Soğuk cüzdan

Soğuk Cüzdan

soğuk cüzdan

kaynağı değiştir]

Soğuk Cüzdan Nedir? Soğuk Cüzdan Nasıl Alınır?

Soğuk cüzdan, satın alınan kripto varlıkları saklamak için kullanılan çevrimdışı cüzdanlardır. Genelde internet ile ilişkisi olmayan bu cüzdanlar, USB bellek benzeri fiziki donanımlardır. Sıcak cüzdana göre daha güvenilir görülmektedirler.Soğuk Cüzdan (Ledger) Nedir?

Ledger ismiyle de bilinen soğuk cüzdan, internete bağlı olmadığı için daha yüksek bir güvenlik sunan cüzdanlara verilen isimdir. Bu cüzdanlar kullanıcının kişisel adresini ve özel anahtarını saklar ve bilgisayardaki uyumlu yazılımla birlikte çalışır.

Bunun yanı sıra, işlemleri çevrimdışı bir ortamda özel anahtarlarla imzalayarak güvenliği artırır. Çevrimiçi başlatılan herhangi bir işlem, USB, CD, sabit sürücü, kağıt veya bilgisayar gibi bir cihazda tutulan çevrimdışı bir cüzdana geçici olarak aktarılır ve daha sonra çevrimiçi ağa iletilmeden önce dijital olarak imzalanır. Özel anahtar, imzalama işlemi sırasında çevrimiçi olarak bağlanan bir sunucu ile temasa geçmediğinden, çevrimiçi bir bilgisayar korsanı işlemle karşılaşsa bile bunun için kullanılan özel anahtara erişemez. Bu ek güvenlik karşılığında, bir soğuk depolama cihazına ve cihazdan aktarım işlemi, sıcak bir cüzdan işleminden biraz daha karmaşıktır.

Varlıklarınızı çevrimdışına taşımak, bilgisayar korsanlığı ve dijital saldırılara karşı korunmanıza yardımcı olur, ancak aynı zamanda varlıklarınızı kaybetme riskini de göz önüne almanız gerekir. Bu depolama biçiminin yedeği yoktur; cüzdanınızı kaybederseniz, yatırımlarınıza erişiminizi de kaybedersiniz. Ayrıca modeline göre ise dışarıdan biri fiziksel olarak verilerinize ulaşabilir ancak bunun olma olasılığı çok düşüktür.Soğuk Cüzdan Türleri

Kripto para yatırımcılarının kullanabileceği birkaç soğuk cüzdan çeşidi mevcuttur. Sıcak cüzdana göre daha güvenilir olarak nitelendirilen soğuk cüzdanlar kendi içerisinde kağıt cüzdan, donanım cüzdan ve fiziksel Bitcoin olmak üzere üçe ayrılır.Kağıt Cüzdan

Kağıt cüzdan, açık ve anahtarlarınızın yazılı olduğu basılı belgedir. Genellikle anahtar QR kod ile belirtilir. İnternet üzerinden çalınma riski taşımasa da bu belgeyi iyi bir şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Çünkü belgeyi kaybetmeniz, çaldırmanız ya da hasar görmesi durumunda hesabınıza erişemezsiniz. Kusurları nedeniyle kağıt cüzdan kullanımı artık tehlikeli kabul edilmektedir. Bu türün en büyük kusurlarının başında, içerisinde bulunan kripto paranın bir kısmını değil de sadece hepsini gönderebiliyor olması gelmektedir.Donanım Cüzdan

Donanım cüzdan, özel anahtarlı güvenli bir şekilde saklamaya yarayan cihazları ifade eder. Kripto varlıklarınıza ulaşmayı sağlayan özel anahtarlarınızı çevrimdışı, şifreli çiplerde saklar.

Donanım cüzdanınıza erişebilmek için, üzerinde yer alan alana pin kodunuzu girmeniz gerekir. Eğer pin kodunuzu unutursanız, cihazınızı sıfırlamanız gerekir. Bunun için de kurulum aşamasında belirlediğiniz anahtar kelime grubunu girmeniz gerekir. Özel anahtarların cihazdan ayrılmamasını sağlayan donanım cüzdanları çevrimdışı oldukları için başka bir cihazla kullanılmak zorundadır. Donanım cüzdanlar, yüksek güvenlikli yapıları sayesinde bilgisayar ve telefonlardan virüs kapmaz, özel anahtarları sızdırmaz.Fiziksel Bitcoin

Fiziksel Bitcoin, bozuk para görünümünde ve içine para yüklenebilen soğuk cüzdan türüdür. Fiziksel Bitcoin cüzdanının kullanım amacı, çevrimdışı alışverişlerde kullanım kolaylığı olsa da son zamanlarda koleksiyonerler arasında da oldukça popülerdir.Soğuk Cüzdan Nasıl Alınır?

Soğuk cüzdan almak için genellikle güvenilir e-ticaret sitelerinden sipariş verilir. Donanım cüzdanlar USB bellek gibi formda olup, internetten sipariş edilebilir. Fiziksel bir ledger aldıysanız yanında gelen kullanım talimatlarını izleyerek size verilen anahtar çifti ile fiziksel soğuk cüzdanınıza kripto para yatırabilirsiniz. Bu tür fiziksel kripto soğuk cüzdanlarına bazen bilgisayardan yazılım yüklemek gerekebilir. Kağıt formunda soğuk cüzdanlar ise aracı web sitelerinden alınabilir. Bitcoin Paper Wallets buna örnek gösterilebilir. Daha sonra, alınan sayfanın HTML dosyası olarak bilgisayara kaydedilir ve internet bağlantısı kesilir. Dosya açıldığında direktifler takip edilerek bir Bitcoin adresi oluşturulur. Anahtar ve QR kodları alındıktan sonra sayfanın çıktısı kağıt cüzdana yazdırılabilir.Soğuk Cüzdan Fiyatları

İnternet üzerinden satın alınabilen kripto soğuk cüzdan fiyatları ortalama 500 Türk lirasından başlamaktadır. 2 bin ila 3 bin TL aralığında satışa sunulan ledger’ların yanı sıra fiyatı daha yüksek olanlar da mevcuttur. Ancak soğuk cüzdan ortalama güncel fiyatı bin ile 2 bin Türk lirası civarıdır.Soğuk Cüzdan (Ledger) Nasıl Kullanılır?

Ledger oluşturma işlemi için ilk adım, çevrimdışı bir Bitcoin adresi yaratmaktır. Bu adres, çevrimdışı olarak oluşturulan bir anahtar çiftine sahip olacaktır. Bu anahtar çifti bir e-posta adresi ve buna karşılık gelen parola olarak düşünülebilir. Maksimum düzeyde güvenlik sağlamak için bu anahtar çiftinin asla internete maruz kalmaması önemlidir.

Ledger kurmak oldukça basittir ve çok az teknik bilgi gerektirir. Zor olan kısım şu ki soğuk cüzdanınızın anahtarlarını internete hiç dokunmadığından emin olmak için;

Bu adresleri çevrimdışı olarak yaratan birçok açık tabanlı uygulama mevcuttur. Bu uygulamalardan biri ile anahtar çiftinizi oluşturduktan sonra o adrese Bitcoin göndermeye başlayabilirsiniz. Ancak unutmayın, o adresteki kripto paralarınızı harcamak için hala bir çevrimiçi kripto para borsası veya benzeri bir servis kullanmanız gerekecektir.Soğuk Cüzdan Çalınırsa/Kaybolursa Ne Olur?

Cüzdanınızın çalınması durumunda eğer çalan kişi şifrenize sahip değilse coin’lerinize ulaşma şansı son derece azdır. Cüzdanınızın kaybolması durumunda ise oluştururken elde ettiğiniz kurtarma verileri ile sonradan coin’lerinize tekrar ulaşma şansınız bulunmaktadır. Ancak kurtarma verisini akılda tutmak kolay değildir. Çünkü 24 ya da 12 kelimelik bir dizi şeklinde oluşturulmaktadır. Eğer bu kelimelerin biri ya da birkaçı yanlış kaydedilirse kripto para varlıklara erişim tamamen kaybolmaktadır.

Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl alınır ve kullanılır?

Soğuk cüzdanlar kripto veya dijital paralar için kullanılan, internete bağlı olmayan ve bu nedenle ele geçirilme riski çok daha düşük olan aletlerdir. Bu cüzdanlara çevrimdışı cüzdanlar veya donanım cüzdanları da denmektedir.

Soğuk cüzdan nedir?

İnternete bağlı olmadığı için daha yüksek bir güvenlik sunan cüzdanlara soğuk cüzdan denir. Soğuk cüzdan kullanıcının kişisel adresini ve özel anahtarını saklar ve bilgisayardaki uyumlu yazılımla birlikte çalışır. Soğuk cüzdanınızın modeline göre birisi fiziksel olarak verilerinize ulaşabilir ancak bunun olma olasılığı çok düşüktür.

Soğuk cüzdan, işlemleri çevrimdışı bir ortamda özel anahtarlarla imzalayarak güvenliği artırır. Çevrimiçi başlatılan herhangi bir işlem, USB, CD, sabit sürücü, kâğıt veya bilgisayar gibi bir cihazda tutulan çevrimdışı bir cüzdana geçici olarak aktarılır ve daha sonra çevrimiçi ağa iletilmeden önce dijital olarak imzalanır. Özel anahtar, imzalama işlemi sırasında çevrimiçi olarak bağlanan bir sunucu ile temasa geçmediğinden, çevrimiçi bir bilgisayar korsanı işlemle karşılaşsa bile, bunun için kullanılan özel anahtara erişemez. Bu ek güvenlik karşılığında, bir soğuk depolama cihazına ve cihazdan aktarım işlemi, sıcak bir cüzdan işleminden biraz daha karmaşıktır.

Varlıklarınızı çevrimdışına taşımak, bilgisayar korsanlığı ve dijital saldırılara karşı korunmanıza yardımcı olur, ancak aynı zamanda varlıklarınızı kaybetme riskini de göz önüne almanız gerekiyor. Bu depolama biçiminin yedeği yoktur; cüzdanınızı kaybederseniz, yatırımlarınıza erişiminizi de kaybedersiniz.

Soğuk cüzdan nasıl alınır?

Soğuk cüzdanların çoğu bir USB belleğe benzer şekilde gelmektedirler. Bunun dışında telefondan tutun bir kredi kartına kadar benzeyen kripto soğuk cüzdanları mevcuttur. Bu cihazları internetteki güvenilir alışveriş sitelerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Soğuk cüzdan nasıl kullanılır?

Fiziksel bir soğuk cüzdan aldıysanız yanında gelen kullanım talimatlarını izleyerek size verilen anahtar çifti ile fiziksel soğuk cüzdanınıza kripto para yatırabilirsiniz. Bu tür fiziksel kripto soğuk cüzdanlarına bazen bilgisayardan yazılım yüklemek gerekebilir. Alternatif olarak fiziksel olmayan bir soğuk cüzdan kullanmak isteyebilirsiniz.

Soğuk cüzdan nasıl oluşturulur?

Soğuk cüzdan oluşturma işlemi için ilk adım, çevrimdışı bir Bitcoin adresi yaratmaktır. Bu adres, çevrimdışı olarak oluşturulan bir anahtar çiftine sahip olacaktır. Bu anahtar çifti bir e-posta adresi ve buna karşılık gelen parola olarak düşünülebilir. Maksimum düzeyde güvenlik sağlamak için bu anahtar çiftinin asla internete maruz kalmaması önemlidir.

Soğuk cüzdanı kurmak oldukça basittir ve çok az teknik bilgi gerektirir. Zor olan kısım şu ki, soğuk cüzdanınızın anahtarlarını internete hiç dokunmadığından emin olmak için;

Bu adresleri çevrimdışı olarak yaratan birçok açık tabanlı uygulama mevcuttur. Bu uygulamalardan biri ile anahtar çiftinizi oluşturduktan sonra o adrese Bitcoin atmaya başlayabilirsiniz. Ancak unutmayın, o adresteki kripto paralarınızı harcamak için hala bir çevrimiçi kripto para borsası veya benzeri bir servis kullanmanız gerekecek.

Soğuk cüzdan ne kadar güvenli?

Soğuk cüzdanların, çevrimiçi cüzdanlar ile karşılaştırıldığında dijital saldırılara karşı dayanıklı olduğunu biliyoruz. Ayrıca sahip oldukları anahtar çifti ile bir hırsızın fiziksel olarak cüzdanınızı çalması durumunda bile varlıklarınıza erişmesi neredeyse imkansızdır.

Ancak unutmayın, fiziksel cüzdanınız çalınırsa içindeki kripto varlıklarınıza erişemeyeceğinizden dolayı bir kullanıcı olarak sorumluluğunuz çok daha büyüktür. Bu sorumluluğu unutmadığınız sürece kripto varlıklarınızı güvenli bir şekilde soğuk cüzdanınızda saklayabilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

En İyi Soğuk Cüzdanlar 2021

Çoğunlukla nakit, banka kartı ve benzeri fiziksel ödeme öğeleri içeren geleneksel cüzdanlardan farklı olarak kripto cüzdanlar, kripto paralarınız için depolama alanı görevi görüyor. Dijital varlıklarınız blockchain üzerinde saklanıyor ve yalnızca benzersiz bir özel anahtar ile bu varlıklara erişmek mümkün oluyor. Bu özel anahtar, dijital cüzdanda bulunan kripto para birimlerinin sahipliği temsil ediyor. Özel anahtarlarınızı güvenli biçimde saklamak son derece önemli. Zira erişiminizi kaybetmeniz durumunda cüzdanın içinde bulunan parayı kaybetmeniz söz konusu.

Kripto para cüzdanları birbirinden farklı boyut ve türlerde sunulabiliyor. USB belleğe benzeyen Ledger gibi donanım cüzdanlarının yanı sıra Coinbase Wallet ve MetaMask gibi uygulamalar üzerinden, mobil bankacılık uygulamasına benzer biçimde dijital cüzdana erişilebiliyor.

Subscribe

Join us in showcasing the cryptocurrency revolution, one newsletter at a time. Subscribe now to get daily news and market updates right to your inbox, along with our millions of other subscribers (that’s right, millions love us!) — what are you waiting for?

Kripto para cüzdanları, kripto para sahiplerinin varlıklarını saklamaları için en güvenli seçenek olarak kabul edilir. Bu cüzdanlar, dijital (yazılım cüzdanı) veya fiziksel (donanım cüzdanı) ortamda depolanmasını sağlar. Kullanıcılar blockchain üzerindeki varlıklarını kolayca yönetebilirler. Kullanıcılar bu cüzdanları kullanarak kripto paralarını satın alabilir, takas edebilir veya satabilir. Bazı cüzdanlar yalnızca tek kripto para birimiyle işlem yapmaya izin verirken çoğu cüzdan, kullanıcıların Bitcoin, Ethereum, Cardano gibi birçok kripto para birimini aynı anda kullanmalarına olanak tanıyan çoklu varlık çözümleri içeriyor.

Karmaşık şifre talep eden ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) gibi güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyan bu sistemler, kripto para ve blockchain varlıklarına sadece gerçek sahipleri tarafından erişilebilmesini mümkün kılar.

Sıcak cüzdanlar daima internete bağlı oldukları için kripto para işlemleri gerçekleştirilirken "online" ve "offline" mod değişikliğine gerek duymuyor. Yüklü miktarda kripto para birikimi olan yatırımcıların varlıklarını sıcak cüzdanlarda muhafaza etmeleri tavsiye edilmez. Sıcak mobil cüzdanlar, gerçek dünyada kullandığımız fiziksel cüzdanla bire bir aynı olmasa da, bazı ortak yönleri mevcut. Mesela içlerinde çok fazla para bulundurmak risk seviyesini artırır.

Sıcak cüzdan içindeki bakiye azaldığında, kullanıcı dilediği kadar kripto para aktarabiliyor. Tıpkı geçici ihtiyaçları karşılamak veya düzenli ödeme gerçekleştirmek için ATM üzerinden işlem yapmak gibi.

Öte yandan soğuk cüzdanlar, çeşitli kripto para birimlerini fiziksel bir cihaz üzerinde depolamak için kullanılan ve sırf bu iş için özel olarak üretilmiş cihazlardır. Soğuk cüzdanların en önemli avantajları arasında, kripto para sahiplerinin, birikimlerini diledikleri zaman fiziksel olarak taşımaları yer alıyor. Bu cüzdanlar genellikle küçük ve portatif oluyor. Kripto para aktarırken, cepte ya da çantada taşınırken kolaylık sağlıyor.

1. Ledger Nano X

Mevcut Fiyat: 119 dolar

Ledger'ın ikinci nesil soğuk cüzdanı Nano X olarak adlandırılıyor. Bitcoin, Ethereum ve Cardano dahil olmak üzere 1.800'den fazla para birimi ve token'a destek veriyor. Anlaşılması ve kullanımı basit olan bütünleşik Ledger Live platformuyla birlikte çalışıyor. Yeni kripto paralara destek sunmak adına, kripto topluluğunun talebi üzerine Ledger Live platformuna her yıl yeni varlıklar ekleniyor. Cüzdan, USB kablosu ile bilgisayara bağlanabildiği gibi Bluetooth teknolojisi sayesinde Android ve iOS mobil cihazlarına da erişebiliyor. Bu, birçok soğuk kripto para cüzdanında bulunmayan benzersiz bir özellik.

Ledger Live yazılımı, kullanıcıların basit bir arayüz üzerinden tüm kripto para birimlerini yönetmelerine yardımcı olmaları adına, Nano X soğuk donanım cüzdanına doğrudan entegre edilmiş. Kullanıcıların, sahip oldukları varlıkları yönetmelerine ve var olan cihazlarına yeni kripto para birimleri eklemelerine imkan veriyor. Bluetooth kullanmak yerine masaüstü bilgisayara veya akıllı telefona bağlamak için kullanılabilen "USB-C to USB-A" bağlantısı da içeriyor.

2. Trezor Model T

Mevcut Fiyat: 159 Euro

Trezor Model T, Ledger'a benzeyen ikinci nesil bir donanım cüzdanı. Farklı olarak kullanıcılarının, Trezor internet arayüzü üzerinden Changelly ve CoinSwitch gibi üçüncü parti borsalara anında erişmelerine izin veren ek özelliklere sahip. Trezor Model T ayrıca, yeni nesil kripto para cüzdanı kullanıcılarının, iki tuşa sahip önceki modelden daha kolay çalışmasını sağlayan bir dokunmatik ekran barındırıyor. Trezor üzerinde PIN kodunu şifreleme ve cihazı siber saldırılara karşı korumaya almaya olanak tanıyan bir MicroSD kart girişi yer alıyor.

Özel güvenlik özellikleri arasında Shamir Backup isimli, kripto paraları kurtarmak için kullanılabilen ve 16 adede kadar farklı kurtarma kelime dizilerinin oluşturulabildiği sistem bulunuyor.

Cüzdan içi borsa üzerinden işlem yapılması da bir başka kullanışlı özellik. Bu sayede, itibari para (fiat) ile kripto para satın alma ve Trezor içinde bir kripto varlıktan diğerine dönüştürme mümkün oluyor. Kripto para gönderme ve alma yöntemi son derece basit. Ekstra bir koruma katmanı eklemek adına, "Al (Receive)" sekmesine gidin ve uygulama üzerinden Trezor Model T için para yatırma adresi oluşturun.

Ayrıca, Trezor üzerindeki QR butonuna tıklayınca, gönderinin kolaylaşması için adresin QR kodu oluşturulabiliyor. Ödeme işleme alınır alınmaz "İşlem (Transaction)" sayfası altında listeleniyor.

Trezor, Bitcoin hakkında çeşitli eğitici içeriklerin yanı sıra Trezor cihazları hakkında bilgi içeren kapsamlı bir rehber sunuyor. Donanım cüzdanı kullanmaya yeni başlayanlar için web sitesi üzerinde Sıkça Sorulan Sorular bölümü bulunuyor. Ayrıca sorun giderici aracı üzerinden, sık karşılaşılan sorunlara yönelik çözümler bulmak için wiki'de arama yapabilir, hızlı cevaplar alabilirsiniz.

3. CoolWallet Pro

Mevcut Fiyat: 149 dolar

CoolWallet Pro, Mayıs 2021'de piyasaya sürülen DeFi odaklı yeni bir mobil donanım cüzdanı. Kredi kartı görünümüne sahip olan bu cüzdan, gelişmiş güvenlik önlemleri ve şifreli Bluetooth iletişimi ile donatılmış. Kripto paraları güvenle saklamanın yanı sıra, merkeziyetsiz finans özelliklerine eksiksiz erişim sunuyor. Saklanan varlığa ait verileri görsel olarak kontrol etmek adına e-mürekkep (e-ink) ekranı bulunuyor. Ayrıca, işlemleri fiziksel biçimde onaylamak için bir de tuş var.

Bu soğuk cüzdan, çok katmanlı güvenlik sunuyor. EAL6+ güvenli bileşen (SE) ismi verilen teknoloji, çeşitli biyometrik uygulama içi doğrulamalarla birlikte AES256 şifreli Bluetooth Düşük Enerji (BLE) özelliğini barındırıyor. Ayrıca SE, MCU, e-Ink sürücüsü, Güç Yönetimi ve BLE gibi sistemleri kontrol eden beş işlemci mevcut.

CoolWallet Pro'nun güvenli bileşeni (SE), ECDSA işlem imzalama algoritmasına destek veriyor. Gerçek rastgele sayı üretme (RNG) sisteminin yanı sıra kripto donanım hızlandırıcısı da kullanıyor.

BIP-32 (HD cüzdan), BIP-44 (çoklu token ile adres desteği) ve BIP-39 (seed oluşturma ve cüzdan kurtarma anımsatıcısı) kullanıyor. Öte yandan ECDSA (secp256k1), SHA256, ripemd160, RLP, Base32, Ed25519, Hmac, Ripemd, SHA1, SHA512, SHA3_256, SHA3_512, keccak_256 ve keccak_512 dahil olmak üzere çoklu algoritma imzalarına destek veriyor.

CoolWallet'ın lamine dış yapısı esnek baskılı ince devreler ve elektronik parçalar içeriyor. Patentli soğuk sıkıştırma yöntemi ile birleştirilerek dışarıdan müdahale edilemeyen ve suya dayanıklı yapıya kavuşuyor. Lityum iyon pil sayesinde, tek şarj ile birkaç hafta çalışabiliyor.

CoolWallet Pro, 2016 yılından beri üretilen CoolWallet serisinin üçüncüsü. Bu cüzdan ayrıca, yeni nesil çevre dostu PoS (Proof-of-Stake, Hisse İspatı) stake protokolleri üzerinde işlem yapan DeFi kullanıcılarına da hitap ediyor. Bunlara ek olarak, cüzdanın portföyünde BTC, ETH, USDT, LTC, XRP, BNB ve ERC20 token'ları yer alıyor. Pro seçenekte Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM), Tron (TRX) ve TRC20 token'larına ilave olarak Binance Smart Chain tabanlı BEP-20 varlıkları destekleniyor. Yakın gelecekte ETH 2.0, Cardano (ADA) ve NFT seçenekleri de sunulacak.

CoolWallet Pro'nun senaryoları, kripto para saklamanın çok ötesine uzanıyor. DOT, TRX veya ATOM stake ederek pasif gelir elde etmek veya uygulama içindeki bütünleşik pazar yeri sayesinde popüler merkezi ve merkeziyetsiz finansal ürünlere erişmek, bunlar üzerinden işlem yapmak mümkün. Donanım cüzdanlarını gerçek hayattaki fiziksel cüzdanlarında saklamak isteyen kripto para kullanıcıları için mükemmel bir seçim olabilir.

4. KeepKey

Mevcut Fiyat: $49

USB bellek biçimdeki dijital donanım cüzdan olan KeepKey, açık ve gizli anahtarlar için aynı çevrim dışı soğuk depolama tekniğini kullanıyor ve KeepKey cihazının kaybolması veya hasar görmesi durumunda yedek kurtarma ifadesi içeriyor.

KeepKey, ShapeShift borsa platformu ile birlikte çalışacak biçimde oluşturuldu. Birden fazla para birimi ile güvenli şekilde işlem yapmayı mümkün kılıyor. KeepKey yazılımı tamamen açık kaynaklı ve çapraz doğrulama için GitHub üzerinden kontrol edilebiliyor.

KeepKey donanım cüzdanı ayrıca, bazı dikkat çeken güvenlik özelliklerine sahip. Cihaz, kişiye özel PIN kodu ile korunuyor. Bu da onu, fiziksel hırsızlığa karşı güvenli hale getiriyor.

Donanım cüzdanı, diğer popüler kripto para cüzdanlarından hatırı sayılır biçimde büyük, ancak kullanım şeklini engellemiyor. Dijital varlıkları eklemek ve işlem yapmak oldukça kolay.

5. Ellipal Titan

Mevcut Fiyat: 139 dolar

Ellipal Titan, hava duvarı isimli donanım cüzdan güvenliği ile tanınan bir cihaz. Ellipal donanım cüzdanını farklı kılan özelliklerin başında, etraftaki ağlardan fiziksel, elektromanyetik ve elektriksel açıdan izole hale gelmesini sağlayan hava duvarı geliyor.

İşlemleri gerçek zamanlı izleme olanağı içeren 4 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Ellipal Titan kolay kullanım sunuyor.

Diğer donanım cüzdanlar işlemleri imzalamak için USB veya Bluetooth kullanırken, Ellipal Titan içinde yer alan Ellipal uygulaması sadece QR kodlara destek veriyor. Ellipal Titan devre kartı; Wifi, Bluetooth ve hücresel bağlantı dahil olmak üzere tüm erişim yöntemlerini önlemek üzere tasarlanmış. Kendi kendini imha etme özelliği sayesinde cihaz, hem çevrim içi hem de çevrim dışı saldırılara karşı koruma sağlıyor. Olası bir saldırı durumunda içinde yer alan tüm bilgiler (gizli anahtarlar) yok ediliyor. Elbette bir sorun yaşanması durumunda içinde saklanan parayı kurtarmak için seed kodunu kullanılabiliyor.

6. Safepal S1

Mevcut Fiyat: 49,99 dolar

SafePal S1 Donanım Cüzdanı 2019 yılında piyasaya sürüldü. 19 farklı blockchain ve 10 binden fazla token ile çalışan cüzdan, kripto para piyasasının en popüler varlıklarından olan benzersiz token'lara (NFT) da destek sunuyor.

SafePal, kripto para yatırımcılarına güvenli, basit ve kullanımı kolay bir varlık yönetim çözümü sunmayı amaçlayan ve son teknolojiyi kullanan bir cüzdan. Kurtarma tohum ifadesi, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), PIN kodu ve anahtar silme havuzu dahil olmak üzere birçok operasyonel güvenlik öğesini içerdiği için diğer donanım cüzdanından daha güvenli bir seçenek haline geliyor.

SafePal S1 donanım cüzdanı, MP3 çalara benzeyen minimalist bir görünüme sahip. Oldukça büyük renkli ekrana, QR kod tarayıcısına ve cüzdan içinde gezinmeye yarayan D-pad kontrolcüsüne sahip.

SafePal donanım cüzdanının geliştiricileri, varlıkların durumunu düzenli olarak kontrol etmek ve kripto para işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilecek SafePal cüzdan yazılımı da sunuyor.

SafePal S1, boyutuna rağmen kullanımı kolay bir başlangıç prosedürüne sahip. Büyük ekranı ve rahat mobil cüzdan uygulama arayüzü sayesinde, kripto para kasası ile etkileşim kurmak, kolayca kripto almak ve göndermek mümkün oluyor.

SafePal S1 donanım cüzdanının ve içinde depolanan özel anahtarların bütünlüğünü korumak için geliştiriciler birkaç etkili güvenlik ve gizlilik önlemi almış durumda. Bunlar arasında fiziksel müdahaleye karşı korumalı dış aksam ve üzerinde yer alan iki benzersiz mühür bulunuyor. İki faktörlü kimlik doğrulama, çevrim dışı cüzdan adresi, altı haneli donanım parolası ve SafePal S1 mobil cüzdan yazılımı için de fazladan parola ve güvenlik görseli mevcut.

7. SecuX V20

Mevcut Fiyat: 139 dolar

SecuX V20, SecuX markasının en popüler donanım cüzdanlarından biri. Büyük ve renkli dokunmatik ekrana sahip olan cüzdan, çevrim dışı ve bağlantısız çalışmak için pil barındırıyor. Ana bilgisayara USB veya Bluetooth üzerinden bağlanabiliyor. Cihazda ayrıca, Infineon'un CC EAL5+ sertifikalı güvenli bileşen çipi de bulunuyor. SecuX V20, ideal veri koruması oluşturmak adına düşük enerjili Bluetooth bağlantısını mümkün kılan AES-256 teknolojisi sayesinde tamamen kablosuz biçimde çalışabiliyor. Bu gadget, mobil telefonlarda güvenle kullanılabiliyor.

SecuX V20, çevrim içi cüzdan olarak da tercih edilebilir. Bunun için ürün kutusundan USB veri kablosu çıkıyor. Cüzdan, platformlar arasında uyumlu biçimde çalışıyor. Yani masaüstü veya dizüstü bilgisayar; iPhone veya Android işletim sistemine sahip akıllı telefon; iPad gibi tabletler veya Chromebook üzerinde kullanılabiliyor.

SecuX V20 cüzdanında yaklaşık yedi saat dayanan ve iki saatten kısa sürede tamamen şarj edilebilen 6000 mAH kapasitesine sahip bir pil yer alıyor. SecuX V20 cüzdanındaki QR kod desteği sayesinde, mobil cüzdanlardan daha kolay biçimde fon transferi ve işlem yapılabiliyor. SecuX V20, kripto para kullanıcılarının işlemlerini gerçek zamanlı olarak yönetebilmeleri için 2,8 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Cihaz; mat cilalı metal arka yüzey ve dayanıklılığı artıran kauçuk yastıklama içeren elmas şeklindeki tasarımla sunuluyor.

8. Keystone Pro

Mevcut Fiyat: 169 dolar

Keystone Pro (önceden Cobo Vault Pro ismiyle biliniyordu) kripto para donanım cüzdanı; hava duvarı güvenlik katmanı, parmak izi okuyucu içeren açık kaynaklı yazılım, dört inç genişliğinde dokunmatik ekran ve saldırılara karşı ek güvenlik sunmak adına PSBT Bitcoin çoklu imza desteği bulunduruyor.

BIP 32/39/44 uyumlu olan Keystone, hiyerarşik determinist (HD) bir donanım cüzdanı. İşlemlerin imzalanması aşamasında QR kod kullanan Keystone, kötü amaçlı yazılımların izinsiz müdahalesi ve görüntülerin sızdırılması riskini azaltıyor. Bu özellik sayesinde Keystone Pro, gerçek anlamda hava duvarı güvenliği oluşturuyor.

Keystone Pro cüzdanın pilleri çıkarılabiliyor ve bu sayede paslanması önlenebiliyor. Hem Essential, hem de Pro sürümü AAA pillere destek verdiğinden pil konusunda endişe etmeye gerek kalmıyor. Keystone Pro ile şarj edilebilir pil de veriliyor.

Not: Keystone Pro donanım cüzdanında hava duvarı özelliği bulunduğundan blockchain ağlarına bağlanmak için ek yazılım kullanılması gerekiyor.

Bu cevaplanması zor bir soru. Zira, cihazların sunduğu gizlilik ve koruma seviyesi dahil olmak üzere birçok farklı özellik mevcut. Genel olarak donanım cüzdanını iyi yapan özellikler arasında, iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik önlemleri kullanması, farklı cihazlarla uyumlu olması ve kullanım kolaylığı sunması sayılabilir. Diğer öne çıkan faktörler arasında üreticinin satış sonrası desteği ve güvenilirliği yer alıyor. Soğuk cüzdan seçmeden önce kişisel tercihlerinizi belirlemeniz ve kendi araştırmanızı yapmanız tavsiye edilir.

Bu makalede, yalnızca bilgi amacıyla, üçüncü taraf web siteleri veya harici içeriklere bağlantılar yer almaktadır ("Üçüncü Taraf Siteleri"). CoinMarketCap Üçüncü Taraf Siteleri, CoinMarketCap'ın kontrolü altında değildir. CoinMarketCap, Üçüncü Taraf Sitelerinde yer alan herhangi bir bağlantı veya Üçüncü Taraf Sitesindeki herhangi bir değişiklik veya güncelleme de dahil olmak üzere herhangi bir içerikten sorumlu değildir. CoinMarketCap sadece size kolaylık sağlamak için bu bağlantıları sunmaktadır. Site üzerinde herhangi bir bağlantının yer alması, sitenin CoinMarketCap veya operatörleri ile herhangi bir ilişki içinde olduğu, onaylandığı, kabul edildiği veya önerildiği anlamına gelmez. Bu makale kullanıcılar için tasarlanmıştır ve yalnızca bilgilendirme amacıyla kullanılmalıdır. Açıklanan ürün veya hizmetlerle ilgili herhangi bir maddi karar vermeden önce kendi araştırma ve analizinizi yapmanız gerekmektedir. Bu makale yatırım tavsiyesi olarak tasarlanmamıştır ve o şekilde yorumlanmamalıdır. Bu makalede yer alan görüş ve yorumlar yazarın [şirketin] kendi görüşleridir. CoinMarketCap'in görüşlerini yansıtmamaktadır.

Kripto para güvenliği için Soğuk Cüzdan nedir ve nasıl kullanılır?

Kripto para güvenliği, dijital para birimlerine yatırım yapan, bunların alım satımıyla uğraşan herkes için dikkat edilmesi gereken kritik bir konudur. Yatırımcılar ilk olarak kripto paralarını muhafaza ettikleri cüzdanları konusunda önemli bir tercih yapmak zorundadır: Soğuk Cüzdan ve Sıcak Cüzdan. Bu seçeneklerden Soğuk Cüzdan, nedir, nasıl kullanılır ve çeşitleri nelerdir sorularını yazımızda yanıtladık.

Soğuk Cüzdan ve Sıcak Cüzdan farkı

Kripto para satın alıp bunları kendiniz saklamak istiyorsanız, kripto varlıklarınızı sıcak cüzdan, soğuk cüzdan ya da her ikisinin bir kombinasyonunu kullanarak muhafaza edebilirsiniz. Sıcak cüzdanlar internete bağlıdır ve çevrimiçi saldırılara karşı risk içerirler. Ancak bağlantılı olmaları sayesinde daha hızlı çalışırlar, kripto para ticareti yapmayı kolaylaştırırlar. Soğuk cüzdanlar ise genellikle internete bağlı değildir. Bu nedenle daha güvenli görülseler de daha az kullanışlıdırlar.

Soğuk Cüzdan nedir?

Soğuk Cüzdan, Bitcoin ve diğer alternatif kripto para birimlerini depolamak için kullanılan çevrimdışı cüzdanlara verilen genel addır. Donanım cüzdanları, genel ve özel anahtarlar oluşturmak için rastgele sayı üreteçleri kullanan fiziksel elektronik cihazlar formunda karşımıza çıkar.

Soğuk cüzdanların internet bağlantısı yoktur, bu nedenle siber saldırılara, yetkisiz erişimlere ve güvenlik açıklarına karşı daha dayanıklıdır. Soğuk cüzdanlardaki fonlara, yalnızca özel anahtarı bilen kişiler erişebilir. Bu anlamda hesap sahibi kendisine verilen gizli anahtar kodunu başka bir kişiyle paylaşmadığı sürece fonlarını güvende tutabilir. Fiziksel cüzdanlar, anahtar kodunun kaybedilmesi durumunda, sahibi tarafından bile erişilemez hale gelirler.

Soğuk Cüzdan çeşitleri nelerdir?

Soğuk cüzdanlar, genel ve özel anahtarlar oluşturmak için rastgele sayı üreteci (RNG) kullanan fiziksel elektronik cihazlardır. Anahtarlar internete bağlı olmayan cihazın kendisinde saklanır. Donanımda depolama bağlantısız bir tür soğuk cüzdan oluşturur ve kripto para saklamak için en güvenli seçeneklerden biri olarak kabul edilir.

Bu cüzdanlar çevrimiçi saldırılara karşı daha yüksek güvenlik seviyeleri sunarken, donanım yazılımı uygulaması düzgün yapılmazsa risk oluşturabilirler. Ayrıca, donanım cüzdanları daha az kullanıcı dostu olma eğilimindedir ve sıcak cüzdanlara kıyasla fonlara erişmek daha zordur. Bazı web cüzdan servis sağlayıcıları, donanım cüzdanlarının web tabanlı arayüzlerine bağlanmasına da izin verir.

Donanım cüzdanlarının yanı sıra, kağıt cüzdanlar da soğuk cüzdan türlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.

Donanım Cüzdanları

Kripto varlıklarınızı uzun süre saklamayı planlıyorsanız veya elinizde büyük miktarda kripto para birimi tutuyorsanız, bir donanım cüzdanı kullanmayı düşünebilirsiniz. Çoğu donanım cüzdanı, cihazınızı korumak için bir PIN kodu ve cüzdanınızın kaybolması durumunda kullanılabilecek bir kurtarma anahtarı ayarlamanıza izin verir. 

Kağıt Cüzdan

Kağıt cüzdan, üzerine bir kripto adresinin ve özel anahtarının fiziksel olarak QR kodlar biçiminde yazdırıldığı bir kağıt parçasıdır. Bu kodlar daha sonra kripto para işlemleri yürütmek için taranır. Kağıt cüzdan, aslında ek bir yönetim özelliği sunulmayan bir soğuk cüzdandır. Anahtarları kendiniz kontrol edersiniz. Cüzdanınız internete bağlı değildir.

Kağıt cüzdanlar bir zamanlar büyük miktarda kripto para birimini güvence altına almanın en iyi yollarından biri olarak kabul edilirken, diğer soğuk cüzdan yöntemleri tarafından gölgede bırakılmıştır.

Soğuk Cüzdan nasıl kullanılır?

Güvenlik endişeleri nedeniyle kripto para birimlerinizi soğuk cüzdan üzerinde muhafaza etmek istiyorsanız, kağıt ya da donanım cüzdan seçeneklerinden birisini tercih edebilirsiniz.

Kağıt cüzdan kullanmak için birçok farklı kripto borsasının sunduklarının yanı sıra, bu iş için özel olarak oluşturulmuş kağıt cüzdan oluşturma araçlarından faydalanabilirsiniz. Kağıt cüzdan oluşturma sürecinin siber güvenlik nedeniyle çevrimdışı yapılması tavsiye edilmektedir. Oluşturulan kağıt cüzdanın iyi saklanması ve kimseyle paylaşılmaması kripto varlıkların güvenliği için önemlidir.

Kusurları nedeniyle kağıt cüzdan kullanımı artık tehlikeli olarak kabul edilmektedir ve önerilmemektedir. Ancak yine de kullanmak istiyorsanız, riskleri anlamanız büyük önem taşır. Kağıt cüzdanların en büyük kusurlarından birisi, paranın bir kısmını göndermek için değil, bir kerede yalnızca tüm bakiyesini göndermek için uygun olmalarıdır.

Teknik olarak, kağıt cüzdan özel anahtarınızı bir masaüstü cüzdanına aktarırsanız ve fonların sadece bir kısmını harcarsanız, kalan paralar Bitcoin protokolü tarafından otomatik olarak oluşturulan bir "değişim adresine" gönderilir. Bu değişiklik adresini kontrol ederek, elle ayarlamazsanız kripto varlıklarınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Günümüzde çoğu yazılım cüzdanı, değişikliği sizin için halledecek ve kalan paraları cüzdanınızın bir parçası olan bir adrese gönderecektir.

Donanım cüzdanları ise kağıt cüzdanın güvenlik ve kullanılabilirlik açısından daha iyi bir elektronik sürümüdür. Özel anahtarların cihazdan ayrılmamasını garanti altına alırlar. Anahtarlar cihazın özel bir yerinde tutulur ve anahtarın kaldırılmasına izin verilmez.

Donanım cüzdanları çevrimdışı olduklarından, başka bir cihazla beraber kullanılmak zorundadır. Donanım cüzdanları yüksek güvenlikli yapıları sayesinde, bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan virüs kapmaz, özel anahtarlarını sızdırmaz. Kullanıcılar donanım cüzdanlarını bir cihaza bağlayarak bakiyelerini görüntüleyebildikleri ve işlem yapabildikleri bir yazılımla etkileşime geçerek bunları kullanırlar.

En popüler donanım cüzdanları

Dünyanın dört bir yanındaki kripto para yatırımcıları varlıklarını saklamak için aşağıdaki cüzdanları tercih ediyorlar.

Ledger Donanım Cüzdanlar

Renkli
Ledger Nano'lar
%30 indirimli.

Ödeme aşamasında COLOR30 kodunu kullanın ve tavizsiz güvenliğe muhteşem renklerle erişin.

Hemen satın alınAdded to your clipboard! COLOR30

6 milyon kullanıcının güvenini kazandı

ÖNERENLER
ForbesForbesForbes
Kripto dünyasında yeni misiniz?

Kripto dünyasında yeni misiniz?

İçeriden vereceğimiz akıllı ipuçlarıyla başlayın.

Kriptoya başlayın
Kripto uzmanı mı olmak istiyorsunuz?

Kripto uzmanı mı olmak istiyorsunuz?

Ledger Academy ile kriptoya dair yeni içgörüler edinin.

Kripto uzmanı olun

Donanım cüzdan nedir?

Donanım cüzdan, kullanıcının özel anahtarlarını (blok zinciri ağında gönderim işlemlerine izin vermek için kullanılan kritik bilgi) güvenli bir donanım aygıtında depolayan bir kripto para cüzdanıdır. Donanım cüzdanların ardındaki temel prensip, kolay hacklenebilen bilgisayar veya akıllı telefonunuz ile özel anahtarlar arasında tam ayrışma sağlamaktır.

Kripto cüzdanları hakkında daha fazla bilgi alın

Ledger'ın kripto para cüzdanı hakkında daha fazlasını öğrenin

Ledger olarak kripto varlıklar için en üst düzey güvenlik sağlayan donanım cüzdan teknolojisi geliştiriyoruz. Ürünlerimiz, varlıklarınızı korumak için özel olarak tasarlanmış tescilli bir işletim sistemiyle Secure Element'i birleştiriyor. Ledger donanım cüzdanları size özel anahtarlarınızın sahipliğini ve kontrolünü sağlar.

Neden Ledger soğuk cüzdanlarını seçmelisiniz?

SSS

En sık sorulan bazı soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Soğuk cüzdan nedir, fiyatları ne kadar?

Kripto paralar, merkezi olmadığı için güvenli bir şekilde saklama sorumluluğu da kişiye düşüyor. Kripto paranız kaybolur veya çalınırsa kurtarmak için arayabileceğiniz kimse yok. Dolayısıyla yatırımcıların kripto paralarını güvende tutmak için en büyük sığınağı soğuk cüzdanlar.

Soğuk cüzdan, yalnızca bireysel yatırımcılar tarafından kullanılmıyor. Büyük kripto para borsalarının ve en iyi kripto para hisselerinin arkasındaki bazı şirketlerin de tercihi.

Soğuk cüzdan nedir, ne işe yarar 🔐

Tam Boyutta Gör

Soğuk cüzdan, bitcoin ve diğer kripto para birimlerini güvenli şekilde saklamak için kullanılır. Soğuk depolama olarak bilinen soğuk cüzdan ile dijital cüzdan, internete bağlanmamış bir platformda saklanır. Böylece cüzdan, yetkisiz erişime, siber saldırılara ve internete bağlı bir sistemin maruz kalabileceği başka güvenlik açıklarına karşı korunur.

Soğuk cüzdan, internete bağlı olmayan, dolayısıyla ele geçirilme riski çok daha az olan bir cüzdandır. Bu cüzdanlara çevrimdışı cüzdanlar veya donanım cüzdanları da denir. Bu cüzdanlar, bir kullanıcının adresini ve özel anahtarını internete bağlı olmayan bir şeyde saklar ve genellikle kullanıcının özel anahtarını riske atmadan portföyünü görebilmesi için paralel çalışan bir yazılımla birlikte gelir.

Binance soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdanlar, kullanıcıların Binance Coin varlıklarını çevrimdışı saklayan ve çevrimiçi tehlikelere karşı koruyan genellikle şifrelenmiş cihazlardır.

Paribu soğuk cüzdan nedir? Sıcak depolama, kolay ulaşılabilen veriler için kullanılır; hızlı ve pahalı bir depolama türüdür. Soğuk depolama ise, daha ekonomiktir ve sürekli kullanıma ihtiyaç duyulmayan veriler için kullanılan çevrimdışı depolama türüdür.

Kağıt cüzdan nedir 📄

Tam Boyutta Gör

Kağıt parçasını kaybederseniz kripto paraya da erişimi kaybetmiş olursunuz. Birçok kişi bu kağıt cüzdanları lamine edip bankaların güvenlik kasalarında saklıyor.

Donanım cüzdanı nedir 🔑

Tam Boyutta Gör

Özel anahtarlar, ağa bağlı bilgisayar veya güvenlik açığı oluşturabilecek yazılımlara asla dokunmadığından kullanıcının bilgisayarında bulunabilecek virüslerden etkilenmez; dolayısıyla da sıcak cüzdanlara göre ciddi avantajları vardır.

Ledger nedir 🤔

Tam Boyutta Gör

Yeni blok zinciri, genesis block (başlangıç bloku) adı verilen bir şeyle başlar. Henüz hiçbir işlem gerçekleşmediğinden bu, işlemleri başlatmak için üretilmiş bir bloktur. Bu noktadan itibaren işlemler ek bloklar halinde gruplandırılır ve her blok bir öncekine eklenir. Sonraki bloklar, blockchain terimini ortaya çıkaran bir zincir oluşturur. Bu nedenle blok zinciri herkese açık bir işlem defteridir.

Ledger soğuk cüzdan, bir kişinin özel anahtarlarını barındıran çevrimdışı bir depolama sistemidir. Bu cüzdanlar internete bağlı olmadığından özel anahtarları izole eder ve kripto paranızı internet bağlantınız üzerinden dağıtılan dijital tehditlerden korur.

Soğuk cüzdan fiyatları 💲

Tam Boyutta Gör

En iyi ve güvenli soğuk cüzdanlar 🔽

Tam Boyutta Gör

1️⃣ Ledger Nano X

Tam Boyutta Gör

Bu kripto soğuk cüzdanın boyutları; 72mm x 18.6mm x 11.75mm ve ağırlığı 34 gr civarında. Ledger Nano X, fırçalanmış paslanmaz çelik plastik tasarıma sahip. 100 mAh lityum iyon batarya içeriyor. Bu kripto cüzdanı, tüm akıllı hizmetlere (DeFi uygulamaları, NFT'ler ve daha fazlası) erişim sağlıyor.

2️⃣ Trezor Model T

Tam Boyutta Gör

3️⃣ ELLIPAL Titan

Tam Boyutta Gör

4️⃣ Ledger Nano S

Tam Boyutta Gör

Ledger Nano S’in boyutu; 104 mm x 58 mm x 5 mm ve ağırlığı 16,2 gram. Fırçalanmış paslanmaz çelik ve plastik malzemeden yapılan soğuk depolama cüzdanı, 100mAh bataryaya sahip.

5️⃣ ELLIPAL Titan Mini

Tam Boyutta Gör

Soğuk cüzdan nasıl alınır 💳

Tam Boyutta Gör

Kağıt soğuk cüzdanlar, Ledger, Trezor gibi markaların soğuk depolama cüzdanlarının aksine web siteleri üzerinden alınabiliyor. Daha doğrusu bilgisayarınıza .html formatında indirdiğiniz bir dosyayı açıp Bitcoin adresi oluşturuyorsunuz. Ana anahtar ve karekodları alıp sayfayı yazdırmak suretiyle kağıt soğuk cüzdana sahip oluyorsunuz.

Soğuk cüzdan alırken nelere dikkat edilmeli ❗️

Kripto soğuk cüzdan satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken üç şey var:

Soğuk cüzdan nasıl kullanılır 💡

Tam Boyutta Gör
  1. Soğuk cüzdan cihazınızı bilgisayara takın.
  2. Soğuk cüzdanınızla birlikte verilen yazılımı indirin.
  3. Size ana anahtar veya yedek kod verilecek.
  4. Sakladığınız kripto para türü için yeni cüzdan oluşturun.
  5. Cihazınıza erişmek için bir PIN ayarlayın.
  6. Kripto paranızı soğuk cüzdanınıza ekleyin.

Soğuk cüzdan hangi coinleri destekliyor 💰

Tam Boyutta Gör

Trezor soğuk cüzdanları yüzlerce coin ve token’ı destekliyor. Bitcoin, Ethereum, Cardano, Litecoin, XRP, Dogecoin ve daha nicesi Trezor Suite uygulaması üzerinden alıp gönderilebiliyor.

Soğuk cüzdan bozulursa ne olur 😓

Tam Boyutta Gör

Soğuk cüzdan ya da soğuk depolama, dijital varlıklarınızı çevrimdışı duruma getirerek, kripto paranızı da dijital cüzdanda barındırarak koruyabiliyor. Bu dijital cüzdanlar internete bağlı olmadığından sıcak cüzdanlara kıyasla çok daha güvenli.

FTX’in düşüşü kripto paranızın bir kısmını veya tamamını soğuk cüzdanda tutmanın neden kârlı olduğunun harika bir örneği. Paranız FTX gibi bir borsada olduğunda bu varlıklara yalnızca borsa, paranızı size dağıtabiliyorsa erişebilirsiniz. Bu borsa saldırıya uğrar veya fonları yanlış yönetirse paranızı kaybedersiniz. Bu açıdan kripto paranızı soğuk cüzdanlarda taşımak mantıklıdır. Biz de kripto para borsalarındaki bu risklere karşı güvenli kripto para saklama yöntemi arayanların merak ettiği; soğuk cüzdan fiyatları ne kadar? Soğuk cüzdan nedir, nasıl kullanılır? gibi soruları rehber yazımızda cevapladık.

https://www.ledger.com/academy/glossary/cold-wallet Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayın.Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede