adese bilanço beklentisi / Bilanço Açıklama Tarihleri – BorsAnalist

Adese Bilanço Beklentisi

adese bilanço beklentisi

Bilançosuna göre sağlam 24 hisse!

PARA BORSA/ İDİL TARAKLI Borsanın her dönemde önemli bir yatırım aracı olduğunu belirten uzmanlar, asıl stratejinin portföylerin çok sağlam hisselere sahip olması olduğunu belirtiyor. Seçime kadar BIST endeksinin seviyesini aşmasını bekleyen analistler, endeksin 'e geri çekilmesi halinde alım fırsatı olarak değerlendirilmesini öneriyor.

Uzmanlar, bu kapsamda yılı bilançosunu açıklamış ve yılsonu bilanço beklentilerini revize etmiş ya da bu kapsamda ön plana çıkan; uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek 24 hissenin takip edilebileceğini söylüyor.

"BANKA HİSSELERİNİN PAYI YÜZDE 10 OLABİLİR"

Borsada yükselişin devamını bekleyen TFG İstanbul Menkul Değerler Genel Müdürü Mete Yüksel'e göre; yılında borsada yukarı hareketi getiren başlıca sebep olan enflasyon ve düşük faiz, 'te de yükselişin devamını getirecek. İhracatçı şirketlerin kurun stabil seyri sebebiyle endeksin altında kalmaları durumunun 'te değişmesini öngören Yüksel, "Enflasyon şirketlerin cirolarını artırır. Ürünün talep elastikiyetine göre bu artış, operasyonel kar ve piyasa değerine olumlu yansır. Talep elastikiyeti katı olan temel ihtiyaç maddesi, gıda gibi sektörlerin bu durumdan daha olumlu etkilenmesini bekleriz. Bundan dolayı düşük talep elastikiyeti yanında ihracatçı şirketlerin de bu yıl ilgi görmelerini bekliyoruz. Bankacılık sektöründe ise 1Ç23 karında bir önceki çeyreğe kıyasla dramatik bir düşüş görebiliriz. Ancak bankaların piyasa değerlerinin bu olumsuz beklentiyle ciddi miktarda geride kalmaları nedeni ile artık portföylerde yüzde 10 ağırlıkla taşınabileceklerini düşünüyoruz" yorumunu yapıyor. Seçime kadar BIST endeksinin seviyesini aşmasını bekleyen Yüksel, endeksin 'e geri çekilmesi halinde alım fırsatı olarak değerlendirilmesini öneriyor.

"NET KÂRIN ÖNEMİ DÜŞÜKTÜR"

Portföy oluştururken bilanço döneminin bitmesine paralel mali tabloların önemini vurgulayan Yüksel, "Biz mali tabloları incelerken özellikle satış artışı ve FAVÖK marjının gelişimine odaklanıyoruz. Hemen akabinde nakit yaratma gücüne bakıyoruz. Şirketin net nakit pozisyonu bir önceki çeyreğe kıyasla artıyor mu? Kaç yıllık FAVÖK (nakit operasyonel kar) ile borçlarını ödeyebiliyor? Bu sürede iyileşme var mı? Net karın önemi düşüktür. Net karda operasyonel olmayan tek seferlik pek çok gelir ve giderin rakamı manipüle ettiğini görürüz. Gayrimenkul değerlemeleri, ertelenmiş vergi geliri, kambiyo ve karşılıklar, net kar rakamının sağlıklı kullanılmasını engeller" yorumunu yapıyor.

"TARIM DIŞI İSTİHDAM ÖNEMLİ"

Bu hafta Cuma günü (10 Mart ) bizim saatimizle 'da ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanacağını da hatırlatarak; Ocak ayında piyasadaki en yüksek tahmini dahi aşıp bine ulaşan tarım dışı istihdamın Şubat'ta bin olarak gerçekleşmesinin beklendiğini söylüyor. Eğer tekrardan beklentilerin üzerinde bir veri açıklanırsa FED'in fonlama faizinde zirvenin yüzde 'in üzerine çıkacağı fiyatlanabileceğini belirten Yüksel, "Bu da global hisse senetlerine satış getirebilir. Ana veri olan tarım dışı istihdamın yanında eş zamanlı açıklanacak işsizlik ve saatlik ücret verilerini de birlikte değerlendireceğiz" yorumunu yapıyor.

Yüksel; yılı bilançosunu açıklamış ve yılsonu bilanço beklentilerini revize etmiş ya da bu kapsamda ön plana çıkan; uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere Klimasan Klima Sanayi, Sun Tekstil, Frigo-Pak Gıda, Çuhadaroğlu Metal Sanayi, Penguen Gıda ve Teknosa hisselerinin takip edilebileceğini söylüyor.

ÖNCE "BEKLE-GÖR", SONRA "POZİTİF"

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan'a göre yılında borsada, iki ayrı dönem bizi bekliyor. Yağbasan, buna göre "Kısa vade, diyebileceğimiz ve bir çeyreklik dönemi kapsayacak ilk dönemde, borsada 'bekle-gör' süreci yaşanabilir. Yağbasan, değerlendirmesini şöyle sürdürüyor:

"Bu süreçte içeride seçim ve depremin muhtemel etkilerinden kaynaklanabilecek sonuçlar ile dışarıda ABD tarafında son gelen istihdam ve enflasyon verilerinin ardından FED'in ek sıkılaşma ihtimali, piyasaların önünde toz bulutu oluşturabilir. Bu dönemin borsa trendi, belli bir bant içinde yatay hareket şeklinde gerçekleşebilir. İkinci dönem ise biraz daha toz bulutlarının dağılmasıyla belirecektir. Mayıs sonrasında seçim belirsizliğinin ortadan kalkacak olması ve FED projeksiyonlarının daha da netleşmesiyle birlikte, piyasa üzerinde baskı oluşturacak birtakım unsurların da kalktığını görebileceğiz. Bu dönem endeks için daha pozitif geçmeye aday bir dönem olacaktır. Seçimin ardından piyasa dostu politikaların devam edeceğini de varsayarak bu görüşü öne sürüyoruz."

"3,25 CENT ÖNEMLİ DİRENÇ"

Enflasyonist dönemlerden geçtiğimiz için; kârlılıklarda yaşanan artışlar ve yeniden değerlemenin etkisiyle birlikte, borsa için mevcut şartlarda bir "düşüş trendi" öngörüsünde olmadıklarını da ifade eden Yağbasan, "Sadece Para Politikasında 'sıkılaşma' yönünde bir değişim yaşanırsa, burada finansman ihtiyacı hisseden sektör ve şirketlerde bir miktar baskı gerçekleşebilir. Yatırımcıların buraya dikkat etmesi gerekiyor" hatırlatmasını yapıyor.

Borsanın seçime kadar geçecek süreçte ise haftalık kapanışlar itibarıyla aşağıda , yukarıda ise (bugünkü kur itibarıyla 3,25 cent seviyesine işaret eden) seviyeleri arasında dalgalanacağını düşünüyor.

"KONJONKTÜREL GELİŞMELER DE ÖNEMLİ"

Nakit akışı kuvvetli, ihracat gelirleri yüksek ve finansman başta olmak üzere giderlerini azaltmayı başaran şirketlerin, bu dönemde ön planda olacağını belirten Yağbasan, "Bununla birlikte şirketlerin, büyüme stratejisi çerçevesinde bir hikâyesi olmalı. Ve bunu da yatırım, kapasite artışı gibi hamlelerle desteklemeli. FAVÖK marjının yükseliyor olmasını, önemli bir işaret olarak kabul edebiliriz. Burada bir parantez açarak; son dönemde içinde bulunulan konjonktürlerin de şirketleri desteklediğini görüyoruz. Pandemi, kuraklık, yüksek enflasyon, savaş, deprem, seçim gibi konjonktürel gelişmeler, beklentiler ve gerçekleşmeler de şirketlerin borsa performansı üzerinde etkili olabilmekte" diyor.

"YENİDEN DEĞERLEME'YE DİKKAT!"

Bilanço döneminin bitmesine paralel şirket mali raporlarını incelerken; esas faaliyet karlılığının artması, FAVÖK marjlarında iyileşme ve finansman başta olmak üzere giderlerin azalıyor olmasını, en önemli üç unsur olarak gören Yağbasan; enflasyonist bir ortamda olduğumuz için 'yeniden değerleme'den kaynaklanan kârlılık artışlarına karşı yatırımcıların özellikle dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

"ABD İSTİHDAM VERİSİ ÖNEMLİ"

Yağbasan, 6 Şubat haftasının veri gündemi açısından sakin olmakla birlikte, Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verilerinin piyasaların önemli odak noktası olacağının altını çizerek "Euro Bölgesi GSYIH ve Euro Bölgesi Perakende Satış rakamları da radarımızda olacak. Her üç veri; FED ve ECB politikaları üzerinde ve paritede etkili olma potansiyeline sahip. Özellikle ABD istihdamı son dönemde beklenti üzerinde; bu durum, ülkede enflasyonist baskılar ve "daha sıkı FED" açısından önemli sinyaller üretebilir" diyor.

Yağbasan, yılı bilançosunu açıklamış ve yılsonu bilanço beklentilerini revize etmiş ya da bu kapsamda ön plana çıkan; uygun seviyelerde portföylere dahil edilmek üzere THY, Pegasus, Ford Otomotiv, Tofaş Otomotiv, Migros, BİM, Yapı Kredi, Suwen Tekstil, Kimteks Poliüretan Sanayi, Panelsan Çatı Cephe Sistemleri, Anadolu Efes, Tüpraş, Coca Cola İçecek, Aksa Enerji, Vestel Elektronik, Sabancı Holding, Şişe Cam ve Aselsan hisselerinin takip edilebileceğini söylüyor.

KOZA ALTIN HİSSELERİNİ 'TUT'

Koza Altın İşletmeleri'nin 4Ç22 finansallarında milyon TL net kar açıkladığını belirten Yapı Kredi Yatırım araştırma departmanı; bu rakam yıllık yüzde 21 daralmaya işaret ederken son derece zayıf bir görüntü çizdiğini ve 1,4 milyar TL tahminlerinden ve piyasanın 1,3 milyar TL beklentisinden bir hayli düşük gerçekleştiğini söylüyor. Hayal kırıklığı yaratan görünümün ana nedenini ise düşük üretim ve satış hacimlerinden kaynaklanan zayıf operasyonel performans olarak açıklayan yetkililer, "Şirketin efektif kurumlar vergisi oranı ise 4Ç22'de bazı istisnalar sayesinde yüzde 4 olarak gerçekleşse de net kardaki keskin düşüşün önüne geçemedi. Koza Altın İşletmeleri hisselerinde son dönemde muhtemelen 4Ç22'deki olası zayıf sonuçlara dair beklentiler nedeniyle güçsüz bir performans söz konusuydu. 4Ç22 sonuçlarının açıklanmasının ardından bu performans, kısa vadede devam edebilir. Bunun yanı sıra mevcut seviyelerden şirketin uzun vadeli potansiyelinin de hisse fiyatına önemli ölçüde yansıdığı görüşündeyiz. Bu nedenle şirket hisselerinde 12 aylık 28,6 TL hedef fiyatla TUT önerimizi koruyoruz" diyor.

"ANADOLU GRUBU İÇİN 'AL' TAVSİYEMİZİ KORUYORUZ"

AG Anadolu Grubu Holding A.Ş'nin de operasyonel olarak beklentilere paralel 4Ç22'de milyon TL net kar açıkladığını ifade eden Yapı Kredi Yatırım araştırma departmanı; "Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde elde edilen milyon TL net kara göre ciddi bir büyüme sergiledi ve bizim milyon TL olan tahminimizi aştı" diyor.

FAVÖK'ün beklentilerine uyumlu geliştiğini de kaydederek "Migros'un beklenti üstü net karı AG Anadolu Grubu Holding 'in de beklenti üstü net kar açıklamasına etken oldu. Şirket 'nin tamamında milyar TL net kar elde etti (yıllık yüzde artış). Şirketin beklentilere paralel operasyonel performansı nedeniyle sonuçları hisse için nötr olarak değerlendiriyoruz. AG Anadolu Grubu Holding için 'AL' tavsiyemizi koruyoruz ve 12 aylık hedef fiyatımız TL seviyesindedir. Şirketin ana iştirakleri Anadolu Efes ve Migros için olumlu görüşümüzü koruyoruz" yorumunu yapıyor.

"LİKİDİTE, TEMETTÜ VERİMİ, ENDEKS AĞIRLIĞI"

Kendilerini için hisse seçiminde en önemli kriterlerin likidite, temettü verimi veya endeks ağırlığının yüksekliği olmadığını belirten TFG İstanbul Menkul Değerler Genel Müdürü Mete Yüksel; hisse seçiminde odaklanılması gereken kriterleri şöyle sıralıyor:

*Şirketin temaya uygun sektörlerde olması.

*FAVÖK'te yukarı trend.

*Coğrafi olarak çeşitlendirilmiş, yükselen trendde satışlar.

*Düzgün kurumsal yönetişim ve bilgi paylaşma odaklı yatırımcı ilişkileri.

*Transfer fiyatlaması riskinin olmaması.

*Kârın küçük yatırımcıya yansıması.

*Değerlemenin cazibesi.

SPK'DAN AKFEN YENİLEBİLİR ENERJİ'NİN HALKA ARZINA ONAY

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yapılan değerlendirmelerin ardından Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş'nin halka arz başvurusuna onay verdiğini açıkladı.

SPK, Akfen Yenilenebilir Enerji'nin halka arzında, şirketin tek pay sahibi olan Akfen Holding'e ait milyon bin TL nominal değerli payların satışa sunulmasını karara bağladı.

Hisselere fazla talep gelmesi halinde ek pay satışının yapılmayacağı halka arzda, 1 TL nominal değerli payların 9,80 TL sabit fiyat üzerinden satılacağını bildirdi.

"SUN TEKSTİL'İN GELİRLERİN YÜZDE 94'Ü DÖVİZ CİNSİNDEN"

Mete YÜKSEL / TFG İstanbul Menkul Değerler Genel Müdürü

SUN TEKSTİL: Büyüyen uluslararası satışları, giriş bariyeri olan sektör yapısı, müşteri portföyüne büyük ölçekli başka hazır giyim şirketlerinin eklenme olasılığı, hızlı büyümesi, net nakit pozisyonu sebebiyle Sun Tekstil'i beğeniyoruz. Gelirlerin yüzde 94'ü, döviz cinsinden olup ihracat pazarlarından geliyor. Şirket, benzersiz tasarımlarından kaynaklanan katma değer sayesinde daha yüksek fiyat belirleme kabiliyetine sahip. En büyük müşterisi İspanya merkezli Inditex Group/Zara. Ve kısa bir süre önce H&M grubunu müşteri portföyüne ekledi. İlk çeyrekte enflasyonun artıp kurun sabit kalması, marjları daraltacak olsa da önümüzdeki çeyreklerde ekoten teknik tekstilin ağırlığının artmasının marjlarını yükseltmesini bekliyoruz. İNA bazlı değerlememiz şirket için bir yıl ileri dönük TL/hisse fiyatıyla yüzde 70 yukarı potansiyele işaret ediyor.

KLİMASAN KLİMA SANAYİ: Satış gelirlerinin yaklaşık yüzde 45'i Coca Cola, Unilever, Nestle gibi blue chip müşterilerden elde edilmekte. Dünyanın önde gelen şirketleriyle yapılan anlaşmaları Klimasan'ın ürün kalitesinin tescili olarak görüyoruz. Satışların yüzde 56'sını ihracat oluşturuyor. Biz ihracatın payının önümüzdeki üç yıl içerisinde yüzde aralığına çıkacağını düşünüyoruz. Son yıllarda katma değeri yüksek ürünlerin satış portföyündeki payının artması, kar marjını yükseltiyor. 3Ç22'de Manisa fabrikasının bakım çalışmaları nedeniyle kapalı olması ve katma değeri yüksek ürünlere olan talebin az olması üçüncü çeyrekte marj baskısı yaratmıştı. Dördüncü çeyrekte karlılığın toparlanacağını ve FAVÖK marjının tekrardan yüksek seviyelere geleceğini düşünüyoruz. İNA bazlı değerleme modelimiz, şirket için bir yıllık ileriye dönük yüzde 'luk yükseliş potansiyeli ile TL hedef fiyata işaret ediyor.

FRİGO- PAK GIDA: Şirket, meyve suları, konserve meyve ve sebzeler, dondurulmuş meyve ve sebzeler ile gazlı ve gazsız içecekler üretiyor. Frigo-Pak Gıda'yı güçlü gelir büyümesi, genişleyen marjları, net nakit pozisyonu, sabit kur ve TL maliyetleri ile enflasyona karşı koruma sağlayan düşük talep esnekliği nedeniyle beğeniyoruz.

Satışların yüzde 92'si gelişmiş pazarlara yapılan ihracat. İhracatın yaklaşık yüzde 70'ini Almanya'ya gerçekleştirirken bunu sırasıyla yüzde 14, yüzde ve yüzde 2 pay ile İngiltere, Fransa, Japonya takip ediyor. Frigo-Pak ayrıca Waitrose, Lidl, Asda ve Edeka gibi yerleşik perakendeciler için özel markalı ürünler üretiyor. Artan verimlilikler, euro/TL'nin değerlenmesi ve normalleşen üretici enflasyonunun desteğiyle, yılın son çeyreğinde net kâr gelişiminin dikkat çekici olmasını bekliyoruz. İNA'ya dayalı değerleme modelimizin, bir yıl ileriye dönük hedef fiyatı TL olan şirket için yüzde yükseliş potansiyeline işaret ediyor.

"SUWEN'DE HASILAT HIZLA YÜKSELİYOR"

Ahmet Deniz YAĞBASAN/ ALB Yatırım Araştırma Analisti

SUWEN TEKSTİL: Pandeminin ardından ziyaretçi sayısı, kademeli olarak yükseliş trendinde. Mağaza sayısı ve metrekare bazında ciroların da yükselmesiyle birlikte, yılının üçüncü çeyreğinde şirket, satışlarını, bir önceki çeyreğe göre yüzde 60 artırdı. Brüt kâr marjı da diğer çeyreklere göre pozitif bir ivmelenme gösteriyor. Bütün bunların paralelinde şirket, yılının üçüncü çeyreğinde satışlarını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde artırarak milyon TL'lik net kâr açıkladı. Şirketin gelecek dönemde yurtiçinde ve yurtdışında açmayı planladığı mağazaların da ciroya pozitif bir katkı sağlaması bekleniyor. Suwen Tekstil'in yılsonu beklentilerinde 1,4 milyar TL'lik net satış öngörülüyor. Bütün bu veriler ışığında şirketin gelecek vadettiğini söyleyebiliriz. Suwen Tekstil hisselerinde (2 Mart kapanış fiyatına göre) yüzde yükselme potansiyeli ile 58,00 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

KİMTEKS POLİÜRETAN SANAYİ: Şirket, yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde artırıp 3,3 milyar TL'ye çıkardı. Brüt kâr marjında düşüş olmasına rağmen artan satışlar, şirketin kârlılığını yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde artırarak, milyon TL'ye ulaşmasını sağladı. Sektör lideri konumunda olan şirketin tonluk mevcut üretim kapasitesi, Düzce fabrika yatırımının da 'te devreye girmesiyle birlikte tona çıkacak. Şirketin aktif olarak ülke bazında pazar payını artırması ve önceki yıllara göre tonaj bakımından da satışlarındaki ağırlığını yükselterek kapasite artırımının da etkisi ile gelecek dönemde büyüme potansiyelini koruyacağını düşünüyoruz. Kimteks Poliüretan Sanayi hisselerinde (2 Mart kapanış fiyatına göre) yüzde yükselme potansiyeli ile ,00 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

PANELSAN ÇATI CEPHE SİSTEMLERİ: Şirket, satışlarını yüzde 94 artırarak 1,17 milyar TL'ye yükseltti. Brüt kâr marjında önceki çeyreklere göre düşüş olsa da artan satışları, kârlılığın yüzde seviyesinde yükselmesine neden oldu. Şirketin mevcut olarak yürüttüğü faaliyetlerine ek olarak inşa çalışmaları devam eden Ankara ve Kazakistan fabrikalarının, yılında finansallarına önemli bir pozitif katkı sağlanması bekleniyor. Ayrıca şirketin net nakit, FAVÖK ve güçlü öz kaynak yönetimi, gelecek dönem için avantaj sağlıyor. Panelsan Çatı Cephe Sistemleri hisselerinde pozitif beklentiler son dönemde fiyatlara dahil oldu. 41,,00 fiyat aralığına geri çekilmeler halinde hissede pozisyon alma düşünülebilir.

SPK'DAN BAYRAK EBT'YE RET!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bayrak EBT'nin bedelli sermaye artırımı talebini olumsuz karşıladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret AŞ'nin milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 23 milyon bin TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın 22 milyon bin TL'si nakden, 23 milyon bin TL'si iç kaynaklardan karşılanmak üzere 70 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek paylara ilişkin izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunun Kurulumuzca onaylanması talebine ilişkin olarak; bedelli sermaye artırımı talebinin olumsuz karşılanmasına, bedelsiz sermaye artırımı talebinin, şirket tarafından hazırlanacak ihraç belgesinin Kurulumuza iletilmesi koşuluyla olumlu karşılanmasına karar verilmiştir."

AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ, GELİRİNİ ÜÇ KAT ARTIRDI

Aydem Yenilenebilir Enerji, yıl sonu konsolide finansal raporunu, açıkladı. yılına göre gelirini üç kattan fazla artırarak 3 milyar milyon TL'ye çıkaran Aydem Yenilenebilir Enerji, FAVÖK'ünü de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde artışla, 3 milyar milyon TL'ye yükseltti. Şirket, yıl boyunca devam eden finansal yükselişini 'nin son çeyreğinde de sürdürdü ve 'de 1 milyar TL'nin üzerinde net kâr elde etti.

Şirketin yıl sonu verilerine ilişkin bilgiler paylaşan Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, " senesine göre üç kattan fazla artış kaydederek 3,8 milyar TL'nin üzerinde gelir elde ettik. Katma değer odaklı yatırımlarımızın da etkisiyle toplam aktiflerimiz, bir önceki yılsonuna kıyasla yüzde 57 artarak 35 milyar TL'nin üzerine çıktı. Santrallerimizin yüksek emreamadelik seviyesinin yanı sıra etkin portföy yönetimimiz ile birlikte FAVÖK'ümüz, yılı toplamında dört kata yakın artışla 3 milyar milyon TL olarak gerçekleşti. Üretimimizin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış göstermesi ve yeni piyasa koşullarının da etkisiyle yılında 1 milyar 18 milyon TL net kâr elde ettik. 31 Ocak tarihi itibarıyla dolar cinsinden yapılan hesaplama sonucu, net finansal borcumuzun yıllık FAVÖK'ümüze oranı da 2,9 seviyesinde gerçekleşti. Son çeyrekte elde ettiğimiz sonuçlar, finansal yükselişimizi destekliyor. Tüm yıl sürdürdüğümüz ivmeyle son çeyreğini de yükseliş ile tamamladık ve yılı başarılı bir finansal sonuçla kapattık" dedi.

GÖKNUR GIDA'NIN HİSSELERİ HALKA ARZ EDİLDİ

Niğde, Adana, Mersin ve Afyon'daki kurulu toplam 10 tesiste üretip işlediği meyve ve sebze ürünlerinin yüzde 80'den fazlasını yurtdışı pazarlara ihraç eden Göknur Gıda, geçen hafta ( Mart) hisselerini Yapı Kredi Yatırım liderliğinde halka arz ederek talep topladı. Arz gelirinin yüzde 65'i, yeni yatırımların finansmanında kullanılacak.

Göknur Gıda'nın toplam 79 milyon bin TL nominal bedelli hisse senedi 11 TL fiyat üzerinden halka arz edildi. Halka arz edilen payların 65 milyon TL'lik kısmı sermaye artırımı, 14 milyon bin TL'lik kısmı ortak satışı şeklinde gerçekleşti. Halka arzda; Göknur Gıda hisselerinin yüzde 3'ü şirket çalışanlarına, yüzde 72'si yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 15'i yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10'u da yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 65 gibi önemli bir kısmını bahçe yatırımları, yenilenebilir enerji yatırımları ve makine ekipman yatırımlarında kullanacağını açıkladı. Geri kalan yüzde 15'i işletme sermayesinin güçlendirilmesi, yüzde 20'lik bölümü ise kredi geri ödemesi için ayıracağını bildirdi.

Türkiye'deki dört farklı ilde 10 tesis ve 10 bin dekarlık meyve bahçesiyle günlük 7 bin ton meyve işleme kapasitesine sahip olan Göknur Gıda; Türkiye'de ürettiği ürünleri, Kuzey Amerika'dan Avrupa ve Asya Pasifik'e kadar dünyanın dört bir yanında tüketicilerle buluşturuyor.

BORSA ŞİRKETLERİNDE NELER OLDU?

BORUSAN MANNESMAN: Borusan Mannesman, BOTAŞ ile milyon TL tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin yılı hasılatının yaklaşık yüzde 'sine karşılık geliyor.

DİNAMİK ISI: Dinamik Isı sermayesinin 79,8 milyon TL'den yüzde 50 oranında bedelsiz olarak 39,9 milyon TL artışla ,7 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

GİRİŞİM ELEKTRİK: Girişim Elektrik, Dicle Elektrik tarafından açılan iki ihalede 3,87 milyon dolar ve 5,37 milyon dolar bedelle en iyi teklifin verildiğini bildirdi. Tutar, şirketin /9A hasılatının yüzde 'una karşılık geliyor. Ayrıca şirketin yüzde 70 bağlı ortaklığı olan Europower'ın Estonya'da yerleşik bir firmadan bin euro ve 1,05 milyon dolar tutarında iş aldığını bildirdi. Öte yandan Girişim Elektrik, Kalyon Enerji ile 5,09 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Tutar, şirketin /9A hasılatının yaklaşık yüzde 'ine karşılık geliyor.

EMLAK KONUT GYO: Emlak Konut GYO Bakırköy/İstanbul'da bir arsasını 1,2 milyar TL'ye sattığını duyurdu.

KONTROLMATİK: Kontrolmatik, S. Arabistan'da yerleşik bir müşterisi ile 6,3 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin /9A hasılatının yaklaşık yüzde 14'üne karşılık geliyor. Öte yandan Kontrolmatik, yurtiçi bir müşterisinden 2,9 milyon dolar tutarında sipariş aldığını bildirdi. Tutar, şirketin /9A hasılatının yaklaşık yüzde 'sine karşılık geliyor.

ASELSAN: Aselsan'ın 4Ç sonuçları, beklentilerin üzerinde açıklandı. Aselsan 4Ç22 döneminde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 53 artışla 6,1 milyar TL net kar açıkladı; piyasa beklentisi, 4,3 milyar TL net kar açıklanması yönündeydi. Şirket yılın son çeyreğinde yüzde 78 ciro artışı ile 17,6 milyar TL ciro kaydederken, yılı toplamında ise büyüme oranı yüzde 75 oldu.

ANADOLU EFES BİRACILIK: Anadolu Efes Biracılık 4Ç22'de 53 milyon TL net kar açıkladı (piyasa beklentisi: 1milyon TL net kar) Şirket, 4Ç21 ve 3Ç22'de sırasıyla milyon TL net zarar ve 2,1 milyar TL net kar açıklamıştı. Ciro, bir önceki yıla göre yüzde ve çeyreksel olarak yüzde 25 artarak 4Ç22'de 22,4 milyar TL'ye ulaştı.

DOĞUŞ OTOMOTİV: Doğuş Otomotiv, 4Ç22'de, 2,5 milyar TL olan piyasa beklentisinin hafif altında olacak şekilde, 2,4 milyar TL net kar açıkladı (yıllık yüzde ve çeyreklik yüzde 12 artış). Ciro, bir önceki yıla göre yüzde ve çeyreksel bazda yüzde 36 artarak 16,1 milyar TL'ye ulaştı.

MİGROS: Migros 4Ç'de 1,2 milyar TL net kar açıkladı, piyasa beklentisi milyon TL kar açıklanması yönündeydi. Şirket yaklaşık 1milyar TL tutarındaki vergi geliri kaydetti.

İŞBİR SENTETİK DOKUMA: İşbir Sentetik sermayesi, geçen hafta ,5 milyon TL'den yüzde oranında bedelsiz olarak ,5 milyon TL artışla ,4 milyon TL'ye yükseltildi.

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER: İş Yatırım sermayesinin milyon TL'den yüzde oranında bedelsiz olarak 1,14 milyar TL artışla 1,5 milyar TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

METEMTUR: Metemtur sermayesinin 54 milyon TL'den yüzde oranında bedelli olarak milyon TL artışla milyon TL'ye yükseltilmesine ilişkin alınan kararın üç ay ertelendiğini bildirdi.

PANELSAN ÇATI: Panelsan, yurtiçindeki bir firmadan 2,15 milyon dolar tutarında iş aldığını bildirdi. Tutar, şirketin yılı hasılatının yüzde 'ine karşılık geliyor. Öte yandan Panelsan Çatı, yurtiçinde yerleşik bir müşterisinden de1,35 milyon dolar tutarında iş aldığını açıkladı. Tutar, şirketin yılı hasılatının yaklaşık yüzde 'sine karşılık geliyor.

YATAŞ: Yataş mevcut sünger üretim tesisi kapasitesini artıracak yeni bir tesis yatırımı yapılmasına karar verildiğini bildirdi. yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanan yatırım için daha önce yapılan teşvik başvuruları kullanılacak.

YÜNSA: Yünsa, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açılan kumaş alım ihalesinde milyon TL ile en uygun teklifin verildiğini bildirdi. Tutar, şirketin yılı hasılatının yüzde 9,9'una karşılık geliyor.

ÖZAK GYO: Özak GYO, 4Ç22'de piyasa beklentisinin (3,3 milyar TL) hafif altında 3,1 milyar TL (çeyreklik -yüzde 26, yıllık +yüzde 43) net kar açıkladı.

COCA COLA İÇECEK: Coca Cola İçecek 4Ç22'de, konsensüs tahmini olan milyon TL'nin üzerinde, milyon TL net kar açıkladı. Net satışlar bir önceki yıla göre yüzde ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 27 artarak 4Ç22'de 12,8 milyar TL'ye ulaştı. (Piyasa beklentisi: 12,4 milyar TL)

ÇİMSA: Çimsa 4Ç22'de piyasa beklentilerinin üzerinde milyon TL net kar açıkladı (piyasa beklentisi: milyon TL net kar)

ASTOR ENERJİ: Astor Enerji, Dicle Elektrik tarafından açılan ihalede 8,8 milyon dolar bedelle en iyi teklifi verdiğini bildirdi. Tutar, şirketin /9A hasılatının yaklaşık yüzde 'sına karşılık geliyor.

ONCOSEM ONKOLOJİK SİSTEMLER: Oncosem Onkolojik Sistemler, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 8,16 milyon TL bedelle ilaç hazırlama hizmet alım sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

TÜRK TRAKTÖR: Türk Traktör sermayesinin 53,37 milyon TL'den yüzde oranında bedelsiz olarak 46,7 milyon TL artışla ,1 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verdi.

ALARKO GYO: Alarko GYO sermayesinin 64,4 milyon TL'den yüzde oranında bedelsiz olarak 80 milyon TL artışla ,4 milyon TL'ye yükseltilmesine karar verildi.

KARYE & HUNER: Kartal Yenilenebilir Enerji, yüzde 'üne sahip olduğu DGN Solar Enerji'deki paylarının tamamını Hun Yenilebilir Enerj'ye 1,55 milyon dolar bedelle satma ve Makasçı Enerji Üretim paylarının tamamının 1,55 milyon dolar bedelle satın alma kararı aldığını bildirdi.

NETAŞ: Netaş Telekomünikasyon ile Türk Telekom arasında bin dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandı. Tutar, şirketin /9A hasılatının yüzde 'sına karşılık geliyor. Şirket ayrıca Türk Net ile 3 milyon dolar tutarında iş sözleşmesi imzalandığını bildirdi. Tutar, şirketin /9A hasılatının yaklaşık yüzde 'sine karşılık geliyor.

TEMETTÜ ÖDEME KARARI ALAN ŞİRKETLER;

ALFA SOLAR ENERJİ: Alfa Solar Enerji, 3 Mayıs'ta pay başına brüt 4,0 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

ŞEKERBANK: Şekerbank, pay başına brüt 0,06 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

SUMAŞ SUNİ TAHTA: Sumaş Suni Tahta, pay başına brüt 2,0 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde 2.

ANADOLU EFES: Anadolu Efes, 23 Mayıs'ta pay başına brüt 2,13 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

ALARKO CARRİER: Alarko Carrier, 17 Nisan'da pay başına brüt 8,33 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK: Anadolu Hayat Emeklilik, 28 Mart'ta pay başına brüt 1,16 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

DOĞUŞ OTOMOTİV: Doğuş Otomotiv, pay başına brüt 9,09 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

EGE PROFİL: Ege Profil, pay başına brüt 2,96 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

FEDERAL–MOGUL: Federal-Mogul İzmit Piston, 28 Mart'ta pay başına brüt 1,46 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde 1.

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER: İş Yatırım, 26 Mayıs'ta pay başına brüt 2,13 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

KONYA KAĞIT: Konya Kağıt, 3 Temmuz'da brüt 0,82 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

LOGO YAZILIM: Logo Yazılım, pay başına brüt 1,50 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

MILPA TİCARİ VE SINAİ ÜRÜNLER: Milpa Ticari ve Sınai Ürünler, 28 Nisan'da pay başına brüt 0,54 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

AKÇANSA: Akçansa Çimento, 27 Mart'ta pay başına brüt 1,30 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde 2.

ALKİM KAĞIT: Alkim Kağıt 10 Nisan'da pay başına brüt 0,53 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

COCA COLA İÇECEK: Coca Cola, 22 Mayıs'ta pay başına brüt 2,83 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

TÜRK PRYSMİAN KABLO: Türk Prysmian Kablo 25 Mayıs'ta pay başına brüt 0,08 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

NUH ÇİMENTO: Nuh Çimento, geçen hafta pay başına brüt 4,6 TL temettü ödedi. Temettü verimi yüzde

AKBANK: Akbank, 30 Mart'ta pay başına brüt 1,73 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

ALARKO GYO: Alarko GYO, 25 Nisan'da pay başına brüt 1,75 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI: İş Yatırım Ortaklığı, 27 Mart'ta pay başına brüt 0,35 TL temettü ödeyecek. Temettü verimi yüzde

KOÇ HOLDİNG: Koç Holding, 27 Mart'ta pay başına brüt 1,73 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

KORDSA: Kordsa, 29 Mart'ta pay başına brüt 0,29 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

ORÇAY: Orçay, pay başına brüt 0,19 TL temettü ödeme kararı aldı. Temettü verimi yüzde

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

BERA HOLDİNG: Bera Holding, azami 10 milyon adet pay ve 80 milyon TL fon olmak üzere pay geri alım programı başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

KONYA KAĞIT: Konya Kağıt, azami 1 milyon adet pay ve 30 milyon TL fon olmak üzere pay geri alım programı başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

TGS DIŞ TİCARET: TGS Dış Ticaret, azami 1 milyon adet pay ve 30 milyon TL fon olmak üzere pay geri alım programı başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

ALBARAKA TÜRK: Albaraka Türk daha önce kararını verdiği azami milyon adet pay ve milyon TL tutar olmak üzere olan pay geri alım programını geçen hafta başlatma kararı aldı.

Borsa İstanbul'dan 10 yılın en güçlü performansı! Uzmanlardan çarpıcı borsa yorumu: 'Yeni zirveler yakın'

Borsa İstanbul`dan 10 yılın en g&#;&#;l&#; performansı! Uzmanlardan &#;arpıcı borsa yorumu: `Yeni zirveler yakın`

AA

Oluşturma Tarihi: 03 Nisan

Son Güncelleme Tarihi: 03 Nisan

Borsa İstanbul, dünyada şahinleşen merkez bankaları ve Rusya Ukrayna Savaşı başta olmak üzere artan küresel risklere rağmen yatırımcısının yüzünü güldürüyor. BIST endeksi yılının ilk çeyreğinde gösterdiği performansla son 10 yılın en güçlü verilerine ulaşırken, uzmanlar kısa dönemde yeni rekorların gelebileceğini öngördü.

Borsa İstanbul'da BIST endeksi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 20,22 değer kazanarak son 10 yılın en iyi ilk çeyrek performansını gösterirken, analistler, kısa dönemde yeni rekorlar kırılabileceğini belirtiyor.

KÜRESEL RİSKLERE RAĞMEN YATIRIMCISININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Küresel bazda "şahinleşen" merkez bankaları ve Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği risklere rağmen Borsa İstanbul, yılın ilk çeyreğinde yatırımcısının yüzünü güldürdü.

"BIST DOLAR BAZLI TARİHİ UCUZ SEVİYELERDE"

Analistler, söz konusu yükselişte şirketlerin 'in 4. çeyrek finansal sonuçlarının beklentileri karşılamasının ana unsurlardan biri olduğunu belirterek, dolar bazlı hala tarihi ucuz seviyelerde olan BIST endeksinin cazibesini koruduğunu ifade etti.

BORSA İSTANBUL'DAN 10 YILIN EN GÜÇLÜ İLK ÇEYREK PERFORMANSI

BIST endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 20,22 yükselerek ,30 puana çıktı. Söz konusu değer kazancı, 'nin ilk çeyreğinden bu yana en güçlü ilk çeyrek performansına işaret etti.

Çeyreklik bazda 'dan bu yana ilk kez üst üste üç çeyreği artışla tamamlayan BIST endeksi, martta haftalık kapanış rekoru da kırdı.

BIST ENDEKSİ, YEREL PARA BİRİMİ BAZINDA POZİTİF AYRIŞTI

Söz konusu dönemde gelişmiş ülke pay piyasalarına bakıldığında, sadece İngiltere'de FTSE endeksi yüzde 2'ye yakın artarken, ABD borsaları yüzde 4'ten, Almanya borsası yüzde 9'dan ve Fransa borsası yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

BORSA İSTANBUL KÜRESEL PİYASALARDAN POZİTİF AYRIŞTI

Borsa İstanbul'da BIST endeksi, yerel para birimi bazında gelişmiş ülke pay piyasalarının neredeyse tamamından pozitif ayrıştı.

BIST endeksi dolar bazında yüzde 9,83 getiri sağlarken, yılın ilk çeyreğinde dolar bazında Brezilya'da Bovespa endeksi yüzde 34,8, Güney Afrika'da Top 40 endeksi yüzde 11,6, Suudi Arabistan'da Saseidx endeksi yüzde 16,2 ve Şili'de Ipsa endeksi yüzde 24,5 değer kazandı. Meksika'da Mexbol endeksi dolar bazlı yüzde 9,3 getiri sağlarken, Çin'de Şanghay endeksi yüzde 18,4 değer kaybetti.

EN ÇOK KAZANDIRAN SEKTÖR ULAŞTIRMA OLDU

BIST endeksi, yılbaşından bu yana çoğunlukla gerileyen gelişmiş ülke pay piyasalarından daha iyi bir performans sergiledi. Sektör bazlı bakıldığında, yılın ilk çeyreğinde en çok kazandıran yüzde 49,48 ile ulaştırma, en fazla kaybettiren ise yüzde 8,84 ile sigortacılık oldu.

İlk çeyrekte en çok kazandıran hisse senedi yüzde ,63 ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, en fazla kaybettiren ise yüzde 30 ile ARD Bilişim Teknolojileri olarak kayıtlara geçti.

Yılın ilk çeyreğinde BIST 'de işlem gören şirketlerin 82'si değer kazandı, 17'si ise değer kaybetti.

"ÇOK DAHA OLUMLU BİR NOKTADA OLDUĞUMUZU SÖYLEMEK MÜMKÜN"

Işık Menkul Stratejisti Volkan Dükkancık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Borsa İstanbul'un ilk çeyrek performansına baktığımızda, yılbaşındaki görünüme göre çok daha olumlu bir noktada olduğumuzu söylemek mümkün." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, ilk çeyrekte benzer ülkelerden olumlu anlamda ayrıştığını gözlemlediklerini belirten Dükkancık, "Ama hareket yine 'nin genel stratejisine uygun olarak hisse bazlı ve bolca hisse rotasyonlarının yaşandığı bir trende sahne olmuş durumda, 'nin geneli için de buna benzer durumların yaşanabileceğini düşünüyoruz." dedi.

İlk çeyrekte yaşanan bu performansta bilanço etkilerinin önemli rol oynadığını vurgulayan Dükkancık, yeni tip koronavirüs (Kovid) salgını sonrası artan enflasyonist ortamdan yararlanan şirketlerin de bu süreçte ön planda kalmaya devam ettiğini söyledi.

'in son çeyreğinden devralınan beklentilerin 'nin ilk çeyreğine de sirayet ettiğini bildiren Dükkancık, Ereğli Demir Çelik ve Kardemir gibi şirketlerin marjlarında yarattığı olumlu gelişmelerin bu hisseler ve demir-çelik sektörünün yine ön planda kalmasını sağladığını kaydetti.

"BIST ENDEKSİNİN ÖNEMLİ GETİRİ SAĞLAMA POTANSİYELİ BARINDIRDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Volkan Dükkancık, Rusya-Ukrayna savaşının, başta Fed ve Avrupa Merkez Banaksı (ECB) olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının "birazcık ayaklarını gazdan çekmesine" neden olduğunu, savaşın ortadan kalkmasıyla merkez bankalarının daha da agresifleşebileceğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Dükkancık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada jeopolitik anlamda Türkiye; Batılı ülkelere önemini attığı adımlarla ortaya koymuşken, eğer bunu ekonomi alanında aklıselim ve güçlü söylemlerle destekleyebilirsek, yabancı yatırımcılara yönelik güven ortamını sağlayabilecek güçlü söylemler geliştirebilirsek bu süreçten oldukça pozitif bir kazanımla çıkabileceğini düşünüyoruz. Bunun kısa vadede tüm TL varlıklara yansımasını özellikle enflasyonist ortamda ve kur cephesinde göremesek de BIST cephesinde karşılığını fazlasıyla bulacağını düşünüyorum. Mayıs, haziran aylarındaki volatil süreci atlattıktan sonra gelebilecek ekonomik adımlarla birlikte eğer yabancı yatırımcıya bu güveni sağlayabilirsek, şu anda defter değerlerinin yarısından değer gören şirketlerin, en azından defter değerlerine çıkmalarıyla birlikte BIST endeksinin, hem TL bazında yeni zirvelere yelken açabileceğini hem de bir noktadan itibaren dolar bazında yatırımcılara önemli getiri sağlama potansiyeli barındırdığını düşünüyorum."

"BORSA İSTANBUL'UN PERFORMANSI BEKLENTİLERE GÖRE OLDUKÇA İYİ"

Vakıf Yatırım, Yatırım Danışmanlığı ve Portföy Yönetimi Direktörü Altan Aydın da ilk çeyrekte Borsa İstanbul'un performansının beklentilere göre oldukça iyi olduğunu ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Aydın, BIST endeksinin hem uluslararası piyasalardan hem de benzer endekslerden çok daha güçlü durduğunu, Türkiye'nin özellikle Rusya-Ukrayna arasında hem arabulucu görevi görmesi hem de bazı NATO ülkeleriyle ilişkilerinin öncesine göre biraz daha iyiye gitmesinin bu durumda etkili olduğunu söyledi.

Bankacılık, petrol, rafineri, havacılık ve perakende gibi sektörlerde ilk çeyrek bilançolarını yine iyi beklediklerini ifade eden Aydın, "Nisanın ilk haftası, kur korumalı mevduat dönüşleri var ve buradaki paraların nereye gidebileceği yönünde yine bir bekleyiş var. Bunun bir kısmının borsaya, yani BIST 30 endeksi hisselerine gelebileceğini düşünüyorum." dedi.

"TAKRİBEN BÖLGESİNE DOĞRU BİR YÜKSELİŞ GÖREBİLİRİZ"

Altan Aydın, banka bilançolarında geçen yıla göre ciddi artış beklediklerini aktararak, özellikle ilk çeyreğe bakıldığında bankaların geçen yılın ilk çeyreğinden yüzde 50 daha fazla kar açıklama potansiyeli taşıdığını, bunun da bankacılıkla beraber diğer sektörlere ve endekse pozitif yansıyabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Aydın, mayıs ve sonrasının biraz belirsiz ve zayıf geçebileceğini ifade ederek, yılın ikinci yarısına ilişkin görüş belirtmek için hem enflasyonu hem de Rusya-Ukrayna savaşını yakından takip etmekte fayda olduğunu söyledi.

Mart başında olduğu gibi hala yeni zirve beklentisi olduğunu belirten Aydın, "Yeni zirvenin ardından yeni bir dalgalanma görebiliriz. Takriben bölgesine doğru bir yükseliş görebiliriz ama buralarda yavaş yavaş bir zorlanma ihtimali de var." diye konuştu.

CANLI BORSA TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN! ANLIK HİSSE SENETLERİ VERİLERİ, BORSA GRAFİK VE TEKNİK ANALİZ!



YASAL UYARI

BİST Verileri Foreks tarafından 15 dakika gecikmeli sağlanmaktadır. BIST piyasalarında oluşan tüm verilere ait telif hakları tamamen BIST'e ait olup, bu veriler tekrar yayınlanamaz. Foreks tarafından sağlanan Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası verileri BIST kaynaklı en az 15 dakika gecikmeli verilerdir.

SPK'nın 22 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı : "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

VERİ SAĞLAYICI UYARISI

* Finansal veriler Foreks A.Ş. tarafından sağlanmaktadır.

Turkuvaz Media Group, yayınlanan verilerin doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklardan, verinin eksik ve yanlış yayınlanmasından meydana gelebilecek herhangi bir zarardan Turkuvaz Media Group sorumlu değildir.

Copyright © Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ HABERLEŞME VE YAYINCILIK ANONİM ŞİRKETİ

Copyright © Tüm hakları saklıdır.

ADESE

Digital Logo

yılında İsviçre ve Türkiye ortaklı kurulan Foreks Digital, uluslararası para ve sermaye piyasalarından anlık veri yayını sağlama fikri ile yola çıkmış, sektörün deneyimli ve öncü teknoloji şirketlerindendir. Finansal teknoloji sektöründe geliştirdiği ürünlerle uluslararası standartları yakalayarak veri sağlayıcı bir firmanın ötesinde yenilikçi bir yazılım evine dönüşmüştür.

Modern FinTech ekosisteminin taleplerini öngörmek ve karşılamak için son teknoloji çok kanallı FinTech çözümleri oluşturarak, müşterileri için olumlu etki yaratan strateji, ürün tasarımı, geliştirme, kalite güvencesi, bulut dönüşümünü içeren ve sürekli güncellenen içerikleriyle anahtar teslim bir çözüm paketi sunmaktadır.

Çözümlerimiz

Siteye Gidin

© Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş.

Foreks Trader

Foreks Digital tarafından geliştirilmiş, mobil, web ve masaüstü uygulamalara sahip bir finansal teknoloji ürünüdür. Yatırımcıların anlık piyasa verilerini kesintisiz olarak takip edebilecekleri, analiz araçları ve algoritmalar ile yatırımlarına yön verebilecekleri kapsamlı yatırım platformlarını sunar.

2 milyondan fazla indirilme sayısına sahip Foreks Trader Mobil ile kullanıcılar diledikleri yerden piyasaları takip edebilirler. Esnek bir arayüze sahip olan Foreks Trader Web farklı cihazlarda ve farklı tarayıcılarda detaylı analiz imkanı sağlar. FXPlus Veri Terminali ise gelişmiş analiz araçları, detaylı raporlar, kendisine özel algoritmaları ile kullanıcılar için profesyonel bir yatırım ortamı sunar.

Uygulamalarımız

Müşteri Destek

Lisanslarınızla ilgili ödemelerinizi banka hesaplarımıza havale olarak veya kredi kartı yolu ile yapabilirsiniz:

Siteye Gidin

Foreks Trader

Foreks Haber Merkezi, yılından bu yana Foreks Digital bünyesinde ağırlıklı olarak siyasi ve ekonomi haberleri tarafsız olarak kullanıcılarına ulaştıran bir haber ajansı olarak hizmet vermektedir. Foreks Haber ile yurt içi ve yurt dışı finansal piyasalar ile ilgili haberlerin yanı sıra yorum, teknik analiz, anket ve raporlara anlık olarak ulaşılabilir.

Yatırımcıların takip etmek isteyecekleri son dakika ekonomi ve siyasi gelişmeler, güncel olaylar, şirket haberleri, döviz, kripto para, tahvil piyasaları ile enerji, metal, kıymetli metal, tarımsal ürün gibi emtia haberleri ve tüm sektörlere ilişkin yorumlar Foreks Haber altında yer alan kategorilerde kullanıcılara sunulmaktadır.

Haber Kanallarımız

Bize Ulaşın

Bize Yazın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir