kocamustafapaşa hamamı fiyatları / Tarihi Kocamustafapaşa Hamamı |

Kocamustafapaşa Hamamı Fiyatları

kocamustafapaşa hamamı fiyatları

KAPLICA OTELLERİ

                       karamustafahamam           

   Yüzyıllardan bu yana tarihi dokusu ve sularıyla koruduğumuz geçmişten günümüze uzanan bir sağlık pınarıdır.

Yeni Kaplıca; Kanuni Sultan Süleyman 'ın başveziri Rüstem Paşa tarafından 1955 yılında yaptırılmıştır. Büyüklük ve görkemlilik yönünden Osmanlı Dönemi 'nde yapılmış kaplıcaların başında gelir ve tamamen Türk eseridir.

Yeni Kaplıca; kese, sabunlu masaj, yağlı masaj, tamamen termal sularla ısıtılmış saunalar ve bu konularda sertifikalı uzman personelle sizlere hizmet vermektedir.                                                                                         

 

 

 Kaynarca Umumi Bayanlar Bölümü:

 Haftanın 7 günü sadece bayanlara 07:00-23:00 saatleri arası hizmet vermektedir. Giriş Dinlenme ve giyinme kısımlarından oluşmaktadır. Masözler tarafından masaj ve kese hizmeti verilmektedir. Ayrıca uzman masöz tarafından da yağlı masaj ve ağda da yapılmaktadır. Otel Bölümü sezonluk açıktır. 52 Yatak Kapasiteli Otel 15 Haziran ve 15 Eylül tarihleri arasında hizmet vermektedir. Kaynarca Kaynağı:82,4° C olup 1150,549mg/lt. mineralizasyon taşımaktadır.

 

 

 

 Bursa Yeni Kaplıca Umumi Erkekler Bölümü Sabah 05:00 – 23:00 saatleri arası banyo müşterisine hizmet vermektedir. Haftanın 7 günü erkekler bölümü hizmet vermeye devam etmektedir. Yenikaplıca kubbeleri ile 1555 yılının dokusunu hala üzerinde bulunduran bir sanat mimarisidir. Kubbeleri ayakta tutan sekiz adet kemer bulunmaktadır. Kaplıca klasik dönem Osmanlı kaplıcasıdır. Kaplıca içerisinde Giriş bölümünde Emanet ve güvenlik kasası, Orta bölümde asırlık bir şadırvan, etrafında bulunan localar çay ocağı ve dinlenme lobisi iç kısımda umumi yataklı bölümler ve localar, asma kat kısmında hususi yataklı bölümler ve localar ve giyinme bölümlerinden oluşmaktadır.
Soğukluk bölümü ise dinlenme bölümü, yağlı ve sabunlu masaj bölümü, lavabolar, tıraşlık kısımlar ve havlu sarma bölümlerinden oluşmaktadır.


Sıcaklık bölümü ise büyük kubbesi ve üzerinde 60 adet cam fanus ile gündüz aydınlatmayı sağlar. Tarihi havuz başında şifalı suların aktığı aslan ağzı sıralı etrafında loca bölümleri, 40 kurnanın bulunduğu onları saran asırlık çiniler, egzotik ve gizemli bir dünyayı hayal ettiren üşük terleteni yeşil halvet bölümü ile giyinmelik soğukluk ve sıcaklık bölümleri ile tam bir Osmanlı tarihi kaplıcasıdır.
Kaplıcanın hususi aile banyoları ailenizle tercih edebileceğiniz mükemmel nezih bir ortam sunmaktadır. Hususi aile bölümünün alt katında iki lüks kabin ikinci katında bir lüks kabin (dinlenme salonu, lavabo, wc, saç kurutma makinesi, özel küvet, duşa kabin, masaj masası, üç kurna ve tabandan ısıtma sistemi ile içinizi ısıtacak.) bulunmaktadır.

 


 

Karamustafa bölümü iki birimden oluşmaktadır.

Karamustafa Umumi Erkekler Bölümü : Yenikaplıcanın Minyatürü şeklindedir. Hamam Hizmeti yanı sıra 6 odası 13 yatak kapasitesi ile otel olarak ta kullanılmaktadır.

Karamustafa Hususi Aile Banyoları ve Oteli :

Otelin 1. katında 25 adet evli çiftlere tahsis edilen hususi banyolar bulunmaktadır. İkinci katında ise 15 otel odası 30 yatak kapasitesi ile(termal kaynaklı küvet, wc, saç kurutma makinesi, tv, buzdolabı, telefon, ayrıca ortak mutfak ve dinlenme lobi bölümleri) hizmet vermektedir. KARAMUSTAFA KAYNAĞI 57,6 C olup1268,593 mg/lt mineralizasyon taşımaktadır.

 


 

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Müstantik Sokağı ile Şerefiye Sokağı’nın kesiştiği 2210 ada 23 parselde yer alan KÜÇÜK MUSTAFA PAŞA HAMAMI, Fatih Sultan Mehmed Dönemi sadrazamlarından Küçük Mustafa Paşa (Ö.1483) tarafından yaptırılmış ve vakfiyesi 1477 yılında düzenlenmiştir.

Hamam, 1920’lerde Vakıflar İdaresi elinden çıkarılmış, özel mülkiyete geçmiştir. 20 Nisan 1974 tarihinde alınan 7773 no’lu kararla, T.C. Başbakanlık Kültür Müsteşarlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından tescil edilmiştir. Yapıldığı tarihten 1990ların ortalarına kadar özgün işlevi ile hamam olarak kullanılmış yapı, daha sonra talep yetersizliğinden kapatılmış, o tarihten beri de boş kalmıştır.

Yapı, 1996 yılında Mermeriş Ticaret Türk Anonim Şirketi tarafından restore edilip, eserin daha fazla harebeye dönüşmesini engellemek amacıyla satın alınmıştır. Sayın A. Suha Mermerci’nin özel girişimi ile gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ile yapı yeniden çok amaçlı etkinlik mekanı olarak kullanıma açılmıştır. 2009 - 2011 yılları arasında gerçekleşen projelendirme ve Nisan 2013-Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşen uygulama çalışmaları Y. Mimar Pelin Özilkiz Çelik tarafından yürütülmüştür.

Biri erkeklere, diğeri kadınlara hizmet veren çifte hamam olarak tasarlanan ve 2000 m2 lik bir alan üzerinde yaklaşık 1.265 m2’lik bir alana oturan yapıda, Türk hamamlarının geleneksel yerleşim düzeni ve mekan çözümlemeleri uygulanmıştır. Her iki bölümde de soğukluk/soyunmalık/camekan-ılıklık-sıcaklık/halvet bölümleri birbirini izler. Kare planlı olan soğukluklar tek bir kubbeyle örtülüdür ve özellikle erkekler kısmının soğukluğu, mekan etkisi açısından hamamın en çarpıcı bölümünü oluşturur.

Küçük Mustafa Paşa Hamamı, “Çok Amaçlı Etkinlik Mekanı” şeklindeki yeni işlevi ile, İstanbul’un kültür-sanat hayatına yeni bir alan açarak ziyaretçileri ile buluşuyor...

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir