kinoa bitkisi tohumu nerede bulunur / Kinoa | Beyaz Kinoa Fiyatları ve Çeşitleri - Trendyol

Kinoa Bitkisi Tohumu Nerede Bulunur

kinoa bitkisi tohumu nerede bulunur

Aktar Diyarı
Kinoa Tohumu
Kinoa, yenebilir tohumları için tarımı yapılan Chenopodioideae alt familyasından , metreye kadar uzayan uzun ömürlü bir bitkidir. Kinoa bitkisinin aşırı sıcak ve aşırı soğuğa karşı dayanıksız olması ve en uygun iklim koşullarının And Dağları eteklerinde yetişir.Ülkemizde de yetişseafoodplus.infoıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir. Kinoa besin değeri yüksek ve glütensiz bir tam tahıldır.
Tohumlar
Tohum, bitkilerde döllenme sonunda yumurtacıktan oluşan ve yeni bir bitki oluşmasını sağlayabilen seafoodplus.infoar; canlıdır,az miktarda su bulundurur,içinde embriyo olduğu için bitkinin bütün özelliklerini taşır,uygun şartlarda çimlenebilir,çimleninceye kadar besin üretemez yani fotosentez yapamaz,çimleninceye kadar çeneklerdeki besinlerle beslenir.
Bitki & Tohum & Baharat
Dünya üzerinde civarında bitki türünün bulunduğu tahmin seafoodplus.infoın henüz yarıya yakını tanımlanıp isimlendirilebilmiştir.Gıda elde etmek için üretilen türler ancak civarındadır. Buna karşılık yabani olup da, gıda olarak kullanılan bitki türünün in üzerinde olduğu sanılmaktadır. Tedavi amacıyla kullanılan bitkilerin miktarı antik çağdan beri devamlı bir artış göstermektedir.Ülkemiz doğal florasındaki civarındaki bitki türünün 1/3’ ünün endemik olduğu, aromatik bitkilerin ise bu oranın % 30’unu teşkil ettiği bildirilmektedir. Tüm Avrupa’da toplam bitki türü olduğu düşünüldüğünde biyolojik çeşitliliğimizin zenginliği görülmektedir.
Kullanım Şekli
Krep,krabiye ,köfte gibi yiyeceklere katılıseafoodplus.info tohumu, sabahları ml süte kaşık karıştırılarak içilmelidir.
Muhafaza Şekli
Serin ve kuru yerde saklayınız.
Marka Hakkında
Butik üretim yaptırdığımız bitki ,bitki türevleri ve farklı formdaki bitkiler son mahsül ürünüdür. Asla seri üretim yapmadan en fazla 3 aylık ,bazen günlük siparişe göre paketleme planları yapılarak , uzman kontrolünde tedarik edilen ürünlerdir. Bitki ve bitki formları (dökme bitki ,su,,yağ,macun,karışımlarda ) seri üretimine kesinlikle karşıyız .rafta beklemeye etken maddenlerin kaybolmasından bitkinin özelliğini yitirmesinden dolayı talep doğrultusunda taze,az ve butik üretim ve paketleme yapmaktayız.Özellikle Bitki suları ve yağları kesinlikler butik üretim olmalı ve raflarda beklememelidir.
Firma Hakkında
Sanita Gıda Baharat Dağıtım Sanayii : son 20 yıla dağıtım konusunda damga vuran firma satın alma bilgisi ,güvenilir ürün tedariği stok hacmi ile Türkiyenin en iyi firmalarında ve bizimde ana tedarikcilerimizden biridir.

Kinoa Nasıl Yenir, Faydaları Nelerdir?

Kinoa, yenebilir tohumlardan oluşan bir bitkidir. Tahıllara benzese de buğdaygillerden değildir. Pancar ve ıspanak gibi bitkilere daha yakındır. Kinoa tarımına Ekvador, Peru, Bolivya, Kolombiya'da başlanmıştır. Ana vatanı Güney Amerika olan kinoa, ülkemizde yeni yeni yetiştirilmeye başlamıştır. Peki, diyet listelerinde de yer verilen kinoa nasıl yenir? İşte, kinoanın faydaları ve tüketim şekilleri:

Dilerseniz, kinoalı tarifler sayfamızdan birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.

kinoa

Kinoanın Faydaları Nelerdir?

  1. Kiloyu korumaya ve zayıflama sürecine destek olur.
  2. Tam proteinli bir besindir.
  3. Yüksek oranda lif içerir.
  4. Demir bakımından zengindir. Bu yüzden kansızlığı olan kişilere önerilir.
  5. Antioksidan özelliği ile bağışıklığı güçlendirir.
  6. Glutensiz bir besindir. Bu sayede çölyak hastaları da kinoa kullanabilirsiniz.
  7. Sinir ve kemik fonksiyonlarının gelişimine katkı sağlar.
  8. Kasları destekler ve vücuda enerji verir. Halsizliğe iyi gelir.
  9. Kan şekerini düşürür. Bu nedenle diyabet hastalarına da önerilir.

Kinoa Çeşitleri Nelerdir?

Glutensiz Kinoa Tohumu- GR

İçindekiler:

Glütensiz Kinoa Tohumu

Marka:

7/24 Organik

Menşei:

Yerli

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi:

Ürün paketi açıldıktan sonra 1 yıl içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.

Muhafaza Koşulları:

Gıdaya uygun ve doğa dostu ambalajıyla, özelliklerini kaybetmeden onları daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Kinoa Tohumu Nedir?

Kinoa tohumu küçük görünümüne karşın oldukça besleyici ve faydalı besinler arasında bulunmaktadır. İçerisinde barındırdığı yüksek orandaki protein miktarı sayesinde günümüzde zayıflama ve kilo kontrolü amacı ile de kullanılmaktadır.

Kinoa aslında tek başına tam tahıllı glutensiz karbonhidrat grubunda bulunmaktadır. Kinao tohumu ise, ıspanağa yakın bir bitkiden elde edilir. Pirinç ve bulgura alternatif olarak da kullanılan kinoa tohumunun içerisinde lif, mineral, protein, vitamin gibi çeşitli enerji kaynakları bulunur.

Kinoa Tohumu Nasıl Tüketilir?

Kinoa tohumu kullanımı, bu besini sofralarında tercih etmek isteyenlerin araştırdığı konular arasında bulunmaktadır. Çok yönlü bir besin olan kinoa tohumunu salatalarda, kahvaltılarda, çorbalarda, yemeklerin içerisinde ve hatta köfte yapımında bile kullanabilirsiniz.

Kinoa tohumunu direkt olarak değerlendirmek isteyenler ise, pirinç ve bulgurla yapılan yemeklerde kinoa da kullanabilmektedir. Doyurucu olmasının yanı sıra zengin besin değeri sayesinde tam bir enerji deposu olarak günlük protein, mineral ve lif ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olur.

Kinoa Tohumu Tarifleri

Ara öğünlerde veya yemeklerin içerisinde kinoa tohumu kullanmak isteyenler kinoa tohumu ve yoğurt tarifini tercih ediyor. Haşladığınız kinoa tohumlarını yoğurt, mısır, çiğ havuç, mayonez, sarımsak ve 1 yemek kaşığı kadar 7/24 Organik Hakiki Zeytinyağı ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu tarif aynı zamanda halk arasında kinoa tohumu salatası olarak da biliniyor. Arzunuza göre yeşillik, marul ve zeytin de ekleyebilirsiniz.

Kinoa Tohumu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

Kinoa tohumu zayıflamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Kinoa metabolizma hızlandırma, tok tutma ve zengin besin değeri sayesinde zayıflamaya yardımcı oluyor. Kinoa tohumu ile zayıflama için öğünlerinizde kinoa tohumuna yer vermenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz bunu kinoa salatası tercih ederek yapabileceğiniz gibi kino çayı tüketerek de yapabilirsiniz.

Kinoa tohumu çayı yapmak için bir miktar tohumu, kaynamış suyun içerisinde 5 dakika demleyerek hazırlayabilirsiniz. Kinoa tohumu çayı ile zayıflamak isteyenler, gün içerisinde 2 defa aç karnına yemeklerden ortalama 30 dakika önce tüketebilir.

Zayıflama amacıyla tercih edilen kinoa tohumunun fazla kullanımı bünyeye zarar verebilmektedir. Önerilen günlük miktarın dışında çıkmak, kinoa tohumunun kan sulandırıcı etkisine sahip olması sebebiyle, kanamalara neden olabilir. Bu sebeple günlük miktarı aşmayacak şekilde tüketmek en sağlıklısıdır.

Kinoa Tohumu Ne İşe Yarar?

Kinoa tohumunun çeşitli faydaları bulunmaktadır. Öncelik besin değeri açısından çok yüksek olan bu besin, kilo vermek isteyenlerin listesinde bulunmaktadır. Genel olarak kinoa tohumu faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Antioksidan açısından zengindir. Bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

  • Kinoa tohumun amino asit oranları açısından zengindir.
  • Glütensiz beslenmek isteyenler için ideal bir tercihtir.
  • Kas hücrelerine enerji verir, halsizliğe iyi gelir.
  • Lif bakımından zengindir.
  • Besin değeri yüksektir.
  • Tok tutar. Bu da zayıflamaya yardımcı olur.
  • Metabolizmayı hızlandırır, sindirim sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Kan şekerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
  • İştah kapatıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Kabızlık soruna çözüm olur.
  • Düzenli bir şekilde kullanıldığında yağ yakımını sağlar.
  • Düşük glisemik indekse sahip olmaktadır. Belirtilen tüm bu özellikler, kinoa tohumunun kilo verdiğini göstermektedir.

Kinoa Tohumunun Faydaları:

Tahıl olarak kullanılabilen kinoa, çölyak hastalığı olan kişilerin diyetinde faydalıdır. Glüten içermeyen yapısıyla veganlar için mükemmel bir seçenektir. Ayrıca, yüksek lif içeriği ve tam tahıllı bir karbonhidrat olmanın yanı sıra zengin protein alımı nedeniyle, düşük glisemik indeksi vardır.

Kinoa Tohumu Besin Değeri

Besin değeri açısından oldukça zengin olan kinoa tohumu besin değeri gr için şu şekildedir:

  • Kalori: kcal
  • Protein:14 gram
  • Yağ: 6 gram
  • Karbonhidrat: 64 gram
  • Lif:7 gram
  • Kalsiyum: 47 mg
  • Potasyum: mg
  • A Vitamini: IU
  • Demir: 4,6 mg

Yeşil Kinoa Salatası Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı 7/24 Organik Kinoa Tohumu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy salatalık
  • adet çeri domates
  • adet mini turp
  • yaprak reyhan
  • 8 dal maydanoz
  • 8 yaprak kıvırcık
  • dal taze soğan
  • dal dereotu

Sosu için:

Hazırlanışı:

Öncelikle 1 çay bardağı kinoayı küçük bir tencereye alın. Üzerine 2 parmak geçinceye kadar su ilave edin ve 30 dakika kadar suda bekletin. İlk suyunu süzdüğünüz kinoaya, su bardağı kadar su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yumuşayıp kadar pişirin. Pişen kinoanın fazla suyu kalmışsa süzün ve soğuması için dinlenmeye bırakın. Kinoa soğurken yeşillikleri yıkayın ve ince ince kıyın. Tüm malzemeyi salata kâsesinde karıştırın. Üzerine soğuyan kinoayı ilave edin. Bir kâsede çırptığınız salata sosunu gezdirin ve servis edebiliriz.

Kinoa Tohumuyla ilgili daha fazla tarif 7/24 Organik Blog'da!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir