tus kacta bitiyor / TUS YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖSYM SORGULAMA EKRANI - Aspor

Tus Kacta Bitiyor

tus kacta bitiyor

SINAVLAR HAKKINDA

Sınavlar

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde güz ve bahar dönemlerinde ara ve dönem sonu sınavları; yaz okulu tek sınav olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere Cumartesi ve/veya Pazar günleri sabah ve/veya öğleden sonra olmak üzere sınavlar  yapılmaktadır.

Sınavlar Türkiye'de ve K.K.T.C. Lefkoşa’da  sabah saat 'da, öğlenden sonra ise saat ' te yapılmaktadır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kağıdı olarak iki tür belge kullanılmakta olup, dersin özelliğine göre çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Detaylı bilgi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları – saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde seafoodplus.info​ adresine giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alabilirler.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

Sınav Süresi ve Sınav Oturumları

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilmektedir.

Sınav Yeri Organizasyonu

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini tercih edebilmektedirler.

Sınavlar aşağıda belirtilen il ve ilçelerde yapılmaktadır.

SINAV MERKEZLERİ
AdanaBilecikGümüşhaneKonya/AkşehirSamsun
Adana/KozanBingölHakkâriKonya/BeyşehirSiirt
Adana/CeyhanBitlisHatayKonya/EreğliSinop
AdıyamanBoluHatay/İskenderunKonya/SeydişehirSivas
Adıyaman/KahtaBurdurIğdırKütahyaŞanlıurfa
AfyonkarahisarBursaIspartaLefkoşaŞanlıurfa/Siverek
AğrıBursa/GemlikİstanbulMalatyaŞanlıurfa/Viranşehir
Ağrı/PatnosBursa/İnegölİzmirManisaŞırnak
AksarayÇanakkaleİzmir/ÖdemişManisa/AkhisarTekirdağ
AmasyaÇanakkale/BigaKahramanmaraşManisa/SalihliTekirdağ/Çorlu
AnkaraÇankırıKahramanmaraş/ElbistanMardinTokat
Ankara/PolatlıÇorumKarabükMersinTrabzon
AntalyaDenizliKaramanMuğlaTunceli
Antalya/AlanyaDiyarbakırKarsMuğla/FethiyeUşak
ArdahanDüzceKastamonuMuğla/MilasVan
ArtvinEdirneKayseriMuşVan/Erciş
AydınEdirne/KeşanKırıkkaleNevşehirYalova
BalıkesirElazığKırklareliNiğdeYozgat
Balıkesir/BandırmaErzincanKırşehirOrduZonguldak
Balıkesir/EdremitErzurumKilisOrdu/Ünye 
BartınEskişehirKocaeliOsmaniye 
BatmanGaziantepKocaeli/GebzeRize 
BayburtGiresunKonyaSakarya 

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler

  1. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
  2. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
    • Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı,
    • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,
    • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı,
    • T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi,
    • Süresi geçerli pasaport,
    • Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart,
    • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi,
    • Yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge

bu amaçla kullanılabilir.

Bunların dışındaki belgeler (mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini seafoodplus.info​ adresine giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alabilirler.


Geçersiz Belgeler

  1. Öğrenci Kimlik Kartı
  2. Mesleki Kimlik Kartları
  3. Askeri Kimlik Belgesi
  4. Baro Kartı

Sınavda Uygulanacak Kurallar

  1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.
  2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.
  3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
  4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.
  5. Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir. Açık uçlu sorulara verilen cevapların değerlendirilmesi bu uygulamanın dışındadır.
  6. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.
  7. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
  8. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
  9. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır:
    • Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,
    • Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak,
    • Alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak,
    • Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,
    • Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak,
    • Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek,
    • Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak,
    • Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması,
    • Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak.
    • Talebi doğrultusunda okuyucu ve/veya işaretleyici desteği aldığı halde, bizzat sınav sorularını okumak ve/veya cevapları işaretlemek.

    • Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

    • ​Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

  10. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız.
  11. Soru kitapçığındaki derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.
  12. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.
  13. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.
  14. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz.
  15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  16. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.
  17. Çoktan seçmeli sorularda, her sorunun tek bir doğru cevabı vardır, bir soru için birden çok seçeneği işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.
  18. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız.
  19. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır.

Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.

Sınav Soru ve Cevaplarının İnternette Yayımlanması

Öğrenciler, ilgili dönem veya geçmiş dönemlere ait sınavların soru ve cevaplarına Anadolu Mobil ve seafoodplus.info adresinden giriş yaparak ulaşabilir.

Sınav Sonuçları

Sınav sonuçları, sınav tarihinden yaklaşık 15 gün içinde Anadolu Mobil ve seafoodplus.info​ adresinden öğrenilebilir.

Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır.

Sınav Soru ve Sonuç İtirazı

Sınav soru ve sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 2 (iki) işgünü içinde seafoodplus.info​ adresinde bulunan Sınav İşlemlerinden itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Mazeret Sınavı

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Tutuklu ve Hükümlü Öğrencilerin Sınavları

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadır. Adalet Bakanlığı sınava girecek öğrencilerin listesini Anadolu Üniversitesinin belirlediği tarihler arasında Üniversitenin belirlediği kanaldan bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler ile bilgilendirme sonrası farklı bir cezaevine/tutukevine nakledilen öğrenciler, cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmaz.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.

Güncelleme Tarihi:

TUS kaç saat sürüyor, kaçta bitiyor? TUS kaç dakika sürecek?

Tıpta Uzmanlık Sınavı TUS başladı. İlk oturumu sabah saat 'da gerçekleştirilen sınava katılım sağlayan adaylar ve yakınları TUS'un kaç dakika süreceği konusunda araştırma yapıyor. Cevaplama süresi dakika olacak sınavın ikinci oturumu 'te başlayacak. Buna göre; TUS kaç saat sürüyor, kaçta bitiyor? TUS kaç dakika sürecek?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. dönem sınavı; İstanbul, Ankara ve İzmir'deki sınav merkezlerinde gerçekleşiyor. Adaylara, testlerindeki çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavda dakika süre verilecek. TUS'un kaç dakika süreceği aşağıdaki tabloda ayrıntılı şekilde belirtilmiştir. İşte bugün gerçekleştirilen 2 oturumlu TUS sınav süresi ile ilgili detaylar

TUS KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

ÖSYM tarafından 4 Ekim tarihinde gerçekleştirilen TUS sınav saati 'da ilk oturumu ile başlayacak. İkinci oturum ise saat 'da gerçekleşecek. Sabah saat 10'da başlayan TUS sınav süresi öğleden sonra 'e kadar devam edecek.

TUS KAÇ DAKİKA?

Temel Tıp Bilimleri Testi, saat &#;te başlayacak, çoktan seçmeli sorudan oluşacak ve cevaplama süresi dakika olacaktır.

Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 'te başlayacak, çoktan seçmeli sorudan oluşacak ve cevaplama süresi dakika olacaktır.

TUS KAÇTA BİTİYOR?

TUS 2. Dönem sınavı 4 Ekim Pazar günü saat 'da başlayacak. Saat 'te başlayacak olan Temel Tıp Bilimleri Testi oturumu toplam dakika sürecek ve adaylar 'e kadar sınav salonlarında kalabilecek. Klinik Tıp Bilimleri Testi ise 'te başlayacak. Bu test ise 'e kadar devam edecek.

TEMEL TIP BİLİMLERİ TESTİ SAATİ VE SINAV SÜRESİ : , ( dakika)

KLİNİK TIP BİLİMLERİ TESTİ SAATİ VE SINAV SÜRESİ : , ( dakika)

ÖSYM&#;nin yayınladığı TUS kılavuzundaki bilgilere göre, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınav saatinden en az 1 saat önce girecekleri binanın önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adaylar, sabah oturumunda saat 'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu süreler tamamlanmadan sınav salonundan çıkmak isteyen adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir.

2. dönem TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

TUS puanı nasıl hesaplanır? TUS puan hesaplama

TUS taban puanları 1. dönem en küçük ve en büyük puanlar

YKS sınavı kaç dakika sürüyor? İşte TYT AYT başlangıç ve bitiş saatleri

YKS saat kaçta başlıyor, kaç dakika sürüyor? TYT sınavı saat kaçta bitiyor? sorusu adayların gündeminde. Üniversite hayali kuran binlerce aday hafta sonu gerçekleştirilecek YKS sınavlarında ter dökecek. Sınava girecek adaylar ve yakınları tarafından sınav süreleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin “seafoodplus.info” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih duyuruldu.

YKS sınavı kaçta başlıyor, TYT, AYT sınavı kaç dakika sürüyor?

YKS sınavına katılacak adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat , öğleden sonra oturumlarında saat 'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YKS sınavı ne zaman?

Geçen yıl 3 milyon bin olan aday sayısının, bu sene bin fazla başvuruyla 3,5 milyonun üzerine çıktığı YKS, 17 ve 18 Haziran'da KKTC Lefkoşa dahil toplam sınav merkezinde uygulanacak.

TYT sınavına kaç kişi girecek?

YKS'nin yarın saat 'te yapılacak birinci oturumu TYT'ye 3 milyon bin aday katılacak. Sınav, 11 bin binada, bin salonda uygulanacak. TYT oturumunda bin 18 kişi görev alacak.

TYT sınav süresi ne kadar, kaç dakika?

TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 olmak üzere toplam soru sorulacak ve dakika süre verilecek.

TYT sınavına kaç kişi katılacak?

18 Haziran Pazar saat 'te yapılacak ikinci oturum AYT'ye 2 milyon bin aday katılacak. Sınav, 8 bin binada, bin salonda uygulanacak. AYT'de bin kişi görev alacak.

AYT sınav süresi ne kadar, kaç dakika?

AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40 soru, Matematik Testi'nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi'nde 40 soru sorulacak ve dakika süre verilecek.

YDT sınavı kaçta başlayıp kaçta bitecek?

Aynı gün saat 'te gerçekleşecek üçüncü ve son oturum YDT'de ise İngilizceden bin , Arapçadan 13 bin , Almancadan 4 bin , Fransızcadan , Rusçadan kişi sınava girecek. Sınav, binada, 16 bin salonda uygulanacak. Sınavın son oturumunda ise 49 bin kişi görev alacak. YDT, 5 dilde uygulanacak, 80 soru sorulacak ve dakika süre verilecek. Sınavlardan 15 dakika önce kapılar kapatılacak, sınav salonuna aday alımı tamamlanacak.

Engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda TYT'ye toplam 13 bin engelli aday girecek. AYT'ye 9 bin , YDT'ye ise bin engelli aday katılacak. Engelli adaylar için YKS'de, üç oturumda toplam 10 bin okuyucu ve işaretleyici görev yapacak. Sınava ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlandı. Bu yıl 22 sınav merkezinde ilk defa YKS yapılacak. YKS'ye başvuran en genç aday 15, en yaşlı aday 89 yaşında.

YKS sınavına yanında hangi belgeler bulunacak?

Adayların, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunmayan adayların mağdur olmamaları için nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartlarını almaları gerekiyor. T.C. kimlik kartını, nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için il veya ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak.

Depremzedelere ulaşım ve konaklama desteği

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, pazar günü YKS sınavına girecek depremzede adaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, depremzede öğrencilere ulaşım ve konaklama desteği sunulacağını duyurdu.

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

TUS sınavı saat kaçta başlıyor ve saat kaçta bitiyor

Saat 'te başlayacak olan TUS Temel Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu birinci aşama sınavı toplam dakika sürecek ve adaylar 'e kadar sınav salonlarında kalabilecek. TUS birinci dönem Klinik Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu ikinci aşama sınav ise 'te başlayacak. Bu test ise 'e kadar devam edecek.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 1. Dönem) 15 Nisan tarihinde uygulanacak. Temel Tıp Bilimleri Testi, saat ’te başlayacak, çoktan seçmeli sorudan oluşacak ve cevaplama süresi dakika olacaktır. Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 'te başlayacak, çoktan seçmeli sorudan oluşacak ve cevaplama süresi dakika olacaktır.

15 Nisan tarihinde uygulanacak olan TUS (1. Dönem) Temel Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu (2. Dönem) 1. Aşama sınavları için adaylar, saat ’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

15 Nisan tarihinde uygulanacak olan TUS (1. Dönem) Klinik Tıp Bilimleri Testi ve STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) 2. Aşama sınavları için adaylar, saat ’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir