zeytinyağının cilde zararları nelerdir / Zeytinyağının Bilinmeyen Faydaları Nedir? Zeytinyağı Faydaları ve Zararları Neler?

Zeytinyağının Cilde Zararları Nelerdir

zeytinyağının cilde zararları nelerdir

İnsanlık tarih boyunca her zaman merak içinde olan bir varlık olarak yer almıştır. Merak etme düşüncesi ile hareket eden ve günümüze kadar pek çok yeniliği keşfeden insanoğlu asırlardır yeni şeyler keşfetmeye devam etmiştir. Özellikle doğada bulunan pek çok bitkiyi ve hayvanı tanımlayan insanoğlu sağlığı açısından da epey keşifte bulunmuştur. Geçmiş çağlarda bayılan insanlar için sarımsak kokusu ile çözüm bulunurken, yakın tarihte ise güzellik için zeytinyağı kullanılıyor. Yüze zeytinyağı sürmek hem cildi güzelleştiriyor, hem de cilde ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.

Saçlar için de olmazsa olmazlar arasında yer alan zeytinyağı doğanın mucizeleri arasında gösteriliyor. Saç sorunları ile karşılaşan insanlar yıllardır zeytinyağı ile sorunlarına çözüm bulurken, saç dökülmesi de zeytinyağı ile tarihe karışmaya hazırlanıyor. İnsanlar kırılan ve dökülen saçlarına çeşitli kürler yardımı ile zeytinyağı sürüyorlar. Kökten uca doğru saçları besleyen zeytinyağı saçların eskisi gibi güçlü ve parlak görünmesini sağlıyor. Saçların temel yapı taşlarından bir tanesi haline gelen zeytinyağı, yıllardır cilt sağlığı ve güzelliği açısından da hayati bir önem taşıyor.

Yüze Zeytinyağı Nasıl Sürülür?

Öncelikle her şeyin olduğu gibi zeytinyağının da fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır. Saça ve cilde yeterince ve düzenli olarak sürülen zeytinyağı hem saçları hem de cildi canlandırır ve daha güzel bir görünüm elde eder. Uzmanlar cilde sürülen zeytinyağının nemlendirici bir etki yaparak cildi beslediğini ifade ediyorlar. Yüze zeytinyağı sürmenin pek çok faydası bulunur. 

Zeytinyağı şu şekilde cilde sürülür;

  • Öncelikle cildinizi kapsayacak şekilde avucunuza bir miktar zeytinyağı alın,
  • Avucunuz içindeki zeytinyağını biraz ışımak amacıyla zeytinyağını avuçlarınız arasında ovuşturun,
  • Zeytinyağı kısa süre içerisinde yeterli sıcaklığa gelmiş olacak. Geldikten sonra cildinize dairesel hareketler ile nazik bir şekilde sürmeye başlayın,
  • Masajın dairesel ve küçük hareketler ile yapılması zeytinyağının deri altına daha hızlı ulaşmasını sağlayacak,
  • Deri altına ulaşan zeytinyağı cilt sağlığını içerden düzenleyeceği gibi daha güzel sonuçların alınmasını sağlayacak.

Zeytinyağının Yüze Faydaları Nelerdir?

Öncelikle ölü hücreleri temizleyecek olan zeytinyağı cilde daha parlak bir görünüm kazandıracak. Güneş ışınları nedeniyle ciltte oluşan güneş lekelerini de gidermeye yardımcı olan zeytinyağı, cilt hastalıklarının da oluşmasını engeller. Düzenli kullanımda cilt gözeneklerini de temizleyerek cildin temiz hava almasını sağlayan zeytinyağı, cilt nemleştiricisi olarak da kullanılabiliyor. Gözaltı şişliklerine de birebir olan zeytinyağı, bu şişliklerin geçmesine yardımcı olur.

Öte yandan doğal bir makyaj temizleyici olarak görülen yağ sayesinde cilde zarar vermeden makyaj temizlemek de mümkün bir hale geliyor. Bazı platformlarda zeytinyağı sürmenin yüzde kıllanma yaptığı ifade edilse de aksine zeytinyağı cildi kirden arındırır, cildin daha parlak ve yumuşak olmasını sağlar. Cilt üzerinde herhangi bir kıllanma etkisi yapmayan zeytinyağı sayesinde cilt canlı ve sağlıklı bir yapıya kavuşarak güzelleşmenin de yolunu açar.

Yakın tarihte insanlar zeytinyağını ağrıyan bölgelerinde de kullanıyorlar. Örneğin bel ve sırt ağrısı için kullanılan zeytinyağı, olumlu sonuçlar vererek bu ağrıların sona ermesini sağlıyor. Cilt sağlığı kadar saç sağlığı için de hayati önem taşıyan zeytinyağı, saç köklerini destekleyerek dökülmenin de önüne geçiyor. Düzenli kullanımlar sonrasında kalıcı etki bırakan çeşitli kürler, güzellik merkezleri dahil olmak üzere evlerde insanlar tarafından da kullanılıyor. Dileyen herkes kendi kürünü yapıp evlerinde güvenli bir şekilde kullanabilirler.

Uzmanlar her gün en az bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketilmesinin zihni de açtığını belirtiyorlar. 

Zeytinyağının Zararları

Zeytinyağının Zararları

Zeytinyağının zararları, sağlık için vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olan zeytinyağı, yüksek oranda faydalı besin içerdiği için birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır. Çok eski yıllardan itibaren kozmetik ürünlerin içerisinde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Cilt ve saç bakımı için önemi büyük olan zeytinyağının sindirim sistemi üzerinde de önemli faydaları bulunmaktadır.

E, K vitaminleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir, ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir bakımından da iyi bir kaynaktır. Alternatif tıpta kabızlık, damar sağlığı gibi sağlık sorunlarına karşı faydalanılan bir besin kaynağıdır.

Zeytinyağının Zararları

  • Zeytinyağı en güvenilir besin kaynaklarından biridir ve sağlık açısından herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bazı bünyelerde aşırı tüketim nedeniyle yan etkilere yol açabilir. Zeytinyağının zararları şu şekilde sıralanabilir;
  • Zeytinyağı cilde uzun süre ve aşırı uygulanırsa ciltte tahrişe yol açabilir. Zeytinyağı cilt için düzenli ancak periyodik aralar ile kullanılmalıdır.
  • Aşırı zeytinyağı tüketimi nedeniyle vücutta yağ dengesinin bozulmasına neden olabilir.
  • Aşırı zeytinyağı tüketimi damar tıkanıklığı gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.
  • Aşırı şekilde zeytinyağı içilirse sindirim problemlerine yol açabilir.
  • Dahili ya da harici olarak uzun süre kullanıldığında faydadan çok zarara yol açabilecek bir besindir.
  • Faydalarından yararlanabilmek için düzenli ancak minimum ölçülerde tüketilmesi gerekir.

Zeytinyağının Faydaları

  • Zeytinyağı cilt ve saç sağlığı için kullanılabilecek en ideal besinlerden biridir. Zeytinyağı içeriği nedeni ile cildin kimyası ile çok uyumludur. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde nemlendirici etki yaratır. Özellikle diz ve dirseklerde oluşan kuruma zeytinyağı ile yumuşatılabilir.
  • Özellikle kuru saçlarda mükemmel etkiler yaratır. Kuru saçların daha parlak ve yumuşak bir görünüm kazanmasını sağlar. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ufak bir kâseye alınarak içine 1 yemek kaşığı bal ilave edilir. Hazırlanan karışım saç diplerine uygulanarak 20 dakika bekletilir. Saç köklerini ve saç derisini sağlığına büyük ölçüde katkı sağlar.
  • Sindirim sistemine karşı fayda sağlar. Zeytinyağı saç ve cilt bakımından sonra en çok sindirim sisteminin sağlığı için kullanılmaktadır. Bağırsakların daha aktif ve rahat çalışmasını sağlayarak basur, kabızlık gibi problemleri engelleyici etki sağlar. Antioksidan içeriği nedeniyle bağırsakların zararlı maddelerden arınmasına yardımcı olur.
  • Meme kanserinin oluşma riskini azaltıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda emzirme döneminde göğüs uçlarında oluşan yara ve çatlaklara karşı iyi gelir.
  • Diyabet hastaları için uygun bir besin maddesidir. Diyabet hastalarının vücudunda oluşan sorunları zeytinyağı hafifletebilir.
  • Kan basıncını düzenleyici etkisi vardır.
  • Kolesterole karşı iyi gelir.
  • Karaciğer sağlığı için düzenli kullanılması gereken bir besindir. Karaciğerin daha aktif çalışmasını sağlayarak karaciğeri temizleyici etki yaratır.
  • Alzheimer hastalığına karşı oldukça faydalıdır. Zeytinyağı Alzheimer hastalığına yol açan faktörleri ortadan kaldıran bir etkiye sahiptir.
  • Kemik sağlığını korur. Özellikle kireçlenmeye karşı faydalıdır. Kemiklerde erime ve kırılganlığı azaltır.
  • Ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratır. Zihinsel ve ruh sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır.
  • Zeytinyağı kilo vermeyi kolaylaştırır. Zeytinyağı sindirimi rahatlatarak kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.

Bize Sıkça Sorulan Sorular

Aç Karnına Zeytinyağı İçmenin Zararları?

Zeytinyağı uzmanlar tarafından tüketilmesi gereken bitkisel yağlar arasında gösterilmektedir. Ancak her besinde olduğu gibi zeytinyağı tüketirken de aşırıya kaçılmamalıdır. Aç karnına zeytinyağı içmenin faydaları olduğu kadar zararları da olabilir. Öncelikle kilo almanızı sağlayabilir. Doymuş yağ asitleri bakımından zengin olduğundan fazla tüketilen zeytinyağı kalp krizi, obezite, meme kanseri, inme gibi ciddi rahatsızlıklar için uygun zemin hazırlayabilir. Ayrıca aç karnına zeytinyağı tüketmek kan şekeri oranını düşürebilir. Bu nedenle şeker hastaları aç karnına zeytinyağı tüketirken dikkat etmelidir. Halsizlik, terleme gibi belirtileri kan şekerinin düştüğünü gösterir. Bunun dışında mide ve bağırsak hareketliliğini arttırabilir. Bu da ishal gibi sindirim sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

Bozulmuş Zeytinyağının Zararları?

Zeytinyağı uygun koşullarda saklanmadığı takdirde özelliklerini, besin değerini yitirir. Zeytinyağını serin ve hava akımı almayan, güneş görmeyen bir yerde saklanırsa 2 yıl tazeliğini korur. Uygun şekilde saklana zeytinyağı bu süreden sonra tadını, lezzetini, besleyici özelliklerini, aromasını ve rengini kaybetmeye başlar Bu koşullara uyulmadığı takdirde zeytinyağı daha erken zamanda acımsı bir tada sahip olduğu gibi lezzeti de kalmaz. Bozulmuş zeytinyağını tüketmek vücudunuza zarar vermeyebilir. Ancak zeytinyağının faydalarından da yararlanamazsınız. Bu yüzden tüketeceğiniz kadar zeytinyağı almalı ve uygun koşullarda saklamalısınız. Hava almayacak şekilde cam şişelerde zeytinyağını muhafaza etmelisiniz. Çünkü zeytinyağı hava alırsa aroması da uçup gider.

Cilde Zeytinyağı Sürmenin Zararları?

Cilde zeytinyağı sürmenin bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Özellikle kuru ve karma ciltlerde nemlendirici etkisini hemen fark edebilirsiniz. Ancak yağlı ciltlerde mümkün olduğu kadar az kullanılmalıdır. Zeytinyağı özellikle sızma olarak kullanılırsa cildin nem dengesini sağlar ve elastikiyetini korumasına yardımcı olur. Ayrıca içerdiği antioksidanlar yardımıyla hücre onarımına destek olur. Cildinizdeki akne ve sivilce sorunlarına iyi gelir. Güneş ışınlarından dolayı oluşan cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur. Ciltteki egzama gibi hastalıklardan oluşan kuruma, dökülme, kızarıklık gibi sorunların giderilmesini sağlar.

Göze Zeytinyağı Girerse Ne Olur?

Göze zeytinyağı girerse ilk anda gözlerinizde biraz yanma ve buğulu görme gibi etkilerle karşılaşabilirsiniz. Bu etkiler sizleri biraz telaşlandırabilir. Ancak zeytinyağının gözlere bir zararı olmaz. Aksine gözlerinizde yanma ve kızarıklık gibi bir sorun varsa bunlara iyi gelir. Gözünüze kaçan yabancı cisimlerin zarar vermeden çıkarılması için gözünüze zeytinyağı damlatabilirsiniz. Göz çevresine zeytinyağı ile yapacağınız masajla kan dolaşımını arttırabilir, bölgenin daha fazla oksijenlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu nedenle gözünüze zeytinyağı girerse panik yapmadan gözlerinizi kuru bir pamukla silin ve bekleyin.

Zeytinyağı Cildi Karartır Mı?

Zeytinyağı cilde tatbik edebileceğiniz en doğal ürünlerden biridir. Cildi nemlendirir, ciltteki ölü hücrelerin arınmasını sağlar. Ayrıca cildinizdeki güneş lekeleri içinde harika bir çözümdür. Normal kullanımda zeytinyağının cildi karartma etkisi bulunmamaktadır. Ancak yazın güneşlenmek isteyenler için bir alternatif olabilir. Zeytinyağının önemli bir etkisi de yazın bronzlaşmak isteyenleredir. Kuru cildinize zeytinyağı sürdüğünüz takdirde yazın en sağlıklı bronzlaştırıcı ürün olduğunu göreceksiniz. Arzu edenler kullandığı bronzlaştırıcı ürünlere biraz zeytinyağı karıştırarak bu şekilde kullanabilir. Bu şekilde etkisi daha fazla olacaktır.

Zeytinyağı Alerji Yaparmı?

Zeytinyağı tüketebileceğimiz en sağlıklık yağlar arasındadır. Ancak zeytinyağı alerjik yapıda olan kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu daha çok zeytinyağının haricen kullanımında siz konusu olabilir. Nadir olarak zeytinyağının tüketilmesi de alerjik etkilere neden olabilir. Cilde tatbik edilen zeytinyağı solunum alerjisi, dermatit, egzama gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Ayrıca yağlı cilt yapısı olan kişilerde kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle zeytinyağını haricen kullanmadan önce küçük bir alanda test etmenizi tavsiye ederiz. Alerjik etkiler ortaya çıkarsa,hemen zeytinyağı kullanımını kesmelisiniz. Zeytinyağı alerjisi olan kişilerin bu yağı tüketirken de dikkatli olması gerekir.

Zeytinyağı Göze Zarar Verir Mi?

Zeytinyağı uzmanlara göre göze zarar vermeyen bir yağdır. Bu nedenle bazı bitkisel kürlerde gözlerdeki kızarıklığa ve ağrıya karşı göze zeytinyağı damlatılması önerilir. Kirpik diplerine de zeytinyağı sürülmesi aynı etkiyi gösterir. Ayrıca gözünüze bir şey kaçarsa 1-2 damla zeytinyağ damlatarak bundan kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun dışında zeytinyağını göz makyajınızı temizlemek için doğal bir ürün olarak kullanabilirsiniz. Göz çevresine düzenli olarak pamuğa damlattığınız zeytinyağını sürerseniz, yaşlanma etkilerinden dolayı oluşan ince çizgilere çok faydalı olur. Kirpiklerinde sıklaşmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Mideye Dokunurmu?

Zeytinyağı bilinen en sağlıklı bitkisel yağlar arasındadır. Zeytinyağı aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde midenize dokunmaz. Özellikle mide rahatsızlıkları olanlara faydalı etkiler yapar. Zeytinyağı tüketilen besinlerin midede kalma süresini kısalttığı gibi sindirimde önemli bir yeri olan safra salgısının artmasına neden oluyor. Mide ülseri gibi sorunlarda zeytinyağı tüketmeniz mide salgısının aşırı salgılanması nedeniyle oluşana yanma, ağrı gibi yakınmalardan muzdarip olmazsınız. Sabahları daha fazla rahatsız eden bu tür mide sorunlarını aşmak için uzmanların önerisi aç karnına 1-2 kaşık saf zeytinyağı tüketmektir.

Son Güncelleme : 13.06.2023 11:55:56

Zeytinyağının Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


3 Yorum Yapılmış "Zeytinyağının Zararları"

hasta ve hasta olmadan hergün bir kaşık zeytin yagı icmek sebebesiz şekilde.zararlımı saglıklımı
Hacı Mahmut. 14.09.2017

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Cumali : Hacı Mahmut bey günlük bir çay kaşığı zeytin yağı tüketilmesi bağırsak, kalp ve karaciğer gibi iç organların düzenli çalışmasında oldukça etkilidir. Doğal olarak yapılan ve tüketilen zeytin yağının kullanılmasının yan etkileri bulunmamaktadır. Aksine zeytin yağı tüketimi şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıkları azaltıcı etkilere sahiptir.
12.09.2018 00:26:37

Ruhsat : Merhaba. Her gün bir kaşık zeytinyağı tüketmek sağlığımız açısından oldukça faydalı olacaktır. Zeytinyağı tamamen doğal besinlerden biridir. Ancak eğer farklı rahatsızlıklarınız varsa doktorunuzla görüşmeden her gün bir kaşık zeytinyağı tüketmemeniz gerekmektedir. Özellikle kolesterol, şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıklar zeytinyağı nedeni ile daha da siddetlenebilir.
17.08.2018 20:05:57

zeytin yağın faydalı olduğuna inanıyorum dengeli tüketim gerçekleşirse
Zeki Demir. 16.04.2017

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

Arslan : Merhaba, zeki demir zeytin yağı besin değeri oldukça güçlü bir yiyecek hem yediğimizde hemde cildimiz için kullanmadığımızda oldukça faydalarını görebiliriz. Ancak fazla kullanıldığında cildi tahriş eder, fazla yediğimizde de vucüd olarak yap dengesini bozar, faydaları ise kollestrole iyi gelir, kuru saçlara çok iyi gelmektedir bunlarla sınırlı değildir, faydası çok var.
05.09.2018 12:09:04

yemek yaparken zeytinyağı bir anda patladı ve bir miktarı gözüme girdi çok fena yanıyor göze zeytinyağı girerse ne olur?
Durdane. 29.08.2018

CEVAP YAZ

Bekunis Zararları
Bekunis Zararları
Bekunis Zararları, Bekunis kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılan, 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulan bir ilaçtır. Bekunis bağırsak mukozasına doğrudan etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını artırır, elektrolit ve...
Kükürtün Zararları
Kükürtün Zararları
Kükürt Zararları; Genel olarak birçok sanayi kollarında kükürt kullanılmaktadır. Bunların başında el katı sabunları ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Nitekim kükürt farklı çeşitlerde sıvı, katı ve toz şeklinde kullanılmaktadır. Kuru meyvelerin bo...
Tinerin Zararları
Tinerin Zararları
Tinerin zararları özellikle gençler arasında yeterince bilinmediğinden dolayı çevremizde tiner çeken çocukları görebilmek de mümkün olabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde başlayan iç çatışmalar sebebi ile böyle durumların ortaya çıkması ileride gen...
Nescafenin Zararları
Nescafenin Zararları
Nescafe'nin Zararları, bu kahve çeşidi herkes tarafından sevilen ve sıkça tüketilen bir içecek çeşididir. Aslında Nescafe'nin dikkat dağınıklığı ve yorgunluk gibi sorunların geçici olarak ortadan kaldırılmasını sağladığı doğrudur ama bir o kadar...
Kirazın Zararları
Kirazın Zararları
Kirazın zararları, kiraz lezzetli bir yaz meyvesidir. Lezzetli olduğu gibi sağlık açısından da faydalıdır. Kiraz meyvesi, kiraz sapı ve çekirdekleri sağlık için birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En önemli etkisi antioksidan özelliğid...
Nanenin Zararları
Nanenin Zararları
Nanenin zararları, Nane yüzyıllardır tüketimi yapılan bir bitkidir. Mutfaklarda baharat olarak kullanıldığı gibi çok eskilerden bu tara alternatif tıpta da başarı ile kullanılmaktadır. Nane sakız, şeker, ağız spreyi ve diş macunlarının içeriğinde de ...
Kekiğin Zararları
Kekiğin Zararları
Kekiğin zararları yazısına geçmeden önce gelin hep beraber kekik nasıl bir bitkiymiş göz atalım. Kekik babagiller ailesine ait olan ve özellikle güneşli havayı çok seven bir bitkidir. Çorak toplarda yetişme gösteren, kökleri saçak şeklinde olan ve...
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Hayıt tohumu zararları, hayıt tohumu babagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bu bitki tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır ve tıbbi açıdan da sık kullanılır. Özellikle bayanların kullanmaları gereken otlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bayan...
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları
Ağdanın Zararları, Ağda, istenmeyen tüylerden arınmak, kurtulmak için kullanılan yapışkan çeşitli bir maddedir. Vücut bakımı için bayanların kıllarından kurtulma ve çok uzun süreli temizliğe sahip olması, aynı zamanda kıl köklerinin incelmesini sağla...
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları
Amonyak Zararları, Amonyak, isminin kökeni Eski Mısır'a dayanmaktadır. Ammoniakon Mısır Tanrısı Amon'un adı, Amon'dan çünkü bu madde eski yıllarda Libya'da bu tanrının tapınağı yanında hazırlanmakta idi. Amon tapınağını ısıtmada kullanılan deve ...
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları
Rutubetin Zararları, Rutubet nem bulunan yerlerde küf mantarlarının üremesi sonucu küflenme meydana gelir. Nem ve sıcaklık küf mantarlarının üremesini sağlayan önemli etkenler arasındadır. Küfün ortaya çıkması için ilk önce uygun ortamın oluşması ger...
Kerevizin Zararları
Kerevizin Zararları
Kerevizin zararları, kalori bakımından düşük bir sebze olan kereviz çok fazla tüketilen bir sebze olmasa da sağlık açısından değerli bir besin kaynağıdır. A ve K vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile de sağlık açısından g...

 

Bekunis Zararları
Kükürtün Zararları
Tinerin Zararları
Nescafenin Zararları
Kirazın Zararları
Nanenin Zararları
Kekiğin Zararları
Hayıt Tohumu Zararları
Ağdanın Zararları
Amonyak Zararları
Rutubetin Zararları
Kerevizin Zararları
Balinin Zararları
Yoğurdun Zararları
Soğan Kürünün Zararları
Susamın Zararları
Sandaloz Sakızı Zararları
Ters İlişki Zararları
Power Plate Zararları
Bulgurun Zararları
Yer Fıstığının Zararları
Cipsin Zararları
Yeşil Çayın Zararları
Avakadonun Zararları
Keçi Sütünün Zararları
Leblebinin Zararları
Patlıcanın Zararları
Asetonun Zararları
Buzdolabının Zararları
Burun Deldirmenin Zararları

Popüler İçerik

Balinin Zararları

Balinin Zararları

Balinin Zararları, Bali toulen denen bir kimyasal madde içermektedir. Toulen oldukça toksik bir maddedir. Bu madde vücuda oldukça büyük zararlar verme...

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun Zararları

Yoğurdun zararları, yoğurt dünya genelinde en çok tüketilen süt ürünlerinden biridir. Yoğurt yüzyıllardır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılm...

Soğan Kürünün Zararları

Soğan Kürünün Zararları

Soğan kürünün zararları, soğanın Anavatanı Güneybatı olsa da tüm dünyada yetiştirilen bir sebzedir. Günümüzde soğan yeşil ve kuru soğan olarak yaygın ...

Susamın Zararları

Susamın Zararları

Susamın zararları, susam A, E ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde başta bakır olmak üzere pek çok mineraller barındırmaktadı...

Sandaloz Sakızı Zararları

Sandaloz Sakızı Zararları

Sandaloz sakızı zararları, sandaloz sakızı çok eski yıllardan günümüze kadar zayıflamak için kullanılan bir üründür. Günümüzde zayıflamak için yaygın ...

Ters İlişki Zararları

Ters İlişki Zararları

Ters ilişki zararları sebebi ile bayanların çok rahatsız oldukları bir ilişki türü olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle makat dediğimiz deliğin cinsel ...

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır