lpg 100 km ne yakar / DODGE S | Benzinli S, Lpg ile km de kac lt lpg yakar arkadaşlar

Lpg 100 Km Ne Yakar

lpg 100 km ne yakar

Yakıt tüketimi: 1 litre benzin/ motorin/LPG kaç kilometre gider

Yakıt tüketimi: 1 litre benzin/ motorin/LPG kaç kilometre gider

seafoodplus.info

Araç sahipleri üst üste gelen zam haberlerinden yakınırken, litre hesabı da işin içine girdi.

Sürücüler, kilometre başına ne kadar yakıt harcadıklarını sıklıkla hesaplıyor

Benzin, motorin ve LPG 1 litre benzinle kaç km gider sorusu trafiğe çıkanların aklından en az bir kere geçiyor.

1 LİTRE BENZİN/MOTORİN/LPG KAÇ KM GİDER?

yakacağınız yakıt, aracınızın modeline ve motor tipine göre değişir. 1 litre benzin ile aracınızın kaç kilometre yol gidebileceğini ise ufak bir formül ile hesaplamak mümkün.

Yapılan Kilometre / Yakılan Yakıt Miktarı = 1 Litre ile gidilebilecek kilometreyi hesaplayabilirsiniz.

Yakıt tüketimi araçtan araca değişmektedir. Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre;

-1 litre benzinle ortalama km yol kat edilirken,

- 1 litre otogaz-LPG ile km yol kat edilmektedir.

-1 litre mazot yani motorinle ise yaklaşık km yol kat edilmektedir.

Yakıt tüketimi: 1 litre benzin/ motorin/LPG kaç kilometre gider

YAKIT TÜKETİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yakıt tüketimini sürüş tekniği kadar, araç içi ağırlık, mekanik ve donanım unsurları da etkilemekte. Bunları sıralayacak olursak;

Aracı hızlı kullanmak. Araç içerisinde ve bagajda bulunan ağırlıklar. Aracı düşük devirde kullanmak. Lastik basıncı. Sürekli fren kullanmak. Aktif olarak klimayı kullanmak. Aracı yağmurlu ya da karlı havada kullanmak. Aracın periyodik bakımlarını aksatmadan, motor, yağ ve hava filtre bakımlarını yaptırmak.

Yakıt tüketimi: 1 litre benzin/ motorin/LPG kaç kilometre gider

Google News ile Takip Et

Yakıt Tüketimi Hesaplama



Günümüzde araç kullanımı giderek artmaktadır. Araç satın alırken kullanıcıların dikkat ettiği pek çok özellik bulunuyor. Kullanıcıların en çok dikkat ettiği konuların başında ise aracın ne kadar yakıt tükettiği gelmektedir. Yakıt tüketimi hesaplaması, araç bakımının önemli bir parçasıdır. Benzine çok fazla para ödemediğinizden emin olmak için yakıt tüketimini nasıl hesaplayacağınızı bilmeniz gerekir. Yakıt tüketimini hesaplamanın iki yolu bulunuyor. Bunlardan biri kat edilen mesafeyi kullanarak, ikinci ise km başına yakıt tüketimini kullanarak hesaplama yapmak. Yakıt, ulaşım, nakliye vb. için kullanıldığında önemli bir maliyettir ve kullanımının verimliliği, kârlılık üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Bu yüzden yakıt tüketimi hesaplamasını doğru yapmanız gerekir. Yeni araç alacaklar veya araba kullananlar genellikle yakıt hesaplama nasıl yapılır, arabam kaç yakar sorularına yanıt aramaktadır.

Araç Yakıt Tüketimi Hesaplama

Tüketicilerin araç yakıt tasarrufuna yardımcı olan yakıt hesaplama yöntemleri sayesinde hem cebiniz rahatlar hem de rakamlar arasında belirsizlikten kurtulursunuz. Her akıllı sürücünün otomobilini en tasarruflu şekilde kullanmasını sağlayan araç yakıt hesaplama yöntemleri sayesinde çok daha az maliyetle seyahat edebilme fırsatını yakalamak mümkün.


Her gün yol arkadaşlığı yapacağınız otomobilinizi satın alırken ‘Acaba arabam kaç yakar?’ sorusunun yanıtı araç yakıt hesaplamadan geçiyor. Araç satın alırken tüketicilerin dikkat ettiği pek çok özellik bulunuyor kuşkusuz. Ancak bunlar arasında tercih edilen otomobilin harcadığı yakıt en başı çekiyor diyebiliriz. En uzun mesafeyi en az yakıt tüketimiyle kat etmek isteyen araç kullanıcıları km hesaplamaları ve yakıt hesaplamalarıyla ne kadar yakıt tüketeceklerini rahatlıkla ön görebiliyor. Arabanızın en az yakan araba modelleri arasında yer alıp almadığını En Az Yakan Araba Modelleri blog içeriğine göz atarak bulabilirsiniz.

Araç Yakıt Tüketimi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yakıt tüketimini hesaplarken dikkat edilecek farklar bulunmaktadır. Bir aracın ortalama yakıt tüketimini, kat edilen mil miktarı ve kullanılan yakıt türünü ölçerek hesaplayabilirsiniz. Aracın ortalama yakıt tüketimini hesaplamak için araç türlerini ve yakıt türlerini bilmeniz gerekebilir. Bu doğrultuda siz de araç yakıt hesaplamayı kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yakıt tüketimini hesaplamanın iki yolu vardır:

  1. Katedilen mesafeye göre
  2. Km başına yakıt tüketimine göre

Bu bölüm, yakıt tüketimini hesaplama adımlarında size yol gösterecektir. İlk adım, kat edilen mesafeyi veya km başına yakıt tüketimini bulmaktır. Mesafeyi bulmak için, kat edilen toplam kilometreyi ile çarpın ve 'e bölün. Yakıt tüketimini minimize etmek isteyen araç kullanıcılarına yakıt tüketimi hesaplama konusunda yardımcı olacak yöntemleri bir araya getirdik. Aracın harcadığı benzinin litre hesaplamasını kolaylıkla yapmanızı sağlayacak yakıt hesaplama yöntemleri bulunuyor. Araç kullanıcılarının ‘Arabam ne kadar yakar?’ sorusunun ulaşımın ana sorusu haline geldiği günümüzde önemli bir maliyet kalemi olarak karşımıza çıkıyor. Kilometre hesaplama ve harcanacak benzin hesaplama ise kullanımının verimliliğinin yanı sıra kârlılık ile de doğrudan ilişkili olduğu için tüketicileri km/l birimi üzerinden fikir sahibi yapıyor.

Motorin, Benzin ve LPG Yakıt Hesaplama

Yakıt hesaplamaları motorin, benzin ve LPG yakıtları için ayrı ayrı yapılır. Galon başına kilometre veya kilometre başına tüketilen litre gibi farklı yöntemler kullanılarak tahmin edilebilir. Yakıt maliyeti, teslimat maliyetlerinde büyük rol oynar. Yakıta fazla ödeme yapmamak veya yakıt tasarrufu yapmak için yakıt verimliliğinin farkında olunması ve doğru hesaplanması gerekir. Benzin fiyatlarının giderek arttığını düşünürsek yakıt hesaplama yapmak oldukça önemlidir.


Formül: LPG Yakıt Kullanımı = (Litre Olarak Yakıt Tüketimi) × / (Kilometre Olarak Katedilen Mesafe)

Bu denklemde yakıt litre cinsinden, kilometre ise kilometre cinsinden ölçülür.

LPG yakıt hesaplama formülü

LPG yakıtını hesaplamanın bir yolu, yakıt miktarını yüz ile çarpıp sayıyı kilometreye bölmektir. LPG yakıtı hesaplanırken yakıt miktarı (litre) ile çarpılıp kilometreye bölünmelidir. Örneğin, 5 litrelik dolu bir depoyla yalnızca kilometre sürdüyseniz, hesaplamanız şu şekilde olacaktır:
= (5 x ) / = / = 5 litre kullanılmış

Aldığınız yakıtın TL olduğunu varsayalım. x = çıkan bu sayıyı da katedilen mesafeye bölmemiz gerekiyor. /(km) = 2,14 litre sonucunda km’de 2,14 litre benzin kullanıldığını görüyoruz. Bu formül ile araç yakıt hesaplama oldukça kolay yapılabilir.

Km (kilometre) Hesaplama

Arabam kaç yakar hesaplama yöntemleri arasında bir diğer yol da km hesaplaması olarak biliniyor. İster benzin yakıt hesaplama, ister dizel yakıt hesaplama, ister lpg yakıt hesaplama olsun aracınızın ne kadar yakıt tükettiğini öğrenmek için km hesaplama yöntemine başvurabilirsiniz. Araç yakıt türlerini ve avantajlarını ayrıca okumak isterseniz Araç Yakıt Türleri içeriğine göz atabilirsiniz.


Bu hesaplama yöntemine göre kilometrede kaç litre yakıt tüketildiğiniz sonucunu elde edeceğiz. Aracınızın deposunun kapasitesini, kat ettiğiniz kilometreye bölüp ile çarptığınız zaman böylece kilometrede ortalama yakıt tüketiminizin ne kadar olduğunu bulabilirsiniz.

Arabam Kaç Yakar?

Otomobil kullanıcılarının ve yakıt tüketicilerinin ana sorusu olan ‘Acaba arabam kaç yakar?’ ve ‘Yakıt hesaplama nasıl yapılır?’ sorularının yanıtını gelin aynı örnek üzerinden ele alarak en kolay hesaplama yöntemlerini inceleyelim: Araç yakıt tüketimi hesaplamada; otomobilinizin deposunu tam doldurduğunuzda toplam TL ödeme yaptığınızı varsayalım. Aracınızın deposundaki yakıt bittiğinde ise ön göstergedeki benzin sayacının Km’yi gösterdiğini düşünelim. Söz konusu bu varsayımsal veriler aracılığıyla en doğru araç yakıt hesaplama işlemi için yapmanız gereken, depo dolum tutarını ön panelde yakıtınız bittiği an gösterilen km sayısına bölmektir. Yani söz konusu örneğimize göre, /= TL/KM işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu işleme göre, arabanızın kilometre başına ne kadar yaktığını ortaya çıkarmış oluyorsunuz. Yukarıdaki örnekteki rakamlara göre aracınız kilometre başına 60 kuruş yakıyor demektir. Bu yöntemle yapılan araç yakıt hesaplama işlemi sizi en kolay ve en yakın şekilde Arabam kaç yakar? sorusunun yanıtına ulaştıracaktır.

Dizel Araç km Kaç Litre Yakar?

Yakıt türünüz ne olursa olsun ilk önce yapmanız gereken depoyu sıfırlamak olmalıdır. Sıfırlanan depoya aldığınız yakıtı ve kilometresini not ettikten sonra formül ile hızlıca hesaplayabilirsiniz. Örneğin; dizel araç km’de kaç litre yakar diye merak ediyorsanız bu formül işinize epey yarayacaktır.

Aşağıda farklı bir araç yakıt hesaplama formülüne yer verdik. Alınan yakıtı gidilen mesafeye böldüğünüzde kilometre başına kaç TL yakıt tükettiğinizi görebilirsiniz. Bu işlemde oldukça kolay yapılabilir. TL akaryakıt aldığınızda km yol giderseniz, 1 km başına TL yakıt harcadığını görmüş olursunuz. Böylece aracın kilometre başına ne kadar yakıt tükettiğini hesaplamış olursunuz.


alınan yakıt/gidilen mesafe = ortalama km başına tüketim

Alınan YakıtGidilen MesafeOrtalama Kilometre Başına Tüketim
TL km TL
TL km TL
TL km TL

Yakıt Tüketimi Neden Artar?

Yakıt tüketiminin artmasına neden olacak birçok faktör bulunmaktadır. Aracın düzenli bir şekilde bakım yapılması gerekir. Aracı kullanmaya devam ettiğiniz süre boyunca bu bakımları takip etmeniz ve aracın ihtiyaçlarını karşılamanız gerekmektedir. Aracınızın motorunda gerekli bakımları yaptırmanız oldukça önemlidir. Ayrıca aracın yağ ve su durumunun sürekli kontrol edilmesinde fayda var. Araç yakıt tüketiminin artmasına neden olan faktörler arasında ön plana çıkan ise araçta ani fren yapılması ve aracın yüksek hızda, yüksek devirde kullanılması denebilir. Bu gibi durumlar aracı zorlayacağı için yakıt tüketiminde artış yaşanabilmektedir. Yüksek hızda kullanılan bir araba daha fazla güç harcayacağından dolayı daha fazla yakıt tüketmiş olacaktır. Kışın araç içini ısıtmak, yazın ise soğutmak için kullanılan klimalarda araç yakıtını kullandığı için yakıt tüketimine neden olmaktadır.

Araç yakıt tüketimini etkileyen faktörler şunlardır:

  • Araba markası ve modeli

  • Yakıt türü (benzin veya dizel)

  • Araç motoruna bakım yapılmaması

  • Aracın yüksek hızda kullanılması

  • Ani fren yapılması

  • Klima kullanılması

  • Araba kilometresi

  • Doğru yakıt kullanılması

  • Litre başına maliyet

  • Haftada kat edilen mesafe

Hangi Yakıt Tüketimi Daha Ekonomik? Dizel mi, LPG mi, Benzin mi?

benzin mi dizel mi lpg mi

Araç satın alınırken göz önünde bulundurulan en önemli noktalardan biri yakıt tüketimi. Pek çok insan da araç satın alırken daha fazla tasarruf etmek adına dizel araç tercih ediyor. Halihazırda bir aracı olanlar ise araçlarına otogaz sistemleri taktırarak LPG kullanmaya yöneliyor. 

O halde tercihlerinizde sana yardımcı olabilmek adına araç alırken yakıt türü seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları incelemeye başlayalım.

Yakıt Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yakıt tercihi yaparken birçok faktör seçimini etkiler. Aracını nerede, ne sıklıkla kullanacağın ya da nereye park edeceğiniz gibi detayları göz önünde bulundurabilirsin. Dikkat etmen gereken tüm faktörleri senin için bir araya getirdik: 

  • Eğer araç düşük hızlarda ve trafiğin yoğun olmadığı bölgelerde kullanılacaksa, yılda 45 bin kilometre yapılacaksa, araç içi ses sorun teşkil etmeyecekse dizel motor tercih edilebilir.
  • Kapalı otopark sorunu yaşanmayacak bölgelerde ve aracın performansını zorlamayacak koşullarda kullanılacaksa LPG’ye yönelmek doğru olabilir.
  • Yakıtın araç fiyatını amorti etmesi beklenmeden aracın yıl içinde değiştirilmesi veya yenilenmesi söz konusuysa, araç içinde gürültü olmamasına ve performansa önem veriliyorsa benzinli motor doğru bir seçim olabilir.

Aracına yanlış yakıt konulması durumunda ciddi problemlerle karşılaşabilirsin. "Araca Yanlış Yakıt Konulursa Ne Olur?" başlıklı yazımızı okuyarak bu konuda daha detaylı bilgi edinebilirsin.

Dizel mi Benzin mi? Hangi Yakıt Tercih Edilmeli?

“Benzin mi, dizel mi?” sorusuna cevap vermek için ilk olarak araç satın alırken ödenen tutara bakmak gerekir. Bu soruya yanıt verebilmek için yapılması gereken bir yıl içinde aracın ne kadar kullanılacağını göz önünde bulundurmaktır. Çünkü aracını sürekli kullanan ve uzun mesafe seyahat eden kişilerin yakıt tasarrufunu göz önünde bulundurarak dizel araca yönlenmeleri daha yararlı olacaktır. Bir örnek üzerinden ilerlemek gerekirse: yılının en çok satılan aracı FIAT Egea’nın yılındaki en ucuz dizel ve benzinli modellerini ele alalım. 

Fiat Egea benzinli sedan versiyon ile sedan dizel seçenekleri arasında ciddi fiyat farkı bulunur. Bu fiyat farkı, diğer markaların benzinli ve dizel modelleri arasında da benzer oranda seyreder. Bu nedenle seçimlerini, bu karşılaştırma ve beklentilerine göre gözden geçirebilirsin. 

Dizel motorlar benzinli motorlardan daha karmaşık bir yapıda oldukları için bakım masrafları da daha fazla olacaktır. Özellikle kalitesiz yakıt alımları sonrasında dizel motorlarda ciddi masraflar oluşur. Ayrıca dizel motorlu araçların periyodik bakımları da benzinlilere oranla daha pahalıdır. Uzun süreli kullanımlarda özellikle turbo arızası ihtimali mevcuttur ve bu da yine masraflı bir arıza olarak bilinir. Turbo arızasından korunmak için “intercooler”lı bir araç seçmen önemlidir. Oto periyodik araç bakımı hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Araç satın alırken kasko fiyatı da oldukça önemli. Benzinli bir aracın kasko fiyatı daha ucuz olurken dizel araç kasko fiyatı, araç değerinden dolayı daha yüksek oluyor. Böylece dizel motor için ödenen farkın üzerine -eğer kredi ile ödenmiş ise faiziyle beraber- yüksek değerden dolayı kasko farkı da ekleniyor. Kasko fiyatı neye göre belirlenir öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Yakıt fiyatlarındaki artış, tüketicilerin araç konusundaki önceliklerinin değişmesine sebep oluyor. Önceki yıllarda araçlar için önemli olan performansken son zamanlarda bu gösterge, yerini yakıt tüketimine bırakıyor. İnsanlar, daha az yakıtla daha fazla yol yapmak istiyor. Yakıt hesaplama yapmak için tıkla.

Yakıt sarfiyatını arttıran etkenleri sürüş esnasında azaltmaya çalışan araç kullanıcıları, yakıt seçimi konusunda da benzinden uzaklaşan bir eğilim göstermeye başladı. Ancak benzin, araç alırken bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Çünkü araç alırken benzinli yerine dizel tercih edenler, fiyat farkı ödeyerek daha yüksek maliyetlerle karşılaşıyor. En az yakan arabalar hangileridir ilgili yazımızdan öğrenebilirsin.

LPG mi, Benzin mi, Dizel mi Avantajlı?

Otogaz sistemlerinin daha düşük bir maliyete sahip olduğu düşünüldüğünde LPG en uygun seçenek gibi duruyor. Ancak özellikle soğuk havalarda aracın benzinden LPG’ye geçmesi 5 km’yi bulabiliyor. Ayrıca LPG’nin araç çekişinde güçlüklere yol açtığı da bilinen bir gerçek. km’de yapılan yakıt tüketimine bakıldığında da LPG, dizelin gerisinde kalıyor. Bu sebeple dizelin, LPG’den daha iyi bir seçim olacağı söylenebilir.

Peki, LPG ve benzinde durum ne? LPG mi benzin mi tercih edilmeli? Benzin fiyatları, LPG’ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG’nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar. 

"LPG'li araca kasko yapılır mı? öğrenmek için yazımızı okuyabilirsin. 

Araç Satarken Dizel Motorun Farkı Nedir?

Daha yüksek fiyata satın alınan dizel araçlar, satarken de bu çizgiyi korur. Benzinli araçtan daha yüksek fiyata satılan dizel motorlu araç, alıcı bulmak konusunda da sıkıntı çekmez. Yakıt tasarrufunda benzin fiyatlarına önem veren pek çok kişi, ikinci el araç alırken de dizele öncelik verir. Ancak zaman zaman kullanıcılar tarafından dizel araçların bin km’den sonra sorun çıkarmaya başladığı söylenir. Bu nedenle de belli bir mesafe katettikten sonra aracı satmak konusunda zorluk çekilebilir. 

LPG’li araçlar ise bu konuda en şanssız olanlar. Kimi alıcı hiç LPG takılmamış araç isterken, kimisi otogaz sistemi markası konusunda seçici olabiliyor. Bu şekilde eleme yapılması, aracın alıcı kitlesinde önemli bir düşüşe sebep olabiliyor.

Araç satın alırken tasarrufu ön planda tutuyorsan yakıt tüketimi hakkındaki tüm detayları göz önünde bulundurmalısın. Fakat tercihin ne olursa olsun kasko sigortası yaptırmayı ihmal etme deriz. Böylelikle LPG’li ya da dizel aracını, turbo arızası gibi masrafları teminat altına alan kasko ile koruyabilirsin. Aracın için bütçene en uygun kasko  sigortasına seafoodplus.info web sitesi üzerinden veya 24 00 Sigorta Destek Hattı üzerinden ulaşabilirsin. Kasko fiyatları ve seçeneklerine göz atarak, senin için en uygun kasko sigortasını seçebilirsin.

ARACINIZ KM’DE KAÇ LİTRE LPG YAKIYOR?

  • Binbaşı
    Mesaj
    Eski Kullanıcı Adı:
    Darkz5

    Konu Sahibi

    Sitede bunu aradım ancak bulamadım. Benim aracım km’de şehiriçi litre lpg yakıyor. Yazın klimayı açarsam ’ü buluyor. Diğer forum üyeleri de araçlarının ne kadar yaktığını “ km’de x litre” cinsinden belirtirlerse bu konuyu merak edenler için karşılaştırma yapmak üzere faydalı olabileceğini düşünüyorum.

    Bu arada, benim aracımda klimanın yarattığı artış biraz fazla değil mi? Araçta atmosferik motor var, 75 beygir. Klimanın tüketimi fazla arttırması bununla alakalı olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Temmuz ; >



  • Yarbay
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj

    Benim aracım yaz kış şehiriçi/şehir dışı çok farketmeden benzer şekilde yakıt tüketiyor. ( şehiriçi kullanımım asla şehir içi değil, sıfır trafik ile işe gidiyorum. Şehirdışında da sabit gidiyorum. Aşırı agresif kullanmıyorum. yakıta hiç dikkat etmem, ama genelde sakin kullanırım. İş güzergahım km olduğundan kışın lpg ye geçiş süresi kmyi buluyo bu yuzden yaz/kış arası yakıt tüketim farkı benzin kullanımı ile dengeleniyo)

    lt arası lpg tüketiyorum. Bahar aylarında yaz lastiği ile uzun yolda ortalamaları da gördüm. Ama uzun yolda gücü düşük olduğundan, civarı hızlarla uzun süre seyehat edince ltleri görüyo. Genel ortalamama bakarsam yol bilgisayarından fazla lpg tüketiyo. falan oluyo. Lpg sistemim bir senelik, ondan evvel benzinde lt arası tüketim gösteriyodu.

    lpg de benzin tüketimini de hesaba katmak lazım. Yazın kayda değer bir benzin tüketimi olmasa da, kışın her bir depo lpgde ( 39 lt ) yaklaşık lt benzin gidiyor. ( günlük kısa mesafe kullanımlar gerçekleştirdiğim için 6 km işe gidiş- 6 km işten geliş )

    ( araç punto evo duologic )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 24 Aralık ; >




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: ZETEC SE

    Bu mesaj silindi.

    Terör estirerek ne demekmiş ? Ne saçma bir tabir, yazarken utanır insan.

  • Yarbay
    Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj

    Egea ( Düz turbosuz)

    Normal benzinde ortalama 35 KM hız ile ( Sehir içi) Litre




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaddogJin -- 24 Aralık ; >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    3 sene &#;ncesi i&#;in yazıyorum.

    Palio 8v

    -İstanbul trafiği hafif kullanım lt/km
    -İstanbul trafiği sert kullanım 10 lt/ km
    sabit boş 8 lt/km
    sabit dolu lt/km
    sabit boş 6 lt/ km
    sabit dolu lt/ km
    sabit dolu lt/km
    sabit boş lt/km (OHA)

    Hesaplamayı severim. İlgim olduğu i&#;in her alanda yakıtı hesaplarım &#;
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Clio4 atmosferik. Bug&#;nk&#; değer:

    km uzun yol, tam 33 lt.
    Yolun %75i Sabit hız km/sa
    km de 7,33 lt

    LPG ortalama 3,4 tl'den, km'de 25 kuruş yakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 24 Aralık ; >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Şehir i&#;i c sınıfı ara&#; i&#;in 10 litrenin altinda yakıyorum diyen net yalan s&#;yl&#;yordur lpg nin ısıl y&#;k&#; belli kalorisi belli ayrıca şehir dışı oluncada oyle &#;ok d&#;şmez yakit
  • Teğmen
    Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir