istanbulda denize girilecek sahiller / İstanbul'a Yakın Denize Girilecek 42 Yer! - İstanbul Plajları | Fixbilet Blog

Istanbulda Denize Girilecek Sahiller

istanbulda denize girilecek sahiller

İstanbul'da denize girilebilecek en i&#x;yi yerler hangileri?

İstanbul'da Denize Girilebilecek En İyi Yerler Hangileri?

&#;&#; tarafı denizlerle &#;evrili İstanbul, şehir kalabalığı sebebiyle denize girmenin ve g&#;neşlenmenin olduk&#;a g&#;&#; olduğu bir kent. Ancak yine de İstanbul’da keyifle denize girilebilecek yerler var. İşte birka&#;ı:

1- B&#;y&#;kada

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

B&#;y&#;kada’da Nakibey plajı, Ayanikola halk plajı, Prenses Koyu plajı gibi plajlar g&#;r&#;lmeye değer.

2- Heybeliada

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Heybeliada’da bulunan plajlar daha &#;ok &#;cretli hizmet sağlanan plajlar. Bunlardan birka&#;ı: Ada Beach Club, Aqua Green Beach Club, Akvaryum Koyu.

3- Burgazada

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Burgazada’da Kalpazankaya plajı, Su Sporları Kul&#;b&#; plajı ve 6 numaralı halk plajında keyifle denize girebilirsiniz.

4- Şile

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Denize girmek i&#;in olduk&#;a fazla alternatif sunan yerlerden biri de Şile. Şile’de Ayazma, Uzunkum, Ağlayankaya, Kumbaba gibi olduk&#;a g&#;zel plajlar var.

5- Suadiye Plajı

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Anadolu Yakası’nda, merkezi konumda bir plaj.

6- Tuzla Halk Plajı

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Anadolu Yakası’nda tercih edilebilecek bir başka plaj da Tuzla Halk Plajı.

7- Yeşilk&#;y &#;iroz Plajı

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Avrupa Yakası’nda, Bakırk&#;y’de denize girilebilecek en iyi yerlerin başında Yeşilk&#;y &#;iroz Plajı geliyor.

8- Florya G&#;neş Plajı

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Yine Bakırk&#;y’de keyifle denize girilebilecek bir plaj.

9- Florya Menekşe Plajı

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

K&#;&#;&#;k&#;ekmece g&#;l&#;n&#;n yakınında yer alan Menekşe plajı, halka a&#;ık bir plaj.

Kilyos

İstanbul'da denize girilebilecek en i̇yi yerler hangileri?

Avrupa Yakası’nın Şile’si diyebileceğimiz Kilyos, denize girmek i&#;in bir&#;ok plaja ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler : İstanbul Plajları

Tatile çıkamayanlar veya hafta sonlarını denize girerek değerlendirmek isteyenler için İstanbul’da denize girilecek yerler listesi hazırladık. Hem Anadolu yakasında hemde Avrupa yakasında yer alan ve Marmara denizine veya Karadeniz’de yer alan denize girebileceğiniz plajları listeledik.

İstanbul gezilerinizde şehrin tarihi, doğal ve en popüler yerleri için İstanbul’da Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atın.

Florya Güneş Plajı

Florya Güneş Plajı

İBB Tarafından işletilen Florya Güneş Plajı girişleri ücretli. Normal giriş ücreti 30 TL ve öğrenci giriş fiyatı ise 12 TL. Cankurtaran hizmeti de bulunan tesiste, giriş ücreti ödedikten sonra içeride şezlong ve şemsiyeler ücretsiz. Emanet dolabı hizmeti de bulunuyor ve çok cüzi bir ücreti var. İçeriye yiyece ve içecek sokmak yasak. Tesiste yer alan restoranı kullanabilirsiniz. Tesis genellikle sabahları sakin. Ancak öğlene doğru ve öğleden sonrası oldukça kalabalık oluyor.

Karaburun Plajı

Arnavutköy sınırları içerisinde yer alan Karaburun plajı, biraz dalgalı bir sahile sahip. İstanbul’da yer alan diğer plajlara nazaran daha sakin bir yer. İstanbul’da denize girilecek sakin plajlar arasında yer alıyor. Kumlu bir plaja sahip. Denizi dalgalı ve birazda rüzgarlı. Wc ve duş gibi imkanları var. Karadenizi sevenlerin ve sakin deniz arayanların tercih edebileceği, manzarası ilede oldukça güzel bir plaj. Plajın etrafında çok fazla restoran gibi tesis bulunmuyor ancak yinede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yakın mekanlar var. Plajın konumu için tıklayın.

Ormanlı Plajı Çatalca

Kumlu bir plajı olan ve İstanbul’da denize girilecek sakin plajlar arasında yer alan Osmanlı Plajı, Çatalca ilçemizde bulunuyor. Ağaçların arasında hoş bir yolculuk sonrasında karşınıza harika manzarası ile bu plaj çıkıveriyor. Şehrin yoğun plajlarından kaçanlar için harika bir seçenek. Rüzgarı bol plajlardan biriside Osmanlı Plajı. Şiddetli rüzgarların olması durumunda, Jandarma denize girişlere izin vermiyor. Yamaç paraşütü içinde bölge sıkça tercih ediliyor. Plajın konumu için tıklayın.

Yalıköy Plajı Çatalca

Yalıköy Plajı Çatalca

Yine Çatalca’da yer alan bir başka plaja geçiyoruz. Yalıköy Plajı, oldukça temiz ve geniş bir kumsala sahip. Karadeniz’e kıyısı olan diğer plajlar gibi buradada rüzgar ve dalga mevcut. İstanbul’da denize girilecek sakin yerlerden birisi olarak önerebileceğimiz Yalıköy plajında da aşırı rüzgarlı günlerde denize girişi Jandarma yasaklıyor. Gitmeden önce rüzgar durumunu kontrol etmelisiniz. Plaja giriş ücretsiz. Cankurtaran mevcut. Yaz aylarında serinlemek isteyenler için Yalıköy iyi bir seçenek. Plajın konumu için tıklayın.

Kilyos Plajları

İstanbul Kilyos Plajları

Kilyos Plajları, İstanbul’un yaz sıcaklarında serinlemek ve deniz keyfi yapmak isteyenlerin en popüler duraklarından biridir. Ücretsiz bir halk plajı olmamasına rağmen, çeşitli beach club seçenekleri ile ziyaretçilere farklı deneyimler sunar. Bu plajlara girişler genellikle ücretli olup, ayrıca otopark hizmeti için de ekstra bir ücret talep edilir.

Kilyos’un tek ücretsiz denize giriş noktası iskeledir, bu bölgeden denize girmek mümkün olsa da, burada kumlu bir plajın keyfini çıkarmanız zor olabilir. Ancak, denizinin temizliği ve berraklığı ile Kilyos Plajları, “İstanbul’da denize girilmez” önyargısını kırmaktadır.

Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Kilyos plajları, özellikle tatil için ayrıca zaman bulamayan İstanbul sakinlerinin tercih ettiği bir noktadır. Sıcak hava dalgalarının yaşandığı dönemlerde, Kilyos Plajları işyerlerine ve evlere yakınlığı ile kolay bir serinleme imkanı sunar. Bu plajlar, sıcaktan bunalan herkes için ideal bir çözüm oluyor. Burada yer alan Milyon Beach, Tırmata Beach ve Solar Beach gibi özel plajları tercih edebilirsiniz. .

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı

Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, İstanbul Boğazı’nın muhteşem bir köşesinde yer alıyor. İçeriye yiyecek ve içecek sokmanın serbest olması, burayı ziyaretçiler için daha cazip hale getiriyor. Ancak, plajda aynı zamanda yiyecek, içecek, mayo, bikini, şişme simit ve deniz yatağı satışı da bulunuyor. Bu hizmetler biraz pahalı olabilir, ama plajın genel atmosferi ve olanakları değerlendirdiğinde, bu maliyet göz ardı edilebilir.

Plajda müzik eşliğinde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Duş ve WC hizmetlerinin yanı sıra, eşyalarınızı güvenle bırakabileceğiniz kilitli bir oda da mevcut. Sarıyer’den dolmuşla kolayca ulaşılabilir, dolmuştan indikten sonra ise kısa bir yürüyüş mesafesi bulunuyor.

Altınkum Kadınlar Plajı’nın en büyüleyici özelliği belki de Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün harika manzarası. Yaz aylarında, İstanbul’dan çok uzaklaşma imkanı olmayanlar için ideal bir serinleme ve nefes alma noktası. Deniz taşsız ve kumlar temiz, sadece hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor. Hafta içi daha sakin olduğunu tahmin etmek mümkün. Bu güzel doğal mekanı keşfetmek için mutlaka bir ziyaret planlayın. Plajın konumu için tıklayın.

Kısırkaya Köyü Plajı Sarıyer

Kısırkaya Köyü Plajı, İstanbul’da bedava hizmet veren nadir plajlardan biri. Sahil güvenlik ve jandarma sürekli olarak bulunuyor ve park alanı da mevcut. Ancak, gölgelik yerin olmaması, güneşli havalarda bazı zorluklar yaratabilir.

Deniz genellikle kirli olmamasına rağmen, özellikle rüzgarlı günlerde oldukça dalgalı olabiliyor. Kumsalı, yavaş yavaş derinleşiyor ve dalga yüzünden diz boyu olan su, bazen birkaç saniye içinde boyunuzu aşabiliyor. Bu nedenle, denizdeyken dikkatli olmakta fayda var.

Plajın etrafında sınırlı sayıda işletme bulunuyor. Ancak, suyu temiz ve çocuklar için su seviyesi gayet iyi. Sabahları erken saatlerde veya öğleden sonra geç saatlerde gitmek, park sorununu minimize eder. Ancak, şemsiye, şezlong veya duş gibi hizmetlerin olmaması, kendi eşyalarınızı getirmeniz gerektiği anlamına geliyor. Belediyenin sağladığı WC hizmeti mevcut.

Kısırkaya Köyü Plajı, uzun kumsalı ve ücretsiz girişi ile tercih edilebilir bir seçenek. Ancak, rüzgarsız ve sıcak günlerde denizi sakin ve temiz yakalayabilirsiniz. Unutmayın, özellikle hafta sonları plaj oldukça kalabalık olabiliyor. Plajın konumu için tıklayın.

Şile Plajı

İstanbul Şile Plajı

Şile, İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken bir ilçesi. Ailecek gidip hafta sonunu keyifle geçirebileceğiniz bu yer, çocuk parkları, restoranları ve plajları ile oldukça cazip. Şile merkez plajı, berrak ve temiz suyuyla büyüleyici. Sahil boyunca kaleye doğru yaptığınız yürüyüş, huzur dolu bir deneyim sunuyor.

Plaj, genişliği ve kum kalitesi ile beğeni topluyor. Ekim ayında bile güneşli hava eşliğinde denize girmek mümkün. Şile’nin en güzel plajı diyebileceğimiz bu yer, önünde bulunan birkaç ada ve doğal koyu ile dikkat çekiyor. Deniz, dalgalı bile olsa su genellikle sakin kalıyor. Sahil, bisiklet yolu, yürüyüş alanları, spor alanları, oturma alanları ile iyi bir şekilde dizayn edilmiş.

Her bütçeye uygun yemek ve alışveriş yapabileceğiniz büfeler ile hizmet veriyor. Balıkla ilgili aradığınız her türlü gıdayı buradaki restoranlarda bulabilirsiniz. Şile, İstanbul’un keşmekeşinden bir günlüğüne de olsa sıyrılmak isteyenler için ideal bir yer. Hem temiz hava almak, hem dinlenmek hem de eğlenmek için çok avantajlı bir lokasyon. Plajın konumu için tıklayın.

Ağva Plajı

İstanbul Ağva Plajı

Göksu ve Yeşilçay arasında bulunan Ağva plajı, harika bir doğal güzelliğe sahip. Şehirde denize girebileceğiniz en iyi plajlardan birisi. Şezlong ve şemsiyeler ücretli. İki kişi için TL gibi bir ücret ödeyebilirsiniz. Uzun ve geniş bir kumsala sahip. Denizi temiz ve zaman zaman dalgalı olabiliyor. Otopark mevcut ve ücreti ise 30 TL. Plajın konumu için tıklayın.

Burgazada Plajı Adalar

İstanbul Burgazada Plajı Adalar

İstanbul’da denize girilecek bir başka yer ise Burgazada. İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerle dolu adalarından Burgazada’nın en rahat ulaşılabilir plajlarından biri, iskeleye çok yakın bir konumda yer alır. Rüzgarı bol, havası güzel ve denizi sakin olan bu plaj, adanın çarşısına da birkaç adım mesafede bulunuyor.

Burgazada Plajı, kumlu bir denizden ziyade çakıl taşları ve beton zeminle çevrili bir deniz sunar. Bu nedenle denize girmek için ayakta terlik veya deniz ayakkabısı kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak, suyunun tertemiz olması ve dalgasının olmaması, bu küçük zorluğu fazlasıyla telafi ediyor.

Plajda şezlong ve şemsiye hizmeti sunulmaktadır ancak bunları kullanmak zorunlu değildir. Ayrıca plajın hemen yanında çakıl taşlı bir sahil kenarı daha bulunmakta ve burada da yere havlu serip denize girebilirsiniz.

Özellikle hafta içi sessiz ve sakin bir ortam bulabilirsiniz. Bu durum, genellikle ada halkının tercih ettiği bu plaja dışarıdan gelenlerin az olmasıyla sağlanıyor. İskeleden iner inmez sol tarafta bulunan Burgazada Plajı, İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp huzurlu bir deniz keyfi yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Plajın konumu için tıklayın.

Büyükçekmece Plajı

İstanbul Büyükçekmece Plajı

Uzun bir salih şeridine sahip olan Büyükçekmece, kumlu plajı ve sunduğu imkanlar ile İstanbul’da denize girilecek yerlerin başında geliyor. Oldukça güzel bir sahile bulunuyordu. Sahil yenileme çalışmaları ile daha da ilgi çekici bir yer oldu. Denize girebileceğiniz kumlu bir plajı bulunuyor. Ücretsiz olarak denize girebilirsiniz. Şemsiye ve duş için ücret ödemeniz gerekiyor. Çevresinde pek çok yeme içme mekanı bulunduğu ve aynı zamanda şehir içi bir plaj olduğundan ulaşımıda oldukça kolay. Artılarını eksiye çeviren en büyük etken ise çok kalabalık olması diyebiliriz. Hafta sonları bu kalabalık dahada artıyor. Plajın konumu için tıklayın.

Mimarsinan Sahili

Büyükçekmece sınırları içerisinde yer alıyor ve çekmece sahilinede oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Kumluk bir plajı bulunmuyor. İmkanlar ise Büyükçekmece plajına göre daha az. Uzun bir sahil şeridi bulunuyor. Mimaroba’ya doğru uzanıyor. Mimarsinan merkezde denize girmek isterseniz bu bölge çok kalabalık oluyor. Bu kısımda denize girmenizi pek önermiyorum. Daha çok mimarobaya doğru ilerleyip orada beton iskeleden denize girebilirsiniz. Mimarsinan ve B.Çekmeceye yoğunluk çok az oluyor. Tabi Mimaroba tarafında kumluk bir alan veya yakında duş vs gibi imkanlar yer almıyor. Plajın konumu için tıklayın.

Gürpınar Plajı

Yine Büyükçekmece plajı yakınlarında yer alan Gürpınar sahili, şehirde denize girebileceğiniz yerler arasında. İmkan olarak Büyükçekmece merkeze göre çok iyi değil. Plaj yakınında wc ve duş gibi imkanlar mevcut. Plaja girişler ücretsiz. Plajın zemini ise taşlık. Bu nedenle yanınızda deniz ayakkabısı getirebilirsiniz. Denize girmek ve güneşlenmek için güzel bir yer. Ancak burasıda hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Plajın konumu için tıklayın.

Selimpaşa Plajı

Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz plajda duş ve wc gibi imkanlarda bulunuyor. Yeme içme içinde pek çok mekan var. Dilerseniz içeceğinizi yanınızda da getirebilirsiniz.Şezlong kiralama için 50 TL, duş içinse 10 TL ücret alınıyor.

Kumsaldan denize ilk girişler rahat olsada sonrası taşlık. Deniz ayakkabısı getirmeyi unutmayın. Ayrıca birazda yosuna denk seafoodplus.infoul’a yakın, şehir sınırları içerisinde olan bu plaj şehrin merkezinden uzaklaşmak isteyenler için iyi bir seçenek. Ulaşım içinde öneri olarak Cuma günleri trafik, merkezden bu tarafa doğru yoğun oluyor. Plajın konumu için tıklayın.

Caddebostan Plajı

Denizi oldukça taşlık ve bu sebepten deniz ayakkabınızı mutlaka yanınıza alın. Şehir merkezinde denize girebileceğiniz bir seçenek olan Caddebostan plajı, Anadolu yakasında yer alan Kadıköy ilçemizde bulunuyor. Plaja giriş ücreti 30 TL. Öğrenciler için ise 12 TL. Plaj içerisinde yer alan büfeden yemek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plajın konumu için tıklayın.

Şehirde eğlence arayanlar için lunapark, tema parkların ve eğlence merkezlerinin yer aldığı İstanbul’da Lunaparklar yazımızı öneriyoruz.

Sizlerde İstanbul’da denize girilecek yerler hakkında bilgi ve tecrübelerinizi mutlaka yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşın.

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler

Havalar ısındı, tatil geldi. İstanbullular tatil yapacak ve denize girecek yerleri araştırmaya başladı bile. Şehrin kalabalığından ve yorgunluğundan sıyrılıp İstanbul’da sakin bir yer bulmak oldukça zor. Fakat Miniyol İstanbul&#;da denize girilecek yerleri sizin için listeledi.

    • 1- Beykoz/Poyrazköy
    • Poyrazköy’e nasıl gidilir?
    • 2- Sarıyer/Kilyos
      • Kilyos Halk Plajı
      • Kilyos Tırmata Beach
      • Kilyos’ta yer alan diğer plajlar
    • 3-Şile
    • 4- Şile/Kızılcaköy Sahili
    • 5- Şile/Sofular Plajı
    • 5- Sarıyer/Rumeli Kavağı
    • 6- Florya
    • 7- Adalar
    • 8- Riva
    • 9- Büyükçekmece Albatros Plajı
    • Ağva
    • İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan plajlar;
    • İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan plajlar;
      • İstanbul’da Araç Kiralama

Havalar ısındı, tatil geldi. İstanbullular tatil yapacak ve denize girecek yerleri araştırmaya başladı bile. Şehrin kalabalığından ve yorgunluğundan sıyrılıp İstanbul’da sakin bir yer bulmak oldukça zor. Fakat Miniyol’da hiçbir zorluk yok. Her şey basit ve minimal. Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu üzerinden anında binlerce aracı ve rent a car şirketini bularak karşılaştırabilir ve anında araba kiralama yapabilirsiniz. Peki, İstanbul’da sakin ve denize girilecek yerler nereler? Sizler için Miniyol derledi.

1- Beykoz/Poyrazköy

poyrazköy

İstanbul’un Karadeniz’e açıldığı yer olan Poyrazköy İstanbul’un gizli kalmış cennetlerinden birisi. Poyrazköy’de bulunan plajın etrafında balık restoranları ve kafeler bulunuyor. Denizin keyfini istediğini şekilde çıkarabilmeniz için burada her şey düşünülmüş. Sahil boyunca balıkçı barınakları, tekneler ve köy evlerinin arasında keyifli bir turda yapabilirsiniz.

Poyrazköy plajı çok büyük değil. Bu plaj dışında 2 plaj daha yer alıyor buralarda küçük plajlar. Poyrazköy rüzgâr ve akıntı çok olmadığından kolaylıkla denize girebilirsiniz.

Poyrazköy plajı içerisinde tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye, otopark gibi hizmetlerin yanında gözetleme kulesi, cankurtaran, bayrak uyarısı gibi güvenlik detayları da yer almaktadır.

Plaja giriş ücreti: 15 TL, Şezlong: 20 TL, Şemsiye 20 TL .

Poyrazköy’e nasıl gidilir?

Poyrazköy, Beykoz’a bağlı bir köydür. Merkezi yerlere 33 km uzaklıkta yer almaktadır. Araç kiralama yaparak Beykoz’u geçtikten 4 km sonra Poyrazköy’e ulaşabilirsiniz. Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını takip etmeniz yeterli. Toplu taşıma ile gelmek isterseniz Kavacık’tan numaralı otobüse binebilirsiniz.

2- Sarıyer/Kilyos

kilyos

İstanbul Avrupa Yakası’nda denize girmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği lokasyonlardan birisi Kilyos’tur. Kilyos’ta halk plajı ve harici olarak birçok özel plaj bulunmaktadır. Öncelikle yaz dönemlerinde oldukça kalabalık olduğunu söylemekte yarar var. Karadeniz’in kıyısında bulunan Kilyos plajı İstanbul’un en uzun sahil şeritlerinden birisidir.

Kilyos’ta bulunan plajlar ve beachler;

Kilyos Halk Plajı

Kilyos Halk Plajı, Kilyos sahilinin hemen girişinde yer almaktadır. Genellikle günübirlik yüzmek isteyenlerin tercih ettiği noktadır.  Her gün saat ve saatleri arasında açık olan Kilyos Halk Plajı’nın ücretsiz otoparkı bulunmaktadır. Miniyol’dan araç kiralama yaparak ya da numaralı İETT otobüsü ile Kilyos Halk Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Kilyos Tırmata Beach

Kilyos Tırmata Beach ailelere yönelik hizmet verdiğinden plaja damsız girilmesine izin verilmemektedir. Oldukça büyük bir plaj olan Kilyos Tırmata Beach Kilya Caddesi üzerinde yer almaktadır. Saat saatleri arasında hizmet vermektedir. Plaj içerisinde birçok sosyal alan yer almaktadır. Kişi başı hafta içi giriş ücreti 70 TL, hafta sonu 95 TL’dir. Giriş esnasında alkolsüz bir içecek ücretsiz olarak verilmektedir. yaş grubu için ücretsizdir. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu uygulaması yapılmaktadır. Plajın otoparkı ücretsizdir. Plaja araç kiralama yaparak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kilyos’ta yer alan diğer plajlar

  • Kilyos Solar Beach Therapy – Giriş ücreti kişi başı hafta içi 60 TL, hafta sonu TL, 7 yaş altı ücretsiz.

  • Kilyos Burc Beach - Giriş ücreti kişi başı hafta içi 80 TL, hafta sonu TL

  • Milyon Beach - Giriş ücreti kişi başı hafta içi 70 TL, hafta sonu TL, 7 yaş altı ücretsiz.

3-Şile

şile

İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan cenneti. İstanbul’un arka bahçesi. Şile’de birçok plaja ve sahile giderek denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük, dünyanın da ikinci e büyük fenerini görmeden dönmeyin deriz.

Şile’de denize girilebilecek plajlar;

  • Ağlayan Kaya

  • Kumbaba

  • Ayazma

  • İmrenli

  • Sahilköy

  • Kurtallı Plajları

4- Şile/Kızılcaköy Sahili

kızılcaköy

İstanbul’da kahvaltı keyfi yaptıktan sonra denize girmek ister misiniz? Tam aradığınız nokta Şile Kızılcaköy Sahili. İstanbul’un hemen yanında bir cennet. Kızılcaköy Sahili 2 km bir alana sahip. İstanbul merkeze 1,5 saatlik uzaklıkta yer alıyor. Plajda bir işletme hizmet vermektedir. Bu işletme içerisinde piknik alanı, restoran ve kamelyalar yer alıyor. 2 şezlong ve 1 sehpanın fiyatı plajda 80 TL.

5- Şile/Sofular Plajı

sofular plajı

Şile merkeze 15 km uzaklıkta yer alan bir doğa harikası. Genelde Şile’nin kalabalığından uzaklaşıp farklı yerler keşfetmeye gelenlerin tercihi. Plajın alanı metreden oluşuyor ve geniş. Çadır kampı yapmak isterseniz Sofular Plajı gayet uygun bir plaj. Otopark alanının ücreti 30 TL. Duş, soyunma kabini ve WC bulunuyor.

5- Sarıyer/Rumeli Kavağı

rumeli kavağı

İstanbul Sarıyer plajları ve manzarası ile birçok kişinin tercih ettiği yerlerden. Rumeli Kavağı’nda bulunan Altınkum Plajı, Askeri Plaj, Kadınlar Plajı’nda denizin keyfini sonuna kadar çıkartabilir ve şehrin kalabalığından kaçabilirsiniz.

6- Florya

florya

Şehirden uzaklaşmadan denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız size mükemmel bir önerimiz var. Florya. Florya’da bulunan metre uzunluğundaki Florya Güneş Plajı’na gelerek denizin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Florya’da aynı zamanda Menekşe Plaj bulunuyor. Menekşe Plajı’nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi işletmektedir. Menekşe Plajı’na giriş ücretsiz.

7- Adalar

adalar

İstanbul ve yüzme denildiğinde ilk akla gelen yerlerin başında adalar gelmektedir. Özellikle yazları Prens Adaları içerisinde en büyük olan Büyükada yüzmeye gelen insanlarla dolup taşıyor. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada ve Sedef Adası’nda yüzmek için birçok plaj ve beach bulunmaktadır.

8- Riva

riva

İstanbul’a en yakın gidebileceğiniz yerlerden birisi Riva. İstanbul’a 40 km uzaklıkta yer almaktadır. Özellikle Riva’da Elmasburnu Plajı’na birçok kişi yüzmeye gelmektedir. Türkiye’nin en büyük araç kiralama pazarı Miniyol’dan dilediğiniz aracı kirayalarak Riva’ya gelebilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

9- Büyükçekmece Albatros Plajı

albatros plajı

Avrupa Yakası’nda şehirden uzaklaşmadan yüzmek mümkün. Büyükçekmece ve Avcılar tarafından oturanların çok yakın olduğu bu plaj yazları oldukça ilgi görmektedir. Plaja dilerseniz toplu taşıma ile dilerseniz araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz.

Ağva

ağva plajı

Doğa ve deniz tutkunları için biçilmiş kaftan Ağva. Ağva’da bulunan Kilimli Koyu, İmrenli Koyu ve Halk Plajı yüzmek için Ağva’ya gelenlere tavsiyemiz. Özellikle kalabalık bir yer sevmiyorsanız İmrenli Koyu ve Plajı’na gitmelisiniz.

istanbul anadolu yakası plajları

İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan plajlar;

  • Tuzla Halk Plajı

  • Beykoz Küçüksu Plajı

  • Riva Plajı

  • Caddebostan Plajı

  • Suadiye Plajı

avrupa yakası plajlar

İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan plajlar;

  • Florya Güneş Plajı

  • Florya Menekşe Plajı

  • Yeşilköy Çiroz Plajı

  • Tarabya Plajı

  • Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı

  • Sarıyer Elmas Kum Plajı

İstanbul’da Araç Kiralama

İstanbul’un kalabalığından kaçıp sessiz sakin bir yerlere gitmek veya İstanbul’da bulunan plajlara gitmenin en kolay yolu Miniyol’dan geçiyor. Türkiye’nin en büyük araç kiralama pazarı Miniyol farkı ile anında istediğiniz özelliklerde araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Miniyol’dan araç kiralamak çok kolay!

İstanbul araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

İstanbul'un Gizli Saklı Kalmış Plajları

İş hayatı yoğun bir şekilde devam edenlerden, henüz tatile gidememiş olanlardan, denize girmek için gün sayanlardansanız sizin için harika bir rehber hazırladık. Bütün gün kumlarda yatıp güneş banyosu yapmak istiyorsanız aşağıda sıraladığımız İstanbul denize girilecek yerler listemiz tam da sizin hayalini kurduğunuz cinsten desek yanılmayız. Her biri İstanbul sınırları içerisinde ve her biri gün boyunca denizin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz İstanbul’un en temiz denizlerinden ve plajlarından oluşuyor. Bu listede sıraladığımız plajlardan bazıları biraz geniş ve büyük bazıları izole ve sakin yerlerde olduğu için sosyal mesafenize de dikkat ederek gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz yerler. İstanbul’un tertemiz plajları’nda denize girmeye hazırsanız, İstanbul’da denize girilecek yerleri gelin beraber inceleyelim.

1 - Şile Kızılca Köy Sahili / Şile

Kızılcaköy şile

Kızılcaköy sahili, İstanbul'un yanı başında saklı kalmış bir cennet. İstanbul'a sadece 1,5 saatlik mesafede olması nedeniyle İstanbul'da denize girmek isteyenlerin ilk tercih edeceği bölge Şile oluyor.Şile’nin en güzel sahili olan Kızılcaköy’ün bir tarafı göl bir tarafı deniz. Burada kumluk plaj alanı yaklaşık 2 km uzunluğunda ve Kızılcaköy sahilinde hizmet veren bir işletme var. İşletme içerisinde restoran, piknik alanları, kamelyalar bulunuyor. Sahile sadece bu işletmenin olduğu yerden giriş var ve hizmetleri ücretli olarak kullanabiliyorsunuz. Eğer şezlong şemsiye kiralamak istemezseniz kendi sandalyelerinizi getirerek de plajda vakit geçirebilirsiniz. İlk girişte deniz hemen derinleşmediği için çocuklar açısından güvenli. Plaj alanında piknik yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmiyor. Piknik için sadece piknik alanında mangal yakabiliyorsunuz.

Şile Kızılca Köy Sahili giriş ücreti içerisinde bulunan işletme için ücretli. Sahilde; 2 şezlong bir şemsiye bir sehpa seafoodplus.infoç otopark ücreti ise: 30 TL. Sahilde duş, soyunma kabini ve WC bulunuyor. Bu alanların kullanımı şezlong ve şemsiye kiralayanlar için ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamayanlar için duş, WC ve giyinme kabinleri ücretli. Şile Kızılca Köy sahili kahvaltı için de oldukça tercih ediliyor. Tek kişilik Serpme Kahvaltı: TL. Fiyatlar için geçerli.

2 – Uzunya Plajı / Kilyos

Uzunya Plajı

İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan ve Karadeniz kıyılarında konumlanan Uzunya Plajı, hemen arkasında aynı adı taşıyan bir balık restoranı ile birlikte hizmet veriyor. Buranın hem kumluk plaj alanı hem de çimenlik alanı mevcut. Özel araçlarıyla gelen misafirler için otopark alanı bulunuyor.Uzunya Plajı nerede diye merak ediyorsanız, Sarıyer’in Kilyos tarafında Demirciköy’de olduğunu söyleyebiliriz. Buraya Plaj Yolu Caddesi istikametini takip ederek ulaşabiliyorsunuz. Plajın sol tarafında Milyos Beach, sağ tarafında Sebastian Beach yer alıyor. Günlük yaşamın stresini deniz, kum ve güneş ile atmak isterseniz Kilyos'u ve Uzunya Plajı'nı tercih edebilirsiniz. Plaj alanına sandalyelerinizi ve havlunuzu atıp bol bol denize girebilir, güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Çim alanda işletmelere ait ücretli şemsiye ve şezlonglar da mevcut.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

3 – Sofular Plajı / Şile

Sofular plajı

Sofular Köyü Şile’de konumlanan ve giriş ücreti olmayan bir plaj. Şile'nin hareketli merkezine yaklaşık 15km. mesafede konumlanan plaj alanı metre uzunluğunda ve oldukça da geniş. Bu sayede sosyal mesafenize de dikkat ederek rahat bir şekilde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Sofular Köyü Plaj alanında cankurtaran bulunuyor. Ayrıca burada çadır kampları için de uygun alan mevcut. Şezlong ve şemsiyenin yanı sıra havlunuzu ve şemsiyenizi alıp plajda keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Sofular Plajı giriş ücreti yılı için 50 TL. Otopark girişi ücretli olduğu için bu ücret alınıyor. Plajda duş, soyunma kabini ve WC gibi noktalar mevcut. Evcil hayvanınızla ziyaret edebileceğiniz Sofular Köyü piknik alanlarına da sahip, kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz. Sofular Köyü’ne nasıl gidilir diye soracak olursanız İstanbul’dan yaklaşık olarak 50 km mesafede yer almaktadır.

4 – Sahilköy Köyü / Şile

Sahilköy

Sahilköyü, Şile'ye bağlı Koca İskele Domali mevkinde konumlanıyor. Burası ev sahipliği yaptığı kamp alanı ile ünlü bir yer aslında. Şilede nerede kamp yapılır? diye merak edenlerin ilk tercih edeceği yerler arasında Sahilköy Köyü. Hem kendiniz kamp yapabilir, isterseniz bölgede bulunan kamp işletmelerinin bungalov veya çadırlarında da konaklayabilirsiniz. Özel aracınızla gelecekseniz Yandex navigasyon uygulamasını kullanmayın, çünkü kapalı yola yönlendiriyor aklınızda olsun. Sofular Köyüne ulaşım için kendi imkanlarınızla da İstanbul'dan gelebilirsiniz. Üsküdar’dan kalkan S numaralı İETT hattı ile Sofular Köyü kamp alanına ulaşabilirsiniz. Sahil Kamp Hizmetleri Neler? Fiyatlar Ne Kadar? Hem kendinizin çadırını alıp gelebileceğiz hem de buradaki taş evi, villayı, bungalov çeşitlerinden birini ya da doğal yaşam evlerinden birinde de konaklama yapabilirsiniz. Bu tip konaklama alanlarının fiyatları için tesisle iletişime geçerseniz daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Sahilköy Köyü kamp alanına günübirlik gelmek isterseniz de upuzun incecik kumlu sahilinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca işletme içerisinde duşlar, WC, soyunma kabini, büfe, restoran ve 40 karavanlık alanı da bulunuyor. Tesisin geniş ve uzun plajında güvenle denize girebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Sahil kamp Günübirlik girişler kişi başı yılı için 30 TL. Kendi çadırınızı kurmak istediğinizde çadır alanı için de 50 TL vermek durumundasınıseafoodplus.info kamp Bungalov ve doğal yaşam evleri güncel fiyatları için tesisle iletişime geçebilirsiniz. Kamp alanı içinde bir de havuz var. Bu havuza giriş de ekstra ücretli. Aktivite olarak da survivor parkuru ve poligon alanında da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sahil alanında havlunuzu ve sandalyelerinizi kullanabilir, yanınızda getirdiğiniz yiyecek ve içeceklerinizi tüketebilir ya da piknik alanında mangal yakabilirsiniz.

  • Velena Otel
  • Velena Otel
Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

(19 yorum)

Tesis Fiyatı

Sadece Konaklama

TL

5 - Saklı Koy Plajı - Kabakoz / Şile

Saklıkoy

Kaynak: @bizorayagittik

Saklı Koy, Şile'nin köylerinden biri olan Kabakoz Köyü'nde yer alıyor. Kabaköz, büyük plajı ve onlarca küçük koyu ile ünlü bir yer. İstanbul'a yaklaşık 70 km mesafede konumlanıyor. Kabakoz Köyü, Şile'nin en sevilen köylerinden de biri. Bu yüzden plajının yanı sıra köyü gezmeyi de ihmal etmeyin deriz. Köy içerisinde yeni Şile evleri ile neredeyse yıllık eski ahşap evleri yan yana görmek mümkün. Çınar ağacının altında yer alan mahalle kıraathanesi ise bir kahve ve bir çay molası için oldukça ideal. Şile Saklı koy plaj alanında hem halk plajı hem de sadece çift olarak giriş yapılabilen ücretli koylar mevcut. Ama en güzeli hangisi derseniz tabi ki Saklıkoy Plajı. Şile Saklıkoy Kamp alanları da bölgede mevcut. Saklı Koy Plajı'na Nasıl Gidilir? Burası özel mülk ve bir işletmeye ait. lSaklı koy plajı, Şile’nin Kabaköz Yolu’nda, plaj mevkiinde yer alıyor. Yollar toprak ve engebeli. yılı için Saklı Koya giriş kişi başı TL olarak belirlenmiş. Partnersiz giriş yok. Ailelere uygun, ancak 7 yaşından küçük çocuklar için biraz sıkıntılı olabilir. Çünkü bazen deniz çok dalgalı olabiliyor. İçeriye yiyecek ve içecekle gelmek yasak çünkü tesis aynı zamanda restoran hizmeti de veriyor ve yemekleri de güzel. Plajın hemen yan tarafında askeri alan olarak bilinen kocaman bir plaj daha var.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

6 – Akçakese Sahili – Akkaya Plajı / Şile

Akçakese Sahili

Kaynak: @bizorayagittik

Şile’nin en güzel sahili olan Akçakese Sahili'nde bulunan Akkaya Plajı, İstanbul'un Şile ilçesinde yer alıyor. İstanbul'a 60 km, Şile'ye 17 km uzaklıkta konumlanıyor. Akçakese Sahili boyunca hem ücretli hem de ücretsiz birçok işletme var. Buraya deniz için gelmediğiniz zamanlarda, masa ve sandalyenizi atıp yanınıza aldığınız kahvenizi yudumlayarak güneşi batırabilirsiniz. Akçakese Sahili, Akkaya Plajı’nda sahil iki bölümden oluşuyor. Halk plajı kısmı ücretsiz. Derinliği belli bir noktaya kadar sabit fakat birden deniz derinleştiği için uyarı tabelaları sonrasına gidilmemesini tavsiye ederiz. Yüzmeyi çok iyi bilenler için bile tehlikeli olabilecek bölgeleri mevcut. Güvenli tarafta yüzerek, deniz keyfini doyasıya Akkaya plajında çıkarabilirsiniz. Akçakese kamp alanları bakımından da oldukça zengin bir sahil. Ücretli ve ücretsiz kamp alanları bu bölgede mevcut.Şile Kamp alanları içerisinde tercih edebileceğiniz bir sahil Akçakese Sahili.

7 - İmrenli Köyü Sahili / Şile

İmrenli Köyü Sahili

Akçakese Plajı'ndan doğuya doğru ilerlerseniz İmrenli Köyü Plajı'na ulaşıyorsunuz. Burası Şile'deki birçok plaja göre biraz daha kalabalık olabiliyor. İmrenli Köyü Sahili’nde deniz temiz, yosun yok, mis gibi kumluk bir plaj var. Plajın hem ücretli hem de ücretsiz bölümleri mevcut. Ulaşımı diğer koylara nazaran daha kolay olduğu için Şile’de denize girilecek yerler arasında en çok tercih edilenlerden biri. İmrenli'de işletme sayısı da fazla olduğu için her bütçeye göre restoran, kafe, işletme mevcut. Şile İmrenli Köyüne yaz mevsiminde hafta sonları gidecek olursaınz bir hayli kalabalık olacağını şimdiden kabul etmelisiniz.

  • Ağva Deniz Yıldızı Otel
  • Ağva Deniz Yıldızı Otel

Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

8 - Tırmata Beach / Kilyos

Tırmata Beach

Kilyos uzun plajları ile bilinen bir bölge. Her ne kadar dalgalı bir deniz olsa da İstanbul'da denize girmek isteyenlerin tercihi Kilyos beldesi oluyor. Kilyos Halk Plajı'na oldukça yakın mesafede yer alan Tırmata Beach, öncelikli olarak ailelere yönelik hizmet veriyor. Bu sebeple plaja çift olmayanları almıyorlar ve bu konuda çok hassas davranıyorlar. Özel araçlarıyla gelenler için ücretsiz otopark alanı mevcut. yılı için Tırmata Beach fiyatları merak edildiğinde giriş ücreti kişi başı hafta içi TL, hafta sonu TL. Bayram tatillerinde ve resmi tatillerde hafta sonu fiyatı uygulandığını da hemen hatırlatalım. Bir de küçük çocuklar için özel indirim uygulanabiliyor. Tırmata Beach 6 dönüm çim alanın yanı sıra yaklaşık m² teras alanına sahip. Tüm bu alanda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek kişinin kullanabileceği şezlong bulunuyor. Mekanda ayrıca restoran ve kafe de tüm gün konuklarsa hizmet veriyor. Burada bir de Kite Surf Okulu var. Tırmata Beach telefon yardımıyla tüm konuklara hizmetleri ve güncel fiyatlar hakkında detaylı olarak da bilgi vermektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir