G ç aygıt hatası

G Ç Aygıt Hatası

g ç aygıt hatası

Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/Çaygıt hatası alındığı zaman USB belleklere ve USB harici diske erişim sağlanamaz. Bunun belirli sebepleri ve bazı çözüm yolları bulunmaktadır.

Bir G/Ç Aygıt Hatasının Oluşum Sebepleri Nelerdir?

USB bellek ve USB harici diskler kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bazı durumlarda USB bellekler ve USB harici diskler hata verebilir. Bir G/Ç aygıt hatası da sıklıkla görülen bir hatadır. Bu hataların iki farklı nedeni bulunur. Bunlar; dosya sistem hataları ve fiziksel, donanım hatalarıdır.

Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/Ç aygıt hatası dosyadaki sistem hatalarından kaynaklanabilir. Özellikle USB bellek veya USB diski kullanımında güvenli kaldır seçeneği kullanılmıyor ise bu hatalar oluşabilir. Bir USB bellek ve USB harici disk kullanımda iken porttan çıkarılması halinde cihaz zarar görebilir.

Dosya sistem hatalarının düzeltilmesi mümkündür. Fakat donanımsal bir hata söz konusu ise bu sorun düzeltilemez. Bu hata karşısında yapılması gereken şey disk taramasıdır. Bazı durumlarda basit hatalar disk taraması ile düzeltilebilir. Eğer bu işlemden sonra hata düzelmez ise diskpart ile USB bellek veya USB harici disk formatlanmalıdır.

Eğer bu işlemlerden sonra hata hala devam ediyor ise sorun donanımsal hatadan kaynaklanmaktadır. Bu durumda donanımın zarar gördüğünü söylemek mümkündür. Donanımsal hatalarda USB bellek veya USB harici disk garanti dahilinde ise değişim yapılması önerilir. Garantisi devam etmiyor ise hatayı düzeltmek mümkün değildir.

[Hızlı Düzeltme] Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Gerçekleştirilemedi

Cihazınızdaki belirli bir veriye erişmeye çalıştığınızda – ister harici bir sabit sürücüde, ister hafıza kartında veya flash sürücüde olsun – hata mesajıyla karşılaştığınız zamanlar vardır.G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi”. Bu, cihazınıza yeni veriler yazmaya çalıştığınızda da geçerlidir.

Bu tür bir hata yalnızca, cihazınızın sisteminin başka dosyalara erişmeye çalıştığı, ancak herhangi bir nedenle zorlamadığı anlamına gelir. Genel olarak konuşursak, bu tür bir hata, bilgisayarınızda harici bir sabit sürücü veya CD veya DVD sürücüleri, SD kart, USB flash sürücü ve daha fazlası gibi dahili bir sabit sürücü kullandığınızda, bir veri okuma ve kopyalama işlemi yaparken ortaya çıkar. Windows bilgisayarınızda (özellikle Windows 8, Windows 7 ve Windows 10 bilgisayar).

İstek Hatası

Dolayısıyla, bu tür bir hata mesajı alan kişilerden biriyseniz, o zaman bu sizin için. Çünkü bu hatayı ve nasıl düzeltebileceğinizi anlatacağız.

Bölüm 1: Hata Belirtileri “Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Gerçekleştirilemedi”Bölüm 2: Hata Nedenleri "Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi"Bölüm 3: "Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi" Hatasını Düzeltmeye Yönelik Çözümler4. Bölüm: Sonuç

İnsanlar ayrıca okurHızlı Kılavuz: iPhone'u Geri Yüklediğinizde iTunes Hatası 4005'i Kolayca DüzeltinİPhone Dokunmatik Ekran Çalışmıyor Nasıl Onarılır

Bölüm 1: Hata Belirtileri “Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Gerçekleştirilemedi”

Bazı kullanıcıların belirli bir giriş/çıkış açmaya çalıştıklarında bu G/Ç hatasıyla karşılaştıkları bazı durumlar vardır. sabit sürücü veya harici depolama ekipmanı. Bu tür bir hata, “Disk 1 Başlatılmamış” Disk Yönetimi altında bulunabilir. Bu yüzden ekranınızda hata mesajını görüyorsunuz”bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemiyor anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

Ve cihazınızda bu G/Ç hatasıyla karşılaştığınızda, dosyalarınızın hiçbirini açamazsınız. Bu, cihazınızın diskinizi kontrol etme ve biçimlendirme gibi daha önce yapabildiği genel ve olağan işlemleri gerçekleştirmesini de engelleyebilir.

Bölüm 2: Hata Nedenleri "Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi"

Yapmadan önce G/Ç aygıtı hatasını düzeltin Bilgisayarınızda yaşıyorsanız, bunun arkasındaki nedenleri bilmeniz gerekir. Ne de olsa, gerçek nedeni veya nedeni bulmadan hiçbir şeyi çözemezsiniz, değil mi? Dedikleri gibi, her sorun bir nedenden dolayı olur. Ve bununla birlikte, cihazınızda neden G/Ç hatası aldığınızın ana nedenlerinden bazıları burada. Hata mesajını neden aldığınızın olası nedeninin sorunun hangisi olabileceğini kendi başınıza kontrol edebilirsiniz.

1. Bağlantı Sorunu

Kullanmakta olduğunuz fiş veya kablodaki hasar, teması kaybetmenizin nedeni olabilir. Başka bir şey, anakart bağlantı noktanızın şu an için başarısız olmasıdır. Ve bu tür bir nedeni düzeltmeye çalışabilmeniz için tek yapmanız gereken, bunun yerine farklı bir USB kablosu veya başka bir anakart kullanmaktır.

2. İşletim Sisteminde Başarısız Güncelleme

Cihazınızın işletim sistemini güncelledikten sonra G/Ç hata mesajı aldığınızı fark ettiyseniz, son ayarlara geri dönmeyi deneyebilir ve hala aynı hata mesajını alıp almayacağınızı görebilirsiniz. . Ve bir Windows 8 bilgisayarındaki herhangi bir güncellemeyi kaldırmanız için tek yapmanız gereken Kumanda panosu ve sonra Programlar'da seçin. Ardından, en son güncellemeyi görmeniz için ekranınızın sol tarafında, Yüklü Güncellemeyi Görüntüle seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Ardından, kaldırmanız için Kaldır'ı seçin.

3. Dosya Sisteminde Hata

Karşılaştığınız bu tür bir hata, harici bir aygıtın güvenli olmayan şekilde çıkarılmasının da bir nedeni olabilir. Bu, sahip olduğunuz cihazın fiziksel olarak iyi durumda olduğu ancak içerdiği verilere erişilemediği anlamına gelir. Bunu düzeltmeniz için tek yapmanız gereken bir veri kurtarma programı edinmek ve ardından cihazınızı yeniden biçimlendirmek.

4. Diskte Hasar

Diskinizin bazı bölümleri zarar görmüşse, bunlar da neden G/Ç aygıtı hatası aldığınızın nedenleridir. Ve eğer bazılarını duyuyorsan cihazınızda garip ses, o zaman bu, cihazınızın vazgeçmek üzere olduğunun bir göstergesidir. Ve o cihazda saklanan bazı önemli verileriniz varsa, yapmanız gereken şey, hemen bilgisayarınızdan bağlantısını kesmektir.

İstek Hatasını Düzelt

"Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi" Hatasını Düzeltmek için Çözümler

  • 1. Çözüm: Donanım Bağlantınızı Kontrol Edin
  • 2. Çözüm: Sürücü Mektubunuzu Değiştirin
  • 3. Çözüm: Aygıt Sürücünüzü Yeniden Yükleyin veya Güncelleyin
  • 4. Çözüm: IDE Kanal Özellikleri Altında Aktarım Modunu Değiştirin
  • Çözüm #5: Komut İstemini Kullanma
  • Çözüm #6: Tamirhaneye götürün

Bölüm 3: "Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi" Hatasını Düzeltmeye Yönelik Çözümler

Artık I/O cihaz hatası hakkında her şeyi bildiğinize göre, bunu düzeltebilmeniz için yapabileceğiniz çözümleri öğrenmenin zamanı geldi. Ve bununla birlikte, hepsini aşağıda listeledik.

1. Çözüm: Donanım Bağlantınızı Kontrol Edin

Aldığınız G/Ç hatasının gevşek bağlantıdan mı yoksa hasarlı bir USB kablosundan mı kaynaklandığını anlamak için bu çözümü deneyebilirsiniz.

#1: Eğer yanınızda başka bir bilgisayar varsa, aynı cihazı başka bir bilgisayara bağlamayı deneyebilirsiniz.

#2: USB'nizi başka bir bağlantı noktasına veya sabit sürücünüze de bağlayabilirsiniz. Sorun bir SD kartla ilgiliyse, devam edip başka bir kart okuyucu kullanmayı deneyebilirsiniz.

#3: USB kablonuzu değiştirin.

Yukarıdaki tüm adımları uyguladıktan sonra G/Ç hatası devam ediyorsa, aşağıda verilen diğer çözümlere geçebilirsiniz.

2. Çözüm: Sürücü Mektubunuzu Değiştirin

Bazı kullanıcılar, sadece kullandıkları cihazın sürücü harfini değiştirerek sorunu çözebileceklerini söylediler. Ve bununla birlikte, Disk Yönetimi bölümünün altındaki bir USB, SD kart veya sabit sürücü aygıtındaki sürücü harfini nasıl değiştirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1: Bilgisayarınızda devam edin ve “Bu PC” seçeneği ve ardından Yönetim'i seçin ve Disk Yönetimi'ne tıklayın Buradan.

Adım 2: Ardından, USB'nize, sabit sürücünüze veya SD kartınıza sağ tıklayın ve ardından “Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'i” ekranınızdaki açılır menüden.

Adım 3: Ardından ekranınızda görünen yeni sayfadan devam edin ve “değişim anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

Adım 4: Buradan USB'niz için farklı bir sürücü harfi atayabilirsiniz. Ve işiniz bittiğinde, "OK"Düğmesini tıklayın.

Sürücü harfini değiştir

3. Çözüm: Aygıt Sürücünüzü Yeniden Yükleyin veya Güncelleyin

Güncel olmayan bir aygıt sürücünüz olduğunda, G/Ç hatası almanızın bir nedeni de budur. Bunun bir örneği, USB'nizin görünmediğini veya belirli bir cihazda kullanılabilir medya olmadığını söyleyen hata mesajları alıyorsanız. Ve bununla birlikte, yapmanız gereken şeyler burada.

Adım 1: USB sürücünüzü bilgisayarınıza bağlayın ve ardından “Bu PC” seçeneğini seçin ve ardından Yönet'i seçin.

Adım 2: Bundan sonra devam edin ve Aygıt Yöneticisi'ni ve ardından Disk Sürücülerini seçin. Sorun yaşayan USB sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın. Ardından “Sürücü Güncelleştirme"Seçeneği.

Adım 3: Oradan devam edin ve “Otomatik olarak çevrimiçi sürücü yazılımını arayın anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

Adım 4: Tamamlandığında, güncellenmesini bekleyin ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız tekrar çalışmaya başladığında, G/Ç hata mesajının hala devam edip etmediğini kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

4. Çözüm: IDE Kanal Özellikleri Altında Aktarım Modunu Değiştirin

Daha önce de söylediğimiz gibi, aktarım modunu kullanmaya çalışıyorsanız ve cihazınızı desteklemiyorsa, o zaman hata mesajını alırsınız “Bir G / Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi. Yani bu durumda transfer modunuzu değiştirmeniz gerekiyor. Ve bunu yapmak için aşağıdaki kılavuzu takip etmeniz yeterlidir.

Adım 1: Bilgisayarınızda devam edin ve Windows düğmesi + X düğmesi. Bu, menüyü başlatacaktır. Ve oradan, Aygıt Yöneticisi'ne tıklamanız yeterlidir.

Adım 2: Ardından, “IDE ATA / ATAPI denetleyicileri”. Bu, PC'niz için seçebileceğiniz diğer kanalları bulabileceğiniz başka bir pencere açacaktır.

Adım 3: Oradan devam edin ve sürücünüzün bağlı olduğu yere uygun kanala sağ tıklayın ve ardından öğesini seçin. Emlaklar. Normalde, kullanılacak kanal “İkincil IDE Kanalı anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

Adım 4: Bundan sonra Gelişmiş Ayarlar bölümüne gidin ve ardından “Yalnızca PIO” Aktarım Modu bölümünden. Normalde, seçilen sürücü Drive 0'dır. Seçtikten sonra devam edin ve Tamam düğmesine tıklayın ve tüm pencereleri kapatın.

Adım 5: Ardından, devam edin ve sürücünüzü kontrol edin ve G/Ç mesajının kaldırılıp kaldırılmadığına bakın.

İde Kanal Transferi

Çözüm #5: Komut İstemini Kullanma

Bu çözüm, sabit sürücünüzdeki veya diğer depolama aygıtlarındaki herhangi bir disk hatasını incelemeniz ve aynı zamanda onarmanız için chkdsk özelliğini yapmanızı gerektirir. Bu, aldığınız G/Ç hatasını da düzeltecektir. Ancak, kullanırken doğrudan erişim elde etmek için birimi açamadığınızı söyleyen başka bir hata alabilirsiniz. CMD.

Adım 1: Bilgisayarınızda devam edin ve menüyü başlatmak için Windows tuşuna basın ve ardından cmd tuşlayın. Oradan, sadece sağ tıklayın komut İstemi ve sonra üzerine tıklayın Yönetici olarak çalıştır seçeneği.

Adım 2: Oradan, ekranınızda izin mesajı göründüğünde Evet'i seçin. Bunu yapmak, Komut İstemini Yönetici olarak açmanıza izin verecektir.

Adım 3: Komut İstemi ekranından devam edin ve aşağıdakini yazın: chkdsk E: /f/r/x.

not: Burada “ harfini değiştirebilirsiniz.E” kullandığınız cihaz için gerekli olan sürücü harfi ile.

Chkdsk FRX

Çözüm #6: Tamirhaneye götürün

Her durumda, size yukarıda verdiğimiz çözümlerin hiçbiri işe yaramazsa ve hala aynı I/O cihazı hata mesajını alıyorsanız, yapmanız gereken tek şey cihazınızı güvenilir onarım şovunuza götürmek. ve sabitleyin. Bu, cihazınızda ciddi bir hasar olup olmadığını ve bu hatayı almanızın nedeni olup olmadığını öğrenebilmeniz içindir.istek bir nedeniyle gerçekleştirilemedi i/o cihaz hatası anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

Cihazınızı en yakın onarım merkezine götürecekseniz, oradaki teknisyenler cihazınızı kontrol etmenize yardımcı olacak ve aynı zamanda her ihtimale karşı cihazınızda yapabileceğiniz daha fazla çözüm sunabilirler. aynı durumun tekrar yaşanmasıdır.

4. Bölüm: Sonuç

"Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi" hata mesajı, USB flash sürücü, harici sabit sürücü veya bir harici depolama aygıtı kullanırken karşılaşabileceğimiz en yaygın hatalardan biridir. hafıza kartı. Bununla birlikte, yukarıdaki tüm çözümler bu tür bir hatayı düzeltmenize yardımcı olabilir.

Sahip olmanız gereken tek şey, bu sorunu çözmek için yapmanız gereken şeyler nedeniyle sabır. Ve bu tür bir hatayı nasıl çözeceğinize dair başka yollarınız varsa, aşağıya bir yorum bırakarak bize bildirin.

> Hileci > [Hızlı Düzeltme] Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Gerçekleştirilemedi

'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' Hatası ve Çözümü

Windows işletim sistemine sahip dizüstü ya da masaüstü bilgisayarınıza bir USB flash bellek, harici sabit disk, SD kart bağladığınızda ya da bir CD veya DVD taktığınızda açmak istediğiniz zaman karşınıza 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası çıkabilir. 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatasının pek çok farklı nedeni olduğu gibi çözümü için de uygulayabileceğiniz yöntemler var.

Peki, 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası nasıl çözülür? Bu hataya basit bir bağlantı sorunu neden olabileceği gibi bazen biraz daha uğraşılması gereken sorunlar da meydana gelmiş olabilir. 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası çözümü için anlattığımız farklı yöntemleri sizin için kolay olandan zor olana doğru deneyerek mutlaka çözüme ulaşacaksınız. 

'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası nasıl çözülür?

  • Yöntem #1: Bağlantı noktasını kontrol edin.
  • Yöntem #2: Sürücü harfini değiştirin.
  • Yöntem #3: Aygıt sürücüsünü güncelleyin.
  • Yöntem #4: IDE denetleyicilerini güncelleyin:
  • Yöntem #5: Komut İstemi ekranı üzerinden komut girin.
  • Yöntem #6: EaseUS Data Recovery Wizard programı ile dosyaları kurtarın.

Yöntem #1: Bağlantı noktasını kontrol edin:

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi, usb port

'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası aldığınız zaman ilk düşünmeniz gereken bağlantı kablosunda ya da USB bağlantı noktasında bir sorun olup olmadığıdır. Bağlantı kablosunda bir nedenden ötürü temassızlık olabilir ya da bağlantı noktasında bir gevşeme durumu söz konusu olabilir. 

İlk olarak aygıtı bilgisayarınızdaki farklı USB bağlantı noktaları üzerinden ve farklı kablolarla bağlamayı deneyin. Eğer bu durum sorunu çözmüyorsa aygıt ile ilgili bir sorun olup olmadığını anlamak için farklı cihazlara bağlamayı deneyin. Sorun devam ediyorsa diğer çözüm yöntemlerini uygulayın.

Yöntem #2: Sürücü harfini değiştirin:

  • Adım #1: Windows tuşu + X tuş kombinasyonunu tuşlayın.
  • Adım #2: Açılan menüden Bilgisayar Yönetimi sayfasını açın.
  • Adım #3: Depolama seçeneğini genişletin.
  • Adım #4: Disk Yönetimi sayfasını açın.
  • Adım #5: Aygıt adınız üzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #6: Açılan menüden Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir seçeneğine tıklayın.
  • Adım #7: Değiştir seçeneğine tıklayın.
  • Adım #8: Buradan farklı bir sürücü harfi atayın ve Tamam butonuna tıklayın.
  • Adım #9: Aygıt bağlantısını kesin ve yeniden bilgisayara bağlayın.
  • Adım #10: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi, bilgisayar yönetimi

'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatasına aygıtın adı ile bilgisayar arasında oluşan bir uyumsuzluğun neden olabileceği biliniyor. Bu nedenle aygıt adı değiştirmek bu hatanın çözümü için tavsiye edilen yöntemlerden bir tanesidir. Aynı adımları izleyerek aygıt adını istediğiniz zaman yeniden değiştirebilirsiniz. 

Yöntem #3: Aygıt sürücüsünü güncelleyin:

  • Adım #1: Windows tuşu + X tuş kombinasyonunu tuşlayın.
  • Adım #2: Açılan menüden Aygıt Yöneticisi sayfasını açın.
  • Adım #3: Disk Sürücüleri seçeneğini genişletin.
  • Adım #4: Hata veren sürücü üzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #5: Açılan menüde Sürücüyü Güncelleştir seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Sürücüleri Otomatik Ara seçeneğine tıklayın ve çıkan ekranları onaylayın.
  • Adım #7: Eğer bir güncelleme varsa yüklenecektir. 
  • Adım #8: Aygıt bağlantısını kesin ve yeniden bilgisayara bağlayın.
  • Adım #9: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi, disk sürücüleri

Güncel olmayan aygıt sürücülerinin 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' gibi pek çok farklı hataya neden olacağı biliniyor. Bu nedenle söz konusu sürücüyü güncelleyerek hatayı ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer güncelleme yoksa sürücüyü kaldırma ve bilgisayarı yeniden başlatarak sürücüyü yeniden yükleme yöntemini deneyebilirsiniz. 

Yöntem #4: IDE denetleyicilerini güncelleyin:

  • Adım #1: Windows tuşu + X tuş kombinasyonunu tuşlayın.
  • Adım #2: Açılan menüden Aygıt Yöneticisi sayfasını açın.
  • Adım #3: IDE ATA / ATAPI Denetleyiciler seçeneğini genişletin.
  • Adım #4: Standart Denetleyici üzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #5: Açılan menüde Sürücüyü Güncelleştir seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Sürücüleri Otomatik Ara seçeneğine tıklayın ve çıkan ekranları onaylayın.
  • Adım #7: Eğer bir güncelleme varsa yüklenecektir. 
  • Adım #8: Aygıt bağlantısını kesin ve yeniden bilgisayara bağlayın.
  • Adım #9: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi, ide denetleyicileri

IDE denetleyicilerinin güncel olmaması Windows işletim sistemine bağlanan aygıt ile cihaz arasında transfer sorunu yaratabilir ve  'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatasına neden olabilir. Eğer güncelleme yoksa denetleyiciyi kaldırma ve bilgisayarı yeniden başlatarak denetleyiciyi yeniden yükleme yöntemini deneyebilirsiniz. 

Yöntem #5: Komut İstemi ekranı üzerinden komut girin:

  • Adım #1: Windows arama çubuğuna cmd ya da Komut İstemi yazarak aratın.
  • Adım #2: Komut İstemi uygulamasının üzerinde sağa tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın.
  • Adım #3: Açılan Komut İstemi ekranına chkdsk E: / f / r / x yazın ve Enter’a basın.
    • Komuttaki E harfi yerine aygıt sürücünüzün harfini yazın.
  • Adım #4: İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
  • Adım #5: Aygıt bağlantısını kesin ve yeniden bilgisayara bağlayın.
  • Adım #6: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi, komut istemi

Windows işletim sistemindeki pek çok sorun gibi 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatasını da Komut İstemi ekranı üzerinden çözmeniz mümkün. Yukarıdaki komut ile sistem; aygıtta bulunan disk hatalarını kontrol edecek, küçük hataları onaracak, varsa büyük hatalar konusunda bilgilendirme yapacaktır. 

Yöntem #6: EaseUS Data Recovery Wizard programı ile dosyaları kurtarın:

  • Adım #1: Buradan EaseUS Data Recovery Wizard programını indirin ve kurulumunu tamamlayın.
  • Adım #2: Programı başlatın ve hata veren aygıtı bulun.
  • Adım #3: Aygıtı seçin ve Scan seçeneğine tıklayın.
  • Adım #4: Tarama ilerledikçe aygıtta bulunan veriler karşınıza çıkmaya başlayacak.
  • Adım #5: Aygıt boyutuna göre değişen bir süre sonunda tarama tamamlanacak.
  • Adım #6: Kurtarmak istediğiniz dosyaları seçin.
  • Adım #7: Recover seçeneğine tıklayın.
  • Adım #8: Dosyaları kaydetmek istediğiniz hedef klasörü seçin.
  • Adım #9: Kaydet butonuna tıklayın.
  • Adım #10: Kurtarmak istediğiniz tüm dosyalar için aynı işlemi gerçekleştirin.

bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi, easeus data recovery wizard

Eğer yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası almaya devam ediyorsanız EaseUS Data Recovery Wizard programı ile en azından aygıt içerisindeki dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. 

Windows işletim sistemine sahip dizüstü ya da masaüstü bilgisayarınıza bir harici depolama aygıtı bağladığınızda açmak istediğiniz zaman karşınıza çıkabilen 'Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi' hatası çözümü için yukarıdaki yöntemleri sizin için kolay olandan zor olan doğru sırayla deneyebilirsiniz. 

Emoji İle Tepki Ver

35

USB Flash Sürücü, SD Kart, Hafıza Kartı, Harici Sabit Sürücü veya CD gibi harici depolama ortam aygıtlarında veri okuma veya kopyalama gibi herhangi bir Giriş/Çıkış işlemi yapamadığınızda, bir G/Ç aygıtı hatasıyla karşılaşırsınız. Sorun giderme süreci, nedenine bağlı olarak basit ve anlaşılır veya uzun ve karmaşık olabilir. Bu hata, Windows, Linux ve macOS gibi tüm platformlarda oluşur. Bugün, Windows 10 masaüstü/dizüstü bilgisayarda G/Ç aygıtı hatasını düzeltme çözümlerini tartışacağız. Kullanıcılar tarafından bildirilen birkaç tekrarlanan G/Ç cihazı hata mesajı şunlardır.

  • Bir G/Ç aygıtı hatası nedeniyle istek gerçekleştirilemedi.
  • Bir okuma işlemi belleğinin veya yazma işlemi belleği isteğinin yalnızca bir kısmı tamamlandı.
  • G/Ç Hata Kodları: hata 6, hata 21, hata 103, hata 105, hata 131.

Windows 10’da G/Ç Aygıt Hatası Nasıl Onarılır

Bu hata mesajlarının arkasında aşağıdakiler gibi birkaç neden olabilir:

  • Yanlış Bağlantı – Sisteminiz, düzgün bağlanmamışsa harici cihazı algılayamaz.
  • Hasarlı USB Bağlantı Noktası – USB kart okuyucusu veya USB bağlantı noktası hasar gördüğünde, sisteminiz harici aygıtı tanımayabilir.
  • Bozuk USB Sürücüleri – USB sürücüleri işletim sistemiyle uyumlu değilse, bu tür hatalar oluşabilir.
  • Arızalı veya Desteklenmeyen Harici Aygıt – Sabit sürücü, kalem sürücü, CD, bellek kartı veya disk gibi harici aygıt yanlış bir sürücü harfiyle tanındığında veya hasarlı veya kirli olduğunda, çeşitli hataları tetikleyecektir.
  • Hasarlı Kablolar – Eski, soyulmuş bağlantı kabloları kullanırsanız, aygıtın bilgisayarla bağlantısı kesilmeye devam eder.
  • Gevşek Konnektörler – Konektörler, uygun bağlantılar kurmak için gerekli olan kabloların temel bileşenleridir. Gevşek bağlanmış konektörler bu sorunun arkasındaki suçlu olabilir.

Yöntem 1: Harici Aygıtlarla ve Bağlantı Noktalarını Bağlamayla İlgili Sorunları Çözün

Harici depolama aygıtınız doğru şekilde bağlanmadığında bir G/Ç aygıtı hatasıyla karşılaşırsınız. Bu nedenle, arızalı donanımı belirlemek için aşağıdaki kontrolleri gerçekleştirin:

1. Harici depolama aygıtını PC’den çıkarın ve başka bir USB bağlantı noktasına bağlayın.

2A. Sorun çözüldüyse ve verileri okuyabiliyor/yazabiliyorsanız, USB bağlantı noktası arızalıdır.

2B. Sorun devam ederse, harici cihaz arızalıdır.

Yöntem 2: Tüm Bağlantıları Sıkın

Birçok kullanıcı, G/Ç aygıt hatasının genellikle hatalı kablolar ve kablolar nedeniyle oluştuğunu bildirmiştir.

1. Tüm kabloların ve kabloların USB hub ve bağlantı noktalarına sıkıca bağlandığından emin olun.

2. Tüm konektörlerin kabloyla sıkıca tutulduğundan ve iyi durumda olduklarından emin olun.

3. Mevcut kabloları farklı kablolarla test edin. Yeni kablolarda G/Ç aygıtı hatasıyla karşılaşmıyorsanız, eski, arızalı kabloları/konektörleri değiştirmeniz gerekir.

Yöntem 3: Aygıt Sürücülerini Güncelleyin

IDE ATA/ATAPI denetleyici sürücülerini en son sürüme güncellemek, Windows 10’da G/Ç aygıt hatasını düzeltmeye yardımcı olur. Bu denetleyiciler, optik sürücüler de dahil olmak üzere daha geniş bir harici aygıt yelpazesini tanıyacak şekilde tasarlandığından, bu genellikle en iyi sonucu verir.

Not: IDE ATA/ATAPI denetleyici sürücüleri günümüzde yalnızca birkaç Windows 10 modelinde bulunmaktadır.

1. Windows tuşuna basın, Aygıt Yöneticisi yazın ve  öğesine tıklayın.

2. Ardından, aygıt sürücüsüne (örn. Intel(R) 6. Nesil Çekirdek İşlemci Ailesi Platform G/Ç SATA AHCI Denetleyicisi ) sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle öğesini seçin.

3. Şimdi, sürücüleri otomatik olarak bulup yüklemek için Sürücüleri otomatik olarak ara’ya tıklayın.

4. Sürücü güncellendikten sonra Kapat’a tıklayın ve PC’nizi yeniden başlatın.

5. Aynı işlemi Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri ve Arabirim Aygıtları altındaki tüm aygıt sürücüleri için de tekrarlayın.

Yöntem 4: Aygıt Sürücülerini Yeniden Yükleyin

Sürücüleri güncelledikten sonra bile aynı sorunla karşılaşmaya devam ederseniz, bunun yerine yeniden yüklemeyi deneyin. Windows 10’da G/Ç aygıtı hatasını düzeltmenize yardımcı olabilir.

1. Aygıt Yöneticisi’ne gidin ve daha önce olduğu gibi IDE ATA/ATAPI denetleyicileri bölümünü genişletin.

2. Yine, Intel(R) 6. Nesil Çekirdek İşlemci Ailesi Platform G/Ç SATA AHCI Denetleyici  sürücüsüne sağ tıklayın ve Aygıtı kaldır öğesini seçin.

3. Ekranda bir uyarı istemi görüntülenecektir. Bu aygıtın sürücü yazılımını sil işaretli kutuyu işaretleyin ve Kaldır’a tıklayarak onaylayın.

4. Kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra Windows PC’nizi yeniden başlatın.

5. İlgili sürücünün en son sürümünü üreticinin web sitesinden indirin.

6. İndirdikten sonra, indirilen dosyaya çift ​​tıklayın ve yüklemek için verilen talimatları izleyin.

7. Kurulumdan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun şimdi çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Not: Aynı adımları diğer sürücüler için de tekrarlayabilirsiniz.

Yöntem 5: IDE Kanal Özelliklerinde Sürücü Aktarım Modunu Değiştirin

Sisteminizde aktarım modu yanlışsa, İşletim Sistemi harici sürücüden veya aygıttan bilgisayara veri aktarmaz. Bu durumda, IDE kanal özelliklerinde sürücü aktarım modunu aşağıdaki gibi değiştirmeniz önerilir:

1. Yöntem 3’te açıklandığı gibi Aygıt Yöneticisi > IDE ATA/ATAPI denetleyicilerine gidin.

2. Sürücünüzün bağlı olduğu kanala sağ tıklayın ve aşağıda Özellikler öğesini seçin.

Not: Bu kanal, İkincil IDE kanalınızdır.

3. Şimdi, Gelişmiş Ayarlar sekmesine geçin ve Transfer Modu kutusunda sadece PIO’yu seçin.

Profesyonel İpucu: Windows 7’de, Gelişmiş Ayarlar sekmesine gidin ve aşağıda DMA’yı Etkinleştir kutusunun işaretini kaldırın.

4. Değişiklikleri kaydetmek için Tamam’a tıklayın ve tüm Windows’tan çıkın.

Not: Sistemin arızalanmasına neden olacağından, Birincil IDE Kanalı, Aygıt 0’ı değiştirmemelisiniz.

Yöntem 6: Windows’u Güncelleyin

Microsoft, sisteminizdeki hataları ve sorunları gidermek için düzenli aralıklarla güncellemeler yayınlar. Bu nedenle, Windows işletim sisteminizi aşağıdaki gibi güncel tutun:

1. Windows tuşuna basın, Güncellemeleri denetle yazın ve Aç’a tıklayın.

2. Şimdi, Güncellemeleri Kontrol Et öğesine tıklayın.

3 A. Mevcut güncellemeler varsa, bunları indirmek için Şimdi yükle’ye tıklayın.

3B. Sisteminizde herhangi bir güncelleme yoksa, Güncelsiniz mesajı gösterilir.

4. Son olarak, bu güncellemeleri uygulamak için Şimdi yeniden başlat’a tıklayın.

Yöntem 7: Komut İsteminde Diski Kontrol Et ve Onar

Windows 10 kullanıcıları, Komut İstemi’ni kullanarak sistem sabit diskini otomatik olarak tarayabilir ve onarabilir. Windows 10’da G/Ç aygıtı hatasını düzeltmek için verilen adımları izleyin

1. Windows tuşuna basın, cmd yazın ve Yönetici olarak çalıştır’a tıklayın.

2. Komut İstemi’nde chkdsk X: /f /r /x yazın ve Enter’a basın.

Not: Bu örnekte, C sürücü harfidir. X’i uygun şekilde sürücü harfiyle değiştirin.

Son olarak, işlemin başarılı bir şekilde çalışmasını bekleyin ve pencereyi kapatın. Windows G/Ç aygıtı hatasının sisteminizde düzeltilip düzeltilmediğini kontrol edin.

Yöntem 8: Sistem Dosyalarını Kontrol Et ve Onar

Ayrıca Windows 10 kullanıcıları, SFC ve DISM komutlarını da çalıştırarak sistem dosyalarını otomatik olarak tarayabilir ve onarabilir.

1. Yöntem 6’da anlatıldığı gibi yönetici ayrıcalıklarıyla Komut İstemi’ni başlatın.

2. sfc /scannow komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.

3. Ardından, arka arkaya aşağıdaki komutları da çalıştırın.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Checkhealth DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Bu, Windows 10 masaüstü/dizüstü bilgisayarınızda meydana gelen Giriş/Çıkış aygıtı hatalarının düzeltilmesine yardımcı olacaktır.

Yöntem 9: G/Ç Aygıt Hatasını Düzeltmek için Sabit Sürücüyü Biçimlendirin

Yukarıda belirtilen yöntemleri kullanarak herhangi bir çözüm elde edemediyseniz, sabit sürücünüzü G/Ç aygıtı hatasını düzeltecek şekilde biçimlendirebilirsiniz. 

Kullanıcılarımıza yardımcı olmak için çeviri hizmeti kullanmaktayız. Lütfen dil bilgisi hatalarını affedin.



Sevgili yvzz,

Elini uzatdığın için teşekkürler! Ben bağımsız danışmanım ve sizin gibi bir Microsoft kullanıcısıyım. Bu konuda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Giriş/Çıkış Aygıtı Hatasının kısaltması olan I/O Aygıt Hatası, Windows 10/8/7'de cihazda yazma ve okuma işlemleri gerçekleştirmeye çalıştığınızda genellikle harici sabit sürücülerde, SD kartlarda, USB flash sürücülerde, CD'lerde veya DVD'lerde olur.
Normalde, dosyalarına erişmeye çalıştığınızda, "İstek bir I/Ç aygıtı hatası nedeniyle gerçekleştirilemedi" diyen bir I/Ç Aygıtı hatası alırsınız.

Bu sorunu gidermek için lütfen aşağıdaki adımları uygulayın:

1-Bağlantı kablolarının gevşek olup olmadığını kontrol edin, sıkın.
2-Bağlantı kabloları kopmuşsa, yenilerini değiştirin ve cihazı yeniden bağlayın.
3-Varsa sabit diski başka bir SATA kablosuna bağlayın.
4-Kullanılabilir başka bir bilgisayar varsa, ikinci sabit diskin iyi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için aynı sabit diski başka bir bilgisayara bağlamayı deneyin.
5-Aygıt Yöneticisi'ne git > Disk Sürücüleri > Sabit disk sürücüsünü güncelleştirme

Ayrıca, daha fazla sorun giderme yöntemi için aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz:
https://translate.google.com/translate?sl=auto&...
https://translate.google.com/translate?sl=auto&...

Yukarıdaki adımlardan hiçbiri I/O aygıtı hatasını gidermeye yardımcı olmazsa, cihazınızı el ile onarım için göndermeniz önerilir:

1. Cihaz üretimine başvurun ve diski onarım için gönderin.
2. Cihazı yerel bir onarım merkezinde manuel onarım için gönderin.

Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa lütfen bana bildirin ve beni bilgilendirin.

____________________________________________________________
Standart Yasal Uyarı: Microsoft dışı web sitelerine bağlantılar vardır. Sayfalar doğru ve güvenli bilgiler veriyor gibi görünüyor. Sık sık PUP (Potansiyel Olarak İstenmeyen Ürünler) olarak sınıflandırılan ürünlerin reklamını verebilecek sitelerde reklamlara dikkat edin. İndirmeye ve yüklemeye karar vermeden önce sitelerde reklamı yapılan herhangi bir ürünü iyice araştırın.

Sincerely,

Dyari Barham
Independent Advisor & Microsoft Community Member

151 kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Bu yanıt yararlı oldu mu?

Yardımcı olmadığı için üzgünüz.

Harika! Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının çözümü nedir?

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası Flash bellek ve USB harici disklerde karşınıza çıkabilen bir hatadır.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası aldığınızda USB bellek ya da usb haricidisk erişilemez ve kullanılamaz durumdadır. Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının oluşmasında bir kaç neden vardır.  Bu hataya sebep olan nedenler şunlardır

  • Dosya sistemi hataları
  • Fiziksel, donanımsal hatalar

Dosya sistemi hataları:

Eğer USB bellek ya da USB diski Güvenle kaldırma seçeneği ile kaldırmıyorsanız  bir zaman sonra Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası almaya başlayabilirsiniz. Donanımı güvenle kaldır seçeneği USB belleğin kullanımda olup olmadığını kontrol eder. Eğer USB bellek kullanımda ise çıkartma işlemini iptal eder. Bir USB bellek, USB harici disk kullanımdayken USB porttan çıkartırsanız cihazınızın zarar görme ihtimali vardır. 

USB bellek, USB harici diskten okuma yapıyorsanız, örneğin USB cihazdan bir video oynatıyorsanız veya bir kopyalama yapıyorsanız, USB cihazınız kullanımda demektir. Bu aşamada doğrudan cihazı çıkarırsanız cihazın dosya sistemi zarar görebildiği gibi kendisi de hasar görebilir.

Dosya sistemi hataları düzeltilebilir fakat donanımsal sorunlar düzeltilemez.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının çözümü (dosya sistemi bozulmaları için:)

Fiziksel, donanımsal hatalar

Yukarıdaki işlemlere rağmen hâlâ Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası alıyorsanız o zaman sorununuz donanımsal demektir. Yani donanımınız zarar görmüş demektir.

Eğer USB Flash bellek ya da USB harici disk garanti dahilindeyse o zaman aldığınız yere götürün. Garanti dahilinde değişimleri yapılacaktır. Garantisi devam etmiyorsa  ozaman yapabileceğiniz bir işlem yok. Diskiniz artık kullanılamaz. Diski imha edebilirsiniz.

USB bellekler için tamir söz konusu değildir. Fakat önemli verileriniz varsa  ve kurtarmak istiyorsanız profesyonel veri kurtarma şirketlerinden destek alabilirsiniz. USB bellek ve USB harici diskler Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası verse de içindeki veriler veri kurtarma merkezleri tarafından kurtarılabilir.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi  hatasının çözümü sizin durumunuza göre değişmektedir. Yukarıda olası sebepler ve yapılabilecek işlemleri özetlemeye çalıştım. Umarım birilerine faydalı olur.

G/Ç Aygıt Hatası Nedir? Nasıl Çözülür?

Günlük hayatınıza ve işinize kolaylık katan bilgisayarlarınız birçok nedenden dolayı sorun çıkarabilir. Özellikle yazılımsal ve donanımsal hatalarla kullanım şeklinize bağlı olarak sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Bunlardan biri olan G/Ç hatasını açmak gerekirse giriş -çıkış olarak adlandırabiliriz.

G/Ç hatası genel olarak harici ve dahili HD ve SD kartlar olmak üzere birden farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. G/Ç hatası çoğunlukla bilgisayarı kullanırken karşınıza çıkan bir sorundur. Özellikle kullanıcı hata mesajı gönderip, cihaza veri okuma ve yazma talebinde bulunduğunda G/Ç hatası alır. Bazı durumlarda bilgisayarınıza bağladığınız bir harici depolama aygıtını açarken de aynı G/Ç hatası ile karşılaşabilirsiniz.

Windows bu tarz aygıt hataları için farklı ve kolay çözüm önerileri sunar. Dizüstü ve masaüstü tüm PC modellerinde aygıt hatalarını aynı yollardan çözebilirsiniz.

G/Ç Aygıt Hatası Çözüm Yolları

G/Ç hatasını birden farklı nedenden dolayı alıyor olabilirsiniz. Bu nedenle aldığınız hataya göre en uygun yöntemi aşağıdan seçerek, kolayca çözüme ulaşabilirsiniz.

Bağlantı Noktasını Kontrol Edin

Bir G/Ç aygıt hatası aldığınızda öncelikle ilgili bağlantı kablosunu kontrol etmeyi deneyin. Yanlış ya da tam takılmamış bir kablo G/Ç hatasına neden olabilir. Daha sonra USB kısmını denetleyerek temassızlık problemini teyit edebilirsiniz. Farklı bir USB girişinde kabloyu deneyerek sorunun kaynağını bulabilirsiniz. Aynı hata devam ediyorsa, kablodan emin olmak için farklı cihazlarda denemenizde fayda var.

Sürücü Harfini Değiştirin

G/Ç aygıt hatası ile karşılaştığınızda Windows tuşu + X kombinasyonunu tuşlayabilirsiniz. Açılan menüde yer alan “Bilgisayar yönetimi“ sayfasını açın. Buradan depolama seçeneğini genişletin ve “Disk yönetimi” sayfasını açın. Karşınıza çıkan aygıt adına sağ tıklayarak, açılan menüden “Sürücü harfi ve yolu değiştir” seçeneğini aktif hale getirin. Daha sonra “Değiştir” diyerek, farklı bir sürücü harfi girin. Aygıtı yeniden bilgisayara bağlayarak sorunu kontrol edebilirsiniz.

Aygıt Sürücüsünü Güncelleyin

Windows tuşu + X kombinasyonunu girerek işleme başlayabilirsiniz. Karşınıza çıkan menü üzerinden “Aygıt yöneticisini” açın. Buradan “Disk sürücüleri” seçeneğini genişletmeyi seçebilirsiniz. Karşınıza hata veren sürücü çıkacaktır. Sağa tıklayarak “Sürücüyü güncelleştir” seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra “Sürücüleri otomatik ara” kısmına tıklayarak, çıkan ekranları onaylayabilirsiniz.

Aygıtınızla ilgili bir güncelleme varsa kısa sürede işlem tamamlanacaktır. Aygıt bağlantısını kesip tekrar bilgisayarınıza takarak sorunu denetleyebilirsiniz.

https://www.longlinememory.com

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede