ramazan ezan / Hollanda Şehirlerine Ait İmsakiyeleri - Hollanda Diyanet Vakfı

Ramazan Ezan

ramazan ezan

Şanlıurfa İmsakiye

Şanlıurfa İMSAKİYE

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, arama alışkanlıkları arasında Ramazan imsakiyesi öne çıkıyor. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana gibi büyükşehirlerde Ramazan ayı boyunca iftar vakti saat kaçta sorusuna yanıt aranıyor. Tüm İslam aleminin heyecanla beklediği on bir ayın sultanı Ramazan ayında, Şanlıurfa imsakiye ve Şanlıurfa iftar vakti olmak üzere merak edilen pek çok konu var. Tüm illerin iftar saatleri, sahur saati ve imsak vakti ile ilgili bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaşadığınız il ve ilçe seçimini yaptıktan sonra Ramazan imsakiye ve imsakiye Şanlıurfa bilgilerine de buradan ulaşmanız mümkün.

Eskiden takvim yapraklarından öğrendiğimiz iftara ne kadar kaldı, sahur ne zaman, imsak vakti saat kaçta bitecek, iftar saat kaçta gibi soruların cevapları artık mobil cihazlarda. Akıllı cihazlarımızdan kolaylıkla bütün illerin iftar vakitlerini ve sahur vakitlerini öğrenebilmekteyiz.

Şanlıurfa İFTAR VAKTİ

İftar vakti, Ramazan ayında gün batmadan hemen önce yemek yenilen ve tutulan oruçların açıldığı zaman dilimidir. Ramazan ayında birçok kişinin merak ettiği 30 günlük iftar vakti saat kaçta ve iftar saatleri gibi soruların cevapları bu sayfadaki tabloda yer almaktadır.

Teravih namazı saat kaçta kılınacak?

Teravih Namazı, Ramazan ayında geceleri kılınan nafile namazdır. Erkekler ve kadınlar için sünnet-i müekkede kabul edilir ve yirmi rekat olmak üzere cemaatle birlikte kılınmaktadır. Teravih namazını tek başınıza da kılabilirsiniz. Fakat cemaat ile kılınması daha makbul olarak ifade edilmektedir. Teravih namazı her iki rekatta veya her dört rekatta ara vererek kılınabilir. Öte yandan fazla tercih edilmese de sekiz rekatta da kılınması uygundur. Teravih namazı yatsı namazına bağlı bir sünnet namazdır.

yılında ilk Teravih namazı 22 Mart Çarşamba tarihinden kılınacak olup son teravih ise 20 Nisan Perşembe günü ifa edilecektir.

Şanlıurfa SAHUR VAKTİ

Sahur vakti, sabah vakti gelmeden oruç için niyet edildiği vakittir. Fecr vaktinden hemen önce olan sahur vaktinin diğer adı da imsak vaktidir. Ramazan ayıyla birlikte sahur ne zaman olur gibi sorular ön plana çıkmaya başladı. Mynet imsakiye sayfasında Sahur vakti, sabah vakti gelmeden oruç için niyet edildiği vakittir. Fecr vaktinden hemen önce olan sahur vaktinin diğer adı da imsak vaktidir. Ramazan ayıyla birlikte sahur ne zaman olur gibi sorular ön plana çıkmaya başladı. Mynet imsakiye sayfasında Şanlıurfa sahur vakti başta olmak üzere imsakiye ’ün tümü güncel olarak 30 günlük tablo şeklinde bulunmaktadır.

Pazar

İstanbul Ramazan İmsakiyesi İçin İstanbul İmsakiye  linkine tıklayabilirsiniz.

Diğer illerin Ramazan İmsakiyesi için sayfayı kaydırmaya devam edebilir ve hemen altta yer alan linklere tıklayarak bulunduğunuz bölge için iftar, sahur ve imsak vakitlerini görebilirsiniz.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başladı?
Ramazan ayı 23 Mart tarihinde perşembe günü başladı.

Ramazan Ayı Kaç Gün Sürecek?
Bazı yıllarda 30 gün süren Ramazan ayı, yılında 29 gün sürecektir.

Ramazan-ı Şerif Ayın Kaçında ve Ne Zaman Bitecek?
21 Nisan Cuma Günü itibariyle Ramazan ayı bitecektir.

Ramazan Bayramı Hangi Gün?
21 Nisan Cuma Günü Ramazan Bayramı 1. günüdür. 3 gün sürecek olan Ramazan Bayramı 24 Nisan Pazartesi itibariyle son bulacaktır.

Türkiye Geneli İl İl Ramazan İmsakiyesi

Ramazan Nedir?

Ramazan (Arapça: رمضان), Hicrî takvime göre 9. ay ve Hz. Muhammed’e (s.a.v.) Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya ve Terâvih Salat'ına başlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmak, İslam'ın beş temel şartından biridir. Ay'ın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazan'ın sürdüğü, hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.

Şafaktan gün batımına kadar oruç tutmak; akut veya kronik hastalığı olan, seyahat eden, aşırı yaşlı, emziren, hamile, şeker hastası ve ergenliğe girmemiş olan kişiler dışında tüm Müslümanlar için farzdır (zorunludur). Şafak öncesi yemeğe sahur, orucun bozulduğu akşam yemeğine ise iftar denir.

Ramazan ayı, orucun manevi mükafatlarının (sevap) atlanarak arttığı bir zaman dilimidir. Bu inanca göre Müslümanlar, sadece yiyecek ve içecekten değil, aynı zamanda tütün ürünlerinden, günahkar davranışlardan ve sakıncalı işlerden kaçınırlar; bunun yerine kendilerini daha çok namaza ve Kur'an okumaya adarlar.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir