köprü gidiş geliş ücreti / 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gidiş-geliş ne kadar ? Çift yönlü tarife

Köprü Gidiş Geliş Ücreti

köprü gidiş geliş ücreti

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİNE ZAM GELDİ Mİ?

1 Temmuz 'da kullanıma açılan Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücreti, araç sınıflarına göre farklılık gösteriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından fiyatları için yapılan açıklamada, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile işletilen köprü ve otoyol ücretlerinde herhangi bir zam yapıldığı bildirildi.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Karayolları Genel Müdürlüğünün resmî internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, 'den beri güncel Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri şu şekilde:

Otomobil (1.sınıf): ,50 TL

Minibüs (2.sınıf): ,00 TL

Yolcu Otobüsü (3.sınıf): ,00 TL

Kamyon (4.sınıf): ,50 TL

Tır, Treyler (5.sınıf): ,50 TL

Motosiklet (6.sınıf): ,00 TL

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

“Osmangazi köprüsünde HGS var mı? HGS geçerli mi?” soruları, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş için ödeme yapması gereken kişilerin merak ettiği sorular.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri, OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken duraklama gerekmeden ücret ödemesi yapılabilmektedir.

Peki, Osmangazi Köprüsü’nde nakit gişesi var mı?

Osmangazi Köprüsü’nde nakit ödeme yöntemi de kullanılabiliyor. Dolayısıyla OGS veya HGS bulunmadığı takdirde ise giriş ve çıkışlarda bulunan “NAKİT” gişeleri de tercih edilebilir.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRET ÖDEMEME CEZASI NEDİR?

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini köprü geçişi sırasında ödemeyenler, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” alıyor. Bu uyarıyı alan sürücülerin ödemeyi 15 gün içerisinde yapması gerekiyor.

Köprü geçiş ücreti 15 gün içerisinde ödenmediği takdirde ödenmesi gereken ücret 5 katına çıkıyor. Bu nedenle Osmangazi Köprüsü geçiş ödeme yöntemi olarak HGS/OGS sistemlerini kullanmak veya geçiş sırasında ödemeyi nakit olarak gerçekleştirmek en uygun seçenekler.

Peki Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri yılında ne kadar oldu? Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri hangi yöntemlerle ödeniyor? Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ödememenin cezası ne kadar ve nasıl tahsil ediliyor?

Tüm detaylar haberimizde

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ

Alınan kararla itibariyle Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri, ücretleriyle farklılık göstermedi.

Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri şöyle:

ARAÇ TÜRÜ

MALKARA GİRİŞ + KÖPRÜ ÜCRETİ

KAVAKKÖY GİRİŞ + KÖPRÜ ÜCRETİ

GELİBOLU KUZEY GİRİŞ + KÖPRÜ ÜCRETİ

GELİBOLU GÜNEY GİRİŞ + KÖPRÜ ÜCRETİ

1.Sınıf Araçlar (Otomobil)

,50 TL,50 TL,50 TL,00 TL

2. Sınıf Araçlar (Minibüs)

,00 TL,50 TL,50 TL,00 TL

3. Sınıf Araçlar (Otobüs)

,00 TL,50 TL,00 TL,00 TL

4. Sınıf Araçlar (Kamyon)

,00 TL,00 TL,00 TL,00 TL

5. Sınıf Araçlar (TIR)

,00 TL,50 TL,50 TL,00 TL

6. Sınıf Araçlar (Motosiklet)

68,00 TL59,00 TL54,50 TL50,00 TL


Araç türlerine göre Çanakkale Köprüsü ve otoyolu kullanımı ücretleri.Araç türlerine göre Çanakkale Köprüsü ve otoyolu kullanımı ücretleri.

ÇANAKALE KÖPRÜSÜ GEÇİİŞ ÜCRETİ ÖDEME YÖNTEMLERİ

Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri OGS ve HGS sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken durmaya gerek kalmadan ödeme yapılabilir. Banka ve kredi kartlarıyla ödeme yapılan Çanakkale Köprüsü ücretleri nakit olarak da ödenebiliyor.

Ödemeler; monash.pw kurumsal internet sitesinden,

QNB Finansbank şubeleri, QNB Finansbank ATM’leri, QNB Finansbank internet bankacılığı uygulaması, QNB Mobil ile Türkiye İş Bankası şubelerinden

Türkiye İş Bankası ATM’leri, Türkiye İş Bankası internet bankacılığı uygulamasından yapılabiliyor.

Elektronik geçişler

• HGS

Gişeden ödemeli geçişler

• Nakit

• Kredi kartı

• Banka kartı

ÇANAKKALE FERİBOT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Çanakkale Köprüsü yerine feribot seferlerini tercih etmek isteyenler için ise fiyat tarifesi şöyle:

ARAÇ TÜRÜFİYAT
Elektrikli Bisiklet (iki tekerlekli)29,00 TL
Elektrikli Bisiklet (üç ve üzeri tekerlekli)45,00 TL
Küçük Motor( cc altı) 29,00 TL
Motor( cc üstü)45,00 TL
Otomobil(1+7 Kişi),00 TL
Orta Sınıf Araç,00 TL
Otobüs,00 TL
Kamyon,00 TL
TIR,00 TL


Gidiş ve dönüş seferlerinde Çanakkale-Kilitbahir Hattı kullanıldığında günübirlik gidiş dönüş geçiş ücreti otomobiller için toplamda TL'dir.

Çanakkale Boğazı'ndaki diğer hatlar kullanıldığında günübirlik gidiş dönüş geçiş ücreti otomobiller için toplamda TL'dir.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ CEZA ÜCRETLERİ NE KADAR?

5 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren sayılı Kanun uyarınca ihlalli (ödemesiz) geçişlere uygulanan ceza tutarlarında değişikliğe gidildi. Bu kapsamda;

Eskiden olduğu gibi yeni sistemde de geçişi takip eden ilk 15 gün içerisinde geçiş ücreti cezasız olarak ödenebiliyor.

15 gün içinde ödeme yapılmaması halinde geçiş ücretine 1 kat ceza ekleniyor.

45 gün içerisinde ödeme yapılmaz ise geçiş ücretine 4 kat ceza ekleniyor ve toplam tutarın takip ve tahsiline ilişkin hukuki süreç başlatılıyor.

Bu kapsamda geçiş ücreti ve 4 kat ceza tutarının takip ve yargılama masrafları, avukatlık ücreti ve işleyecek yasal faiz ile birlikte takip ve tahsil ediliyor.

Köprü ücretleri çift yönlü ücretli oldu

İstanbul’daki iki köprüde her iki yönde geçiş ücretli oldu. İki yönlü ücret almaya olanak sağlayan sistem kurulduğunda dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 21 Ekim ’de televizyonda katıldığı bir canlı yayında, ''Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde serbest geçiş yaptık. Trafik akışını kolaylaştırdık. Ters yönde TAK sistemi kurduk. Güvenlik amacıyla kurduk, gün İstanbulluları biraz mağdur ettik. Önceki gün hizmete aldık. Bu güvenlik amacıyla kurulan bir sistemdir. Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir” diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın İstanbul’da 1 Ocak 'den itibaren geçerli olacak köprü ve Avrasya Tüneli ücretlerini açıklamasının ardından iki köprüde de her iki yönde geçişin ücretli olduğu ortaya çıktı.

''İKİ YÖNLÜ OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR''

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirilmiştir. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlenmiştir” denildi.

yılı itibariyle, araç sahipleri geçiş ücreti tek yön yerine çift yönlü olacak ve araç sahipleri toplam lira ödeyecek.

AVRASYA TÜNELİ ÜCRETLERİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca, ”Avrasya Tüneli'nde ise otomobil geçiş ücreti saatleri arasında tek yönde 53 TL, – saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlenmiştir” denildi.


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır