hünnap ağacı fidanı / 4 Yaş Aşılı İri Meyveli Hünnap Fidanı

Hünnap Ağacı Fidanı

hünnap ağacı fidanı

FİDAN SEPETİM 4 Yaş Aşılı Iri Meyveli Hünnap Fidanı PBL

FİDAN SEPETİM 4 Yaş Aşılı Iri Meyveli Hünnap Fidanı

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : FİDAN SEPETİM

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 11 gün içinde

87 favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün FİDAN SEPETİM tarafından gönderilecektir.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

FİDAN SEPETİM 4 Yaş Aşılı Iri Meyveli Hünnap Fidanı

  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

4 Yaş Aşılı İri Meyveli Hünnap Fidanı

Bitki Cins/Çeşit Özellikleri

4 Yaş Aşılı İri Meyveli Hünnap Fidanı
Meyveleri iri tanelidir.
Meyveleri gelişirken yeşil olgunlaşınca koyu kahve rengindedir.
Sonbahar meyvesidir. Kışın yaprağını döker.
Meyvesi taze koparıldığında hafif serttir.
Donlara dayanıklı olup sıcak ve soğuk iklimlerde rahatlıkla yetiştirilir.
Tozlayıcı gerektirmeyen kendine verimli bir çeşittir.
Farklı bir tad ve meyve çeşiti yetiştirmek isteyen hobi bahçesi sahiplerine özellikle tavsiye edilir.

Bitki Özellikleri
Fidan Yaşı : Fidanlarımız 4 yaşındadır.
Fidan Durumu : Fidanlarımız aşılı, tüplü, cm boylarında ve formludur.
Tüplü ve saksılı bitkiler yılın her zamanı bahçeye dikilebilir.


Kargo Bilgisi
Ürünler ideal şekilde paketlenerek kargo yetkililerine teslim edilmektedir.
FS_KARGO_BANNER

Hünnap bitkisinin faydaları nelerdir?

Vücuda rahatlık verir
Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser, balgam söktürür,
Kanı temizler,
Yüksek tansiyona iyi gelir,
Nezle ve soğuk algınlığında faydalıdır,
Kandaki kolesterolü düşürür,
Kalp damar hastalıklarına iyi gelir,
İdrar söktürür,
Kabızlığa iyi gelir,
Şeker hastalığında kan şekerini düzenler.
Hünnap Nasıl Kullanılır?

Hünnap güneşte kurutulduktan sonra yemiş olarak kullanılabilir,
Kaynatılıp içilerek veya reçel yapılarak kullanılabilir,
21 gün boyunca her sabah aç karnına 2 tane yenilebilir,
Hünnap yaprakları kaynatılarak çay olarak da içilebilir.

''Aşılı İri taneli hünnapın meyveleri yumurta büyüklüğündedir.''

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı

Fidan Gelişim ve Meyve Özellikleri Dikenli bir yapıda olup gelişimi gayet hızlı olan hünnap fidanının ülkemizde 20 nin üzerinde çeşidi vardıseafoodplus.info içerisinde kurutmalık ve taze tüketim olarak iri meyveli hünnap fidanı diğer hünnap çeşitlerine göre daha iyidir.Hünnap fidanı kışın yaprak döseafoodplus.info hemen her rakımda yetiştiriciliği yapılabilir.Hünnap ağacı kendine seafoodplus.infoıcı ihtiyacı yoktur.Hünnap fidanı değişen iklimlerle beraber ülkemizde Konya, Karaman gibi iç bölgelerimizde olan illerde de yetişebilmektedir.Çiçeklenme zamanı Mayıs ayı içerisinde hasat zamanı sonbahardadıseafoodplus.info hobi meyve bahçesinde muhakkında bulunması gereken hünnap ağacının meyveleri dilerseniz taze dilerseniz kurutarak tüketebilirsiniz. Gönderilecek Fidan Teknik Bilgileri -Hünnap Fidanı Yaşı:Gönderimi yapılan fidanların toplama budama,ilaçlama,toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için  taç oluşumu aşağıdan yapılmış olup maksimum 1 veya 2 dir. -Hasat Zamanı:Eylül Ayı 1. haftasından sonra.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir) -Hünnap Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı:Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir. -Fidan Gönderimi:Özel tasarım fidan kutusu. -Hünnap Fidanı Üretimi:Hünnap fidanı üretiminde kök ayırma veya çelikle üretim yöntemleri kullanılmaktadır. -Hünnap Fidanı Anacı:Hünnap fidanı üretiminde herhangi bir anaç kullanılmamaktadır. -.Hünnap Fidan Durumu:Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir -Hünnap Fidanı Mevsimsel Durumu:Hünnap fidanları yaprak döken bir bitkidir.Kışın size ürünler dikenli bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göseafoodplus.infoa beraber fidanlar yeşil yapraklı bir şekilde seafoodplus.infoara doğru yapraklar dökmeye yakın gelmektedir.  -Hünnap Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım:Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınıseafoodplus.infoarınızı hafifçe sulayın malum yol seafoodplus.infoınızı ilerleyen bir tarihte dikeceksen

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı

Açıklama

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı

Hünnap ağacının asıl vatanı Suriye ’dir. Gövdesi silindir biçiminde, esmer kabuklu, çok dallıdır. Ağacın yapısı dikenlidir ve Kış mevsiminde yaprak  dökmektedir.

Hemen hemen her rakımda yetiştiriciliği yapılabilen Hünnap ağacı kendine verimlidir, yani tozlanma ihtiyacı yoktur.

Ülkemiz de Konya, Karaman gibi illerimizin bulunduğu iç anadolu bölgesinde de yetişebilmektedir. Sonbahar mevsiminde hasat yapılır.

Her hobi meyve bahçesinde muhakkak bulunması gereken Hünnap ağacının meyvelerini dilerseniz taze dilerseniz de kurutarak tüketebilirsiniz.

Hünnap Fidan Yaşı: Gönderimi yapılan fidanların toplama budama,ilaçlama,toplama gibi işlemlerin daha kolay olması için  taç oluşumu aşağıdan yapılmış olup maksimum 1 veya 2 dir.

Hasat Zamanı: Eylül Ayı 1. haftasından sonra. (Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)

Hünnap Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.

Hünnap Fidanı Üretimi: Hünnap fidanı üretiminde kök ayırma veya çelikle üretim yöntemleri kullanılmaktadır.

Hünnap Fidanı Anacı: Hünnap fidanı üretiminde herhangi bir anaç kullanılmamaktadır.

Hünnap Fidan Durumu: Torbalı veya saksılı olarak 12 ay dikilebilir.

Hünnap Fidanı Mevsimsel Durumu: Hünnap fidanları yaprak döken bir bitkidir. Kışın dikenli bir dal parçası gibidir fakat bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu görebilirsiniz. Baharla beraber yeşil yapraklar çıkmaya başlar. Sonbahara doğru yapraklar tekrar dökülecektir.

Hünnap Fidanlarımı Dikim Yerine Götürdüğümde Ne Yapmalıyım: Almış olduğunuz fidanı dikim yerine götürdüğünüzde hemen varsa paketinden çıkartın ve hafifçe sulayın. Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz güne  bir sulamayı ihmal etmeyiniz.

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı

Saksıda Hünnap Yetiştiriciliği: Tacının aşağıdan verilmesi ile saksıda yetiştiriciliğe uygundur, fakat kışın saksı içerisinde mutlaka bahara kadar bitkinin meyve vermesi için gereken soğuklama süresini karşılaması amacıyla çağla oluşumu gerçekleşene kadar dış mekanda bulunmalıdır. Kullanacak olduğunuz saksı asgari 10 litrelik, kullanacak olduğunuz toprak ise çiçek toprağı olabilir.

Hünnap Fidanı Dikim Mesafesi: Klasik Anaçlı hünnap fidanlarında fidanlar arası 5 metre, sıra arası 5 metre

Hünnap ağacı dikimi

Hünnap Fidanı Dikimi:

Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatler de veya ikindi vaktinde yapmanız tavsiye edilir.

Fidan çukuru en boy yükseklik   cm olarak şekilde kazılır ve fidan çukuruna tabanı 1 çay kaşığı Aquasorb verilir.

Çıkan toprağa kesinlikle herhangi bir hayvansal gübre uygulanmamalıdır. Zira hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunun yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı Leonardit karıştırarak, iyice harmanlayın.

Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksısını  toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına litre arasında can suyunu veriniz.

Dikim işlemini yaz mevsiminde yapıyorsanız muhakkak Sunguard uygulaması (kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisan ayıyla beraber Sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.

Hünnap Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre günde bir defa sulanır.

Hünnap Fidanı Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın azot ağırlıklı, çiçekler açmadan  gün önce tabandan fosfor, potasyum ağırlıklı kompoze gübre, çiçek döneminde yapraktan çinko bor içerikli meyve tutturucu gübreleme ,nohut büyüklüğüne eriştikten sonra meyve irileştirici gübreleme yapılabilir.

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı Zararlı Mücadelesi:

Hünnap fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı, meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir.

Zararlı mücadelesinde 1 litre suya  1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı  1 litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın.

Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusundan hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz. Her ağaca baharla beraber 1 renkli  kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.

Hunnap ağacı taç oluşumu

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı Taç Oluşumu

Hünnap fidanlarında aşı noktası yoktur. Hünnap fidanlarında taç oluşumu yani yan dal oluşumun ilk olacağı yer bizim için çok önemlidir. Bu tamamen ağaca verilecek olan şeklin ilk  adımıdır.

Profesyonel meyve bahçelerinde uygulanacak budamanın sistemi ve hasat ekipmanlarına göre taç oluşumu yeri verilir ama hobiciler için tavsiyemiz ağacın yan dal oluşumun ilk başladığı yerin topraktan maksimum cm arasında olmasıdır.

Dikim esnasında tepe kesimi ile 1 .taç, yan dal oluşumun başladıktan 1 ay sonra oluşan yan da dalların ucundan kesilmesi ile 2. taç oluşumu ve akabinde diğer taç oluşumları yapılır.

Burada önemli olan ağacın tacını aşağıdan vererek ilaçlama, toplama ve budama gibi işleri daha kolay hale getirmektir. Tabi bizim burada anlattığımız vazo tipi budama terbiyesidir. Farklı budama teknikleri de elbette vardır. Budama ne kadar iyi olursa ağacınız da o derece kaliteli olur.

Tüplü İri Meyveli Hünnap Fidanı

Ek bilgi

Büyüme Hızı

Yavaş

Çiçeklenme

Yaz

Gelişim

İlkbahar-Yaz

Güneş İhtiyacı

Tam

Hasat Zamanı

Eylül

Olgun Yükseklik

7 mt

Olgun Genişlik

5 mt

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir