hemoroidin bitkisel tedavisi nedir / Kıvrandıran hastalık basura doğal çözüm: Bu bitkisel kür hemoroidi yok ediyor - Türkiye Gazetesi

Hemoroidin Bitkisel Tedavisi Nedir

hemoroidin bitkisel tedavisi nedir

Basura Ne İyi Gelir? Kronik Basur Çatlağı En Hızlı Nasıl Geçer, Evde Tedavi İle Kanamalı Hemoroid Çaresi Ne?

Basur ya da hemoroidler her zaman belirti vermeyen bir rahatsızlıktır. Zaman zaman ortaya çıkar ancak ortaya çıktığında ise kişileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Makat bölgesinde görülür. Çoğu zaman ağrılı ya da kaşıntılı olma durumu vardır. Bazılarında ise oturamamaya kadar sıkıntı çıkarabilmektedir. İçinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Bunun tedavisi için pıhtının boşaltılması gerekmektedir. Evde basur için birden fazla bitkisel ve doğal çözümler bulunur. Ancak ağrının şiddeti yüksekse ya da kanama görülüyorsa mutlaka doktora görünülmeli ve ihmal edilmemelidir. Buna göre; Hemoroid basur nasıl geçer? Basur ağrısına ne iyi gelir? İşte bitkisel ve doğal yöntemlerle basur nasıl geçer sorusunun yanıtı!

Editörün ÖnerisiMigrene Ne İyi Gelir Sorusunun Yanıtı İçin Tıklayınız

BASUR (HEMOROİD) NEDİR?

Bağırsak hastalığı olarak bilinen basur diğer adıyla hemoroid her insanda görülebilen ve görülme ihtimali bulunan bir hastalıktır. Makat çevresinde daha çok yerleşime sahip olup bunların ağrılı, şişmiş, kızarık ve kaşıntılı halleri de vardır. Kişileri oldukça rahatsız eden bu durum aynı zamanda otururken de zorlanmalara neden olabilir. Tuvalette çok kalma ya da kabızlık çekenlerin yaşadığı başlıca sıkıntılardan biri basur olmaktadır.

BASUR (HEMOROİD) BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Anüs etrafında ortaya çıkan kaşıntı ve rahatsızlık hissi
  • Dışkıda kan
  • Oturmakla gelen ağrı
  • Anüs yakınlarında kaşıntılı ve ağrılı şişlik

BASUR (HEMOROİD) NEDENLERİ NELERDİR?

Halk arasında özellikle kronik kabızlık yaşayanların bildiği basur tuvalette oturma ve dışkılama sırasında zorlanma durumu ile ilişkilidir. Bölgesel olarak nitelendirilir ancak kan akışını etkileyen damarların havuz haline gelip büyümesi ve genişlemesi kişilerde sıkıntıya neden olur. Aşağıda sıraladığımız başlıklar basur nedenleri arasında yer almaktadır. İşte basur nedenleri;

Kronik Kabızlık

Ikınmak ve tuvalette uzun süre kalmak basurun başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Kabız olan kişilerde çok sık görülen bu durumda kişiler rahatsız oldukları tablo ile karşı karşıya gelebilmektedirler. Makat yakınındaki damarlar yumak haline gelir ve ıkınmanın getirdiği zorlama ile birlikte şişer. Kaşıntılı ve kızarık şekilde oluşan bu şişlik damar duvarındaki problemlerin kalıtsa olarak aktarılmasının da mümkün olduğunu gözler önüne sermektedir.

Hamilelik

Gebelik sürecinde kabız olunma ihtimali bulunur. Bu durum da kişilerin basur rahatsızlığı çekmesine neden olabilmektedir. Hamilelik genel olarak radikal değişikliklerin olduğu bir durum olduğundan gebelerde oluşan kan miktarının da artması sebebi ile rahim bölgesindeki büyüme bu kısma da vurmaktadır.

Aşırı Kilo

Aşırı kilo sebebi de kabızlığa neden olan etkenler arasında yer alır. Bu durumda kişilerin basur olma riski artmaktadır. Fiziksel olarak olumsuz etkilenildiğinden beslenmeye de önem verilmesi gerekmektedir.

Bağırsak Hastalıkları

Kabızlık ve basur gibi başlıca bağırsak hastalıkları kişileri oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu durum bu şekilde kalabildiği gibi ilerleme riski de vardır. Kanamalı rahatsızlıkların belirtileri birbirine karışabilir. Bu durumda bu hastalığın tanısının uzman tarafından konulması gerekmektedir.

BASUR OLMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Yüksek lifli gıdalar tüketilmeli
  • Günde yeteri miktar su ihtiyacı karşılanmalı
  • Fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yaşam sürülmeli
  • Uzun süre oturan kişiler için düzenli molalar verilmeli
  • Dışkılama ihtiyacı doğduğunda beklemeden tuvalete gidilmeli
  • Baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı

ŞİŞEN BASURA NE İYİ GELİR?

Basur için çeşitli kremler ve ilaçlar vardır. Aynı zamanda bitkisel çaylar ile de tedavi edilebilir. Ancak her türlü doktora kontrol olunması gerekmektedir. Bu hastalığın ilerletilmemesi gerekir.

BASURA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Bitkiler her derde devadır ve toplumumuzda bitkiler ile tedavi yöntemi oldukça yaygındır. Eğer evde kendiniz basur rahatsızlığınızı geçirmek istiyorsanız aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz.

Çobançantası Kürü

Malzemeler

4 tatlı kaşığı çobançantası

4 bardak soğuk su

Yapılışı

Suyun içine bitki kıyılarak atılır ve 8 saat kadar bekletilir. 8 saatin ardından elde edilen ve süzülen karışım taze olarak tüketilir.

Elde edilen karışım pamuk ile emilerek basur olan bölgeye sürülür. Düzenli olarak 1 hafta kadar tüketilir.

BASUR KANAMASINA NE İYİ GELİR?

Basur için düzenli olarak sıvı tüketimi özellikle de su içilmesi gerekmektedir. Kişiler tükettikleri besinleri dikkatli seçmeliler, lifli gıdalar yemelilerdir. Özellikle şeftali gibi meyveler sindirimi kolaylaştırır. Bu bakımdan kabız olunma riski de azalır. Baharatlı gıdaların tüketilmemesi de basur kanamasının önüne geçebilir. Aynı zamanda kişiler çok fazla ıkınıyorsa bu da basur kanamasına neden olacaktır.

BASUR KANAMASININ NEDENLERİ

  • Fazla kilo
  • Hamilelik
  • Sıvı tüketiminin azlığı
  • Hareketsizlik
  • Kırmızı et ağırlıklı beslenme
  • Ağır yiyecek ve içecekler
  • Kabızlık
  • Kronik sindirim sistemi sorunları
  • Baharat ve acının fazla tüketimi

BASUR KANAMASI NASIL GEÇER?

Düzenli beslenme

  • Sigara ve stresten uzak durma
  • Hareketli bir yaşam
  • Düzenli yoğurt tüketimi
  • Düzenli çorba içimi
  • Gazlı içeceklerden uzak durma
  • Bolca vitamin kaynaklı besinler tüketme
  • Keçi boynuzu tüketiminin arttırılması
  • Sabahları aç karnına papatya çayı içilmesi
  • Toz zerdeçal tüketimi

BASURA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Malzemeler

1 tutam dereotu

1 bardak su

Yapılışı

Dereotu parçalanır ve suyu çıkana kadar ezilir. Sonra 1 bardak suya konulup aç karnına içilir. Gece yatmadan önce ve sabah bu kür tüketilmelidir.

BASUR AMELİYATI

Hemoroid ameliyatı için hastanın bağırsaklarının boşaltılması için ilaçlar verilir. Ameliyattan bir gün önce hiçbir şey yememesi gerekir. Anüse lokal anestezi yapılır. Basur memesi kesilerek yerinden alınır. Açılan boşluk dikilir ve kapatılır. Makat ağzı eski hizaya getirilir. Gerekirse tampon konur.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Dış basura ne iyi gelir?

Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.

Basuru rahatlatmak için ne yapılmalı?

Sıcak Su Oturma Banyosu Sıcak su banyosu hemoroid ağrısı için doğal bir çözümdür ve uygulaması oldukça kolaydır. İçerisine sıcak su koyulabilecek bir leğen sıcak su banyosu için yeterlidir. Oturma banyosu için kullanılacak leğenin oturmak için uygun bir yere koyulması faydalı olacaktır.

Basur için en etkili ilaç nedir?

Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor. Ağız yoluyla alınabilen Daflon isimli ilaç yine etkili kremlerde olduğu gibi ağrı azaltıcı özelliği sayesinde öneriliyor.

Zeytinyağı basura iyi gelir mi?

Zeytinyağı doğal bir ödem atıcıdır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Dış hemoroidleri tedavi etmek için kullanılabilir. Her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketin. Bu, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Basura iyi gelen bitkiler nelerdir? Hemeroide iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 19:31

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ağrılı hemoroidleriniz varsa, çoğu urumda hemoroid tedavisi için ilaca başvurmanıza bile gerek yoktur. Bitkisel çaylar da dahil olmak üzere deneyebileceğiniz hemoroid için birçok ev ilacı mevcuttur. Peki, Basura iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Hemoroid, tespit edilme derecesine göre farklı şekillerde tedavi edilir. Hemoroid semptomlarının hafif olması veya önlenmesini istiyorsanız evde kolaylıkla bitkisel ilaçlar tüketebilirsiniz.

Hemoroid (Basur) Nedir ve Ne İyi Gelir?

Hemoroidlerin anüsteki kan damarlarının şişmesinden kaynaklanır ve çoğu zaman rahatsız edici ve ağrılı olabilseler de genellikle ciddi bir durumun işareti değildir. Hemoroid genellikle bir kişi kabızlık nöbeti sırasında gerildiğinde ortaya çıkar ve genellikle kendi kendine geçer. Bu nedenle, kronik hemoroidi olan kişilere, lif ve sıvı alımını artırarak kabızlık sorunlarını çözmeleri tavsiye edilir. Bazı durumlarda, bir lif takviyesi veya dışkı yumuşatıcı yardımcı olabilir.

Birçok bitkisel ve botanik çözümlerin hemoroid tedavisi için faydalı olduğu lanse edilmiştir. 2005 yılında, Dr. Rudolph Fritz Weiss adlı bir Alman fitoterapist ve tıp doktoru, hemoroid için bir bitki çayı tanıtmıştır. Alternatif ve Tamamlayıcı Tedaviler dergisinin Aralık 2005 sayısında yayınlanan tarif, 1 ila 2 çay kaşığı papatya, Hint kamışı, rezene, sinameki ve frangula için 1 bardak kaynar suda 10 dakika demlenmesini gerektiriyordu. Hemoroid için bu çay sabah ve akşam birer kez tüketilmelidir.

Haberin Devamı

Hemoroid için kullanılabilecek diğer botanikler arasında cadı fındığı, taş kökü, atkestanesi ve kasap süpürgesi bulunur. Bu botanikler ya ağızdan tüketilebilir ya da topikal bir uygulama yapmak için tentür şeklinde bir krem ​​bazına karıştırılabilir. Bununla birlikte, atkestanesi ve kasap süpürgesinin kullanımı bilim tarafından desteklense de, makale, 2005 yayınından itibaren hemoroid için botanik tedavinin kullanımı konusunda çok fazla araştırma yapılmadığına dikkat çekmiştir.

Hemeroide (Basura) İyi Gelen Bitkiler ve Bitki Çayları Nelerdir?

Bitki çayları hemoroid için tıbbi bir tedavi olarak sınıflandırılmasa da, mevcut hemoroid tedavi planınız için değerli bir ek olabilir. Bazı çay türleri, dışkıyı yumuşatarak, tahrişi yatıştırarak ve bağırsaklardaki iltihabı azaltarak hemoroid geliştirme riskinizi azaltabilir. Çaylar daha düzenli olmanıza, bağırsak hareketleri sırasında daha az gerilmenize ve hatta kan dolaşımını artırmanıza yardımcı olabilir.

Aloe Vera

Haberin Devamı

 Aloe vera hemoroid için en yaygın kullanılan ve kullanımı en kolay olanıdır. Bulması ve kullanması en kolay ilaçlardan biridir. Semptomları hafifletir, ağrıyı, iltihabı ve kaşıntıyı azaltır. Aloe vera veya aloe vera'nın sapı günde birkaç kez kesilmeli ve etkilenen bölgeye uygulanmalıdır.

Papatya, Atkestanesi ve Biberiye Karışımı

Anal bölgenin iltihaplanmasını azaltmak ve kanama rahatsızlığını azaltmak gerekiyorsa; papatya, atkestanesi ve biberiye karışım çayı en ideal çözümdür. Birbirinden farkı bu üç bitkinin yaprakları sıcak bir suyun içerisinde atılarak 20 ila 30 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra yaprakları süzerek günde bir defa yemekten önce tüketilebilir.

Haberin Devamı

Kasap Süpürgesi ve Kasap Süpürgesi Çayı

Kasap Süpürgesi, kutu kutsal, pettigree veya tatlı süpürge olarak da bilinir. Küçük kırmızı meyveleri olan koyu yeşil bir bitkidir. Bu bitkinin kökleri, anti-inflamatuar faydalar sunar ve çay yapmak için kullanılabilir.

Mullein ve Mullein Çayı

Mullein, Asya'da da çok belirgin olan bir Avrupa bitkisidir. Bitkinin birkaç farklı türü vardır ve en yaygını küçük sarıçiçeklerle uzar. Çay, kurutulmuş sığırkuyruğu yapraklarından ve çiçek yapraklarından yapılabilir. Bitki, yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu kabul edilen tanenlere sahiptir.

Karahindiba ve Karahindiba Çayı

Karahindiba, daha çok yabani ot olarak görülse de, karahindiba kökleri çay yapmak için kullanılabilir. Karahindiba, sindirime yardımcı olmak için safra üretimini uyardığı söylenen temizleme özelliklerine sahiptir.

Haberin Devamı

Hemoroid için iyi olabilecek otlar arasında cadı fındığı, altın Başak, gotu kola ve civanperçemi bulunur. Bunları çay ile tüketmek yerine, hastalar bunları topikal olarak kullanmalı veya oturma banyosuna eklemelidir.

Basura (Hemoroid) ne iyi gelir, nasıl geçer? Basur ağrısına evde bitkisel tedavi

Mayasıl, hemoroid olarak da biline basur, bağırsak sisteminin sonlandığı kısımda, her insanda var olan yastıkçıkların baskı, örselenme gibi nedenlerle şişmesi, sarkması ve kanamaya elverişli hale gelmesidir. İş ve sosyal hayatı yoğun olan ve ortaya yaş dilimindeki hemen hemen herkeste görülebilen basur, insanın yaşam kalitesini oldukça olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Kabızlık ve ishal, düşük posalı diyet alışkanlıkları, yanlış tuvalet alışkanlıkları, hamilelik, azalmış bağırsak hareketleri, şişmanlık, genetik ve yaşlılık bu rahatsızlığın nedenleridir. Evde yapılabilen bazı doğal yöntemler basur ağrısı azaltılabilir veya önlenebilir. Bunun için bitkisel kürler vardır.

Sık sık yaşanan kabızlık ve ishal, düşük posalı diyet alışkanlıkları, yanlış tuvalet alışkanlıkları, hamilelik, azalmış bağırsak hareketleri, şişmanlık, genetik ve yaşlılık bu rahatsızlığın nedenleridir. Hastalar, dışkılama esnasında kanama, dışkılama esnasında ele gelen kitle, anal kaşıntı, ağrı, hassas kitleler ile hekimlere başvurmaktadır.

Basura (Hemoroid) ne iyi gelir?

Hemoroid hastası olmamak için besinlere, içeceklere ve tuvalet alışkanlıklarınıza dikkat etmelisiniz. Besinler içinde ise posalı yiyecekler önemli yer tutmaktadır. Posalı meyveler ve sebzeler, dışkıyı sertleştirmediği için makat bölgesinde örselenme ve buna bağlı hemoroidal hastalıkların olmasını engellemektedir.  Meyveler arasında elmayı kabuğuyla, mandalinayı lifiyle tüketmelisiniz. Ekmek kullanımını önermemekle birlikte illa ekmek tüketilecekse kepekli ekmek, yulaf ekmeği ve çavdar ekmeği tercih edilebilir. Kuru yemişlerin kavrulmuşları yerine çiğ olanını tüketmekse çok faydalıdır. Sabah 1 bardak su ve birlikte yenilecek 7 kayısı size iyi gelecektir. Yine sabah kahvaltınızda zeytinyağı tüketmeniz ise başlı başına fayda sunmaktadır. Zeytinyağlı yemekler tercih etmek ve özellikle 4K’yı da unutmamak gerekir. Bunlar; kabak, karnabahar, kuskus ve kerevizdir. Bu sayede aldığınız posa, büyük tuvaletinizi yumuşak tutacak ve hemoroidal hastalıklara yakalanma oranınızı düşürecektir. Yemek demişken pizza, hamburger ve waffle gibi fast food tüketimine de artık son vermelisiniz.

Öte yandan sıvı alımı da önemlidir. Bunun ölçüsü, idrarınızın yeterli seviyede ve şeffaf olmasıdır. Su içmek size çok cezbedici gelmiyorsa içine renklendirici ya da doğal tatlandırıcı portakal, elma, nane, karanfil, tarçın vb. maddeler katabilirsiniz. Günde en az 2 şişe doğal madensuyu tüketmeyi de ihmal etmeyiniz.

Hemoroidal hastalıkların önemli sebeplerinden biri de yanlış tuvalet alışkanlıklarıdır. Tuvalet, sabah kahvaltıdan sonraki yarım saat içinde muhakkak yapılmalı ve ertelenmemelidir. Tuvaleti uzun süre bekletmek, sertleşmesine ve hemoroid ismi verilen yastıkçılara zarar vermesine sebep olmaktadır. Bununla birlikte tuvalette uzun vakit geçirmek, sert dışkılama gibi sebepler rahatsızlığı tetiklemektedir. Yanı sıra en önemli konuların başında tuvalet açısı gelmektedir. Alaturka tuvaletler, bağırsakların için ideal bir açıyı yakalamamızı sağlarken alafranga tuvaletlerle bu açıyı kaybettik. Fakat bu açıyı çok basit bir yöntemle sağlamak mümkün. Bunun için ayağınızın altına yerden 15-20 santimetre kadar bir yükseklik koyun. Tuvaletinizi daha rahat yaptığınızı göreceksiniz. Tuvalet öncesinde oturup kalkma egzersizleri ile sabah yapılan yürüyüş ya da koşu, tuvalet esnasında bağırsaklara yapılacak egzersizler daha iyi bir dışkılama ve hemoroidal hastalıkları azaltmak için püf noktalarıdır.

Hemoroide yani basura iyi gelen İbrahim Saraçoğlu kürü

Basura (Hemoroid) ne iyi gelir, nasıl geçer Basur ağrısına evde bitkisel tedavi

Malzemeler

1 tutam dereotu

1 bardak su

Yapılışı

Dereotu parçalanır ve suyu çıkana kadar ezilir. Sonra 1 bardak suya konulup aç karnına içilir. Gece yatmadan önce ve sabah bu kür tüketilmelidir.

Basuru evde geçirmek için bitkisel çözüm

Eğer evde kendiniz basur rahatsızlığınızı geçirmek istiyorsanız aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz.

Çoban Çantası Kürü

Basura (Hemoroid) ne iyi gelir, nasıl geçer Basur ağrısına evde bitkisel tedavi

Malzemeler

4 tatlı kaşığı çobançantası

4 bardak soğuk su

Yapılışı

Suyun içine bitki kıyılarak atılır ve 8 saat kadar bekletilir. 8 saatin ardından elde edilen ve süzülen karışım taze olarak tüketilir.

Elde edilen karışım pamuk ile emilerek basur olan bölgeye sürülür. Düzenli olarak 1 hafta kadar tüketilir.

Basura (Hemoroid) ne iyi gelir, nasıl geçer Basur ağrısına evde bitkisel tedavi

Basur (Hemoroid) belirtileri nelerdir?

- Anüs etrafında ortaya çıkan kaşıntı ve rahatsızlık hissi
- Dışkıda kan
- Oturmakla gelen ağrı
- Anüs yakınlarında kaşıntılı ve ağrılı şişlik

Basur (Hemoroid) nedenleri nelerdir?

Halk arasında özellikle kronik kabızlık yaşayanların bildiği basur tuvalette oturma ve dışkılama sırasında zorlanma durumu ile ilişkilidir. Bölgesel olarak nitelendirilir ancak kan akışını etkileyen damarların havuz haline gelip büyümesi ve genişlemesi kişilerde sıkıntıya neden olur. Aşağıda sıraladığımız başlıklar basur nedenleri arasında yer almaktadır. İşte basur nedenleri;

Kronik Kabızlık

Ikınmak ve tuvalette uzun süre kalmak basurun başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Kabız olan kişilerde çok sık görülen bu durumda kişiler rahatsız oldukları tablo ile karşı karşıya gelebilmektedirler. Makat yakınındaki damarlar yumak haline gelir ve ıkınmanın getirdiği zorlama ile birlikte şişer. Kaşıntılı ve kızarık şekilde oluşan bu şişlik damar duvarındaki problemlerin kalıtsa olarak aktarılmasının da mümkün olduğunu gözler önüne sermektedir.

Hamilelik

Gebelik sürecinde kabız olunma ihtimali bulunur. Bu durum da kişilerin basur rahatsızlığı çekmesine neden olabilmektedir. Hamilelik genel olarak radikal değişikliklerin olduğu bir durum olduğundan gebelerde oluşan kan miktarının da artması sebebi ile rahim bölgesindeki büyüme bu kısma da vurmaktadır.

Aşırı Kilo

Aşırı kilo sebebi de kabızlığa neden olan etkenler arasında yer alır. Bu durumda kişilerin basur olma riski artmaktadır. Fiziksel olarak olumsuz etkilenildiğinden beslenmeye de önem verilmesi gerekmektedir.

Bağırsak Hastalıkları

Kabızlık ve basur gibi başlıca bağırsak hastalıkları kişileri oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu durum bu şekilde kalabildiği gibi ilerleme riski de vardır. Kanamalı rahatsızlıkların belirtileri birbirine karışabilir. Bu durumda bu hastalığın tanısının uzman tarafından konulması gerekmektedir.

Basur (Hemoroid) kanamasına ne iyi gelir?

Basur için düzenli olarak sıvı tüketimi özellikle de su içilmesi gerekmektedir. Kişiler tükettikleri besinleri dikkatli seçmeliler, lifli gıdalar yemelilerdir. Özellikle şeftali gibi meyveler sindirimi kolaylaştırır. Bu bakımdan kabız olunma riski de azalır. Baharatlı gıdaların tüketilmemesi de basur kanamasının önüne geçebilir. Aynı zamanda kişiler çok fazla ıkınıyorsa bu da basur kanamasına neden olacaktır.

Basur (Hemoroid) kanamasının nedenleri nelerdir?

- Fazla kilo
- Hamilelik
- Sıvı tüketiminin azlığı
- Hareketsizlik
- Kırmızı et ağırlıklı beslenme
- Ağır yiyecek ve içecekler
- Kabızlık
- Kronik sindirim sistemi sorunları
- Baharat ve acının fazla tüketimi

Basur (Hemoroid) kanaması nasıl geçer?

- Düzenli beslenme
- Sigara ve stresten uzak durma
- Hareketli bir yaşam
- Düzenli yoğurt tüketimi
- Düzenli çorba içimi
- Gazlı içeceklerden uzak durma
- Bolca vitamin kaynaklı besinler tüketme
- Keçi boynuzu tüketiminin arttırılması
- Sabahları aç karnına papatya çayı içilmesi
- Toz zerdeçal tüketimi

Basur (Hemoroid) ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Hemoroidal hastalıkların tedavisinde geleneksel yöntemler olarak bilinen ve doğru sanılan yanlışlara da dikkat çekmek gerekir. Bunlardan biri kremlerdir. Vurgulamalıyım ki Sağlık Bakanlığı’nın onaylamadığı hiçbir krem sağlıklı değildir. Üstelik hemoroidal hastalıkların tedavisi krem de değildir. Bu anatomik olarak ve tıbben olanaksızdır. Hemoroidi; tuz basma, sülük yapıştırma, yakma, iple bağlama ya da bitkiyle iyileştirmeye çalıştırma gibi uygulamaların hiçbiri tedavi yöntemi değildir. Aksine kaçınılmaz ve tedavisi daha zor süreçlere varabilmektedir. Bazen de doğrular içine yanlışlar katılmaktadır. Tıpkı sıcak su dolu bir leğene konulan bitki, ilaç ve hatta ozon ile hemoroidi bastırma, patlatma ve yakma gibi. Makata sıcak duş, banyoda hafif eğilerek uygun sıcaklıkta bir suyla makat bölgesine yapılan duş olmaktan ileriye geçmemelidir.

Basurdan (Hemoroid) ameliyatsız kurtulmak mümkün mü?

Mutluluk vericidir ki tıp bilimin geldiği nokta ve teknolojinin sunduğu fırsatlar, uzman ellerde daha etkin, daha kesin ve hızlı çözümler sunmaktadır. Minimal invaziv yöntemler adı verilen bu yöntemlerle, hemoroidal hastalıklar, 10 dakikada, üstelik ameliyatsız tedavi edilebilmektedir. Bu yöntemler anestezi de gerektirmemektedir. İşlem sonrası ağrı hissedilmemekte, işgücü kaybı yaşanmamaktadır. Yatış gerektirmeyen, hızlı, ağrısız bu yöntemler hastaların konforlu bir biçimde evine gönderilmesine ve hastalığın tekrarlanma riskinin düşürülmesine fırsat tanımaktadır. Bu yöntemlerden biri Skleroterapi Yöntemidir. Hemoroidal pake köküne enjekte edilen biyokimyasal ajan ile hemoroide giden kan akımı durdurulur ve bu sayede hemoroidin küçülmesi sağlanır. İkinci yöntem Lastik bant ligasyonu yöntemidir. Hemoroidal pake köküne yerleştirilen bant ile hemoroide giden kan akımı durdurulmaktadır. Böylelikle hemoroidin küçülmesi sağlanmakta ve bu bölgede hastalığın tekrar oluşmasını engellemektedir. Üçüncü yöntem kızılötesi kuagulasyon yöntemidir. Hemoroidal pake köküne uygulanan infrared ışık ile hemoroide giden kan akımının damar yapısını bozarak rahatsızlığı engellemektir. Diğer bir yöntemse THD yöntemidir. Küçültülmüş doppler cihazı ile hemoroidal dokulara ulaşan atardamarların tespit edilmesi ve bu atardamarların kapatılması işlemidir.

Utanmayın, inanmayın, korkmayın!

Utanmayın: Bu hastalığı yaşayan sadece siz değilsiniz. Bu hastalığa mecbur da değilsiniz. Profesyonel hekimler sayesinde acınızı yenmeniz mümkün.

İnanmayın: Ümit tüccarlarına, bilimsel olmayan yöntemlere, geleneksel uygulamalara, kremlere ve hastalığa ilişkin internetten ya da çevrenizdekilerden duyduklarınıza inanmayın. Bugüne kadar gördüğümüz üzüntü verici vakaların sebepleri içinde bu yanlış inanç ve duyumların olduğunu da lütfen unutmayın.

Korkmayın: Ameliyat olacağım diye korkmayın, uzun sürecek diye korkmayın. Tedavi edilemeyeceksiniz diye korkmayın. Sağlığınız, sevdikleriniz ve daha güzel bir yaşam için kendiniz için korkunuzu yenin.

Hemoroidal hastalıkların tedavisi inanın umduğunuzdan da kolay. Hemoroidal hastalıklardan ideal bir hayata geçmek ise tahmininizden de yakın. Şimdi kendiniz için bir şey yapın. Acılarınızın üzerine oturmayın ve atağa geçin.

Şişen basura ne iyi gelir?

Basur için çeşitli kremler ve ilaçlar vardır. Aynı zamanda bitkisel çaylar ile de tedavi edilebilir. Ancak mutlaka doktora gidilmesi gerekir.

Basur olmamak için nelere dikkat edilmeli?

- Yüksek lifli gıdalar tüketilmeli
- Günde yeteri miktar su ihtiyacı karşılanmalı
- Fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yaşam sürülmeli
- Uzun süre oturan kişiler için düzenli molalar verilmeli
- Dışkılama ihtiyacı doğduğunda beklemeden tuvalete gidilmeli
- Baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı

Basur Hastaları İyileşmek İçin Nasıl Beslenmeli?

Vücudun en hassas yerlerinden biri olan makat ve çevresinde oluşan şişmiş damarlara basur denir. Bu rahatsızlık halk arasında mayasıl ve hemoroid isimleriyle de bilinir. Zaman zaman ortaya çıkan bu rahatsızlığın yetişkinlerin 4’te 1’ini etkilediği bilinmektedir.

Basura Ne İyi Gelir?

basur nedir

Basur; kaşıntı, ağrı ve kanamaya neden olabilir. Belirtileri yaşam kalitesini aşağıya çeker. Basur belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurmalısınız. Peki basura ne iyi gelir? Basur olanlar ne yemeli ne yememeli? Hepsi ve daha fazlasını yazımızın devamında sizleri bekliyor!

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

İlginizi çekebilir: Hemoroid Nedir? Nasıl Geçer? Belirtileri, Tedavileri

hemoroid basur

Basur Nedir?

Basur, kalınbağırsağın alt bölümünde yer alan, genişlemiş damar yumakları veya varis şeklinde tanımlanabilir. Zaman zaman ortaya çıkar, her zaman belirti vermeyebilir. Altta yatan sebep ortadan kaldırılmazsa, bir süre sonra, söz konusu damar yumakları makatın dışına doğru çıkarlar.

Çoğu zaman ağrılı ve kaşıntılıdır. Basurun iç ve dış olmak üzere 2 türü vardır. Bu rahatsızlık hemoroid ya da mayasıl isimleriyle de bilinir. Kişiyi rahatsız eden, yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır.

Basura Ne İyi Gelir? Evde 9 Bitkisel Tedavi

Basura ne iyi gelir, evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri var mıdır? Basur şikayetleriniz hafif şiddette seyrediyorsa, evde uygulanabilen bitkisel tedaviler ile bu rahatsızlığı hafifletebilirsiniz.

Ancak ağrı ve kanama varsa mutlaka bir uzman doktora danışmalısınız. Doktorunuzun önerdiği tedaviye yardımcı olarak şimdi sıralayacağımız bitkisel tedavi yöntemlerini de kullanabilirsiniz. Peki, basur doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Gelin, birlikte inceleyelim:

1) Dereotu Kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun basuru olanlar için önerdiği dereotu kürüyle karşınızdayız. Bu kürü uygulamak için sadece bir tutam dereotu ve bir su bardağı içme suyuna ihtiyacınız olacak.

İlginizi çekebilir: Dereotunun Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

dereotu

2) Çobançantası Kürü

“Basur kanamasına ne iyi gelir” diyenler için etkili bir kür önerimiz daha var! Bu kürü uygulayabilmek için 4 tatlı kaşığı çobançantası bitkisi ile 4 bardak soğuk suya ihtiyacınız olacak.

İlginizi çekebilir: Çobançantası Otu: Faydaları, Kullanımı, Yan Etkileri

çoban çantası

3) Aloe Vera

Cilt ile ilişkili birçok rahatsızlıkta kullanılan aloe vera, söz konusu basur olunca da mucizeler yaratıyor. Basur şikayetleri arasında yer alan yanma ve kaşıntı hissini kısa süre içerisinde geçiren bu bitki ayrıca bölgedeki iltihabı ve tahrişi iyileştirebilir.

İlginizi çekebilir: Aloe Vera Jeli Faydaları, Nasıl Saklanır, Kullanılır?

aloe vera

4) Kişniş Tohumu

Kişniş tohumları geçmişten günümüze basur şikayetlerini azaltmak amacıyla sıklıkla kullanılır. Nasıl mı? Aslında çok basit! Tek yapmanız gereken, bir miktar kişniş tohumunu bir gece suda bekletmek ve ertesi gün bu suyu içmek. Kişniş tohumları kanama, kaşıntı ve yanma gibi şikayetleri hafifletebilir. Ayrıca bölgede oluşan iltihabı ve şişliği iyileştirebilir.

İlginizi çekebilir: Kişnişin Hiç Duymadığınız 10 Faydası

kişniş tohumu

5) İskoç Kara Ağacı

İltihap önleyici bitkilerden biri olan İskoç kara ağacı, basur şikayetlerini hafifletir. Bitkinin bu özelliğinden yararlanabilmek için:

Düzenli uyguladığınız takdirde basurun neden olduğu şikayetler kısa süre içerisinde geçecektir.

iskoç kara ağaç

6) Mango Çekirdekleri

Ülkemizde de artık kolayca ulaşılabilen tropikal meyvelerden biri olan mangonun içerisinde iltihap önleyici maddeler bulunur. Yediğiniz mangoların çekirdeklerini atmak yerine kurutup toz haline getirin. Ardından günde iki kez, bir miktar bal ile birlikte tüketin.

İlginizi çekebilir: Vitamin Deposu Mangonun Az Bilinen 7 Mucizevi Faydası

mango çekirdeği

7) Yaban Mersini

Bir miktar yaban mersinini sargı bezine sarıp basurun olduğu bölgeye uygulamak, basuru olan kişileri çok rahatsız eden acı ve yanma hissini hafifletir. Yaban mersini antienflamatuar özelliği sayesinde etkili basur çözümleri arasında yer alır.

İlginizi çekebilir: Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Vitamin ve Lif Kaynağı Mini Meyve

yaban mersini

8) Zeytinyağlı Yemekler

İnsan sağlığına sayısız faydası bulunan zeytinyağını günlük beslenme rutininize ekleyerek basur problemini hafifletebilirsiniz. Erken hasat ve soğuk sıkım zeytinyağları iyi kalitedir; bu tip zeytinyağları temin etmelisiniz. Salata ve sebze yemeklerinde tercih edebilirsiniz. Hemoroidin etkilerini azalttığı hatta iyileştirebildiği bilinmektedir.

Tarif için: Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır? (Videolu)

9) Lifli Besinler

Kabızlık şikayetleriyle birleşen hemoroid basur rahatsızlığı için en iyi beslenme çözümlerinden biri lifli gıdaların tüketilmesidir. Taze meyve ve sebzeler, tam tahıllı gıdalar, baklagiller, kuru yemişler lifli besinler arasında yer alır.

İlginizi çekebilir: Lifli Gıdalar Nelerdir, Hangileri? Lifli Gıdalar Listesi

lifli besinler

10) Su

Basur şikayeti olanlar gün içinde sıvı tüketmeye özen göstermelilerdir. Oda sıcaklığında içme suyunun yanında bu alışkanlığa su oranı yüksek meyve ve sebzeler de eşlik edebilir. Su tüketimi, kabızlık ve ishal gibi bağırsak problemlerinde de temizleyici görevi görür. Vücudun sıvı dengesini korur.

İlginizi çekebilir: Düzenli Su İçmenin Şaşırtıcı Faydaları

su içmek

Stresten Uzak Durun

“Basur için ne iyi gelir” diyenler için birkaç önerimiz daha var. Stres çağımızın en önemli sorunlarından biri. Aşırı stres birçok sağlık sorununa neden olabilir. Başa çıkılamayan stresin en fazla etkilediği organ ise ne yazık ki bağırsaklar oluyor.

Tuvalet sorunları, uzun süreli ishal ve kabızlık basura sebep olabilir. Genel sağlığınız için stresten uzak durmanızı, eğer bu başaramıyorsanız stresle başa çıkma tekniklerini öğrenmenizi öneririz. Bir psikologdan bu konuda destek almak da faydalı olabilir.

İlginizi çekebilir: Strese Ne İyi Gelir? Kaygı ve Paniği Azaltan 6 Şifalı Bitki Çayı

meditasyon

Hareketli Bir Yaşamı Benimseyin

Dış hemoroid çoğunlukla hareketsiz kişilerde görülür. Uzun süre oturarak çalışan ofis çalışanları ve uzun yol şoförleri basurdan muzdarip olan meslek grupları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Uzun süre oturarak çalışmak zorunda olsanız bile kendinize küçük molalar yaratarak ofis içinde gezmeyi veya hareket etmeyi deneyebilirsiniz. Basur rahatsızlığınız varsa uzun süre oturmaktan kaçınmalısınız.

egzersiz

Basur Olanlar Ne Yemeli Ne Yememeli?

Basur nasıl geçer, evde neler yapılabilir? Yanlış beslenme ve tuvalet alışkanlıkları basura neden olabilir. Eğer basur şikayetleriniz varsa, ilk olarak beslenme rutininizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Basur oluştuğu andan itibaren yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeli, bu yeni beslenme tarzını yaşam şekli haline getirmelisiniz. Çünkü basur şikayetleriniz tamamen geçse bile, kötü beslenme alışkanlıklarına devam ederseniz, basur yeniden gelişebilir.

Peki basuru olanlar nasıl beslenmeli? Bir de madalyonun diğer tarafından bakalım: basur olan ne yememeli? İşte basur şikayetleri olanlar için beslenme önerileri:

Ne Yemeli?

Ne Yememeli?

Basur Belirtileri: Nasıl Anlaşılır?

Basuru akla getiren belirtiler şunlardır:

Bu belirtilerden biri veya birkaçı varsa, uzman bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

basur belirtileri

Basur Neden Olur?

Basur çeşitli nedenler ortaya çıkabilir. Nedir bu nedenler?

Kalıtsal yatkınlık, yaş, cinsiyet ve çeşitli hastalıklara bağlı oluşabilir. Basura neden olan faktörler şunlardır:

basur tedavisi

Basur En Hızlı Şekilde Nasıl İyileşir?

Kısa sürede etki istiyorsanız, beslenmenize doğal probiyotik içeren ev yoğurdunu ekleyebilirsiniz. Ev yoğurdunda bulunan doğal probiyotikler sayesinde, basurun etkileri daha aza indirilebilir. Basurun etkili olduğu makat bölgesinde kaşınma, yanma ve tahrişi önlemek adına her öğünde doğal probiyotik içeren ev yoğurdu tüketilmelidir.

Ayrıca yoğurda ek olarak papatya çayını da düzenli şekilde tüketebilirsiniz. Beslenmenize keçiboynuzu ve zerdeçal ekleyerek hastalığın ilerlemesine önlem alabilirsiniz. Bu rahatsızlığı aşmak için biraz zamana ve hekim görüşüne ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Evde Dış Basur Nasıl İner?

İlerlemiş dış basur için mutlaka doktor kontrolüne gitmeniz gerekir. Ancak doktora gidene kadar geçen sürede evde kendi imkanlarınızla basurun ilerlemesini önleyebilirsiniz. Bunun için lifli beslenmeye dikkat edebilirsiniz. Basur kendini hissettirdiğinde ılık duş alabilirsiniz. Topikal ürünler kullanabilirsiniz. Basura iyi gelen egzersizleri yapabilirsiniz. Bitkisel desteklerden yardım alarak doktor kontrol gününe kadar daha iyi hissedebilirsiniz.

Basuru Olanlar Hangi Sebzeleri Tüketmeli?

Sebze tüketimi, basuru iyileştirme konusunda önemli bir detay. Çünkü sebzelerde lif ve posa bulunuyor. Lifli ve posalı sebzeler ise basurun ilerlemesini önlerken etkilerini daha az hissettiriyor. Basur hastaları taze fasulye, lahana, ıspanak, pırasa, brokoli, enginar, bezelye, bamya, kereviz ve kabaktan faydalanarak hastalığın etkilerini en aza indirebilir.

basura ne iyi gelir

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Bağırsak Tembelliğine İyi Gelen 10 Doğal Çözüm

Bağırsak Enfeksiyonuna İyi Gelen 10 Bitkisel Tedavi

Huzursuz Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Evde 5 Doğal Bağırsak Temizleme Kürüyle Toksinlerden Hemen Arının

Bağırsakları Ne Çalıştırır? Anında Etki Eden 10 Doğal Yiyecek ve İçecek

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır