gögüs ucu kararması nasıl geçer / Göğüs Uçları Neden Kararır ve Koyulaşır ? - Modanium

Gögüs Ucu Kararması Nasıl Geçer

gögüs ucu kararması nasıl geçer

Göğüs ucu neden kararır? Hamilelikte göğüs ucu koyulaşması ve tedavisi

Göğüs ucu neden kararır? Hamilelikte göğüs ucu koyulaşması ve tedavisi

Hamilelerde ve emziren kadınlarda sık görülen bir durum olan meme ucu kararması, herkeste aynı miktarda ve zamanda görülmez. Hemen hemen her kadında görülebilecek olan göğüs ucu kararmasının nedenlerini ve tedavisini sizler için derledik. Peki göğüs ucu kararması normal bir durum mu? Göğüs ucu kararmasını geçirecek öneriler var mı? İşte meme ucu kararması hakkında bilinmesi gerekenler

Kadınların bedenine özgü bir durum olan göğüs ucu kararması, ilk bakıldığında endişe verici bir durummuş gibi algılansa da aslında doğurganlığın ve dişiliğin en önemli göstergesidir. Belirli zamanlarda kendini gösteren bu kararmalar, çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilen bir durum olup hormon artışıyla daha da belirgin hale gelir. Meme uçlarında her zamankinden daha fazla bir kararma varsa ve aynı zamanda da çekirdeksi yapılara rastlanıyorsa bu gösterge hamileliğin kesin göstergesi olabilmektedir. Ergenlik dönemindeki yeni yeni olgunlaşmaya başlayan kızlarda da görülebilmesi her zaman için hamilelik belirtisi olmadığının kanıtıdır. Tamamen genetiksel bir durum olan göğüs ucu kararmasının başka belirtilerinin olup olmadığını ise sizler için araştırdık. İşte kadınlarda göğüs (meme) ucu kararması hakkında bilinmesi gerekenler

HAMİLELİKTE MEME UCU NEDEN KARARIR?

hamilelikte göğüs ucu kararması

hamilelikte göğüs ucu kararması

Anne adaylarında artış gösteren hormonların etkisiyle areola olarak tanımlanan bölgenin daha da karardığı görülür. Her anne adayında aynı oranda kararma görülmez iken büyüme oranı da daha farklı olabilir, farklı zamanlarda görülebilir.

'Hiperpigmentasyon' olarak tanımlanan deri koyulaşması, Progesteron ve östrojenin vücutta daha çok pigment üretmesine yol açar. Üremeyle beraber kararma ve koyu renkli cilt lekeleri görülür. 

Meme ucu kararmaları hamilelik belirtisi olabileceği gibi yaşlanma, menstruasyon ya da bazı ilaçlar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Renk değişikliğine acı, kızarıklık ya da kanama eşlik ediyorsa, kanser çeşidi olan Paget hastalığı tespiti için mutlaka doktora gidilmelidir.

MEME UCU KARARMASI GEÇER Mİ?

hamilelikte ve emzirmede göğüs ucu kararması

hamilelikte ve emzirmede göğüs ucu kararması

Hamilelikte ya da emzirme döneminde meme ucu koyulaşmasının önüne geçmek için deneyebileceğiniz pek çözüm yoktur. Hamilelikte koyu renkli areolalar, emzirme döneminde de büyük ihtimalle görülecektir ancak daha sonradan yine normal rengine dönecektir.

Tedavi amaçlı üretilen ilaçlı kremler bazı anne adayları için yan etki oluşturabileceği için doktor onayı almadan kullanılmamalıdır.

MEME UCU BAKIMI NASIL YAPILIR? 

Her emzirmede devamlı olarak meme başını sabunlu bezle silmek bir süre sonra meme ucunun kurumasına sebep olacaktır. Günde bir kez titizlikle yapacağınız genel temizlik ve emzirme sonrası meme ucuna sütünüzden sürebilirsiniz. Piyasada satışa sunulan göğüs ucu kremlerinin çoğu lanolin içeriyor.

Koyun ya da keçi yününden oluşan bu yağda kimyasal böcek ilacı olma riski bulunabilir. Dolayısıyla da alerjen olabilecek olmasından dolayı bu gibi kremlerden uzak durmak gerekir. Lanolin olmayan, % doğal ve organik içerikli, kokusuz ve tatsız ürünler kullanılabilir.

Nem ve ıslaklık bakteri üretimine neden olacağı için meme ucu daha zor iyileşir. Emzirdikten sonra sızıntı şeklinde kalan süt meme ucunuzu nemli tutabilir. Bu nedenle koruyucu göğüs pedlerini kullanabilirsiniz. Yanlış tekniklerle uygulanan bir emzirmede bebek meme ucunu yeteri kadar tutulmazsa ağrılı meme uçları tedavi edilmediği zaman çatlak oluşumu görülür.

Yağ yakımı için en etkili kardiyo egzersizleri! Kardiyo nedir ve kardiyo nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yağ yakımı için en etkili kardiyo egzersizleri! Kardiyo nedir ve kardiyo nasıl yapılır?
Genel Cerrahi Uzmanı

Cildin kararması neden olur ve nasıl giderilir

Kimi günlerde aynaya baktığınızda cilt kararması fark ediyor ve bir şeylerin yolunda gitmediğini hissediyorsanız ipuçlarımıza göz atın. Bu durum çeşitli şekillerde dikkatinizi çekebilir: Sağlıksız bir bronz rengi, hafifçe altın rengine bürünme ya da birkaç ton koyulaşma… Cilt sorunları arasında en ürkütücü görünenlerden biri olsa da bu problemin üstesinden kolayca gelinebilir.

Cilt kararması neden olur?

1_Enpx_shutterstock_

Dermatologlar cilt kararması sorununun ortaya çıkmasına pek çok şeyin sebep olabileceğine dikkat çekiyor ve her birine özel bir çözüm uygulanması gerektiğini söylüyorlar. Başka bir deyişle cilt kararması nedenleri karşımıza pek çok farklı şekilde çıkabiliyor. Peki cilt kararması nedenleri nelerdir? Bunun pek çok sebebi olabilir. “Cilt rengi neden koyulaşır?” sorusuna birlikte yanıt arayalım.

Cildin alt tabakalarında nem kaybı

2_Enpx_shutterstock_

Eşitsiz cilt rengi, cildin at katmanlarındaki dokuların düzgün çalışmamasından kaynaklanabilir. Bu durum kimi zaman dışardan fark edilemez, ancak kimi zaman da cilt kararması şeklinde tezahür edebilir. Bu durumda derinlemesine etki eden bir nemlendirici kullanmak gerekir. Bu şekilde cildin nem dengesi yeniden düzenlenir ve cilt hücrelerinin doğal şekillerini kazanmaları sağlanır. İdeal çözüm vitamin ve mineral yönünden de zengin bir nemlendirici ile cildin kendini onarmasıdır. Suya benzer dokuları olan ürünler cildinizin en kuru alanları tarafından bile kolayca emilirler. Bununla birlikte düzenli olarak krem kullanmak da önemlidir. Çünkü arada bir kullanılan ürünlerle uzun soluklu sonuçlar alınamaz.

Güneşten Cilt Kararması - UV etkisi

3_Enpx_shutterstock_

Dışarda, üstelik koruyucu kullanmadan çok fazla zaman geçirmek cilt renginde ciddi değişimlere neden olabilir. Nedeni çok basit: Güneş altında ışığa aşırı maruz kalmak. Önlem de çok basit: İyi bir koruyucu kullanmak. Kullandığınız koruyucunun da en az 15 SPF olmasına özen gösterin, böylece UV ışınlarının zararlarından korunursunuz.

Yavaş yenilenme

4_Enpx_shutterstock_

 

Cildin üst katmanı kendini yenilemekten aciz kaldığında, rengi de koyulaşır. Doğal yenilenme rutinine dönmek için ölü hücrelerden kurtulmanız gerekir. Bunun için peeling yaptırmanız ya da yüzünüzü keselemeniz gerekmez. “Yüzün kararması neden olur?” sorusunun cevaplarından biri de budur.  Daha yumuşak yöntemlerle de ölü hücrelerden kurtulabilir, özellikle cildiniz hassas ise, ona zarar vermemiş olursunuz. “Yüzün kararması neden olur?” diye sorulduğunda, yüzde uygulanan basınçlı temizleme işlemlerini gösterebiliriz.

Alerji ve lekeler

5_Enpx_shutterstock_

Alerjiler ve lekeler cilt problemleri arasında ilk akla gelenler. Aynı zamanda cildin koyulaşmasına da neden olabiliyorlar. Her iki sorun da özel olarak tedavi edilmeli ve bunun için de nedenleri ortaya çıkartılmalı. Bir kez nedeni anlaşıldıktan sonra renk değişimini gidermek çok daha kolay. “Cilt rengi neden koyulaşır?” sorusuna bu unsurları cevap olarak gösterebiliriz. Bir sonraki başlıkta bu karartıların nasıl giderileceğine değineceğiz.

Cilt kararması nasıl giderilir?

6_Enpx_shutterstock_

“Cilt kararması nasıl giderilir?” sıklıkla karşılaştığımız bir soru. Cildinizi korumak için sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmeniz, düzenli egzersiz yapmanız ve elbette iyi beslenmeniz de gerekir. Yeterince su içip, düzenli egzersiz yaptığınız, meyve ve sebzeden yana zengin bir rejime sahip olduğunuz sürece yukarıdaki sorunlardan da uzak durmuş olursunuz. Cilt kararması nasıl giderilir sorusunun cevabı aslında sağlıklı bir yaşamdan geçiyor. İsterseniz, “cilt kararması nasıl geçer?” sorusuna maddeler halinde cevap verelim: - Yeterince su içerek - Düzenli egzersiz yaparak - Meyve ve sebze barındıran zengin bir diyet uygulayarak Bu yönergeler ile birlikte “cilt kararması nasıl geçer?” sorusuna da yanıt vermiş oluyoruz.  Cilt kararmasına ne iyi gelir? Cilt kararmasına ne iyi gelir? diye sorduğumuzda, sağlıklı bir yaşam sürmenin yanında bu duruma iyi gelecek başka unsurlar da bulunmaktadır. İşte onlardan birkaçı.

Koltuk Altı Kararması Giderme

7_Enpx_shutterstock_

Koltuk altında yaşanan kararmalar için uygulayabileceğiniz leke tedavisi ise patatesler! Evet yanlış duymadınız patatesler. Bir adet çiğ patatesi ortadan bölerek, sarı kısmını koltuk altınıza iyice sürün. Yaklaşık olarak yarım saat beklettikten sonra koltuk altınızı yıkayarak bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

E Vitamini Yağı

8_Enpx_shutterstock_

Kan dolaşımını hızlandıran E Vitamini, cilt rengini eşitlemekte ve cildi temizlemektedir.

Aloe Vera Jeli

9_Enpx_shutterstock_

Cilt tonunu eşitlemek için kullanılan ürünlerin özel ürünlerden biri de aloe vera jeli. Her gün kararma yaşanan bölge için aloe vera jeli kullanarak cilt renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Süt ve Bal

10_Enpx_shutterstock_

Süt ve balı karıştırarak özel bir karışım oluşturabilirsiniz. Bu sayede kararma yaşanan bölgelerden beyazlama gözlemleyebilirsiniz. Süt ve baldan oluşturmuş olduğunuz maskenizi ciltte kararma olan bölgelerde yarım saat boyunca bekletebilirsiniz. Ardından ise ılık bir su ile duş alabilirsiniz. Cilt kararması yaşanan bölgelerde kullanacağınız bu maskeyi, haftada 3 ya da 4 kez uygulayabilirsiniz.

Pirinç Maskesi

Uzak Doğu'daki pek çok kadının cilt güzellik sırrı pirinçten geçiyor. Bunun için bir pirinç maskesi hazırlayabilirsiniz. Pirinci suya koyarak, nişastasını salana kadar bekleyin. Ardından suyun içerisine birkaç damla sirke ve bir tatlı kaşığı yoğurt ekleyerek karıştırın. Sonrasında ise cilt üzerine sürebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika boyunca cilt üzerinde pirinci tutun. Sonrasında maskeyi çıkarıp yüzünüzü güzelce yıkayın. Pirinç maskesini gün aşırı olacak biçimde uygulamaya devam edebilirsiniz.

Portakal Suyu ve Zerdeçal

11_Enpx_shutterstock_

Portakal suyu ile zerdeçal tozunu karıştırarak elde edeceğiniz karışım sayesinde cilt üzerinde renk açıcı bir etki oluşur. Temiz cilde uygulanması gereken bu maske, aynı zamanda sizin siyah noktalarınızdan da kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Limon

12_Enpx_shutterstock_

 Cilt beyazlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Haftada 3 defa uygulanabilir. Fakat asitli olduğu için cildin hassas bölgelerinde kullanmamak gerekir. Aloe Vera Jeli: Birçok kozmetik ürününde kullanılan bu jel, cildinizi derinlemesine nemlendirecek ve rengini açacaktır. Diğer güzellik önerilerimize de göz atın!

MEMEDE KIZARIKLIK VE DÖKÜNTÜLER

Memede Kızarıklık ve Döküntüler Nedir?

Bir meme döküntüsü, göğsünüzdeki cildin kızarıklığını ve tahrişini tanımlar. Meme döküntüsü ayrıca kaşıntılı, pullu, ağrılı veya kabarmış olabilir.

Bir meme döküntüsünü tanımlamak için kullanılan diğer terimler arasında dermatit ve kurdeşen bulunur.

Memede Kızarıklık ve Döküntü Neden Olur?

Meme bölgesinde oluşan çoğu döküntü, vücudun başka yerlerinde meydana gelen döküntülerle aynı nedenlere sahiptir. Bazı döküntü tipleri ise sadece memede oluşur.

Sadece memede oluşan kızarıklık ve döküntüler aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:

Meme de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir bölümünde oluşabilecek genel döküntü nedenleri şunlardır:

Ne zaman doktora görünmeli?

Meme döküntüsü nadiren acil bir durumdur. Ancak meme döküntünüz kendiliğinden iyileşmiyorsa veya meme döküntülerine aşağıdakiler eşlik ediyorsa doktorunuzdan randevu alın:

Meme döküntüsü tedavisinde sizin yapabilecekleriniz

Aşağıdaki tavsiyelerle meme döküntülerine karşı mücadele edebilirsiniz:

Memede Kızarıklık ve Döküntüler Hakkında Bizimle İletişime Geçin

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir