biberde böceklenme / Biber hastalık ve zararlıları - Page 2 - seafoodplus.info

Biberde Böceklenme

biberde böceklenme

Küçük bir bahçe zararlısı bitkisi - ekili bitkilere büyük zarar verebilir: Yeşillikten meyve suyu emmek, verimi düşürür ve sebze bitkilerinin büyümesini yavaşlatır. Biber suyu besinler açısından zengin olduğu için parazit kültürü en sık etkiler. Yaprak bitleriyle mücadele etmenin etkili sonuçlarının hangilerinin ortaya çıkmasının olumsuz sonuçlarından kaçınabileceğini bilmek vardır.

Zararlı Açıklaması

Yaprak bitleri green yeşil bitkiler üzerindeki kolonilere yerleşen kanatlı veya kanatsız bir böcek paraziti. Genç sürgünlerin suyuyla beslenir, bitki hastalıklarının virüslerini taşır. Yapraklar siyaha döner ve tomurcuklar düşerse, o zaman böceklerin sayısı feci oranlara ulaştı. Yeşil bir yaprağın arka tarafında bir böcek tespit edebilirsiniz.

Biberlerde sümüklü böcek ve tırtıllarla nasıl baş edeceğinizi öğrenin. Dış işaretler:

  • dikdörtgen veya gözyaşı damlası şeklindeki gövde;
  • boyut - 3 ila 8 mm;
  • Gövde yumuşak, saydamdır, rengi böceğin parazitlendiği bitkinin rengine bağlıdır;
  • kafa trapez şeklindedir, alında yer alan eklemli anten üzerinde işitme ve dokunma organları vardır;
  • gözler kırmızıya boyanmış, kahverengi, siyah, böceklerin mükemmel görüşü vardır;
  • bacaklar ince, uzun, yürüme ve zıplama işlevlerine sahiptir;
  • yeşil bir yaprağın veya gövdenin yüzeyini delebilen bir hortum şeklinde bir oral cihaz;
  • karın, sonuncusu az gelişmiş bir kuyruk biçiminde 9 parçadan oluşur;
  • vücut çeşitli uzunluklarda bir tabanca ile kaplıdır.
Hızla çoğalarak, haşere kolonisi tüm bahçe planını hızlı bir şekilde enfekte edebilir, çünkü neredeyse bütün yaprak bitleri polifajlar, yani birçok bitki ve ağaçta beslenir ve yaşarlar. Parazitlerin izolasyonu - ped - kurum mantarının gelişimine katkıda bulunur.

Biliyor musunKarıncalar, yaprak biti kolonilerini tatlı yastıklarıyla besleyerek korurlar.Kış için, bir karınca yuvası böcek yumurtalarını yuvarlarlar.koloniyi neslinin tükenmesinden korumak için.

Yaprak bitlerinin görünümünün belirtileri

Böcek bitkinin özünü alır, bu nedenle, ilk önce, yaprak biti saldırdıysa, biber bitmeye başlar. Ekim alanlarının yavaş yavaş kaydığını fark ederek, yaprakların alt tarafını kontrol edin: üzerlerinde yetişkinler bulabilir veya parazitin yumurtalarını bırakabilirsiniz. Özellikle tehlikeli, fidelerin üzerindeki yaprak bitlerinin ortaya çıkmasıdır. İçme suyu, parazit fidelerin gelişimini azaltır ve büyük bir böcek popülasyonu biber ölümüne yol açar.

Diğer işaretler:
  • dolmalık biber üzerindeki yapraklar sararır ve kıvrılır;
  • salkım kuru ve sonbaharda, tomurcukları bağlı değildir;
  • yapraklar yapışkan, parlak bir kaplama ile kaplanmıştır - ped;

Yaprak biti neden biberde görülür?

Tatlı biber, % 80 oranında su olan etli bir bitkidir. Kültürün suyu bir bahçe zararlılarının en sevilen muamelesi olan birçok amino asit ve karbonhidrat içerir. Çoğu zaman, yeşil ve siyah yaprak biti tatlı karabiber üzerine yerleşir.

Önemli!30 gün boyunca, yaprak biti kolonisi bin kişiye kadar büyür.Sürekli çoğalarak, böcekler bitkilere onarılamaz bir zarar verir.

Ne yapmalı ve evde biber işlemek nasıl

Bitki özünü emen böcek kolonileri ile kimyasal yollarla, biyolojik yöntemlerle ve halk yöntemleriyle uğraşmak mümkündür. Bunların her biri, biberin yanı sıra fide yaşına da bağlı böcek sayısına bağlıdır: meyve verirken, bitkiler kimyasal kullanılmadan, halk yöntemleriyle en iyi şekilde işlenir.

kimyasal maddeler

Seranın nemli ve sıcak iklimi, yaprak bitlerinin ortaya çıkması için mükemmel bir ortamdır, bu nedenle bitkileri parazitlerden sadece açık toprakta değil, aynı zamanda sera koşullarında da tedavi etmek gerekir. Bir serada büyük bir koloniyi yok etmenin en etkili yöntemi kimyasal işlemdir:

  1. "Karbofos" - Fidelerin bu haşere ilacı çözeltisiyle 1 yemek kaşığı oranında püskürtülmesi gerekir. l. 10 litre su için fon.
  2. "Fufanon" - yaprak biti, keneler, güveler, güveler, beyaz sinekleri yok eden geniş spektrumlu bir böcek ilacı. Tek bir tedaviden sonra yaprak bitleri ile başa çıkmak için yardımcı olacaktır.
  3. Inta-Vir, bir anda yaprak bitlerini yok eden bir böcek ilacıdır. İlacın bir tableti, 10 1 su içinde çözülür ve sonra bitkiler dikkatlice işlenir.
  4. "Aktara" - ilaç bir hafta arayla iki kez kullanılır. İlaç üçüncü sınıf bir toksisite atanır. Diğer böcekler için tehlike.
Önemli!Dikimleri kimyasallarla işlerken aşağıdaki önlemleri almanız gerekir: eldiven, maske veya solunum aygıtı, uzun kollu kıyafetler ve gözlükler.

Halk ilaçları

Halk tariflerine göre, acı veya dolmalık biber üzerindeki böcekleri yok eden bir yöntem hazırlayabilirsiniz, bunların temelini sabun çözeltisi oluşturur:

  1. 5 gr çamaşır sabunu rendeleyin.
  2. Çipleri 1 litre ılık suda çözün, iyice karıştırın.
  3. 5 saat ısrar et. Şekil değiştirme.

Ek bileşenler ekleyerek, haşere ile mücadelede etkili bir yol hazırlıyorlar:
  1. Biber yataklarının soda ile işlenmesi: 1 çorba kaşığı ekleyin, 1 litre suya l. soda ve 40 gr çamaşır sabunu. Her şeyi birleştir, iyice karıştır.
  2. Sıvı amonyak içeren bir çözelti, solunum sistemini tahriş eden, böceklerin felce neden olan bir kokusuna sahiptir. 10 litre suya 2 yemek kaşığı ekleyin. l. amonyak, 1 yemek kaşığı. l. çamaşır / sıvı sabun (bulaşık deterjanı).
  3. Hidrojen peroksit, tatlı biber üzerindeki böceklerin kolonisinden kurtulmaya yardımcı olur ve küf oluşumunu engeller. Solüsyon aşağıdaki gibi hazırlanır: ml suya 2 yemek kaşığı ilave edilir. l. alkol, 50 ml peroksit, birkaç damla bulaşık deterjanı damla ve her şeyi karıştırın.

Biyolojik ürünler

Ev alanındaki yaprak biti ile biyolojik yöntemler kullanarak savaşabilirsiniz:

  1. Zararlıları yok eden kuşların çekiciliği: memeler, kenevir, serçeler. Kuşlar, tüm böcekleri yok edinceye kadar besleyicilerin içeriğini sürekli koruyarak, sahada yiyecek ve içecek bulundurulmalıdır. Yaprak bitleri ve böcekler beslenir: uğur böceği, çiçekçi kız, lacewing.
  2. Manuel haşere toplama Bu ekolojik yöntem zahmetlidir, meyveli bitkilere veya genç fidelere az miktarda haşereyle uygulamak iyidir.
Biliyor musunAmerikalı bilim adamları, 2 hektar şeker pancarı ekiminde parazit olan toplam yaprak biti kütlesinin 25 kg olduğunu tahmin ettiler!

Önleyici tedbirler

Biber üzerindeki yaprak biti hiçbir yerde görünmez. Uçma ve zıplama yeteneği, zararlıların komşu bölgelerden yayılmasına katkıda bulunur ve mükemmel bir besin ortamı sayesinde zamansız olarak algılanan böcekler çok hızlı bir şekilde ürer.

Dağıtımı önlemek için yapmanız gerekenler:
  1. Alanın sınırındaki bitkileri düzenli olarak böcek açısından inceleyin.
  2. Bir haşere bulunursa, sadece virüslü bitkinin değil, tüm bölgeyi tedavi edin.
  3. Elma, pembe, üzüm, pancar yaprak bitleri - polifajlar. “Aşırı nüfus” durumunda, dolmalık biberli yataklara geçer ve zamanında işlenmeden ciddi hasara neden olurlar. Meyve ağaçlarının püskürtülmesi, sebze yataklarında zararlı olma olasılığını azaltacaktır.
  4. Soğan ve sarımsak, itici keskin bir kokusu olan yatağın çevresine ekilir.
  5. Tüm bahçe aletleri ve sera rafları, düzenli olarak soda çözeltisi veya beyazlatıcı ile işlemden geçirilir.

Biber üzerindeki örümcek akarından nasıl kurtulacağınızı okuyun. Bahçe yaprak bitlerinin zamanında tespiti ve tedavisi, biber mahsulünüzü kurtarır. Önleyici tedbirler enfeksiyondan korunmada ve kaliteli meyveler elde edilmesinde yardımcı olacaktır.

Yeni Üye

 

Giri&#; Tarihi:

Şehir: İskenderun

Mesajlar: 29

Galeri: 11

Çimlenen biberlerin yaprak uçları kahverengiye dönüyor, soluyor, gelişimi yavaşlıyor


Herkese iyi günler. Bizler gibi bu işe amatör olarak başlayanlara tecrübelerini, bilgilerini sabırla paylaşan, bizleri bilgilendiren herkese ve buna sebep olan seafoodplus.info' e teşekkür ediyorum.

Ben Urfa'da öğretmenim ve tohumdan bitki yetiştirmeye merak saldım. Biber yetiştirmeye başladım. Gübre ya da başka bir karışım olmadan sade toprağa biber tohumu ektim. Çok sağlıklı şekilde büyüyorlar.

Fakat daha sonra sade torftan oluşan pet bardaklara biber ektim. Önce hızla büyüdüler bir sorun olmadan. Fakat daha sonra en alt yaprakların sararıp düştüklerini gördüm. Yaprakların üstünde önce çekirgeye benzer karınca büyüklüğünde zıplayan bir böcek sonra bit büyüklüğünde kırmızı bir böceğe rastladım ve onları uzaklaştırdım. Fakat hiçbir işe yaramadı.

Yapraklar bu sefer uç kısmlarından kahverengiye ve daha sonra yan kısımlarından kahverengiye dönmeye başladı. Acaba çok mu su veriyorum diye düşündüm. Torfun üzeri kuruduğu zaman sulama yapıyorum. (Neredeyse her gün) Pet bardakların altını deldiğim için suyu döker dökmez en alta iniyor ve su hemen dışarı tahliye oluyor. Bu yüzden torf iyice ıslanana kadar su dökmeye devam ediyorum.

Acaba bu fazla sulama da zarar vermiş olabilir mi yapraklara? Bu konuda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bu benim ilk tecrübem ama biberlerimi kaybetmek istemiyorum.



Düzenleyen mithat_k : saat

Biber üzerindeki yaprak bitlerine zarar verin. Bir böcekten nasıl kurtulurum

Yaprak bitleri, fidelerin gövdelerinde ve yaprakların arka kısımlarında başlar ve çoğalır. Tamamen gelişme fırsatından yoksun kalan genç filizler, yaprak bitlerinin etkilerine karşı en hassas olanlardır.

Sonuç olarak:
- fideler büyümede yavaşlar;
- genç yapraklar sararır ve düşer.
Bu, bahçeye ekerken filizlerin köklenmesini etkiler ve bu da mahsulün kalitesini ve hacmini iyi etkileyebilir.

Haşere Kontrol Yöntemleri

Biber fidelerinde ortaya çıkan yaprak bitlerinden böcek ilaçlarına başvurmadan kurtulmanız gerekiyorsa, aşağıdaki halk "tariflerini" kullanabilirsiniz.

✔ Tarif #1 Sayfayı temizleme

Sabunlu bir çözelti kullanarak fidelerin yapraklarını yıkamanız gerekir. Sabun solüsyonu hazırlamak için 1 litre su ve 5 gr almanız gerekir. ezilmiş sıradan sabun.

Sabunu tamamen çözdükten sonra yaprakları silebilirsiniz. Kural olarak, yaprak bitlerinden ve larvalardan tamamen kurtulmak için bu tür prosedürleri birkaç gün boyunca gerçekleştirmeniz gerekecektir.

✔ Tarif #2 Püskürtme

Filizleri bir çözelti ile püskürtmek gerekir. Tahta külü. Elde etmek üzere bu çare, 10 litre su ile 1 bardak külü karıştırmanız gerekiyor.

Karışım bir gün demlendikten sonra, iyice karıştırılmalı ve süzülerek bitmiş çözeltiye 1 yemek kaşığı eklenmelidir. kaşık sıvı sabun. Fidelere böyle bir aletle püskürtme önlemlerinin sabahları günlük olarak yapılması önerilir.

✔ Tarif #3 Tütün tozu

Bir kül ve tütün tozu çözeltisi kullanarak biber fideleri püskürtmeniz gerekir. Böyle bir araç hazırlamak için ihtiyacınız olacak:

1 litre su;
25 gr. Tahta külü;
25 gr. tütün tozu.
Karışık bileşenler gün demlenmeye bırakılabilir. Daha sonra karıştırarak, süzerek ve önceki tarifte olduğu gibi aynı miktarda sıvı sabun ekleyerek, genç biberlerin yapraklarını ve saplarını püskürtün.

✔ Tarif numarası 4 İğne yapraklı infüzyon

Sadece evde değil, bahçede de etkili bir araç. İğnelerden hazırlanmıştır. gr almalısınız. taze çam veya ladin iğneleri ve ezdikten sonra bir hafta boyunca 1 litre suda ısrar edin. İnfüzyonlu kabı karanlık bir yere koymanız tavsiye edilir. Kullanım için yaklaşık 40 gr almanız gerekir. böyle bir çözelti, suyla seyreltilerek ( g infüzyon başına 1 litre su).

Yaprak bitlerine ve kaynatmalara karşı mücadelede etkili bir şekilde kullanılır. Sarımsak, ravent, civanperçemi kaynatmalarını tekrar tekrar uygulayarak zararlı böceklerden hızla kurtulabilirsiniz.

Her türlü böcek öldürücü müstahzar pazarında, hızla ayrışanlar (Keltan, Karbofos) kendilerini kanıtlamıştır. 10 litre su - 1 yemek kaşığı bazında bir çözelti hazırlanır. bir kaşık ilaç. Ancak bitkilerin çiçek açması ve meyve vermesi sırasında kimyasal kullanmamanız gerektiği unutulmamalıdır.

Genellikle yaprak bitleri, seralarda yetiştirilen biber fideleri için ciddi bir tehdit haline gelir. Bu oda planı, yaprak biti böceklerinin hızlı üremesi için ideal bir ortamdır.

Biber fidelerini ölümden kurtarmak için duruma bağlı olarak uygulamaya değer özel araçlar maksimum etki için.

Bir bahçıvanın işi sürprizlerle doludur. Doğa tarafından atılırlar - donlar, ısı, şiddetli yağışlar. Tohum tedarikçileri, standartların altında tohum satarak üzerine düşeni yapıyorlar. Ama hayatın çoğu zararlılar tarafından bozuluyor bahçe bitkileri. Biber fidelerinde yaprak bitlerinin ve diğer zararlıların ortaya çıkmasının ve bunlarla mücadele edilmesinin birkaç nedeni vardır.

Haşere istilası durumunda üst yapraklar bir teknede beyaza dönebilir, kıvrılabilir veya bükülebilir. Zararlılardan kurtulmak ve yok etmek için yaprağı makalede açıklanan yöntemlerle işlemeniz gerekir.

Biber fidelerinin yapraklarının bir teknede kıvrılmasının veya kıvrılmasının ana nedenleri

Bükülmüş yapraklar - bahçıvanın fide biber yetiştirirken gözlemlediği resim iç karartıcı. Deneyimli bir sebze yetiştiricisinin bile bir sorusu vardır: fideler neden yaprakları kıvırır?

Besin eksikliği belirtileri

Bükülmüş biber yaprakları - bir sinyal fosfor eksikliği aşağıdaki belirtiler gözlenirse:

  • yapraklar önce maviye döner, sonra gölgeleri mor olur;
  • gövde incelir ve beyaza dönebilir;
  • tomurcuklar zamanında oluşmaz;
  • fidelerin kökleri pas rengi bir kaplama ile kaplanmıştır.
Biber fidelerinin inceltilmesi - fosfor eksikliğinin bir belirtisi

örümcek akarı

Suyu emen akar bitkiyi zayıflatır. Emerken saldığı madde dolmalık biber ve acı biberin büyümesini engeller. Zamanında önlem alınmazsa, fideler ölecektir. Bir kene ile savaşmak zordur.

Yaprak biti

Biber fidelerindeki yaprak bitleri mahsul için ciddi bir tehdittir. Bir mücadele olmadığında, böcek kolonileri büyür ve bitkiyi öldürebilir. Zararlı, sadece suyunu emerek biber fidelerini zayıflatmaz. O bir virüs taşıyıcısıdır. Buna karşı mücadeleyi ertelemeye değmez.


Yaprak bitleri fideler ve biber bitkileri için ciddi bir tehdittir.

Yanlış bitki bakımı

Oldukça sık, yanlış bakım yaprakların bükülmesine neden olur:

  • kalitesiz toprak;
  • aşırı sulama;
  • gübre aşırı doz

viral hastalıklar

Biber virüs hastalıkları tedavi edilmiyor, bırakamayacaksın. Bitkiler basitçe yok edilir. Zayıflamış fideler tütün mozaik virüsünden etkilenir. Yapraklarda bükülme ve deformasyona ek olarak siyah tonlara kadar renk değişimi gözlenir.

Yaprak plakası benekli bir renk alır. Tütün mozaiği ile enfekte olan fideler, yaprakların kenarlarında klorotik sarılık varlığı ile karakterize edilir. Fitoplazmoz, biberleri daha az etkiler. Belirtileri:

  • yaprakların sararması;
  • yaprakları bükmek;
  • deforme olmuş sac levhalar.

Yapraklar neden fidelerde beyaza dönebilir?

Fide yapraklarının neden beyaza dönebileceğini anlayalım. Her zamanki gibi, birkaç neden var. En yaygın nedeni yakmak. Ayrıca, yanık çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

  • güneşli havalarda biber serperek sulamak;
  • yaprağa vur su çözümü gübreler;
  • gece hipotermisi;
  • zayıf, sertleşmemiş fideler güneşe çıkarıldı ve güneş yanığı aldı.

Biber yapraklarında muhtemelen beyaz lekeler - yaprak biti sinyali. İhmal edilen forma sadece beyaz lekeler değil, aynı zamanda sarılık, yaprakların bükülmesi ve erken düşmeleri de eşlik eder.

Yapraklardaki lekeler kirli beyazsa ve çevre boyunca koyu bir kenarlıkla daire içine alınmışsa, bu septoria. Bir mantardan kaynaklanır.

Bitki tedavi edilmezse, septoria sırasında mahsul kayıpları önemlidir. Toplam kütlenin %50'sine kadar ulaşabilirler.

Mantar önce yaprak plakalarını, sonra gövdeyi, sonra meyveleri etkiler.

Bitkide bir yaprak bitinin ortaya çıktığına dair ilk işaret, gövde boyunca koşuşturmadır. karıncalar. Böceğin bitkinin yüzeyinde saldığı tatlı sıvıyı severler. Yapraklar kıvrılmaya başlarsa, arka tarafı incelemeniz gerekir. Yaprak bitleri ve larvaları açıkça görülebilir.

Yaprak bitleriyle uğraşmak daha kolay İlk aşama enfeksiyonlar. Böcek kolonileri hızla büyür ve bitkiye büyük zarar verir. Çiçeklenmeyi geciktirir, büyümeyi engeller.

Dişi yaprak bitleri kanatlıdır ve bitkiden bitkiye yumurtlayarak göç eder. Yaz boyunca, bir kişi en fazla 10 debriyaj yapar. Sonbaharda son döşeme. Yumurtalar kış uykusuna yatar. İlkbaharda yeni bir üreme döngüsü başlar.

Biber fide malzemesi, çeşitli yaprak bitlerinden zarar görebilir:


Enfeksiyon farklı şekillerde ortaya çıkabilir:

  1. Hastalıklı bir iç mekan (sera) bitkisinden.
  2. Dikim için larva (yumurta) ile enfekte yaprak bitleri kullanıldı. astarlama.
  3. yaprak biti uçuş formu içine uçtu seraya, pencereden, sundurmaya ve bitkiye yerleşti.

Ne yapmalı, nasıl savaşmalı ve ne anlama geliyor?

Yaprak bitleriyle başa çıkma yöntemleri farklıdır. Her bahçıvan kendi seçer. Tüm yöntemler iki türe ayrılabilir. İlk seçenek, doğal malzemeler kullanarak halk mücadele yöntemleridir. İkinci seçenek kimyasallar(böcek ilaçları).

Bir haşereyi ortadan kaldırmanın halk yolları

halk yolları Tercih edilir. Ama etkililer Ilk aşamalar Talihsizliğe karşı mücadele, zararlının sayısı fazla olmadığında ve bitki iyileşme gücüne sahip olduğunda.

En kolay yol - bitkiyi suyla yıkayın sabunlu su hatayı kaldırmak için. Yaprak biti kolonisi küçük olduğunda etkilidir. Çözeltiyi hazırlamak için %72 çamaşır sabunu kullanabilirsiniz. Bıçakla kesebilir veya rendeleyebilirsiniz. Bir litre suya bir çorba kaşığı yeterli olacaktır. Bazı bahçıvanlar fidelere sabunlu su püskürtmeyi tercih eder.


Kül çözeltisi - Halk için çare biberde yaprak bitlerine karşı mücadelede

En sık kullanılan ikinci yöntem ise kül kaynatma ile serpin. Küller ekilir, su ile dökülür, kaynatılır. Kullanmadan önce ayağa kalkın. gr kül miktarı 10 litre su için yeterlidir. Sırasıyla 1 litre için 30 g Bitmiş et suyuna sıvı veya rendelenmiş sabun eklenir.

Acı biber infüzyonu(1 litre başına g) yaprak bitlerine karşı daha az etkili değildir. 2 gün içinde ısrar etmeniz gerekiyor. Biber fidelerini birkaç gün aralıklarla kez püskürtün.

İşlem tekrar tekrar gerçekleştirilir. Alternatif araçlar. Bu bağımlılığı ortadan kaldıracaktır.

Düzenli durulama, kolonilerin büyümesini önleyecektir. Bu dönemde fideleri besleyin. Güçlü bir bitki yaprak bitlerinden daha az acı çeker.

kimyasal işleme

Büyürken, hazırlığın olması iyidir:

  1. Fitaverm.


Fitaverm- biyolojik bir ürün. Apartmanda ve serada yaprak bitlerini kontrol etmek için kullanılabilir. Bununla beraber, ekimden önce toprağı işleyebilirsiniz. Bir istilayı önlemek, bir haşere ile uğraşmaktan daha kolaydır.

2 gün etki gösterir. Kişisel korunma tedbirlerine tabi olarak iç mekanlarda da kullanılabilir.

Geleneksel yöntemlerin güçsüz olduğu aşırı durumlarda kimyasalları kullanmak daha iyidir.

Yaprak bitleriyle baş etmenin en iyi yolu önlem almaktır. Yetkili bakım için zaman harcamak, kaliteli arazi kullanmak daha iyidir. Fidelere aydınlatma, üst pansuman sağlayın, uygun sulama. Düzenli denetimler, zararlıyı erken bir aşamada tanımlamanıza ve halk yöntemleri mücadele etmek.

Bitkilerdeki en tehlikeli değişiklikleri fark etmek zordur. yaprak bitleri tahsis zehirli maddeler. Bu, toprağa ekmeden önce bile tüm domates mahsulünü kesinlikle yok edebilen çok yaygın bir haşeredir. Domates üzerindeki yaprak bitleri, larvalarını yaprağın alt kısmından bırakırlar, bu nedenle fideler düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Her bahçıvan bu sorunla karşı karşıya kaldı. Yaprak bitlerini diğer hastalık türleri ile karıştırmamak için, tüm bariz belirtileri enfekte bir bitkinin fotoğrafıyla karşılaştırmak gerekir. Haşere hızla çoğalır ve sıradan fidelerden fidelere geçer. iç mekan bitkileri.

Sahibi, komşu bitkilerde ilk enfeksiyon belirtilerini fark ederse, sağlıklı olanlardan mutlaka izole edilmelidir. Domateslerdeki yaprak bitleri fidelerin büyümesini yavaşlatır. Yapraklar soluyor, kıvrılıyor ve yavaş yavaş kuruyor. Büyük ölçüde çok sayıda yaprak bitleri yaprak döken sistemin tamamen düşmesine neden olabilir.

Düşük verimli fideler, domateslerde yaprak bitleri ile uğraşmanızın ana nedenidir. Diğer tüm bitkilerde olduğu gibi hastalık meyveleri ve yaprakların alt kısmını etkiler. Karıncaları çeken yapışkan ve parlak bir sıvı salgılar. Bu onu diğer patojenlerden ayıran şeydir.

Bahçıvan fidelerin yanında böcekleri fark ederse, bu hastalığın kesin bir işareti olacaktır.. Bitki deforme olur ve yavaş yavaş ölür. Sahibi bu aşamada tedaviye başladığında etkisizdir.

Domates hastalıkları ve bunlarla başa çıkma yolları (video)

önlem paketi

Basit ama etkili yöntemler, fideleri yalnızca zararlı maddeler, tehlikeli mikroorganizmalar, aynı zamanda diğer sorunlardan. Ana şey, bitkiyi zamanında püskürtmek ve incelemektir. Kimyasal gübreler ve müstahzarlar kullanılırken güvenlik önlemlerine uyulmalıdır.

Genç biber fidelerinin %90'ı sudur ve yapraklar ile gövde üzerindeki hassas üst tabaka, onları özsuyu emen haşereler için daha da çekici kılar. Yaprak biti genç cildi deler ve fideye yapışarak suyuyla beslenir. eksiklikten besinler yapraklar solmaya başlar ve zamanında işlenmeden fideler ölür.

Hayatta kalan çalılar, gelişimi bal özü (yaprak biti kalıntıları) tarafından desteklenen küf hasarı nedeniyle hastalanmaya başlar. Üzerinde açık alan ped, onu yiyen karıncaların en sevdiği lezzettir. Evde özsu bitkinin çevresinde, yapraklarında ve gövdesinde birikir.

Biber fidelerinde iki çeşit yaprak biti bulunur:

Bitki hasarı belirtileri

Yenilgi ne kadar erken fark edilirse, fideleri kurtarma şansı o kadar yüksek olur. Çok sayıda böcek kolonisinin saldırıları izlerini bırakacak ve genç biberlerin iyileşmesi zor olacaktır.

Enfeksiyon nedenleri

Yaprak bitlerinin her birinde neden ortaya çıktığını belirleyin. özel durum karmaşık.

  1. Yanlış sıcaklık rejimi. Çok fazla sıcak hava iç mekanlarda, özellikle geceleri.
  2. Köklerde artan nem.
  3. Dikim için toprak enfekte, yetersiz işlendi.
  4. Yetişkin bir böcek, açık bir pencereden veya sera kapısından içeri uçtu.
  5. Enfekte ekim materyali kullanıldı.

Biber fideleri genellikle iç mekanlarda, pencere kenarlarında, sundurmalarda veya seralarda yetiştirilir. Bu nedenle, böceklerin ortaya çıkmasının iki ana yolu, kirlenmiş toprak ve tohumlardır. Gibi önleyici tedbirler dikkatli bir kontrol uygulamak ve yalnızca güvenilir üreticilerden toprak ve tohum satın almak yeterlidir.

Özsuyu emen böceklerle başa çıkma yöntemleri

Yaprak bitlerinden kurtulmak için hangi yöntem, fidelere verilen zararın derecesine ve dikim ölçeğine bağlı olarak seçilir. Üç vardır etkili yöntemler yaprak biti kontrolü:

  • kimyasal;
  • biyolojik;
  • halk.

Enfekte fideler erken aşama işlemek daha iyidir kimyasallar. Yöntem böcekleri hızla öldürür ve bitkinin kritik lezyonlar almak için zamanı yoktur. Daha fazlası için sonraki tarihler ekimden ve tomurcuklanmaya başlamadan önce, nazik halk yöntemlerinin kullanılması tavsiye edilir.

Kimyasal

Aşağıdakileri içeren şiddetli lezyon insektisitlerine karşı etkili bir şekilde savaşın kimyasal maddeler:

  • piretroid;
  • organofosfor bileşikleri;
  • neonikotinoid.

Tüm kimyasallar sadece böcekler için değil, insanlar ve hayvanlar için de zehirlidir. Kullanırken güvenlik önlemleri alınır: eldivenler ellere konur, geniş alanlar işlenirken koruyucu giysiler ve solunum cihazı kullanılır.

Evde, üzerinde bir delik açılan bir torbaya fideli küçük bir kutu yerleştirilir, bu delikten işleme yapılır. Kutunun havalandırmalı bir sundurma veya balkonda bulunması iyidir. İşlemden sonra torbadaki delik bağlanır veya bantla yapıştırılır, kutu bir gün boyunca polietilen altında bırakılır.

Yaprak bitlerine karşı mücadelede aşağıdaki ilaçlar etkilidir:

Aktara

Her tür bitkinin vejetasyonun erken bir aşamasında işlenmesi için uygundur. İşleme haftada bir ara ile iki kez gerçekleştirilir. 30 dakika sonra bir çözelti püskürttükten sonra yaprak biti bitkiden suyu emmeyi bırakır ve 24 saat sonra ölür. 5 ml ve 10 litre su içinde bir ampulün bileşimini hazırlayın. Tamamlanmış ürün bitkilerin püskürtüldüğü bir sprey şişesine dökülür. Araç, üçüncü toksisite grubuna aittir, bu nedenle onunla çok dikkatli çalışmanız gerekir.

karbofos

Her türlü haşereyle mücadele için uygun olan en ünlü böcek öldürücülerden biri. Enfekte biber fidelerine bir çözelti püskürtülür: 10 litre su için 1 yemek kaşığı Karbofos. İşleme 7 ila 10 gün arayla iki kez gerçekleştirilir.

fufanon

İlaç savaşmak için uygundur çeşitli tipler meyve ve dut üzerinde böcekler ve sebze bitkileri. Bitki püskürtülür sıvı bileşim 2 litre suya 5 ml oranında hazırlanır.

ıntavir

İlaç savaşmak için kullanılır aşağıdaki türler haşarat: Colorado patates böceği, yaprak bitleri, morina güvesi, thrips, patates uğur böceği. 10 litre suda seyreltilmiş tabletler şeklinde satılır. saat küçük bir miktar birkaç parçaya bölünmüş ve hesaplanmış fide tableti Gerekli miktar Su. Püskürtme, 7 gün arayla iki aşamada gerçekleştirilir.

Biyolojik

İle Biyolojik etmen doğal otlar ve çiçekler temelinde yapılan doğal formülasyonları içerir:

Fitoverm-M

İlaç böcek zararlılarını kontrol etmek için kullanılır: tırtıllar, akarlar, yaprak bitleri, tripler. Meyve, sebze ve iç mekan bitkilerinin işlenmesi için uygundur. Alıcılar 2 ml'lik ampullerde sunulmaktadır. 4 litre suya 1 ampul oranında seyreltilir.

akarin

Biyolojik zehirler, insanlar için kimyasal olanlar kadar zehirlidir. Bu nedenle işleme özenle gerçekleştirilir. Doğal müstahzarlar bitkilere daha az zarar verir ve büyüme mevsimi boyunca yaprak bitlerinden yaprak bitlerini tedavi etmek için uygundur.

İle biyolojik yöntemler kontrol ayrıca böcekleri çekmeyi de içerir: uğur böcekleri, dantelli. Kuş yaprak bitlerine karşı etkili bir şekilde savaşın. Ancak bu yöntemler uygun değildir. kapalı zemin ve pencere kenarında büyüyen fideler.

Halk

Halk yöntemleri en güvenli yollarla Yaprak bitleriyle evde savaşın. Ancak böceklerin tamamen yok edilmesi için gün arayla tedavi yapılması gerekir.

Halk ilaçları bitkinin tomurcuklanma döneminde yaprak bitleriyle baş etmeye yardımcı olur ve fidelere zarar vermez.

Zararın boyutunu doğru bir şekilde değerlendirirseniz ve fideleri tedavi etmek için bir araç seçerseniz, yaprak bitlerine karşı mücadele hızlı ve etkili olacaktır. Yetişkin böcekler, bitkilere püskürtülmesinden 24 saat sonra ölecektir. Ancak, hızla büyüyen ve çoğalan yumurtlamadan yeni bireyler çıkacağından, tedavi birkaç kez tekrarlanmalıdır.

Muhtemelen, her bahçıvan defalarca böyle bir sorunla karşılaştı. fideler üzerinde yaprak bitleri. Döllenmeden üreyebilmekte, sadece bir yazda yeni nesile hayat vermektedir. Yaprak bitleri nasıl yenilir? Makalemiz size en fazlasını verecek full bilgi.

Fidelerdeki yaprak bitleri - problemle başa çıkmanın temelleri

Fidelerdeki yaprak bitleri, seraya yerleşmeden önce ilgilenirse görünmeyecektir. kapsamlı temizlik(bitki artıkları ve diğer döküntülerden ve ayrıca üst toprağın cm'sinden).

Demek oluyor önemli adım yaprak biti kontrolü kapsamlı olarak kabul edilebilir yıkım tüm yabani otlar (tüm bitkinin köküyle birlikte taciz edilmesi son derece önemlidir - Roundup adlı bir herbisit bu konuda yardımcı olacaktır).

Yaprak biti kontrolü için kimyasal maddeler

Fidelerdeki yaprak biti yine de ortaya çıktıysa, sorunu çözmeye yaklaşmanız gerekecektir. Bugün, bu belayı kireçlemeye yardımcı olan birçok araç var. Bunlar şunları içerir:

"İtavir"
"Karar"
"Kinmikler"
"Fitoverm"
"Ok"
"Neoron"

Lütfen bazı ilaçların hasattan gün önce kullanılamaz. Tesisleri işlerken, üreticinin talimatlarını tam olarak takip etmeye değer.

Yaprak bitleriyle savaşmak için halk ilaçları

Fidelerdeki yaprak bitleri çok tatsız bir sorundur, ancak bunu çözmek için mevcut çözümler de kullanılabilir. sıvı ürünler, pişmiş üzerinde halk tarifleri(yaprak bitlerinden etkilenen bitkilerle püskürtülürler).

2 saat boyunca gr acı kırmızı biber 10 litre suda kaynatılır, soğumaya bırakılır, süzülür ve kullanılır.

gr sarımsak ince doğranmış sıcak su(2 l) ve bir günlüğüne bırakın. Bundan sonra infüzyon sıkılır, çamaşır sabunu (30 g) ve su (8 l) eklenir. Püskürtme için elde edilen infüzyonu kullanın, su ile seyreltilmiş(2 litre infüzyon için - 8 litre su)

40 gr çamaşır sabunu ve 1 yemek kaşığı. soda külü 1 litre suda seyreltilerek hemen kullanılır.

Güçsüz potasyum permanganat infüzyonu sorunları önlemek için kullanılır ve etkili dövüş yaprak bitleri ile.

Tütün atığı (1 kg) günde 10 litre (t °C) suya batırılır, ardından dikkatlice süzülür. Bitkilere seyreltilmiş bir infüzyon püskürtün (2 litre ürün için - 10 litre su ve 30 gr sabun).

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir