devlete atanan psikolog maaşları / Psikolog Maaşları & İş İmkanları - SGK Bilgisi

Devlete Atanan Psikolog Maaşları

devlete atanan psikolog maaşları

Psikolog maaşı devlete ve özel sektöre göre farklılıklar gösterir. Devlette ve özel sektörde çalışan psikologlar arasında hangisinin daha çok kazandığı gibi bir yorum yapmak ise mümkün değildir. Zira devlette görevini icra eden psikologların aldığı en az ve en çok maaş tutarları arasında uçuk bir farklılık gözlenemezken, özel sektörde çalışan psikologlar için aynısı söylenmemektedir. Zira özel sektörde çalışan psikologların aldığı en düşük maaş ile en yüksek maaş arasında uçuk bir rakam bulunmaktadır.

Örneğin mesleğini devlette sürdüren bir psikolog ortalama TL ile TL arasında bir maaş almaktadır. Fakat özel sektörde durum böyle değildir. Özel sektörde mesleğini icra eden psikologların aldığı en düşük maaş TL civarlarındayken, en yüksek maaş ise TL’yi bulabilmektedir. Dolayısıyla özel sektörde çalışan psikologlar ile devlette çalışan psikologlar hakkında hangisinin daha çok kazandığını söylemek mümkün olmayacaktır.

Devlette Çalışan Psikolog Maaşları

Devlet kurumlarında psikolog olarak mesleğini icra eden kişilerin aldığı maaş tutarı da kişilerin derece ve kademesiyle alakalı olarak değişmektedir. Ayrıca devlet kurumlarında psikolog olarak çalışan kişiler aylık maaşlarının dışında mesleklerini icra ettiği bölgeye göre ek tazminat ödemeleri, asgari geçim indirimi, aile ve çocuk yardımı gibi ek ödemeler alabilmektedir.

Buna ek olarak devlet kurumlarında psikolog olarak görev yapan kişilerin maaşlarına her yeni yılın ocak ve temmuz aylarında toplu sözleşme kapsamında zam yapılmaktadır. yılının ocak ayınca psikologların maaşlarına yapılan zam ise %4 civarlarındadır. yılının son yarısındaki 6 aylık enflasyon artış oranının %5’lik dilimden fazlası da maaşlara yansıtılmaktadır.

Devlet kurumlarında psikolog olarak mesleğini icra eden kişilerin aldığı aylık ücretler kademelerine ve derecelerine göre aşağıdaki gibidir:
  • 25 yıllık deneyimi bulunan 1/4 dereceli olarak mesleğini icra eden psikologlar TL maaş almaktadır.
  • 20 yıllık deneyimi bulunan 1/3 dereceli olarak mesleğini icra eden psikologlar TL maaş almaktadır.
  • 15 yıllık deneyimi bulunan 2/1 dereceli olarak mesleğini icra eden psikologlar TL maaş almaktadır.
  • 10 yıllık deneyimi bulunan 4/2 dereceli olarak mesleğini icra eden psikologlar TL maaş almaktadır.
  • 5 yıllık deneyimi bulunan 6/3 dereceli olarak mesleğini icra eden psikologlar TL maaş almaktadır.
  • Mesleğe yeni başlayan 8/1 dereceli psikologlar ise TL maaş almaktadır.
Yukarıda listelenen bu maaş tutarları devlet kurumlarında çalışan psikologlara yapılan ek ödemelerle birlikte değişmektedir. Devlet kurumlarında çalışan psikologların aldığı bazı ek ücretler ise aşağıdaki gibidir:
  • Aile yardımı,
  • Çocuk yardımı,
  • Asgari geçim indirimi,
  • Yabancı dil tazminatı,
  • Diğer ek ödemeler.

Özel Sektörde Çalışan Psikolog Maaşı

Özel sektöre mesleğini icra eden psikologların maaş tutarlarını belirleyen pek çok unsur vardır. Örneğin kişinin psikolog olarak çalıştığı özel kurumlar arasında maaşlarda değişiklikler gözlenmektedir. Ayrıca özel sektörde çalışan psikologların maaşlarının belirlenmesinde psikologların deneyimleri ve başarılı olup olmadığı gibi durumlar da etkilidir. Hizmet yılı artan, deneyimli ve başarılı psikologlar epey yüksek bir maaş alırken, özel sektörde psikolog olarak hizmet vermeye yeni başlayan psikologlar ise çok daha düşük bir ücret almaktadır.

Özel sektörde çalışmaya başlayan deneyimsiz psikologlar ortalama TL ile TL arasında bir maaş almaktadır. 5 yıl ile 10 yıl arasında bir tecrübeye ve deneyime sahip psikologlar ise TL ile TL civarında bir tutarda maaş alabilmektedir. 10 yıldan daha uzun bir süredir sektörde hizmet veren ve başarılı olarak anılan psikologların ise ayda ortalama TL ile TL arasında bir maaş aldığından söz edilebilir.

Özel sektörde çalışan psikologlar için herhangi bir üst sınırdan söz etmek de mümkün değildir. Zira psikologlar ek işler yapabilir ya da başka anlaşmalar sağlayabilir. Örneğin başka şirketlerle, kurumlarla ya da okullarla anlaşmalar yapılabilir. Ayrıca kendi özel kliniğini açan ve işleten psikologlar da ayda ortalama TL ile TL arasında bir ücret kazanabilir.

Psikolog Nasıl Olunur?

Psikolog olmak isteyen kişiler lise eğitimlerini bitirmelerinin ardından 4 yıllın lisans programı olan Psikoloji üzerine üniversite eğitimi görmeli ve mezun olmalıdır. Mezuniyetlerinin ardından isteyen kişiler Kamu Personeli Seçme Sınavı ile devlet kurumlarında psikolog unvanı ile çalışmaya başlayabilir. Kamu kurumlarında çalışmak istemeyen psikologlar ise özel sektörde mesleklerini icra edebilir ya da kendi kliniklerini açabilir. Ayrıca yüksek lisans yapan ve bir dalda uzmanlaşan psikologlar ise “Uzman Klinik Psikolog” olarak bilinmektedir.

Psikologlar Nerelerde Çalışabilir?

Psikologların çalışma alanları oldukça geniş bir yelpazedir. 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamalarının ardından Psikoloji bölümü mezunları aşağıdaki alanlarda çalışabilir:

  • Devlet hastaneleri,
  • Özel hastaneler,
  • Diyet klinikleri,
  • Madde bağımlılığı merkezleri,
  • Adliyeler,
  • Sosyal hizmetler,
  • Emniyet,

Ayrıca Psikoloji bölümü mezunlarının üniversitelerde öğretim üyesi olarak ya da araştırmacı olarak çalışmaya başlaması da mümkündür. Bunun yanı sıra Psikoloji bölümü mezunlarının çalışabildiği diğer sektörleri ve alanları ise aşağıdaki gibi listelemek mümkündür:

  • İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler,
  • Pazar ve Piyasa Araştırmaları,
  • Bilişim,
  • Finans,
  • Reklamcılık,
  • Eğitim sektörleri,

Devlette Psikolog Olmak İçin Ne Yapmak Gerek?

Devlet kurumlarında psikolog olarak çalışmak isteyenler Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmelidir. KPSS’de yeterli puanı alan kişilerin ataması gerçekleşir ve kişiler mesleklerini psikolog olarak icra etmeye başlayabilir. yılı atamalarında ataması gerçekleşen en düşük puan 82, olarak bilinmektedir. En yüksek puan ile atanan psikolog ise Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan 91, puan almıştır.

Psikoloji Bölümünün Alt Dalları Nelerdir?

Psikoloji bölümünün alt dalları ise şöyle listelenebilmektedir:
  • Deneysel Psikoloji,
  • Bilişsel Psikoloji,
  • Gelişim Psikolojisi,
  • Sosyal Psikoloji,
  • Kişilik Psikolojisi,
  • Psikometrik Psikolojisi,
  • Klinik Psikolojisi,
  • Endüstri Psikolojisi,
  • Eğitim ve Okul Psikolojisi,
  • Rehberlik ve Danışmanlık Psikolojisi,
  • Adli Psikoloji,
  • Çevresel Psikoloji,
  • Din Psikolojisi,
  • Sağlık Psikolojisi,
  • Spor Psikolojisi.

Psikologların Çalışma Şartları Nasıldır?

Psikologların çalışma alanları genellikle kendilerine tahsis edilen odalardır. Bu odalarda hastalarla görüşmeler yapılır. Ayrıca kişi dilerse kendi kliniğini de açabilir. Hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde psikologların çalışma şartları iyi sayılmaktadır. Psikologların çalışma saatleri konusunda ise devlet kurumları ile özel sektör arasında farklılıklar bulunmaktadır.

Devlet kurumlarında psikolog olarak mesleğini icra eden kişiler sabah ile akşam aralığında çalışmaktadır. Ayrıca devlet kurumlarında çalışan psikologlar 1 saatlik öğle yemeği iznine sahiptir. Özel sektörde ise öğle izinlerinin olup olmadığı durumu kişinin çalıştığı özel kurumlara göre değişiklik göstermektedir. Saat konusunda da bazı değişikliklerin olduğu gözlense de özel sektörde çalışan psikologlar genellikle sabah ile arasında çalışmaktadır. Bu çalışma saatlerinde yoğunluğa göre değişiklikler gözlenmesi de söz konusudur.

Kendi kliniğini açan psikologların çalışma saatleri ise genellikle esnek olarak kabul edilmektedir. Zira kendi kliniğini açan psikologlar genellikle randevu üzerine çalışmaktadır. Dolayısıyla kendi kliniğini açan ve mesleğini bu şekilde icra eden psikologlar hastalarıyla olan randevularını da kendileri belirleyebilmekte ve çalışma saatlerini de kendisini ayarlayabilmektedir.

ATT (Acil Tıp Teknisyeni) Maaşı Ne Kadar? (Devlet, Özel Sektör Güncel ATT Maaşları)

Anestezi Teknikeri Maaşı Ne Kadar? (Devlet, Özel, Güncel Maaşlar)

Radyoloji Teknikeri Maaşı Ne Kadar? (Güncel Zamlı Maaşlar)

Psikolog maaşları ne kadar oldu? Psikolog maaş zammı kaç TL? En düşük ve en yüksek Psikolog maaşları (Kamuda görevli psikolog maaşları)

Kamuda görev yapan psikologlar Adalet Bakanlığı‘nda ve Sağlık Bakanlığı‘nda veya Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde atanabilirler. Adalet Bakanlığı‘na bağlı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü’ne atanan psikologlar ’inci dereceli kadrolara atanırlar.

13 Aralık ’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruda alınması planlanan 40 bin personel arasında psikologların sayısının 5 bin bin arasında olduğu tahmin ediliyor. yılı atanmayı bekleyen psikologlar için umut verici bir yıl olabilir.

Sağlık Bakanlığı en çok psikolog istihdam eden kamu kurumu olarak ön plana çıkıyor. Psikolog atamalarında her geçen yıl önemli bir artış yaşandığı görülüyor. Bu artışın en temel sebebi Türkiye’de başta şehir hastaneleri olmak üzere hastanelerin yaygınlaşması, il ve ilçe sağlık hizmetlerinin genişlemesi olarak görülüyor.

  • Biliyor muydunuz? Psikiyatristler, tıp fakültesinden mezun oldukları için ilaç yazma ve ilaçla tedavi yönteminden yararlanabilirler. Psikologlar ise tıp fakültesinden mezun olmadıkları için ilaç tedavisi uygulayamazlar. Psikologlar tedavi yöntemi olarak benimsedikleri disiplin doğrultusunda psikoterapi uygularlar.

Psikologlar maaşları ne kadar?

Herhangi bir üniversitenin fen-edebiyat fakültesinde veya insan ve toplum bilimleri fakültesinde psikoloji eğitimi görüyor ve psikoloji maaşları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor olabilirsiniz. Çok da bulandırmadan konumuza dönelim.

yılında psikolog maaşları devlet kurumlarındaki psikologların niteliklerine, kadro ve derecelerine göre değişiklik gösterebilir. Devlet kurumları her psikologdan benzer işleri yapmayı talep etmez. Bu nedenle kadro ve dereceler farklılık gösterir. Bu farklılık psikolog maaşlarında değişkenlerin etkili olduğunu gösteriyor.

Yeni atanan bir psikolog musunuz? O halde 9/1 dereceli bir kadronuz var. Kamuda görevli memurlar Ocak-Temmuz arasında yüzde 5 zam alıyor. ’de görevine yeni başlayan bir psikolog net ,68 TL maaş alıyordu. Yüzde 5’lik ilave zamla birlikte psikolog maaşı TL’ye yükseliyor. Bu maaşa Temmuz-Aralık arası dönemde lira zam uygulanacak. Böylece yılında TL bandını zorlayan bir çaylak psikolog maaşından söz edebiliriz. Evli/bekar olmanız, çocuğunuzun olup olmaması gibi durumlar maaşınızı etkiler. Bununla birlikte eğer hastanede görevli bir psikologu ele alırsak, döner surmayı tutarı psikolog maaşına ilave edilir. Böylece psikolog maaşları TL bandına yükselir.

Hesaplamalarımıza göre yılında kamuda görevli bir psikolog yıllık olarak TL arasında bir kazanç sağlayacak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir