hilterapi cihazı / Yüksek Yoğunluklu Lazer | BTL Türkiye

Hilterapi Cihazı

hilterapi cihazı

Yüksek Yoğunluklu Lazer (Hil Terapi) Tedavisi

Yüksek Yoğunluklu Lazer tedavisi (HILT, High Intensity Laser Therapy) uygulamaları, iyi bilinen düşük yoğunluklu veya soğuk lazer tedavisi (LLLT) prensiplerine dayanmaktadır. Düşük yoğunluklu lazerin aksine, HIL terapi yüksek gücü ve seçilen doğru dalga boyu ile derin doku penetrasyonu sağlar. Doğal enerji transferi (fotobiyostimulasyon) yoluyla doku yenilenmesini ve iyileşmeyi önemli ölçüde hızlandırır. HILT cihazları galyum aluminyum arsenid (GaAlAs) diyotları ve son jenerasyon Class 4 lazer teknolojisiyle  enerji üretirler. HIL terapi ’de FDA onayı almıştır. 

Yüksek yoğunluklu lazer etkisini iltihap giderici (antienflamatuvar), ödem giderici ve ağrı kesici (analjezik) mekanizmalarla gerçekleştirir. Sinir hücresinin yenilenmesine yardımcı olur, skar dokusunu yumuşatır,  ağrı hissini bastırır.

 

Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Güçlü bir etkiye sahip HIL terapi, akut ağrı ve spor yaralanmalarının tedavisinde etkilidir. Örneğin, kas yaralanması, eklem burkulması, bel ve boyun fıtığı, tenisçi ve golfçu dirseği, topuk dikeni, yumuşak doku romatizması, osteoartrit, romatoid artrit, sinir sıkışması, yatak yarasında tek başına veya diğer fizik tedavi yöntemleriyle birlikte uygulanabilir. 

Nasıl Uygulanır?

HİL terapi, akut durumlarda 5 seansa kadar yeterli olabilirken kronik bozukluklarda seansa kadar uzayabilir. Etkisini ilk seanstan itibaren gösterebilir. Genellikle bir seans dakika sürer, hekimin uygun gördüğü durumlarda dakikaya kadar çıkılabilir. Uygulama sırasında tatlı bir sıcaklık hissedilir. Cilt üzerinde leke bırakmaz. 

Hilterapi

YÜKSEK YOĞUNLUKLU LAZER TEDAVİSİ

Lazer ışını nedir?
Lazer ışını ile ilgili teorik temeller 20 yüzyılın başlarında Albert Einstein tarafından atılmıştır. Aslında bir kısaltma olan lazer kelimesinin açılımı, “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”dur.

Terapötik lazerTerapötik lazer

Sanayiden, cerrahi uygulamalara kadar birçok alanda farklı amaçlarla kullanılan lazer ışınının tıp alanındaki ilk kullanımı ’lı yılların başlarında Teodore Maiman tarafından yapılmıştır. Bu dönemlerde kullanılmaya başlanan ve geçerliliği günümüzde hala devam etmekte olan medikal soğuk lazer uygulamaları, ağrı kesici, doku yenileyici gibi etkileri sebebiyle tercih edilmektedir. Ancak düşük seviye lazer terapi ya da Sınıf IIIb lazer olarak da adlandırılan bu tedavi yöntemi, insan vücudunun derinine kadar etkili olamayan ve çıkarması beklenen etkileri uzun tedavi seansları sonrasında ortaya çıkarabilen sistemlerdir.

 

Yüksek yoğunluklu lazer

hilterapi uygulama’lı yılların başında ise, Sınıf IV lazer de denilen yüksek yoğunluklu lazer ışınlarının terapötik etkileri keşfedilmiş ve kas iskelet sistemine ait problemlerde güvenle kullanılmaya başlanmıştır. Yüksek yoğunluklu lazer, tıpkı soğuk lazerler gibi ağrı kesici, dolaşım artırıcı, iyileşmeyi hızlandırıcı etkilere sahiptir ve bu etkileri tek seans gibi kısa bir sürede ve derin dokuda ortaya çıkarma yetisi olan bir sistemdir. nm gibi yüksek bir dalga boyu olan yüksek yoğunluklu lazer cihazları, soğuk lazerlerden farklı olarak Nd:YAG diye adlandırılan bir kaynak yapısına sahiplerdir. Gücü soğuk lazerlere oranla yaklaşık 50 kat daha fazla olan bu sistem, istenildiğinde vücudun yaklaşık 12 cm derinine kadar inebilen tutarlı ve polarize bir enerji göndermektedir.

 

Yüksek yoğunluklu lazer ne işe yarar?
Yüksek yoğunluklu lazerin insan dokusu üzerinde belli başlı birkaç etkisi bulunmaktadır:
• Ağrı kesici etkisi
• Dolaşım artırıcı etkisi
• Antienflamatuar etkisi
• Ödem azaltıcı etkisi
• Doku yenileyici etkisi
• Kas gevşetici etkisi
Var olan teknolojisi gereği yüksek yoğunluklu lazer bu etkileri birkaç dakika gibi kısa bir sürede ve derin dokuda ortaya çıkarabilme yetisindedir.

Tedavi sırasında ne hissedilir?
BTL_LaserTamamen ağrısız olan bu tedavi yöntemi sırasında hasta genellikle hiçbir şey hissetmez. Yapılan uygulamanın türüne göre hafif bir ılıklık hissi olabilir. Yöntemin uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, uygulamanın doğru bölgeye ve doğru şekilde yapılmasıdır. Bu sebeple uygulamanın profesyonel bir kullanıcı tarafından yapılması önemlidir.

 

 

Tedavinin bir zararı varmıdır?
Tamamen yan etkisiz olan bu tedavi yönteminin uygulaması sırasında, hastanın ve kullanıcının koruyucu lazer gözlüğü kullanması zorunludur. Lazer ışını direkt olarak göze geldiği zaman korneaya zarar verebilir. Kanser teşhisinin varlığında cihaz kullanılmamalıdır. Elbiseler üzerinden uygulama yapılamaz ve dövmeler üzerinde kullanılmamalıdır.

Hangi hastalıklarda kullanılır?
• Omurga ProblemleriBTL_Laser
• Bel – boyun fıtıkları
• Bel – boyun ağrıları
• Kas spazmı
• Kireçlenme
• Tetik nokta ağrıları
• Eklem Problemleri
• Kas – tendon yaralanmaları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir