iğne oyası tohum çeşitleri / SAINTPAULIA (UZAMBARA VIOLET): EVDE BAKIM, ÇEŞITLER, FOTOĞRAFLAR, ÜREME - KAPALI BITKILER -

Iğne Oyası Tohum Çeşitleri

iğne oyası tohum çeşitleri

Neredeyse her menekşe, uygun özenle evde gerçek bir dekorasyona dönüşebilir, ancak çoğu zaman çiçek yetiştiricileri, aralarında çok sıradışı çeşitlerin bulunduğu Uzambar çeşitlerini tercih eder. Bu inceleme, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmenize ve evde süs bitkilerine bakmanın özelliklerini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Bitkinin botanik tanımı

Uzambar menekşeleri Afrika'dan evlerimize geldi ve çok sayıda çiçek yetiştiricisi tarafından bol ve uzun çiçeklenme nedeniyle takdir edildi, bu da çok karmaşık bakım gerektirmiyor. Tüm senpolialar düşük veya 5 ila 50 cm yüksekliğindeki bodur çiçseafoodplus.info çeşit çeşitler bol çiçeklenme ile göze hoş gelen, zengin kültürler olarak yetiştirilebilir. Kök kısaltılır ve üst kısmında birçok uzun yapraklı yaprak plakalı bir soket vardır. Şekilleri ve dokuları çiçeğin türüne bağlı olduğundan, bu tür menekşelerin yaprakları oval, yuvarlak, oval veya kalp şeklinde olabilir.

Kabarık püskürtme, levha levhasının yüzeyinde hemen hemen her zaman bulunur, ancak bazı durumlarda neredeyse hiç fark edilmez. Çeşitliliğe bağlı olarak, yaprakların rengi açık yeşilden koyu yeşile kadar değişir ve alt kısımda yaprak plakası soluk mor renkte boyanabilir. Neredeyse tüm menekşelerde, yapraklar çıplak gözle görülebilen damarlarla kaplıdır.

Menekşe tomurcukları küçük ama sayısızdır, bu nedenle bir çiçek üzerinde çiçeklenme sırasında aynı anda çiçek açabilir. Bugün 'den fazla farklı menekşe türü olduğu göz önüne alındığında, yapraklarının tüm olası renklerini, şekillerini ve dokularını tarif etmenin çok zor olması şaşırtıcı değildir. Saçaklı bir kenarlıklı, kabartmalı ve dalgalı, basit ya da düz renkte olabilirler. Evde, mavi, mavi, mor, beyaz ve pembe çiçekleri ve bu renklerin çeşitli kombinasyonlarını bulabilirsiniz.

Biliyor musunBirçok halk belirtisi menekşelerle ilişkilidir.Örneğin, çiçekli bir bitkide toplam çiçek sayısını hesaplamanız tavsiye edilir: bir çift bile hızlı bir para kazancına işaret eder ve garip bir tane zarar verir.Bu nedenle nakli sırasında bitkinin tam olarak eşit sayıda çiçeğe sahip olacağı zamanı seçmeniz önerilir.

tür

Uzambara menekşe çeşitli kriterlere göre türe ayrılır:

  • çiçek çıkışının büyüklüğü (5 ila 20 cm çapında);
  • çiçeğin türü, rengi ve büyüklüğü dikkate alınarak;
  • yaprak bıçaklarının özellikleri ve görünümleri (basit veya renkli);
  • bitkinin büyüklüğü.

Fantezi denilen menekşe çeşitleri vardır: örneğin, "Julia" ve "Afrodit" çeşitleri. Yaprakların sıradışı renkleri ile karakterize edilirler, çünkü düz yüzeylerinde her zaman bitkiye daha fazla süslülük kazandıran noktalar, lekeler, çizgiler şeklinde çok renkli bir ek vardır.

Bu bitkinin en ilginç ve yaygın çeşitleri arasında, aşağıdakiler ayırt edilebilir:

  1. "Chic Haşhaş" - rengi açık pembeden koyu turuncuya değişen büyük çiçeklere sahiptir. Bütün çiçekler, fırfırlara benzeyen dalgalı taç kenarlarına sahiptir.

  2. “Kraliyet merhameti” - bir ahududu kütikülle çevrilmiş büyük basit veya yarı-çift çiçeklerle karakterizedir. Yapraklar koyu yeşildir.

  3. "Bahar Gülü", yeşilimsi bir renk tonu ile çok sayıda kar-beyaz çiçeğin göründüğü bol miktarda çiçek açan bir çeşittir. Yaprak bıçakları - orta boy, koyu yeşil.

  4. “Kar oyası” - sarı bir orta ile saf beyaz, büyük çift çiçek vardır. Yapraklar koyu yeşildir.

  5. “Blue Fog”, yaprakları daha doygun bir orta kısmı ve beyaz bir ucu ile, orta büyüklükte, soluk mavi bir çiçek. Yaprakları hafif dalgalı, yapraklar açık yeşil renktedir.

Buna ek olarak, “Düşes”, “Soğuk kiraz”, “Mavi kan” ve “Yaz alacakaranlık”, aralarında hafif dalgalı kenarları olan havlu çiçek ve örneklerin aynı derecede ilginç olacağı, daha az çekici senpoli türleri değildir.

Satın almada nasıl seçim yapılır

Bir oda çiçek seçerken, hemen hemen her zaman gözler hemen menekşe üzerine düşer. Bununla birlikte, özellikle az bilinen kreşlere veya pazarın yakınında bulunan küçük çiçek dükkanlarına gelince ilk rastlanan tesisi satın almaya değmez.

Önemli!Alınan bitki hemen diğer çiçek bitkilerinin yanına yerleştirilmemelidir.Yeni menekşe birkaç hafta boyunca karantina bölgesinde bulunmalıdır, böylece üzerinde hiçbir hastalık ve zararlı bulunmadığından emin olabilirsiniz.

Kararınızda hata yapmamak için, seçilen vakayı dikkatlice incelediğinizden ve aşağıdaki özelliklerine dikkat ettiğinizden emin olun:

  • bitkinin yaprakları üzerinde kahverengi veya hafif lekeler olmamalıdır;
  • sağlıklı bir bitkinin yaprak plakaları daima elastiktir ve tüm yüzey üzerinde aynı renk tonuna sahiptir;
  • soket bir el ile hafif bir dokunuşla parçalanmamalıdır ve simetrik olması daha iyidir;
  • Bitki zaten çiçeklere sahipse, yapraklarıyla problemsiz aynı renkte olmalıdır;
  • Sağlıklı bir numunenin gövdesi kalın yapraklarla kaplı olduğundan pratikte görünmez.

Menekşe kendisine ek olarak, tenceredeki toprağı incelemek yararlı olacaktır: eğer grimsi bir kaplamaya sahipse, o zaman böyle bir bitki almamak daha iyidir. Seçilen çiçeğin yaşını satıcıya kontrol ettiğinizden emin olun. Bir yıldan daha eski menekşeler satın almamak daha iyidir, ancak "eski bir bitki" ye sahip olduğunuzdan emin olmak için, yaprak sayısını ve çalının ihtişamını değerlendirmelisiniz: eski veya hastalıklı bitkilerin birkaç yaprak plakası vardır veya çok incedir.

Satın aldıktan hemen sonra nasıl bakım yapılır?

Alışılmış yetiştirme koşullarında meydana gelen herhangi bir değişiklik, bitkiler için her zaman bir strese neden olur; bu nedenle, eve bir çiçek getirirken, saksıyı, satın almadan önce menekşenin tutulduğu önceki odaya mümkün olduğunca yakın olan odaya koymaya çalışın. Senpolonya'nın yeni bir kabın içine nakli ancak karantina süresinin bitiminden sonra ve sadece bu işleme ihtiyaç duyulduğundan eminseniz (tesis bir taşıma tankında ya da kökleri zaten drenaj deliklerinden geçiyorsa) mümkündür.

Önemli!Alınan menekşe naklinde, köksapında küçük beyaz toplar fark ederseniz, onları çıkarmak daha iyidir.Büyük olasılıkla, bu bitkilerin başarılı bir şekilde taşınması için toprağa eklenen özel bir besindir ve gelecekte artık buna ihtiyaç duymayacaklar.

Çiçeğin tüm solmuş ve kurutulmuş kısımları derhal çıkarılmalıdır, ancak menekşei yalnızca alt tabakanın üst tabakası kuruduktan sonra sulayabilirsiniz (son kez ne zaman sulandığını bilmeniz olası değildir, bu nedenle olası bir taşmayı önlemek daha iyidir). Önleyici amaçlar için, menekşe yapraklarını nemli bir bezle silmek yararlıdır, ancak bu durumda, belirli bir çeşidin özelliklerini ve yapraklar üzerindeki nem ile ilişkisini göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.

Birkaç hafta içinde bitkinizin toprağın tamamen değiştirilmesiyle bir nakle ihtiyacı olması muhtemeldir. Bu eylemi gerçekleştirmek için bir sinyal, çiçek yapraklarının kararması ve tenceredeki toprağın yüzeyinde hafif bir kaplamanın ortaya çıkması olacaktır. Daha fazla bitki gelişimi için substrat mutlaka iyi nefes alabilen, hafif olmalıdır. En iyi çözüm, menekşeler için özel toprak satın almaktır, ancak orada değilse, çimi, iğne yapraklı toprağı, yaprak humusunu ve kömürü karıştırabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, kum, sphagnum yosunu ve bataklık yosunu sıklıkla kullanılır, ancak toplam karışım içindeki payları gözle görülür şekilde daha küçük olmalıdır. Bir iniş tankı olarak, çapı mevcut menekşe çıkışının çapından kat daha küçük olan sığ bir kap kullanabilirsiniz. Çok büyük bir kapasitede bir çiçek ekerken, tüm kuvvetler alanı yeşil kısımla doldurmaya yönlendirileceğinden çiçeklenme başlamayabilir. Daha sonraki bitki nakli büyüme ve gelişme oranları yavaşlaştıktan sonra yapılacaktır.

Evde başarılı bir şekilde büyümek için hangi şartların yaratılması gerekiyor?

Senpolia, çiçekçiden daha fazla dikkat gerektiren dekoratif çiçeklenme bitkilerini ifade eder. Her şeyden önce, onun için uygun koşulları düzenlerken, odada yeterli miktarda ışıklandırmaya, optimal sıcaklık ve neme dikkat etmek önemlidir; bu olmadan, bereketli ve bol çiçeklenmeyi garanti etmek imkansızdır. Tüm gereksinimleri daha ayrıntılı olarak düşünün.

Önemli!Doğal büyüme koşulları altında, gündüz ve gece sıcaklıkları arasındaki fark, senpolia için oldukça belirgindir, bu nedenle, sürekli çiçeklenmeyi sürdürmek için, evde büyürken bu farkın sağlanması (en az derece) tavsiye edilir.

aydınlatma

Uzambara menekşe güneş ışığını seviyor, ama aynı zamanda narin yaprakları doğrudan güneş ışığına dayanamıyor. Bu nedenle, kışın, evin güney tarafına bitki içeren bir tencere yerleştirilir ve yaz aylarında gölgeli bir doğu veya batı penceresine taşınır. Tesis için en uygun ışık rejimi, tamamen karanlıkta altı saatlik bir mola daha olacak şekilde on iki saatlik aydınlatma olacaktır. Karanlıkta, menekşe, sağlığını ve gür çiçeklenme sağlayan hormonlar üretir. Kışın ortaya çıkışıyla, doğal ışığın yeterli olmadığı durumlarda, çiçek için yapay aydınlatma ayarlamanız gerekecektir, saksıyı periyodik olarak çevirmeniz gerekir (bitkinin sadece bir tarafı yanıyorsa menekşe çıkışı yana doğru eğilebilir).

havalandırma

Taze hava herhangi bir bitki için faydalıdır, asıl şey, çiçekleri soğuk hava akımları veya sıcaklıktaki keskin bir değişiklik olmadan etkilemeden doğru havalandırma modunu düzenlemektir. Menekşeler bu tür dalgalanmalara çok acı verir, bu nedenle odayı soğuk mevsimde havalandırmak istiyorsanız, tencereyi pencere kenarından çıkarmak daha iyidir. Yaz aylarında böyle bir sorun yoktur ve daha önce bir taslak olasılığını dışladıysanız, odayı senpolis ile havalandırın.

Biliyor musunEski günlerde menekşe şifalı bir bitki olarak kabul edilirdi.Kokulu ve üç renkli çiçekler, renal kolik, boğmaca, bronşit, poliartrit ve ayrıca cüruflu ve kaşıntılı cilt lezyonlarını iyileştiren merhemler için infüzyon hazırlamak için kullanıldı.

Sıcaklık modu

Menekşe bize Afrika'dan geldiği gerçeğine rağmen, yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duymaz ve bazen zararlıdır. Bu durumda, + 20 ° C aralığındaki göstergeler en uygun sıcaklık değerleri olarak kabul edilir, ancak çocukları büyütürken onları birkaç derece arttırmanız önerilir (yaklaşık + 22 + 24 ° C). Bitkinin iyiliğine ek olarak, bu aynı zamanda menekşeden gelen pozitif bir enerjinin korunmasına da yardımcı olacaktır: bazı ezoteristler bile ateşli bir çiçek olarak adlandırılır.

Hava nemi

Vahşi doğada, Uzambara menekşe çeşitli göletler yanında bulunabilir, bu nedenle bir çiçek için yüksek nem normaldir ("Matiola" veya "Svetlana" gibi bazı çeşitler hariç). Bununla birlikte, bitkinin yaprakları püskürtmeyi sevmez, bu nedenle, bu şekilde kuru hava ile ilgilenmeye karar verirseniz, bitkinin yanına su püskürtün, üzerine sürmeyin. Odadaki nem problemini çözmek için iyi bir seçenek, özel elektrikli nemlendiricilerin kullanılması veya bataryalara ıslak havlu asılmasıdır, kumaştan buharlaşma, nem, menekşeler için en uygun mikroklimayı yaratacaktır.

Bir pencere üzerinde menekşe yetiştiriciliği ve bakımı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Evde gelecekte nasıl bakım yapılır

Büyümek için uygun koşulların sağlanması Saintpaulia, refah ve güzel çiçeklenme yolunda sadece bir başlangıçtır, çünkü birçok bakımdan bu işlem daha fazla bakıma bağlıdır: büyüdükçe düzenli sulama, gübreleme, budama ve ekilme.

sulama

Menekşe içeren tencerede toprağın daima hafif nemli olması gerekir, ancak aşırı nemlendirmeye izin verilmemelidir. Sulamadan birkaç saat sonra, suyun kök sistemindeki bozulmaların önlenmesine yardımcı olacak olan paletten boşaltılması tavsiye edilir. Toprağa sıvının menekşe ile uygulanması, bitkinin yapraklarındaki nemden kaçınarak, çok dikkatli yapılmalıdır: Suya maruz kalan yerde zamanla çürüme izlerine benzeyen koyu lekeler görülebilir. Prosedüre uygun akışkan oda sıcaklığında (+ 18 ° C'den düşük olmamalıdır) ve 24 saat önceden çökeltilmelidir. İsterseniz, yağmur suyunu kullanabilirsiniz, eğer toplama işlemi sizin için zor değilse.

Toprağın kuvvetle kurumasıyla, menekşelerin daha az sulanması mümkün olur; bununla birlikte tencereler, hacminin 1 / 3'ü kadar suyla dolu ayrı bir kaba indirilir. Sulama yöntemlerinin her birinin avantajları ve dezavantajları vardır: üstteki besin maddeleri topraktan kademeli olarak temizler, ancak daha uygundur ve düşük olanı toprağı daha iyi emer, ancak aynı zamanda alkalinitesini de arttırır. Bu durumda en iyi çözüm, her iki seçeneğin değişmesidir. Ek olarak, nemli yosunlu bir palete menekşe içeren bir tencereyi koyarak nemi artırabilirsiniz, ancak bu durumda tencerenin kendisi suya temas etmemelidir. Bu, sulama sıklığını haftada kez azaltmaya yardımcı olacaktır.

Evde sulama menekşelerinin özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

pansuman ekleme

İlk defa, bir çiçek yeni bir kabın içine nakledildikten ay sonra beslenir. Dahası, doğal ışıkta pencere pervazlarında yetişen bitkiler her iki haftada bir (Şubat-Kasım ayları arasında) beslenir ve raflardaki çiçekler aynı sıklıkta ancak mevsim boyunca döllenir.

Özellikle önemli olan, büyüme mevsimi boyunca menekşelerin beslenmesidir ve uygun bir besin bileşimi için, burada kesinlikle herhangi bir karmaşık mineral gübresi kullanılabilir. Neredeyse tamamı suda boşanır, daha sonra bitkinin kendisi sonuçtaki çözeltiyle eklenir.

Aşırı bir durumda, organikler senpoliyi beslemek için de kullanılabilir, ancak yeşil kütlede hızlı bir artışa neden olmamak için sadece küçük miktarlarda kullanılabilir. Yaprak üstündeki pansuman, çiçek yaprakları üzerindeki nemi sevmediğinden aşırı doğrulukta yapılmalıdır. İşlemden sonra, uygulanan çözeltinin mümkün olan en kısa sürede kuruduğundan emin olun.

budama

Dekoratif çiçekli bitkiler yetiştirirken, menekşe çekici görünümünü korumak istiyorsanız, sadece bir şekillendirici budama ihtiyacı var. Ek olarak, ilkbaharda çiçeğin solmuş veya solmuş kısımlarının çıkarılması gençleşmesine katkıda bulunacaktır, bu nedenle sıhhi budama işlemini unutmayın. Her durumda, prosedür için, kesim yerlerinde çapak bırakmayacak yalnızca steril ve çok keskin bir alet kullanılması önemlidir.

Bitkinin orta kısmında tam büyüme ve gelişmeleri için yeni yapraklar ortaya çıktığında, eski, bazal yaprak plakaları ve kesimlerle birlikte çıkarmanız önerilir. Bir bitki için üç sıra yaprak yeterlidir. Aşırı peduncular ve stepsonlar hemen gövde kısmından ayrılır, böylelikle prizin simetrisini ihlal etmezler. Genel olarak, menekşelerin doğru oluşumu üreticinin kişisel vizyonuna bağlıdır, bu yüzden birçok insan kendi takdirine göre dekoratif budama yapar.

nakli

Yetişkin bitkiler (iki yıllık büyümeden sonra), erken ilkbaharda yıllık olarak daha büyük bir tencereye nakledilir. Ancak, yapay ışık lambaları altında yetiştirilirlerse, bu prosedürü sizin için uygun olan başka bir zamanda gerçekleştirebilirsiniz. Yeni iniş kapasitesi öncekinden cm daha büyük olmalıdır, aksi takdirde kök sistemi çürür. Tencerenin dibine, toplam yüksekliğin 1 / 5'inden az olmamak üzere bir drenaj katmanı (genişletilmiş kil veya kırılmış tuğla) döşenmeli ve çiçekler için hazırlanan toprak karışımı (örneğin, yaprak topraktan, turbadan ve 4: 1 oranında karıştırılan kumun üzerine dökülmelidir. : 1).

Evde nakli menekşenin özelliklerini öğrenmekle ilgileneceksiniz.

Önceki kapasiteden çıkarılan bitki, yapışma toprağından hafifçe çalkalanır, çürümüş kökler (eğer varsa) kesilir ve yeni bir tencereye yerleştirilir, taze bir substrat ile kaplanır. Dikim yüksekliği senpolia için büyük öneme sahiptir, bu nedenle büyüme noktasının toprak yüzeyi ile aynı hizada olduğundan ve alt yaprakların toprak hattının hemen üstünde bulunduğundan emin olun. Bu konuda ılımlılık çok önemlidir, çünkü toprağa aşırı gömülü bir bitkinin yanı sıra yüksek oranda ekilen bir menekşe normal olarak gelişemeyecektir ve büyük olasılıkla çürümeye başlayacaktır.

Video: Bir menekşe nakli nasıl yapılır

Nasıl yayılır

Uzambara menekşesinin çoğaltılması çeşitli şekillerde mümkündür: çalıları bölerek, kesilen yaprağın köklenerek ve tohum ekerek. Her birinin kendine özgü özellikleri vardır, bu nedenle, en uygun seçeneği seçmeden önce, özellikle davanızda senpolyanın nasıl en iyi şekilde yetiştirileceğini bulmak faydalı olacaktır.

Çalıyı bölmek

Bu yöntem haklı olarak en basit kabul edilir, bu nedenle çiçek işinde yeni başlayanlar için menekşeler kullanmaya başlamak daha iyidir. Prosedüre başlamak için, topraktan yeni çıkışlar çıkıncaya kadar beklemelisiniz, daha sonra keskin bir bıçakla birbirlerinden ayrılırlar. Her parçanın kendi köküne sahip olması önemlidir, aksi takdirde yeni bir yerde kök salması mümkün olmayacaktır. Bölünme sonucu elde edilen çalılar, menekşeler için uygun toprağa ekilir ve yetişkin bir bitki gibi bakıma devam eder.

yaprak

Размножением фиалки срезанным листом возможно в любое время года, главное — подобрать подходящий посадочный материал. Это должен быть немолодой лист, преимущественно из средней части розетки. Для отделения от материнского куста черешок обязательно нужно срезать наискосок, после чего лист помещают в воду черешком вниз, оставляя на поверхности только листовую пластину. При желании можно укоренить черенок в грунте или сфагнуме, только в этом случае посадочный материал обязательно нужно накрыть полиэтиленовым пакетом. Когда от листа появятся новые детки, их можно будет рассадить в постоянную почву вышеописанным способом.

Видео: размножение фиалки листом

tohumlar

Как и предыдущий способ, размножение фиалки путём высева семян может выполняться в любое время года, но в то же время этот вариант можно назвать самым длительным. Посевной материал сенполии очень мелкий, и многим напоминает пыль, поэтому, чтобы семена лучше соединились с почвой, перед посевом важно смочить субстрат. В процессе выполнения процедуры семена просто рассыпают по поверхности грунта и, не углубляя в него, накрывают полиэтиленовой плёнкой или стеклом. Разместив рассадную ёмкость в светлом месте, уже через несколько недель вы заметите первые всходы.

Советуем вам узнать, как приготовить своими руками грунт для фиалок и каким должен быть состав.

Для их хорошего роста и развития нужно периодически опрыскивать молодые растения из пульверизатора и ежедневно проветривать парник, снимая укрытие на несколько часов. После появления на сеянцах 2–3 настоящих листочков, нужно рассадить фиалки по отдельным горшкам или в одну широкую ёмкость, соблюдая дистанцию в 3–5 см. В дальнейшем по мере роста их можно будет снова пересадить, на этот раз уже в постоянные горшки.

Видео: размножение фиалки семенами

Muhtemel büyüme zorlukları

Трудности при выращивании сенполии могут возникнуть только в результате нарушения условий ухода или заражения болезнетворными микроорганизмами. Кроме того, в некоторых случаях фиалки страдают от болезней и вредителей, поэтому, чтобы сохранить растение, стоит знать о следующих возможных неприятностях:

  1. Клещи — самые частые вредители комнатных растений. Заметить их можно на розетке фиалки, где они часто вызывают скручивание листьев, а сам цветок заметно отстаёт в росте и цветении. В борьбе с вредителем часто применяют инсектицидные препараты (например, «Фитоверм»).

  2. Нематоды — вредитель, который при попадании в почву быстро перебирается в корневую систему фиалки и нарушает нормальное снабжение тканей питательными веществами. При массовом поражении цветок быстро чахнет, прекращает цвести, а если присмотреться к нему, то на зелёной части будет заметно утолщение стебля и изменение привычной формы листовых пластин. При осмотре корневой системы поражённого растения несложно увидеть пузырьковые утолщения и узлы, в которых и развиваются цисты червя. В данном случае разумнее всего будет выбросить растение, а если речь идёт о ценных сортах, тогда для размножения желательно брать листья только из верхних ярусов, где меньшая вероятность обитания вредителя.

  3. Тля — мелкий вредитель, оставляющий на листве черешках и их основании клейкие выделения. Смыть их с растения можно только мыльным раствором, при этом несильно переувлажняя почву. Из инсектицидных препаратов уместными будут «Антилин» и «Фитоверм».

  4. Трипсы — одни из самых опасных вредителей, поскольку они не только быстро размножаются на растениях, но и могут переносить на розетку возбудителей различных болезней цветка. Характерными симптомами присутствия вредителя в данном случае являются вялый вид листов, появление на них сероватых, жёлтых, белёсых пятен, мелких точек, а также быстрое увядание цветов и массовое осыпание пыльцы. В борьбе с вредителем часто используют препарат «Актара», причём им необходимо обработать не только листья растения, но и цветоносы и даже почву в горшке.

  5. Мучнистый червец — насекомое, присутствие которого выдаёт появление белых хлопьев на листьях, стеблевой части и в месте крепления листа. Поражённое растение быстро вянет, его листья тускнеют, желтеют и в конечном счёте опадают. Избавиться от проблемы помогут те же инсектицидные препараты, но на этот раз стоит обратить внимание на «Моспилан» и «Регент».

Что касается болезней узамбарских фиалок, то к самым распространённым видам можно отнести корневую и стеблевую гниль, фузариоз и фитофтороз. Чуть реже встречается вирус бронзовости и пятнистости листьев, но в любом случае при появлении непонятных пятен или полного усыхания листовых пластин с одновременным замедлением роста растения важно своевременно принять требуемые меры: удалить поражённые части растения и обработать его фунгицидными составами (например, «Фитоспорином» или «Превикуром»).

Узнайте, как сделать стеллаж для фиалок.

В остальном проблем с узамбарскими фиалками возникать не должно, и при грамотном уходе за растениями они всегда будут радовать вас пышным цветением, не зря же сенполия считается одним из самых желанных комнатных цветов.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir