anadolu yakası rakı / İstanbul’un En Ünlü 11 Meyhanesi - Nefis Yemek Tarifleri

Anadolu Yakası Rakı

anadolu yakası rakı

Fonda Türk sanat müziği ezgileri, salaş bir dekorasyon tarzı, loş ışıklar, çilingir sofrası, mutfaktan gelen mis gibi meze ve balık kokuları… Yüzyılları kapsayan köklü bir tarihe sahip meyhane kültürünün yerini gerçekten de başka hiçbir şey tutmuyor. Söz konusu kültürü hâlen yaşatmayı başaran birçok işletme de hemen yanı başımızda, İstanbul’un farklı noktalarında yer alıyor. Siz de salaş ortamı, lezzetli yemekleri ve kendine has ruhuyla ön plana çıkan meyhaneleri ziyaret etmek istiyorsanız aşağıdaki önerilere göz atmanız yeterli.

İstanbul yüzyıllardan beri meyhaneleriyle ünlü bir şehir. Hatta meyhaneler, farklı etnik kökenlere, hayatlara ve kültürlere sahip kişilerin asırlardır aynı dost sohbetlerinde buluşabilmesinde de çok önemli bir rol oynuyor. Osmanlı döneminin çok uluslu nüfusunun ağırlıklı olarak yoğunlaştığı Balat, Beyoğlu ve Kadıköy gibi semtlerde, meyhane kültürü hâlen korunuyor. Zaman geçiyor ve çağ değişiyor ama bazı gelenekler ve alışkanlıklar yıllara meydan okuyarak varlığını sürdürüyor.

Aslına bakarsanız, meyhane kültürünü ve adabını günümüz koşullarına doğru şekilde adapte ederek geçmişle bugünü sentezleyen bir işletme yaratmak gerçekten de zor. Malum, rakının nasıl içilmesi gerektiğine ya da meyhane adabının kurallarına dair her kafadan bir ses çıkıyor artık. Ancak meyhane masalarına ve ortamına baktığımızda aslolanın paylaşmak ve keyifle sohbet edebilmek olduğunu görüyoruz. Herkesin durmadan bir yere yetişmeye çalıştığı, insani duyguların bile kimi zaman gözden kaçırıldığı günümüz çağında, bu tip dost sohbetlerinde bulunmak insana biraz olsun nefes alma şansı tanıyor.

Yıllardır meyhane kültürünü koruyabilen işletmeler her akşam anason kokusuna, birbirinden özel hatıralara, samimi sohbetlere ve nefis lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Kapısından içeri girdiğiniz anda ruhunu hissedebileceğiniz bu mekanlar, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak ve biraz kafa dağıtmak için birebir. Peki, gerçekten “İstanbul meyhanesi” olarak tanımlayabileceğimiz mekanlar hangileri? Bu sorunun yanıtı da sizi aşağıdaki listede bekliyor.

1. Barba Vasilis Rum Meyhanesi

Osmanlı döneminde farklı etnik kökenlere ev sahipliği yapan semtlerin başında gelen Balat’ta bulunan Barba Vasilis Rum Meyhanesi, geleneksel ve modern lezzetleri buluşturan zengin bir mutfağa sahip. Troya Butik Otel’in zemin katında yer alıyor ve 7/24 açık. Mevsiminde balıkların ve günlük mezelerin ağırlıklı olduğu menüde özellikle ahtapot ızgara çok seviliyor. Ayrıca, işletmede kahvaltı servisi de veriliyor. Barba Vasilis Rum Meyhanesi Balat’ın en popüler duraklarından biri olduğu için, ziyaret öncesinde rezervasyon yaptırmak şart.

BalatMeyhaneler

yılından beri Balat’ta hizmet veren Barba Vasilis Rum Meyhanesi, sıcacık atmosferi ve leziz yemekleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazanmayı başarmış. Balat’taki Troya Butik Otel’in zemin katında konumlanmış olan bu küçük ve

2. Kör Agop Restaurant

Meyhane kültürünü günümüze dek taşımayı başarmış bir diğer adres de Kumkapı’da bulunan Kör Agop Restaurant. İstanbul meyhanelerinden en köklülerinden biri olduğu için müdavimi çok. İsmini kurucusu Agop İnciyan’dan alan meyhane, kapılarını gece ’de kapatıyor. Nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmış asırlık tarifler kullanılarak hazırlanan lezzetler arasında hem soğuk mezelerin hem de ara sıcak ve ana yemek çeşitlerinin her türlüsüne rastlamak mümkün. Mekanın üst katında bazı günlerde fasıl da yapılıyor.

KumkapıMeyhaneler

İstanbul’un tarihi sokaklarıyla ve nostaljik atmosferiyle ön plana çıkan semtlerinden biri olan Kumkapı’da yer alan Kör Agop Restaurant, geçmişteki meyhane kültürünü hâlen koruyan mekanlar arasında. Şehrin en eski meyhanelerinden biri

3. Madam Despina Meyhanesi

İsmini kurucusundan, yani Türkiye’nin ilk kadın meyhanecisi olan Madam Despina’dan alan Despina Meyhanesi, Kurtuluş’un en nostaljik duraklarından biri. Neredeyse seksen yıllık bir tarihe sahip olduğu için mekanın kapısından içeri girdiğiniz anda tarihin tozlu sayfalarına doğru bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Deniz ürünlerinin ve soğuk mezelerin ağırlıklı olduğu menüde, her damak zevkine uygun seçenekler mevcut. Yaz aylarında açık havada vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler, Despina Meyhanesi’nin bahçe kısmında da oturabiliyor. Ayrıca, boş masalarda şarap şişelerine rastlarsanız şaşırmayın. Despina Meyhanesi’nde rezerve tabelası yerine boş şarap şişesi kullanılıyor.

FeriköyMeyhaneler

Madam Despina tarafından yılında kurulan, böylece Madam’a da Türkiye’nin ilk kadın meyhanecisi olma unvanını kazandıran Despina Meyhanesi, buram buram nostalji kokan bir atmosfere sahip. Samimi ve salaş dekorasyonuyla dikkat

4. Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

Kuruluş yılı tam olarak belli olmasa da yılında kurulduğu varsayılan, belki de tarihi daha da eskilere dayanan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, salaş ve nostaljik bir ortam arayanlar için harika bir seçenek. Köklü geçmişi sayesinde hâlen Beyoğlu’nun en sembolik noktalarından biri olarak görülüyor. Balık Pazarı’nın içinde bulunan meyhane, turistik açıdan da oldukça popüler. Bu nedenle burada rezervasyonsuz yer bulmak pek mümkün olmuyor.

BeyoğluMeyhaneler

Adından da anlaşılabileceği üzere Türkiye’nin en eski meyhanelerinden biri olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’nin tam olarak hangi yılda kurulduğu belirsiz. Ancak cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan birçok işletme gibi bu meyhanenin de

Öğlen saatlerinden gece ’ye dek hizmet veren Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’nin geçmişte ağırladığı misafirler arasında hem Türk edebiyatının ustaları hem de Atatürk var. Hatta Atatürk’ün ziyaretleri esnasında oturmayı tercih ettiği masa, bugün hâlen sonsuza dek rezerve edilmiş şekilde baş köşede duruyor. Mekanın en üst, yani üçüncü katında bazı akşamlarda fasıl da düzenleniyor.

5. Asmalı Cavit

Duvarlarını süsleyen film ve tiyatro afişleriyle sizi ilk andan içine alabilen sıcacık bir atmosfere sahip olan Asmalı Cavit, adından da anlaşılabileceği üzere Asmalı Mescit’in göz bebeği olan mekanlardan biri. Hatta Vedat Milor da Asmalı Cavit’i ziyaret ederek rehberine eklemiş ve yazısına “Meyhane ruhu ölmemiş, Asmalı Mescit’te yaşıyor ” diye not düşmüş.

Asmalı MescitMeyhaneler

Asmalı Mescit’in en popüler meyhanelerinden biri olan Asmalı Cavit, ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor’dan da tam puan almayı başarmış bir mekan. Milor’un da kendi rehberinde belirttiği gibi, Asmalı Cavit’e girdiğinizde

Birçok farklı rakı çeşidinin bulunduğu Asmalı Cavit’in menüsünde yok yok. Özellikle mezgit sote, kiremitte işkembe ve ahtapot salatası ziyaretçiler tarafından çok beğeniliyor. Balık sevmeyenler için ana yemekler arasında köfte seçeneği de var. İşletme turistler tarafından da yoğun ilgi gördüğü için, gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırılması öneriliyor.

6. Güneşin Sofrası Meyhane

Yemyeşil bahçesi sayesinde açık hava meyhaneleri sevenlerin müdavimi olduğu Güneşin Sofrası Meyhane, Kadıköy’de, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin hemen yanında konumlanıyor. Yaz aylarında neredeyse tüm misafirler bahçede otursa da kış sezonunda da tarihi binanın içinde oturmak mümkün.

OsmanağaMeyhaneler

Kadıköy’ün en popüler duraklarından biri olan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin hemen yanında yer alan Güneşin Sofrası Meyhane, içinde vakit geçirmeye doyamayacağınız bir bahçeye sahip. Salaş dekorasyonu, ekose desenli masa örtüleri

Farklı mutfakların lezzetlerini aynı tabaklarda buluşturan meyhane, spesiyalleri arasında kalamar dolması ve Güneş böreği seçeneklerini sunuyor. Ayrıca, asma yaprağında ızgara levreğin de mutlaka denenmesi tavsiye ediliyor. Elbette meyhanenin en rağbet gören içkisi rakı, ancak arzu edenler şarap da içebiliyor.

7. Kuleli Meyhanesi (Ato’nun Yeri)

Müdavimlerinin; kurucusunun, yani Atilla Tarar’ın lakabıyla anarak Ato’nun Yeri olarak da adlandırdığı Kuleli Meyhanesi, Samatya’nın en köklü işletmelerinden biri. Kırk yılı aşkın süredir geleneksel meyhane kültürünü ve salaş atmosferini korumayı başarıyor. Hatta, birçok kişi tarafından Samatya kimliğinin ve kültürünün önemli bir parçası olarak görülüyor.

SamatyaMeyhaneler

Kırk yılı aşkın köklü geçmişiyle Samatya’nın en eski meyhaneleri arasında yer alan Kuleli Meyhanesi, Ato’nun Yeri ismiyle de biliniyor. yılında ziyaretçilerine kapılarını açan meyhanenin kurucusu, Ato lakaplı Atilla Tarar

Kuleli Meyhanesi’nin ziyaretçilerine sunduğu lezzetler arasında en popüler olanları hamsili pazı dolması ve pazı kavurma. Ara sıcak ve ana yemek çeşitleri de en taze deniz ürünleri kullanılarak, günlük şekilde sunuluyor. Deniz ürünlerinin yıldızları ise torik, çiroz ve lakerda. Söz konusu lezzetlerin tümü, sadece geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanıyor.

8. Safa Meyhanesi

Yavuz Turgul imzalı birçok filmde gördüğümüz, ancak özellikle Av Mevsimi’nde Cem Yılmaz’ın türkü söylediği sahneden tanıdığımız Safa Meyhanesi, Yedikule’nin en köklü meyhanelerinden biri. Tarihi, ’lü yılların sonuna, devlet demiryollarının Fransızlar tarafından inşa edildiği döneme dek uzanıyor. Meyhanenin başında şu an, işletmeyi babasından devralan ve altmış yılı aşkın süredir meyhane kültürünün içinde bulunan Arif Kızıltan var. Listemizdeki diğer birçok meyhanenin aksine, Safa Meyhanesi’nde asla müzik çalmıyor. Arif Kızıltan geleneksel meyhane ortamında müziğe yer olmadığını düşündüğü için, Safa Meyhanesi’nde fasıl etkinlikleri de yapılmıyor.

YedikuleMeyhaneler

Safa Meyhanesi’nin fotoğrafları, size bu köklü meyhaneyi hiç ziyaret etmemiş olmasanız da çok tanıdık gelebilir. Çünkü bu meyhane, aynı zamanda Yavuz Turgul imzalı Av Mevsimi filminde Cem Yılmaz’ın Hayde türküsünü

Meyhanenin soğuk meze dolabında yaklaşık yirmi çeşit lezzet var. Arif Kızıltan misafirlerine özellikle Arnavut ciğerini denemelerini tavsiye ediyor. saatleri arasında açık olan Safa Meyhanesi, biraz kafa dinlemek ve rahatça sohbet etmek isteyenler için ideal bir seçenek. Ramazan ayı ve kandiller dışında her gün açık olan işletmede, rezervasyonsuz yer bulmak pek mümkün olmuyor.

9. Çukur Meyhane

Çukur Meyhane, isminin hakkını vererek Beyoğlu’nun ara sokaklarındaki bir mekanda, zeminin bir altında konumlanmış bir işletme. Ancak sokağa atılmış küçük ve salaş masaları da var. Mekanın küçük olması sizi yanıltmasın, Çukur Meyhane’nin lezzetleri epey ünlü. Spesiyaller arasında bulunan güveçte mezgit, hamsi şiş, yaprak ciğer ve karides güveç gibi lezzetler tadanı hayran bırakıyor. Ayrıca, Çukur Meyhane’nin volkan patlaması ve balık mantı olarak adlandırdığı iki özel lezzeti daha var. Her ikisinin de müdavimi çok.

TaksimMeyhaneler

Taksim’in merkezinde bulunan, Beyoğlu’nun ve klasikleşmiş meyhane kültürünün yarattığı ruhu koruyan Çukur Meyhane, ara sokağa atılmış küçük ve sevimli masalarıyla salaş atmosferi sevenler için harika bir seçenek. Mekanın iç kısmı

Müdavim demişken, Çukur Meyhane’nin müdavimlerine özel bir jest yaptığını da vurgulayalım. Mekanda geçirdiğiniz bir akşamın sonunda sipariş ettiğiniz rakıyı bitiremediğiniz takdirde, şişe üstüne adınız yazılarak dolaba kaldırılıyor. Böylece yeniden Çukur Meyhane’ye gittiğinizde rakı keyfinize kaldığınız yerden devam etme şansınız oluyor.

70’lik Meyhane

Meyhane ruhunu açık havada yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer işletme de Armutlu’da bulunan 70’lik Meyhane. Mekanın büyük ve ferah terası, size yaz akşamlarını çok daha keyifli koşullarda geçirme şansı tanıyor. Levent’i ve Etiler’i ayaklarınızın altına seren bu eşsiz manzara, meyhanenin salaş ve sıcak ortamıyla harika bir uyum yakalamış. Fonda çalan Türk Sanat Müziği ezgileri eşliğinde sayısız farklı lezzeti tadabiliyor, hem sohbetin hem şişenin dibine vurabiliyorsunuz.

Küçük ArmutluMeyhaneler

Armutlu’da yer alan 70’lik Meyhane’nin İstanbul’un son yıllardaki en popüler meyhanelerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Açık ve büyük bir terası olması sayesinde ziyaretçilerine gün batımının eşsiz manzarasını izleme olanağı tanıyan

70’lik Meyhane’nin en popüler lezzetleri arasında ilk sıraları topik, Küçükkuyu mezesi, mutebbel ve Boşnak kuru et paylaşıyor. Ana yemek olarak köfte, balık ve pirzola seçeneklerini sunan işletme, vale hizmeti de veriyor. Ayrıca, alkollü sürücüler gecenin sonunda arzu ederlerse evlerine bırakılabiliyor.

Latife Hanım Meyhanesi

Duvarları cumhuriyetin ilk yıllarında yaşamış kadınların fotoğraflarıyla süslenen Latife Hanım Meyhanesi, yalın ve salaş dekorasyon stiliyle hemen dikkatinizi çekiyor. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan bu köklü meyhane, Akdeniz mutfağı ağırlıklı lezzetler sunuyor. Balık kokoreçi ve hellim ızgarayı spesiyaller arasında saymak mümkün. Ayrıca, bazı günlerde menüde kabak çiçeği dolması da yer alabiliyor.

BeyoğluMeyhaneler

Latife Hanım Meyhanesi, hem dekorasyonu hem de sıcak atmosferiyle sizi günümüzden alıp cumhuriyetin ilk yıllarına dek götürecek bir işletme. Mekanın duvarları, bu dönemlerde yaşamış kadınların nostaljik çerçevelere konmuş fotoğraflarıyla süslenmiş

İnciraltı Meyhanesi

İnciraltı Meyhanesi de adının hakkını veren işletmeler arasında. Ziyaretçilerini, yaklaşık yetmiş yıllık heybetli bir incir ağacının altında, büyük bir kış bahçesinin içinde ağırlıyor. Beylerbeyi’nin en ünlü meyhanelerinden biri olarak görülen İnciraltı’nın spesiyalleri de bir hayli fazla. Deniz börülcesi cacığı, uskumru çirozu, İnciraltı köftesi, hurma kebabı, etli enginar kalbi ve midyeli lahana dolması İnciraltı’na özel lezzetlerin yalnızca birkaçı. Ayrıca, tatlı olarak da likör ve Türk kahvesi eşliğinde bitter çikolata soslu helva servis ediliyor.

BeylerbeyiMeyhaneler

Yolunuz Beylerbeyi’ne düşer ve soluğu kültürünü yıllardır koruyabilmiş bir meyhanede almak isterseniz rotanızı İnciraltı Meyhanesi’ne çevirebilirsiniz. Mekanın yaklaşık yetmiş yıldır varlığını koruyan heybetli bir incir ağacının altına kurulmuş büyük kış

Agora Meyhanesi

Balat’ta bulunan iki Agora Meyhanesi var. Her ikisi de oldukça popüler, ancak Türk Sanat Müziği eserlerine konu olmuş Agora Meyhanesi’ni ziyaret etmek isteyenlerin bu sebeple kafası karışabiliyor. Eğer siz de aşkların en divanesinin ve en şahanesinin yaşandığı Agora Meyhanesi’ni arıyorsanız, doğru adres Agora Meyhanesi Çıfıtçı Çarşısı’nın içinde bulunan bu işletme, ’lü yılların sonundan beri varlığını koruyor. Söz konusu bunca köklü ve popüler bir mekan olunca, elbette gitmeden önce rezervasyon yaptırmak çok önemli. Meyhanenin internet sitesi üzerinden de rezervasyon kaydı oluşturulabiliyor.

BalatMeyhaneler

Balat’ın en meşhur meyhanelerinden biri olan Agora Meyhanesi’ni Zeki Müren’in ve Müzeyyen Senar’ın seslendirdiği unutulmaz Türk Sanat Müziği eserinden de tanıyoruz. Balat’ın kendine has, nostaljik ve tarih kokan atmosferi, Agora

Bu listede on üç meyhanenin adı geçiyor olsa da İstanbul gibi bir metropolün tüm popüler salaş meyhaneleri sözünü ettiğimiz seçeneklerle sınırlı değil elbette. Listeyi geliştirmemize yardım etmek ve meyhane önerilerinizi bizimle paylaşmak isterseniz çok seviniriz. Yeni nesil İstanbul meyhaneleri listemize de göz atmak isteyebilirsiniz. Sizce bu listede eksik olan salaş meyhaneler hangileri?

İstanbul Anadolu Yakasının En İyi Mezelerini Yapan 7 Restaurant –

Mezeler, mezelerimiz…Bir ortamda meze tabağı varsa muhabbette yanına eşlik eder.  Evet, işin aslı rakı balıktır ama rakının gerçek dostu aslında mezedir. Dostlarla bir masanın etrafına toplanılır. Muhabbete başlanmadan küçük küçük seçilir mezeler. Meze, karnı doyurmak için değil, sohbet ve keyif için yenir. Önce soğuklardan başlanır. Sonra ara sıcaklara geçilir. Tadına vara vara yenir.

Mezesiyle bizi alt üst eden İstanbul Anadolu Yakası&#;ndaki en iyi 7 adresi sizler için araştırıp, derledik.

1- İnciraltı, Beylerbeyi

Beylerbeyi&#;ndeki İnciraltı müstesna bir yer. Mezeleri leziz, ortam sakin ve zarif. Güveçtefener balığı, asma yaparağında hamsi, topik, balık turşusu, dövmehıyarsalatası ve pastırmalı humus favorilerimiz. Anadolu yakasında meyhane arayanlar için en ideal adreslerden biri.

Adres:Beylerbeyi Mahallesi, Arabacılar Sk. No:4, Üsküdar-İstanbul Telefon:  66 86

2- Cunda Balık Bostancı

Adı üstünde, burada mezeler daha çok Ege kokuyor. Otları çok güzel işleyip harika mezeler çıkarmışlar ortaya. 70&#;ten fazla meze çeşitleri var. Malzemelerin birçoğu Cunda&#;dan gelip, burada hazırlanıyor. Kaya Koruğu, Radika, Turp otu, İstifno, Hardal Otu, Zoho, Labada, Sirken Otu, Kuzu Kulağı, Kaz atağı, Gerdeme farklı ve çok lezzetli seçeneklerinden.

Adres: Köyyolu Sok. No:6/1 Bostancı- İstanbul Tel

3- Mythos, Haydarpaşa

Mythos, yılından beri hizmet veriyor. Haydarpaşa&#;nın çiçeği mekan enfes bir manzaraya sahip. İnsanın yemek yerken böyle bir binada olduğunu düşünmesi bile her şeyin önüne geçiyor. Şarap soslu ahtapot, levrek lokma ve Rum usulü peynirli patlıcan oldukça başarılı. Kalamarın istiridye tabağındaki servisi de hoş.

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Haydarpaşa Garı, Kadıköy/İstanbul Telefon:  09 79

4- İsmet Baba Kuzguncuk

İstanbul&#;un en iyi manzarasına sahip restoranlarından İsmet Baba. Aynı Kuzguncuk gibi özel. İlk başlarda Todori&#;nin meyhanesi olarak anılan mekan, &#;a kadar kahvehane ve meyhane olarak çalışmış. &#;de dede İsmet&#;in ölmesinin ardından İsmet Baba adını almış. Kendine has böreği, çirozu, lakerdası ve beyin tavası çok başarılı.

Adres:Kuzguncuk Mahallesi, Kuzguncuk Çarşı Cd No:1, Üsküdar-İstanbul Telefon: 33 75

5- Kalamış Cundalı Ayvalık Balıkçısı

Cunda mutfağının İstanbuldaki lezzetli adreslerinden Kalamış Cundalı Ayvalık Balıkçısı. Muhteşem mezeler, güler yüzlü servis birarada. Levrek marin, girit mezesi ve baharatı bol pilakisi çok lezzetli. 

Adres:Fenerbahçe Mh., Münir Nurettin Selçuk Cd No, Kadıköy/İstanbul Telefon: 97 97

6- Radika, Koşuyolu

Radika, İstanbul&#;un ortasında sizi birkaç saatliğine Alaçatı&#;ya, Datça&#;ya, Bozcaada&#;ya götürebilir. Yemeklerinden öte ortamıyla hafızalara kazınıyor. Karides güveç ve ahtapot ızgarayı iyi yapıyorlar.

Adres:Koşuyolu Mahallesi, 30, Kalfa Çeşmesi Sk., Kadıköy/İstanbul Telefon: 13 15

7- Sakar Zeybek, Koşuyolu

Koşuyolu’nda bulunan Sakar Zeybek’in günlük menülerinde Ege ve Yunan mutfağı bulunuyor ve neredeyse bütün malzemeler Muğla’dan getirtiliyor. Hafif bir fasıl müziği eşliğinde cömertçe sunulan mezeleri tatmaya başlayabilirsiniz.

Adres:Koşuyolu Mahallesi, Kalfa Çeşmesi Sk. No, Kadıköy/İstanbul Telefon: 10 08

Hafta sonu kendinizi Boğaz&#;da Kuleli&#;ye karşı Kalkan Balığı ile ödüllendirmeye ne dersiniz?? Boğaz kenarında, hatta boğazın tam orta yerinde konumlandırılmış Restaurant Kuleli Yakamoz&#;da camiye olan&#;

Devamı

Koşuyolu Kipos Balık Restaurant son dönem İstanbul lezzet keşiflerimden biri. Çocuklar eğitimli ablalar gözetmenliğinde çocuk oyun alanında oynarken damak çatlatan mezeler eşliğinde rakı balık&#;

Devamı

Çengelköy’de denize nazır konumlandırılmış, yıllardır sunduğu lezzetlerle damaklarımızı şenlendiren Del Mare Balık artık alışıla gelmiş balık restoranlarından çok daha fazlasını sunuyor. Ali Türker tarafından&#;

Devamı

Anadolu Yakasında Uygun Fiyatlı Balık Restoranı, Şaşkın Balık&#; Malum İstanbul&#;da düzgün bir restoranda rakı balık yapmak pahalı bir keyif. Şaşkın Balık işte bu konuda&#;

Devamı

Hem lezzet ve hem de ambiyans anlamında değerlendirdiğimde, bana göre Ataşehir&#;deki en iyi balıkçılardan biri olan Beluga Fish Gourmet, ismindeki Gourmet ibaresinin hakkını veriyor. Oldukça şık&#;

Devamı

İstanbul’un en güzide semtlerinden Bebek’teki Bebek Balıkçı’yı bilmeyen yoktur. Boğazdaki balıkçılar yeterince cep yakıyorken bir de Boğaz’ın Bebek’e denk gelen kısmındaki bir balıkçıda yemeğe&#;

Devamı

    Son dönemdeki  gurme modasına uyan bazı balıkçılar, isimlerinin sonuna GOURMET etiketi koydular ve hepsi birer FISH GOURMET oldular:) Gurme kişiyi kısaca lezzetleri keşfeden,&#;

Devamı

Kebabçıdan balıkçı olur mu?  Olmamış. Aslında iyi bir şefin elinden çıkan taze deniz ürünleri ile bu işe gönül koyan bir işletme bunu başarabilirdi ama&#;

Devamı

Riva Deresi&#;nin Karadeniz ile buluştuğu noktada yanyana dizilmiş 3 restorandan birinde, Riva&#;daki En İyi Balık Restoranı Riva Kalyon Restoran&#;dayız.  Aylar önce yaptığımız bir Riva&#;

Devamı

Alın size muhteşem manzarasının hakkını veremeyen bir başka balık restoranı daha. Misina Balık, Feneryolu Ayvalık Balıkçısı, Beluga gibi balıkçılar niçin deniz kenarında değil? Bizim&#;

Devamı

İstanbul&#;daki En İyi Meyhaneler (25 Keyifli Mekan)

İstanbul yalnızca şimdi değil, Osmanlı döneminde de meyhaneleri ile ünlü bir şehirdi. Osmanlı dönemi İstanbul nüfusunun 3’te 1’inin gayrimüslim halktan oluştuğunu ve Osmanlı’nın çok uluslu bir İmparatorluk olduğunu düşünürsek, İstanbul&#;daki meyhaneler binbir milletten insanın bir araya geldiği ve eğlendiği yerlerdi diyebiliriz.

İstanbul’un kozmopolit nüfusunu en iyi yansıtan semtler; Musevi, Rum ve Türk nüfusun iç içe yaşadığı Beyoğlu, Balat ve Kadıköy gibi semtler olduğu için, bu bölgelerin meyhaneleri bir başka meşhurdu.

Günümüzde Osmanlı’dan bize miras kalan meyhane geleneği halen devam etmekte ve insanlar yine rakı ile hayatın zorluklarından bir nebze olsun kendini soyutlamaktadır.

Peki İstanbul’un en iyi meyhaneleri hangileridir? İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında nerede meyhaneye veya fasıla gidilir? Bu yazının sıkça sorulan bu sorulara net bir cevap olmasını diliyorum.

İstanbul&#;daki En İyi Meyhaneler

İstanbul&#;daki en iyi meyhaneler listemizde 25 tane meyhane var. Bu meyhanelerin bir kısmı İstanbul&#;un Avrupa Yakası (1 ile 16 arası), diğerleri ise Anadolu Yakası&#;nda (17 ile 25 arası) konumlanıyor.

İstanbul&#;un meyhaneleri ile meşhur Beyoğlu, Balat ve Kadıköy semtlerinden tarihi ve yeni nesil meyhaneleri bir araya getirdik. Listenin size faydalı olması dileğiyle yazımıza başlayalım

1. Barba Vasilis

Balat Meyhaneleri

Barba Vasilis, Balat sahilinde Troya Butik Otel&#;in zemin katında hizmet veriyor. Yazının girişinde bahsettiğim &#;Eski İstanbul&#; konseptini tam olarak yansıtan meyhane, bir zamanlar birçok farklı etnik kökenden insanın yaşadığı Fener ve Balat semtlerinin tam ortasında konumlanıyor.

Osmanlı döneminde İstanbul&#;daki meyhanelerin büyük bir çoğunluğu Rumlar tarafından işletiliyordu. O dönemde meyhane sahiplerine &#;Dayı&#; anlamına gelen &#;Barba&#; denirdi. Meyhanenin adı da buradan geliyor olsa gerek.

Barba Vasilis Meyhanesi&#;nde geleneksel lezzetler ile çağdaş mutfağın bir harmanı var. Mekanın kendine özel mezelerinin yanında; ahtapot, kalamar ızgara ve diğer deniz ürünlerini deneyebilirsiniz.

Barba Vasilis, Balat&#;taki Fener Rum Patrikhanesi&#;ne yürüme mesafesinde bulunuyor. Cibali, Fener, Balat rotasında güzel bir yürüyüş yaptıktan sonra güneşi Haliç manzarası eşliğinde bu meyhanede batırmak keyifli olacaktır.

2. Safa Meyhanesi

İstanbul Tarihi Meyhaneler

Safa Meyhanesi, Osmanlı&#;nın son döneminden beri varlığını sürdüren bir yer. yılında kurulmuş olan meyhane halen o eski günlerin nostaljisini yaşatıyor.

Kırmızı tuğlalar ile örülü duvarları, eski model perdeleri ve gösterişli kapısı ile dikkat çeken meyhane, tarihe ve mimariye meraklı olanların hemen dikkatini çekiyor.

Safa Meyhanesi&#;nde bir şeyler içmeden önce duvarları gözden geçirmekte fayda var. Bir nevi müze gibi olan bu mekan, Kulüp Rakısı&#;nın öyküsünü anlatıyor. Duvarlarındaki tablolar ve avize de ortamın atmosferini tamamlıyor.

İstanbul nostaljisini sonuna kadar yaşayacağınız bu mekanda Ermeni mutfağının asırlık mezelerini tadabilir ve Türk müziği eşliğinde ortamın tadını çıkarabilirsiniz.

Safa Meyhanesi, Tarihi Yarımada&#;nın sınırları içindeki Yedikule Mahallesi&#;nde konumlanıyor.

3. Kör Agop Restaurant

Kör Agop Restaurant, İstanbul&#;un tarihi semtlerinden Kumkapı&#;da bulunuyor. yılına kadar uzanan bir tarihe sahip olan meyhane, geçmişte çok ünlü insanları ağırlamış. Yaşar Kemal, Zeki Müren, Ali Şen ve Müzeyyen Senar gibi müdavimlere sahip olan meyhane, İstanbul&#;un tarihi meyhaneleri arasında ilk sıralarda geliyor.

Meyhanenin öyküsü, Kör Agop lakaplı bir balıkçının sahilde derme çatma bir meyhane kurmasıyla başlar. Agop ve eşi Marta&#;nın yaptığı mezeler o kadar beğenilir ki, Kumkapı&#;da daha büyük bir meyhane açmaya karar verirler.

ile yılları arasında birçok mekan değiştiren Kör Agop Restaurant, 40 yıl önce bugün olduğu yere taşınır. Önce Kör Agop, sonra oğlu Hayko ve en sonunda da ailenin üçüncü kuşak üyeleri tarafından işletilen Kör Agop Meyhanesi bugün hala varlığını sürdürüyor.

Kör Agop, İstanbul&#;un en eski meyhanelerinden biri. Fasılları ile meşhur olan meyhanede harika müzikler dinleyebilir ve asırlık tariflerle hazırlanan mezelerin tadını çıkarabilirsiniz.

4. Müşterek Meyhane

İstanbulda Meşhur Meyhaneler

Müşterek Meyhane, İstanbul&#;un yakın zamanda açılmış yeni nesil meyhanelerinden biri. Yazıya üç tane tarihi meyhane ile giriş yapmışken, arada modern konseptli yerlerden bahsetmekte fayda var.

Müşterek Meyhane, Taksim Meydanı yakınlarındaki Mis Sokak&#;ta konumlanıyor. Restorancılığa gönül veren birkaç girişimci genç tarafından yılında kurulmuş olan meyhane, kısa sürede şehre nam salmış gibi gözüküyor.

Beyoğlu&#;ndaki meyhaneler ile ilgili araştırma yaptığım sırada, müşteri memnuniyet oranı ile dikkat çeken bu meyhane ile ilgili çok olumlu bir izlenim edindim. Leziz mezelere, sıcak bir ortama ve güzel bir dostluk ortamına sahip olan bu meyhaneyi sizler de deneyebilirsiniz.

5. Latife Hanım Meyhanesi

istanbul eski meyhaneler

Cumhuriyet‘in ilk yıllarında yaşamış önemli kadınların resimleriyle süslü duvarları ve plaktan yükselen Türk Sanat Müziği şarkıları eşliğinde, Beyoğlu’nda yer alan Latife Hanım Meyhanesi’nin tadını çıkartabilirsiniz.

Geleneksel Türk ve Kıbrıs mutfağının özel lezzetleri sunan meyhanede, kabak çiçeği dolması, hellim ızgara, balık salatası ve balık kokoreci gibi enfes mezeler tadabilirsiniz.

Latife Hanım Meyhanesi, İstanbul&#;da gidilebilecek en nostaljik meyhaneler arasında geliyor.

6. O Maestros Meyhanesi

İstanbul Rum Meyhaneleri

Tarihi bir Rum meyhanesine gitmek istiyorsanız Arnavutköy‘de bulunan O Maestros Meyhanesi’ni denemelisiniz. Füme uskumru, Yunan salatası, yengeç bacağı salatası gibi O Maestros Meyhanesi’ne has soğuk mezeleri çok beğeneceksiniz.

Buna ek olarak özel soslu midye, kalamar tabağı, kabak kızartması ve taze balıkların sunumu tarihi bir Rum meyhanesine yakışır şekilde servis ediliyor. Yunan müzikleri ve boğaz manzarası eşliğinde meyhane keyfini tatlıyla tamamlayabilirsiniz.

7. Ege Rum Meyhanesi

Karaköy’de yıllık bir Levanten binası olan Galata Apart Otel’in teras katında hizmet veren Ege Rum Meyhanesi lezzetli ve salaş bir mekan

Balığın az olduğu dönemlerde tavuk, ya da sucuk hâkî servis eden meyhanede mezeler mevsimsel olarak değişiyor. Ermeni pilakisi, topik, midye dolma ise mekanın zengin mezeleri arasında öne çıkıyor.

Rakı sevmiyorsanız, İzmir&#;in Şirince köyünde ‘Ege Rum Meyhanesi’ etiketiyle özel olarak üretilmiş leziz şarapları da tercih edebilirsiniz.

8. Despina Meyhanesi

Despina Meyhanesi adını Kurtuluş’ta (eski adıyla Tatavla) yaşamış olan Madame Despina&#;dan alıyor. Madame Despina&#;nın yılında açmış olduğu meyhane, günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış.

Madame Despina’nın spesyallerinden ciğer ve et kavurmayı tadabilir ve asma yapraklarının altındaki bahçede müzik eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Özel mezeleri ve sakin havasıyla Despina, İstanbul&#;un en iyi meyhaneleri arasında geliyor.

9. Mükellef Karaköy

Karaköy En İyi Meyhaneler

Mükellef Karaköy, yemek sunumlarından tanıdığımız ünlü şef Arda Türkmen&#;in yılında açtığı bir mekan. İstanbul&#;un kozmopolit kültüründeki lezzetleri harmanlayan restoranın zengin bir menüsü var.

Mükellef Karaköy&#;ün listemizde olmasının sebebi tam bir meyhane konseptine sahip olması. Leziz mezelerin eşliğinde rakınızın tadını çıkarırken, muhteşem bir İstanbul manzarasını izleyebileceğiniz bir yer.

Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi

Beyoglunun En İyi Meyhaneleri

Bir İstanbul klasiği olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, canlı müziği, onlarca çeşit mezesi ve taze balıkları ile meyhane kültürünü sonuna kadar yaşatıyor.

Yaprak sarma, midye pilaki, paçanga böreği ve mantarlı kaşarlı çoban kavurma favori mezeler arasında yerini alıyor. Canlı fasıl izlenebilen meyhanede, eski meyhane kültürünü sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Asmalı Cavit

İstanbul Avrupa Yakası Meyhaneler

Asmalı Cavit, tiyatro afişleri, posterler ve tablolarla süslediği duvarları ve birbirinden güzel mezeleriyle Asmalımescit’in vazgeçilmez meyhanelerinden biri olarak bilinir.

Mezgit sotesi, pazı kavurması, acılı mezeleri, kiremitte işkembesi en çok dikkat çeken meze ve ara sıcaklar arasındadır. &#;Ben balık sevmem.&#; diyorsanız ana yemekte köfteyi de tercih edebilirsiniz.

Ney’le Mey’le

Nevizade Meyhaneleri

NEY’le MEY’le adını Can Yücel‘in Neyzen Tevfik için yazdığı bir şiirden alıyor. Nevizade’nin köklü mekanlarından biri olan Neyle Meyle, Beyoğlu&#;nun en iyi meyhanelerinden biri olarak da dikkat çekiyor.

Şakriye’den, kuşkonmaza; topikten, fesleğenli mezgite kadar farklı damak tatlarına özel mezeler hazırlayan Ney’le Mey’le, 23 yıldır Nevizade ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

Eleos Restoran

İstanbulda Manzaralı Meyhaneler

Eleos Restoran, mavi masa örtüleri ve tasarımının her detayıyla sizi Ege’de hissettiriyor. Beyoğlu ve Bahçeşehir&#;de birer şubesi olan restoran birçok ödüle de sahip.

Mezelerin şık sunumu, dekorasyonu ve yemeklerinin lezzetiyle birden fazla kez ‘en iyi meyhane’, ‘en iyi Rum meyhanesi’ ve ‘en iyi balıkçı’ seçilen Eleos Restoran, balık severler için önemli bir adres.

Yakup 2

Yakup 2 “Hayata Şerefe” sloganıyla 40 yılı aşkın süredir Asmalımescit’te hizmet veriyor. Yakup 2’yi, İstanbul’un ünlü meyhaneleri arasında öne çıkaran başlıca şey, Rum ve Ermeni ustalardan meyhaneciliğin inceliklerini devralarak kuşaktan kuşağa aktarabilmiş olması.

Mezelerin lezzetini bozmamak için 33 yıldır aynı ustayla çalışan Yakup 2, zeytin ve kiraz ağaçları altında ferah ve geniş bir bahçeye sahip.

Kuru börülce, tabule, tarama gibi soğuk mezeleri; yoğurtlu sıcak otları ve sıcak soslu patlıcanı kesinlikle denemeye değer. Balığın yanı sıra çoban kavurması, pirzola gibi et seçenekleri de oldukça başarılı.

Karışma Sen

İstanbul Tarihi Yarımada Meyhaneler

Karışma Sen, yazımızın ana konsepti olan tarihi İstanbul meyhanelerinden biri. Başka bir tarihi meyhane olan Kör Agop gibi yılında kurulmuş olan bu meyhane, Sultanahmet&#;in çok yakınında bulunan Ahırkapı sahilinde konumlanıyor.

Karışma Sen aslında restoranın ilk ismi değil. Eski İstanbul&#;un gazino kültürüne uygun olarak kurulan mekan, eskiden &#;Şenyuva Sahil Gazinosu&#; olarak biliniyordu. Restorancılığa gönül vermiş olan Nacar Ailesi tarafından işletilen gazino, ikinci kuşağa geçtiğinde adı da &#;Karışma Sen&#; olarak değişmiş.

Karışma Sen balık restoranı, birçok Yeşilçam filminin çekildiği Tarihi Yarımada&#;da konumlandığı için eski aktör ve aktrislerin de müdavimi olduğu bir mekanmış. Hatta Türk edebiyat ve siyaset dünyasından birçok ünlü ismi de ağırlamış.

yılında restore edilen ve yeni bir konsept ile tanışan Karışma Sen, enfes deniz manzarası eşliğinde güzel mezeler sunuyor.

Agora Meyhanesi

İstanbul Ünlü Meyhaneler

Şarkılara konu olacak kadar nam salmış Agora Meyhanesi, günümüzde halen Balat semtinin kalbinde hizmet veriyor. Tarihi dokusu, renkli evleri ve televizyon dizileri sayesinde ününe ün katan Fener ve Balat semtleri, eski şan ve şöhretini geri kazanmaya başladı.

Agora Meyhanesi’nin hem Balat’ın meşhur Çıfıt Çarşısı‘ndan, hem de Haliç Sahili tarafından girişi bulunuyor. İstanbul’daki rakı ve meyhane kültürünün en önde gelen temsilcilerinden olan Agora Meyhanesi; Avrupa Yakası’ndaki meyhaneler arasında mutlaka listeye alınması gereken bir yer.

Yalnız Balat‘a giderseniz, semtte iki tane Agora Meyhanesi olduğunu unutmayın! Bir tanesi Balat Agora Meyhanesi, bir diğeri ise Agora Meyhanesi olarak geçiyor.

Adından da anlaşılacağı üzere tarihiyle meşhur olan Agora Meyhanesi Ancak öbür meyhanenin de foursquare ve zomato puanları çok yüksek. Bu sebeple ikisini de denemeye değer.

Güneşin Sofrası

İstanbul Anadolu Yakası Meyhaneler

Güneşin Sofrası, Kadıköy’deki meyhaneler arasında en güzel bahçeye sahip mekan. Güzel bir dekorasyona ve lezzetli mezelere sahip olan restoran, misafirlerine keyifli bir akşam vaat ediyor.

Kendine özgü ara sıcağı Güneş böreği ve kalamar dolması eksik olmayan Güneşin Sofrası’nda, asma yaprağında levrek ızgara oldukça lezzetli.

Soğuk meze menüsünde otlu mezelerden, atomlu köz patlıcana; muhammaradan, ahtapot salatasına kadar geniş seçenekler mevcut. Rakı dışında şarapla da mezeleri tadabilir, tarihi atmosfere sahip meyhanenin tadını çıkabilirsiniz.

Güneşin Sofrası, uzun yıllardır Kadıköy&#;deki en iyi meyhaneler arasındaki yerini koruyor.

Piraye Taş Plak

İstanbulun Yeni Nesil Meyhaneleri

Kadıköy’ün işlek sokaklarının arasında kendine sakin ve huzurlu bir yer edinmiş olan Piraye Taş Plak’ta ismine yakışır şekilde gramofondan yükselen taş plak sesi meyhaneyi sarıyor.

Asma altındaki geniş bahçede Ege ve Rum mezelerini layıkıyla sunan Piraye Taş Plak’ta, balıklı soğuk mezelerin yanında beyin ve dil söğüş de tadabilirsiniz.

Et, balık, tavuk sevenlere özel sıcak lezzetler sunan meyhane, özel Girit kavurma ve güveçte işkembe gibi spesiyaller ile dikkat çekiyor.

Piraye Taş Plak, İstanbul&#;un Anadolu Yakası‘ndaki en iyi meyhaneler arasında geliyor.

Samatyalı Moda Meyhanesi

Samatyalı Moda Meyhanesi, ‘Moda’da bir Samatyalı’ sloganıyla Moda Caddesi&#;nde açılmış bir mekan. Meyhanede ciğer, kuzu kavurma gibi lezzetlerle rakı keyfini birleştirebilirsiniz.

Samatyalı Moda Meyhanesi’nde balık ve deniz ürünleri bulunmuyor ama pek çok meyhanede olmayan Kulüp Rakı seçeneği mevcut.

Duvarlarını Yeşilçam oyuncularının süslediği meyhanenin 2. katında eski sandıklar ve eski Rakı şişeleri dekor olarak yerini almış. Zeki Müren gibi Türk Sanat Müziği üstatlarının sesleriyle tamamlanan meyhane ortamında, hafta sonları Türk Sanat Müziği eserleri canlı olarak dinlenebilir.

İnciraltı Meyhanesi

Üsküdar Meyhaneleri

Mezeleriyle eski meyhane kültürünü yaşatmayı başaran İnciraltı Meyhanesi, Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden Beylerbeyi’nde yer alıyor. 70 yıllık bir incirin altında eski İstanbul fotoğraflarıyla donatılmış kış bahçesinde meyhane keyfi yaşayabilirsiniz.

Midyeli lahana dolma, deniz börülcesi cacığı, beyinli gerdan ve uskumru çirozu gibi sadece İnciraltı Meyhanesi’nde bulabileceğiniz soğuk mezelerin yanında; hurma kebabı, inciraltı köftesi, etli enginar kalbi de sadece bu meyhaneye özgü. Bitter çikolata eritilmiş helvanın yanında likörle ikram edilen Türk kahvesini içmeyi de unutmayın!

Agapia Meyhanesi

Agapia Meyhanesi, yılında Kadıköy&#;ün meşhur barlar sokağında açıldı. Modern barlar ile dolu olan Kadife Sokak&#;ın ilk ve tek meyhanesi olan Agapia, mezeleri ile o kadar meşhur oldu ki, Agapia Mezze adında ikinci bir restoran daha açtı.

Kadife Sokak&#;taki Agapia Meyhane ve Bahariye Caddesi&#;ndeki Agapia Mezze, İstanbul&#;da yeni nesil meyhaneciliğin önemli öncülerinden olmayı sürdürüyor. Kozmopolit İstanbul kültürünü yaşatmaya çalışan bu mekanda; Rum, Ermeni, Hatay ve Ortadoğu mutfaklarından seçkiler bulunuyor.

Todori Meyhanesi

Kadıköy Meyhaneleri

Todori Meyhanesi, Kadıköy&#;ün en güzel semtlerinden olan Fenerbahçe&#;de &#;lü yılların ortalarında kurulmuş bir yer. Semtin yerlilerinden olan Todori Usta tarafından kurulmuş olan meyhane, oldukça nostaljik bir atmosfere sahip.

Todori Meyhanesi, yine aynı semtte kurulmuş olan başka bir meyhane ile rekabet halindeymiş. İki ustanın birbiri ile yarışması ise semt sakinlerine yaramış. Fenerbahçe sakinleri, birbirinden güzel mezelere sahip iki mekana sahip olmuşlar.

Rakip meyhane tarihe karışırken, mezeleri ile nam salan Todori&#;nin Meyhanesi ise günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Todori&#;nin internet sitesindeki menüyü gözden geçirirseniz, oldukça fazla seçenek olduğunu göreceksiniz. Asırlık Rum yemeklerine sahip olan meyhanede &#;Todori usulü kuzu ciğer&#; en seçkin yemekler arasında bulunuyor.

Todori Meyhanesi, İstanbul&#;un Anadolu Yakası&#;ndaki en iyi tarihi meyhaneler arasında geliyor.

Hane Kadıköy

İstanbulda Rakı Balık Yapılacak Yerler

Hane Kadıköy, İstanbul&#;daki yeni nesil meyhaneler arasında geliyor. Yaklaşık üç sene önce açılan mekan, müşteri memnuniyetine verdiği önem sayesinde internette kendine oldukça iyi bir yer edinmiş.

Hane Kadıköy&#;ün instagram hesabına baktığınızda ateş tuğlası duvarları, şık ve rahat mobilyaları ile sıcak bir ortam göreceksiniz. Mekanda servis edilen mezeler çok lezzetli ve bolca rakı çeşidi var.

Ağırlıkla tarihi meyhanelere yer verdiğim bu yazıda, araya birkaç yeni nesil meyhaneyi eklemeye gayret ediyorum. Çünkü bu mekanlar da nesilden nesile geçebilir ve günün birinde İstanbul&#;un tarihi meyhaneleri arasında yerlerini alabilirler.

Müsaade Meyhane

Müsaade Meyhane de Kadıköy&#;ün yeni nesil meyhanelerinden biri. Lezzetli mezeleri ile kısa sürede popüler hale gelen bu mekan, Bahariye Caddesi yakınlarında konumlanıyor.

Menüsünde geleneksel Türk ve Rum mezelerine yer veren Müsaade Meyhane, kendisini &#;Şahsına Münhasır Meyhane&#; olarak tanımlıyor. Meyhanenin kendine özel bir alan açmakta başarılı olduğunu, internette yapılan yorumlardan da görebilirsiniz.

Müsaade Meyhane&#;nin nevi şahsına münhasır olduğunu iddia etmesi gerçekten de boşuna değil. Çünkü İstanbul&#;daki birçok meyhanenin aksine sazlı sözlü fasıl değil de, akustik performanslara yer veriyor. Mekanda müziğin sesini kısık tutan meyhane, sohbete yol veriyor ve müziğin size arka planda eşlik etmesine özen gösteriyor.

Mythos

İstanbulda Fasıl Olan Meyhaneler

Haydarpaşa Tren Garı içinde yer alan ve tarihi atmosferiyle olduğu kadar Ege mezeleri ile de tanınan Mythos, yılından beri hizmet veriyor.

yıllık tarihi Haydarpaşa Garı’nda yer alan Gar Lokantası’nı yılında devralan Cem Bişkin, sıcak ve soğuk Rum ve Ege mezelerini özgün lezzetleriyle birleştiriyor.

Mythos&#;a özgü lezzetler arasında Narlı Mas piyazı, Urla ahtapot salata, Urla favası, fesleğenli salamura sardalya, deniz mahsullü kokoreç ve fırında şarap soslu Ahtapot var.

Balık seçeneklerinin yanı sıra Bodrum çökertme kebabı, Ege usulü farfara köfte gibi özel et yemeklerinin malzemesi de Ege Bölgesi’nden geliyor.

Yazı Önerileri

Eğer bu yazı hoşunuza gittiyse, İstanbul&#;un diğer lezzetlerini keşfetmek için İstanbul&#;da Kokoreç Nerede Yenir veya İstanbul&#;un En İyi Kebapçıları yazılarımızı da tavsiye ederim.

İstanbul’da En İyi Meyhaneler by Serhat Engül

Filed Under: Yeme İçme

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir