kaburga ağrısına iyi gelen ilaç / Sol Kaburga Altında Ağrı Neden Olur? Sol Kaburga Ağrısı Nasıl Geçer? - Sağlık Haberleri

Kaburga Ağrısına Iyi Gelen Ilaç

kaburga ağrısına iyi gelen ilaç

Karın ağrısına ne iyi gelir, karın ağrısı nasıl geçer?

Karın ağrısı, mide ya da karın bölgesinde genellikle kısa süreli olarak kabızlık, ishal, üşütmek, bağırsak enfeksiyonu gibi etkenlerden dolayı gerçekleşen sancı, ağrı ve acı hislerine verilen isimdir.

KARIN AĞRISI NEDEN OLUR?

Karnın değişik bölgelerindeki ağrılar, o bölgeye has organların hastalıklarının belirtisi olabiliyor.

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Sadece karın boşluğundaki organlar değil, akciğer iltihapları, kalp krizleri ve kaburga kırıkları karın ağrısı yaratabiliyor.

Karın ağrınsına neden olan etkenler zaman zaman mevsimsel olarak kışın soğuk havalarda ince giyinmekten ya da soğuk içecek ve yiyecek tüketiminden kaynaklı olabiliyor.

KARIN AĞRISI BELİRTİLERİ

- Şişkinlik, gaz, geğirme

- Yemekten sonra mide ekşimesi, bulantı-kusma, hastalık hissi, hazımsızlık

- Kabızlık, ishal, kilo kaybı

- Ateş, üşüme, titreme, gece terlemeleri

- Kas-eklem ağrıları

- Bağırsak kaslarının kasılmaları nedeniyle kramp dalgaları

KARIN AĞRISINA EVDE UYGULANABİLECEK YÖNTEMLER

Ballı Su

Sindirim sistemi düzenleyicisi olan bal ile ılık su özellikle kabızlık problemi çekenlere oldukça yardım edecektir. 1 tatlı kaşığı balı ılık su içerisize karıştırıp tüketebilirsiniz. Suyun aşırı sıcak olmamasına dikkat ediniz.

Rezene Çayı

Aktardan aldığınız bir miktar rezene çayı karın ağrısı ve sindirim sistemi problemlerine karşı oldukça etkilidir.

Yoğurt

Sindirim sistemine farydaları uzun zamandır bilinen yoğurt, karın ağrısına karşı olumlu sonuç vermektedir.

Muz

Hazımsızlığa karşı oldukça etkili olan muz lifli yapısı sayesinde ağrılarınızın azalmasına katkı sağlayacaktır.

Ananas

Tıpkı muz gibi ananasta karın ağrısı ve hazımsızlıkta çok etkili besinlerdendir. Karın ağrısı ya da sindirim rahatsızlığınız varsa en fazla 2 dilim tüketimesi önerilmektedir.

Limon Suyu

Asidik özelliği ile sindirim ve bağırsaklardaki bakterilerin azalmasında etkili olan limon, kabızlık ve hazımsızlık problemi yaşayanların sıkça kullandığı yöntemlerdendir. Bu tarz şikayetlerde bir çorba kaşığı limonun ılık su içerisine karıştırılarak tüketilmesi halinde bağırsakların rahatlamasını sağlayacaktır.

Sıcak Kompres

Özellikle regl dönemindeki kadınlardaki ağrının azalmasındaki en etkili yöntemlerden olan sıcak su torbaları, hazımsızlık, sindirim ve soğuk algınlığı gibi nedenlerden dolayı karın ağrısı çekenlerde oldukça etkili olacaktır.

Elma Sirkesi

Bir bardak ılık su içerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek ağrılarınızın azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Karın ağrısının altında yatan sebep, basit bir durum değilse ve doktor müdahalesine ihtiyaç varsa bu durumda yukarıdaki yöntemleri uygulamak yerine bir uzman hekim görüşü alınmalıdır.

Bilinçsiz bir şekilde doğal yöntemlere başvurmak veya ilaç kullanmak ileride istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Kostokondrıt

By Uz. Dr. Abidin Tanrıkut04 Ara, Makaleler

Bu isim Latince deki costa (kaburga) ve Yunancadaki chondros (kıkırdak) sözcüklerinden gelmektedir. Bu hastalık kaburga kıkırdaklarını tutar. Kostokondrit, Tietze sendromu adıyla da bilinir.

 

Belirtiler

  • Göğüste ağrı, özellikle göğüs kafesinin önünde
  • Göğüs kemiğinin (sternum) çevresindeki dokularda şişme de olabilir.

Ağrı kaburgadaki bir iltihabın sonucu oluşur. İltihabın nedeni, göğüs kafesine gelen bir darbe olabilir, ancak çoğu kez neden bilinmemektedir. Ağrı, kaburgaların hareket ettirilmesi ya da hasta bölgeye doğrudan basınç uygulanmasıyla artabilir. Ağrı ilk ortaya çıktığında, kalp krizi olasılığı akla gelebileceğinden endişe duyulmasına neden olabilir. Kostokondrit acil bir durum değildir, ancak göğüste ani ve şiddetli bir ağrı ortaya çıktığında, kalp krizi olasılığı nedeniyle hemen doktorunuza başvurun.

Teşhis

Kaburgaların birleşme yerinde, şişme ile birlikte ya da şişme olmadan oluşan hassasiyet ana belirtidir, ancak, herhangi bir kalp ya da akciğer hastalığı olmadığından emin olmak için göğüs röntgeni, elektrokardiyogram ve kan testleri gerekebilir.

Tedavi

Uygun dinlenmeyle, belirtiler zaman içinde ortadan kaybolabilir. Egzersiz belirtileri şiddetlendirebilir, bu nedenle şikayetleri artıran hareketlerden kaçının.

İlaç Tedavisi

Aspirin ve diğer antienflamatuar ilaçlar yararlı olabilir. Gerekirse, hasta bölgeye kortizon gibi steroid bir ilaç enjekte edilebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir