lisanslı ve ücretsiz yazılımlara 5 tane örnek / Çeşitli Lisanslar ve Haklarında Yorumlar - GNU Projesi - Özgür Yazılım Vakfı

Lisanslı Ve Ücretsiz Yazılımlara 5 Tane Örnek

lisanslı ve ücretsiz yazılımlara 5 tane örnek

Donanım Örnekleri!

Bilgisayarın elle tutulabilen, gözle gördüğümüz fiziksel kısımlarıdır. Örneğin; İşlemci, ekran kartı, güç kaynağı, klavye, sabit disk, ram gibi.

1- Merkezi İşlem Birimi (CPU &#; İşlemci): İşlemci genellikle bilgisayarın beyni olarak tanımlanır. Çünkü mantıksal matematiksel işlemler işlemci tarafından yapılır. Bu nedenle bir bilgisayarın işlem yeteneği ve hızı işlemcisinin yeteneği ve hızı ile doğru orantılıdır. İşlemci ne kadar güçlü olursa bilgisayarımız o kadar performanslı ve dolaysıyla daha hızlı olacaktır.

2- Sabit Disk (Harddisk) veya SSD: Bilgisayarda bilgi depolama ünitesidir. Büyük miktarda bilgiyi uzun süreli olarak saklamak için kullanılır. Günümüzde birçok depolama birimi çeşidi vardır. HDD (Harddisk), SSD, M.2 SSD vs. şeklinde.

3- RAM (Random Access Memory) Bellek: Bilgisayarda bilgilerin geçici olarak saklandığı bellek tipidir. RAM genellikle bilgisayarın hafızası olarak tanımlanır. Bilgisayar kapandığında RAM içindeki bilgiler tamamen silinir. RAM’in içindeki bilgiler silinebilir veya değiştirilebilir özelliktedir.

4- ROM (Read Only Memory) Bellek: Sadece okunur bellektir. ROM üzerindeki bilgiler kalıcı bir şekilde saklanır. ROM belleklerde bilgisayarda hiç değişmeyecek ancak sürekli kullanılan bazı programlar saklanır. Bilgisayarın yüklenmesini sağlayan ana program gibi görevi vardır.  ROM’daki bilgiler silinemez.

5- Anakart (Mainboard &#; Motherboard): Bilgisayardaki temel devre ve bileşenleri üzerinde bulunduran karttır. Anakart diğer diğer donanım birimlerinin birbiriyle iletişimini sağlar. Bilgisayar kasası içerisindeki donanımların neredeyse tümü anakartın üzerine takılır.

6- Ses Kartı: Bilgisayarın sesi işlemesini sağlayan karttır. Ses kartı olmadan bilgisayar sadece bip seslerini çıkartabilir. Günümüzde birçok bilgisayarda ses kartı anakart üzerinde yerleşik haldedir.

7- Ekran Kartı (GPU): Bilgisayarın görüntüyü işlemesini sağlayan karttır. Ekran kartı ya da grafik kartı olarak adlandırılan bileşenlerin temel görevi, bilgisayardaki görüntüyü işleyip, monitöre aktarılmasını sağlamaktır. Ekran kartının gücüyle doğru orantılı olarak işlenen veriler sayesindedaha yüksek grafikli oyunlar ve daha yüksek performans elde edebiliyoruz.

8- Ethernet (Ağ) Kartı: Bilgisayarla ağın iletişim kurmasını sağlayan, ağa fiziksel olarak bağlanan ara birim kartıdır. Başka bir ifade ile ağ içerisindeki bilgisayarlara ve diğer donanımlara bağlanmamızı sağlayan bir devre kartıdır. Günümüzde birçok bilgisayarda ethernet kartı anakart üzerinde yerleşik haldedir.

9- Bilgisayar Kasası: İçerisinde bulunan diğer donanım birimlerinin korunmasını ve bir arada kalmasını sağlayan mekanik birimdir. Farklı yapıda (Full Tower, Mid, Tower, Mini Tower) bilgisayar kasa çeşitleri bulunmaktadır.

Klavye (Keyboard): Bilgisayara bilgi girişinde kullanılan donanımdır. Klavyeler harflerinin dizilişlerine göre farklı tiplerde olabilir. Sol üst köşedeki ilk harf Q ise “Q Klavye”, F ise “F Klavye” olarak isimlendirilir. F klavye, Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşididir.

Fare (Mouse): İşletim sisteminde bulunan simgelere, menülere ve programlara ulaşmak ve işaretlemek için kullanılır. Günümüzde laptoplarda fareye alternatif olarak Touchpad Mouse vardır.

Yazıcı (Printer): Bilgisayardaki yazı ve resimleri kağıda basmak (çıktısını almak) için kullanılır. Farklı yapıda yazıcı tipleri vardır. Örneğin; lazer yazıcı, nokta vuruşlu yazıcı, mürekkep püskürtmeli yazıcı gibi.

Tarayıcı (Scanner): Herhangi bir yazıyı yada resmi bilgisayara yüklemek için kullanılır.

Ekran (Monitör): Bilgisayarda oluşan görüntüleri görmemizi sağlayan donanımdır. Ekrandaki en küçük noktaya Piksel denir. Günümüzde farklı yapıda monitörler vardır. Örneğin; CRT, LCD, LED vs. Teknolojinin gelişmesiyle monitör teknolojisinde inanılmaz gelişmeler yaşanmıştır. Katlanabilir ve dokunmatik monitörler hızla hayatımıza girmektedirler.

CD/DVD Sürücü: CD ve DVD’leri okumak veya üzerine veri yazmakiçin kullanılırlar. USB belleklerden daha fazla depolama alanı elde etmesiyle kullanımı azalmıştır.

Fan (Soğutma Fanı): Kasanın içinin aşırı ısınmasını engeller. İşlemci ve bilgisayar kasası için ayrı ayrı fan çeşitleri vardır. Bilgisayarlarda genel olarak hava soğutma yapan fanlar vardır. Ancak bunlar dışında suyla soğutma, ısı borulu soğutma, sıvı soğutma, katı borulu sıvı soğutma gibi soğutma sistemleri vardır.

Modem: Bilgisayarı internete bağlamak için kullanılır. Telefon hattından gelen sayısal bilgiyi bilgisayarın anlayabileceği dijital bilgiye şekilde çevirir. Böylece internete çıkış yaparız.

Bilgisayarın Giriş &#; Çıkış Birimleri Nelerdir?

Giriş BirimleriÇıkış Birimleri
&#; Klavye&#; Monitör
&#; Fare&#; Yazıcı
&#; Tarayıcı&#; Çizici
&#; Kamera&#; Hoparlör-Kulaklık
&#; Mikrofon&#; CD-DVD
&#; Touchpad&#; USB Disk
&#; Barkod Okuyucu
&#; Oyun Çubuğu (Joystick-Joypad)
&#; CD-DVD
&#; Flash Disk

Yazılım Birimleri Nelerdir?

ZARARLI YAZILIMLAR

Zararlı yazımlar kullanıcı tarafından izin verilmeyen işlemler gerçekleştiren kötü amaçlı programlardır.

Zararlı yazılımlar kullanıcı verisi silme, engelleme, kopyalama, değiştirme , çalma, bilgisayar ve bilgisayar ağlarının performansını düşürme gibi zaralı amaçlar için programlanmaktadırlar. Zararlı yazılımlar kullanıcı sistemlerine internet üzerinden bulaşabildiği gibi, harici diskler, USB’ler gibi harici medya üzerinden de bulaşabilir.

Zararlı yazılımlar aşağıdaki genel kategorilerde toplanabilir.

 

Bilgisayar Virüsleri

Kullanıcının izni ya da bilgisi dahilinde olmadan bilgisayarın çalışma şekline müdehale eden, kendini diğer dosyaların içerisinde gizlemeye veya bir bilgisayardan bir diğerine yayılmaya çalışan bir tür bilgisayar programıdır.

Bazı virüsler uygulamalara zarar vermek, dosyaları silmek ve sabit diski yeniden formatlamak gibi çeşitli şekillerde bilgisayara verirken, bazıları zarar vermektense, sadece sistem içinde çoğalmak, sistemi yavaşlatmak için programlanmışlardır.

 

Solucan

Solucan da, virüs gibi, kendisini bir bilgisayardan diğerine kopyalamak için tasarlanmıştır ancak bunu otomatik olarak yapar. İlk olarak, bilgisayarda dosya veya bilgi ileten özelliklerin denetimini ele geçirir. Solucan bir kez sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir. Solucanların en büyük tehlikesi, kendilerini büyük sayılarda çoğaltma becerileridir. Örneğin bir solucan, e-posta adres defterinizdeki herkese kopyalarını gönderebilir ve sonra aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir. Bu, domino etkisinin getirdiği yoğun ağ trafiği işyeri ağlarını ve Internet'in tümünü yavaşlatabilir.

 

Casus Yazılım

Casus yazılım, kullanıcılara ait önemli ve özel bilgilerin, kullanıcının yaptığı işlemlerin, kullanıcının bilgisi olmadan toplanmasını ve bu bilgilerin kötü niyetli kişilere gönderilmesini sağlayan zararlı yazılım olarak tanımlanır.

Casus yazılımlar, virüs ve solucanlardan farklı olarak hedef sisteme bir kez bulaştıktan sonra kendi kopyalarını oluşturarak daha fazla yayılmaya ihtiyaç duymazlar. Casus yazılımın amacı kurban olarak seçilen sistemin üzerinde gizli kalarak istenen bilgileri toplamaktır.

 

Adware (Reklam Yazılımı)

Adware bilgisayarınızda reklamlar görüntülemek, arama isteklerinizi reklam web sitelerine yeniden yönlendirmek ve internet kullanıcılarına özel reklamların görüntülenmesi için ziyaret ettiğiniz web sitelerinin türleri gibi hakkınızdaki pazarlama verilerini toplamak amacıyla tasarlanmış programlara verilen genel ad’dır. Adware’ler kullanıcıdan habersiz bilgi topladığında kötü amaçlı yazılım olarak kabul edilir.

 

Truva Atı (Trojan)

Truva atı, bilginiz olmadan bilgisayarınıza yerleşen, sistemi diğer bilgisayarlarca internet ya da ağ üzerinden kontrol edebilmeye açık hale getiren yazılımlardır. Truva atı, kötü niyetli kişilerin bilgisayarınızdaki dosya ve işlevleri görmesine ve değiştirmesine, etkinliklerinizi izlemesine ve kaydetmesine, başka bilgisayarlara saldırmak için bilgisayarınızı kullanmasına olanak tanıyabilir.

Truva yazılımlarının iki türü vardır. İlk türü; zararsız olan ve genellikle bilinen yazılımların kötü niyetli kişiler tarafından zararlı yazılımlar eklenerek zararlı yazılım haline getirilmesi. İkinci türü; bağımsız yazılımların kötü niyetli kişiler tarafından değiştirilerek zararlı yazılım haline getirilmesi.

 

Botnetler

Bot terimi robotun kısaltmasıdır. Suçlular, bilgisayarınızı bir bot’a (zombi olarak da bilinir) çevirebilen kötü amaçlı yazılımları dağıtırlar. Böyle bir durumda bilgisayarınız, sizin haberiniz olmadan Internet üzerinden otomatik görevleri gerçekleştirebilir.

Suçlular genelde çok sayıda bilgisayarı etkilemek için bot kullanırlar. Bu bilgisayarlar da bir ağ veya botnet oluştururlar .

Suçlular botnetleri, istenmeyen e-posta mesajları göndermek, virüsleri yaymak, bilgisayar ve sunuculara saldırmak ve diğer türlerdeki suçları işlemek ve sahtekarlıklarda bulunmak amacıyla kullanır. Bir botnetin parçası olması durumunda bilgisayarınız yavaşlayabilir ve istemeden suçlulara yardımcı olabilirsiniz.

 

Güncel Siber Tehditler

DDoS Saldırısı;

DoS saldırısı, özetle, belli bir sunucunun belli bir şekilde hizmet bekleyen kullanıcılara hizmet verememesini sağlamak amacıyla, o bilgisayarın işlem yapmasını engellemek, bir başka deyişle hedef bilgisayarı bilişim sisteminin içerisine girmeksizin kilitlemektir.

DoS saldırısı birden çok sayıda bilgisayar üzerinden hedef sistem veya sistemlere yapıldığında ortaya DDoS saldırısı çıkmaktadır. Böylelikle yapılacak saldırının etkinliği arttırılmaktadır. Saldırganlar birden çok sistemi ele geçirebilmek için zararlı yazılımlar kullanmaktadır ve bu tip saldırılar günümüzde genellikle Botnetler üzerinden gerçekleştirilmektedir.

 

Ransomware;

Farklı türlerde ransonware’ler olmakla birlikte ortak özellikleri, bulaştıkları bilgisayarda kullanıcı dosyalarını şifreleyerek erişilemez ve kullanılamaz hale getirmeleri ve ardından dosyaları açmak kullanıcılardan para istemeleridir. Bu zaralı yazılımlar genellikle kullanıcı sistemlerine olta atma saldırıları veya internet üzerinden bulaşmaktadır.

 

Ransomware’lere karşı günümüzdeki en etkin önlem, bilgisayarda düzenli olarak yedeklemenin yapılması ve yedeklerin başka bir cihazda saklanmasıdır.

 

Phishing;

Olta atma saldırıları güncelliğini koruyan siber tehditlerdendir. "Password" (Şifre) ve "Fishing" (Balık avlamak) sözcüklerinin birleştirilmesiyle oluşturulan bir saldırı çeşididir. Kullanıcı adı, şifre, kredi kartı bilgileri gibi kritik verileri elde etmek için kullanılır. Kendini güvenilir bir kaynak gibi göstererek kritik verilerin girilmesini ve dolayısıyla ele geçirilmesini sağlamaya yönelik sosyal mühendislik teknikleri kullanılır.

 

Genellikle eposta yanıltması yöntemiyle gerçekleştirilir. Buna göre güvenilir bir kaynaktan gelen bir eposta şeklinde kendini gösterir ve zararlı yazılım barındıran bir siteye yönlendirir. Bu sitede kritik verilerin girilmesi istenebilir veya zararlı yazılım yüklenmesi sağlanabilir.

 

APT; (Gelişmiş Sürekli Tehdit)

Kullanıcı veya kurum bilgisi toplaa amacı ile yapılan hedef odaklı saldırılardır. Belirli bir hedefe veya kuruma yönelik olması, geleneksel güvenlik mekanizmalarını atlatabilmesi ve hedef kurumlarda uzun süreli olarak faaliyet göstermesi bu saldırıların tespitini zorlaştırmaktadır.

 

ZARARLI YAZILIMLARDAN NASIL KORUNULUR?

Lisanslı yazılımların kullanılması, korsan yazılımlar kullanılmaması.

Tüm yazılımlarnı güncel tutulması.

Güçlü parolalar kullanılması ve gizliliğinin sağlanması.

Güvenilir olmayan, özellikle halka açık kullanımı olan bilgisayarlarda kişisel parolalarınızın girilmemesi.

Güvenlik duvarınızı geçici olarak bile olsa asla kapatmayın. Güvenlik duvarı, bilgisayarınız ile Internet arasına koruyucu bir engel koyar.

Bilmediğiniz kişilerden gelen postaların ek’lerinin açılmaması.

Faydalı Linkler:

seafoodplus.info

seafoodplus.info

’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Ofis Programları

’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz Ofis Programları
Windows 10 işletim sistemine geçişte bilgisayarlarda yüklü haldeki Microsoft Office'in deneme sürümünün kullanım süresi dolduğunda bir ofis programı ihtiyacınız doğuyor. Mac’ler de Apple'ın kendi ofis programıyla birlikte geliyor, ancak iş arkadaşlarınızın çoğu Windows kullanıcısı ise, tüm platformlarla uyumlu bir program ile çalışmak gerekebiliyor.

İşletim sisteminiz ne olursa olsun seçebileceğiniz ofis yazılımlarının bazıları tamamen ücretsiz. Bilgisayar ve mobil cihazlar için yılında kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz ofis programları arasından, hem indirebileceğiniz masaüstü yazılımlarından hem de mobil uygulamalardan sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.

İşte Ücretsiz Office Programları

1) Libre Office

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Libre Office
Açık kaynaklı ve ücretsiz office uygulamaları sunan LibreOffice’te bir ofis paketinden bekleyebileceğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Tüm Microsoft belge biçimleriyle tam uyumlu olan yazılımı, yasal bir şekilde tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Word, Power Point ve Excel son sürümlerinde bulunan her özelliğe sahip olan Libre Office, 6 ayrı yazılımdan oluşuyor. Bunlar: Writer; kelime işlemci, Calc; hesap tablosu uygulaması, Impress; sunu, Draw; çizim ve akış şeması uygulaması, Base; veritabanı ve veritabanı ön ucu ve Math matematik yazılımı. Bunlardan ilk üçü oldukça tanıdıkken, son üç yazılım ücretsiz ofis yazılım paketleri arasında oldukça fark yaratıyor. Birçok dilde sunulmuş olan LibreOffice, ücretli alternatiflerine kıyasla çok daha fazla platform ve dosya formatı destekliyor. Bu sayede Microsoft Office tarafından desteklenmeyen pek çok endüstriyel dosya, LibreOffice tarafından sorunsuz çalıştırılabiliyor. Çeşitli uzantılar ve şablonlarsa kullanıcıya daha esnek bir kullanım sunuyor.

Kurulumla gelen ön tanımlı birçok özelliğin yanı sıra LibreOffice, güçlü eklentileriyle ile kolaylıkla yeni özellikler kazanabilmektedir. Güncelleme sıklığı ve modern kullanıcı arayüzü de bu yazılımı öne çıkartan özelliklerinden.

LibreOffice; Windows, Mac ve Linux için kullanılabilir, ancak Android Belge Görüntüleyicisi haricinde resmi bir mobil sürümü henüz bulunmuyor.

2) Google Docs, Sheets ve Slides

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Google Office
Platformlar arasında geçiş yapmak, dokümanlarınızı başka kullanıcılarla paylaşmak istiyorsanız Google’ın bu çevrimiçi ofis paketi aradığınız uygulama olabilir. Nereye giderseniz gidin, internet bağlantınız olmasa bile telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan dokümanlarınıza erişebilir, doküman oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Google'ın ücretsiz office programları içeren paketi, LibreOffice gibi masaüstü yazılımlarında bulacağınız gelişmiş araçlar (veritabanı aracı vb.) sunmuyor. Ancak otomatik kaydetme ve senkronizasyon sayesinde aktarımlar ve yedeklemeler hakkında endişelenmenize gerek kalmaz. Tüm değişiklikleriniz yazdığınız anda otomatik olarak kaydedilir. Aynı dokümanın eski sürümlerini tarihe ve değişiklik yapan kişiye göre sıralanmış halde görmek için düzeltme geçmişini de kullanabilirsiniz.

Google Docs, Sheets ve Slides’ın en büyük dezavantajı, diğer ofis yazılımlarını kullanarak açılan dosyaların kusursuz bir şekilde dönüştürülememesi. Bunun nedeni kısmen Google ofis araçlarının cihazınızda yerel olarak depolanan fontlardan ziyade web yazı tiplerini kullanması ve bazen de Microsoft dokümanlarının Google tarafından desteklenmeyen özellikleri içeriyor olmasıdır. PDF, tablo, slayt ve metin türündeki tüm dokümanlar Google Docs içerisinde destekleniyor. Ancak hangi ofis dosyasıyla çalışacaksanız, ayrı ayrı onun uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Android, iPhone ve iPad’ler için kullanılabilir uygulamaların ayrıca aylık ücrete tabi olan kurumsal sürümünü de mevcut.

3) Microsoft Office Online

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Microsoft Office
Microsoft, mevcut uygulamalarının hafifletilmiş ve çevrimiçi kullanımı ücretsiz sürümlerini kullanıcıya sunarak Google ile rekabetini arttırdı. Word, Excel, PowerPoint masaüstü sürümleriyle tam uyumlu olan Microsoft Office Online, neyse ki masaüstü uygulamaları gibi abonelik ücreti istemiyor ve stabil çalışıyor.

Google’ın ücretsiz ofis paketinin tersine, dosyalarınızın üzerinde çalışmadan önce dönüştürmeniz gerekmiyor ve Microsoft OneDrive hesabınız üzerinden kolayca paylaşma olanağı sağlıyor ve tüm bunlar için yalnızca Microsoft hesabınıza giriş yapmanız yeterli. Microsoft Office Online, pivot tablosu gibi gelişmiş araçlar sağlamamasına rağmen görünüş ve çalışması itibariyle masaüstü uygulamasına denk görülüyor.

Genellikle Microsoft belge biçimlerini kullanıyorsanız, Microsoft Office ücretsiz versiyonu güzel bir seçim olacaktır. Office Online’ın Chrome için bir sürümü ve ayrıca IOS ve Android için Mobil uygulamaları mevcut. 

4) WPS Office Free

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - WPS Office
WPS Office Free; Windows, Linux ve Android için sunulmuş premium bir ofis paketinin Kingsoft tarafından geliştirilmiş ücretsiz bir versiyonu. Bulut senkronizasyon desteği ile kullanıcıya kolay ve hızlı dosya paylaşımı ve daha kolay bir ortak çalışma alanı sunuyor. Word, Excel, PowerPoint kadar başarılı arayüze sahip 3 yazılım ile gelen paketin yerel Microsoft dosya biçimleri şeklinde kayıt olanağı da mevcut. Bu sayede tüm dokümanlarınızı Office kullanıcılarıyla paylaşmanız mümkün.

Kişiselleştirilebilir arayüzü sayesinde, Microsoft Office’in yaygınlaştırdığı şerit tasarımı ile eski nesil sabit menü tasarımı arasında geçiş yapma olanağı sunan ve ücretsiz PDF okuyucu ile gelen WPS Office Free kullanırken ara sıra reklamlarla karşılaşacak olsanız da, çalışma alanınızı etkilemediğinden çok fazla rahatsız etmiyor.

5) Softmaker FreeOffice

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Softmaker Office
Softmaker FreeOffice, TextMaker ile tüm Microsoft Word docx dosyalarını sorunsuz bir şekilde okuyup kaydedebildiğiniz, PDF dosyalarını ve Epub e-kitaplarını doğudan oluşturabildiğiniz, PlanMaker ile Excel ile uyumlu otomatik şekillerle çizim ve tasarım yapabildiğiniz, Presentations ile sunumlarınıza resim, çizim ve metin çerçeveleri ekleyebildiğiniz Softmaker Office in ücretsiz bir sürümüdür.

Tüm Microsoft PowerPoint PPTX dosyalarını sorunsuz bir şekilde açıp ve kaydedebildiğiniz FreeOffice Presentations, sunumlarınıza sadece statik nesneleri eklemenizi değil, aynı zamanda film ve ses efekti eklemenizi de sağlıyor. Değişiklikleri izle özelliği belgede yapılan değişiklikleri izler ve daha sonra kabul etmenize veya reddetmenize olanak tanıyor. Grafikler 3B alanda döndürülebiliyor.

Softmaker Free Office ile ister modern şeritlerle çalışın, ister klasik menülerle veya araç çubuklarıyla çalışın, dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş daha büyük simgeleri bulunan ve öğeler arasında daha fazla boşluk bulunan dokunmatik moduna geçiş yapabiliyorsunuz.

Ne yazık ki standart sürümdeki belgelerin tıpkı bir web sitesinde olduğu gibi sekmeler içine yerleştirilebilme özelliği FreeOffice sürümünde bulunmuyor.

FreeOffice Windows, Mac, Linux ve Android cihazlardan ücretsiz indirilebiliyor.

6) Polaris Office

En iyi Ücretsiz Ofis Programları - Polaris Office
Android kullanıcılarının ücretsiz ofis programları arasında popüler olan bir diğer ofis uygulaması Polaris Office, DOC, DOCX, PPTX ve PDF gibi birçok formatı destekleyen ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor. Ayrıca Polaris Office ile PDF dokümanlarınızı Word, Excel veya PowerPoint’e dönüştürüp, düzenleyebiliyorsunuz.

Türkçe desteği de bulunan Polaris Office; Windows, Mac, iOS ve Android cihazlarda ücretsiz kullanılabiliyor.

7) SmartOffice

SmartOffice Word processing, spreadsheets ve presentations içeren bir başka ücretsiz ofis uygulaması. Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen bu uygulama ile Microsoft Office dokümanlarınızı güvenli bir şekilde görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Uygulamanın ayrıca şifreleme ile güvenlik desteği ve zahmetsiz bir şekilde buluta kaydetmek için senkronizasyon seçeneği mevcut.

Kullanıcı arayüzü oldukça basit ve sade görünümlü bu uygulama fazlasını aramayanlar için oldukça iyi bir seçenek olarak göze çarpıyor.

Sizler de eklemek istediğiniz en iyi ücretsiz ofis uygulamalarını yorum alanına yazabilirsiniz.


Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz VPN Servisleri
Yeni Kurulan Şirketlerin Teknoloji İhtiyaçları Nelerdir?
5 Soruda VPN Nedir, Nasıl Çalışır ve Nasıl Kurulur?
Bilgisayarınızın Güvenliğini Test Etmenin 5 Yolu

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir