gripken rakı içmek / Gribe karşı votka - Güneri Cıvaoğlu

Gripken Rakı Içmek

gripken rakı içmek

Şarap, uzun süredir enfeksiyon engelleyici, temizleyici özelliğiyle biliniyor. Tarihsel kayıtlara göre, milattan sonra 3. Yüzyıl'da Romalı generaller, askerlerine, dizanteri bulaşından kurtulmak için şarap önerisinde bulunmuştu. Alkol iyi bir dezenfektan olarak bilinir ve kimileri bağırsak enfeksiyonu tedavilerinde kullanılmasının da yararlı olabileceği iddiasındadır. Peki alkol, gerçekten de midedeki veya boğazdaki enfeksiyonu tedavi etmede kullanılabilir mi?

yılında yayımlanan bir çalışmada,yaygın tüketilen içeceklerin (karbonatlı içecekler, şarap, bira, köpüğü alınmış süt ve su) antibakteriyel etkisi araştırıldı. İçeceklere Salmonella, Shigella ve E. coli gibi bağırsağa yerleşen bakteriler aşılanmıştı. İki gün boyunca içecek içerisinde bekletilen organizmaların durumu karşılaştırıldığında, bakterilerin en az şarap içerisinde çoğalabildikleri göseafoodplus.info ve karbonatlı içeceklerin de bakteri çoğalmasını engelleme etkisi vardı ancak şarap kadar etkili olmadıkları görüldü.

Birkaç yıl sonra şarabın antibakteriyel etkiye neden olduğu konusunda bir laboratuvar çalışması yapıldı. Araştırmacılar, bağırsak enfeksiyonundan sorumlu olan Salmonella bakterisine etkisini test etmek için aynı oranda alkol yoğunluğu ve pH seviyesi olan bir başka solüsyonla kırmızı şarabı karşılaştırdılar. Yapılan testlerin ardından, kırmızı şarabın, aynı oranda alkol ve pH seviyesine sahip olan bu solüsyona kıyasla antibakteriyel etkisinin daha yüksek olduğu sonucuna ulaşıldı. Kırmızı şarapların Salmonella'ya karşı antibakteriyel etkisinin büyük bir çoğunluğunun asidik pH ve alkol konsantrasyonuna bağlı olduğu tespit edilse de, bu faktörler, gözlemlenen etkileri kısmen açıklıyordu. Alkol konsantrasyonunun mikroplar üzerindeki etkisinin önemli olduğu bir gerçek. Yüzde aralığındaki alkol oranına sahip olan dezenfektan el solüsyonları optimal kabul ediliyor.

Bir başka laboratuvar çalışmasında ise, alkolün ağızdaki mikroorganizma gruplarına saldırması ve mikroorganizmalar üzerindeki etkileri gözlemlendi. Araştırmada, alkol oranı yüzde 40’ın altında olan solüsyonların bakteriyel büyümeye etkisinin oldukça az olduğu, %10’luk bir oranın ise hemen hemen hiç etki etmediği görüldü. Öte yandan bakteri gruplarının solüsyona maruz kalma süresinin de alkol oranı kadar önemli olduğu gözlemlendi. Vodka gibi %40 oranda alkol bulunduran solüsyonların, mikroorganizmalara etkisi 15 dakikalık bir maruz bırakma durumunda 6 dakikalık bir maruz bırakma durumuna göre çok daha etkili olduğu görüldü. Araştırma sonucuna göre, içerisinde yüzde 40 oranında alkol bulunduran içecekler, ağızda en az bir dakika tutulursa bakterileri öldürebiliyor.

Alkol Mideye Zarar Verir Mi?

47 sağlıklı katılımcının yer aldığı bir araştırmada, farklı alkol oranları (%4, %10 ve %40) bulunan solüsyonlar katılımcıların midelerinin alt kısımlarına gastroskopi sırasında doğrudan spreylendi ve ağızdan mideye indirilen kamera ile görüntülendi.

Alkol konsantrasyonu arttıkça, midedeki hasarda da artış görülür. Tipik hasarlardan birisi mide kanaması durumudur, ancak aynı işlem ince bağırsağa uygulandığında ise hasar gözlenmiyor. Alkol konsantrasyonu %10'dan yüksek olan alkollü içeceklerin mideye verdiği hasarın iyileşmesi 24 saatten uzun bir süre alır. Dolayısıyla, teoride, yeterince yüksek konsantrasyonda alkol içilmesi veya ağızda en az bir dakika bekletilmesi, ağız ve bağırsakta bulunan çok sayıda bakterinin öldürülmesini sağlar. Ancak büyük olasılıkla da mide çeperine zarar verir. Öte yandan alkolün kronik kullanımıysa ince bağırsaktaki bakterilerilerin sayısında fazla bir artışa da neden olabilir. Bu durumun, alkolik bireylerde sıklıkla görülen diyare, bulantı ve kusma gibi gastrointestinal semptomlarla bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

Öyleyse, sonuç?

Alkol tüketimi, bağırsağa zarar verebilir ve bu zarar, alkol oranı yükseldikçe de artar. Teoride, bağırsak veya ağız dokusundaki bakteriler, alkol konsantrasyonu yüksek solüsyona yeterince maruz bırakılınca ölebilir ancak yüksek alkol konsantrasyonunun bağırsak duvarına da zarar vermesi de son derece olasıdır. Mide veya boğazdaki enfeksiyonları temizlemek amacıyla alkollü içecek tüketmemeniz, mide veya bağırsak sağlığınız için önemlidir.
Kaynak ve İleri Okuma
  • Survival of enteric pathogens in common beverages: an in vitro study. American Journal of Gastroenterology, (June, ). seafoodplus.info
  • Antibacterial activity of wine against Salmonella enteritidis: pH or alcohol? Journal of clinical gastroenterology, (September, ). seafoodplus.info
  • Inhibition by ethanol of the growth of biofilm and dispersed microcosm dental plaques. Archives of oral biology, (January, ). seafoodplus.info
  • Action of pure ethanol and some alcoholic beverages on the gastric mucosa in healthy humans: a descriptive endoscopic study. Endoscopy, (March, ). seafoodplus.info
  • Health Check: does drinking alcohol kill the germs it comes into contact with? TheConversation. (accessed January 16, ). seafoodplus.info

Projelerimizde bize destek olmak ister misiniz?

Dilediğiniz miktarda aylık veya tek seferlik bağış yapabilirsiniz.

Destek Ol

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Alkolün işe yaradığı altı durum

seafoodplus.info / ÖZEL HABER

Açık olalım. Başbakan Erdoğan içki konusunda uyarırken haklı: Alkolizm öldürür. Alkollü araba kullanırsanız hem siz, hem de yoldaki çocuklar ölebilir. Kronik sarhoşluğun herhangi tıbbi bir yararı yoktur.

Ama alkollü içkiler başımızı belaya soktuğu her durumda aynı zamanda güvenilir bir yardımcı da olabilir; bizi utandıran ve hayatımızı tehlikeye atacak olan durumlardan sıyrılmamız için, aklımıza bile gelmeyecek şekillerde yardımımıza koşabilirler.

ABD’de bir internet sitesinde yayımlanan Matt Shinners / Colin Murdoch imzalı yazıda bunlar özetleniyor. İşte bilimsel araştırmaların da desteklediği, alkolün işe yaradığı altı durum.

1
Alkol, bazı durumlarda sizi yenilmez yapar!

Dördüncü veya beşinci içkiden sonra, barın ortasında ayakta dikilip, camdan atlayacak kadar cesur olduğunu haykıran bir aptal görmek şaşırtıcı değildir. Alexei Roskov adlı 22 yaşındaki  Rus genç, bu kadar cesaretli olduğuna gerçekten inanmış ve 3 şişe votkadan sonra mutfak camından atlamıştır. Apartmanın 5. katında yaşadığını düşünecek olursak, bu pek de iyi bir fikir değildi.

Alkole batırılmış bir sünger gibi dengesiz bir şekilde kaldırıma sıçramış ama yara almaktan kurtulmuştur. Ayağa kalkmış, üstünü başını temizlemiş, merdivenlerden yukarı çıkmış ve karısını ambulansa telefon ederken görmüştür. Karısı, hayatını tehlikeye atmasıyla ilgili öyle çok konuşup öğüt vermiştir ki, kendini tekrar camdan aşağıya atmıştır!

Gelen sağlık görevlileri, Alexei’nin iki kez camdan atlayıp sadece ufak sıyrıklarla kurtulduğunu gördüklerinde, vakitlerini harcadığı için muhtemelen yüzünün ortasına bir yumruk atmışlardır.

Alexei’nin kaldırımın ortasına düşüp de yara almamasının nedeni, ona bu cesareti veren şeyle aynıydı: Votka. Sarhoş bir merkezi sinir sistemi hissizleşmiş olur, vücuttaki kasların rahatlamasına yol açar. Sarhoş refleksleri, Alexi’nin vücudunda etkiye tepkiyi yavaşlatmış ve uzuvlarının kopmasını engellemiştir.

Yani bir durumda, saldırgan alkolizmi Alexei’nin hayatını kurtarmıştır.

2
Alkol libidonuzu arttırır

Alkol tüketiminin “alkolsüzlük”ten “bazı şeyleri daha iyi yapabilmek için yeterli miktarda”ya, oradan da “mutlak zarar”a giden bir tarafı var. Örneğin, dünyada yaşanılan seksin yüzde 75’i alkolün tesiriyle yaşanıyor çünkü alkolün, engellerimizi ortadan kaldıran bir faydası var.

Merkezi sinir sistemini yatıştıracak şekilde içtiğiniz zaman, dış uyarılara karşı hissizleşirsiniz. Söylediklerinize dikkat etmez, yürürken sallanırsınız ve hatta bilincinizi kaybedersiniz.

Yine de, tekrar edelim, bunun çok tatlı bir tarafı da vardır.

Araştırmalar gösteriyor ki ılımlı içiciler, hiç içmeyenlere göre yüzde 20 veya 30 daha az cinsel güçlükle karşılaşıyorlar. Neden olduğu kesin olarak bilinmese de, buna alkolün içinde bulunan bazı antioksidanlar sebep oluyor olabilir (belirli bir miktar şarabın, kalp krizine engel olması gibi). Dahası, bazı uzmanlara göre, az miktarda alkol bir erkeğin cinsel gücünü artırır.

3
Alkol beyni canlı tutar

Gerçek ve sarhoş olmadığı farzedilen doktorlara göre, vücudunuzda belirli miktarda alkol bulunması, sizi beyin travmasının sebep olacağı bir ölümden korur. İroniktir ki, bahsedilen alkollü içki muhtemelen ilk etapta baş dönmesine, kazalara ve kafada yaralanmalara sebep olacaktır.

Yaklaşık 40 bin olayı içeren bir araştırmada da, az zarar görmüş genç hastaların vücutlarında alkol bulunmasının, beyinlerinde oluşabilecek kabarıklık ve iltihap yayılmalarını daha çok önlediği ortaya çıktı (alkol iltihaplanmayı engeller). Bu doktorlar, kafalarından yaralanan hastalara etanol almayı önerecek kadar ileri gitmişlerdir, ama bu, acili arayan hastaların hemen yakınlarında alkollü içecek bulundurmalarına bağlı olan bir zaman meselesidir.

Çalışma, sarhoş hastaların hastanedeki tedavilerinde komplikasyona uğramalarının daha muhtemel olduğunu gösteriyor ve daha önce de belirttiğimiz gibi, sarhoşluk bir ambulansta da sona erebilir.

Fakat tabii ki, sadece özel yaralanma durumlarında faydalı olduğu için bu, alkolün sizi kesinlikle daha akıllı yapacağı anlamına gelmez. Değil mi?

4
Alkol zekâyı arttırır

British Medical Journal’ın haberine göre, düzenli olarak sınırlı miktarda alkol almak bilişsel yeteneğimizin artmasında olumlu rol oynar, ileriki yaşlarda olası bir beyin hastalığından bizi korur ve bar masasına koyacağımız yüzde 15 bahşişi doğru hesaplamamıza yardımcı olur.

Bu çalışmanın haftada 30 kadeh içen katılımcıları, hiç içmeyen ya da çok az içki içen katılımcılara göre mantık ve matematik testlerinde daha yüksek başarı sergilemişlerdir. Alkolün etkileyeceği ilk şey olarak görülen kısa zamanlı hafıza değerlendirmelerinde bile içki içenler daha iyi sonuç vermişlerdir.

Elbette bu çalışmalar, alınan alkolün beyindeki diğer kısımları etkileyip bir bunamaya yol açabileceğinden bahsetmiyorlar (bunu zaten bildiğinizi farzediyoruz). Eğer beynimizi etkileyen bu test sonuçlarını, alkolün birçok sebepten ölüm riskini azalttığını iddia eden bu İtalyan testiyle bir araya getirirsek, bir şişe viski süper asker serumuna dönüşebilir. Bu da alkol yasağını, kötü bir süper masal kahramanına dönüştürür!

5
Alkol panzehirdir

İddiayı doğrulamak için, diyelim ki biraz antifiriz içtiniz. Antifrizin içindeki maddeler etilen glikol içerir. Etilen glikol aldığınız zaman, kusma, ishal, paronaya, şizofreni ve derin halüsinasyonlar gibi semptomlara maruz kalırsınız. Glikol kalsiyum zamanla böbreğinizi parçalara ayıracak olan küçük ve sert oksilata dönüşür, bu da sizi öldürür.

O zaman “Zehir Kontrol”ü aramanın zamanı gelir ve hayatınızda ilk defa yasal bir tıbbi öneri olarak “birkaç kadeh votka için ve hastaneye gidin” cümlesini duyarsınız.

Gördüğünüz gibi, içtiğiniz kadehdeki ethanol vücudunuzda sindirilir, hayat kurtaran bir idrarla etilen glikolü sisteminizden çıkarır. Bu metot hastanelerde kullanılan güvenilir bir metottur ve bazen ’i aramadan önce kendi kendinizi tedavi edebilmeniz için tavsiye edilir.

Daha da ilginç olanı, Avusturalyalı birkaç doktor, ayarladıkları bir turiste, tam da vücudundaki tüm yararlı alkolü yitirdiği sırada ucuz içki içirmiş, her gün üç bardak içirdikten sonra üç gün içinde turistin sistemindeki tüm etilenin atıldığını gözlemlemişlerdir.

6
Alkol kilo vermenize yardımcı olur

Bira göbeği teriminin de bir sebebi var. Bir kutu bira kaloridir, basitçe mideye indirdiğin her bira, bir şekerleme yemekle aynı şeydir. Ama mucizevi bir şekilde ters etki yapan sihirli bir ölçü vardır.

37 bin kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, en zayıf olanlar içmeyenler çıkmadı; her hafta biraz içki içenler çıktı (eğer günde birkaç kadehten fazla içilirse, tam ters yöne gidebilirsiniz). Şaşırtıcı olmamakla birlikte, belirli durumlarda içki alemleri yapanlar en kilolu olanlardır.

Neden? Çok açık değil, ama görülüyor ki bu durum içkinin mucizevi yağ yakıcı özelliğinden daha çok kişinin alışkanlıklarıyla ilgilidir. Belki de içki içmede ölçülü olabilen insanlar, yemek konusunda da kendilerini frenleyebiliyorlardır? Belki de içki içmeyi reddeden insanlar, bunu yemekle telafi ediyorlardır (özel zamanlarda, kutlamalarda sarhoş olmak yerine yemek yiyorlardır)? Sebep ne olursa olsun, ölçülülük her zaman kazanır.

Kadınlar için, sonuçlar daha da çarpıcı. Çalışmalar gösteriyor ki, günde bir içkiden daha fazla içen kadınların obeziteye yakalanma ihtimalleri yüzde 70 daha azdır (zaten kilolu değillerse tabii, bu durumda kadınlar içki sebebiyle daha da fazla kilo alırlar). Erkekler, bu sonuçların yakınlarından bile geçemiyorlar.

Bunun sebebi hâlâ çok net olmamakla birlikte, bazı uzmanlar sebebin yemek yerine içki içmek olduğunu söylüyorlar; ki istatistiklere göre kadınlar çoğunlukla bunu tercih ediyor.

Kadınlar ve erkekler alkolü farklı seviyelerde yakarlar, bu da erkeklerin enerjilerini dengeledikleri durumlarda kadınların enerji kaybetmesi demektir. Kadın vücudu aynı enerjiyi yakmak için daha fazla efor sarfeder. Bu da demek oluyor ki; gecenin sonunda (tuvalette veya kabinde, fark etmez) bu kaloriler içmediğin durumlara göre daha fazla yakılır.

seafoodplus.info

  • Katkı
  • İçindekiler

    Rakı içmek soğuk algınlığına iyi gelir mi?

    Aslında hayır. Hastayken alkol almak vücudunuzdaki su miktarını azaltacağından semptomları sadece daha kötü hale getirebilir. Öyleyse alkolün nasıl bir faydası var derseniz, alkol sadece soğuk algınlığı semptomları henüz çok yeniyken tüketilirse semptomları azaltmada etkili olabiliyor.

    Şarap nezleye iyi gelir mi?

    GÜNDE iki kadehten fazla şarap içenlerin, içmeyenlere oranla soğuk algınlığına yüzde 44 daha az yakalandıkları saptandı. Bunun, şaraptaki antioksidan özelliklerinden kaynaklanabileceği bildiriliyor.

    Nezle iken rakı içilir mi?

    Ayrıca gribe yakalananlar alkol ve kahve tüketiminden uzak durmalı. Alkol ve kahve sıvı kaybına neden olur ve en önemlisi sigara hastalığın belirtilerini arttırabilir.

    Hastayken hangi içki içilir?

    Soğuk Algınlığına İyi Gelen 5 İçki

    • Hot Toddy (Chai nje belly) Vermiş olduğumuz isimden de anlaşılacağı üzere baskın içeriğimiz çay.
    • Tequila Blanco Shot (Tek Tek)
    • Nane Likörlü Sıcak Çikolata (NaneÇukulat)
    • Sangria (Çorba)
    • Viski Portakal Suyu (Mundar)

    Gripken şarap içilir mi?

    Ayrıca gribe yakalananlar alkol ve kahve tüketiminden uzak durmalı. Alkol ve kahve sıvı kaybına neden olur ve en önemlisi sigara hastalığın belirtilerini arttırabilir. Bu nedenle sigara tüketilmemeli ve sigara içilen ortamlarda bulunulmamalıdır&#; diye konuştu.

    Şarap içmek hastalığa iyi gelir mi?

    Alkol tüketen kişileri karşılaştırırken bazı araştırmalarda az miktarda alkol içmenin (kadınlarda en fazla günde bir kadeh standart içki ve erkeklerde günde bir- iki kadeh içki) daha az kalp hastalığı, felç, diyabet mellitus, metabolik sendrom ve erken ölümü azalttığı bulundu.

    Nezleye hangi alkol iyi gelir?

    Soğuk Algınlığına İyi Gelen 5 İçki

    • 2) Tequila Blanco Shot (Tek Tek) Tekila shotlamanın da soğuk algınlığına, nezleye iyi geldiği rivayet edilir.
    • 3) Nane Likörlü Sıcak Çikolata (NaneÇukulat)
    • 4) Sangria (Çorba)
    • 5) Viski Portakal Suyu (Mundar)

    Rakı boğaz iltihabına iyi gelir mi?

    Teoride, yeteri kadar yüksek bir alkol yoğunluğu, bağırsak ve ağız dokusuna yeteri kadar maruz bırakılırsa bakterileri öldürebilir fakat çok büyük ihtimalle bağırsak astarına da zarar verecektir. Alkolün, bağırsak veya boğaz iltihaplarını tedavi ederken sıradan bir mikrop öldürücü şeklinde kullanılması önerilmiyor.

    Hangi alkol gribe iyi gelir?

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir