kpssp24 puan türü / P24 Puan Türü | UniBilgi - Üniversite Bilgi Platformu

Kpssp24 Puan Türü

kpssp24 puan türü

KPSS P24 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersleri İçermektedir?

Kamu kurumlarının lise ve üniversite mezunu adaylar arasından kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak isteyen adayların seçimi için gerçekleştirilen merkezi sınav sisteminin adı olan KPSS&#;de adayların elde ettikleri KPSS P24 puan türü nedir? KPSS P24 puan türü nasıl hesaplanmaktadır? KPSS P24 puan türü hangi dersleri içermektedir. KPSS P24 puan türü ne işe yarar? Hangi kurumlara girişte KPSS P24 puan türü kullanılmaktadır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

KPSS P24 Puan Türü Nedir? KPSS P24 Puan Türü Ne İşe Yaramaktadır?

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Kamu Personeli Seçme Sınavı ile kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan a grubu mesleklere girmek isteyen adayların KPSS Lisans oturumuna ve KPSS A grubu oturumlarına katılarak bazı puan türleri elde etmeleri gerekmektedir. Bu puan türlerinden birisi olan KPSS P24 puan türü için de adayların bahsi geçen iki oturuma katılmaları gerekmektedir. Adaylar KPSS P24 puan türü ile kariyer meslek alımlarına başvuru hakkı elde etmektedirler.

KPSS P24 Puan Türü Kaç Sene Geçerlidir? Kaç Yıl Kullanılır?

Kamu Personeli Seçme Sınavının Lisans oturumuna ve A Grubu oturumlarına katılarak puan elde eden adaylar bu puan türlerini iki sene boyunca kamu kurum ve kuruluşlarının A grubu kariyer meslek alımlarında kullanabilmektedirler. KPSS P24 puan türünün de geçerliliği diğer A Grubu puan türlerinde olduğu gibi iki senedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS&#;nin tüm oturumlarında elde edilen puanların geçerlilik sürelerine dair ayrıntılı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz gezdirebilirsiniz;

KPSS P24 Puan Türü Nasıl Hesaplanır? KPSS P24 Puan Türünde Hangi Dersler Yer Alır?

KPSS P24 puan türünün hesaplanmasında adayların KPSS lisans ve KPSS A Grubu alan bilgisi oturumlarında yapmış oldukları netler etkili olmaktadır. Adayların KPSS P24 puan türlerinin hesaplanmasında KPSS Lisans oturumunda çözdükleri KPSS Genel Yetenek ve KPSS Genel Kültür testlerinin etkisi %20&#;şer iken, KPSS A Grubu alan bilgisi testinde çözdükleri İşletme testinin etkisi %60&#;tır.

KPSS P24 puan türünün hesaplanmasında ÖSYM&#;nin yeni puan sistemi gereği tek bir ders ağırlığı öne çıkmaktadır. KPSS P24 puan türü için bu ağırlık işletme dersindedir. KPSS P24 puan türünden yüksek puan almak isteyen adayların özellikle KPSS A grubu alan bilgisi oturumunda yer alan İşletme testinden yüksek bir net yapması önem arz etmektedir.

KPSS P24 Puanı Hangi Alım ve Kurumlarda Kullanılmaktadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS&#;nin A Grubu alan bilgisi oturumlarında KPSS P24 puan türünü alan adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirecekleri A Grubu kariyer meslek alımlarına başvuruda bulunma hakkına sahip olacaklardır. KPSS P24 puan türü alan bazlı olarak öne çıkan bir puan türü olduğunudan, özellikle işletme bölümü mezunu adaylar bu alımlara başvuru imkanı yakalamaktadırlar. Adayların KPSS P24 puan türü ile yaptıkları başvurular neticesinde kamu kurumlarının a grubu kariyer meslekler için gerçekleştirilecek yazılı &#; sözlü sınavlara girmeleri mümkün olacaktır.

KPSS P24 puan türü derslerine dair sorularınızı sormak ve sınavlara hazırlık yürüten diğer adaylar ile etkileşim kurmak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayınız!

Yazımızı Puanlamak İster misin?

KPSS P39 puan türü nedir?

İçindekiler:

  1. KPSS P39 puan türü nedir?
  2. KPSS P14 nedir?
  3. KPSS P24 nedir?
  4. Uluslararası ilişkiler kpss hangi puan türü?
  5. KPSS P48 puan türü hangi dersler?
  6. Uluslararası ilişkiler mezun olunca ne yapar?
  7. KPSS P47 hangi dersler?
  8. Gelir Uzman Yardımcılığı p kaç?

KPSS P39 puan türü nedir?

ÖSYM yılında KPSSA Grubu puantürlerinde değişikliğe gitti. P39 puan türüÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri testi ağırlıklı bir puantürüdür. Bu noktada adaylar maliye, muhasebe, iktisat, hukuk dışında 5. alan olarak ÇEKO'ya ağırlık vermenizi tavsiye ediyoruz.

KPSS P14 nedir?

P14Puan Türü iktisat ağırlıklı bir puan türüdür. `'lık etkisiyle iktisattan yapılacak 30 üstü bir net bu puan türüyle alım yapan kurumlara girebilmek için çok önemlidir. ÖSYM, puan sisteminde değişikliğe gittiği için kurumların hangi puanla alım yapılacağı belirsizdir.

KPSS P24 nedir?

P24puan türü de işletme ve genel kültür-genel yetenek ağırlıklı bir puandır. 40 soruluk işletme testinden yapılacak 30+ net 90 üstü puan almanızı sağlayacaktır. Bu da KPSS P24puan türüyle alım yapan kurumların sınav ve mülakatlarına girebilmeniz anlamına gelmekte.

Uluslararası ilişkiler kpss hangi puan türü?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, uzman yardımcısı alırken, hukuk bölümü mezunu adaylar için P4, iktisat bölümü mezunu adaylar için P14 ve uluslararası ilişkilerbölümü mezunu adaylar için P34 puan türünüesas almıştır.

KPSS P48 puan türü hangi dersler?

KPSS P48 Puan Türüiçerisinde, adayların KPSSLisans oturumunda çözeceği; Genel Kültür ve Genel Yetenek dersleriile KPSSA Grubu sınavında çözecekleri Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe dersleribulunmaktadır.

Uluslararası ilişkiler mezun olunca ne yapar?

Bu bölümün mezunuolarak başta Dışişleri ve İçişleri bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, Kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında Uzmanlık-müfettişlik, Kaymakamlık, Meslek memurluğu gibi görevlerde çalışma imkânına sahipsiniz.

KPSS P47 hangi dersler?

ÖSYM yılında KPSSA Grubu puan türlerinde değişikliğe gitti. Daha önce puan türü bulunurken yeni sistemde bu sayı 48'e düşürüldü. P47puan türü muhasebe, iktisat, maliye ve hukuk ağırlıklı bir puan türüdür.

Gelir Uzman Yardımcılığı p kaç?

Adaylar Gelir Uzman YardımcılığıGUY Alımına başvuru yaparlarken yılında veya yılında gerçekleştirilmiş olan KPSS A Grubu oturumlarından almış oldukları KPSS P48 puantürünü kullandılar. Adayların alıma başvuru haklarının doğması için bu puantürlerinin olması gereken en düşük seviye ise 70 idi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 50 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı Alacak

T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
HAZİNE VE MALİYE UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I-SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER:

TABLO-1

ALAN

KOD

BÖLÜM (ALAN)

GÖREV YERİ

KONTENJAN

KPSS PUAN TÜRÜ

GRUP-1

HUKUK

ANKARA

4

KPSS P4

GRUP-2

İSTATİSTİK

ANKARA

11

KPSS P12

GRUP-3

İŞLETME, İKTİSAT, MALİYE, MUHASEBE, ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ , ULUSLARARASI İLİŞKİLER

ANKARA

7

KPSS P24,

KPSS P14,

KPSS P19,

KPSS P44,

KPSS P18,

KPSS P23,

KPSS P48

GRUP-4

EKONOMETRİ

ANKARA

7

KPSS P13

GRUP-5

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

ANKARA

3

KPSS P1,

KPSS P2,

KPSS P3,

GRUP-6

BİLGİSAYAR

MÜHENDİSLİĞİ

ANKARA

7

KPSS P1,

KPSS P2,

KPSS P3,

GRUP-7

ENDÜSTRİ

MÜHENDİSLİĞİ

ANKARA

4

KPSS P1,

KPSS P2, KPSS P3

TABLO-2

ALAN

KOD

BÖLÜM (ALAN)

GÖREV YERİ

KONTENJAN

KPSS PUAN TÜRÜ

GRUP-8

HUKUK

İSTANBUL

1

KPSS P4

GRUP-9

EKONOMETRİ

İSTANBUL

2

KPSS P13

GRUP

BİLGİSAYAR

MÜHENDİSLİĞİ

İSTANBUL

2

KPSS P1,

KPSS P2, KPSS P3

GRUP

ENDÜSTRİ

MÜHENDİSLİĞİ

İSTANBUL

2

KPSS P1,

KPSS P2, KPSS P3

Sınavın düzenleneceği alanlar ile adayların görev yerleri TABLO 1 ve TABLO 2’ de gösterilmiştir. Adaylar tercihlerini görev yapmak istediği İl’e göre tek tablodan ve alandan yapacaktır. Adaylar, her iki tablo ve tabloda yer verilen alanlar itibarıyla ayrı ayrı değerlendirilecektir.

II-SINAV ŞEKLİ, TARİHİ VE YERİ:
a) Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınav, klasik usulle ve iki oturumda yapılacaktır.
b)  Giriş sınavının yazılı bölümü, 04/03/ (Cumartesi) tarihinde Ankara’da yapılacaktır.
c) Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile bunların sınava giriş yerleri Hazine ve Maliye Bakanlığı (seafoodplus.info) internet sayfasında sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Adaylar sınav bilgilerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden görüntüleyecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III-SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların son başvuru tarihi (27/01/) itibarıyla aşağıdaki şartları taşımaları gerekir.
a)  sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/ tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),
c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, iletişim fakülteleri ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının TABLO 1 ve TABLO 2’de belirtilen öğrenim dallarından (bölümlerinden) mezun olmak,
ç) ÖSYM tarafından veya yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO 1 ve TABLO 2’de belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),
d) Giriş sınavının son başvuru tarihinden önceki 5 (beş) yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin herhangi birinden en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak,
e) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak,
f)  Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak.

IV-SINAV BAŞVURUSU:
a)    Başvurular, 16/01/    ()    -    27/01/    () tarihleri arasında
(seafoodplus.info) adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Kariyer Kapısı (seafoodplus.info) üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak, şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek aksaklıklar nedeniyle, başvuruların son güne bırakılmaması gerekmektedir.
b) Adaylar ancak bir puan türünü kullanmak suretiyle TABLO 1 ve TABLO 2’de yer alan öğrenim durumlarına uyan sadece bir alan için başvuruda bulunabilecektir. Birden fazla tercihte bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacak, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
c) Giriş sınavına başvuracak adayların mezuniyet ve yabancı dil sınavı bilgileri e-Devlet üzerinde Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya mezuniyet bilgileri gelmeyen adayların başvuru formunda ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri, diploma, mezuniyet veya denklik belgelerini pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
ç) Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denklik belgesi olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik belgesini pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
d)  Erkek adayların askerlik bilgileri Milli Savunma Bakanlığından otomatik olarak gelmektedir. Askerlik bilgilerinde hata olan adayların herhangi bir askerlik şubesinden askerlik bilgilerini güncelleştirmeleri, bilgileri güncellendikten sonra da başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
e)  Adaylar; istenilen diğer bilgilerini beyan ederek belgelerini pdf ya da jpeg formatında yükleyeceklerdir.
f) Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinde “İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu nedenle adaylar, başvuru işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidirler.
g) Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinden başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvuru sırasında; “Başvurularınız” ekranındaki “Başvuru Durumu” sütununda yer alan “Başvuru Henüz Tamamlanmadı” sürecindeki başvurular “Güncelle” butonu ile güncellenebilecektir.
ğ) Başvuru tarihleri içerisinde başvurusunu tamamlayan ancak başvurusunu tekrar güncellemek isteyen adaylar; “Başvurularınız” ekranındaki “Başvuru Durumu” sütununda yer alan “Başvuru Alındı” sürecindeki başvurusunu, öncelikle “İşlem” sütununda yer alan “İptal Et” butonuna basarak “Başvurumu İptal Et” butonu ile mevcut başvurusunu iptal edecektir. İptal işlemi gerçekleştirildikten sonra “Başvuru Durumu” sütununda “Başvuru İptal Edildi” ibaresi yer aldığında, ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Yeni Başvuru” butonuyla tekrar başvuru yapılabilecektir.
h) Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, aday sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
ı) Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
i) Bakanlık, sisteme yüklenen belgelerin asıllarını, başvuru ve sınavın her aşamasında adaylardan isteyebilir.

V-  SINAVA KATILACAK ADAYLARIN BELİRLENMESİ:
Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar TABLO 1 ve TABLO 2’de yer alan her bir alan için ayrı ayrı belirlenecektir.
Her alan için ayrı ayrı olmak üzere; TABLO 1 ve TABLO 2’de belirlenen kontenjan sayısının 10 (on) katına kadar aday giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanır. TABLO 1 ve TABLO 2’de belirlenen her alan için kontenjan sayısının 10 (on) katından fazla başvuru olması halinde sınava katılmaya hak kazanan aday, giriş sınavına başvurduğu KPSS puanına göre sıralama yapılmak suretiyle belirlenecektir. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere KPSS puanına göre yapılacak sıralamaya göre kontenjan sayısının en fazla 10 (on) katı kadar aday o alan için yapılacak giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da giriş sınavının yazılı bölümüne çağırılacaktır.
Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ve bu adayların sınav yerlerini gösterir liste (seafoodplus.info) internet adresinden ilan edilecek olup, adaylar sınava ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (seafoodplus.info) Platformundan Sınavlarım / Mülakatlarım menüsünden ulaşabileceklerdir.

VI-  SINAV KONULARI:
a) GRUP 1 ve GRUP 8 - Hukuk Alanı: Anayasa Hukuku, Hukukun Temel İlkeleri, İdare Hukuku (Genel Hükümler-İdari Yargı), Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hükümleri Hariç), Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Sigorta Hukuku), İcra ve İflas Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku,
b)   GRUP 2    - İstatistik Alanı: Olasılık Hesapları, Örnekleme Teknikleri, Zaman Dizileri Analizi,
Stokastik Süreçler, Regresyon Analizi, Hipotez Testleri,
c)  GRUP 3 - İşletme / İktisat / Maliye / Muhasebe / Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri / Uluslararası İlişkiler Alanı: Temel İşletme Kavramları, İşletme Yönetimi, Üretim ve Finans Yönetimi, İşletme Finansmanı, Mali Tablolar Analizi, Makro İktisat, Mikro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat, Para-Banka, Ekonometri, Kamu Maliyesi (Kamu Harcamaları, Kamu Gelirleri, Bütçe ve Kamu Finansmanı), Maliye Politikası, Genel Muhasebe, Temel Şirketler Muhasebesi, Temel Maliyet Muhasebesi, Hukukun Temel İlkeleri, İdare Hukuku,
ç) GRUP 4 ve GRUP 9 - Ekonometri Alanı: En Küçük Kareler Yönetimi, Regresyon Modellerinin Temel Varyansları, Çoklu Regresyonda Tahmin ve Çıkarsama Sorunları, Basit Zaman Serileri Modelleri, Temel İstatistik,
d)    GRUP 5 - Elektrik Elektronik Mühendisliği: Devre Analizi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Temel Mühendislik Bilgisi, Elektro Manyetik Alan Teorisi, Bilgisayar Programlama ve Algoritmalar, Fizik, Elektrik Makinaları, Matematik,
e) GRUP 6 ve GRUP 10 - Bilgisayar Mühendisliği Alanı: Bilgisayar Programlama, Matematik ve Mühendislik Uygulamaları, Veri Tabanı Yönetimi, Bilgisayar Ağları, Veri Yapıları ve Algoritmalar, İnternet ve Bilgi Güvenliği, İşletim Sistemleri, Yazılım Mühendisliği,
f)  GRUP 7 ve GRUP 11 - Endüstri Mühendisliği Alanı: Endüstri Mühendisliğine Giriş, Matematik, Fizik, Malzeme Bilimi, Olasılık, Sayısal Analiz, Üretim Yöntemleri, Yöneylem, Üretim ve Planlama, Proje Yönetimi, İstatistik, Mühendislik Ekonomisi, Sistem Analizi, Yönetim Bilgi Sistemleri, Finansal Muhasebe
Yukarıda belirtilen konu grupları, yazılı sınavın genel çerçevesini belirlemekte olup, her konu grubunda yer alan konuların tamamından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir.

VII-DEĞERLENDİRME:
a)    Yazılı sınavın değerlendirilmesi:
Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için her konudan en az elli puan alınması ve bunların ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması şarttır.
b)    Sözlü sınavın değerlendirilmesi:
En yüksek puandan başlamak üzere yazılı sınav puanına göre yapılan sıralamaya göre atama yapılacak kadro sayısının; en fazla 4 (dört) katına kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağırılacaktır. Yazılı sınavda başarılı olamayan ve sıralamaya giremeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.
Giriş sınavının sözlü bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ve bu adayların sınav yeri ve saatini gösterir liste (seafoodplus.info) internet adresinden ilan edilecek olup, adaylar sınava ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (seafoodplus.info) Platformundan Sınavlarım / Mülakatlarım menüsünden ulaşabileceklerdir.
Sözlü sınavda adaylar;
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir.
Adaylar, komisyon üyeleri tarafından, (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinden her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecektir.
Sözlü sınavı başarmış sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin yüz üzerinden verdikleri puanların ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması zorunludur.
Giriş sınavında başarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının ortalaması başarı sırasını oluşturur.
Sınav sonuçlarına açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde Bakanlıkta olacak şekilde yazılı olarak itiraz edilebilir. Bu sürenin bitiminden itibaren itiraz, sınav komisyonu tarafından en geç on gün içinde değerlendirilerek sonucu ilgiliye yazılı olarak bildirilir. Süresi içinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmaz.
Adaylar en yüksek puan alandan başlamak üzere sıralanacaktır. Başarı sıralaması; başvuru yapılan alan için ilan edilen toplam kontenjan sayısı kadar aday asıl, bunun en fazla yarısı kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Puanların aynı olması halinde giriş sınavına başvurduğu KPSS puanı ve yabancı dil puanı yüksek olana öncelik tanınacaktır.
Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
VIII-ATAMA:
a) Giriş sınavında başarılı olan adaylar, Ankara ve İstanbul illerinde görev yapmak üzere Bakanlık merkez teşkilatına atanacaktır.
b) Sınavda başarılı olanlardan, atama şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir.
c) Atama işlemi yapılmadan önce feragat edenlerin atamaları yapılmaz.
ç) Atamaları yapılanlardan yasal süre içerisinde göreve başlamayanların atamaları iptal edilir.
d) Atamaya esas belgelerini süresi içerisinde teslim etmeyenler, b, c ve ç fıkralarında sayılanlar ile ataması yapılıp göreve başladıktan sonra çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanların yerine, mesleki temel eğitimin başlamasından önce olmak kaydıyla başarı sırasına göre yedek listede yer alan adaylar arasından atama yapılabilir.
e)Giriş sınavını kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez.
IX-DİĞER HUSUSLAR:
a) Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, T.C. kimlik numarası olan sürücü belgesi veya pasaport) yanlarında bulunduracaktır.
b)Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
ç) 27/01/ tarihi mesai saati () sonuna kadar onaylanmayan başvurular dikkate alınmayacağından, adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, başvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir.
İlan olunur.
İletişim Bilgileri:
Adres:
Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü
Sınav Hizmetleri Şubesi 3. Kat Oda No
Dikmen Caddesi () Çankaya/ANKARA
Tel : 0 () 20 54 - 20 55
Faks : 0 () 04 43
Mail : [email&#;protected]
 

 

Kaynak : Gazete Memur

ÖSYM yılında KPSS A Grubu puan türlerinde değişikliğe gitti. Yapılan revizyonla birlikte gelen ilanlar maliye, muhasebe, iktisat ve hukuk testleri dışında kalan derslerin önemini arttırdığını göstermektedir. P24 puan türü de işletme ve genel kültür-genel yetenek ağırlıklı bir puandır. 40 soruluk işletme testinden yapılacak 30+ net 90 üstü puan almanızı sağlayacaktır. Bu da KPSS P24 puan türüyle alım yapan kurumların sınav ve mülakatlarına girebilmeniz anlamına gelmekte.

P24 puan türünü etkileyen testler
% 20 Genel Yetenek

% 20 Genel Kültür
% 60 İşletme

P24 puanıyla alım yapan kurumlar
1- KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı
2- RTÜK Uzman Yardımcılığı (YDS&#;den D seviye puan şartı aramaktadır.)

3- Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı
4- Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzman Yardımcısı (YDS&#;den B seviye puan şartı aramaktadır.)
5- Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı
6- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı
7- TİKA Uzman Yardımcısı (B seviye YDS)
8- Kalkınma Bakanlığı Uzman Yardımcısı (B seviye YDS)

* Yeni ilan geldikçe konu güncellenecektir. 

KPSS Puan Hesaplamasitesini ziyaret ederek A Grubu puanlarınızın tamamını ÖSYM verilerine en yakın şekilde hesaplayabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir