıt havluya hafifçe aseton dökerek leke üzerine uygulama yapabilirsiniz.

  • Ayakkabı tabanını 1’e 1 ölçüde sulandırılmış çamaşır suyu ile silebilirsiniz.

  • Spor ayakkabılar ve suni deri ayakkabılarda uygulanan diş macunu ve diş fırçasıyla ayakkabı temizleme tekniklerini kullanabilir, ayakkabının deri kısımları için sert bir diş fırçası ve az miktar diş macunu ile ovalama yapabilirsiniz.

Yapacağınız her türlü temizlikte, yardımcı ürünlerin kullanım talimatını okumayı, küçük bir yüzeyde deneme yapmayı, eldiven kullanmayı ve ortamı iyi havalandırmayı unutmayın.





Beyazlar Kaç Derecede Yıkanır? Beyaz Çamaşırlar Çamaşır Makinesinde Kaç Derecede, Hangi Programda Ve Nasıl Yıkanır?

Beyazlar kaç derecede yıkanır sorusunun yanıtlarını bilmek, sakız gibi bembeyaz çamaşırlara sahip olmak istiyorsanız faydalı olacaktır. Ev işleri konusunda en sık sorulan suallerin başında beyazlar hangi programda yıkanır vardır. Bir yandan çamaşırlar temizlenirken bir yandan çekmemesi için beyazlar 40 derecede yıkanır mı ve beyazlar 60'ta çeker mi sorularının yanıtlarını öğrenmek gerekmektedir. Peki, beyazlar nasıl yıkanır? Beyaz çamaşırlar kaç devirde sıkılır? Yanıtlara hep birlikte göz gezdirelim.

BeyazlarHangi Programda Yıkanır?

Sakız gibi bembeyaz çamaşırlar ev temizliğinin en önemli unsurlarından birisidir. Ev işleri ile haşır neşir olan herkes beyaz kıyafet ve çamaşırların yıkanma işlemine ayrıca hassas davranmaktadır. Renginde dolayı kolay kirlenen beyaz çamaşırlar, doğru ısı ve programda yıkandığı vakit bembeyaz olacaktır. Beyazlar kirlenmeye en müsait çamaşırlar grubundan olduğu için yüksek ısıda ve uzun programlarda yıkanması uygundur. 40 dereceden düşük ısıda beyazları yıkamak, renklerinin grileşmesine neden olur, özellikle pamuklu kumaşlarda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler. Yünlü beyazlar için en ideal ısı 40 derece, program ise hassas çamaşırlar programıdır.

Beyazlar Hangi Devirde Sıkılmalı?

Çamaşır makinelerinde devir ayarı, yıkanan çamaşırın ya da kumaşın türüne göre değiştirilmelidir. Bu konuda çamaşırların renginden ziyade kumaşının türüne göre davranılmalıdır, yıkanan beyazlar ipek, yün ve diğer hassas kumaşlardan ise devir ayarı düşürülmeli en fazla 600 devirde sıkılmalıdır. Pamuklu ve sentetik beyazlar için ise 800 ve 1000 devirde sıkma işlemi yapılmalıdır.

Beyazlar Nasıl Yıkanır?

Reklam

Göz alıcı ve tertemiz beyaz çamaşırlar hepimizin hayali olduğu için tüm yönleriyle beyazlar nasıl yıkanır bilmek isteriz. Günlük hayatta renklilerden daha sık yıkadığımız beyaz giysilerimizin zamanla parlaklığını kaybettiğini, renginin solduğunu, grileştiğini veya sarardığını ve bazı inatçı lekelerle başa çıkmakta zorlandığımızı fark ederiz. Bu durumlardan birini yaşıyor ve beyazlar nasıl yıkanır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Beyaz çamaşır yıkamanın püf noktaları için yazımızı okumaya devam edin.

Beyaz Çamaşırlar Nasıl Yıkanır?

Beyazlar bakımı en kolay çamaşırlar olarak görülse de ilk günkü gibi parlak ve temiz görünmesini sağlamak için uyulması gereken birkaç basit kural vardır. Beyazları yıkamaya başlamadan önce kullanma talimatlarını okumanız, kumaş yapısı ve kirlilik durumunu dikkate almanız yararlı olacaktır. Çamaşır makinesinde yıkamayı düşündüğünüz çamaşırlar makinede yıkanmaya uygun mu? Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır, çamaşırları beyazlatmak için karbonat kullanılır mı? Bütün bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Lekeli Beyaz Çamaşırlara Ön Bakım

En sevdiğiniz beyaz tişörtünüzde şarap lekesi var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Belki de çocuklarınızın pantolonlarındaki çim ve çamur lekelerinden nasıl kurtulacağınızdan emin değilsiniz. İşte lekeli beyaz çamaşır yıkamanın püf noktaları.

  • Beyaz kıyafetleriniz inatçı lekelere sahipse, çamaşır makinesine koymadan önce ön yıkama yapmak önemlidir. Güçlü leke çıkarıcılar, tuz, talk pudrası veya kuru şampuan gibi birçok ürün arasından seçim yapabilirsiniz. Hijyenik ve etkili bir performans için beyaz çamaşırlar için geliştirilen Domestos Sıvı Leke Çıkarıcı kullanmanızı öneririz.

  • Lekeli beyaz giysileri yıkarken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da deterjan seçiminizdir. Sıvı deterjanlar, inatçı kirleri çıkarmak için ideal olamayabilir. Bu nedenle, en azından hassas olmayan beyaz çamaşırlarınızı yıkayacağınız zaman lekelere karşı koyabilen kaliteli bir toz deterjan kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Reklam

Beyaz Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır: Kumaş Türüne Göre Beyaz Çamaşır Temizliği

Beyaz çamaşırlarınız iki gruba ayrılabilir: hassas ve daha dayanıklı giysiler. Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını öğrenmenin ilk adımı, çamaşırları bu iki gruba ayırmakla ilgilidir. Hassas çamaşırlar arasında yün, ipek, keten, sentetik, kaşmir ve deri yer alır. Daha dayanıklı çamaşırlar arasında ise pamuk, polyester, akrilik gibi kumaşlar yer alır.

  • Dayanıklı beyaz çamaşırları yıkarken, çamaşır makinesi sıcaklığını en az 60°C'ye ayarlayın. Böylece mikropların öleceğinden ve etkili bir temizlik sağlayacağınızdan emin olursunuz. 

  • Çamaşır makineniz suyla dolmaya başladığında, deterjan gözüne kısmen su içinde çözünmüş iki kaşık karbonat ekleyin. Bu sert suyu yumuşatmaya ve makinenin daha iyi çalışmasını sağlamaya yardımcı olur.

  • Gelelim hassas giysilerinize. Hassas çamaşırlar için en çok önerilen yöntem elde yıkamaktır. Ancak çamaşır makinesinde yıkamaya karar verirseniz, sıcaklığı 30-40°C olarak belirlemeyi unutmayın. Örneğin, yünlü giysileri bundan daha yüksek bir sıcaklıkta yıkarsanız, keçeleşmeye ve geri dönüşü olmayan bir hasara neden olabilirsiniz.

  • Hassas giysiler için özel olarak geliştirilmiş, sıvı bir deterjan kullanmakta fayda var. Bunun için Omo Likit Hijyen kullanmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz sıvı deterjanla ön bakım da uygulayabilirsiniz. Beyazlar için özel olarak geliştirilen Yumoş Extra Uzman Beyaz Koruma ise çamaşırlarınızdaki grileşmeyi önlemek için ideal bir çözüm olacaktır.

  • Yeni model bir çamaşır makineniz varsa, hassas beyaz kıyafetlerinizi 30°C gibi düşük sıcaklıklarda, hem lifleri koruyan hem de mikroplardan kurtulmasını sağlayan buharlı yıkama ile daha etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.

  • Zor ve çok lekeli beyaz çamaşırlarla karşı karşıyaysanız, çamaşır makinesinde yıkamadan önce içi su dolu bir leğene bir miktar deterjan koyup çamaşırları bunun içinde bekleterek lekelerin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.

  • İpek, yün ve kaşmir giysilerin göz alıcı bir görüntüsü vardır. Bu kumaşların üzerindeki lekeleri çıkarmak için giysilerinizi, özel olarak geliştirilmiş bir yumuşatıcı koyacağınız su dolu leğene batırarak işe başlamalısınız. Bunun için Yumoş Extra kullanmanızı öneririz.

  • Kıyafetlerinizi yarım saat beklettikten ve yavaş hareketlerle temizledikten sonra çamaşır makinesinin en hassas programında soğuk su ile yıkamalısınız.

  • Unutmayın, hassas çamaşırlarınızı asarak veya temiz bir havlunun üzerine koyarak kurutmayı tercih etmelisiniz. Kurutucuya koymak onlara hasar verecektir.

Anket

En sevdiğiniz Yumoş kokuları hangi üründe olsun isterdiniz?

0 Oy Kullanıldı

Beyaz Çamaşır Yıkamanın Püf Noktaları

  • Beyaz giysileri beyaz tutmanın ilk adımı, kirli çamaşırları dikkatlice ayırmaktır. Beyaz giysilerin renklilerden ayrı yıkanması, renk bulaşmasını ve kumaşın zaman içinde solmasını önleyecektir.

  • Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce iyice doldurmak pratik ve cazip bir fikir gibi geliyor olabilir. Ancak bu size hijyenik bir sonuç vermez. Çamaşır makinesi aşırı yüklendiğinde, kirli suyun akıp gitmesini engelleyecek yeteri kadar boş alan kalmaz ve bu da kirlerin beyaz kıyafetlerin üzerinde kalmasına, nihayetinde parlaklığını kaybetmelerine sebep olur.

  • Beyaz çamaşırların matlaşmasına sebep olabilecek vücut yağlarını ve kiri çıkarmaya yardımcı olması için yıkadığınız kumaş türüne göre, mümkün olan en yüksek sıcaklığı tercih edin. Lekelere veya renk değişikliğine bağlı olarak hassas veya daha güçlü bir programda yıkayın.

  • Farklı kumaş ve leke türleri için farklı leke çıkarma yöntemleri uygulamakta fayda var. Klorlu çamaşır suyu, beyazlatma konusunda işe yarayabilir; ancak sıcak su ve sudaki demir birleştiğinde beyazları sarartabilir. Oksijen bazlı bir çamaşır suyu genellikle daha güvenli olup yün ve ipek hariç tüm yıkanabilir kumaşlara uygulanabilir.

  • Evinizdeki su sert ise, mineralleri gideren bir su yumuşatma cihazı kullanmadıkça bembeyaz çamaşırlar elde edemeyebilirsiniz.

  • Beyazları yıkarken yıkama döngüsünün çalkalama aşamasında, kumaşın gerilip çamaşırlara zarar vermemesi için yıkamadan önce gömleklerinizin düğmelerini açın.

  • Beyaz çamaşır yıkamanın püf noktaları deyince çamaşırları güneş ışığında kurutmaktan bahsetmeden geçemeyiz. Güneş ışığı, beyazlarınızın daha da beyazlaşmasına yardımcı olabilir. Doğal kumaşlar, güneş ışınlarının beyazlatıcı ve dezenfekte edici özelliklerinden yararlanabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Günlük Kıyafetler Kaç Derecede Yıkanmalı?

Giysi temizliği ve hijyeni için kıyafetlerinizi en yüksek derecede yıkamanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Bakteri ve virüslerle mücadelede kıyafet dezenfekte etme için en uygun sıcaklık 60-90 derece aralığıdır. Fakat kıyafetlerinizi yıkamadan evvel yıkama talimatını incelemenizi öneririz. Yüksek sıcaklıklarda yıkamak bazı kıyafetleriniz için uygun olmayacaktır. Bu durumda en etkili deterjanı seçin ve mümkünse çamaşırları güneşte kurutun.

Beyazlarla Birlikte Hangi Renk Yıkanır?

Beyaz çamaşırların parlaklığını kaybetmesinin ve grileşmesinin en büyük nedenlerinden biri renkli çamaşırlarla yıkamaktır. Renkli çamaşırlardaki boyalar yıkama suyuna karışırsa, beyaz giysilerinizin renk değiştirmesine sebep olabilir. Bu yüzden beyaz giysilerinizi renklilerle beraber yıkamamaya özen göstermelisiniz ve yalnızca beyazlarla yıkamalısınız.

Çamaşırları Beyazlatmak için Çamaşır Suyu Şart Mı?

Çamaşır suyu, muhtemelen çamaşırları beyazlatmada en yaygın kullanılan üründür. Çamaşır suyu beyazlatmaya yardımcı olur ve beyaz çamaşırlarınızı iyice dezenfekte eder. Ancak çamaşır suyu ile ilgili unutmamanız gereken şeyler var. Öncelikle, çamaşır suyu klor katkılı ise hassas ciltler için toksik ve tahriş edici olabilir. Çok sık kullanırsanız beyaz kıyafetlerinizi zamanla sarartabilir veya soldurabilir. Bu yüzden kullanacağınız miktara dikkatli karar vermeniz gerekir. Son olarak, hem klorlu hem de oksijen bazlı çamaşır suyu, zaman içinde kumaş yapısını zayıflatabilir ve bu yüzden yırtılma, delinme gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

İç Çamaşırı 60 Derecede Yıkanır mı?

İç çamaşırını dezenfekte etmek ve bakterileri yok etmek için yüksek sıcaklıklarda yıkamak gerekebilir. Ancak 60 derece bazı kumaş türlerine ve çamaşırın streç yapısına zarar verebilir. Beyaz pamuklu, streç olmayan kumaştan, günlük kullanım için olan külot ve atletleri makinede 60 derecede yıkayabilirsiniz. Diğer çamaşırlarınızı, özellikle de hassas kumaş türleri ve sütyenleri 60 derecede yıkamaktan kaçının.

Hangi Çamaşır Kaç Derecede Yıkanır?

Genel olarak pamuklu çamaşırları 40 derecede; yünlü, ipekli gibi narin kumaş yapısına sahip olanları 30 derecede veya soğuk suda yıkayabilirsiniz. Lacivert, siyah gibi koyu renkli çamaşırlar, renk veren çamaşırların başında gelir. Dolayısıyla koyu renk çamaşırları renkli ya da beyaz çamaşırlarla birlikte yıkamamaya özen göstermelisiniz. Siyah çamaşırların renginin solmaması için genellikle 30 derece gibi düşük sıcaklıklar tercih edilir.

Siyahlar İçin Deterjan Miktarı Önerisi Nedir?

Çok fazla deterjan kullanmak, siyah renkli giysilerinizi daha iyi temizlemez. Aksine yeterli durulama sağlanamayacağı için giysilerde beyaz dalga formunda lekeler bırakabilir. Bu yüzden, giysilerinizin kirlilik durumunu da dikkate alarak mümkün olduğunca az deterjan kullanın.

Renkli İç Çamaşırları Hangi Programda Yıkanır?

Renkli iç çamaşırlarını beyazlardan ayırarak makinenin hassas ya da iç giyim programında yıkayabilirsiniz.

Aslen yayınlandı

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede